NATO-MAA TURKIN pääkaupungissa Ankarassa on tehty kaksi pommi-iskua rauhan ja demokratian puolesta järjestettyyn mielenosoitukseen, kertoo BBC. Iskuissa kuoli ainakin 30 henkilöä ja 126 on loukkaantunut.

Mielenosoitus oli Turkin vasemmistopuolueiden järjestämä. Kurdeja tukeva HDP-puolue oli mukana mielenosoituksen järjestäjissä. HDP:n johtaja on syyttänyt valtiota iskun järjestämisestä. Puolue myös julkaisi Twitterissä tietoja, joiden mukaan poliisi olisi hyökännyt haavoittuneita ihmisiä kuljettaneiden henkilöiden kimppuun. Turkin hallituksen edustajien mukaan räjähdykset olivat terrori-isku.

HDP-puolueen mielenosoitusta vastaan hyökättiin räjähtein myös viime kesäkuussa, ennen kuin puolue tuli ensimmäistä kertaa valituksi parlamenttiin. Nyt tapahtuneen kaltaista iskua oli pelätty etukäteen, sillä parlamenttivaalit on tarkoitus uusia epäselvyyksien vuoksi 1. marraskuuta.

Turkin hallituksen ja Kurdistanin työväenpuolue PKK:n sotilaallisten ryhmien välinen tulitauko ei ole pitänyt, ja molemmin puolin on tehty iskuja. Syyrian puolella Isistä vastaan taistelevat PKK:n ryhmät ovat myös syyttäneet Turkkia iskuista alueilleen Isisin vastaisen taistelun verukkeella.


PÄIVITYS 11.10.: Pommi-iskussa kuolleiden määrä on noussut vähintään 95:een. Loukkaantuneita on 245, joista 48 vakavasti. Turkin hallitus katsoo todisteiden viittaavan kahden itsemurhapommittajan syyllisyyteen. Tuhannet ihmiset kokoontuivat Ankaraan muistamaan iskun uhreja.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here