MAAILMAN KRIISEJÄ on Suomessa aikaisemmin katsottu vain tv:n uutislähetyksissä, mutta tänä syksynä Yhdysvaltojen johtamien imperialististen sotien seuraukset ovat tulleet kotiovillemme. Kymmeniin suomalaisiin kyliin ja kaupunkeihin on perustettu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksia. Nyt sotapolitiikan uhrit kulkevat pitkin suomalaista kylänraittia aiheuttaen pelkoa, hämmennystä ja kysymyksiä.

Miksi ne eivät näytä köyhiltä? Miten niillä voi olla älykännyköitä? Miksi ne eivät jääneet kotimaahansa sotimaan? Miksi meidän pitää huolehtia niistä? Miksi Suomeen tulee irakilaisia?

Suomessa on käyty viime aikoina hyvin kaksijakoista pakolaiskeskustelua, johon ovat osallistuneet poliitikot, media ja tavallinen kansa siellä kylänraiteilla. Toisaalla pärskähtelevät rasismin pisarat mutta toisaalla myös lämmin auttamishalu. Sukkia kudotaan, vaatteita kerätään ja pakolaiskeskuksiin rynnätään vapaaehtoistyöhön. Yhteistä keskusteluille on lähinnä tietämättömyys pakolaisuuden todellisista syistä. Niistä ei puhuta.

Maailmassa on YK:n mukaan noin 60 miljoonaa pakolaista. Pääosa näistä on köyhissä maissa. Pakolaisuuden ensisijaisena syynä ovat sodat, yhteiskunnan kaaos, vainot ja väkivalta. Köyhyys ja elinmahdollisuuksien puuttuminen ovat nekin usein sotien syytä. Ihmiset elävät hyvinkin köyhissä oloissa niihin sopeutuen, jos maassa on rauha.

Pakolaisuuden taustaa: hallitustenvaihtosodat

Pakolaisvirta Lähi-idästä ja Afrikasta on Yhdysvaltain ja sen liittolaisten sotilaallisten interventioiden suoraa seurausta. Suurimmat pakolaisvirrat ovat lähtöisin Irakista, Syyriasta, Afganistanista ja Libyasta, joihin kaikkiin USA liittolaisineen on hyökännyt.

Kaava on aina sama: Yhdysvaltoja vastaan niskuroivaa maata ensin epävakautetaan muun muassa taloudellisin keinoin (tuttua jo Chilesta vuodelta 1973) ja maan hallitsija nimetään julmaksi diktaattoriksi. Sitten jollain tekosyyllä lähdetään viemään maahan ”demokratiaa” pommittamalla maa ja yhteiskunnan rakenteet raunioiksi. Sen jälkeen hallinto vaihdetaan lännelle myötämielisiksi nukkehallitsijoiksi. Syyriassa tämä hallinnon vaihtoprojekti on vielä kesken, samoin Jemenissä.

Niskottelevan johtajan vaihtaminen nukkehallitsijaan ja valtion epävakaa tila antavat globaaleille suuryrityksille vapaat kädet toimia ko. maassa. Ja niin ne ovat myös tehneet.

Hallitustenvaihdossotien kaava sopii myös Ukrainaan ja sen sisällissotaan, jonka seurauksena noin miljoona pakolaista on paennut Venäjälle ja pieniä määriä muihin maihin.

Lähi-idän ja Afrikan lisäksi väkeä lähtee yhä edelleen Balkanin maista, joissa yhteiskunnat hajosivat 1990-luvun sodissa länsimaiden suosiollisella myötävaikutuksella.

Terrorismin kasvualusta

Tärkeä syy nykyiseen kansainvaellukseen erityisesti Irakista on ääri-islamistinen järjestö Isis/Isil, joka on vahvistunut ja levittäytynyt Pohjois-Irakiin ja Syyriaan parina viime vuonna. Sinne on perustettu melko laaja islamilainen kalifaatti, joka edustaa islamin perivanhoillista wahhabistista sunnisuuntausta. (Se ei edusta koko islamia eikä edes sen pääsuuntaa, kuten esimerkiksi jehovalaiset eivät edusta kristinuskon pääsuuntaa). Wahhabistien kalifaatti noudattaa sharia-lakia ja Koraania kirjaimellisesti ja torjuu kaiken länsimaista tulevan, kuten tieteen. Se siirtää valtaamansa alueet keskiajalle. Päiden katkominen, muu raaka väkivalta ja sieppaukset liittyvät tähän ideologiaan.

