RUOKAA JONOTTAVIEN suomalaisten määrä on lisääntynyt hälyttävästi viimevuosina. Kaikki ruoka-apua tarjoavat tahot ovat kertoneet tästä julkisuudesta. Maassa on siis yhä enemmän kansalaisia, joiden rahat eivät riitä ruokaan.

Lähes viikottaiset uutiset kertovat vanhusten heitteillejätöistä ja raa’asta kohtelusta ennen kaikkea yksityisissä hoitokodeissa. Syynä on henkilöstön reipas alimitoitus ja se, että yksityisen yrityksen ensisijainen tehtävä on tuottaa voittoa omistajilleen, ei hyvinvointia vanhuksille.

Asuntojen hinnat ovat karanneet taivaisiin. Yhä useampi työssäkäyvä joutuu hakemaan yhteiskunnalta asumistukea pitääkseen kiinni asunnostaan.

Puolen miljoonan työttömän armeija saa jatkuvalla syötöllä lisää uusia jäseniä, kun julkinen sektori ja yksityiset yritykset, suuryritykset etunenässä, irtisanovat satoja ja tuhansia jatkuvalla syötöllä. Uusia työpaikkoja ei synny, eikä luoda. Miljardien yritystuista huolimatta, miljardien veronkevennyksistä huolimatta, miljardien veronkierrosta huolimatta.

Kouluja, terveyskeskuksia, poliisiasemia, työvoimatoimistoja, kansalaisille suunnattuja palveluita suljetaan, lakkautetaan, lopetetaan ja tapetaan ympäri maata kiihtyvällä vauhdilla.

YKSIKÄÄN POLIITIKKO tai virkamies ei tee yhtään mitään korjatakseen näitä ongelmia. Kaikki sanovat tekevänsä niin, mutta kaikki tekevät kaikkensa pahentaakseen tilannetta. Jokainen kansanedustaja on mukana suomalaisen yhteiskunnan tappotalkoissa. Se on totuus. Yksikään eduskuntapuolue ei ole tehnyt mitään tehdäkseen toisin, ei eduskunnassa tai hallituksessa.

Virkamieslegioonia johtavat byrokraattipomot teloittavat alaistensa työpaikkoja ja tekevät likaisen työn maamme murhaamisessa. Kehitys on vääjäämätön. Kannattaa sivumennen muistaa, että juuri byrokraatit ja virkamiehet mahdollistivat ja toteuttivat historian suurimmat kansanmurhat Neuvostoliitossa, Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Ne ihmiset, joiden palkan me maksamme, jotta he pitäisivät meistä huolta ja hoitaisivat asioitamme, käyvät aktiivista sotaa meitä vastaan. He toimivat meitä vastaan, meidän tappioksemme. Tuhansia suomalaisia tapetaan, kun lähihoitopaikkoja lakkautetaan, kun sairaaloita suljetaan. Se on fakta.

Sydänkohtauspotilaan henki riippuu minuuteista. Jos sairaala on 10 kilometrin päässä, mahdollisuuksia on. Todellisuudessa sairaala on suurimassa osassa Suomea niin kaukana, että jos saa rajun sydänkohtauksen, hengissä selviäminen on täysin tuurista kiinni.

Jos nainen joutuu synnyttämään kotonaan tai matkalla synnytyssairaalaan, hän on hengenvaarassa. Mikä tahansa verenvuoto, sisäiset repeämät, puhumattakaan aivoverenvuodosta tai muista vastaavista komplikaatioista, voi olla kohtalokas. Suurimmassa osassa Suomea näin on jo nyt. Lähivuosina satoja suomalaisia naisia kuolee synnytyksiin.

Mikään puolue, yksikään poliitikko, virkamies tai byrokraatti ei edes pyri estämään tätä. Ei yksikään. Voidaan sanoa, että suomalaiset virkamiehet ja poliitikot — kaikki eduskuntapuolueet ja kansanedustajat — osallistuvat tuhansien suomalaisten murhaamiseen hallinnollisin keinoin. Näin käy, kun palveluita karsitaan ja menoja leikataan. Se on fakta.

