WASHINGTONIN TAI NATON strategia ei ole ”voittaa” sotia tai konflikteja, vaan luoda jatkuva, loputon kaaos. Tämä on keino (1) valvoa ihmisiä, kansakuntia ja niiden resursseja; (2) vakuuttaa länsi jatkuvasta tarpeesta sotilaallisiin väliintuloihin ja aseistautumiseen — muistaen että yli 50 % USA:n bruttokansantuotteesta perustuu sotateollisuuteen, sen liitännäisteollisuuteen ja -palveluihin; ja (3) saattaa epäjärjestyksessä tai kaaoksessa oleva valtio rahoituksen tarpeeseen. Rahaa tarvitaan kurjien olosuhteiden korjaamiseen, ja sitä saa ankarista kulukuureistaan tunnetuilta IMF:lta, Maailmanpankilta ja niihin kytköksissä olevilta ”kehitysinstituutioilta” ja rahanlainaajilta — rahaa, joka vertautuu orjuuteen, erityisesti kansalaisistaan piittaamattomien korruptoituneiden johtajien alaisuudessa.

Tämä on pelin henki — Jemenissä, Ukrainassa, Syyriassa, Irakissa, Sudanissa, Keski-Afrikassa ja Libyassa. Se, kuka taistelee ketäkin vastaan, on epäolennaista. ISIS / ISIL / IS / DAISH / DAESH / al-Qaida (ja mitä tahansa muita palkkamurhaajajoukkioiden nimiä halutaankaan lisätä listaan) ovat vain sekoittavia nimilappuja. Listalle voi yhtä hyvin lisätä sellaisia nimiä kuin Blackwater, Xe, Academi ja sen kaikki muut nimet, jotka on valittu vaikeuttamaan tunnistamista. Ne ovat Imperiumin alimman tason prostituoituja. Niiden yläpuolella ovat eliittiprostituoidut, kuten Saudi-Arabia, Qatar, Bahrain ja muut öljyvaltiot, sekä tietysti Britannia ja Ranska.

Presidentti Francois Hollande on juuri allekirjoittanut usean miljardin euron sopimuksen 24 hävittäjäkoneen kaupasta. Hän on matkannut Riadiin keskustelemaan Saudi-Arabian kuningas Salmanin kanssa mahdollisuudesta myydä lisää hävittäjiä. Se on hyvää bisnestä ja auttaa tappamaan tekaistuja vihollisia. Hollande osallistui myös Persianlahden yhteistyöjärjestön (Gulf Cooperation Council) kokoukseen 5. toukokuuta. Keskustelujen aiheita olivat alueen kriisit — mukaan lukien Jemenin kriisi, jonka länsi on luonut ja josta syytetään ”kapinallisia”, jotka haluavat vain oikeudenmukaisempaa hallitusta.

Länsi on kehittänyt niin sairaan sanaston — se on kuin aivoihin (tai sinne mitä aivoista on jäljellä) istutettu virus — että me emme tiedä enää edes sitä, mitä sanat todella tarkoittavat. Me toistelemme niitä ja uskomme niihin. Kaikesta huolimatta valtavirtamedia iskostaa niitä mieliimme päivästä päivään. Ihmiset, jotka taistelevat vapautensa puolesta ja selvitäkseen hengissä musertavilta hallituksilta, ovat ”terroristeja” ja ”kapinallisia”.  Pakolaiset Afrikasta — Washingtonin konflikteihin ajamista maista — joista on tänä vuonna hukkunut yli 4000 yrittäessään päästä Välimeren yli ”parempaan elämään” on uudelleennimetty siirtolaisiksi. Usein on vielä lisätty termi ”laiton”. Näin lännen omatunto on valkopesty syyllisyydestä. ”Siirtolaiset” ovat kerjäläisiä! Laittomat siirtolaiset kuuluvat vankilaan. Heillä ei ole mitään tekemistä niiden levottomuuksien ja kaaoksen kanssa, jotka länsi on luonut heidän kotimaihinsa. — Häpeä, EU!

Takaisin kaaokseen: presidentti Hollande tietää varsin hyvin, että hänen hävittäjiään käytetään palvelemaan valtaapitäviä ja levittämään alueella enemmän tuhoa, enemmän kuolemaa, enemmän kurjuutta, enemmän orjuutta, lisää pakolaisia hukkumaan Välimereen… entistä enemmän kaaosta ja ihmisiä hengissäpysymisen veitsenterällä. Ihmisiä, jotka eivät kykene enää taistelemaan maansa, resurssiensa ja vapautensa puolesta, koska heidän täytyy taistella pysyäkseen hengissä ja pitääkseen lapsensa ja perheensä hengissä. Tätä on imperiumi.

