Tiistaina 22. maaliskuuta 2016 Belgian pääkaupungissa Brysselissä tapahtui pommi-iskujen sarja, joiden seurauksena ainakin 34 ihmistä menetti henkensä ja useita satoja loukkaantui.1 Kaksi pommia räjähti Brysselin lentoasemalla ja kolmas Maelbeekin metroasemalla. Terroristijärjestö Isisin sanotaan ilmoittaneen tiedotteessaan olevansa iskujen takana ja uhkaavan Eurooppaa ”mustilla päivillä”. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama totesikin iskujen jälleen osoittavan, että maailman tulisi toimia yhdessä tätä uhkaa vastaan.

Pariisin iskuihin marraskuussa 2015 liittyi jonkin verran epäselvyyksiä2, eikä valtiollisten tahojen osallisuuskaan ole poissuljettua. Voisiko myös Brysselin iskuihin olla sekaantunut muitakin osapuolia kuin se, jonka niskoille ne valtamediassa on julistettu? Tämä on kysymys, joka olisi oikeastaan syytä esittää aina, kun terroristeilla on tarkoituksenaan surmata ainoastaan siviilejä. Tällaiset iskut nimittäin kääntyvät lähes poikkeuksetta heidän edustamiaan tahoja vastaan ja siten hyödyttävätkin lopulta enemmän heidän vastapuoltaan — kun taas johonkin poliittiseen kohteeseen suunnattu tempaus, jossa ihmisuhreilta vältytään, saattaisi tuoda jopa positiivista julkisuutta tekijöilleen.

Autenttista terrorismia vai ”false flag” -operaatioita?

Occupy Wall Street -mielenosoitusten tarkoituksena oli häiritä pörssien ja pankkien toimintaa. Joku saattaisi paheksua tällaistakin toimintaa, mutta liike sai kuitenkin osakseen hyväksyntää maailmalla. Jos taas mielenosoittajat olisivat tulleet paikalle aseiden ja räjähteiden kanssa, niin heidän julkisuuskuvansa olisi muodostunut hyvin negatiiviseksi. Toisinaan kuitenkin mennään niin pitkälle, että terrorismiinkin turvaudutaan, eikä aina ole tietenkään kyse siitä, että terrorismista syytetty taho vain lavastetaan syylliseksi. Millaisista asioista sitten voisi päätellä, onko kyse autenttisesta terrorismista vai toisen osapuolen nimissä tehdyistä niin kutsutuista ”false flag” -operaatioista?

Tietenkään ihmiset eivät aina toimi järkevästi, mutta mikäli terrori-iskuilla todella halutaan saavuttaa jotain, ei kannata vain iskeä päättömästi siviilejä vastaan lentokentillä, metroasemilla ja muilla julkisilla paikoilla, kuten on ollut asian laita iskuissa, joiden väitetään olevan Isisin aikaansaannosta. Anthony Migchels ottaa Non-Aligned Mediassa julkaistussa kirjoituksessaan3 esimerkiksi Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA:n, jolla oli selkeä tavoite irtaantua Isosta-Britanniasta. Se kohdisti iskunsa poliittisiin ja taloudellisiin kohteisiin yrittäen esimerkiksi murhata Ison-Britannian pääministerin Margaret Thatcherin.

IRA:n toteuttamat terrori-iskut ovat tietysti yhtä lailla tuomittavia, ja tokihan niissä siviilejäkin kuoli. On kuitenkin muistettava, että brittiläiset tiedustelupalvelut luonnollisesti pyrkivät soluttamaan järjestön tehden kaikkensa sen mustamaalaamiseksi. Kirjassa Valtiot ja Terrorismi (2008) Hannu Yli-Karjanmaa toteaakin4 sotilastiedustelun toimineen ”ikään kuin tulenjohtajana eri osapuolille, jotka se oli soluttanut”, jolloin ”väkivallan kierrettä voitiin ylläpitää halutulla tasolla ja konflikti kokonaisuutena oli Britannian ohjauksessa”.

Cui bono – kuka hyötyy?

Isisin sanotaan taistelevan kaikkia ”vääräuskoisia” vastaan — myös ”vääräuskoisia” muslimeja. Ei mikään helppo ja nopea tehtävä, joten sillä on oltava myös lyhyemmän tähtäimen suunnitelmia. Tällaiseksi voisi katsoa aseman vankistamisen Irakissa ja Syyriassa mm. presidentti Bashar al-Assadin hallintoa horjuttamalla. Nämä tavoitteet ovat yhteneviä lännen tavoitteiden kanssa, minkä vuoksi se onkin järjestöä epäsuorasti tukenut. Motiiviksi Isisin hyökkäyksille Eurooppaa vastaan on väitetty kansainvälisen liittouman Isisin vastaista kampanjaa. Tämä kampanja on kuitenkin ollut niin tehoton, että monet ovat katsoneet lännen lähinnä esittävän taistelevansa Isisiä vastaan.

Myös Ranska – jonne Isisin kerrotaan iskeneen marraskuussa – on toimittanut Syyriaan runsaalla kädellä aseita, jotka ovat päätyneet jihadistien käsiin. Ranskalaispoliitikot ovat hyvin tietoisia tästä, mutta silti asialle ei ole tehty mitään. Voiko siis Isis edes vaatia enempää? Sillä voi olla pidemmän tähtäimen suunnitelmana taistella länsimaita vastaan, eikä länsikään varmasti aio loputtomiin tukea sitä. Tällä hetkellä tahot kuitenkin vielä hyötyvät toisistaan. Miksi Isis haluaisi saada koko maailman vihat niskoilleen, kun sillä selvästikin on vielä tekemistä Syyrian ja Irakin valloittamisessakin?

Isisin suorittamiksi väitetyt iskut eivät tunnukaan hyödyttävän sitä itseään. Ellei sitten valtamedian tapaan5 oleteta, että terroristien tavoitteena on ainoastaan aiheuttaa kaaosta lietsomalla pelkoa, vihaa ja eripuraa. Mutta onko mahdollista, että järjestön johto fanaattisuudessaan olisi menettänyt kaiken kyvyn ajatella rationaalisesti? Aiemminhan Isis-johtaja Abu Bakr al-Baghdadista on maalattu kuvaa ovelana miehenä, joka pystyi salaisesti rakentamaan ja organisoimaan järjestöä amerikkalaisvankilassa ilman, että viranomaisilla oli vähäisintäkään aavistusta tästä.

Toisaalta Isisin sanotaan tiedottaneen olleensa iskujen takana. Se ei kuitenkaan täysin ollut perillä tapahtumien kulusta, vaan väitti, että iskuissa oli käytetty räjähdevöitä, vaikka pommit olivat matkalaukuissa. On muistettava, että kuka hyvänsä voisi internetissä esiintyä Isisin nimissä. Joitakin sen käyttämistä Twitter-tileistä on esimerkiksi ylläpidetty ip-osoitteista, jotka linkittyvät Britannian hallitukseen, joka puolestaan väittää myyneensä osoitteet Saudi-Arabialle.6 Isisillä ei ole resursseja osallistua informaatiosotaan. Vaikka se ei olisikaan ollut iskujen takana, ei monikaan ottaisi todesta, mikäli se ensin tunnustettuaan kieltäisikin tehneensä ne. Isisin väitetyistä tunnustuksista ei siis oikeastaan voi tehdä mitään johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen.

Zaventemin lentoasema. Kuva: Ad Meskens | Wikimedia Commons
Pommi-iskun kohteena ollut Zaventemin lentoasema. Kuva: Ad Meskens | Wikimedia Commons

Koska Yhdysvallat liittolaisineen on aseistamalla ja rahoittamalla tukenut Isisiä suorastaan mahdollistaen sen nousun parrasvaloihin7, ei ole mahdoton ajatus, että tiedustelupalvelut jollain tapaa toimisivat ”tulenjohtajina” myös Isisin tekemiksi väitettyjen iskujen suhteen. Yhdysvalloissahan on esimerkiksi paljastunut jonkin verran tapauksia, joissa FBI on soluttanut miehiään muslimiyhteisöihin pyrkien suoraan yllyttämään herkkäuskoisia musliminuorukaisia tai vähävaraisia huumeaddikteja ”Isisin innoittamiin” terrorihankkeisiin ”torjuakseen” sitten iskut ennen niiden toteuttamista. Kuten Yli-Karjanmaa kirjoittaa, ”yleensä ei ole mahdollista luotettavasti määrittää sitä, milloin tiedustelupalvelut todellisuudessa ohjaavat järjestön toimintaa pelkän tiedonhankkimisen sijaan”.

Alkoholia ja huumeita käyttäneet Pariisin terrori-iskuista syytetyt eivät vaikuttaneet erityisen hartailta uskovaisilta. Mutta vaikka hyväksyisimme väittämän, että ääri-islamistit suorittivat iskut, ei ole sanottua, etteivätkö tiedustelupalvelut olisi manipuloineet ja/tai avustaneet heitä. Yli-Karjanmaa on terrorismista kirjoittaessaan todennut8 ”korkean profiilin terroriteon” olevan mahdollisesti ”tavoitteittensa osalta monikerroksinen” ja että ”käytännön toteutuksesta vastaavan ryhmän tavoitteet saattavat poiketa oleellisesti taustalla olevan suunnittelijan ja rahoittajan tavoitteista”.

On siis mahdollista, että terrori-iskut suorittaneet ovat fanaatikkoja, jotka haluavat vain toteuttaa Isisin sotaisaa ideologiaa välittämättä sen enempää itsensä kuin edustamansa uskonnon tulkinnan julkisuuskuvasta, eikä heillä ole mitään varsinaisia tavoitteita edistää asiaansa. Tämä ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että valtiolliset tahot olisivat avustaneet heitä. Mutta siinäkin tapauksessa, etteivät terroristit olisi saaneet mitään apua esim. tiedustelupalveluilta, on muistettava, että ilman Yhdysvaltojen johtaman kansainvälisen liittouman (ml. Saudi-Arabia) tukea ei olisi Isisiä, eikä näin ollen myöskään sen järjestämiä tai innoittamia terrori-iskuja. Tai ei ainakaan samassa mittakaavassa, sillä mikäli länsiliittouma olisi ollut tosissaan suorittaessaan Isisin vastaisia operaatioitaan, hyvin todennäköisesti koko järjestö olisi murskattu jo aikoja sitten (vrt. Venäjän viimeaikaisten iskujen tuhoisa vaikutus Isisiin).

Näin ei ole tehty varmastikaan siitä syystä, että kaikki mitä Isis tekee, tuntuisi hyödyttävän sitä vastaan toimivia tahoja. Ennen kaikkeahan Isisiä on tuettu Assadin hallinnon horjuttamiseksi. Lisäksi Barack Obaman hallinto ja hänen eurooppalaiset kollegansa saavat lisää pontta ”terrorismin vastaiseen” taisteluunsa kuin myös kansalaistensa urkinnan lisäämiseen entisestään, mikäli se suinkin vielä on mahdollista. Toimittaja Kreeta Karvalakin on Iltalehdessä huolissaan9 siitä, etteivät ”terrorismin vastainen lainsäädäntö ja tiedustelutiedot ole ajan tasalla”. Karvala näkee terrorismin syyksi maahanmuuttajien kotouttamisongelmien seurauksena syntyneet jihadistiset alakulttuurit, ”joissa terrorismi hyväksytään ja iskujen tekijöitä suojellaan”, mutta ei esimerkiksi lännen Lähi-idän strategiaa, jossa myöskin terrorismi hyväksytään.

Iltalehdessä todetaan10, kuinka terrorismintutkija Atte Kalevan mukaan ”ääriglobaali jihadistinen liike ja eurooppalainen äärioikeisto ruokkivat toinen toisiaan […] molemmat hyötyvät vihan lietsonnasta”. Ääri-islamistien suorittamat terroriteot toki lisäävät kitkaa länsimaalaisten ja muslimien välille, mutta sitä ei useinkaan mainita, että ne saavat samalla Israelin näyttämään paremmalta. Maan johto onkin usein pyrkinyt hyödyntämään tämän kaltaisia tapauksia poliittisesti, ja siksi otammekin sen käsittelyyn tuonnempana.

Venäjän kytkös

Ennen kuin otamme tarkempaan syyniin läntiset tahot, todettakoon, että Non-Aligned Media on väläyttänyt11 myös mahdollista venäläistä kytköstä tapahtumiin. Artikkelissa pohditaan, voisiko Venäjällä olla jotain osallisuutta  tapahtumiin. Iskujen sotilasliitto Naton ytimeen arvellaan hyödyttävän Venäjääkin, sillä saavathan ne Naton näyttämään heikolta, kun se ei resursseistaan huolimatta kykene turvaamaan lakia ja järjestystä edes aivan keskeisimmällä maaperällään.

Mutta vaikka Venäjän presidentti Vladimir Putinkin on käyttänyt hyväkseen retoriikkaa ”terrorismin vastaisesta sodasta” ja Venäjäkin on toisinaan yhdistetty valtiolliseen terrorismiin, ei se tiettävästi ole sellaisia operaatioita suorittanut maansa rajojen ulkopuolella. Eikä vaikutakaan uskottavalta, että se vain saadakseen Naton näyttämään heikolta lähtisi mukaan huomattavan riskialttiiseen operaatioon. Tämähän ei silti tarkoita, etteikö Venäjäkin voisi pyrkiä hyödyntämään korkean profiilin terroritekoa sellaisen tapahtuessa.