KUN TÄHÄN TILANTEESEEN tuodaan yli 24 000 pakolaista, joille järjestyy välittömästi yösija, ruokailu, vaatetus, lääkärintarkastus ja kuukausiraha, on selvää, ettei se voi olla herättämättä kiukkua ja vihaa. Kiukku ja viha voi olla väärin suuntautunutta. Se voi olla arveluttavaa. Miten vain, mutta sitähän syntyy. Kun itse kävelee rikkinäisissä lenkkareissa ja reikäisissä verkkareissa ja katselee kuinka pakolaiskeskukseen lahjoitettuja vaatteita viedään roskiksiin, herää kysymys: mitä hemmettiä?

Joku siellä sanoo, ettei pakolaisia tuoda Suomeen. Tuodaan. Ruotsin valtio on tuonut heitä ilmaiskyydeillä junilla ja busseilla Tornioon jo tuhansia. Joku on järjestänyt heidän matkansa halki Euroopan. Se ei onnistuisi, jos kansainvälisiä pakolaissopimuksia oikeasti noudatettaisiin. Kaikkien niiden mukaan pakolaisten tulisi hakea turvapaikkaa lähimmästä turvallisesta maasta. Suomeen päästäkseen pakolaisen on kuljettava halki EU:n.

Joku sanoo, että jos rajalle ilmestynyt ilmoittaa olevansa pakolainen, hänen asiansa on tutkittava. Totta kai, mutta jos pakolainen tulee turvallisesta maasta, hänet voidaan käännyttää laillisesti takaisin saman tien. Kaikkien sopimusten mukaan. Jos joku tulisi Afganistanista, Irakista tai Syyriasta suoraan lentokoneella Seutulaan, Suomi olisi ensimmäinen turvallinen maa. Näin sanovat kaikki kansainväliset sopimukset.

Kuten on käynyt ilmi, nykyiseen pakolaiskriisiin varauduttiin jo toukokuussa 2015. Puheet sen yllättävyydestä ovat siis valhetta. Nykyisen kaaoksen varjolla voidaan viedä läpi kaikenlaisia asioita, vapaakauppasopimuksesta sosiaaliturvan romuttamiseen ja itsenäisyyden murhaamiseen.

Ongelma on vain siinä, että tämä räjähtää käsiin. Jossakin vaiheessa kantaväestön mitta täyttyy. Niin tulee käymään, ikävä kyllä. Jossakin vaiheessa katkeruus ja viha purkautuvat, ja yleensä ne purkautuvat väkivaltaisesti. Poliitikot ja byrokraatit tuntevat olevansa turvassa, koska viha tulee suuntautumaan maahan tuotuihin. Se on peruspsykologiaa. Maahan tulleet ovat automaattisesti se Toinen (”the Other”). Purkautuvan vihan kohde.

Näin tulee käymään, koska samaan aikaan kantaväestön oloja kurjistetaan rajusti. Kun kantaväestön vanhuksia ja sairaita kuolee säästösyistä ja maahan juuri tulleiden asioiden hoitamiseen löytyy miljardi tuosta vain, se saa aikaan hirvittävää vihaa. Jossakin vaiheessa tulee räjähdys, purkaus, ja se on karmea asia.

Mutta eduskunnan hyväosaisia se ei kiinnosta pätkääkään. Siellä pelataan poliittista peliä, kisataan vallasta ja rahasta eikä tajuta, että heidän itsensä luoma aikapommi tikittää koko ajan.


Kirjoitus on uudistettu versio Sami Parkkosen blogissa julkaistusta kirjoituksesta.

34 KOMMENTTIA

 1. Pidän suorapuheisista ihmisistä. Eläköön kurjuus ja maamme kurjistuminen!

  Ikävä kyllä muuta tietä parempaan ei ole. Kun suoraan sanotaan niin ihmisten on jouduttava kuseen ennen kuin mitään tapahtuu. Ja nyt aletaan pian olla siinä oikein kunnolla.

  Mutta näitä kurjuuden takana olevia maanpettureita ei saa päästää kuin koiraa veräjästä. Heidät on pantava vastuuseen ja korvaamaan aiheuttamansa vauriot.

  Se on oikeus ja kohtuus.

  • No, pitää muistaa, että kurjistumisen takana olemme myös me, kansa. Olemme sallineet kaiken tämän ja aika on kulunut päivälehtien tissi- ja kaukaloviihteen sekä julkkisten elämän hehkutusta seuratessa.

   Nyt on Teemukin noussut kuvioon kun lätkäkaukalo on takana. Mikäs siinä. Ja häntä media seuraa kuin hai laivaa.

