Tässä Ukraina -koosteessamme keskitymme maan värikkääseen lainsäädäntöön, jota suoraan sanoen ei todeksi uskoisi ellei olisi asioiden todenperää tarkistanut. Sen verran ufoa hommaa Kiovan hallinnon hommat välillä ovat. Jos leikillisesti ajattelemme, että vastaavia lakeja vahvistaisi presidentti jossakin muussa maassa — sanotaan nyt vaikkapa Tanskassa tai Luxemburgissa –- epäilemättä olisimme sitä mieltä, että maan johto on kokonaan menettänyt järkensä valon ja tullut kansanomaisesti sanoen hulluksi. Ukrainan tapauksessa tätä ei tietenkään kukaan sano, sillä se on osa valistunutta europerhettä ja sitähän pitää tukea eikä leimata.

Maan taloustilanteen päivitys

Kohauttavin uutinen oli se, että maa sääti lain, jonka mukaan se voi maksella tai lyhennellä ulkomaanvelkojaan, jos sitä sattuu huvittamaan. Siltä varalta ettei huvita, se voi ne jättää halutessaan kokonaan maksamatta.

Röyhkeää lakia on kuitenkin asiantuntijapiireissä tulkittu niin, että Ukraina varautuu konkurssi-ilmoituksen antamiseen.

Maan taloutta on yritetty tietenkin kohentaa jo pitkään, mutta sillehän ei mitään voi, että rahat katoavat korruptioon. Poliittinen päätös Venäjän-kaupan kieltämisestä on tehnyt yksin tänä vuonna 61 % vientiloven ja Eurooppaan myynti on hiljentynyt yli 30 %. Maan hallituksessahan istuu monia ulkomailta pestattuja ministereitä, jotka ovat kunnostautuneet viime aikoina jättämällä tehtävänsä. He toteavat toivottomaksi parantaa maan taloutta, koska jokainen avustuserä tuntuu päätyvän lähinnä maan pääministerin Arseni Jatsenjukin pohjattomaan taskuun.

Jatsenjuk itse vetoaa siihen, että pääosa Ukrainan ulkomaanvelasta muodostui ex-presidentti Viktor Janukovitshin valtakaudella eikä uudella hallituksella ole mitään tekemistä sen kanssa. Mutta ministeri vääristelee lukuja. Janukovitshin koko kaudella Ukrainan valtionvelka kasvoi 14 %. Uuden hallituksen aikana se kasvoi vuodessa 13 % eli juntta on onnistunut törsäämään vuodessa sen, mihin ennen meni kokonaisia hallituskausia. Tuleeko muillekin jo mieleen Orwellin satiiri Eläinten vallankumous?

SS-divisioonat eilen ja tänään

Seuraava kohauttava uutinen, joka noteerattiin poikkeuksellisesti jopa länsimaissa, oli sodanaikaisten SS-poliisidivisioonien rehabilisointi. Laki ilmoitti kriminalisoduiksi niiden sodanaikaisten toimien pöyhimisen, erityisesti miljoonan puolalaisen ja juutalaisen eliminoimisen. Laki lienee Poroshenkon kädenojennus nyky-Ukrainan äärioikeistolle, joka niin ikään taistelee Itä-Ukrainassa SS-liput heiluen.

Mistä pääsemmekin seuraavaan lakimuutokseen. Se kieltää maan itäosien asukeilta kaikenlaiset ihmis- ja kansalaisoikeudet, sekä kieltää tottelemasta kansainvälisiä sota- ja suojelulakeja. Mikä tarkoittaa, että siviiliväestö ja sotavangit ovat vapaata riistaa ja Geneven sopimukset kelpaavat huussiin pyllyn pyyhkimiseen. Laki varmaan syntyykin sosiaaliseen tarpeeseen, sillä nykyiset SS-pataljoonat ovat kunnostautuneet monilla pöyristyttävillä rikoksilla, joita sotilaat innokkaasti kuvaavat ja laittavat youtubeen. Eivätkä näe mitään syytä peitellä kasvojaan, sillä koskaan heitä ei tule kukaan tuomitsemaan mistään sotarikoksesta.

Kokonaan oma lukunsa viime aikojen lainsäädännössä on ollut kaikenlaisen kommunismin kieltäminen, mihin kuuluu osana neuvostosymboliikan kriminalisointi. Venäläinen media noteerasi laajalti lakialoitteen, joka antaa mielivaltaisen oikeuden sulkea leirille jokaisen, jolla on ”vihamielisen valtion passi” eli käytännössä jokaisen Venäjän kansalaisen tai jopa kaksoiskansalaisen Ukrainan alueella. Lakialoitteessa on nähtävissä äärioikeistojohtaja Dmitri Jaroshin kädenjälki, poliittisen aktivistin, joka on uhrannut elämänsä rotupuhtaan Ukrainan luomiseksi, ja sehän kannattaa aloittaa venäläisistä ali-ihmisistä ennen siirtymistä pääruokaan eli juutalaisiin epäihmisiin. Pogronomeja odotellessa…