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n on väitetty12 varoittaneen Belgian viranomaisia venäjää puhuvista Isis-taistelijoista, joiden sanotaan tulleen Belgiaan helmikuussa tarkoituksenaan toteuttaa terrori-iskut. Venäläislähteiden mukaan Valko-Venäjältä lähtöisin olevat veljekset Ivan ja Alexey Dovbash olisivat osallistuneet itsemurhaiskuihin. Huhut osoittautuivat kuitenkin perättömiksi, ja miehet ovat kommentoineet niitä toteamalla: ”Jos olemme itsemurhapommittajia, kuinka olemme edelleen elossa? Jos olemme terroristeja, miksi he eivät ole pidättäneet meitä vielä?” Huhujen levittäminen FSB:n antamista varoituksista voisi kuitenkin olla yritys nostattaa Venäjän uskottavuutta terrorismin vastaisena toimijana.

Kremlin sponsoroima Sputnik News myöskin kiirehti assosioimaan13 iskut Venäjän kanssa huonoissa väleissä olevaan Turkkiin. Vajaa viikko ennen Brysselin iskuja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan varoitteli mahdollisista iskuista eurooppalaiskaupungeissa mainiten juurikin Brysselin: ”Ei ole mitään syytä, miksi pommi, joka räjähti Ankarassa, ei voisi räjähtää Brysselissä tai missä tahansa muussa Euroopan kaupungissa.” Lausunto liittyi Ankarassa 13. maaliskuuta tapahtuneeseen autopommi-iskuun, jossa kuolonuhreja oli 37 ja loukkaantuneita 120. Ei ole sanottua, etteikö Erdoganilla olisi voinut olla ennakkotietoa tapahtumista, mutta ei hänen lausuntonsa sitä tietenkään todista.

Venäjään liittyen todettakoon, että laajalti levinnyt valvontakameramateriaali, jonka luultiin esittävän Brysselin lentokentän tapahtumia, olikin itse asiassa peräisin Domodedovon lentokentän pommi-iskusta Venäjällä vuonna 2011.14 Maelbeekin metroaseman tapahtumia väitetysti esittävä video puolestaan oli peräisin Valko-Venäjällä Minskissä vuonna 2011 tehdystä pommi-iskusta.15 Sivuhuomautuksena todettakoon, että näistä kahdesta ainakin Minskin metroräjähdyksessä on valtiolliseen terrorismiin viittaavia piirteitä.16

Terroristiepäillyt tiedustelupalveluiden vanhoja tuttuja

Haaretz kertoo17 Belgian turvallisuusviranomaisilla kuin myös läntisillä tiedustelupalveluilla olleen täsmällistä tiedustelutietoa sekä lentokentällä että metroasemalla lähitulevaisuudessa suoritettavista terrori-iskuista, joiden väitetään juontavan juurensa Isisin päämajakseen julistamasta Rakkan kaupungista Syyriassa. Pariisin veritöiden johdosta etsitty Salah Abdeslam pidätettiin vain joitain päiviä ennen Brysselin pommi-iskuja. Joidenkin arvioiden mukaan hänen pidätyksensä vuoksi iskut toteutettiin suunniteltua aiemmin, koska pelättiin Abdeslamin mahdollisesti paljastavan suunnitelmat kuulustelujen aikana.

Non-Aligned Median perustaja Brandon Martinez pitää18 epäuskottavina väitteitä, joiden mukaan Belgian viranomaiset eivät olleet riittävästi valmistautuneet uhkaan. Olihan maa ollut Pariisin iskuista lähtien valmiustilassa metsästäessään intensiivisesti terroristeja. Tästä huolimatta viranomaisilla kesti pitkään löytää Abdeslam, kunnes hänen sormenjälkensä löytyivät lasinpalasesta poliisien ratsaamassa turvapaikassa.19 Tällöin poliisit päätyivätkin etsimään Abdeslamia vain joidenkin satojen metrien päästä hänen aikaisemmasta asuinpaikastaan Molenbeekin kaupunginosassa. Lopullisen varmistuksen epäilyilleen he saivat erään naisen tehdessä epätavallisen suuren pizzatilauksen. Ehkäpä terroristit ottavatkin tästä opikseen muistaen jatkossa olla nauttimatta liiaksi italialaisen keittiön antimista. Martinez kuitenkin näkee viranomaisten tehottomuuden jopa tarkoituksellisesti antaneen Abdeslamille ja hänen kontrolloimalleen solulle aikaa rauhassa valmistella seuraavaa operaatiota.

Belgian viranomaisten mukaan islamistiveljekset Ibrahim ja Khalid el-Bakraoui olivat kaksi terrori-iskuihin osallistuneista itsemurhapommittajista. Verkkolehti New Eastern Outlookille kirjoittava Tony Cartalucci huomauttaa20, että sen lisäksi, että vähintään kolme Brysselin pommi-iskuihin osallistunutta olivat läntisten tiedustelupalvelujen hyvin tuntemia, el-Bakraouin veljekset olivat tulleet Belgian viranomaisten vangitsemiksi suoritettuaan väkivallantekoja vuosina 2010 ja 2011. Khalid oli saanut viiden vuoden ja vanhempi veli Ibrahim yhdeksän vuoden tuomion. Sittemmin jälkimmäinen pidätettiin myös Turkissa terrorismista epäiltynä ja karkotettiin maasta kesällä 2015. Turkki ilmoitti asiasta Brysseliin ja kehotti pidättämään Ibrahimin hänen saapuessaan Eurooppaan. Tästä huolimatta hän sai palata kotiinsa ilman mitään seuraamuksia. Kolmas epäilty, Najim Laachraoui, oli matkustanut Syyriaan vuosien 2012 ja 2013 välillä. Hänen pidätyksestään oli annettu kansainvälinen määräys jo vuonna 2014, kun hänen väitettiin yrittävän värvätä eurooppalaisia terroristijärjestö Isisiin.

Jonkin verran epäselvyyksiä on ollut sen suhteen, ketkä terroristeista toimivat lentokentällä ja ketkä metroasemalla.21 Valvontakamerakuvassa esiintyvistä kolmesta miehestä kaksi identifioitiin ensin el-Bakraouin veljeksiksi, ja kummankin todettiin kuolleen itsemurhaiskussa lentokentällä. Myöhemmin tarina muuttui niin, että Khalid kuolikin metroaseman räjähdyksessä. Joka tapauksessa jossain vaiheessa Laachraouin todettiinkin olleen toinen lentoasemalla surmansa saaneista pommittajista. Cartalucci tosin esittää hänen olleen se kolmas terroristi, jonka onnistui paeta paikalta.

Lentoaseman iskusta epäillyt: Najim Laachraoui, Ibrahim El Bakraoui ja tuntematon henkilö. Kuva: Wikimedia Commons
Lentoaseman iskusta epäillyt: Najim Laachraoui, Ibrahim El Bakraoui ja tuntematon henkilö. Kuva: Wikimedia Commons

Belgian viranomaisten kuvailut el-Bakraouin veljeksistä pikkurikollisina, jotka eivät olleet heidän terrorismin vastaisella tutkallaan, ovat herättäneet kummastusta, sillä NBC News kertoo22 veljesten olleen listattuna ”potentiaalisina terroriuhkina” Yhdysvaltain tietokannoissa. Virkailijat eivät kertoneet yksityiskohtaisemmin, millä kaikilla lukuisista terrorismiin liittyvistä tietokannoista veljekset olivat listattuina, mutta on selvää, että Yhdysvaltain terrorismin vastaisille viranomaisille he olivat tunnettuja jo ennen Brysselin iskuja. Khalid el-Bakraoui oli haussa myöskin Interpolilla rikottuaan ehdonalaisen tuomionsa ehtoja.23

Tony Cartalucci toteaa, että ”ilmeisesti Belgiassa voi pitää hallussaan pientä määrää sotilastason aseita, käyttää niitä poliisia vastaan ja silti päästä pois vankilasta riittävän ajoissa matkustaakseen Syyriaan liittymään hyvin tunnettuun terroristijärjestöön”. Tämän jälkeen voi sitten vielä tulla karkotetuksi Turkista ilman mitään seuraamuksia ja ”liittyä kotiin päästyään terroristiverkostoon niin ikään Belgian turvallisuusviranomaisten hyvin tuntemien rikollisten kanssa ennen kuin lopulta suorittaa korkean profiilin terrori-iskun”.

Käytännössähän kaikki terroristiepäillyt niin satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen kohdistuneessa iskussa, Pariisin iskuissa kuin näissä Brysselin iskuissakin ovat olleet tiedustelupalveluiden vanhoja tuttuja. Ehkä olisikin syytä keskittyä ensin juuri näiden henkilöiden kyttäämiseen sen sijaan, että ruinataan lisää resursseja kansalaisten urkkimiseen sillä kustannuksella, että heidän oikeuksiaan ja vapauksiaan kavennetaan. Ellei tiedustelupalveluilla sitten ole jotakin erityistä syytä päästää näitä henkilöitä seulansa läpi.

Oliko terroristien tarkoituksena räjäyttää itsensä?

Entä olivatko terroristit täysin tietoisia suorittamansa iskun lopullisesta luonteesta? Cartalucci nostaa esiin, että toisin kuin useimmissa Isisin tekemiksi väitetyissä itsemurhaiskuissa, joissa terroristit käyttävät räjähdevöitä, Brysselin lentokentällä he kuljettivat pommeja matkalaukuissaan, joita työnsivät kärryillä edessään. Kun kaksi pommia oli räjähtänyt, kolmas lentoaseman tapahtumista epäilty pakenikin paikalta. Joidenkin arvioiden mukaan hän olisi panikoinut, kun taas toiset ovat arvailleet, ettei hänen laukaisimensa olisi toiminut.

Tässä kohtaa tulee mieleen Hannu Yli-Karjanmaan kirjassaan kuvailema taktiikka, jonka Britannian tiedustelu opetti Pohjois-Irlannin terroristeille, mutta jota Lähi-idässäkin on käytetty. Esimerkiksi useissa Irakissa suoritetuissa autopommi-iskuissa ulkopuolinen henkilö on joko pakotettu tai manipuloitu ajamaan räjähteillä varustettu auto kohteeseensa, jossa se on sitten räjäytetty etälaukaisinta käyttäen. Kuten Yli-Karjanmaa huomauttaa, ”länsimainen media raportoi kaikki vastaavat tapaukset ilman epäilyksen häivää itsemurhaiskuina, vaikka todellisuudessa pommiauton kuljettajalla ei välttämättä ole mitään käsitystä siitä, mitä hän on tekemässä”.

Vaikka Brysselin tapauksessa epäillyt eivät samaan tapaan olisikaan olleet tietämättömiä pommeista tai vasten tahtoaan mukana, eivät he välttämättä tiedostaneet tulevansa itsekin räjähtämään pommien mukana. Voihan olla, että jokin vain meni pieleen. Mutta ei ole mahdotonta, että jokin taustalla pysytellyt taho (toisin kuin oli antanut pommittajien ymmärtää) piti parempana, etteivät nämä itsekään jäisi henkiin, ja pommit räjäytettiin etänä miesten ollessa vielä niiden lähettyvillä.

Pariisin iskujen tapaan terroristit jättivät jälkeensä johtolankoja dumppaamalla raskauttavaa todistusaineistoa kadunvarsien roskakoreihin. Pariisissa kohteena olleen Bataclan-konserttisalin lähettyviltähän löydettiin matkapuhelin ja Salah Abdeslamin räjähdevyö. Brysselissä roskakorista löydettiin Ibrahim el-Bakraouin tietokone sisältäen hänen testamenttinsa24, jota jotkut ovat tosin luonnehtineet enemmänkin Ibrahimin henkilökohtaisia pelkoja käsitteleväksi ”kirjeeksi”. Saman kadun varrelta Schaerbeekissa tutkijat löysivät räjähtämättömän pommin, Isisin lipun sekä pommintekoon käytettäviä materiaaleja.

Vaikka Ibrahim itse olisikin valmistautunut kuolemaan iskussa, miksi jättää tietokone helposti löydettäväksi, sillä sieltähän saattaisi löytyä vaikkapa hänen kumppaneitaan koskevia tietoja, joiden avulla viranomaiset voisivat päästä heidän jäljilleen? Yhtäältä terroristit eivät siis vaikuta miltään harrastelijoilta onnistuessaan hämäämään tiedustelupalveluita ja poliisia sekä suunnitellessaan iskuja pitkään ja huolellisesti. Kuitenkin tosipaikan tullen he sitten amatöörimäisesti panikoivat ja/tai sortuvat huolimattomuuteen, mikäli kaikkia näitä tarinoita on uskominen.

Reaktioita Israelissa

Times of Israel kertoo25 Israelin turvallisuusviranomaisten vain joitain viikkoja ennen terrori-iskuja löytäneen terroristien kohteeksi päätyneestä Brysselin Zaventemin lentoasemasta ”merkittäviä puutteita”. Israelin liikenneministeri Yisrael Katz kommentoikin26 belgialaisten vain keskittyvän syömään suklaata sen sijaan, että taistelisivat terrorismia vastaan ja määrittelisivät uhan ”islamilaiseksi”. Tämä on yksi esimerkki siitä, kuinka Israel pyrkii osaltaan hyödyntämään ääri-islamistien terrori-iskuja.