   Onhan Teemu ihan ok mutta ihmetyttää vain, ettei jo keski-ikäinen mies löydä elämälleen muuta sisältöä kuin narsistisen oman napansa ympärillä pyörimisen vaikka suurempia haasteita on maailma tulvillaan. Mutta eihän hän ole yksin.

   • On toki mahdollista ettei syvä kurjistuminenkaan enää pelasta maatamme ja kansakuntana kuolemme kokonaan muiden valloittaessa maamme.
    Olemme jo Kreikan perässä, joka sekin on myynnissä.

    Pakolaisuuden peruspsykologian on Parkkonen selvittänyt hyvin. Ja sama se lienee koko EU: kohdalla.

 2. En vaikene vaikka te muut vaikenette ettekä kommentoi. Mitä te pelkäätte? Eliitin kostoako?

  Psykopaatteja istuu johtavilla paikoilla ja juuri nyt he ovat keskittäneet kaikki voimansa pistääkseen maailman omaan rautahäkkiinsä hajoita ja hallitse periaatteillaan.
  Tuo häkki ei todellakaan ole mikään hyvyyden tai rakkauden häkki… se on despotismin häkkii, jossa pakanalliset energiat menevät kollektiivisen mielekkyyden, yhteisen hyvän ja kokonaisuudesta huolta kantavien periaatteiden edelle…
  ….siinä ex-pääministeri Matti Vanhasen taannoisin sanoin almujen jakaminen köyhille ei ole suositeltavaa.

  Se on itsekkyyden ja pahuuden fasistinen häkkii, jossa pieni ’nalle-eliitti’ elää ketun häntä kainalossa omilla ehdoillaan… jossa massat alistetaan, heikot jätetään ja jossa kaikki se, mikä tämän eliitin ottamisen vapautta rajoittaa tai häiritsee, pitää armotta pistää pääoman vaatimaan järjestykseen palvelemaan kulutusta ja massaviihdettä, joidenkin rikastumista

  – ja kaikki tämä naamioituna ’yhteisen edun’ kaapuun.

 3. Suomi on tuhon porteilla. Eliitti mällää ja kansa on taloudellisen romahduksen partaalla. Työssäkäyvät ihmiset joutuvat suurimman osan elintarvikkeistaan hakemaan ruokajonoista, sillä palkka ei riitä ruokaan, kun kaikki on hirvittävästi kallistunut. Eläkeläiset joutuvat valitsemaan lääkkeet tai ruoan. Jos lääkkeet ja vuokran maksaa, silloin on ruoka saatava ”Hurstin valinnasta”. Uskomaton on tämä kurjuus mikä Suomessa on. 70-80 luvuilla työläinen eli palkallaan ja maksoi talovelkansa hyvinkin pois 10-15 vuodessa ja vaihtoi autoaankin 5 vuoden välein. Ei puhetta ruokaavusta tms. Nyt se on perheellisellä täysin mahdotonta. Osa ei pysty velkaisen talon sähkölaskua maksamaan, jos syödä pitää, tai öljyä ostamaan. Tiedän taloja, joissa asukit talvella sinnittelevät alle 10 asteen lämpötiloissa, mikäli puullaakaan ei voi lämmittää. Tämä ei hyvin pääty, se on selviö!

 4. Täällä taas!

  Hyvä video jaka paljastaa tämän ”feikki pakolaistouhun”.

  https://www.youtube.com/watch?v=putezSS32m8

  Saksan vastaanottokeskuksessa nuorukaiset uhkailevat että jos ei tule lisää rahaa he aloittavat raiskaamaan naisia!!

  Koskaan aikaisemmin Eurooppamme ei ole ollut suuremman uhan alla viimeiseen sataan vuoteen!

  Jos tähän ei tule loppua meitä kaikkia odottaa järkyttävä yhteiskunnallinen kaaos!

  • Juu, helvetinmoinen kaaos tulee olemaan valtava ja on jo. Mielenkiintoista nähdä miten Saksan käy. Ja hajoaako EU lopulta tähän.
   Nyt olisi meidän kohtalo ollut aivan erilainen jos olisimme jättäneet EU:n.

   Aivan uskomatonta että tämä kaikki voi olla totta mitä video näyttää.

