SUOMALAISEN ÄÄRIOIKEISTON johtavaksi globalismin ideologiksi vakavasti tähtäävä Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) johtaja Matti Apunen jäljittää traumatisoitumisensa alkulähteet suoraan Tampereen yliopiston opiskelijanpenkille. Näistä traumoistaan Apunen ilmeisestikin imee polttoaineensa yrittäessään tuhota suomalaista hyvinvointivaltiota. Median kontrollin osalta tämä on jo perin lähellä toteutumistaan; Bilderberg-ryhmän Suomen mediavastaavana nykyään toimiva Apunen on tehnyt hyvää työtä. Suomen valtamedia on jo pitkälti Yhdysvaltain valtamedian (mainstream media) perifeerinen kaiutinyksikkö.

Päätraumansa Matti Apunen on vetänyt Hesarin kolumninsa otsikkoon ”Yliopistoissa ei saa haastaa hyvinvointivaltiota”.

Kolumninsa pääsisällöksi Apunen referoi Aleksanteri-instituutin tutkijan Katalin Miklóssyn työryhmän maaliskuussa tekemää kyselyä Helsingin yliopiston opettajille. Kyselyyn vastanneilta noin sadalta henkilöltä kaikista tiedekunnista kysyttiin, mitkä aiheet he kokevat hankaliksi tai suoranaisiksi tabuiksi ja miten nämä asiat vaikuttavat tutkimukseen ja opetukseen.

”Tutkimuksessa nousi esiin teemoja, jotka nauttivat erityistä akateemista suojelua. Merkittävin havainto on se, että joidenkin vastaajien mukaan hyvinvointivaltion ideaa ei sovi avoimesti haastaa. Löydös tukee omaa käsitystäni siitä, että hyvinvointivaltio on muuttunut käytännön ratkaisusta pyhäksi kohteeksi. Siitä on tullut pyhäinjäännös tai uskonnon peruspilari, johon ei voi koskea lietsomatta uskonsotaa.”

Tämä tulos saa Apusen taivastelemaan, onko Suomen yliopistoissa ylipäänsä tutkimuksen ja opetuksen vapautta. Lohdutuksena Apuselle kerrottakoon, että hänen ihailemansa USA:n yliopistoissa saa hakemalla hakea hyvinvointivaltion teemaa tutkimuksessa ja opetuksessa. Siellä käsite on likimain tuntematon.

Apunen löytää toki globalistin varmuudella syynkin tähän Suomen tilanteeseen:

”Tutkimatta asiaa uskoisin, että jokaisen yliopiston joka laitoksella ollaan sitä mieltä, että moniarvoisuus on tärkeää. Ja seuraavan kerran kun lähisosiologinne painottaa moniarvoisuuden tärkeyttä, kysykää, kuinka monta julkioikeistolaista professoria hänen laitoksellaan on.”

Eli moniarvoisuus toteutuu vain, jos jokaisen yliopiston jokaisella sosiologian laitoksella on vähintään yksi julkioikeistolainen professori.

Hesarin keskustelussa nimimerkki ”Hannu 1” ehättikin kommentoimaan tätä:

”Julkisoikeistolaisuutta voi olla vaikea löytää sosiologian laitokselta, mutta epäilemättä yhtä vaikeaa on löytää julkisvasemmistolaisuutta markkinoinnin laitokselta. Hyvinvointivaltion kyseenalaistamista karsastetaan yhtäällä, verotusta pidetään kommunismina toisaalla.”

Mutta globalistien viesti yliopistoille on annettu; olette moniarvoisia vain, jos sosiologian laitoksiltanne löytyy myös julkioikeistolaisia professoreita. Tämä moniarvoisuusajattelu ei tietenkään kata sitä, että kaikilta markkinoinnin (ja vastaavilta) laitoksilta pitäisi löytyä myös julkivasemmistolaisia professoreita.

Meneekö tämä Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajan ohjeistus varmasti perille myös työnsä aloittaneelle hallitukselle? Hallitushan on jo tomerasti ilmoittanut puuttuvansa yliopistojen toimintojen uudelleenjärjestämiseen piittaamatta yliopistojen itsehallinnosta. Oikeistopuhuria odotellessa yliopistojen professorikunnassa tapahtunee nyt joukkomittaista hakeutumista Kokoomuksen jäsenyyteen. Kepunkin jäsenyys saattaa toki toviksi pelastaa.

Lähde

Matti Apunen | Helsingin Sanomat (16.6.2015): Yliopistoissa ei saa haastaa hyvinvointivaltiota. http://www.hs.fi/paivanlehti/16062015/a1434339292657


Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajuuden ohella Matti Apunen toimii kansainvälisen Bilderberg-ryhmän ohjauskomitean jäsenenä Jorma Ollilan jälkeen. Suomalaista elinkeinoelämää kytketään yhä tiiviimmin globalistiseen vallankäyttöön.

8 KOMMENTTIA

 1. Matti Apunen Osmon poika tampereelta, on hyvä esimerkki oman yhteiskunnallisesti lahjakaan ihmisen leimaantumisesta otollisen ikäisenä aikakautensa nousevan ideologisen hegemonian leimaamaksi. Hesarin Saarikoski kuuluu samaan uusliberaali tartunnan saaneeseen joukoon,katselin telkkarista kahdeksankymmen luvun haastatteluita, jossa nuori saarikoski antoi lausontoaan Reaganin kuva vierelään., ovat siis menetettyjä tapauksia. Hyvä esimerkki esittämäni teorian oikeansuuntaisuudesta on Tuomioja, hän tunnusti ,että jos olisi syntynyt vuosikymmen myöhemmin hän olisi luultavimmin nykyisin vihreä politikko.