Kertokaahan minulle: jos joku myy aseita, taistelukoneita tai muun tyypisiä tappolaitteita eri maihin — tietäen aivan hyvin, että niitä käytetään tappamaan ihmisiä ja tuhoamaan valtioita — eikö hän ole massamurhaaja? Pahimman lajin sotarikollinen?

Paitsi että presidentti Hollande on sotarikollinen, hän on kiihkoilija, joka uskoo, että päivän päätteeksi joitain hitusia suuresta sotasaaliista tipahtaa hänenkin lautaselleen. Ajatteleeko hän, että hänen täytyy turvata suuren isänmaansa talous — maan, joka tuotti Victor Hugon, Stendhalin, Balzacin ja Dumas’n — myymällä tappokoneita muille imperiumin sätkynukeille? Eikö hän välitä siitä, että suuri valtaosa ranskalaisista halveksii häntä?

Kansojen vapauttamista (luonnonvaroistaan).
Kansojen vapauttamista (luonnonvaroistaan).

Levottomuuksien, kaaoksen ja kurjuuden levittämisen Washington vasalleineen osaa parhaiten. Ne eivät halua ”voittaa” sotia; ne haluavat jatkuvaa kaaosta ja kurjuutta sekä ihmisiä, jotka ovat helposti korvattavissa. Tätä he kutsuvat kaiken kattavaksi hallinnaksi (Full Spectrum Dominance).

Ja koska edes USA:n armeija ja sen isoveli Nato eivät voi olla eivätkä halua tulla nähdyksi kaikkialla, ne myös värväävät alihankkijoita huolehtimaan tappamisesta. Washington kyhää kokoon ja sitten rahoittaa loputtomalla rahavirralla ISILit, Daeshit ja al-Qaidat (repertuaaria voi aina kasvattaa tarpeiden mukaan) taistelemaan heidän puolestaan, tappamaan heidän puolestaan, tuottamaan kaaosta ja provokaatioita (false flags) heidän puolestaan. Lopuksi Naton ja Pentagonin sotakoneistot voivat tulla peliin mukaan ja saada ihmiset uskomaan heidän tuhoavan murhaajia, jotka he tosin olivat ensin itse luoneet. Eikä valtavirtamedia kerro totuutta.

Heidän täytyy saada Sinutkin uskomaan, että huthit (maallistunut shia-ryhmä) ja sunnit taistelevat vallasta Jemenissä; että saudit ja heidän liittolaismaansa ovat juuri vapauttamassa Jemeniä terroristien kynsistä; ja että huthit saavat tukea johtavalta shia-valtiolta, Iranilta (väite, jonka YK-virkailija äskettäin painokkaasti kiisti). Tämän uskomisesta seuraa, että huthit täytyy kukistaa. Samalla Washingtonille tulee lisää ”perusteita” syyttää Irania. Kun huthit on alistettu ja heitä on riittävästi tapettu, nukkehallitsija asetetaan valtaistuimelle, kuten entinen presidentti Saleh tai hänen seuraajansa Hadji — sillä lopputuloksella, että Washington jatkaa maan painostamista sallimaan Yhdysvalloille rajoittamattoman pääsyn Adenin strategiseen satamaan ja siten Persianlahdelle.

Ukraina on samantyyppinen tapaus. Ovatko ISIS, ISIL tai al-Qaida (tai mitkä niiden nimet nyt olivatkaan) Ukrainassa? Voin lyödä vetoa, että ovat — CIA:n ja USA:n sotilaiden (tietystikin kouluttajien) komennossa. He kouluttavat Kiovan joukkoja tappamaan mahdollisimman tehokkaasti maanmiehiään Donbassissa; he kouluttavat näitä luomaan kestävän kaaoksen. Ja jos sotilaat kieltäytyvät tulemasta koulutettaviksi, Kiovan natsihallitus ampuu heidät tuosta vain pettureina.

Rekrytoimiensa tappajien avulla USA:n sotilaalliset ”neuvonantajat” ja CIA yrittävät provosoida presidentti Putinin sotaan — mahdollisesti kolmanteen maailmansotaan. Kyllä, kolmanteen maailmansotaan sadan  vuoden aikana, sotaan joka saattaisi tuhota Euroopan ja koko maailman.

