Sana on kova, jos se on kovaksi tarkoitettu. Sana saa voimansa kontekstista, siitä kuka sanoo, missä sanoo ja koska sanoo.

Somekin on kova sana. Suomen johtavana sanomalehtenä pidetty komposti uhrasi näkyvästi tilaa Vastavalkealle, joka on uusi tulokas sananvapauden markkinoilla. Vielä kymmenen vuotta sitten julkaisu olisi vaiettu kuoliaaksi valtamediassa. Russofobian ilmapiirissä mikään ei vaaratonta, puolueetonta ja neutraalia. Toista ääntä ei valta halua.

Senkin uhalla, että nyt pitäisi fokusoida yhteiskuntasopimukseen ja leikkauksiin, nostan esille Olli Immosen. Hänen manifestinsa oli tarkoin harkittu, sen tyyli, kieli ja ajankohta olivat tietoisia.

Ilmiö synnytti mielenilmauksen, joka oli suurin Suomessa pitkiin aikoihin. Se oli kannanotto monikulttuurisuuden puolesta. Joitakin ajatuksia syntyy väistämättä siitä, miten Suomessa parhaillaan Venäjään suhtaudutaan. Venäläisiä saa taas ryssitellä. Se on sallittua. Miksi?

Hieman erikoinen oli presidentti Sauli Niinistön tervehdys tilaisuuteen: Hän varoitti keskustelun kärjistämisestä heti, kun se oli vasta alkamassa. Aiemmin en ole ainakaan huomannut Niinistön puuttuneen perussuomalaisten rasistiseen retoriikkaan.

Sipiläkin lähetti viestinsä monikulttuurin maneesille. Jokainen tietää SSS-hallituksen ja sen juoksupojan Juhana Vartiaisen kannan maahanmuuttajiin. Heitä pitäisi saada mahdollisimman paljon lisää, jotta työvoiman hinnat saataisiin poljettua mahdollisimman alas ja sitä kautta Suomeen uusia työpaikkoja, joita muualla myös hikipajoiksi kutsutaan.

Suomi ei tarvitse paarialuokkaa. Maa kyetään palauttamaan hyvinvointivaltioksi, jos vain tarpeeksi tahtoa löytyy.

Sananvapauden kiivaimmat ja kovaäänisimmät puolustajat tuntuvat olevan niitä, jotka soisivat vapauden vain omalle äänelleen.

Uuden Suomen omistaja Niklas Herlin kertoo pahoittaneensa mielensä siitä, että tunnetun Hitler-elokuvan kohtaukseen on väännetty vitsiä milloin mistäkin aiheesta. Idea noudattaa huumorin perinteistä kaavaa eli ylhäisen alentamista, mutta muuta vitsikästä siinä ei sitten olekaan. Nyt pätkä on jo kulunut puhki.

Samoin Herlin kertoi tuntemuksistaan, kun Agitprop laulaa taistelusta. Vallan kamala on hänen mielestään laulu ”Lenin-setä asuu Venäjällä”, joka ei ole edes parodiaa. Ja kun Uusi Suomi sitten laittaa banneja pahimmille kirjoittajille, sitä verrataan Neuvostoliittoon ja Pohjois-Koreaan.

Ja sitähän se on, sitä itseänsä. Valta on aina pyrkinyt kieltämään oman valtansa. Tietysti niin Uudella Suomella kuin Neuvostoliitollakin aikoinaan on sananvapauden avaimet taskussaan. Someen ne eivät kuitenkaan enää tai pitäisikö sanoa vielä ulotu. Jolla on sana, sillä on valta.

Valta ja vapaus ovat molemmat suhteita, aivan niin kuin on totuuskin. Mikään niistä ei ole objekti ja tämä olisi jokaisen hyvä ymmärtää. Vapaus on aina suhteessa johonkin; vapautta johonkin, vapautta jostakin. Vapaus on vastuun tiedostamista, samoin valta.

Jokainen sana on myös teko. Sillä voidaan lyödä ja siitä pitää taistella. Taistelun tapoja on monia. Siksi ei sanan käytön kieltämisessä ole mitään järkeä. Ongelma ei ole taistelu-sanan monimerkityksisyys. Taistelun sisältö ja tavoite ratkaisevat.

Niin kauan kuin harvojen käsiin keskittynyt globaalipääoma omistaa maapallolla lähes kaiken, on alistettujen ja osattomien jatkettava taistelua. Missään vaiheessa ihmiskunnan historiaa eivät vallanpitäjät ole vapaaehtoisesti luovuttaneet omastaan.