Pääministeri Benjamin Netanjahu vertasi27 Brysselin pommi-iskuja Istanbulin, San Bernardinon ja Pariisin iskuihin, mutta myös päivittäin Israelia itseään vastaan suoritettaviin iskuihin. Maan puolustusministeri Moshe Ya’alon totesi läntisten arvojen olevan radikaalin islamilaisen terrorismin hyökkäyksen kohteena. ”Vapaan maailman valtioiden” tulisi hänen mukaansa yhdistää voimansa. Aiemmin Ya’alon on kuitenkin todennut28 Syyrian hallinnon kaatuessa Israelin pitävän parempana, että ennemmin Isis kuin Iran ottaisi alueen hallintaansa. Toisin sanoen Isis ei huoleta Israelia niinkään paljoa, vaikka sitä kaiken aikaa markkinoidaan maailman vaarallisimpana terroristijärjestönä.

Israelilaisministeri Ofir Akunis näki EU:n päätöksen merkitä Israelin laittomista siirtokunnista tulevat tuotteet johtaneen osaltaan pommi-iskuihin Belgiassa. Akunis yhdistää nämä asiat siten, että keskittyessään boikotoimaan Israelia eurooppalaiset ovat hänen mukaansa sallineet tuhansien ääri-islamististen terrorisolujen kasvaa nenänsä alla. Vasemmistolainen Michal Rozin syytti maansa oikeiston yrittävän kerätä poliittisia pisteitä pommi-iskujen uhrien kustannuksella ennen kuin heidän verensä on edes kuivunut. Oppositiojohtaja Isaac Herzog paheksui joidenkin maanmiestensä ”sairaalloista iloa” ilmaisseita lausuntoja.

Pariisin iskujen jälkeenhän rabbi Dov Liorin kerrottiin29 todenneen holokaustiin viitaten, että ”syntiset veren tahrimassa Euroopassa saivat ansionsa mukaan siitä hyvästä, mitä he tekivät kansallemme 70 vuotta sitten”. Tällä kertaa tämän tyyppistä kommentointia esiintyi sosiaalisessa mediassa, jossa keskustelu yltyikin melkoisen villiksi.30 Mahdollisimman monen eurooppalaisen toivottiin kuolevan, koska he ”ovat vastuussa miljoonien juutalaisten murhasta” ollen siis ”pahoja ja häikäilemättömiä”, suorastaan ”antisemitististä roskaväkeä”. Joissain kommenteissa Isisin jopa todettiin toimittaneen mahtavan lahjan juutalaisen Purim-juhlan kunniaksi ja pommi-iskuja toivottiin myös Ruotsiin.

Tietenkään nämä kommentit eivät edusta koko kansan mielipidettä, mutta eivät ne täysin merkityksettömiäkään ole. Israelilainen rauhanaktivisti Ronnie Barkan kommentoi Facebookissa niiden olevan ”itse asiassa melko yleisiä”. Hän viittaa myös israelilaislehti Haaretzin artikkeliin, jossa mainitaan verkkokyselystä, johon vastanneista 39 % oli tyytyväisiä Belgian tapahtumiin ja 13 % tunsi myötätuntoa belgialaisia kohtaan. Kun Brysselin terrori-iskujen kaltaisten tapausten yhteydessä media usein nostaa esiin joidenkin muslimien tyytyväisyyden tapahtumien kulkuun, osoittavat nämäkin kommentit, että ääriajattelua löytyy muualtakin kuin muslimien keskuudesta.

Jäikö terrori-iskujen toinen vaihe toteutumatta?

Israeliin liittyen on kuitenkin nostettava esiin vielä eräs asia. Sotilastiedusteluun painottuva israelilainen verkkojulkaisu Debkafile väittää31 Zaventemin lentoasemalla olleen piilotettuna kolme identtistä sarjaa räjähteitä, AK-47-rynnäkkökivääreitä, ammuksia ja käsigranaatteja. Sen mukaan terroristit olisivat lentokentän henkilökunnaksi naamioituen sijoittaneet ne sinne etukäteen. Tutkijoiden tarkastellessa erästä asetta he saivat selville, että sillä oli yritetty ampua, mutta se oli jumiutunut. Näin ollen terroristit olisivatkin onnistuneet suorittamaan vain ensimmäisen vaiheen operaatiostaan. Tämä viittaisi myös siihen, ettei heidän ehkä ollutkaan tarkoitus räjäyttää itseään matkalaukuissa olleiden pommien mukana, vaan jatkaa operaatiotaan lentokentälle piilotettuja aseita käyttäen.

Debkafilen mukaan poliisi olisi tuhonnut nämä aseet ja räjähteet hallitulla räjähdyksellä. Kuten Brandon Martinez kirjoitusta kommentoivassa artikkelissaan32 huomauttaa, valtamediassa kerrottiin toki poliisin tuhonneen räjähtämättä jääneen kolmannen pommin, mutta kolmesta identtisestä setistä aseita ja räjähteitä ei mainittu mitään. Debkafile antaa ymmärtää belgialaisviranomaisten pyrkineen peittelemään turvatoimien laiminlyöntiä. Ehkäpä asiaa ei olisi siitä syystä mainittu. Kirjoitus ei valota tarkemmin, kuinka tämä terroristisolu olisi onnistunut soluttautumaan lentoaseman turvallisuushenkilöstön joukkoon ja piilottamaan säkillisiä aseita kenenkään huomaamatta, mutta mainitsee israelilaisten turvatoimiasiantuntijoiden tarkistaneen aseman turvajärjestelyt perusteellisesti ja ehdottaneen parannuksia, joita ei kuitenkaan ehditty toteuttaa ennen pommi-iskua.

El-Bakraouin veljesten setä on väittänyt näiden työskennelleen siivoojina lentokentällä, mikä saattaisi selittää aseiden salakuljettamisen ja piilottamisen kentälle, mutta herättää kysymyksen, miten terroristilistalla olleet henkilöt pääsevät töihin lentokentälle. Toisaalta Martinez huomauttaa, että mikäli jokin taho tunsi lentoaseman turvajärjestelyjen heikkoudet, oli se juuri Israel. Isis on saanut länneltä jatkuvasti tukea operoidessaan Syyriassa ja Irakissa, joten on täysin mahdollista, että nämä tahot katsoisivat aiheelliseksi avustaa sitä tai sen innoittamia terroristisoluja myös Euroopassa. Martinez muistuttaa Time-lehden raportoineen33, kuinka myös kaksi vuotta ennen vuoden 1993 Word Trade Centerin pommi-iskua israelilaiset turvallisuusviranomaiset suorittivat tarkastuksen WTC:n parkkihallissa todeten sen olevan suojaton autopommi-iskua vastaan.

Sattumaa tai ei, niin entisten Israelin keskustiedustelupalvelu Shin Betin jäsenten perustama34 turvallisuuspalveluja tarjoava firma ICTS vastaa turvatoimista myös Brysselin lentoasemalla. ICTS:hän tunnetaan myös siitä, että se itse tai sen tytäryhtiöt vastasivat turvallisuudesta kaikilla niillä lentokentillä, joista 11. syyskuuta 2001 kaapatut koneet lähtivät liikkeelle. Tämän lisäksi se on vastannut mm. Lontoon linja-autoverkoston turvallisuudesta itsemurhapommittajien iskiessä 7. heinäkuuta 2005. Jos siis Brysselin lentoaseman turvajärjestelyt olivatkin retuperällä, ei israelilaisfirman ansioluettelokaan erityisen häikäisevä ole.

Artikkelinsa lopussa Martinez vielä muistuttaa Netanjahun tammikuussa 2016 painostaneen35 EU:ta muuttamaan asennettaan suopeammaksi Israelia kohtaan. Netanjahun vaatimukset eivät saaneet toivottua vastakaikua, ja saman kuukauden aikana EU oli jo ehtinyt puolustella36 käytäntöään merkitä Israelin siirtokunnista tulevat tuotteet. Tässä yhteydessä Ofir Akunisin edellä mainittu kommentti tuotteiden merkitsemisestä ja terrori-iskuista Euroopan unionin pääkaupungissa saattaisi saadakin aivan uudenlaisen merkityksen.

Tietenkään näiden yhteensattumien perusteella, ilman konkreettisempia todisteita, ei voi vielä lähteä kenellekään syytteitä jakamaan. Mutta sekin vaihtoehto olisi syytä pitää pöydällä, että valtiolliset toimijat ovat jälleen sekaantuneet terrori-iskuihin. Belgialainen entinen parlamentaarikko Laurent Louis pitää37 epäuskottavana, että hänen maansa tiedustelupalvelut olisivat näinkin kyvyttömiä tai että iskut olisi voitu suorittaa ilman Belgian viranomaisten osallisuutta rikokseen. Britannian työväenpuolueen jäsen Bob Campbell on puolestaan saanut osakseen paheksuntaa väittämällä38 Israelin olevan vastuussa Brysselin pommi-iskuista. Hän katsoo, että maa kontrolloi Isisiä ja ettei Isis ole hyökännyt sitä vastaan, ”koska koira ei pure omaa häntäänsä”.

Kaikki terroristit ovat muslimeja, paitsi 94 %

Maahanmuuton ja/tai islamin vastaiset tahot Euroopassa saavat myös tuulta purjeisiinsa ääri-islamistien suorittamista terrori-iskuista. Mutta onko israelilaispoliitikkojenkin esittämissä väitteissä ”läntisistä arvoista radikaalin islamilaisen terrorismin hyökkäyksen kohteena” perää? Toisin sanoen, kuinka suuresta määrästä Euroopassa suoritetuista terrori-iskuista vastuussa ovat olleet ääri-islamistit tai olisiko terrorismista uhaksi ilman heitä? ThinkProgress on selvittänyt39 asiaa Charlie Hebdo -iskun jälkeen. Viitaten Europolin tilastoihin se toteaa, että vuosina 2009–2013 alle kaksi prosenttia terrori-iskuista EU:ssa oli ”uskonnollisesti motivoituneita”.

Esim. vuonna 2013 tehdyistä 152 terrori-iskusta vain kahdessa taustalla olivat uskonnolliset syyt, ja vuonna 2009 tehdyistä 294 iskusta ainoastaan yhdestä vastasivat ääri-islamistit. Europol tosin huomautti ”islamistiterroristien pyrkivän aiheuttamaan suuren määrän ihmisuhreja”. Tilastojen mukaan valtaosasta terrori-iskuja vastasivat kuitenkin separatistijärjestöt. Yhdysvalloissa ääri-islamistit vastasivat FBI:n mukaan kuudesta prosentista terrori-iskuja vuosien 1980 ja 2005 välillä.40 Heidän edellään ovat latinoryhmät, äärivasemmistolaiset ryhmät ja niukasti myös juutalaiset ääriryhmät. Vaikka siis media korostaakin ääri-islamistien suorittamia terrori-iskuja, tilastot kertovat hyvin toisenlaista tarinaa. Eikä niissä ole lainkaan huomioitu mahdollisuutta, että jotkin iskuista ovat saattaneet olla ”false flag” -iskuja, joissa tekijä on lavastettu.

Toki ääri-islamistiseen terrorismiinkin on syytä suhtautua vakavasti, eikä tulisi antaa ääri-islamilaisten solujen muodostua Eurooppaan. Mutta vaikka maahanmuuttoon liittyykin ongelmia ja haasteita, eikä se voi täysin hallitsematontakaan olla, terroritekojen – olivat ne sitten autenttisia tai valtiollisten tahojen sponsoroimia – kohdalla tulisi ennen kaikkea miettiä todellisia syitä tapahtumille. Näitä voidaan hakea esimerkiksi Yhdysvaltojen, Israelin ja näiden liittolaisten Lähi-idän varalle laatimien suunnitelmien mukaisesti harjoittamasta ”hajota ja hallitse” -strategiasta.41 Euroopassa olevien muslimien ja muiden väestöryhmien vastakkainasettelunkin lisääntyminen voitaisiin nähdä jatkumona samaiselle strategialle ja suurta kohua aiheuttavien terrori-iskujen Euroopassa palvelevan juuri tätä tarkoitusta.

Terrorismin ehkäisemisestä puhuttaessa olisi nostettava tapetille sitä vastaan näennäisesti taistelevien tahojen sponsoroima toiminta, jonka merkitystä kirjan The “Terrorism” Industry (1989) kirjoittaneiden Edward Hermanin ja Gerry O’Sullivanin mukaankin on suuresti aliarvioitu, vaikka se on ”helppo keino halutun moraalisen ympäristön luomiseen”. Yli-Karjanmaakin kirjoittaa terroriteon järjestämisen olevan ”kaikkein helpointa niille organisaatioille, jotka vastaavat maan turvallisuudesta”. Tälle hän näkee lukuisia motiiveja, kuten sodan aloittamisen, jonkin tietyn ryhmän mustamaalaamisen, kansalaisten hallitsemisen uhkakuvien avulla, poliittisen manipuloinnin, kansalaisvapauksia rajoittavan ja turvallisuuselinten valtaa lisäävän lainsäädännön läpiviemisen sekä rahoituksen lisäämisen kyseisille elimille.