Ääri-islamilaisten terroristijärjestöjen kasvaminen ja vahvistuminen on sekin hallitustenvaihdossotien ansiota. Kasvualusta on ollut kaaokseen saatetuissa maissa. Saudi-Arabian lisäksi Yhdysvallat on alunperin rahoittanut ja aseistanut näitä ryhmiä muun muassa Libyassa ja Syyriassa (ja aiemmin myös talebaneja Afganistanissa).

Pakolaiset Välimeressä

Muutamana viime vuotena pakolaisia on poimittu Välimerestä kymmenin tuhansin. Ja poimitaan edelleen, vaikka tv-kamerat eivät enää ole paikalla. Vuosikymmenien ajan Pohjois-Afrikan pakolaisvirran lukkona toimivat Libya, Algeria, Marokko ja Egypti. Nämä olivat vakaita ja paikallisten mittapuiden mukaan vauraita maita, jotka eivät sallineet pakolaisvirtojen kauttakulkua. Osittain ne myös integroivat afrikkalaisia pakolaisia omiin talouksiinsa. Muammar Gaddafin Libya kykeni työllistämään jopa yli miljoona siirtotyöläistä. Libya auttoi monella muullakin tavalla köyhiä Afrikan maita. Länsimaiden johdolla tämä Afrikan hyvinvointivaltio ajettiin kivikautiseen kaaokseen.

Vuoden 2011 ”arabikevään” jälkeen muutkin Pohjois-Afrikan maat ovat epävakaampia kuin ennen ja ja niiden taloustilanne on heikentynyt. Afrikan tilannetta pahentavat Yhdysvaltojen sotilaalliset interventiot sekä ääri-islamistinen terroristijärjestö Boko Haram ja muut aseelliset ryhmät useissa maissa.

Miksi juuri nyt?

Jotkut ovat ihmetelleet, miksi vasta nyt lähdetään esimerkiksi Syyrian sotaa pakoon, vaikka sota on kestänyt jo yli neljä vuotta.

Syyrian naapurimaissa Turkissa, Libanonissa ja Jordaniassa sekä Egyptissä on useita miljoonia Syyriasta paennutta pakolaisleireillä. Turkissa on tällä hetkellä 2 miljoonaa pakolaista. Lisäksi Syyriassa on noin 6 miljoonaa maan sisäistä pakolaista. Pakolaisleirit alkavat olla ylikansoitettuja ja ne ovat kurjistuneet ajan mittaan.

YK ei enää pysty toimittamaan leireille riittävästi vettä, ruokaa, lääkkeitä – aivan perustarvikkeistakin on pulaa. Tästäkin pulasta saamme kiittää rikkaita länsimaita, jotka ovat leikanneet maksujaan ja avustuksiaan YK:n toiminnalle. Leirit siis vuotavat yli ja niistä lähtee väkeä kohti Eurooppaa.

Välitön syy kesällä alkaneeseen kansainvaellukseen Balkanin kautta kohti EU-maita oli Turkin epävirallinen päätös alkaa päästää pakolaisia näiltä leireiltä Eurooppaan. Aikaisemmin Turkki oli kieltänyt pakolaisten kauttakulun alueellaan. Tällä toimella Turkki halusi näpäyttää EU:ta ja ajaa siten omia etujaan. Näpäytys oli tuntuva ja tuntuu edelleen Suomessa saakka. Omien etujan ajaminen näyttää onnistuvan, kun EU:n kuningatar Angela Merkel on nyt luvannut Turkin presidentille  Recep Tayyip Erdoganille viisumivapaus- ja EU-jäsenyysneuvottelujen nopeuttamista.

Yksi pakolaisvirtoja edistänyt syy lienee se, että rikolliset löysivät oivan rikastumiskeinon. Epätoivoisilta pakoon pyrkiviltä ihmisiltä kerätään viimeisetkin rahat lupaamalla toimittaa heidät laittomia reittejä Eurooppaan. Laillisia reittejähän ei paperittomille pakolaisille ole.

On käynyt ilmi, että salakuljettajat ovat laatineet nettisivuja, joissa mainostetaan mm. Suomea ystävällisenä maana, jossa kaikki irakilaiset saavat turvapaikan nopeasti. Näiden ”mainosten” vuoksi tänne on rynnännyt juuri irakilaisia. Nyt niihin pakolaisten parjattuihin älykännyköihin on alkanut tulla viestejä, joissa nämä salakuljettajien valheet Suomesta on oikaistu ja kerrottu vaikeuksista saada täällä turvapaikkaa jne. Virta Suomeen on hiljentynyt alle puoleen. Siunatut älykännykät!

Miksi nuoret miehet jättävät kotimaansa?