Viitteet

6 KOMMENTTIA

 1. Tämän kirjoituksen sanoma jää vähän epäselväksi. Mutta kommentoin sitä Immosen tapauksen osalta.

  Sekin mahdollisuus tulee ottaa huomioon, että perussuomalaiset systemaattisesti on alkanut tai alkaa toimia ’sanavapauden nimissä’ siihen tapaan, että kirjoitetaan esimerkiksi väkivaltaan yllyttävä teksti ja sitten taas kumotaan kaikki tekstissä esitetty myöhemmin.

  Näin saadaan iso mediakohu aikaan ja mikä tahansa mielipide näkyviin. Ja perussuomalaisten ne kannattajat, jotka väkivaltaa haluavat, saavat lisää vettä myllyynsä.

  Immosen tapauksessa Immosen fb kaverit hehkuttelivat Immosen kirjoituksen perusteella aivan oikeasti väkivaltaisen toiminnan aloittamista ja Immonen lietsoi asiaa fb ssä eteenpäin.

  Kun kohu tuli riittävän suureksi, Immonen alkoi sitten väittää, että ”Saa olla aika vainoharhainen ja kärsiä suhteellisuudentajun puutteesta, mikäli lukee tuon Facebook-päivitykseni joksikin väkivaltafantasioinniksi” (Lännen Medialle). Tarkoittiko hän, näillä ’vainoharhaisilla’, fb kavereitaan, jää tarkoituksella melkoisen epäselväksi.

  Fani1 : ”Sillä ei ole enää väliä, mitä Soini sanoo. Sota on tulossa ja me teemme, mitä meidän täytyy tehdä.”

  Immonen: ”Mikään ei voi pysäyttää ideaa, jonka aika on tullut.”

  fani2: ”Aikamoisia on puheet. En uskalla antaa mielikuvitukselle valtaa mitä tapahtuisi jos saisitte päättää.”

  Immonen: ”Vihollinen tulee kokemaan tuskallisen tappion ja vahvin keskuudestamme nousee kunniaan.”

  fani3 : ”Sitten kun niskalaukaukset tulee taas muotiin tiedän mistä aloitetaan. Kaivetaanko jo saunan taa kuoppa valmiiksi vihervassareille?”

  Väkivaltaa vastustava olisi vähintään fani3 lle antanut palautetta..? Mutta Immonen ei niin tehnyt.

  FB selostus on lyhennellen Kalevan artikkelista: ”Kommentti: Immosen vastaus ei kestä merivettä”

  http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kommentti-immosen-vastaus-ei-kesta-merivetta/703216/

 2. Luulenpa kuitenkin, että asia on näin päin: jolla on valta, sillä on sana.

  Vallanpitäjät ottavat massamedian haltuunsa, massamedia ei luo vallanpitäjiä, vaan välittää vallanpitäjien massojen hallintaa. Ei se ole sattuma, että massamedia on aina tukemassa vallanpitäjien politiikkaa, tai että sekä vallankaappaajat että vallanpitäjät kamppailevat televiolähetysten hallinnasta.

  • Sionisti-omisteinen media on aina kansainvälisten intressien torvena. Tästä ei ole poikkeusta.

 3. Vahvin saattaa tulla valtaan, mutta myöskin vahvin on kovin heikko verraten pieneen pitkulaiseen”projectile”.
  JFK oli elopainoltaan riskin kokoinen, ja Schwarzenegger elää ikuisesti valkokankaalla. Kukaan ei ole pysyvä loputtomiin.

 4. Valtamedia ja muu rikollis-globalistinen syndikaatti ovat hiljaa Trumpin tärkeimmästä NATIONAL EMERGENCY -julistuksesta 2017. Tämän avulla on jo pelastettu yli tuhat lasta globalististen ihmiskauppiaiden hoteista, ja paljon lapsiin kajoajia on saatu telkien taa:

  “National Emergency With Respect to Blocking the Property of Persons Involved in Serious Human Rights Abuse or Corruption”

  https://www.infowars.com/national-emergency-trumps-executive-orders-to-destroy-deep-state-criminal-cabal/

  NATIONAL EMERGENCY: TRUMP’S EXECUTIVE ORDERS TO DESTROY DEEP STATE CRIMINAL CABAL

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here