Vuoden 2012 syksyllä tapahtunut isku Yhdysvaltain Benghazin-suurlähetystöön Libyassa on noussut jälleen esille. Iskussa kuoli USA:n suurlähettiläs Christopher Stevens ja kolme muuta amerikkalaista.

Judicial Watch -järjestö on julkaissut tiedonvapauslain nojalla haltuunsa saamansa asiakirjat, jotka osoittavat Yhdysvaltain asevoimien tiedusteluorganisaatio DIA:n (Defense Intelligence Agency) tienneen heti iskua seuraavana päivänä, että hyökkäys oli al-Qaidaan ja Muslimiveljeskuntaan kytkeytyneen ryhmittymän tekemä ja että iskua oli valmisteltu ainakin 10 päivän ajan.

Valkoinen talo esitti kuitenkin viikon ajan, että isku oli seurausta spontaanista mielenosoituksesta, joka liittyi amatööriohjaajan tekemään Innocence of Muslims -parodiaan profeetta Muhammedista. Joidenkin kommentaattorien mukaan iskun todellinen luonne salattiin, koska se tehtiin lähellä presidentti Barack Obaman uudelleenvalinnan ratkaisseita presidentinvaaleja.

Myös Suomen valtavirtamedia (toisin kuin alati valpas vaihtoehtomedia) välitti pitkään kuvaa, että isku — tuntikausia kestäneine tulitaisteluineen suurlähetystöalueella — oli seurausta spontaanin protestoinnin kärjistymisestä.

Julkaistut dokumentit osoittavat myös, että Obaman hallinto tiesi, että huomattavia määriä aseita salakuljetetaan Benghazista Syyriaan presidentti Bashar al-Assadin hallintoa vastaan taisteleville ryhmille, joiden kärkeen on viimeisen vuoden kuluessa noussut laajoja alueita Syyriassa ja Irakissa valloittanut ISIS. Judicial Watch huomauttaa, että Valkoinen talo myös jatkoi Muslimiveljeskunnan tukemista, vaikka tiesi sen yhteyden suurlähetystöiskuun ja al-Qaidaan.

Benghazin lähetystöisku oli varhainen merkki Libyan ajautumisesta jatkuvaan kaaokseen Ranskan, Britannian ja Yhdysvaltain sotilaallisella väliintulollaan ratkaisseen vallankumouksen seurauksena.

Joulukuussa 2012 silloisen ulkoministerin Hillary Clintonin piti vastata senaatin ulkoasioiden komitean kysymyksiin Benghazin iskusta, mutta hän pyörtyi ja sai aivotärähdyksen ennen tilaisuutta. Sitä ei tuolloin järjestetty uudelleen. Clintonin oli nyt viime viikolla määrä vastata senaatin Benghazin tapausta selvittelevän erityiskomitean kysymyksiin, mutta tämäkin tilaisuus peruttiin, sillä Clinton ja komitean puheenjohtaja eivät päässeet yksimielisyyteen siitä, olivatko kaikki tarvittavat asiakirjat toimitettu komitealle. Tilaisuus on siirretty myöhemmin tänä vuonna pidettäväksi.

Viime päivinä Yhdysvaltain ulkoministeriö on julkistanut aiheeseen liittyen lähes 900 sivullista Clintonin sähköposteja.

Historian havinaa: Judicial Watch on tullut aiemmin tunnetuksi mm. syyskuun 11:nnen iskuja seuranneisiin pernaruttokirjeisiin liittyvistä tiedonjulkistamisvaatimuksista. Valkoinen talo, ml. varapresidentti Dick Cheney henkilökuntineen, alkoi käyttää pernaruttobakteerien vastaista antibioottia Ciproa jo syyskuun 11:nnen iltana, useita viikkoja ennen ensimmäisen pernaruttokirjeen ilmestymistä. Lisäksi tuntemattomaksi jäänyt ”korkea-arvoinen virkamies” kehotti joitain toimittajia käyttämään antibioottia pian iskujen jälkeen. Pernaruttoiskuissa kuoli viisi ihmistä, jotka eivät olleet saaneet ennakkovaroitusta.
Sekä poliitikot että media esittivät pernaruttokirjeet 9/11-iskujen jatkumona — joihin ne kytkeytyivätkin moninkin tavoin sen ohella, että arabit oli lavastettu kirjeiden lähettäjiksi — ja niillä perusteltiin hyökkäystä Irakiin (osana uhkakuvien luontia Saddamin kuvitteellisista joukkotuhoaseista). Sidos 9/11:een ja Irakiin katkesi, kun riippumattomat tutkijat jäljittivät kirjeiden sisältämän pernaruttokannan Yhdysvaltain armeijan biologisia aseita tutkivaan laboratorioon Fort Dietrickissä. Seitsemän vuoden tutkimusten jälkeen FBI päätyi siihen, että sittemmin itsemurhan tehnyt tutkija Bruce Ivins oli yksin ja salassa tuottanut tarvittavan määrän pernaruttobakteereja ja lähettänyt kirjeet, mitä monet tutkijat, ml. Ivinsin kollegat, ovat pitäneet epäuskottavana tai jopa mahdottomana. ”Yksittäisen hullun” teko on myös ilmeisessä ristiriidassa sen kanssa, että kyseiseen spesifiin uhkaan alettiin varautua etukäteen.
Lähteet

2 KOMMENTTIA

  1. Kiitos Vesa erinomaisesta poiminnasta jälleen kerran!

    Totuus kuoriutuu näissäkin asioissa pikku hiljaa USA-syötteisen länsimedian suoltamien monien valheellisten kuonakerrosten alta.

    Alistuneen ja alistetun mediaperiferian lainalaisuuksiin kuuluu sekin, että valtamedia Suomessa kertoo näistä asioista noin vuoden kuluttua. Jos silloinkaan. Ja Julkisen sanan neuvosto antaa hiljaisen siunauksensa tälle median suorittamalle totuuden piilottelulle ja valheiden toistolle.

  2. Eräs asia vaivaa vieläkin, Obaman hallituskaudelta. Mitenkä monta lentoa Obama tarvitsi Malaysian matkoillaan, järjestäessään MH-370 tuhon ? Siinä hieman ajanviete ohjelmaa talvi-iltojen ratoksi. Kun vanhoja kaivellaan, niin oliko MH-17 edes koskaan lähtenyt lentoon kokoomushihnalta ? Hollannin lento-manifesto näytti ensiminuuteillla MH-17 lennon peruutuksen ????????????, mutta sitä paperia ei enää löydy mistään. Kuitenkin ”FANTOM KONE” pudotettiin Ukrainan niitylle, täysi koneellinen mätänemistilassa olevia ruumiinosia. Säilytysaineet pettivät.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here