MAAILMAN VANHIN sotastrateginen ajatushautomo, brittiläinen Royal United Services Institute (RUSI), julkaisi syyskuussa 2015 Syyrian sotaa koskevan selonteon. Otsikolla ”Inherently Unresolved: Regional Politics and the Counter-ISIS Campaign” ilmestyneessä analyysissä tarkastellaan eri valtioiden roolia Isiksen vastaisessa sodassa.

Selonteon kuudennessa kappaleessa käsitellään Venäjän roolia. Siinä todetaan, että Venäjän sotajoukot ovat keskittyneet Latakian seudulle Luoteis-Syyriaan. RUSI katsoo, että koska sillä seudulla toimivat enimmäkseen al-Qaidaan liitoksissa olevat al-Nusra- ja Ahrar al-Sham -järjestöt, on vaara, että Venäjä vahingoittaa Syyriassa toimivaa al-Qaidaa.

Raportissa nimittäin päätellään, että koska al-Qaidaan liitoksissa olevat ryhmät taistelevat myös Isistä vastaan, Venäjän sotatoimet al-Qaidaan liitoksissa olevia ryhmiä vastaan saattavat epäsuorasti auttaa Isistä.

Yhdysvaltalaiset kollegat lienevät RUSI:n kanssa samoilla linjoilla, sillä vain hieman ennen selonteon julkaisua eläkkeelle jäänyt kenraali ja keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen johtaja David Petraeus ilmoitti Yhdysvaltain senaatin kuulemistilaisuudessa, että maan tulisi käyttää al-Qaidan taistelijoita sodassa Isistä vastaan.

Lähde

Eyal, J. & Quintana, E. | Royal United Services Institute for Defence and Security Studies (9/2015): Inherently Unresolved Regional Politics and the Counter-ISIS Campaign.
https://www.rusi.org/downloads/assets/Countering-Isis-Regional-Implications.pdf

2 KOMMENTTIA

 1. Hetkinen, nyt kyllä aivoni nyrjähtävät, se oli vitsi.Kansaivälistä politikaa oikeastaan pienen iköni seuraneena voi hyvin todeta ,eilispäivän viholliset ,voivat olla tämänpäivän liittolaisia, se kuuluu realistisen koulukunnan maailmankatsomukseen. Sen palveluksen jonka Edward Snowden on tehnyt kansaivälisen politiikan ymmärrykselle ,että hän on paljastanut kaikille asian ymmärtäville, ettei kansaivälisessä politiikassa ole toisileen lojaaleja ystävällismielisiä valtioita, jokainen joutuu seilaamaan arvaamattomilla tulevien tapahtumien ja sattumusten merellä. Siksii toivoisi maamme poliittisen johdon omaavan edes hieman samanlaisen ennakkoluuloisen suhteen myös ns läntistenkummpaneidemme suhteen, millä on suhtauduttu vaikkapa Venäjään, se olisi kansallisen edun mukaista.

 2. ”MAAILMAN VANHIN sotastrateginen ajatushautomo, brittiläinen Royal United Services Institute (RUSI)…”

  Vaikuttaa siltä, että RUSI kärsii jo pahasta dementiasta, miten muuten tuollainen idiotismi on selitettävissä, mikäli he kuvittelevat tekevänsä rehellistä ja aitoa analyysia Syyrian nykytilanteesta. Jos kyseessä on taipumus, geopoliittisista ja angloamerikkalaisen imperialismin tukemisesta johtuvista syistä, patologiseen valehteluun, silloin tämän RUSIn toiminta on täysin loogista eikä kyse ole dementikon horinasta. Silloin se on yhtä loogista kuin on tämän yksityisessä omistuksessa olevan ”läntisen arvoyhteisön” valtamedian patologinen valehtelu. Eikä ”läntisen arvoyhteisön” valehtelijat lopu vielä näihin ”tutkijoihin”, ”ajatushautomoihin”, ”asiantuntijoihin” ja valtamediaan, vaan varsinaisena ”sylttytehtaana” toimii aina kulloinenkin USAn hallinto, nyt Obaman hallinto ja Valkoinen talo, ulkoministeriö, Pentagon ja lopulta kaikki Yhdysvaltain valtion virastot, joiden ainoa olemassaolon tarkoitus tuntuu olevan stirrata öögaan niin omaa kansaansa kuin koko maailmaa. ”Puhutaan yhtä, tehdään toista ja vielä ajatellaan kolmatta”.