Ovatko ”ISIS” ja ”al-Qaida” todellakin Ukrainassa? Totta kai ovat. Ne ovat kaikkialla, mihin imperiumi ne määrää. Siitä niille maksetaan, kuten prostituoiduille — varta vasten hankituille, hyvin ansaitseville prostituoiduille. Sotien kulloisetkin perusteet ovat vain viikunanlehtiä, joilla meidät saadaan esimerkiksi uskomaan, että muslimit ovat pahoja ja jotkut heistä aivan erityisen pahoja. Lännen täytyy taistella heitä vastaan, koska he ovat vakava ja alati läsnä oleva uhka vapaudellemme ja demokratiallemme — ja erityisesti uusliberaaleille vapaiden markkinoiden arvoillemme.

Sillä tämä on lopullinen tavoite: ihmiset markkinahyödykkeinä, uhrattavina, tykin ruoaksi kelpaavina, joukoittain tapettavina — käyttäen häivelennokkeja, pommeja, keinotekoisesti luotuja nälänhätiä ja niin edelleen. Eloonjääneiden jättäminen pienen eliitin palvelijoiksi, eliitin, joka hallitsisi maapalloa kaikkine varantoineen. Eloonjääneiden jättäminen ylläpitämään ”poikkeuksellisten” ihmisten elämäntyyliä (kyllä, ”poikkeuksellinen” kansakunta voi supistua pieneksi ryhmäksi ihmisiä, jotka elävät suuressa yltäkylläisyydessä).

Ajatelkaamme Nobel-palkittuun Henry Kissingeriin, suurimpaan yhä elossa olevaan sotarikolliseen, usein yhdistettyä visiota vuosikymmenten takaa:

Se joka hallitsee ruuan jakelua, hallitsee kansakuntaa; se joka hallitsee energiaa, voi hallita kokonaisia mantereita; se joka hallitsee rahaa, voi hallita maailmaa.

Tämä visio kuulostaa päivä päivältä todemmalta — mutta vain niin kauan kuin me sallimme sen; niin kauan kuin me 99,999 % maapallon ihmisistä sallimme sen.


Peter Koenig on ekonomisti ja geopolitiikan tutkija. Hän kuului aiemmin Maailmanpankin henkilökuntaan ja työskenteli laajasti ympäri maapalloa ympäristön ja vesiresurssien parissa. Hänen kirjoituksiaan julkaisevat säännöllisesti mm. ICH, Center for Research on Globalization, RT, TeleSur ja eri blogisivustot. Hän on kirjoittanut sodasta, ympäristön tuhoutumisesta ja suuryritysten ahneudesta talousjännärin nimeltä Implosion, joka pohjautuu todellisuuteen ja hänen 30 vuoden kokemuksiinsa Maailmanpankin toiminnasta.

Päätoimittajan kommentti: Center for Research on Globalization on merkittävimpiä länsimaisia vaihtoehtosivustoja, joka totuudenjanossaan sukeltaa keskeisiin kansainvälisiin ongelmakysymyksiin. Sen taso vaihtelee äärimmäisen briljanteista arvioista kohtalaisen sekaviin vuodatuksiin.

Julkaisemme tämän Peter Koenigin artikkelin esimerkkinä amerikkalaisen älymystön pohdiskeluista oman liittovaltionsa nykymenon suhteen. Koenig on vakavasti otettava toimija, joka on työskennellyt mm. Maailmanpankissa ympäristö- ja vesikysymysten parissa.

Tekstin ajoittainen pateettisuus ja ylidramaattisuus korostaa intellektuellien kokemaa hätää tilanteesta. Sinällään analyysi noudattelee friedmanilaisen shokkiteorian jatkuvuuden periaatetta; reviirikaappaus, ihmisten alistaminen ja resurssien haltuunotto on helpointa tehdä kaaostilanteessa, jonka shokkivaikutus lamaannuttaa ihmisten ajattelun ja toiminnan.

Peter Koenigin arvion mukaan länsimaat käyvät siis loputonta sotaa, jonka aikaansaaman kaaoksen suojissa muutetaan valta- ja omistussuhteita pienen eliitin hyödyksi.

