Stop Talvivaara -liike julkaisi viidentoista minuutin lyhytelokuvan Työ- ja elinkeinoministeriön 10.4. järjestämästä Talvivaara-tiedotustilaisuudesta, jossa kaikki ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan.

— Dokumentaristille ja paikallaolleille toimittajille tilanne oli herkullinen. Ministeriön tilaisuus irtoaa järjestäjien ohjaksista teknisten ongelmien vuoksi ja kansalaiset ottavat aloitteen käsiinsä, kommentoi videon ohjannut Hannu Hyvönen.

— Olennaista Talvivaaran tarinan kannalta oli kuitenkin myös se, että nyt esitettiin suoraan päättäville tahoille vaatimus kaavaillun kaivoskaupan perumisesta. On vaikea perustella, ettei tämä poliittinen aloite olisi uutinen, ihmettelee Hyvönen median täydellistä hiljaisuutta aloitteesta.

— Päätoimittajien ja toimituspäälliköiden ja myös niiden tahojen, jotka ylläpitävät tätä eliittiä suojelevaa journalistista maantapaa, olisi syytä pysähtyä ja miettiä vastuutaan. Virkamiesten ja taloudellisen vallan suojelu ei saa ohittaa journalistisia kriteereitä.

— Talvivaara on itsessään jo kalliiksi tullut esimerkki siitä, kuinka suurilla ja katteettomilla mediankin hehkuttamilla lupauksilla on houkuteltu sekä piensijoittajia että institutionaalisia sijoittajia hukkaamaan rahansa.

Stop Talvivaara -kansanliike vetoaa kansalaismediaan, jotta kriitikoiden viesti leviäisi edes sitä kautta.

— Tilanne pakottaa suuntaamaan tiedotuksen panokset enenevässä määrin sosiaalisen median maailmaan, arvioi Hyvönen kansalaisten mahdollisuuksia.

Stop Talvivaara -liike kutsuu väkeä torstaiksi mielenosoitustapahtumiin Talvivaaran purkuputkesta ja kaivospolitiikasta. Yksi teema mielenosoituksessa on nyt myös sananvapauden tilanne. Haluammeko jatkaa Pohjolan Kongona vai löytääkö media roolinsa vallan vahtikoirana?

Tiedote:


Videoita:

1 KOMMENTTI

  1. Talvivaara on elävä esimerkki miten heikoissa suomen kansan ääni on. Mikään marssiminen ei auta rahamahtia vastaan, koska kansan-äänestyksilläkin on ”nollavaikutus” maan menosuunnassa. Henry Kissinger on sanonut viisaat lauseensa, ” NE JOILLA ON SUURIMMAT VARALLISUUDET, he hallitsevat. Kansalaiset ovat poisheitettävää turhamaisuutta. Meille ei koskaan tulla antamaan mitään päätöstentekoa, koska meitä ei sinne päästetä tekemään mitään ratkaisuja. Meitä vain huijataan vaali-lupauksin, ja sitten he tekevät mielensä mukaan kasvattaen omaa pankkitiliään kaikella mahdollisella tavalla. Me jopa joudumme maksamaan heidän julkiset valhettelunsa jollakin tavalla. Me marssimme kohti omaa tuhoamme, voimattomina.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here