Kun Brysselin pommi-iskuja tarkastellaan hyötynäkökulmasta, ei Isis olekaan ainoa taho, jolla oli motiivi toteuttaa iskut. Sillä ei näyttäisi olleen edes suurinta motiivia niiden tekemiseen. Valtamedia ei muita vaihtoehtoja tarkastele, vaan sille riittää, että Isis on iskut tunnustanut, vaikka ryhmän epämääräisen rakenteen vuoksi kuka tahansa voisi väittää tehneensä mitä hyvänsä Isisin nimissä. Valvontakamerakuvissa esiintyvistä islamisteista ei myöskään voi päätellä, ovatko he toimineet täysin itsenäisesti vai saaneet avustusta valtiollisilta toimijoilta. Pariisin iskujen ja monien aikaisempienkin terrori-iskujen tapaan Brysselin iskut herättävät kysymyksiä, joihin tuskin tulemme saamaan vastauksia. Ehkä kysymykset ovat aiheettomia, tai sitten vastausten selviäminen asettaisi viranomaiset niin kiusalliseen asemaan, etteivät he halua sille tielle lähteä.

Lähdeviitteet

1 Kuusisalo, Mikko, Leppänen, Mikko, Tapiola, Paula & Kerola, Päivi | Yle (22.3.22016): Ainakin 34 kuollutta Brysselissä, junissa tiukkoja turvatarkastuksia – Yle seurasi hetki hetkeltä. http://yle.fi/uutiset/jopa_kymmenia_kuolleita_brysselin_iskuissa__yle_seuraa_hetki_hetkelta/8759910

2 Salmi, Mika | Vastavalkea (23.11.2015): Terrori-isku poliisivaltion ytimessä. http://vastavalkea.fi/2015/11/23/terrori-isku-poliisivaltion-ytimessa/

3 Migchels, Anthony | Non-Aligned Media (23.3.2016): Anthony Migchels: Either way Brussels serves our rulers. http://nonalignedmedia.com/2016/03/anthony-migchels-either-way-brussels-serves-rulers/

4 Kirja Valtiot ja terrorismi on saatavilla myös pdf-muodossa: http://www.11syyskuu.net/valtiot%20ja%20terrorismi%202013.pdf

5 Pehkonen, Kati | Iltalehti (23.3.2016): Iskujen uhri on koko Eurooppa – ”Tavoitteena lietsoa eripuraa ja rasismia”. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016032321314113_ul.shtml

6 Panko, Rudy | Russia Insider (20.3.2016): ISIS Twitter Accounts Traced to British Government. http://russia-insider.com/en/politics/isis-twitter-accounts-traced-saudi-arabia-british-government/ri13463

7 Salmi, Mika | Vastavalkea (11.3.2016): Kansainvälinen liittouma terrorismin tukijana Lähi-idässä. http://vastavalkea.fi/2016/03/11/kansainvalinen-liittouma-terrorismin-tukijana-lahi-idassa/

8 Yli-Karjanmaa, Hannu (2007): Dubrovka-teatterin kaappaus lokakuussa 2002. http://www.11syyskuu.net/teatterikaappaus%20ja%20beslan.htm

9 Karvala, Kreeta | Iltalehti (22.3.2016): Näkökulma: Lähtösuukot vaihtuivat kyyneliin. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016032221311881_ul.shtml

10 Katso kohta 5.

11 Non-Aligned Media (22.3.2016): Possible Russian Connection/Motive for Brussels Attacks. http://nonalignedmedia.com/2016/03/possible-russian-connectionmotive-brussels-attacks/

12 Porter, Tom | International Business Time (22.3.2016): Brussels attack: Doubts cast over Russian media reports FSB warned Belgium of terror plot. http://www.ibtimes.co.uk/brussels-attack-did-russian-spies-warn-belgium-terror-plot-1551072

13 Sputnik News (22.3.2016): Turkey’s Erdogan Mentions Possible Brussels Bombing Just Days Before Attack. http://sputniknews.com/europe/20160322/1036735569/erdogan-brussels-attack-warning.html

14 Sandhu, Serina | The Independent (22.3.2016): Brussels attacks: Video purporting to show Zaventem Airport explosion was shot in 2011. http://www.independent.co.uk/news/world/europe/brussels-explosions-video-purporting-to-show-zaventem-airport-blast-was-shot-in-2011-a6945501.html

15 Atkin, Charlie | The Independent (23.3.2016): Brussels Metro attack: Video claiming to be CCTV of explosion was filmed in 2011. http://www.independent.co.uk/news/world/europe/brussels-metro-attack-video-cctv-explosion-minsk-2011-a6947801.html

16 Martinez, Brandon | Non-Aligned Media (23.3.2016): 2011 Minsk Metro Bombings May Have Been a KGB False Flag. http://nonalignedmedia.com/2016/03/2011-minsk-metro-bombings-may-have-been-a-kgb-false-flag/

17 Harel, Amos | Haaretz (23.3.2016): EXCLUSIVE: Belgian Intelligence Had Precise Warning That Airport Targeted for Bombing. http://www.haaretz.com/world-news/1.710572

18 Martinez, Brandon | Non-Aligned Media (26.3.2016): Belgian Intelligence Had Precise Warning That Airport and Subway Were Targets for Bombing. http://nonalignedmedia.com/2016/03/belgian-intelligence-had-precise-warning-that-airport-and-subway-were-targets-for-bombing/

19 Dearden, Lizzie | The Independent (19.3.2016): Salah Abdeslam: Suspicious pizza order ’led police to Paris attacker’s hideout’ at Molenbeek flat. http://www.independent.co.uk/news/world/europe/salah-abdeslam-isis-suspicious-pizza-order-led-police-to-paris-attackers-hideout-at-molenbeek-flat-a6941111.html

20 Cartalucci, Tony | New Eastern Outlook (25.3.2016): “Suicide Bombers” Known to, Imprisoned by Security Agencies BEFORE Brussels Attack. http://journal-neo.org/2016/03/25/suicide-bombers-known-to-imprisoned-by-security-agencies-before-brussels-attack/

21 Chossudovsky, Michel | Global Research (25.3.2016): The Brussels Attacks: What is True, What is Fake? Three Daesh Suspects at Brussels Airport. http://www.globalresearch.ca/the-brussels-attacks-what-is-true-what-is-fake-three-daesh-suspects-at-brussels-airport/5516269

22 Windrem, Robert & Dilanian, Ken | NBC News (24.3.2016): U.S. Knew Brussels Bombers Before They Struck. http://www.nbcnews.com/storyline/brussels-attacks/u-s-knew-brussels-bombers-they-struck-n545051

23 Schreuer, Milan | The New York Times (23.3.2016): Interpol Was Seeking Khalid el-Bakraoui Before the Brussels Attacks. http://www.nytimes.com/live/brussels-airport-explosions-live-coverage/interpol-seeking-khalid-el-bakraoui-before-attacks/

24 NDTV (23.3.2016): Brussels Bomber Left Will In Trash Can. ’Don’t Know What To Do,’ It Read. http://www.ndtv.com/world-news/brussels-airport-bomber-left-a-will-saying-i-dont-know-what-to-do-prosecutor-1290123?pfrom=home-lateststories

25 Pileggi, Tamar | The Times of Israel (23.3.2016): Israel recently warned Belgium of lax airport security — report. http://www.timesofisrael.com/israel-recently-warned-belgium-of-lax-airport-security-report/

26 Winer, Stuart | The Times of Israel (23.3.2016): Israeli minister pans Belgians for eating chocolate instead of fighting terror. http://www.timesofisrael.com/minister-pans-belgians-for-eating-chocolate-instead-of-fighting-terror/

27 Zion, Ilan Ben | The Times of Israel (22.3.2016): Herzog decries some Israelis’ ‘morbid joy’ at Brussels attacks. http://www.timesofisrael.com/herzog-decries-some-israelis-morbid-joy-at-brussels-attacks/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

28 Gross, Judah Ari | The Times of Israel (19.1.2016): Ya’alon: I would prefer Islamic State to Iran in Syria. http://www.timesofisrael.com/yaalon-i-would-prefer-islamic-state-to-iran-in-syria/

29 The Jerusalem Post (15.11.2015): Far-right settler rabbi: Paris attacks are payback for the Holocaust. http://www.jpost.com/Israel-News/Far-right-settler-rabbi-Paris-attacks-are-payback-for-the-Holocaust-433084

31 Debkafile (24.3.2016): Israeli security firm’s advice on Brussels airport security unheeded. http://www.debka.com/article/25319/Israeli-security-firm%E2%80%99s-advice-on-Brussels-airport-security-unheeded

32 Martinez, Brandon | Non-Aligned Media (26.3.2016): Explosives pre-planted in Brussels airport claims Israeli Intelligence-linked journal. http://nonalignedmedia.com/2016/03/explosives-pre-planted-in-brussels-airport-claims-israeli-intelligence-linked-journal/

34 Sott.net (23.3.2016): Former Israeli Intel Operatives Run Security at Brussels Airport. http://www.sott.net/article/315080-Former-Israeli-Intel-Operatives-Run-Security-at-Brussels-Airport

35 Keinon, Herb | The Jerusalem Post (25.1.2016): Netanyahu to EU states: Pressure Brussels to change its attitude toward Israel. http://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Netanyahu-calls-on-EU-states-to-pressure-Brussels-to-change-its-attitude-toward-Israel-442720

36 Emmott, Robin | Reuters (18.1.2016): EU defends labelling goods made in Israeli settlements. http://uk.reuters.com/article/uk-israel-palestinians-eu-idUKKCN0UW249

37 Martinez, Brandon | Non-Aligned Media (29.3.2016): U.K. Labour Party Member in Hot Water After Saying Israel’s Mossad Is Behind ISIS. http://nonalignedmedia.com/2016/03/u-k-labour-party-member-in-hot-water-after-saying-israels-mossad-is-behind-isis/

38 Haaretz (29.3.2016): U.K. Labour Party Member in Hot Water After Saying Israel’s Mossad Is Behind ISIS. http://www.haaretz.com/jewish/1.711550

39 Ahmed, Beenish | ThinkProgress (8.1.2015): Less Than 2 Percent Of Terrorist Attacks In The E.U. Are Religiously Motivated. http://thinkprogress.org/world/2015/01/08/3609796/islamist-terrorism-europe/

40 Loonwatch (20.1.2010): All Terrorists are Muslims…Except the 94% that Aren’t. http://www.loonwatch.com/2010/01/not-all-terrorists-are-muslims/

41 Katso kohta 7.

31 KOMMENTTIA

 1. ’Kun Brysselin pommi-iskuja tarkastellaan hyötynäkökulmasta, ei Isis olekaan ainoa taho, jolla oli motiivi toteuttaa iskut. Sillä ei näyttäisi olleen edes suurinta motiivia niiden tekemiseen.’

  Jokaista totuuden metsästäjää artikkelisi miellyttää kovasti. Juuri näin meidän tulisi toimia: kaivautua syvemmälle tapahtumien taustavoimiin.
  Silloin se mitä valtamedia kertoo alkaakin näyttämään naurettavalta potaskalta, pajunköydeltä jonka tarkoituksena on vain estää totuuden tutkimista ja esiintuloa.
  Olet tehnyt hienoa ja arvostettavaa työtä.

 2. Monisukupolvisen insestin uhrit syrjäytyvät helposti nykyaikaisessa kilpailuyhteiskunnassa. Vaikka eurooppalaisen kulttuurin taloudellinen ylijäämä takaakin arabi taustaisille maahanmuuttajille lähtömaihin verrattuna miellyttävän ”keskiluokkaisen” elintason, synnyttää ”joidenkin” menestyminen sosiologisen tutkailun mukaan mitattavissa olevaa katkeroitumista. Hyvin harva menestys tarina kun ei riitä esimerkiksi ihmisille, joiden lääketieteellinen perustilanne ei tue koulutuksen ja työelämässä menestymisen edellyttämää pitkäjänteisyyttä.
  Onkin merkillepantavaa, ettei ihmiskunnan historiassa ole menestystarinoita yhteiskunnista, joissa insestiä on suvaittu. Päinvastaisia esimerkkejä sen sijaan löytyy huomattavasti. -Niin, arabialaiset numerotkin kun ovat Intialaista alkuperää. Hindut eivät hyväksy insestiä. Tätä taustaa vasten on ymmärrettävää, että islamilaisen kulttuurin vaikutus piiriin suunnatussa sosiaalisessa mediassa Turkkilais/Saudi-Arabialais rahoitteisten palkkasotureitten tekoja on ylistetty, huolimatta USA:n, tuon ”suuren saatanan” merkittävästä tuesta lähi-idän liittolaisilleen ISIS:n synnyttämisessä ja tukemisessa.
  Yleisesti maltillisena tunnettu Yhdysvaltalainen Politico lehti julkaisi mielenkiintoisen artikkelin, vaikkei lääketieteellistä näkökulmaa esiin tuonutkaan. Kysymys, miksi ihmiset joille on annettu mahdollisuudet menestyä, jättävät ne käyttämättä ja miksi lännessä syytetään omaa kulttuuriamme tulee artikkelissa esiin havainnollistavalla tavalla. Olemassa olevan sosiologisen tutkimustiedon valossa näyttääkin, että Islamilainen kulttuuri kokee henkistä ”penis syndroomaa”, joka ilmenee erityisesti muslimi maahanmuuttajien lapsissa.

  http://www.politico.eu/article/brussels-attacks-terrorism-europe-muslims-brussels-attacks-airport-metro/

  ”Muslim integration into Europe societies is successful when Muslims are willing to give up the mental confinement of their home countries — countries, let’s not forget, which they left in search of a better life. For as long as they refuse to adapt to a European state of mind, they will perpetuate resentment and a culture of violence.
  What did “we” do to “them”? We opened up our cities, our houses, our wallets. And in our secular temples of progress — our metro stations and airports and theaters — their sons are killing themselves, and taking our sons and daughters with them. There is nothing for which we need to apologize. “Occidentophobia” originated in the Muslim community. We need to demand they abandon it.”