  Tällainen epätoivoinen purkaus tuli ”polakki” Brzezinskiltä, tuolta ns. ”al-Qaida” -järjestön luojalta, sen isältä ja äidiltä, entiseltä Presidentin Jimmy Carterin kansallisen turvallisuuden neuvonantajalta ja nykyisen presidentin Barack Obaman vahvalta kannattajalta.

  ”Moskovan ilmiselvä päätös hyökätä sekä ei-islamistisiin että Keskustiedustelutoimiston (CIA) tukemiin syyrian kapinalliskohteisiin kuvastaa ”parhaimmillaan Venäjän armeijan pätemättömyyttä ” ja pahimmillaan ”todisteita vaarallisesta halusta korostaa amerikan poliittista kyvyttömyyttä.”

  ”Näissä nopeasti muuttuvissa tilanteissa Yhdysvaltojen ainut todellinen vaihtoehto on suojella sen laajoja panoksia alueella: sen tulee ilmaista Moskovalle vaatimus lopettaa sotilaalliset toimenpiteet jotka vaikuttavat suoraan amerikkalaisten intresseihin”, hän sanoi.

  ”Venäjän laivasto- ja ilmavoimat Syyriassa ovat sekä haavoittuvaisia että maantieteellisesti eristyksissä kotimaastaan”, Brzezinski totesi.” Heidät voisi ”riisua aseista” jos he jatkavat Yhdysvaltojen provosoimista. Lähi-idän ongelma on isompi kuin Syyrian, kirjoittaa Brzezinski, ja tilanne vaatisi Venäjän yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa, joka ei voi entiseen tapaan luottaa Iso-Britannian ja Ranskan toimivan ratkaisevassa roolissa alueella. Mutta, parempi silti, Venäjää saatetaan vaatia toimimaan yhdessä Yhdysvaltojen kanssa ja löytämään alueelliseen ongelmaan laajemman kuin yksittäisen valtion intressejä palvelevan ratkaisun”, hän lisäsi.

  http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=13740#kommentit

  Siis ”polakki” Brzezinski on valmis aloittamaan III maailmansodan, tässä hän on samoilla linjoilla John McCainin kanssa. Nämä kaksi vanhaa horoa kärsii mitä pahimmasta dementiasta, pelkäävät jo kuolemaa, ja ovat päättäneet viedä hautaan mukanaan niin paljon porukkaa kuin mahdollista.

  Kerpele, jokainen voi kaivaa ihan itse tosiasiat tai eri asioista olevat eri näkemykset esiin ja päätellä niistä mitä se ns. totuus voi olla.

  ”Totuus on aina suhteellista, vain luoti on absoluuttinen” totesi jo Andrei Vysinski v. 1937 oikeusviranomaisille pitämässään alustuksessa.

  Näiden Kalibr-rakettien ammuntojen jälkeen tämä Vysinskin ”heittokin” on enemmän kuin ajankohtainen. Jos olette seuranneet Suomen Upilaisasiantuntijoiden Charly Salonius-Pasternak & kumppaneiden kommentointia Venäjän asevoimista ja niiden iskukyvystä, niin nyt luulisi vihdoin myös herra ”Palsternakan” laittavan jäitä hattuun ja lopettavan sen sokean jenkki-imperialistien nuolennan ja USAn etujen ajamisen. Kyllä ”Palsternakka” joutaisi välillä tekemään jotain oman palkansa eteen, ajaisi välillä, edes hieman, Suomen asiaa. Siitähän me, veronmaksajat, hänelle maksamme.

  Lopuksi yksi kuva Syyrian nykytilanteesta, joka kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, linkki:

  https://twitter.com/petejohn10/status/652195548456439808

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here