 

3 KOMMENTTIA

 1. Millä tavalla USAn valta on lisääntynyt esimerkiksi Irakissa? Minusta näyttää siltä, että USA toki rahoitti Syyrian kapinallisia, mutta menetti otteen niistä, jos sillä koskaan edes oli kunnollista otetta niistä, ja ongelmat levisivät sitten Irakiin. Ihmisillä ja ryhmillä on taipumus olla oma erillinen tahtonsa. Lisäksi suurvaltojen johtajien toimintaa selittää vähintään yhtä paljon typeryys, tietämättömyys, toiveajattelu, harhaluulot ja ylimielisyys kuin suuret strategiset suunnitelmat, puhumattakaan kaikkea toimintaa, kaikkia tapahtumia ja kaikkia kehityskulkuja hallitsevasta vallankäytöstä. Vaikuttavana tekijänä on myös poliittisesti ”korrekti” median informaatiokupla, jonka varassa ja jonka ohjaamia myös eliitti osittain on, vaikka se toki ymmärtää paljon keskivertokansalaisia paremmin todellisuuden ja kulissien takaiset asiat. Jo pelkät sattumat ja kaoottisuus pistävät niille kapuloita rattaisiin. Voisi oikeastaan sanoa, että johtajat eivät pelkästään näytä typeriltä, vaan myös ovat sitä. Lisäksi kirjoittajaa todennäköistä vaivaa ns. vahvistamistaipumus, jonka yhtenä osatekijänä on se, että kaikki tapahtumat näyttävät pyörivän enemmän oman itsen, oman viiteryhmän / oman ryhmän, oman maan, oman valtion, oman kulttuurin, oman sivilisaation, tms. ympärillä kuin todellisuudessa tapahtuu.

  Ps. mitä tulee liberaaliin häpeällä tai omallatunnolla kiristämiseen milloin minkäkin liberaalin agendan edistämiseksi; se ei minun kohdallani onnistu.

 2. Hyvä artikkeli, vaikka yleistääkin reippaasti, jotta asian ydin tulisi selväksi. USA on maailman mahtavin valtio taloudellisesti, poliittisesti ja sotilaallisesti. Lisäksi sillä oli pitkään henkinen yliote, joka näkyy kaikkialle ulottuvan massaviihteen, mutta myös laajemmin kulttuurin ja tiedonvälityksen alalla.
  Geopoliittinen kehitys on kuitenkin pannut esteitä USAn hegemonialle. Kuten on nähty, sodankaan käynnistäminen ei enää ole hyvästä yrityksestä huolimatta aivan yksinkertaista. Kevyesti todeten tämä on Ukrainan väestön kannalta rankkaa. Kiovan hallitus tekee kaikkensa provosoidakseen Venäjän sotaan, mutta ei onnistu. Mutta rahaa palaa varusteluun, vaikka maan väestö kuuluu Euroopan köyhimpiin.
  Traaginen tilanne on Donbassin väestön kannalta. Se joutuu kantamaan raskaan taakan torjuessaan Kiovan sekavan sotapolitiikan hyökkäykset, joista jo nyt on seurannut satojen tuhansien ihmisten pakolaisuus ja yli 6000 kuolonuhria.
  Kiovan hallituksen politiikkaan olisi mahdollista saada muutos, jos läntisen Euroopan maat, ennen muuta Saksa, asettaisivat kaappaushallinnolle suorat taloudelliset pakotteet. Pelkkä USAn rahallinen ja sotilaallinen apu ei riitä pitämään Kiovan sotahallitusta vallassa. Se on EU-maiden vastuulla. Myös Suomen hallitus kantaa osan tästä vastuusta.

 3. Nästa Bilderbergmöte äger rum 9-12 juni i Dresden, Tyskland

  Nu har Bilderbergarna tillkännagett när nästa årliga hemliga möte äger rum. Denna gången blir det symboliskt nog i den tyska motståndsrörelsen Pegidas huvudfäste Dresden i östra Tyskland mellan 9 och 12 juni.

  Bilderberg-gruppen fungerar som den globala elitens mötesplats för att informellt diskutera aktuella problem som behöver lösas. På det kommande mötet i Dresden ska bland annat det amerikanska presidentvalet dryftas.

  Oligarkfamiljerna Wallenberg och Bonnier (ingifta med varandra) tar alltid med sig svenska politiker och företagsledare som behöver hjärntvättas i globalism, som går ut på att all makt ska hamna i globalisternas egna händer. Oavsett land eller världsdel så är ”raice baiting” globalisternas skarpaste gift för att ta kål på allt folkligt motstånd – se Folkets demonstration 19/3-16.

  Några som har deltagit och därmed bidragit till förstörelsen av Sverige är: Marcus Wallenberg, Jonas Bonnier, Carl Bildt, Mona Sahlin, Göran Persson, Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Maud Olofsson, Stefan Löfvén, Mikael Damberg och Tove Lifvendahl osv – listan på #Landsförrädare är oändligt lång.
  – See more at: http://www.exponerat.net/nasta-bilderbergmote-ager-rum-9-12-juni-i-dresden-tyskland/#sthash.62SoQkMF.tZe8nEy0.dpuf

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here