  • Höh… kuinka yleistä uskot insestin olevan Lähi-Idässä? Minusta selitys kuulostaa vainoharhaiselta. Ja onhan Internet pullollaan arabialaisen kulttuurialueen tiedemiehiä (varsinkin matemaatikkoja, maantieteilijöitä ja astronomeja). Arabeista on ymmärrettävä se, että arabialainen kulttuuri on kyllä arabialaisen kielen ja uskonnon vaikutusaluetta, mutta se levisi vanhojen korkeakulttuurien alueelle: Persiaan, Mesopotamiaan, Syyriaan, Egyptiin ja vanhaan Karthagon ja Rooman alueen Pohjois-Afrikkaan sekä Keskiajan Sisiliaan ja Espanjaan Euroopassa. Arabit ei ole pelkkä sama asia kuin Arabian niemimaan asukit.

   Nykyajan arabimaat luonnollisesti ovat eurooppalaisesta kulttuurialueesta jäljessä, koska ne samoin kuin Afrikkakin olivat siirtomaavaltojen raaka-ainetuottajia ja ensin Eurooppaan kehittyneen teollisuuden tuotteiden kuluttajia. Tuo kehitys on kääntynyt vasta sittemmin teollistuneessa Kauko-Idässä, ensin Japanissa ja sitten Koreassa ja Kiinassa.

   • Eli kun arabivalloitukset levisivät, arabikulttuuri ei tietenkään täysin syrjäyttänyt muita kulttuureita ja myös omaksui uusia vaikutteita alueilta jolle valloitukset levisivät. Niin kuin kulttuurialueiden levitessä käy.

  • Löysinpä Tiede-lehdestä tähän sopivan suomenkielisen artikkelin. Lainaan tähän vähän, koko kirjoitukseen linkki alla.

   ”Arabit siis omaksuivat 700-luvulla Lähi-idässä vallinneen kreikkalaistaustaisen kulttuurin. Selkeimmin tämä näkyy vuosisadan puolivälin jälkeen alkaneessa käännösliikkeessä. Kahdessasadassa vuodessa arabit käänsivät ja käännättivät arabiaksi lähes kaiken käsiinsä päätyneen kreikkalaisen tieteellisen ja filosofisen kirjallisuuden ja kulkivat Konstantinopolia myöten etsimässä heiltä puuttuvia kreikkalaisia tekstejä. Aristoteleen teokset käännettiin lähes kokonaisuudessaan, samoin monet Platonin ja Plotinoksen teokset. Suurten kommentaattorien kirjoitukset ja yleensäkin suunnaton määrä kreikkalaista ja syyrialaista tieteellistä kirjallisuutta löysi tiensä arabialais-islamilaisen kulttuurin peruskiviksi.

   Vuoden 1000 maailmassa pariisilainen tai lontoolainen olisi tuskin tiennyt juuri mitään näistä kreikkalaisen antiikin kuuluisuuksista, mutta jo keskimääräisestikin sivistynyt kairolainen tai bagdadilainen oli luultavasti lukenut heidän ajatuksiaan vähintäänkin otteina kokoomateoksista. Oppinut arabi oli luonnollisesti lukenut läpi Aristoteleen pääteokset sekä paksun pinon muuta tieteellistä ja filosofista kirjallisuutta.

   Tämä tieteellinen kirjallisuus oli tärkeää, kun länsimaat alkoivat puolestaan 1100-luvulla uudelleen kehittää kulttuuriaan. Alkusysäyksen lännen tieteelliselle kehitykselle antoi länsimainen käännösliike: varsinkin 1100- ja 1200-luvuilla arabiasta käännettiin latinaksi ja läntisille kansankielille suuri määrä sekä arabien omaa tieteellistä kirjallisuutta että antiikin ajan kreikkalaisia teoksia. Kyse ei ainakaan aluksi ollut erityisesti antiikin kulttuuriperinnön välittämisestä, vaan ensimmäiset kääntäjät olivat kiinnostuneita senaikaisten arabitiedemiesten teksteistä. Avicenna ja Averroes olivat aluksi tärkeämpiä kuin Aristoteles. Käännösliikkeen tarkoitus oli saada oman aikansa huippututkimus länsimaisen, kehittymättömämmän tieteen käyttöön.

   Joillakin tieteenaloilla arabit saivat vain vähän aikaan: eläintiede ehkä pikemminkin taantui kuin kehittyi, eikä kasvitieteen teoriassa, toisin kuin farmakologiassa, otettu suuria edistysaskeleita. Toiset tieteenalat sen sijaan kehittyivät vahvasti: lääketiede, matematiikka ja tähtitiede olivat arabialais-islamilaisen tieteen vahvimpia osa-alueita, ja niissä arabit etenivät pitkin harppauksin.”

   http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/islam_ja_edistys

 3. Terrori-iskut on tietysti suunniteltu nimenomaan mielipiteen muokkaajaksi, joten tuo kuka hyötyy -kysymys täytyy tehdä. Selitys että siitä hyötyy ISIS ja al-Qaida, on minusta varsin outo. Ymmärrän kyllä niiden hyötyvän silloin, jos joku haluaa niiden tekevän iskuja Euroopan ja Amerikan siviiliväestöä vastaan. Siitä ne eivät taatusti hyödy, jos saisivat vastaansa biljoonilla rahoitetut tiedustelutoimistot ja sotilasvoimat.

  False-flag iskun paljastaminen valtion toimistojen, tai niiden yksityisten alihankkijoiden, tekemäksi on äärimmäisen vaikeaa. False-flag iskuja on suoritettu vuosisadan, ja niissä on tiedonvälityksen kehityksen myötä jouduttu ottamaan huomioon kiinnijäämisen mahdollisuus.

  Vuoden 1993 WTC pommi-iskussa pommin valmistaja oli FBI:n palkkaama egyptiläinen erikoisjoukkojen upseeri Emad Salem. Kun FBI kertoi että isku viedään loppuun asti ja toteutetaan, Salem huolestui omasta tulevaisuudestaan ja alkoi äänittämään puhelinkeskustelunsa FBI:n kanssa. Pommi-iskun jälkeen käydyssä oikeudenkäynnissä Salem pääsi todistajansuojeluohjelmaan, muiden joutuessa tuomiolle.

  1993 WTC-iskun jälkeen FBI on jäänyt kiinni useita kertoja siitä että se on rahoittanut, neuvonut tai värvännyt terrori-iskun tekijöitä Yhdysvalloissa. FBI:n ongelma on ollut se, että se on käyttänyt omia agenttejaan värväämiseen ja yhteydenpitoon.

  Al-Qaidaa ja ISIS:tä hoidetaan fiksummin, esimerkki löytyy jo Gladio-operaatioiden Italiasta. Terrori-iskujen tekijöiksi värvättiin ihmisiä ja järjestöjä, jotka olivat oikeasti siihen halukkaita, mutta joilta puuttui raha, verkostot, tiedustelutieto ja suojelu. Kun Italian valtion poliisit, armeija, tiedustelupalvelut ja poliitikot sekä NATO ja CIA tarjosivat apuaan, terrori-iskut pystyttiin suorittamaan ja tekijöitä suojelemaan.

  Vielä tehokkaampaa propaganda on, kun oikeat tekijät jäävät kiinni. Siihen FBI pyrki myös Yhdysvalloissa. Ja kun halukkaita värvättyjä ja järjestöjä rahoitetaan yksityisten tahojen kautta Saudi-Arabiasta ja Qatarista… on vaikea osoittaa että rahoituksen ja politiikan takana olisi lopulta länsimaiset vallanpitäjät ja tiedustelupalvelut. Esimerkiksi Euroopassa ei koskaan tullut vuotoa CIA:n tai NATO:n sisältä vuosikymmeniä jatkuneiden äärijärjestöjen tukemisen ja perustamisen aikana, mitä suoritettiin ja varmasti yhä suoritetaan, useissa Euroopan maissa. Tunnustuksia on Italiassa tullut kiinnijääneiltä iskujen tekijöiltä ja lopulta myös heiltä jotka kertoivat olleensa tiedustelupalvelujen kanssa yhteistyössä.

  ”… esimerkiksi Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA:n, jolla oli selkeä tavoite irtaantua Isosta-Britanniasta. Se kohdisti iskunsa poliittisiin ja taloudellisiin kohteisiin yrittäen esimerkiksi murhata Ison-Britannian pääministerin Margaret Thatcherin.”

  Ja mitä teki al-Qaida Libyassa? Se yritti murhata Muammar Gaddafin, useita kertoja. Mutta se olikin Osama bin Ladenin perustama Libyan Islamic Fighting Group, jonka sekä ranskalaiset että englantilainen tiedustelupalvelujen vuotajat kertoivat olleen Iso-Britannian rahoittama. Yhdysvaltain 9/11-iskussa ainoa kohde, jota vastaan isku epäonnistui, oli Valkoinen talo.

  ”Isis-johtaja Abu Bakr al-Baghdadista on maalattu kuvaa ovelana miehenä, joka pystyi salaisesti rakentamaan ja organisoimaan järjestöä amerikkalaisvankilassa ilman, että viranomaisilla oli vähäisintäkään aavistusta tästä.”

  Ilmeisesti meidän olisi myös uskottava, että vankiloiden tiloista puuttui kuuntelulaitteet, eikä vankien joukkoon solutettu tiedonkerääjiä, vaikka mikään laki ei ollut sitä rajoittamassa. Onpa amatöörimäistä!

  Eikä sovi unohtaa sitä, että Irakin keski-osien sunnit, entiset Saddamin hallinnon tukialueet, rauhoitettiin jakamalla sinne lentokonekonteittain rahaa ja aseita. Kuinka monta myyrää ja asiamiestä sillä ostettiin? Alueelle suorastaan rakennettiin räjähtävää pommia.

  ”Iskujen sotilasliitto Naton ytimeen arvellaan hyödyttävän Venäjääkin, sillä saavathan ne Naton näyttämään heikolta”

  Vielä enemmän Venäjää hyödyttäisi, mikäli se voisi osoittaa NATO-maiden poliitikkojen olevan sodanlietsojia ja itse false-flag -iskujen taustalla. Mutta Putinin hallinnolla voi olla itselläänkin likaiset kädet tässä suhteessa: sitä syystäkin epäillään false-flag iskujen järjestämisestä Venäjällä, joka on oikeuttanut terrorismin vastaista sodankäyntiä Kaukasuksen alueella. Siihenhän liittyy myös nämä Anna Politkovskajan ja Alexandr Litvinovin tapaukset.

  Jaa-a… ei riitä aika. Täytyypi jatkaa lukemista iltasella! Kiitos jälleen Salmelle mielenkiintoisesta kirjoituksesta!

  • 1000 vuotta sitten ei kenties insestin mukanaan tuomat ongelmat olleet aivan yhtä ongelmallisia kuin nykyään. On muistettava, että valloitettujen alueiden alueilta täydennetty moniavioisuus, toi mukanaan myös huomattavasti geneettistä vaihtelua. Puhuttaessa nykyajan arabi kulttuurista, on esimerkiksi Saudi-Arabiassa naisilla ”ennalta määrätty” serkku, jota kutsutaan Dhimmiksi. Mikäli isä haluaa naittaa tytön ”suvun ulkopuolelle”, tai ”ennalta määrittelemättömälle” serkulle, pitää Dhimmin antaa suostumus, ellei hän halua tyttöä avioida. Kaikissa arabi kulttuurin maissa ei dhimmiä tunneta, mutta se ei ”serkumpi on herkumpi” perinnettä ole haitannut, ainakaan tilastollisesti. Serkkuja kun vaan riittää.
   Puhuttaessa laajoista alueista, joissa serkusavioliittojen määrät keikkuvat 50% tietämillä, ei insestiä voi pois sulkea vakavana yhteiskunnallisena ongelmana, jolla on hyvin monimuotoisia seurauksia. Epämuodostumat, elimellinen typeryys, elimelliset mielenterveys ongelmat(ilmenevät varhaislapsuudessa), sekä huomattavasti kasvanut riski stressi/kokemus pohjaisiin mielenterveysongelmiin ovat kaikki tunnettuja insestin negatiivisia lieveilmiöitä.
   PS. Lääketieteen historiasta sen verran, että Mauri lääkärit kehittivät aikanaan haavan nipistimen. Tietty suurikokoinen muurahaislaji pohjois afrikassa kun jähmettyy sen pää kun katkaistaan. Nykyään ei toki muurahaisia käytetä. Monesti muuten nämä arabi intellektuellit olivat yläluokan sivuvaimojen(ei serkkujen) jälkeläisiä, joilla oli taloudelliset resurssit tutkia ja harrastella, eritoten kun heitä ei perimysjärjestyksellisesti ”vastuullisempiin” asemiin haluttu päästää.

