KOVIN MONTAA VUOTTA ei ole siitä, kun Suomen kansan enemmistö vielä nauroi Jussi Halla-ahon ajatuksille ja varsinkin hänen omalle nettiyhteisölleen Hommafoorumille, jossa kohisi hurja muukalaisvihamielisyys. ”Suvakit” (suvaitsevaiset) ja ”mokuttajat” (monikulttuurisuuden kannattajat) saivat siellä rääväsuista ryöpytystä.

Minunkin vaatimaton blogini, jota juuri kukaan ei seurannut, joutui kerran hommalaisten hyökkäyksen kohteeksi, olikohan vuonna 2010. Yhtäkkiä erääseen yhteiskunnan monikulttuurisuutta kannattavaan tekstiini sateli kymmenittäin kommentteja. Olin tägännyt tekstiin Halla-ahon nimen. Minulla oli kuitenkin sensuuri päällä eli kommenttien julkaiseminen vaati blogistin hyväksymisen. Sen vuoksi blogiin tulleet kommentit olivat aika asiallisia ja tietenkin julkaisin ne sitä mukaa kuin ehdin. Vastaamaan en ehtinyt kuin pari kertaa.

Lähes sataprosenttisesti kommentit tulivat Hommafoorumilta. Menin tutkimaan, mikä se sellainen on. Siellä ”typerä” blogikirjoitukseni sai foorumin oman sanaston mukaisen tuomion. Toivottiin muun muassa, että ”neekeri raiskaisi sinisilmäisen mokuttajan”.

Nyt Suomessa on tilanne sellainen, että Halla-aho luultavasti nauraa.


HOMMAFOORUMIN AJATUSMAAILMA on läpäissyt laajasti yhteiskunnan. Sosiaalisessa mediassa on pilvin pimein ”hommafoorumeita”. Halla-ahon ajama jyrkkä islamin vastaisuus on iskeytynyt myös monien suvakkien sieluun. Arabeihin kohdistuva, rasismille ominainen yleistäminen alkaa olla keskustelujen mainstreamia. Nehän kaikki raiskaavat, ryöstävät ja elelevät lopun ikäänsä Suomen sosiaaliturvalla.

Suomalaisten piilossa muhinut muukalaisvihamielisyys purskahti hämmästyttävän nopeasti pintaan. SSS-hallitus auttoi omilla päätöksillään tätä kehitystä. Sen aikomat leikkaukset ovat nyt turvapaikanhakijoiden syytä. Kukaan ei enää muista sitä, että päätökset pienituloisimpiin kohdistuvista leikkauksista tehtiin jo kesäkuussa. Silloin pakolaistulvasta ei ollut mitään tietoa.

Uskooko joku todella, että hallitus ei leikkaisi eläkeläisiltä, jos Suomeen ei olisi tullut yhtään turvapaikanhakijaa?


Marjaliisa Siira
Marjaliisa Siira

Marjaliisa Siira on eläkkeellä oleva toimittaja ja Journalistiliiton jäsen.

11 KOMMENTTIA

 1. Yhtä ihmisryhmää en suvaitse lainkaan, nimittäin heitä jotka eivät muita suvaitse. Sen alemmaski ei voi vajota, kuin heikompaansa tykkiä. Vaikka ei empatiaa pystyisi edes tuntemaan, voi sen asian järjelläkin ymmärtää. Mutta joiltain puuttuu valitettavasti molemmat.

  Natsi-narsistit on kestämättömässä ristiriidassa: jos pitää siitä kun ”herrarotu” pommittaa, sortaa ja ryöstää ”ruskeita”, jotta itsellä olisi elämä mahdollisimman leveätä, sellainen politiikka johtaa siihen että pakolaiset on rajan takana, ja köyhät vaatimassa tasaisempaa varallisuudenjakoa. Turha syyttää suvakkeja jos itse tukee imperialistista ryöstöpolitiikkaa! Jos haluaa pitää kulttuurinsa ja geneettisen perintönsä ”puhtaana”, olisi parempi hellittää kukkaron nyörejä ja avustaa niitä ihmisiä missä on hätä, ja vastustaa sotia. Ei taida kuitenkaan sopia mielenlaatuun. On helpompi olla ahne ja itsekäs paskiainen, kun ei ajattele liian paljon.

  Maahanmuuttokriittinen ei kuitenkaan ole sama asia kuin rasisti. Maahanmuuttokriittisyys on äänekkäämpää, kun työttömyys on kova. Aika moni kuitenkin nytkin vain vastustaa uusien työttömien ja halpatyöläisten maahantuontia. Ja heissäkin on paljon niitä, jotka silti hyväksyisivät pakolaiset. Suvaitsevaisenkin on joskus myönnettävä, että rajansa kaikella ja joskus on pyrittävä vain hitaaseen muutokseen eikä muutoseen välittömästi.

 2. Siira kysyy oikeutetusti, uskooko joku että hallitus jättäisi leikkaukset tekemättä, jos pakolaistulva ei olisi. Vastaus on tietenkin ei.

