Ukrainan presidentti Viktor Janukovits voitti maansa vuoden 2010 presidentinvaalit niukalla ääntenenemmistöllä. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj raportoi vaalien täyttäneen demokraattisten vaalien kansainväliset kriteerit ja luonnehti niitä avoimiksi ja valinnan varaa tarjonneiksi.1

Jemenin presidentti Abd Rabbu Mansur Hadi nousi valtaan yhden ehdokkaan vaaleissa vuonna 2012. Yhdysvaltain silloinen ulkoministeri Hillary Clinton kehui yhden ehdokkaan vaaleja tärkeäksi askeleeksi kohti demokratiaa. Virkakautensa päätyttyä Hadi jäi presidentiksi ilman uusien vaalien järjestämistä.

Molemmissa valtioissa alkoi kansannousu, jonka seurauksena presidentit lähtivät maanpakoon. Janukovits pakeni Venäjälle ja Hadi Saudi-Arabiaan. Molemmissa valtioissa käydään sotaa.

Suomen kaupalliset2 ja valtiolliset3 mediat ovat kertoneet jo vuoden 2014 kesästä alkaen, että Venäjä osallistuu sotatoimiin Itä-Ukrainassa. Naton päämajan tammikuun 2015 kannan mukaan4 Ukrainassa ei kuitenkaan ainakaan vielä silloin ollut järjestäytyneitä Venäjän armeijan yksiköitä, ja saman kuun lopussa Ukrainan asevoimien komentaja Viktor Muzhenko vahvisti, ettei Ukrainan armeija käy taisteluita Venäjän armeijan yksiköiden kanssa. Yle ei uutisoinut Muzhenkon lausunnosta, mutta kylläkin pääministeri Arseni Jatsenjukin toteamuksesta, jonka mukaan Ukraina taistelee myös suoraan venäläisjoukkoja vastaan.

Saudi-Arabia ja Yhdistyneet Arabiemiraatit miehittivät Jemenin 5. elokuuta 2015 virallisten tietojen mukaan 3000 sotilaalla. Saudi-Arabian ilmavoimat ovat pommittaneet Jemeniä runsaasti siviiliuhreja vaatinein iskuin jo maaliskuusta 2015 lähtien.

Suomen poliittinen johto sekä kaupallinen ja valtiollinen media tuomitsevat Venäjän väitetyn sotimisen Ukrainassa.

Sitä vastoin Suomen poliittinen johto sekä kaupallinen ja valtiollinen media eivät ole kertaakaan sanoneet, että Saudi-Arabian ja Arabiemiraattien sotatoimet ovat laittomia. Sotatoimet, jotka ovat YK:n mukaan aiheuttaneet humanitäärisen kriisin yli 20 miljoonalle jemeniläiselle, eivät saa medialta juurikaan kritiikkiä.

Venäjän koettua militarismia Suomen poliittinen johto rankaisee ylläpitämällä pakotteita, tyrehdyttämällä kaupankäynnin ja tulehduttamalla diplomaattisia suhteita.

Saudi-Arabian militarismin Suomen poliittinen johto palkitsi allekirjoittamalla yhteisymmärryspöytäkirjan helpottaakseen asevientiä sotaa käyvälle maalle.

Suomen poliittinen johto ja mediaympäristö kärsivät näin ollen uskottavuusvajeesta ja kroonisesta epäjohdonmukaisuudesta.

Tämä synnyttää ”trollijahdin” kaltaisia ilmiöitä.

Suomen poliittisen johdon ja mediaympäristön epäjohdonmukaiseen toimintaan kriittisesti suhtautuvia kansalaisia suljetaan pois keskustelusta trollileimalla. Vastavalkean kaltaiset itsenäiset mediat, jotka tuovat näitä epäkohtia julkisuuteen, joutuvat myös hyökkäysten kohteeksi.

Lähteet
 1. Organization for Security and Co-operation in Europe (2010). Presidential Election, 17 January and 7 February 2010. E-lähde
 2. Iltalehti (25.9.2014). Mitä todisteita on Venäjän sotatoimista Ukrainassa? E-lähde
 3. Pye, M. | Yle Uutiset (29.8.2014). Venäjä aseistaa kapinallisia – länsi pohtii vastatoimia. E-lähde
 4. Daalder, I. et al. | Brookings Institute (helmikuu 2015). Preserving Ukraine’s Independence, Resisting Russian Aggression: What the United States and NATO Must Do. E-lähde (s. 10: ”Nato’s position is that organized Russian army units were not present as of about January 12 and that the Russian military personnel there were not operating in viable military units.”)

8 KOMMENTTIA

 1. Niinpä, hyvä vertailu. Suomen poliittinen johto ja vallanpitäjien sylikoiramassamedia ovat propagandistisia. Suomen vallanpitäjät ovat NWO-globalistien kelkassa, Saudi-Arabia heidän tärkein arabiliittolaisensa, ja Venäjä tällä hetkellä demonisoitu vihollinen.

 2. Suomen ulkopoliittinen johto on selkeästi samassa kelkassa, kuin mediakin. Siinä Yhdysvaltain kelkassa.

  En osaa sanoa, miksi näin käynyt, enkä sitäkään miten tämä päättyy. Ei näytä tilanne ainakaan erityisen hyvältä.