   • Dhimmi on muslimimaan asukas joka ei ole muslimi eikä pakana. Eli siis aabrahamin-uskoa harjoittavat kristityt ja juutalaiset on dhimmejä. Serkku jolla on avio-oikeus, on arabiaksi ibn ’amm. Se ei ole ennalta määrätty serkku, vaan kuka hyväyvänsä serkku jolla on avio-oikeus. Lienee peräisin tavasta jolla halutaan pitää suvun omaisuus suvussa. Euroopan kruunupäät on muuten myös aika lailla sukua keskenään. Mutta serkus-avioliiton perinnöllisyys-ongelman riski on ainakin Wikipedian mukaan vain 2% suurempi ensimmäisten serkkujen kesken kuin muiden kesken, ja siten useimmissa maissa sallittu. Tietysti eihän se ”pieni riski” lämmitä, jos omalle kohdalle niin käy. Tiedä sitten, muinaisina aikoina on luultavasti päästy ”kätevästi” synnytyksen yhteydessä eroon sellaisista, joilla ongelmat näkyy heti. Ehkä jossain vielä nykyäänkin.

    • Myönnän, dhimmi oli väärä muistikuva, Ibn’amm oli toden totta se oikea termi. Tämä wikipedian 2% pätee minuun tai sinuun (toivottavasti), joille insesti olisi ”ensimmäisen sukupolven juttu”. Ei monisukupolvisen insestin hedelmiin, joiden riskit ymmärrettävästi kumuloituvat ja ovat terveen genetiikan omaaviin ihmisiin nähden aivan eri luokkaa. Puhuttaessa yli tuhannen vuoden insesti jatkumon tuotteista, riski kasvaa huomattavasti. Esimerkkinä valtava Tanskassa ja Isossa Britanniassa havaittu epäsuhta kokonaisväestön ja muslimi vähemmistön välillä vallitsevasta veronmaksajien rahoittamasta kehitysvammaisten lasten hoito budjetista, joissa vallitsee 13000% suurempi todennäköisyys maksaa ”arabi kulttuurin” hintaa. Eli suomeksi, arabi kulttuurin omaksuma pakistanilais vähemmistö saa 13 kertaa enemmän näkyviä! Kehitysvammoja omaavia jälkeläisiä.
     Puhuttaessa kansainvaelluksen mittasuhteet saaneesta ilmiöstä, ei tämän kaltaisia seikkoja voida jättää huomiotta. Tiesitkö, että Bradford Englannissa on euroopan sisäsiittoisin kaupunki? Kiitos ”Islamilaisen kulttuurin”, johon monien mielestä kuuluu elimellisesti sukurutsa. Vältän tietoisesti tässä leimaamasta itse Islamia, sillä koraani ei kehota sukurutsaan. Olisi kuitenkin väärin olla huomioimatta, että insestin vaivaamat ovat tulkinneet myös raamattua poikkeuksellisella tavalla. Esimerkkinä pääministerimme Lestadiolaisuutta tunnustava vähemmistö Suomessa.

     http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2001821/Why-need-action-end-tragedy-disabled-babies-born-Muslims-marry-cousins.html

     http://www.express.co.uk/news/uk/591577/British-Pakistanis-13-times-more-disabled-children

     http://www.dailymail.co.uk/news/article-1392217/Muslim-outrage-professor-Steve-Jones-warns-inbreeding-risks.html
     PS. Tätä aihetta tutkivan on syytä varautua hyvin karkeaan kielenkäyttöön.

 4. Mielenkiintoinen ja perusteellinen artikkeli, jonka seuraamisessa pienen ihmisen pää voi kylläkin rasittua. Terrorismin vastainen taistelu on mennyt sekavaksi ja jotenkin alkaa tuntua siltä, että valtiollisten tiedustelu- ja poliisiorganisaatioiden ja poliitikkojen heille osoittamien vihollisien välille syntyy pitkässä juoksussa erikoinen viha- ja rakkaus- suhde. Esimerkiksi näin: korkea-arvoinen tiedustelupseeri tutkii terroristiepäiltyjä ja huomaa näiden olevan ’pelimiehiä’. Heitä ei kannatakaan eliminoida. Ensin ajatellaan heidän avulla päästävän syvemmälle terroristiverkostoon (johon yleensä liittyy joku valtiollinen taho – joskus jopa omasta maasta). Sitten tulee houkutus rekrytoida tai ohjata näitä vihollisia omien poliittisten päämäärien hyväksi (jotka tässä vaiheessa ovat ehkä jo irtaantuneet alkuperäisistä). Syntyy kaksois – ja kolmoisagenttien, liittojen, palvelusten ja kaunojen leimaama epävirallinen suhdeverkosto, jonka uskotaan palvelevan alkuperäisiä tavoitteita, mutta osoittautuukin mahdottomaksi hallita. Tiedustelupalvelut ym. vainoharhaiset ja keinoja kaihtamattomat organisaatiot ja niiden super-egoiset toimihenklilöt kietoutuvat keskenään ihmeelliseen peliin, joka voi ajautua kauas niistä rintamalinjoista, joidenka suuri yleisö mieltää olevan voimassa.

  WTC-iskut ja tilanteiden kehittyminen sen jälkeen on ollut sellaista sekameteliä, että alkaa olla hyvin vaikea hahmottaa kuka pelaa kenenkin piikkiin. Korkea-arvoiset valtionpäämiehet ovat valehdelleet yleisölle päin naamaa mm. Irakin sodan motiivien suhteen. Itse uskon, että tällaisessa sekasotkussa suhteellisen yksinkertaiset asetelmat, kuten islam vastaan länsi, tulevat sittenkin merkittäviksi. Kun mutkat suoristetaan, voidaan todeta radikaalin islamin tavoitteena olevan lännen alistamisen islamin ja sharia-lain alle. Tätä motivoi islamiin kanonisoitu taistelu toisuskoisia vastaan. Lännessä näitä edustavat kristityt, juutalaiset ja ateistit. Islam-ekspansiossa ISIS suuntautuu länteen, Taleban Aasiaan ja Boko Haram Afrikkaan. Juutalaisvaltion päänmenoksi toimivat mm. Hizbollah ja Hamas. Näitä terroristijärjestöjä varustavat ja koordinoivat Lähi-idän muslimivaltiot, joilla on eriasteisia liittoumia joko US vetoisen lännen tai Venäjän kanssa.

  Väkivaltaisesti taistelevan islamin Eurooppaan suuntautuva kärki on joka tapauksessa ISIS ja se voi ottaa Brysselin iskun kontolleen, vaikka se ei olisi ollut sitä suoraan organisoimassa. Euroopan miehitys tapahtuu siirtolaisuuden ja nyttemmin myös pakolaisuuden avulla. Jonkin verran tehdään myös islamilaista käännytystyötä. Eurooppalaisten uskonnollis-kulttuurinen identiteetti on pitkälti haalistunut ja he ovat helppo kohde joko käännytystyölle tai väkivaltaiselle alistamiselle shariaan.

 5. Elämme aikaa jossa psykopaatit koko ajan kiristävät otettaan maailman tapahtumissa.
  From Democracy to Pathocracy: The Rise of the Political Psychopath
  “Politicians are more likely than people in the general population to be sociopaths. I think you would find no expert in the field of sociopathy/psychopathy/antisocial personality disorder who would dispute this… That a small minority of human beings literally have no conscience was and is a bitter pill for our society to swallow — but it does explain a great many things, shamelessly deceitful political behavior being one.”—Dr. Martha Stout, clinical psychologist and former instructor at Harvard Medical School
  Charismatic politicians, like criminal psychopaths, exhibit a failure to accept responsibility for their actions, have a high sense of self-worth, are chronically unstable, have socially deviant lifestyle, need constant stimulation, have parasitic lifestyles and possess unrealistic goals.
  http://www.washingtonsblog.com/2016/03/democracy-pathocracy-rise-political-psychopath.html#more-54947

  Oma näkemykseni terrorismiin Lähi-idässä, jonka seurausta Euroopan terrorismi ja pakolaisvirrat ovat ja ’terrorismin vastaiseen sotaan’ on, että sen takana on joukko joka ajaa maailmaa NWO-putkeen. Yhteinen nimittäjä on sionismi ja raha ja tiedämme kuka taho sitä hallitsee.
  Uskon vahvasti siihen mitä israelilaisen kenraalin poika Miko Peled sanoo videossaan, jonka voi katsoa täältä kommenttiosastossa: http://vastavalkea.fi/2016/03/15/mita-on-vapaus-ben-zyskowicz/
  Peled’in mukaan päävastuullinen on rasistinen Israel joka on kyvytön luomaan yhtenäisvaltiota ja elämään sovussa naapureidensa kanssa. Peledin mielestä maan armeija on suurin terroristi. Ellei halua katsoa koko videota niin ainakin loppuosan viisi min. kannattaa katsoa, alkaen 41min kohdalta.

  • Sota Irania vastaan kummittelee vahvana seuraavana suurena Israel/US-koaliition sotana.
   Nyt Israel aikoo salaisesti rakentaa Saudeille lennokkeja joita aiottiin ensin hankkia Etelä-Afrikasta kertoo RT-Deutsch. Saudit ovat olleet kimpassa Israelin kanssa Syyrian sodassa ja epäilemättä ISIS’in tukena ja Irania saudit pitävät myös vihollisenaan kuten Israelkin.
   Mitään taukoa tuskin siis lienee odotettavissa Lähi-idän rähinöihin. CUI BONO?

   Militärische Drohnen für Saudi-Arabien aus Israel?
   Saudi-Arabien kündigte an, dass es in Zusammenarbeit mit Südafrika eine militärische Drohne bauen will. Nach Informationen aus dem absolutistischen Königreich ist dies jedoch nur ein ein Vorwand, um den heimlichen Ankauf von Drohnen aus Israel zu verbergen.
   In den letzten Jahren gibt es in beiden Ländern Tendenzen, ihre öffentlich inszenierte Rivalität zugunsten einer regionalen Kooperation gegen den Konkurrenten Iran beizulegen. So erschienen immer wieder Berichte, dass Israel und Saudi-Arabien diskutieren, gemeinsam iranische Atomanlagen anzugreifen.
   https://deutsch.rt.com/wirtschaft/37571-militarische-drohnen-fur-saudi-arabien/

   • Tuohon Irania vastaan tapahtuvaan sotaan ja koko Lähi-idän projekteihin liittyen tämä mielipdekysely on mielenkiintoinen.
    Joutuu kysymään kuka tästä islamofobiahysteriasta ja sillä lietsotuista sodista ja niiden seuraamuksista lopulta hyötyy…Cui bono? — eikä vastausta liene vaikea tietää…

    Poll: Christians Are Much More Likely to Condone Violence Than Muslims or Atheists

    Preface: I personally come from a Judeo-Christian background, and am not Muslim. This post is not criticizing Christians as whole as being violent, nor to promote atheism or any particular religion.
    As Christian writer and psychiatrist M. Scott Peck explained, there are different stages of spiritual maturity. Fundamentalism – whether it be Muslim, Christian, Jewish or Hindu fundamentalism – is an immature stage of development. There are peaceful, contemplative Muslim sects – think the poet Rumi the poet and Sufis – and violent sects, just as there are contemplative Christian orders and violent Christian groups (and peaceful and violent atheists).
    Muslims do not hold a monopoly on terrorism, as the Norwegian mass murderer, Timothy McVeigh, Adolph Hitler and those pushing for nuclear war against Arab countries (and torture of Arab suspects) show.
    The Egyptian revolution demonstrated that most Arabic peoples want the same things we do: a freedom, prosperity and stability.
    A major new poll reinforces these facts.
    As Raw Story reports today:
    New data from polling firm Gallup shows that out of all the religious groups in the U.S., Muslims are most likely to reject violence, followed by the non-religious atheists and agnostics.
    Through interviews with 2,482 Americans, Gallup found that 78 percent of Muslims believe violence, which kills civilians, is never justified, whereas just 38 percent of Protestant Christians and 39 percent of Catholics agreed with that sentiment. Fifty-six percent of atheists answered similarly. — When Gallup put the question a bit more pointedly, asking if it would be justified for ”an individual person or a small group of persons to target and kill civilians,” the responses were a bit more uniform. Respondents from nearly all groups were widely opposed to such tactics, with Protestants and Catholics at 71 percent against. Muslims still had the highest number opposed, at 89 percent. Seventy-six percent of atheists were also opposed.
    Poll: Christians Are Much More Likely to Condone Violence Than Muslims or Atheists

 6. ”Lopullisen varmistuksen epäilyilleen he saivat erään naisen tehdessä epätavallisen suuren pizzatilauksen”

  Voi hyvää päivää! Uskooko joku, että pizzapoliisi valvoo pizzatilauksia? Tai että normaalia isomman pizzatilauksen tehneen ihmisen luokse tehdään ratsia? Mahtaa olla pirusti pizzaratsioita suurkaupungissa joka päivä! Pitääkö Belgiassa pizzerioiden ilmoittaa poliiseille isot tilaukset vai…?

  ”Ellei tiedustelupalveluilla sitten ole jotakin erityistä syytä päästää näitä henkilöitä seulansa läpi.”

  Onhan niillä. Jonkunhan ne iskut on tehtävä, että saadaan lietsottua lisää pelkoja, ja sillä varjolla osallistua sotiin ja lisätä valvontaa. Niinhän se Yhdysvalloissakin Bushin hallitus keksi tyhjästä terrorismihälytyksiä. Kansalaisia oli peloteltava.

