SAULI NIINISTÖ piti eduskunnan päättäjäisistunnossa puheen, missä hän muistutti mieliin, miten 90-luvun lama hoidettiin vailla suurta julkisuutta.

Näin todella tapahtui ja asiat ovat edelleen selvittämättä. Nyt olisi korkea aika tehdä tämä julkinen selvitys, koska parhaillaan ollaan toistamassa 90-luvun virheitä.

Silloin valtion ulkomaiset lainat maksatettiin pk-yrittäjillä ja asuntovelallisilla. Ensin tehtiin pankkien isojako. Täysin toimintakelpoisia yrityksiä ajettiin konkurssiin ja niiden lainojen vakuutena ollut omaisuus saatettiin realisoida pankille yhdellä markalla. Seuraavaksi pankki myi omaisuuden sen täydestä arvosta. Kahden asunnon loukkuun joutuneet ihmiset jäivät ilman yhtäkään asuntoa, kun pankki irtisanoi lainansa. Ihmisten kodit siirtyivät pankkien omaisuudeksi.

Kaikkiaan näiden toimenpiteiden seurauksena maahan jäi yli 280 000 lumevelkaista. Lamavuosina 11 000 ihmistä valitsi lopullisen ratkaisun. Tarkempia tietoja asiasta saa alla olevasta videosta, jossa mainitaan myös asioita kylmäverisesti hoitaneiden poliitikkojen nimet.

Nyt samoja virheitä ollaan toistamassa — vain paljon laajemmassa mitassa. Eurooppalaiset yhteiskunnat velkaannuttamalla ollaan siirtämässä kaikkien veronmaksajien työn tulokset suurille rahalaitoksille.

Työttömyyden kasvun myötä entistä useampi on joutunut luopumaan asunnostaan ja jäänyt velkoineen yksin. Asiasta kerrotaan lisää dokumentissa ”Sinivalkoinen kavallus”.

Omassa vaalikampanjassaan Eero Heinäluoma vaatii kansalaisia yhteisiin toimiin vaikean tilanteen hoitamiseksi. Se ei kuitenkaan ole mahdollista yhteiskunnassa, jossa toisen onni on toisen tuho.

Kaksikymmentäviisi vuotta sitten alkaneen laman rauniot on sementoitu rikolliseen toimintaan. Lokakuussa 1993 allekirjoitettu salainen sopimus on tapahtuman ydin. Toivottavasti kaikki 90-luvun laman asiakirjat tuodaan päivänvaloon eikä samoja virheitä toisteta tämän laman hoidossa.

1 KOMMENTTI

 1. Kannattaa Googlata Jacob Rothschildin ennustus tulevasta maapallon-laajuisesta pankkijärjestelmien romahtamisesta. Haudan partaalla oleva vanhus paljastaa asioita puhdistaakseen omaa-tuntoaan, ennen
  HAADEKSEEN lähtöään. Hän saattaa uskoa sen lieventävän kuumuutta. Hänellä on paljon ”kuorolaisia”
  joiden tulevaisuus ei näytä hyvältä. Trump saattaa olla vain yhden ”termin pressa”, jos saa KUIVATTUA
  SUON tarpeeksi ajoissa, antaen siten tiekartan seuraaville johtajille, miten toimia kansansa hyväksi, taikka
  joutua sellaiseen vasuuseen jota ei vielä ole pantu täytäntöön. Trump on syvällisesti ”isänmaallinen”, joka
  ei anna maansa mennä nurin, niinkauan kuin hän on ”ruorissa”. Hän ei hyväksy USAn sotivan jatkuvasti
  maapallolla köyhdyttäen kansaansa. Äänestykseni ei mennyt hukkaan, ainakaan toistaiseksi ?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here