 2. Johan sen nimikin kertoo, miksi hyvinvointivaltioita ei pitäisikään kyseenalaistaa.

  Hyvinvointivaltiolla tarkoitetaan massojen hyvinvointiin tähtäävää valtiota. Sen vastakohta on harvojen sikamaisen pröystäilevästi elävien valtio.

  Apunen saa puolestani muuttaa vaikka Guatemalaan tai Kolumbiaan tai johonkin toiseen banaanivaltioon. Niin kauan kuin suomalaisilta löytyy sisua, ei massojen kannata alistua pröystäilevien herrojen hallitsemaan plutokratiaan.

 3. Kiinnittäisin ennemmin huomiota sanaan valtio. Olisi parempi, jos ihmiset itse saisivat vapaammin rakentaa hyvinvointinsa. Ei se ole mikään valtion asia.

  • Suosittelen muuttoa vaikkapa Somaliaan jossa valtio ei peri veroja eikä tarjoa mitään palveluja. Kyllä oman onnensa seppä pärjää missä vaan. Siellä varmaan toteutuu parhaiten monimuotoisuus ja vapaus. Ennen muuttoa kannattaa tietenkin selvittää joutuuko siellä maksamaan muita ”veroluonteisia” maksuja ja saako mitään vastikkeeksi. Onnea matkaan.

 4. Just niin, Jeppe! Jokainen rakentakoon omat viemäriputkensa ja vesitorninsa ja kouluttakoon omat opettajansa ja palkatkoon oman lääkärin ja sairaanhoitajan ja rakentakoon niille tilat jossa voivat tutkia lääketiedettä! Ja omat aseet kaikille, sotavoimia, poliisia ja tuomaria ei tarvi, eikä vankiloita: nirri vaan kylmästi pois kaikilta rosvoilta ja hipeiltä! Hittojako ne valtio ja kunta minulta rahaa kaikkeen vaatii, minä haluan itse päättää kuka opiskelee, tutkii, rakentaa, hallinnoi ja tekee mitäkin minun hyvinvointini eteen! Syöpätutkimuksella en tee mitään, kun omaan pirtuun kuolen kuitenkin! Muksut on ennenkin syntynyt kotona ja hyvin on voinut! Ja omasta ulkomaankaupasta ja tulleistani päätän itse, ettei tarvi Venäjän eikä Ruottin kanssa kauppaa käydä, eikä minkään eviroitten tarvi mun ruokiani tarkistaa! Omalle kaatopaikalleni vien omaa tietäni sen, mitä vatsa ei kelpuuta! Se on just nii kun Jeppe sano! Ei ole valtion asia sekaantua näihin! Ai niin ja katsastuksen ja nopeusrajotukset saa myös lopettaa, minä päätän itse millä romulla ajan ja kuinka lujaa!

 5. Kyllähän valtion (ja kuntien) tulonjakojärjestelmät ja julkisen palvelun tehtävät muodostavat hyvinvointiyhteiskunnankin perustan. Niillä on ainoana verotusoikeus, ja perustuslaillinen velvoitekin perusoikeuksien muodossa rakentaa hyvinvointiyhteiskunta. Jossa siis perustuslain velvoittamana pidetään kaikista huolta.

  ”Kilpailevat” hyvinvointiyhteiskunnan taloudellisen perustan luojat perustuvat vapaaehtoisille varojen keräyksille eli hyväntekeväisyyteen. USA lienee institutionalisoinut tämän pisimmälle. Itse ennakoin jo jokunen vuosi sitten Suomeenkin USA:n rahaeliitin harrastamia hyväntekeväisyystanssiaisia. Näen jo sieluni silmillä tilanteen, jossa Sauli Niinistö johdattaa tanssin pyörteisiin Jenni Haukionsa ja vaikkapa Matti Vanhanen Anne Bernerinsä, tietysti köyhien hyväksi.

  Ja kuinka Juha Sipilä pistää hatun kiertämään Suviseuroissa. Köyhien hyväksi tietenkin. Vanhoillislestadiolaiset tuntien hattu palaisi kyllä kutakuinkin tyhjänä kierrättäjälleen.

  Suomalaista hyvinvointivaltion rakentamisen kokemustaustaa vasten nämä vaikuttavat perin sanoisinko irvokkailta ja brutaaleilta mielikuvilta. Mutta toki tällaista henkeä saattaa ihan oikeastikin löytyä suomalaisestakin rahaeliitistä.

  Itse olen näissä asioissa jyrkän perustuslaillinen; perustuslain takaamat perusoikeudet tulee toteuttaa täysimääräisinä kaikkien kansalaisten osalta!

 6. MAD MAX, tuo oli nobelin ansaitseva ilmoituksesi. Koinsyömä hattuni nousee sen johdosta. Olen myöskin hampaisiin aseistautunut ”rauhan kannattaja”. Meidän aikamme yhteiskunnissa ei taota ”miekkoja vesureiksi”. Sitä aikaa voimme odottaa turhaantuneesti, vaikkapa tuhennen vuotta. Ei koske meitä, sanoi Manu.

 7. Lisäksi, miten yksikään maa voi olla ”hyvinvointi-VALTIO” joissa on leipäjonot korttelien ympärillä ? Jokin ei nyt mättää koko aiheessa. Lisäät siihen kaikki ”hissulit”, jotka kärsivät köyhyydestä valittamatta, peläten joutuvan kritiikin kohteeksi esittäessään valituksensa. Laske siitä köyhyyden prosenttimäärät. Suomi ei ole koskaan ollut RIKAS MAA, eikä tule myöskään koskaan olemaan sitä, varsinkaan nyt kun vieraat vallat ovat läpäisseet rajat.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here