Suomeen on tullut lokakuun puoleen väliin mennessä noin 24 000 turvapaikan hakijaa, joista noin 14 000 Irakista. Pääministeri Juha Sipilän mukaan ollaan ihan äärirajoilla pakolaisten vastaanotossa. Ei kannata kuitenkaan vielä huolestua tuosta määrästä.

Ennen tätä pakolaistilannetta turvapaikanhakijoista keskimäärin 40 prosenttia on saanut Suomessa oleskeluluvan. Kun tämän uusimman ison joukon hakemukset saadaan käsiteltyä, palauttamisprosentti nousee reipaasti. Maahanmuttovirasto on äskettäin tiukentanut turvapaikan myöntämistä irakilaisille. Hakemus myönnetään vain henkilökohtaisen tilanteen perusteella, ei enää lähtömaan perusteella. Eli irakilaiset palautetaan, pääosin.

Suomeen saakka tulleet ovat olleet enimmäkseen nuoria miehiä, joiden perhe on jäänyt vielä lähtömaahan tai pakolaisleirille Turkkiin tai muualle. Matka Lähi-idästä tänne Pohjolaan on kestävyyttä koetteleva ja vaaroja täynnä. Pitkiä jalkapatikkamatkojakin saattaa olla reitin varrella. Monet ovat menehtyneet matkalle. On turvallisinta, että ensin lähetetään perheen kestävin ja hyväkuntoisin matkaan laitonta, vaarallista tietä hakemaan jalansijaa ja työtä rauhallisista oloista Euroopasta. Sitten toivotaan, että perhe saadaan kuljetettua sinne turvallista reittiä pitkin joskus myöhemmin.

Terroristijärjestojen vaikutusalueella juuri nuoret miehet ovat suurimmassa vaarassa, koska heitä siepataan ja pakotetaan taistelijoiksi. Isisin sieppaamilla miehillä on tasan kaksi vaihtoehtoa: alat taistelijaksi tai kaula katkaistaan. Sekulaareissa (maallisissa) valtioissa kuten Syyriassa ja Irakissa kasvaneet, älykännyköitä omistavat nuoret tuskin kokevat omakseen takapajuisen islamilaisen kalifaatin puolesta taistelemista. Sääliksi käy nuoria miehiä, jotka Suomi palauttaa Irakiin.

Myös sekä Irakin että Syyrian hallituksen armeijat haluavat värvätä nuoria miehiä sotaan, jossa ei mitään rintamaa ole. Sotilaat voivat kohdata sattumanvaraisen kuoleman tai tulla vangituiksi missä ja milloin tahansa.

Mutta miten niillä voi olla älykännyköitä?

Pakolaisvirran alkaessa huomattiin varsin pian, että Suomeen tulijat olivat pääosin nuoria miehiä ja että he puhuivat älykännyköihin. Joku tarkkasilmäinen huomasi myös, että heillä on päällään jopa merkkivaatteita. Tämähän on anteeksiantamatonta. Pakolaisen pitää olla nälkäinen, likainen, rääsyihin pukeutunut ja lukutaidoton!

Hämmästely osoittaa suomalaisten vähäisiä tietoja pakolaisten lähtömaista, esimerkiksi Irakista ja Syyriasta. Nämä maat olivat ennen hallituksenvaihdossotia vauraita, kehittyneitä öljymaita. Niissä oli myös hyvin toimeentuleva ja hyvin koulutettu keskiluokka. Lehtitiedoista on käynyt ilmi, että Suomeen on tullut myös korkeasti koulutettua väkeä, tietoliikenneinsinööreja, lääkäreitä, taloustieteilijöitä, tohtoreita jne. He eivät tosiaankaan tule savimajoista.

Muunlaisissa olosuhteissa näitä akateemisen loppututkinnon suorittaneita maahantulijoita sanottaisiin aivotuonniksi. Jos Suomi hoitaisi joustavasti näiden ihmisten soveltavan ja kielikoulutuksen sekä työllistamisen, he toisivat rahaa enemmän kuin alkuaikana vievät. He eivät ole koskaan tarvinneet päiväkotia, peruskoulua, lukiota eikä neuvolaa ja muuta terveydenhoitoa. Yhteiskunnalta säästyy vähintään 200 000 euroa, kun saadaan yksi täysi-ikäinen koulutettu ihminen Suomeen.

Pakolaisvirroista on syyllistetty pakolaisia itseään. Heitä on nimitelty elintasopakolaisiksi ja seikkailijoiksi. Isossa joukossa on tietysti erilaista väkeä ja seikkailijoitakin joukossa on, mutta elintasopakolaisia eivät noista öljymaista tulijat ole. Todennäköisesti monet eivät koskaan yllä Suomessa edes yhtä korkeaan elintasoon kuin kotimaassaan. Vieraassa maassa on aloitettava nollasta. Tietotekniikkainsinöörit ja kirurgit saavat töitä metroasemien siivoojina.