  Mutta uskooko blogisti, ettei pakolaisongelman hoitaminen rahoitusratkaisuineen tarkoita kautta linjan vähävaraisen kansanosan sosiaaliturvan, terveyden-ja sairaanhoidon tason heikkenemistä ja monien kohdalla vaarantumista? Jos uskoo, on taatusti väärässä.

  Kokemuksellinen tieto ns. priorisointien vaikutuksesta on usein sen kritiikin takana, jota pakolaisongelman yhteydessä harjoitetaan. Kriittisyyden ja ongelman avoimen pohdiskelun niputtaminem yhteen rasistisen islamikritiikin kanssa on suuri virhe.

  • Näin on. Monelta unohtuu, että pakolaisasiat ja oman maamme rahatilanne ovat eri asioita. Pakolaisvirta Eurooppaan ja meille liittyy suunnitelmalliseen NWO-imperiumhankkeeseen ja Euroopan itsenäisyyden ja suvereenisuuden tuhoamiseen.

   Tietysti se maksaa meille maltaita ja juuri ne, joilla vähiten olisi varaa joutuvat maksumiehiksi.

   Kyse on meidän kohtalostamme kun olemme tehneet väärän valinnan ja liittyneet vastoin perustuslakia EU:n ja Merkelin vasalliksi.

 3. Halla-aho on kielitieteilijä joka ymmärtää kielen ja käsitteiden luomisen polittisen voiman, nyt itseasiassa Siirakiin on liittynyt mestarin käsitepolitikaan eli on omaksunut sen käsiteellisen opposition aseman jonka Halla-aholaiset ovat luoneet. Käsiteet kuten kultuurimarxismi ovat tuontitavaraa,lähinnä yhdysvaltalaisen oikeiston käsitepakista. Huolestuttavinta ilmiössä on varsin agresiivisen räyhäsakin ilmaantuminen maamme öiseen katumaisemaan, sen muodostumiseen mestarilla on ollut ideologisesti keskeinen rooli,olaan menemässä vauhdilla kohden kolmekymmen lukua.

 4. Timo Soini on halla-aholaistensa vanki. Riippuvuussuhde on toki molemminpuolinen. Joka tapauksessa persuissa on iloisesti kadotettu haaveet vähävaraisten aseman parantamisesta; liekö halla-aholaista politiikkaa sekin?

  Persut oli työväenpuolue ilman sosialismia, nyt se on työväenpuolue ilman työväkeä.No onhan siellä Matti Putkonen, joka ei kyllä liene tehnyt rehellistä työtä reiluun 40 vuoteen.

  • Tämä persueliitti on todellakin suuri kummajainen.

   Mitä enempi sen touhuja seuraa sitä suuremman hämmennyksen valtaan joutuu.

   Sipilä taas on pelimies ja enemmän mammonanpalvoja josta Ristiinnaulittu varoittaa: älkää kootko aarteita tänne jossa koi ja ruoste raiskaa…jne..

 5. Jos näissä pakolaisjutuissa täytyy ymmärtää kaikkia ja kaikkea, niin ymmärretään suomalaisiakin. Ei kuitenkaan vihaa ja väkivaltaa, ei mistään suunnasta. Justiinsa kun päästiin kuuluttamasta, että kaikkein köyhimmistä köyhimmiltä on leikattava tuloja kun ei ole rahaa ja valtio velkaantuu, niin yhtäkkiä rahaa löytyykin kun pakolaisia tuppaa sisään ovista ja ikkunoista.

  No onhan ihmiset hoidettava, eikä tämä pakolaisten syytä ole. He ovat vain suurvaltapolitiikan pelinappuloita ja sijaiskärsijöitä. Säälittää katella kun kulkevat nyyttiensä kanssa maasta toiseen. Aina ei tarjota edes ruokaa tai juomaa saati hoitoa, järjestyksen pitoa kyllä. Semmoisia nopean toiminnan joukkoja ei ole vielä keksitty jotka pystyisivät hoitamaan noita pakolaismääriä. Tuhoamaan kyllä.

  Jos Suomessa ei olisi köyhyyttä, asunnottomuutta, työttömyyttä, ylivelkaantuneisuutta, maksuhäiriöitä ruokaan otettujen pikavippien takia, yms, uskoisin että pakolaisista huolehtimista ymmärrettäisiin paremmin. Miksi näin kuitenkin on, on ideologinen valinta ja näyttää siltä, että äänestämällä siihen ei voi vaikuttaa.

 6. Olemmehan kokeneet ”todellisten pakolaisten rääsyläisten joukot” menneiden vuosien aikoina. Voiko raiskaajia verrata pakolaisiin. Pakolaiset ovat aina ollet ”nöyriä alistuvaisia kohde-maansa lakeihin ja järjestyksiin”, eivätkä halunneet aiheuttaa vastassa oleville vaikeuksia, mukautuen auttavan maan tapohin mahdollisimman pian, sulautuakseen auttajiinsa ilman häiriöitä. Verrataan nykytilannetta röyhkeästi käyttääntyviin ”turisteihin”. Olisi korkea aika panna ”sateenkaaren väriset aurinkolasit kiertoon”.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here