Vastavalkean haastattelussa Maan ystävät ry:n Roope Kanninen.

Helsingin Kaisaniemessä järjestettiin Maailma kylässä -tapahtuma, jossa oli esillä suuri Troijan hevonen. Sen kyljessä luki ”STOP vapaakauppa”.

Toimittaja: Rostam Tajrishi
Muokkaus: Rostam Tajrishi & Pete Ala-peijari
Grafiikka: Pete Ala-peijari

Lisätietoja ja adressi:

http://vastavalkea.fi/2015/05/17/eurooppalainen-kansalaisaloite-ttipta-ja-cetaa-vastaan/

1 KOMMENTTI

 1. Kohta on täälläkin sitten lapsilla yli 50 pakollista rokotetta kuten Yhdysvalloissa, lääkkeitä ei vaihdeta apteekissa halvempaan, hormoniliha ja GMO-ruoka kaupoissa. ”Jipii!” Tosin GMO-ruoka meillä on jo kauppihin tullut, vaikka et sitä välttämättä huomaakkaan. Ai niin, ja ne estrogeeni-tuholaistorjunta-aineet (ja estrogeenia vuotavat ruokapakkaukset ym.). ”Ihana” syöpäinen tulevaisuus Suomelle.

  Vai on laskettu saatavan talousHYÖTYÄ kun tullit poistuvat? Katinkontit!

  Kun Suomi poistaa tulleja, siitä ei ole taloushyötyjä Suomelle. Jos Yhdysvallat poistaa tulleja, siitä on hyötyä niille jotka vievät sinne tuotteita tai palveluja.

  Tullit suojaavat sen maan taloutta, jotka tullit asettaa. Tullien poistamisella avataan näet rajat halpatuonnille. Esimerkiksi Suomi menetti tekstiili- ja elektroniikkateollisuuden ulkomaille Intiaan, Kiinaan, Balttiaan, Malesiaan ja muualle, kun suojatullit poistettiin.

  Pääoma on mielissään tullien poistamisesta, koska se pääsee tuottamaan siellä missä haluaa. Eli lähinnä sinne missä sijoittaja saa suurimmat voitot pääomalleen: missä ei ole veroja, missä työvoimaa ja kuluttajia ei suojella ja palkat on alhaiset.

  Kuka uskoo, että Yhdysvaltain ja Euroopan tullien poistuessa Suomeen tulee enemmän työtä ja palveluja, kuin mitä Yhdysvaltoihin niitä menetämme? Tuotetaanko Suomessa halvemmalla kuin Yhdysvalloissa? Tuotammeko Suomessa tuotteita joita viemme Yhdysvaltoihin, vai siirrämmeko tuotantoa sinne? Tuoko Yhdysvallat tuotantoa pieneen Suomeen missä polttoaine on kallista, työvoima suojeltua, kieli outo, markkinat pienet ja keskusvarastot kaukana, vai tuodaanko Suomeen Yhdysvalloissa suuressa mittakaavassa tehtyjä tuotteita? Kukahan sen väitetyn taloushyödyn saa, kun tullit sopimuksen myötä poistuisivat…

  Ja minkälaiset HAITAT siitä on yhteiskunnalle, näiden ihanien lääke- ynnä muiden myrkkyjen myötä, ja palvelujen kaupallistumisen myötä?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here