  ”..länsimainen media raportoi kaikki vastaavat tapaukset ilman epäilyksen häivää itsemurhaiskuina, vaikka todellisuudessa pommiauton kuljettajalla ei välttämättä ole mitään käsitystä siitä, mitä hän on tekemässä”.

  Paras terroristi on sellainen, joka ei edes tiedä olevansa terroristi. Niinhän 9/11-iskussakin on epäilty, että nämä iloluonteiset strip-tease-baari-uskonnoliset-fanaatikot olisivat luulleet osallistuvansa sotapeliin. Eipä siinä sen kummoisempaa tarvi tehdä kuin myyrä lähettää käskyn tulla tiettyyn paikkaan tiettyyn aikaan, saadaan kuvat turvakameroihin, ja sitten joutuu ”terroristi” saman etäräjäytetyn pommin uhriksi kuin kaikki muutkin.

  ”terroristit jättivät jälkeensä johtolankoja dumppaamalla raskauttavaa todistusaineistoa kadunvarsien roskakoreihin…. miksi jättää tietokone helposti löydettäväksi.”

  Aivan kuten 9/11-iskun Mohamed Atta(ck) jätti matkansa varrelle peräti kolme Koraania, ja lennolta pois jääneeseen matkalaukkuunsa lentokoneen ohjausmanuaalin ja listan muista iskuun osallistujista… Mitä hitttoa hän edes teki listalla muista iskuun osallistujista? Varmasti vielä vähemmän käyttöä oli sille, kuin lentokoneen ohjausmanuaaleille.

  ”Oppositiojohtaja Isaac Herzog paheksui joidenkin maanmiestensä ”sairaalloista iloa” ilmaisseita lausuntoja… Israelilainen rauhanaktivisti Ronnie Barkan kommentoi Facebookissa niiden olevan ”itse asiassa melko yleisiä”. Hän viittaa myös israelilaislehti Haaretzin artikkeliin, jossa mainitaan verkkokyselystä, johon vastanneista 39 % oli tyytyväisiä Belgian tapahtumiin..”

  Kummalla on enemmän hyötyä siitä, jos arabiterroristit saavat niskoilleen syyn terrorismistä Euroopassa/Yhdusvalloissa, Israelilla vai arabeilla? Kyllä minun nähdäkseni hyötyjä on Israel.

  ”Israelin keskustiedustelupalvelu Shin Betin jäsenten perustama34 turvallisuuspalveluja tarjoava firma ICTS…”

  Jumankekka! No tuo ei ole sattumaa! Tuo on kuvio! Ja jollei tuota tutkita, tutkimatta jättävät on mukana kuvioissa!

  ”…ilman konkreettisempia todisteita, ei voi vielä lähteä kenellekään syytteitä jakamaan.”

  Ei, mutta selkeä hyötyjä on olemassa, ja se on sama jolla on myös ollut keinot: Israel. Siinä on mielestäni vastaus tämän jutusi kysymykseen.

  • Israel on aina ollut yksi epäilty 9/11-iskujen tekijänä. Mutta kuka hyvänsä sen teki, oli ja on yhteistyössä Yhdysvaltain johdon kanssa. Ja hyötyöjiähän on toki Yhdysvaltain imperialistitkin. Euroopan iskuissa hyötyjiä on myös Euroopan imperialistit. Ja globalistit myös, globalistihan on imperialisti.

   • Noin se on nähtävä. Vaikka Israelin rooli on selkeästi kiistaton ja keskeisin niin nuo muut mainitsemasi ovat ’rappari-lakeijoina’ (rikoskumppaneina) aina mukana näissä kekkereissä.
    Ilman heidän mukanaoloa ja tukea hommat tuskin pieneltä sionistiporukalta voisivat mitenkään onnistua näin hyvin.

   • NWO is a Fait Accompli
    If it were just the “Joos” I’d say so. In fact, the world is governed by a Satanic cult, Freemasonry, consisting largely of non-Jews who have sold their soul to the Cabalist Jewish bankers and the devil.
    To succeed in public life today,  you must be a witting or unwitting collaborator. (Funny how there is a cone of silence over the Freemasons.)
    Despite testimony from many impeccable sources below, most people think
    the Judeo Masonic (Illuminati) conspiracy is just a “theory.” In fact, it dictates current events and dooms mankind to mental and spiritual if not physical enslavement. Our political and cultural life is largely a sham and diversion.
    “There is… a power which we seldom mention in this House… I mean the secret societies… a great part of Europe– the whole of Italy and France and a great portion of Germany, to say nothing of other countries–is covered with a network of these secret societies… They do not want constitutional government; they do not want ameliorated institutions… they want to change the tenure of land, to drive out the present owners of the soil and put an end to ecclesiastical establishments…” – Benjamin Disraeli British Prime Minister July 14, 1856 speech in the House of Commons
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=131229

  • Niin, tiedä sitten miten suuri merkitys tuolla pizzatilauksella todellisuudessa oli, mutta huvittava yksityiskohta joka tapauksessa.

   9/11-kaappaajiin liittyen Piperin False Flags -kirjassakin mainitaan (Michael Ruppertin kirjaan Crossing the Rubicon viitaten) OPFOR-operaatiosta (Opposition Force), jonka jäsenet esittivät terroristeja kaappaustilanteita harjoiteltaessa. Ruppert toteaa sen olleen todennäköisesti Yhdysvaltojen ja Israelin yhteisoperaatio, sillä näitä harjoituksia suoritettiin myös muualla maailmassa, mutta erityisesti Lähi-idässä.

   Eräs mahdollisuushan on myös, että kaappaajat olisivat kuvitelleet kyseessä olleen vain tyypillinen panttivankitilanne, mikäli siis kaappaajiksi väittetyjä ylipäätään oli koneissa.

 7. Erittäin mielenkiintoinen videohaastattelu jossa mukana mm. Gilad Atzmon. Hän uskoo, että Amerikka on irtaantumassa Lähi-idästä eikä halua sotaa Irania vastaan joka taas on Israelin sionistien haave. Israelhan hakee ehdotonta hegemoniaa alueella. Ja unohtamatta tietenkään SuurIsrael unelmaa, ns. Yinon Plan’ia jossa maan rajoiksi on määritelty Niilin ja Eufratin virrat.

  AIPAC tekee nyt kaikkensa ’alistaakseen’ seuraavan USA:n presidentin sionistien sotahankkeisiin ja Lähi-idän hegemoniatavoitteisiin, jotka eivät mahdollista koskaan todellista rauhaa alueella kuten mm. Miko Peled ja muut juutalaiset rauhanaktivistit sanovat.
  Press TV: Telling The Truth About AIPAC, Jewish Political Lobbying And The Fate Of The West
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=131201
  Kannattaa katsoa tämä 20 min video.

  • Israelin militarismi vahingoittaa sitä itseään sanoo Paul C Roberts. Se jää yksin ja menettää ystävänsä ja tukijansa kun se ei ymmärrä sitä rakentavaa kritiikkiä jota siihen kohdistetaan.
   Tuhoamalla palestiinalaiset se kaivaa omaa hautaansa eikä mahdollista kestävää rauhaa Lähi-itään vihamielisellä asenteellaan naapurimaihinsa. Hegemonian tavoittelu koituu sen omaksi surmaksi ajan kanssa.

   For Israel’s Sake The Israel Lobby Must Be Held To Account. “The Lobby’s Power is a Danger to Israel”
   Nevertheless, just as the Gestapo was untruthful but effective, the Israel Lobby is untruthful but effective.  The Lobby has established its hegemony over the US publisher, McGraw-Hill.  The cowardly publisher was forced to burn its own books and to destroy all copies of a widely used textbook, Global Politics: Engaging a Complex World.  The book had to be destroyed, because it contained accurate maps showing the transformation of Palestine from a land inhabited by Palestinians into a land occupied by Zionists, sprinkled with a few Palestinian ghettos.
   The Lobby’s power is a danger to Israel.
   The Lobby’s reliance and that of the Zionist government on force majeure alienates the rest of the world, but creates a hubristic sense of invulnerability in Israel itself. The pride that Israeli politicians express in their ability to control US foreign policy and the pride that the Lobby enjoys in its influence over US academic appointments, journalism appointments, and decisions of textbook publishers, leads to an arrogance that eventually over reaches.
   In the meantime Israel is busy at work eliminating friends whose constructive criticisms are intended to save Israel from a future of woe and misery.
   The result for Israel will be isolation.
   http://www.globalresearch.ca/for-israels-sake-the-israel-lobby-must-be-held-to-account-the-lobbys-power-is-a-danger-to-israel/5517902
   http://www.informationclearinghouse.info/article44487.htm

 8. Ei pelkästään valhe vaan läpinäkyvä valhe.
  Ei saa jäädä epäilystäkään etteikö kyse olisi valheista.
  Sille jonka täytyy valita, valinnan täytyy olla tietoinen.

  Valheen luoja voi silloin luottaa valheen levittäjään niin kuin rikoskumppaniin.

 9. Israelin ja juutalaisten demonisoiminen on vähintäänkin omituista tilanteessa, jossa Eurooppaan laivataan miljoonia muslimipakolaisia. Kukaan täydessä ymmärryksessä oleva ei voi kiistää islamilaisen kulttuurin suoraa väkivaltavaikutusta Euroopassa. Nimenomaan tavallisen euroopplaisen jokapäiväisessä elämässä. Tämä on todellinen ja tällä haavaa suurin ongelmamme. Eivät yksittäiset terrori-iskut.

  Olisi kiinnostavaa saada edes joskus näihin juttuihin aivan aitoa analyysia esim. Iranin todellisesta poliittisesta tilanteesta, pyrkimyksistä ja toimista. Iran ja muutkin Arabimaat esiintyy Vastavalkean jutuissa merkillisen puhtoisena ja Israel aina roistovaltiona. Lieneekö syynä kirjoittajien arabian kielen osaamattomuus. Käsitys palestiinalaisten historiastakin on suoraan sanottuna virheellinen (toivoisin edes niiden YK:n alkuperäisten päätösten tuntemusta). Ovatko arabimedian valheet jalompia kuin länsimedian?

  Jutun lähdeluettelo oli kiinnostavalla ja valitettavalla tavalla biasoitunut.

  • Kuinka tässä demonisoidaan juutalaisia? Kirjoituksessa kerrotaan joidenkin israelilaisten reaktioista, mutta mainitaan myös, että ”tietenkään nämä kommentit eivät edusta koko kansan mielipidettä” sekä poliitikkojen oppositiossakin paheksuneen joidenkin maanmiestensä iloa.

   Aiemmassa kirjoituksessanikin olen todennut, ettei voi ”yleistää jokaisen israelilaisen seisovan maansa imperialististen ja militarististen pyrkimysten takana”. Aivan samoin en ajattele kaikkien amerikkalaistenkaan (edes sotilas- ja tiedusteluyhteisössä) tukevan maansa sotaisia pyrkimyksiä.

   Kirjoituksessa pohditaan Brysselin terrori-iskuja hyötynäkökulmasta sekä mahdollisia valtiollisten tahojen kuten tiedustelupalveluiden kytköksiä, joita tietysti on äärimmäisen vaikea todistaa, mutta eikö niitä sitten saisi edes pohtia? Miksi Israelia ei saisi mainita? Kuka mielestäsi hyötyy iskuista? Hyötyykö Iranin hallinto ja jos, niin millä tavoin?

   Kirjoituksessa myös totean: ”Toki ääri-islamistiseen terrorismiinkin on syytä suhtautua vakavasti, eikä tulisi antaa ääri-islamilaisten solujen muodostua Eurooppaan.” Mutta perimmäisenä syynä ääri-islamistiselle terrorismille näen Yhdysvaltojen, Ison-Britannian, Israelin ja liittolaistensa harjoittaman ”hajota ja hallitse” -strategian Lähi-idässä. Esim. DIA:n ex-johtaja Michael Flynn on todennut ääriryhmien tukemisen olleen ”harkittu päätös” Yhdysvalloilta ja entinen sotilasanalyytikko Daniel Ellsberg lännen strategian Syyriassa antaneen jalansijaa Isisille.

   Millaisia syitä itse näet ääri-islamistiselle terrorismille? Oletko esim. Timo Soinin kannalla, että he vain yksinkertaisesti ”vihaavat länsimaista järjestelmää ja länsimaista ajatusmaailmaa”?

   Kirjoituksen aiheena ei tosiaan ole mainitsemasi ”islamilaisen kulttuurin suora väkivaltavaikutus Euroopassa”, vaan kirjoituksessa käsitellään terrorismia. Siihen liittyen mainitsemani Europolin tilastot toteavat vuosina 2009–2013 alle kahden prosentin terrori-iskuista EU:ssa olleen ”uskonnollisesti motivoituneita”. Tuoreempia tilastoja en nyt tullut etsineeksi, kun varsinainen aihe oli kuitenkin Brysselin terrori-iskut.

   Mutta mikäli olet huolissasi, ettei Vastavalkeassa käsitellä tärkeäksi katsomiasi aiheita, miksi et kirjoittaisi itse sellaista? En tiedä julkaisupolitiikasta sen enempää, joten korjatkoon joku jos olen väärässä, mutta käsittääkseni kuka vain voi tarjota kirjoituksiaan julkaistavaksi.

