Juha Sipilän hallitus on esitellyt leikkauslistansa, joka kohdistuu pelkästään pieni- ja keskituloisiin ihmisiin.

Se leikkaa niiltä, joilla ei ole mahdollisuutta puolustautua. Se leikkaa eläkeläisiltä ja lapsilta.

Suomen taloudellinen kehitys perustuu tulevaisuudessa entistä enemmän korkeatasoiseen koulutukseen. Silti hallitus heikentää opiskelijoiden asemaa.

Ainakaan Suomen taloudellisen tilanteen parantamisesta tässä ei ole kyse, koska puukko osuu kovimmin juuri niihin, jotka pitävät yllä kotimaista kysyntää. Jo nyt kauppa on vaikeuksissa ja hallituksen toimilla rahan liikkuminen pysäytetään kokonaan.

Jotain rotia palkkavaatimuksissa!
Jotain rotia palkkavaatimuksissa!

Edelleen lamaa syventävät Venäjä-pakotteet, jotka koskettavat Suomea enemmän kuin mitään muuta EU-maata.

Kaikkein hyvätuloisimmat ihmiset pääsevät näistä talkoista kuin koirat veräjästä. Heihin kohdistuu vain hienotunteinen vetoomus, joka tuskin tuottaa tulosta. Arkkipiispa Kari Mäkinen sen sijaan lähtee oikeudenmukaisuuden vaatimuksesta ja kehottaa pääministeri Sipilää säätämään myös rikkaille pakkoveron.

Kaiken kukkuraksi hallitus on vielä ryhtynyt vaatimaan yhteiskuntasopimusta, joka muistuttaa eniten kiristystä ja pakottamista. Jos työmarkkinaosapuolet (lue työntekijäpuoli) eivät lupaudu noudattamaan hallituksen vaatimuksia, on tiedossa lisää leikkauksia, lisää ruoskaa ja lisää keppiä. Kyseessä on selvästi tarjous, josta ei voi kieltäytyä.

Sipilän hallituksen toimia kuvaa erinomaisen hyvin seuraava Marx-veljesten videoklippi.

1 KOMMENTTI

  1. Kommentoin tämän juuri wanhemmalle sivulle, mutta pistetään nyt sama tälle uudellekkin, keskustelun siemeneksi, kun sivun aihe on sama.

    Poliitikot eivät ymmärrä taloudesta tuon taivaallista. He tekevät poliittisia päätöksiä. Ja vieläpä sen ideologian mukaan, mihin poliittiseen ryhmään kuuluvat.

    Tästähän saatiin hyvä näyttö, kun johtavilta veteraanikansanedustajiltamme kysyttiin, mistä raha tulee. Kukaan ei tiennyt (video löytyypi juutuupista). Tokkopa tietävät sitäkään mistä velka tulee. Raha ja velka kun tulevat aivan tasan samasta pisteestä, ja samalla sekunnilla: pankin lainatiskiltä.

    Luojan tähden, kun saataisiin näitä poliitikkoja avustamaan joitain talousihmisiä, jotka opettaisivat näille puupäille edes perusasiat! Suomea kun yritetään pelastaa juuri tällä Kokoomuksen ”leikataan julkista sektoria” valheella, jonka tarkoituksena on tietysti vain välttää verojenmaksua ja pitää se raha itsellä, sen sijaan että se sitä jaettaisiin muille. Tosiasiassahan asia on niin, että raha ei käyttämällä katoa eikä vähene, ellei sitä sitten lähetetä ulkomaille, tai makseta sillä lainoja pois. Lainan lyhennykseen käytetty raha nimittäin häviää olemasta, eli velkojen lyhentäminen lamassa on typerin liike minkä voi tehdä! Ennen sentään ymmärrettiin elvyttää laman aikaan. Kun julkista taloutta leikataan, se tarkoittaa rahan kierron vähenemistä ja samalla tehty työ siis vähenee, hyvinvointi ja infrastruktuuri rapistuu. Vain kiertävä raha luo työtä! Julkiselle sektorille laitetut rahat ovat kyllä menoa budjetille, mutta saman verran tuloa julkisen sektorin työntekijöille ja julkiselle sektorille töitä tekeville firmoille. Selvisikö, poliitikot? Lainaaminen pitäisi kyllä lopettaa ja varsinkin ulkomailta lainaaminen: raha pitäisi luoda itse, eikä lainata!

    Lukisivat edes Taloussanomia ja Hurrin hyviä kirjoituksia!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here