 3. Minua raivostuttaa klikin röyhkeys ja häikäilemättömyys sekä kansan tyhmyys ja lammasmaisuus.

 4. Suomi toki noudattaa johdonmukaisesti kaksoisstandardiajattelua ja -toimintaa.

  Se, mikä USA:lle ja liittolaisilleen sallitaan, se on kiellettyä Venäjältä ja sen liittolaisilta. Laajasti katsoen myös Kiinalta, vaikka se ei olekaan ollut näissä kriisimittelöissä (vielä) mukana. Kiinan omat kärhämät naapureittensa kanssa nousevat kyllä jossain vaiheessa valokeilaan, kunhan USA katsoo voimiensa riittävän Kiinan haastamiseen. Nyt on Venäjässäkin (+ keskeneräisissä ”projekteissa”) tekemistä.

  Suomi on siis johdonmukainen USA:n myötäjuoksemisessa. Suomea Nato-isäntämaasopimuksineen ja muine käyttäytymisineen voidaan pitää jo USA:n vasallivaltiona. Tätähän kuvaa pitkälti myös presidentti Sauli Niinistön Ukrainaan liittyvä sukkulointi USA:n ja EU:n johdon viestit viemisinään.

  SDP:n kannalta on häpeällistä, että tämä jyrkkä käänne puolueettomuudesta matelevaan USA-myötäilyyn tapahtui SDP:n Erkki Tuomiojan ollessa ulkoministerinä. Tuomioja liitätti Suomen USA:n kokoamaan ”Syyrian ystävät” -sotakoalitioon (jossa Suomi yhä on), nieli vaivatta kaikki Ukrainan tapahtumiin liittyvät valheet, oli mukana hyväksymässä Nato-isäntämaasopimusta ja lähetti sotilaita uuskolonialistiseen kurinpitoon Maliin ja Keski-Afrikan Tasavaltaan.

  Tuomiojan lähinäkö näyttäisi olevan tarkempi kuin kaukonäkö; Ukrainassa Tuomioja ei nähnyt uusnatseja, Suomessa sellaiset tarttuvat jo hänenkin silmiinsä.

  Venäjän vastaiseen pakotepolitiikkaan mukaanmeno oli myös Suomelta kohtalokas virhe. Tuomioja tuolloin vakuutteli, ettei pysyviä vahinkoja synny. Nämä vakuuttelut ovat jääneet jo omaan arvoonsa, kun vahinkoja mitataan jo (vähintään) sadoissa miljoonissa euroissa, eikä käännettä parempaan näy.

  Ja näiden valtiojohdon virheiden maksumiehiksi joutuvat jo tuttuun tyyliin vähempiosaiset, joiden toimeentulosta hallitus on leikkaamassa isoja siivuja.

 5. ” Tuomioja liitätti Suomen USA:n kokoamaan ”Syyrian ystävät” -sotakoalitioon (jossa Suomi yhä on), nieli vaivatta kaikki Ukrainan tapahtumiin liittyvät valheet, oli mukana hyväksymässä Nato-isäntämaasopimusta ja lähetti sotilaita uuskolonialistiseen kurinpitoon Maliin ja Keski-Afrikan Tasavaltaan.

  Tuomiojan lähinäkö näyttäisi olevan tarkempi kuin kaukonäkö; Ukrainassa Tuomioja ei nähnyt uusnatseja, Suomessa sellaiset tarttuvat jo hänenkin silmiinsä.”

  Joo, näin siinä kävi.

  Ilmeisesti Tuomiojasta on jossain vaiheessa tullut ns. russofobi’ tai sitten peloteltu amerikan ’ystävä’.

  On melko vaikea selittää tai ymmärtää, miksi Tuomioja nieli jokseenkin kaikki Ukrainan tapahtumista mediassa levitetyt valheet. Minun käsittääkseni Tuomiojan piti olla tietoinen, miten asioista valehdeltiin, muttei uskaltanut lausua kantaansa.

  Jossain vaiheessa Tuomioja sitten kirjoitti blogiinsa, ett’ei saanut ulkoministeriöstä(kään) oikeaa tietoa’.

  • Tuomioja on puolueensa jäsen eikä SDP ole sen kummempi kuin muutkaan eduskuntapuolueet, ihan samoin se on kaikissa globalistien kekkereissä mukana, Bilderberggistä alkaen. Lipponen kävi salaa lupaamassa Bushille Suomen tuen hyökkäykselle Irakiin. Ahtisaari on Euroopan Council of Foreign Relations -ajatushautomon kunniapuheenjohtajana. Siinä on SDP:n pressalle oikein sopiva NWO-titteli.

 6. Kun puhutaan suomen ulkopolitiikasta, tulisi muistaa ettei meillä juuri nyt ole sellaista ,vaan eu n yhteinen ulko ja turvallisuus politikka,eli maamme tosiasiallinen status on autonomia. Eu ssa taas varsinkin venäjäpolitiikan järkevää hoitoa estää baltian änkyrävaltiot ja erityisesti Puola, joka sairastaa erityisesti postsosialistista traumaa. Kun tilanne on mikä on , tulisi tunnustaa tosiasiat ja aloitaa taloudellisten ja polittisten suhteidenluonti alemmalla oblasti ja tasavalta tasolla venäjän alueisiin ja jättää federaatiotason kamppailut moskovan ja brysselin murheiksi.Olen esittänyt tämän ajatuksen esimerkiksi Heikki Talvitielle.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here