Aloitteen kuvaus:

Vaadimme, että Euroopan unioni ja sen jäsenvaltiot lopettavat Yhdysvaltojen kanssa pidettävät Transatlanttiset kauppa- ja investointikumppanuutta koskevat neuvottelut (TTIP) ja että Euroopan unionin ja Kanadan välistä vapaakauppasopimusta (CETA) ei ratifioida.

Päätavoitteet:

Haluamme estää TTIP:n ja CETA:n, koska ne sisältävät useita ongelmallisia kohtia. Esimerkiksi sääntelyn yhdenmukaistaminen sekä sijoittajien ja valtioiden välinen riitojenratkaisumenettely uhkaavat demokratiaa ja oikeusvaltiota. Haluamme estää työ-, sosiaali-, ympäristö-, yksityisyydensuoja- ja kuluttajanormien madaltumista sekä julkisten palvelujen (kuten vesi) ja kulttuuriomaisuuden sääntelyn purkamista läpinäkymättömissä neuvotteluissa. ECI (European Citizens’ Initiative) tukee vaihtoehtoista kaupankäyntijärjestelmää ja investointipolitiikkaa EU:ssa.

Kampanjasivu:

https://stop-ttip.org/allekirjoita/

Lisää tietoa kampanjasta (englanniksi):

https://stop-ttip.org/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here