Tapahtuman kuvausta:

Uuden hallituksen säästötavoitteet suuntautuvat täysin yhteiskunnan vähäosaisimpia vastaan. Uhataan lapsilisä- ja opintotukileikkauksella, sähköveron korotuksella, asuntovelkaisen korkovähennysoikeuden poistamisella, työttömyysturvan puolittamisella, pitkäaikaistyöttömien siirtämisellä kunnan vastuulle ja pyhäkorvauksien poistamisella, jos me tavalliset kansalaiset emme hyväksy hallituksen politiikkaa. Lisäksi hallitus on suunnitellut Suomelle lisäsäästöjä ja yhteiskuntasopimusta. Yhteiskuntasopimuksen allekirjoittaminen tarkoittaa sitä, että työväestön palkkoja lasketaan ainakin 10 % ja palkankorotukset jäädytetään vuosiksi eteenpäin (eli vaikka asiat korjaantuisivatkin nopeassa aikataulussa, palkat eivät tule vuosiin nousemaan)!

Autoveron alennuksen kustantavat köyhät, kun samanaikaisesti nostetaan ajoneuvoveroa. Köyhällä ei kuitenkaan ole varaa uuteen autoon, kun joutuu jo vanhastakin maksamaan lisää.

Hallitus leikkaa jo alakanttiin laskettuja sosiaalietuisuuksia. Hallitus kiristää kiinteistöveroa ja kiinteistön lämmittämisen kustannuksia. Hallitus leikkaa monin tavoin koulutuksesta, perhepäivähoidosta, eläkeläisten asumistuesta jne. Koko säästölista tuntuu loputtomalta.

Hallituspolitiikka suosii varakkaita, kun pääoma- ja osinkotukien veroja ei koroteta. Edelleen jatketaan lapsilisien maksua parempituloisille. Väärinkäytökset esim. rakennusalalla jatkuvat. Ovet ovat edelleen avoimina veroparatiiseihin.

Me tavalliset kansalaiset emme näe hallituksen suunnittelemia säästötoimenpiteitä järkevinä toimenpiteinä tämänhetkisessä taloudellisessa tilanteessa. Yhteiskunnan vähempiosaisten taloudellista tilannetta huonontamalla huononnetaan koko yhteiskunnan tilaa. Se, mikä säästyy, on jo suunniteltu jaettavaksi varakkaammille tulo- ja autoveron alennuksena. Suomen velat jäävät silti maksamatta, eikä tämä kehitys ole kenenkään kannalta järkevää.

Aika: 22.8.2015
Paikka: Helsinki
Tapahtuman nettisivut: http://joukkovoima.blogspot.fi/
Tapahtuman Facebook-sivut: https://www.facebook.com/groups/971111899587853/?fref=ts

1 KOMMENTTI

  1. Mutta tuohan on kopiopaperi mitä juuri on tekeillä USAn verotuspäätöksellä. Isot firmat saavat verohuojennusta 35 prosentista jonnekkin 20 prosentin nurkille, keskiluokan saadessa muutaman ”satasen huojennuksen”, mikä on yhtä tyhjän kanssa. Köyhempi kansanosa yleensä maksaa suhteessa eniten veroa. Kummallista menettelyä. Köyhä voi ainoastaan purnata, kun mitään ei ole tehtävissä, ”laillisesti” ?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here