Ihminen ei yleensä jätä kotiaan ja perhettään kevein perustein. Olemme nähneet, että nämä pakolaiset ovat tulleet kaukaiseen Suomeen selässään vain pieni reppu, ehkä makuupussi ja se älykännykkä, jolla voi raportoida olinpaikastaan ja pitää yhteyttä läheisiinsä. Siinä koko elämä. Lisäksi mukana on — haastattelujen mukaan — unelmia elämästä ja työstä rauhallisessa maassa, oman perheen kanssa.

Pitääkö presidentti Assadin väistyä?

Monet EU-maat vaativat Syyrian presidentin Bashar al-Assadin väistymistä. EU-johtajat ovat myös vaatineet Venäjää lopettamaan ilmatukensa Assadille. Haluaako EU siis jatkaa Syyrian sotaa? Sota ei lopu, jos lännen ja Saudi-Arabian liittolaisineen rahoittamia ja aseistamia terroristiryhmiä ei saada kuriin. Nähtäväksi jää, mikä vaikutus on Venäjän täsmäpommituksilla ja yhteistyöllä Assadin armeijan kanssa.

Afganistanin poliisioperaation suunnittelupäällikön Ari Kerkkäsen mukaan on syytä toivoa, että Syyriassa löytyy sellainen poliittinen ratkaisu, jossa valtion instituutiot pysyvät edes jollakin tavalla toimintakykyisinä. Se edellyttää Assadin hallinnon pystyssä pysymistä.

Syyriassa on maan sisällä miljoonia ihmisiä evakkoina hallituksen joukkojen alueella, koska Isisin ja muiden terroristiryhmien hallussa olevat alueet ovat kaaoksessa ja hengenvaarallisia. Siksi nykyisen hallinnon äkkikaatuminen ei Kerkkäsen mukaan edistä humanitäärisen katastrofin ratkaisua, vaan päinvastoin sysää liikkeelle miljoonia uusia pakolaisia Syyrian sisältä.

”Pakolaiskysymys ratkaistava lähtömaissa”

Presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Timo Soini ja muut poliitikot ovat korostaneet, että pakolaiskysymys pitää ratkaista lähtömaissa. Tämä on tekopyhää hurskastelua tilanteessa, jossa lähtömaissa on sota käynnissä ja pakolaisvirrat ovat ovellamme. Lähtömaissa ratkaisua ei tue myöskään se, että Suomen hallitus leikkaa ensi vuoden kehitysyhteistyöbudjettia 300 miljoonaa euroa ja jäädyttää useimpien YK-järjestöjen yleistuen. Niiden joukossa on muun muassa YK:n pakolaisjärjesto UNHCR ja Maailman ruokaohjelma WFP. Näiden kautta kanavoidaan mm. humanitaarista apua pakolaisleireille.

Samaan aikaa tuetaan toisesta suupielestä Yhdysvaltain ja Naton sotapolitiikkaa, joka on koko pakolaisongelman aiheuttaja. USA pommittaa koko ajan mm. Syyriaa ja Irakia sekä tekee lennokki-iskuja ainakin Afganistanissa, Jemenissä, Somaliassa ja muissakin Afrikan maissa. Nettilehti The Intercept paljasti äskettäin, että näiden lennokki-iskujen on todettu tappavan moninkertaisesti enemmän tavallisia siviilejä kuin terroristeiksi epäiltyjä. Tämä on paljastunut tietovuodon kautta armeijan omista salaisista dokumenteista. Lennokkien pommitukset levittävät varmasti kaaosta, pelkoa ja pakokauhua. Ja se lienee tarkoituskin. Esimerkiksi Lääkärit ilman rajoja -järjestön sairaalaan Afganistanissa osunutta USA:n pommia on väitetty tietoiseksi valinnaksi.

Mitä olisi tehtävä?

Tietysti pitää vaatia sotien ja pommitusten lopettamista, kuten esimerkiksi rauhanjärjestöt tekevätkin. Mutta akuutin pakolaisongelman kuittaaminen tuolla vaatimuksella on tekopyhyyttä. Sen sijaan pitää välittömästi vaatia lisää ruoka-, lääke- ja muuta apua Syyrian ja sen lähimaiden pakolaisleireille. Siellä on useita miljoonia ihmisiä ala-arvoisissa oloissa. YK:n tai EU:n olisi perustettava uusia leirejä ylikansoitettujen lisäksi. Tämä vaatii tietysti jäsenmaiden rahoitusta.