Puolan juudaksensuudelma

Ukrainalaisten viisumivapaus EU-maihin on asia, jota erityisesti Puola on ajanut tarmokkaasti. Se haluaa hyödyntää ukrainalaista työvoimareserviä omassa maataloudessaan, mutta toistaiseksi Saksa, Angela Merkel kärjessään, on vastustanut aloitetta tarmokkaasti. Merkelillä on tähän syynsä. Viisumivapaus länteen tarkoittaisi ukrainalaisten joukkopakoa Kiovan hirmuhallinnon alaisuudesta, ja EU saisi varautua ottamaan vastaan miljoonia pakolaisia tai siirtolaisia. Puolalla on tässä kohtaa tietenkin ketunhäntä kainalossa. Sillä siirtolaistulva nopeuttaisi Ukrainan tulevaa hajoamista, ja se on asia jota Puola erityisesti hakee. Sen tuleva palkinto on Lvivin maakunta, jota se ei saa ennen kuin Ukraina hajoaa Poroshenkon alta. Erityisen hajottava tekijä on maan itäosan sisällissota, ja Puola onkin lietsonut sitä kykyjensä mukaan toimittamalla aseita, järjestämällä vapaaehtoisia sekä antamalla sotilaskoulutusta. Puolalla on siis kaksi kärkeä, joilla se yrittää nopeuttaa maan äkillistä hajoamista. Tähän voisi Poroshenko sanoa: Mihin maa tarvitsee vihollisia, kun sillä on Puolan kaltaisia ystäviä?

Sellaista tällä kertaa. Ukraina on jälleen siirtynyt piirun verran enemmän kohti tyranniaa, ja maan talouspuolella aletaan nyt tosissaan varautua tulevaan vararikkoon. Varmaa on vain, että kun palaan asiaan seuraavan kerran, tilanne on edellistäkin huonompi.

3 KOMMENTTIA

 1. Kiitoksia Jukka Nieminen napsakasta koosteestasi Ukrainan tilanteesta ja tervetuloa Vastavalkean blogistien joukkoon.

  Meidän on syytä tutustua perusteellisesti maahan, jonka presidentin Petro Poroshenkon oma presidenttimme Sauli Niinistö on kutsunut Suomeen. Aluksi tutustumiskohteeksi oli määritelty Mannerheim-linja (Venäjällä), mutta pikaisen vertailevan panssarivaunuinventaarion jälkeen päätettiinkin tutustua Mannerheim-museoon (Suomessa).

  Sitä emme tiedä, onko Sauli Niinistön Puolan vierailullaan ilmoittama ”sokka on irroitettu” todella jo irroitettu ja kranaatti heitetty, noin kuvaannollisesti tietenkin. Tällaisia sotahulluja vouhakepuheita esiintyy vain Ukrainassa, joten perusteet maittemme lähentymiselle (ainakin prresidenttien tasolla) ovat olemassa.

  Joka tapauksessa, USA:n ja EU:n työnjako Ukrainan osalta on edennyt pisteeseen, jossa USA on ottanut haltuunsa Ukrainan sodanjohdon, viljelysmaan ja energiasektorin. EU:n osaksi on jäänyt Ukrainan elättäminen, johon taisi jo vilahtaa muutama päivä sitten 1,8 miljardia euroa. Ja kun Ukraina on etukäteen jo kohteliaasti ilmoittanut, ettei maksa velkojaan, niiden perään on turha EU:ssa haikailla.

  Siellä ne Suomenkin veronmaksajien eurot pyörivät siististi mukana. Joten digitaali-insinööri Juha Sipilälle tulee lisää leikattavaa köyhiltä.

 2. Hyvä kooste. Sinänsä tämäntapainen kehitys ei tullut yhtään yllätyksenä niille, jotka seurasivat asioiden kehitystä alusta lähtien esimerkiksi amerikkalaisesta ’Counterpunch’ julkaisusta tai esim. ḱanadalaisesta ’Globalresearch’ista. Eihän näiden Ukrainan hallitukseen itsensä nimittäneiden veijareiden natsitaustoissa ollut alunperinkään mitään epäselvää.

  Mannerheim museossa vierailu oli ehkä aivan harkittua. Osattiin sitä Suomessakin ennen. Mannerheimin päiväkäskyissä suunniteltiin ja määrättiin jatkosodassa valloitettavilla alueilla noin 600 000 ihmistä suljettaviksi keskitysleireihin sillä perusteella ettei valloitettaviksi suunnitelluilla alueilla etukäteisarvoiden mukaan noin suuri joukko väestöstä kuulunut ns.’Suomen heimoon’. (Neuvostoliitto evakuoi suurimman osan väestöstä turvaan suomalaisten jaloista, niinettei leireillä lopulta kuollut ’kuin’ alta kymmenen tuhatta henkilöä, ehkä.) Mutta näistähän ei Suomessa tietenkään paljoa puhuta niinkuin ei siitäkään, millaista aatesuuntaa Ukrainan uudet vallanpitäjät edustavat.

  (Tiedot Mannerhiemin sankarillisista päiväkäskyistä löytyvät esimerkiksi Ohto Mannisen nuoruudenteoksesta ’Suursuomen ääriviivat’.)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here