   Mitä tarkoitat biasoituneella lähdeluettelolla? Olen käyttänyt lähteinä sekä valtamediaa että vaihtoehtoista mediaa. ”Valheelliseksi” julistamaasi arabimediaa ei lähteiden joukosta löydy. Myönnän myös, etten osaa arabian kieltä, mikäli asia kiinnostaa.

  • Unohdat kokonaan SuurIsrael hankkeen, ns. Yinon Planin. Miksi?
   Se on kaiken sen takana mitä Lähi-idässä nyt sotarintamilla tapahtuu ja sitä toteutetaan kimppakyydillä Obaman kanssa. Kuka sitten on suunnitelman takana todellisuudessa on oma lukunsa … eli ovatko sionistit hebrealaisia vai eivät? Pääosin kasaareja uusimpien tutkimusten mukaan. Ja mukana toki muut sionistit eli ’vaparit’.

  • ”Iran ja muutkin Arabimaat esiintyy Vastavalkean jutuissa merkillisen puhtoisena”

   Onhan Vastavalkeassa kirjoitettu myös Saudi-Arabian ihmisoikeusrikoksista: http://vastavalkea.fi/2015/08/26/saudi-arabian-vaietut-ihmisoikeusrikokset/

   Omissa kirjoituksissanikin olen maininnut Saudi-Arabian, esim. ”[Daniel] Ellsberg huomauttaa saudien tukevan ääri-islamisteja, jotka vastapalveluksena eivät yritä kaataa Saudi-Arabian korruptoitunutta hallitusta.” Sen lisäksi olen maininnut mm. Jordanian ja Qatarin Isisin kaltaisia äärijärjestöjä tukevina maina.

   En ole kuitenkaan itse sen enempää keskittynyt näihin maihin, koska nähdäkseni Lähi-idän sekasortoon tähtäävä agenda ei ole alun perin lähtöisin heidän suunnittelupöydältään. Thruth_hunter mainitsikin Yinonin suunnitelman. Esimerkkeinä Yhdysvaltojen ja Israelin suunnitelmista Lähi-idän varalle mainitsen Isis-kirjoituksessani lisäksi uuskonservatiivien laatiman Clean Breakin, ajatushautomo RAND Corporationin dokumentin ”Unfolding the Future of the Long War” sekä Brookings-instituutin raportin ”Which Path to Persia?”

   Näissä kaavaillaan mm. Syyrian ja Irakin hajottamista ”etnisesti tai uskonnollisesti eriäviin alueisiin”, nähdään positiivisena asiana Irakin ja Iranin välinen sota, todetaan ”hajota ja hallitse” -strategian olevan ”edullinen tapa ostaa aikaa Yhdysvalloille ja sen liittolaisille, kunnes Yhdysvallat jälleen kykenee kohdistamaan täyden huomion pitkäkestoiseen sotaan” ja ehdotetaan terrorismin tukemista. Näitä suunnitelmia varmasti riittää enemminkin, mutta kirjoitukseen täytyi valita vain muutamia ja käydä niitä läpi hyvin lyhyesti, koska muutoin se olisi paisunut liian pitkäksi.

   Voi olla, että kirjoitukseni vaikuttavat jonkun silmään puolueellisilta, kun olen painottunut edellä mainittujen tapaisiin asioihin, mutta esim. Hesari ei näistä asioista koskaan kirjoita, joten siksi niitä on hyvä käsitellä edes vaihtoehtoisessa mediassa. Omissa kirjoituksissani en ole mielestäni Irania ja Syyriaa silti varsinaisesti ylistänyt maasta taivaisiin tai ainakaan väittänyt kaikin puolin ”puhtoisiksi”, vaan olen pyrkinyt suhtautumaan niihin neutraalisti.

   Äskettäin tuli vastaan mielenkiintoinen kirjoitus, jonka sinänsä voisi odottaa olevan jossain määrin puolueellinen, mutta ”arabimedian valheiksi” tai ”Israelin demonisoinniksi” sitä ei voi luokitella. Se kun on Israelin puolustusvoimien operoiman radioaseman arabian asioiden analyytikko Jacky Hugin kirjoittama.

   Kirjoituksessa todetaan lännen panostaneen terrorismin tukemiseen Lähi-idässä:

   ”The Americans ousted Saddam Hussein in Iraq; France instigated the military operation against Moammar Gadhafi of Libya; and the rebels who aspire to topple the Syrian regime have long enjoyed the steady support of France, Great Britain and the United States.

   Thus, this Sunni terrorism benefits from a gradual yet constant process of weakening the regimes of the Middle East, or prompting their collapse — a process to which the West has generously contributed.”

   Israelin todetaan valinneen puolensa:

   “These facts indicate that Israel is ostensibly taking a side in the crisis, and between the two sides, it chose to support the Sunni rebels. But who are these rebels, and what do they want? … Anyone who delves into the situation in Syria, if only just a little, will find a confusing jumble of armed factions, including the Free Syrian Army, but also some other more extreme factions that have adopted extremist ideology. First and foremost among these are Ahrar al-Sham and Jabhat al-Nusra (the Syrian branch of al-Qaeda). The latter is a deadly group, which has been declared a terrorist organization by the United States and the United Nations.”

   Assadista ja Syyrian hallinnosta ei sinänsä anneta mairittelevaa kuvaa, mutta pidetään parempana vaihtoehtona kuin uskonnollisia fanaatikkoja:

   ”But as far as Israel is concerned, experience teaches that the Shiite-Alawite camp is led by pragmatic individuals. While they may be motivated by the urge to attack Israel and shed its blood, this is not the result of some bloodthirstiness or messianic religious fervor, as it is with the various Sunni extremist factions. Yes, Damascus is Jerusalem’s traditional enemy, but it also knew how to keep the border quiet for four decades. Even in the numerous instances when Bashar al-Assad was allegedly attacked by the IDF (some of these instances according to foreign news sources), Assad was reluctant to respond, so as not to open up a front with Israel. With the Middle East experiencing a rising tide of fundamentalism, it is better to face a secular rather than a religious enemy.

   We should stop with the illusions: the day ”after Assad” won’t bring about a secular liberal ruling alternative. The extremist organizations are the most dominant factions in Syria nowadays. Any void left in Syria will be seized by them, not the moderate rebels. This is what happened in Iraq and Libya. This is what will happen in any other arena in the region.”

   Sanotaan toisen terroristin olevan toisen vapaustaistelija. Hizbollahiakin monet pitävät terroristijärjestönä, mutta Hugin kirjoituksessa nähdään selkeä ero Isisin kaltaisiin ääriryhmiin verratessa:

   ”Israel has a bitter score to settle with Hezbollah, too, but at least it is a disciplined movement whose word counts for something, and which has a single loyalty. It is a group that can be spoken to (through mediators, of course). Its policies include avoiding attacks on enemy civilians, except in extreme circumstances, or when there is a need to reciprocate in kind. Its fighters do not behead anyone, nor do they set their prisoners on fire.”

   Netanjahu on kuitenkin pyrkinyt rinnastamaan esim. Hamasia Isisiin (http://time.com/3445394/netanyahu-un-general-assembly-hamas-abbas/), vaikka kriitikot ovat todenneet hänen verratessaan palestiinalaisterroristeja Isisiin sortuvan monimutkaisen uhan liialliseen yksinkertaistamiseen. Hamas on jopa tuominnut Isisin toimet: http://www.jpost.com/Breaking-News/Hamas-condemns-ISIS-for-distorting-the-image-of-Islam-with-beheading-of-Egyptian-Christians-391197

   Kuten tässä kirjoituksessani mainitsen, puolustusministeri Moshe Ya’alon on todennut Israelin pitävän Isisiä Irania parempana vaihtoehtona. Täysin päinvastaista näkemystä Huginin kirjoitukseen edustaa myös entisen Israelin Yhdysvaltain-suurlähettiläs Michael Orenin lausunto: ”Halusimme aina päästä Bashar al-Assadista eroon, olemme aina pitäneet parempana sellaisia ’pahiksia’, jotka eivät ole Iranin tukemia, kuin niitä jotka ovat Iranin tukemia.” (http://www.jpost.com/Syria-Crisis/Oren-Jerusalem-has-wanted-Assad-ousted-since-the-outbreak-of-the-Syrian-civil-war-326328)

   Miksi sitten Israel tukee Isisiä? Brandon Martinez on kirjoittanut asiasta hiljattain: http://nonalignedmedia.com/2016/04/why-does-israel-support-isis/

   Isisn raakuudet ja ”Islamilaiseksi valtioksi” itseään kutsuminen tuovat islamin uskolle paljon negatiivista julkisuutta saaden Israelin näyttämään vähemmän pahalta kyseenalaisista aktiviteeteistaan huolimatta. Orenin lausunto paljastaa yhden syyn Israelille tukea Isisiä, kuten Martinez kirjoittaa: ”Zionist regime officials have continuously said that they would rather see ISIS victorious over the regime of Bashar al-Assad because Assad is the “keystone” in an Iranian-Hezbollah-Syrian arc of defiance against Israel.”

   Israelin ei myöskään tarvinne pelätä Isisiä, koska se on lännen kontrolloima:

   “Another major reason Israel desires a victory for ISIS radicals in Syria is because the group is effectively under the sway, and some would say is outright controlled, by Western and Western-allied regional powers (Turkey, Saudi Arabia, Qatar, Jordan, etc.) that are bound to Israel’s security concerns. In 2007, award-winning journalist Seymour Hersh unearthed a secret US-Israeli-Saudi covert initiative to “weaken” the governments of Syria and Iran, and their ally Hezbollah (http://www.newyorker.com/magazine/2007/03/05/the-redirection) . According to Hersh’s well-placed sources in the Bush Administration, the Saudis, at the behest of the US and Israel, would act as the logistical and financial backer of Salafist and Wahhabi mercenaries – essentially what we now call ISIS, al-Nusra, etc. – who would be wielded as a suicide wave of marauding fanatics to overwhelm Syria, Iran and Hezbollah.

   The Saudis, Hersh noted, pledged to safeguard Israel’s security in the criminal regime change operation in Syria, which is why ISIS has never once attacked, or even attempted to attack, Israel.”

   Salafistit ovat lisäksi osoittautuneet erittäin hyödyllisiksi ”hajota ja hallitse” -strategian kannalta:

   “Salafists are obsessive fundamentalist lunatics who only care about establishing some “perfect” Islamic state governed by their medieval interpretations of Sharia laws, and are keen to excoriate all other non-Salafist Muslims as “apostates.” Salafists are the quintessential insurrectionary wet-dream for powers looking to divide the Middle East and pit Muslims against each other.”

   Tähän kirjoitukseeni Brysselin iskuistakin liittyen Martinez kirjoittaa:

   “Such ‘terror’ events blamed on ISIS also works to obscure the reality of Western state-sponsorship and control over the group since its inception. ‘The West cannot be behind ISIS since ISIS attacks the West’ is the desired thinking the elite hope to instill in the masses via these staged psyops, but it is a false contention. ISIS terrorism in the West is in effect Western state terrorism against its own citizens. No major ISIS-linked attack in the West since these incidents ostensibly began happening in 2014 after the West’s phony ‘war declaration’ against ISIS has been natural or organic. Rather, all of these terror incidents are carefully choreographed, manufactured theater sponsored by Western intelligence agencies themselves. All of them were either allowed to happen or made to happen.”

   Jos tässä ei ole tarpeeksi perusteita kutsua Israelia(kin) ”roistovaltioksi” (en tosin itse ole mainitsemaasi termiä juurikaan edes käyttänyt), niin esim. Michael Collins Piper kutsuu Final Judgment -kirjassaan Meyer Lanskya ”Israelin kummisedäksi”. Hänen mukaansa Lanskyn rikollissyndikaatti oli merkittävässä roolissa maan alkuaikoina. Israel tarvitsi rahaa ja sen koskemattomuus toisen maailmansodan jälkeen tarjosi Lanskylle rikoskumppaneineen oivallisen mahdollisuuden maailmanlaajuisen verkoston muodostamiseen.

   Kiitos joka tapauksessa palauttestasi kuin myös kaikille muillekin kommentoineille.

   • Miksi Israel tukee ISISia? Niinpä.
    Ex-israelilainen rauhanaktivisti Gilad Atzmon kirjoittaa:
    Rwanda Genocide – The Israeli Connection — Ruandan kansanmurhan yhteys Israeliin.
    Cui bono?
    Olisi yllättävää löytää kansanmurha johon maalla ei olisi mitään yhteyttä ja Ruandan kansanmurha on todiste sen puolesta toteaa Atzmon ja jatkaa:
    Viesti on kiistaton: Juutalaisvaltio joka teki holokastista uskonnon on aktiivisesti edistämässä toisen kansan murhaa. Tässä näemme holokasti-uskonnon todellisen luonnon.

    By Gilad Atzmon http://www.gilad.co.uk/writings/2016/4/16/rwanda-genocide-the-israeli-connection

    It would be encouraging to imagine a genocide that is totally free of any Jewish involvement. Sadly, the Rwanda genocide doesn’t fit into this mythical category.
    The message is unmistakable. The Jewish State, that made the Holocaust into its state religion, is actively concealing its involvement in the genocide of another people. This is the true meaning of the Holocaust Religion — it is concerned with the primacy of the suffering of one people alone and these people aren’t Tutsi.

 10. Yks pikku huomio vain. Ranskasta on muuttanut juutalaisia Israeliin ja nimen omaan rikkaita näiden ja aikaisempien iskujen jäljiltä jo toista miljoona….!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here