Tänä vuonna melkein kaikki EU-maat ovat leikanneet pakolaisleireillä toimivan Maailman ruokaohjelman rahoitusta ja muutakin tukea YK:lle, joten YK on rahavaikeuksissa. Jos todella halutaan auttaa, niin ylikansoitetuilta pakolaisleireiltä pitää heti alkaa hakea pakolaisia kaikkiin EU-maihin. Tällöin pakolaisten reitti Eurooppaan on virallinen, turvallinen ja salakuljettajista vapaa. Silloin myös tulisi niitä kaivattuja naisia, lapsia, vanhuksia ja sodissa vammautuneita, jotka eivät kykene raskasta, vaarallista pakolaismatkaa omin avuin suorittamaan.

Oikeudenmukainen taakanjako olisi, että eniten turvapaikanhakijoita ottavat vastaan ne maat, jotka ovat Afganistanissa ja Lähi-idässä sotineet ja kaataneet hallituksia tai tukeneet tätä toimintaa.

Tämän mukaan miljoonia pakolaisia pitäisi laivata suoraan Washingtoniin. Jenkkipoliitikot saisivat katsoa silmästä silmään aiheuttamaansa humanitaarista kriisiä. Tämäkin on hurskastelua, mutta kuitenkin helpompi toteuttaa kuin on lopettaa imperialistiset sodat. Niiden lopettamiseksi tarvitaan maailmanvallankumous. Sitä odotellessa kantakoon Suomi vastuunsa ja auttakoon sodissa kotinsa ja elämisen mahdollisuudet menettäneitä.


Marjaliisa Siira
Marjaliisa Siira.

Marjaliisa Siira on eläkkeellä oleva toimittaja ja Journalistiliiton jäsen.

16 KOMMENTTIA

 1. Hieno kirjoitus. Yksi parhaita lukemistani.
  Surullista, että oman maamme poliittinen eliittikin on vajonut tälle kirjoituksessa kuvatulle, kaiken inhimillisyyden kadottaneelle ja rikolliselle tasolle nwo-hankkeen taustavoimaksi.

  • Lisäys edelliseen:
   maamme valtioeliitin toiminta on todellakin täysin skitsofreenista mitä pakolaispolitiikkaan tulee.

   Mutta ikävä kyllä sitä on hallituksen toiminta myös laajemminkin mitä maamme johtamiseen tulee: köyhät ja vanhukset kyykkyyn ja rikkaat, joilla on liikaa veroparatiisien suojaan.

   Ja presidenttikin valistaa kansaa kirjamessuilla: kannattaa lukea valtamediaa, erityisesti iltapäivälehtiä!

   Siis sen hajoita ja hallitse valheitako? No, mitäpä muuta.

   Olemme poikkeuksellisen ahneiden ja itsekkäiden pellejen miehittämä maa, jonka hallituseliitti alistuu moraaliseen mataluuteen ilman omantunnontuskia.

   Se ei näe malkaa omassa silmässään mutta rikan kyllä esim. itänaapurin silmässä, joka taistelee päättäväisesti itsenäisyytensä puolesta. Oikeastaan se etsii tätä rikkaa suurennuslasilla ja joka päivä iltalehdissä on joku uusi löytö kerrottuna.

   Ja jokainen kriittinen sana näitä eliitin hajoita ja hallitse valheita/asennetta kohtaan kertoo, että kriittisen sanan kirjoittaja on vaarallinen putinisti ja demokratian vihollinen.

   Aivan mutta minkä ihmeen demokratian?

 2. Jep, Ongelmat tulisi ratkaista siellä missä ne syntyvät eikä siirtää niitä muualle(Eurooppaan).

  • Niinpä. Ongelma on erään tahon sotahulluus. Itse se kutsuu sitä irvokkaasti länsimaisen demokratian levittämiseksi pakanoiden keskuuteen. Voiko suurempaa valhetta keksiäkään!

   Totuus on aivan toisin päin:pakanat tässä levittävät pakanuuttaan ja tehopyhästi kerskuvat olevansa ihmisen puolella itsenäisiä kansoja tuhotessaan ja omien kansalaisten kurjuutta lisätessään.

   Kyse on vaikeasta psykopaattisesta häiriöstä. Ja mikä ikävintä tämä sairas moraali toimii ja meilläkin Syyrian johdossa olevan silmälääkäri Assadin on valtamedia onnistunut leimaamaan tyranniksi ja kansansa viholliseksi kuten Putininkin vaikka heillä on aika puhtaat paperit kun asioita tarkemmin ja puolueettomasti tutkitaan.

   Nyt näiden sotahullujen alistama Eurooppa on joutunut kaaokseen pakolaisten takia, joita tänne ahdetaan lupaa kysymättä, halpatyövoimaksiko? Tai no, eiköhän poliittis-taloudellinen EU-eliitti ole luvan nurkan takana antanut sillä onhan se samassa nwo-veneessä mukana.

   Ja kaikki tämä länsimaisen demokratian (lue Merkel diktatuurin) nimissä vastoin kansojen ja kansalaisten enemmistön tahtoa, jota ei kysellä kun asioista päätetään.

 3. ”..kuitenkin helpompi toteuttaa kuin on lopettaa imperialistiset sodat. Niiden lopettamiseksi tarvitaan maailmanvallankumous. ”

  Valitettavasti. Koska imperialistiset valtiot jotka lähi-idässä sotivat, ovat nimenomaan liittoutuneet. Yhdysvallat, Iso-Britannia, Turkki, Israel, Saudi-Arabia, Qatar, Jordania… ovat kaikki samassa leirissä. Ja Suomi Syyrian ystävissä, on myös sodan tukija samassa leirissä.

  Eikä meillä Suomessa ole Eduskunnassa mitään muuta kuin globalistien johtamia puolueita. Yksikkään niistä ei muuttaisi Suomen ulkopolitiikkaa, jos pääsisi johtoasemaan. Kuuluisimme yhä samaan blokkiin, ja tukisimme samoja agendoja.

  Sen vallankumouksen tulee alkaa Suomessa, koska muualla me emme voi. Toivottavasti se voidaan tehdä rehellisissä vaaleissa, mutta nyt kyllä epäilyttää ankarasti sekin, kun viime eduskuntavaaleissa IPU:n edustajat menettivät tuhansia ääniä ja paikkansa Eduskunnassa. Vai onko tämä vaaliepäselvyys jo selvitetty? En ole kuullut.

  • Oikeastaan minä panen toivoni Yhdysvaltain sisäiseen oppositioon mitä tulee siihen maailmanvallankumoukseen. Missään muualla niin suuri osa kansasta ei ole havainnut vielä kuinka maan johto valehtelee kansalle. Suomalaiset ovat aivan täysin unessa, taitaa olla viimeinen kolkka maan päällä jossa porukka herää: kansa uskoo kaiken kun uutistenlukijalla on puku päällä ja luulee puolueiden ajavan kansalaisten asiaa, koska me äänestämme ketkä heistä pääsevät parlamenttiin.

   Täällähän ”Uusi maailmanjärjestyskin” on yhä foliohattujen höpinöitä (eikä kukaan edes tiedä mitä se tarkoittaa) vaikka se on ollut maailman johtava poliittinen liike jo vuosikymmeniä, ja Suomenkin johtavat poliitikot ovat tämän liikkeen kannattajia! Tuo nimitys jäi pois muodista parikymmentä vuotta sitten, ja nykyään liikkeestä käytetään nimitystä ”globalismi” ja sen ajamasta asiasta ”global governance” eli maailmanhallinta, josta nykyään puhutaan useimmiten. Jos englanti ei taivu eikä jaksa lukea kahta Wikipedian sivua, niin lyhyesti se tarkoittaa että päätösvalta siirretään kansallisvaltioilta länsimaiden johtamille kansainvälisille järjestöille ja liittovaltioille. Huvittavaa, että suomenkielinen Wikipedia ei edes sisällä sivua globalismi tai maailmanhallinta! Sen verran pitäisi jokaisen tuntea kansainvälistä politiikkaa, että tuntee maailman tärkeimmän poliittisen liikkeen! No, onhan vihreä liike myös hyvin suosittu ja sillä on kannatusta samoin sekä sosialisti- että kapitalistipuolueiden parissa, mutta kyllä globalismi minusta on silti ehdottomasti merkittävämpi liike maailman muokkaajana.

   https://en.wikipedia.org/wiki/New_world_order_%28politics%29
   https://en.wikipedia.org/wiki/Global_governance

 4. Ikävä kyllä olet Pertti 100%:sti oikeassa mitä omaan maahamme tulee. On tavattoman vaikea käsittää kuinka velttoa ja saamatonta ellei jopa kuollutta sakkia me olemme mitä omaan kohtaloomme tulee puhumaatakaan isommista kuvioista. Sen näkee jo siitä kuinka vähän kiinnostusta tunnetaan vaihtoehtomediaa kohtaan: lukijoita on ihmeen vähän.

  Erkko- ja muu valtamedia iltalehtineen on tehnyt pitkään sitkeää propagandaansa valheineen ja sitä pres. Niinistökin juuri mainosti ja kehoitti kansaa lukemaan AkuAnkan ohella. Mies pitää kansaa pellenään ja jotenkin huvittavan vaikutelman hänestä saa. Näyttäisi kuin olisi ottanut tehtäväkseen alistaa maamme nwo/nato-tyrannian alle.

  Myös Eurooppa roikkuu nwo-köydessä, erityisesti Saksa ja Ranska. No, molemmethan ovat periaatteessa miehitettyjä maita ja vasalleja mutta kummastuttaa, ettei miehittäjää vastaan tapahdu kansannousua ja kehitys kohti yhä byrokraattisempaa ja ihmiisvihamielistä Eurostoliittoa etenee kovaa vauhtia.

  Kaikenkaikkiaan tilanne on masentavan skitsofreeninen tavallisen tallaajan näkökulmasta:pieni eliitti porskurttaa ja kerää kolehdin haaviinsa. Ja tämä eliitti elää sotapsykoosissa: etsii uutta vihollista ja jos ei sellaista löydy niin luodaan se itse ja sitten vaan surutta kimppuun…! Ja kaikki vapaat maat ovat sille riistaa jota saa surutta metsäsätää.

  Miten tässä käy? No huonosti ellei tapahdu laajaa havahtumista ja nimenomaan kansalaisten tajunnoissa, joita eliitti koko ajan turruttaa iltalehtien massaviihteellä ja propagandallaan. Orjuuskin saatiin joskus voitettua ja siitähän nyt alkaa jo pian olla kyse.

  Eletään silti toivossa, toivossa että Matti Meikäläinen ja Tauno Taviskin heräävät ja totuus alkaisi kirkastua heille. Muuta tietä ei ole ja se kaikkein huonoin tie on väkivallan tie johon eliitti on varustautunut. Asein sitä ei voi voittaa. Muutos tapahtuu vain jos ihmisten tajunnoissa tapahtuu ensin muutos. Silloin tajutaan kuinka tärkeää on itsenäisyys, oma raha ja pankki. Siitä kaikki alkaa. Ei ole oikotietä.

 5. Hyvä kirjoitus. Kuvaus pakolaiskriisistä ja sen syistä on käsittääkseni suunnilleen oikea.

  Suomessa massamedia on valitettavasti alistunut amerikkalaisen propagandan orjaksi, ja harvat täällä tietävät kovinkaan paljoa siitä, mistä sodassa on kysymys tai siitäkään, mitä maassa nyt tapahtuu.

  Yksi hyvä kuvaus siitä, mistä Yhdysvalloissa nyt keskustellaan Syyrian sodan suhteen:

  http://www.counterpunch.org/2015/10/30/everything-you-needed-to-know-about-syria-in-8-minutes/

  Erityisesti perussuomalaisten politiikka on pakolaiskriisin suhteen varsin ristiriitaista. Yhtäältä vaaditaan turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten määrän rajoittamista ja ihmisten auttamista heidän omissa lähtömaissaan ja toisaalta perussuomalaiset kannattavat kehitysavun huomattavaa alasajoa, vaikka kehitysapu on juuri se kanava, jota kautta Suomi voisi osallistua turvapaikanhakijoiksi tulevien ihmisten auttamiseen heidän omissa lähtömaissaan.

  • Persut on vajonnut jakomielitautiin.
   Nimi pitäisi ehdottomasti muuttaa koska politiikka on vastoin perussuomalaista ajattelua.

   Soini on lisäksi Vatikaanin renki, ehkä jonkin muunkin, joka ei kuulu suomalaisuuteen.

   Ihan sekopäistä on puolueen politiikka ja puolue itsessään täynnä ristiriitaa ja vastakkaisuutta. Hyvä esimerkki siitä kuinka helppo kansaa on huijata.

 6. Jatketaan yksinpuhelua. Kummallista kun kommentoijia näin vähän…

  Michel Chossudovsky: Mikä on salaliittoteoriaa, mikä totuutta?

  Obama kiehuu sotaa. Länsimaista sivilisaatiota ”uhkaa islamilainen valtio”. ” ”Terrorisminvastaista globaalia sotaa” ylistetään humanitaarisena hankkeena.
  Meillä on ”velvollisuus suojella” (”Responsibility to Protect”). Humanitaarinen sota on ratkaisu.
  Pahat ihmiset piileskelevät. Heidät on kaivettava koloistaan (”Take ’em out”), sanoi George W. Bush.

  Länsimedia lyö sotarumpuja. Obaman sota-agendaa tukee valtava propaganda koneisto.
  Yksi sotapropagandan päätavoitteista on ”valmistaa vihollinen”. Koska Obaman hallinnon poliittinen legitimiteetti horjuu, epäilyt tämän ”ulkopuolisen vihollisen”(Al-Qaida ja sen CIA:n tukema verkosto) olemassaolosta on häivytettävä tai niistä on päästävä eroon.
  Tarkoituksena on hiljaisesti juurruttaa (toistuvan tiedotusvälineiden raportoinnin avulla) ihmisten tietoisuuteen käsitys, että muslimit muodostavat uhkan läntisen maailman turvallisuudelle.

  Mikä on totuus?

  Todellinen uhka maailman turvallisuudelle on lähtöisin USA-NATO-Israel liittoutumasta, mutta inkvisitio kääntää realiteetit ylösalaisin: sodanlietsojat ovatkin sitoutuneet rauhaan, ja sodan uhrit esitetään sodan päähenkilöinä.
  ”Kotimaa on uhattuna” -strategia.

  Median, intellektuellien, tutkijoiden ja poliitikkojen kuoro hämärtää ääneen lausumattoman totuuden: USA: n ja Naton yhteinen sota tuhoaa ihmiskunnan.

  Kun totuudesta tulee valhe ei ole paluuta taaksepäin.

  Kun sotaa käydään humanitaarisilla perusteilla, oikeus- ja kansainvälinen lakijärjestelmä käännetään ylösalaisin: pasifismi ja sodanvastainen liike on kriminalisoitu. Sodan vastustamisesta tulee rikos. Samaan aikaan, sotarikolliset korkeissa viroissaan ovat määränneet noitavainon niitä vastaan, jotka haastavat heidät.

  Suuri huijaus on paljastettava, tuotava julki mitä se on ja mitä se saa aikaan.
  Se sallii mielivaltaisen miehien, naisten ja lapsien tappamisen.
  Se tuhoaa perheitä ja ihmisiä. Se tuhoaa ihmisten sitoutumista ja liittymistä lähimmäisiinsä.
  Se estää ihmisiä ilmaisemasta solidaarisuutta niille, jotka kärsivät. Se vaalii sodan ja poliisivaltion tietä ainoana tienä.
  Se tuhoaa sekä nationalismin että kansainvälisyyden.

  Valheen murtaminen tarkoittaa sen globaalin rikollisen hankkeen tuhoamista, jossa voitontavoittelu on ylin liikuttava voima.
  Tämä voiton ja hyötyajattelun sotilaallinen asialista tuhoaa ihmisen arvot ja muuttaa ihmisiä tiedostamattomiksi zombeiksi.
  Kääntäkäämme vuorovesi.
  Haastakaamme korkeissa viroissa olevat sotarikolliset ja se voimakas yritysten edunvalvontaryhmä, joka tukee heitä.
  Murtakaamme Amerikkalainen Inkvisitio.
  Kaivakaamme maa USA/Nato-Israel sotilaallisen ristiretken alta.
  Sulkekaamme asetehtaat ja sotilastukikohdat.
  Tuokaamme joukot kotiin.
  Asevoimien jäsenten tulisi kieltäytyä käskyistä ja olla osallistumatta rikolliseen sotaan.

  http://www.globalresearch.ca/what-is-a-conspiracy-theory-what-is-the-truth/5429344

 7. Ei suinkeen monikaan halua ediintyä rasistina julkisuudessa, mutta yksityiskodeissa syntyy puolisoiden kesken
  helposti riitaa jos ”keittäjä” tykkää tummista ? Voiskohan tilanne muuttua jos Irak lähettäisi sata tuhatta piki-
  silmäistä ”hunnutettua ” korven kulkijoiden ratoksi. Silloin olis puntit tasan ?

 8. Miten määrittelisin valtion iän. USA on muutamien satojen vuosien ikäinen, ja rakoilee. Californiassa on esillä jo irtautuminen UNIONISTA ? Kreikan ( ”viisaita jumaloidaan kaikessa ”) sivistys on ? missä, konkurssissa. Rooma
  on nyt pelkkä rauniokaupunki, joka ylpeilee raunioillaan. Egypti on kuuluisa pyramiideistaan jotka sojottavat ilmaa kohti kuin vasaran lyömät peukalot. Tulevaisuuden itse purkautuvat pilvenpiirtäjät ovat naurunalainen aihe. Kaikki on turhuutta. Ihmisellä ei ole mahdollisuutta rakentaa mitään pysyvää, toisin kuin, mitä osoittaa
  avaruuksien luomakunta, jota nyt yritetään myöskin tuhota, lähettämällä sinne rojua saasteineen. ”Ei kukaan
  ole niin hairahtanut, ainoastaan ihminen” !

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here