 5. Näin se on kuin Sande kirjoittaa, valitettavasti. Meillä suomalaisilla on tapana äänestää ääliöitä edustamaan itseämme. Eniten ääniä saaneet valitsevat sitten ministerit ja he valitsevat kaverinsa virkamiehiksi. Tätä kutsutaan joskus myös politiikan korruptioksi tai maan tavaksi.

  Joskus tulee mieleen, että päättävässä asemassa olevat viranhaltijat toimivat virkavalalla. Valan antavat kirkkoon kuuluvat ja vakuutuksen ne jotka eivät usko ilmavoimiin. Laitetaan kaavat Finlexistä tähän niin kuin vitsinä.

  Eipä auennut Finlexin sivut. Palataan asiaan myöhemmin.

 6. Nyt Pariisin terrori-isku on uutisten pääaihe. Jotain tällaistahan oli odotettavissakin koska tahansa. Kyse ei ollut yllätyksestä vaan käsikirjoitukseen kuuluvasta asiasta.
  Kaiken voi tiivistää, että nwo-mafia iski omien kätyreidensä voimin sillä onhan ISIS, kuten yleisesti on todettu tutkijoiden toimesta, pankkimafian rahoittama seeiiaan luomus ja koko Lähi-idän kaaoksen sekä pakolaisongelman perimmäinen syy. Näin Eurooppa hajotetaan ja pidetään polvillaan sen edessä.

  Luku sinänsä on, että meilläkin presidentin suulla sanotaan nyt, että ikyse olisi iskusta demokratiaa vastaan. Myös Timo Soini ja hallitus kuuluttavat yhdestä suusta valtamediassa, että kyse oli iskusta länsimaista demokratiaa (lue:globaalia korporaatiofasismia) vastaan ja ettei sillä voida heitä kiristää. Uskomatonta! Kuuluuko nwo-pakkopulla presidentin ja hallituksen mielestä demoratiaan? Näyttäisi kuuluvan.

  Nousee kysymys onko koko SSS-hallitus näin todetessaan polvillaan nwo-imafian edessä ja Stubbin tavoin sen nöyrä lakeija ja joutuu siksi esittämään kansalle tällaista läpinäkyvää teatteria vai onko se todella näin matalalla ymmärrystasolla ja nwo-magian kahleissa, ettei itsekään ymmärrä mistä todellisuudessa on kyse terrorismissa ja tässäkin tapahtumassa? Kansa taitaa pian olla paremmin perillä tosiasioista kuin hallitus.

 7. Kiitos näille Euroopan suvaitsevaisille tästä eilisestä Pariisin hirmutyöstä!!

  Turkki yritti varoittaa jo kesällä että pakolaisvirran mukana tuli alvariinsa Isis porukkaa Eurooppaan.
  Myös Isis sanoi jo aikaisemmin että tulevat lähettämään ”iskuryhmiä” pakolaisvirran mukana.

  Tätä kaikkea tapahtunutta osasin odottaa eikä tämä sinänsä yllättänyt.

  https://www.knightstemplarinternational.com/breaking-paris-killer-entered-europe-as-a-refugee-just-six-weeks-ago/

 8. Finanssisektori ainakin hyötyy pakolaisista. Joudutaan ottamaan lisää velkaa, joka on välttämätöntä tämän rahatalouden pystyssä pitämiseksi, Johan sitä säästettiinkin. Julkisen sektorin säästöt ovat tosin kohdistuneet vain suorittavaan portaaseen. Työt on lopetettu tai ulkoistettu. Sen sijaan korkeapalkkaisia virkoja on ”saatu” lisää.

  Sote on toinen kallis pommi. On sovittu vasta alueista joihin palkataan virkamiehiä valitsemaan meille hoitajat. Et sinä niitä valitse. Aluejakoonkaan ei ole vielä saatu lopullista sovintoa. Kahta kerrosta uutta hallintoa kaavaillaan. Tulee olemaan kova taistelu minkä puolueen virkamiehet valitaan. Hoidoista viis.

  Ei ole vaikea arvata, että hoitofirmat tulevat Bermudalta. Niille on tehty tilaa vähentämällä rahoitusta julkiselta ja sallimalla ”verosuunnittelu”. Ne tulevat poimimaan rusinat pullasta. Suuret taajamat hoidetaan (jos hoidetaan), Siellä voi tehdä bisnestä. Pienemmät taajamat voi jättää julkiselle, sellaiset jotka tuottavat tappiota. Suuri valinnanvapaus on silloin toteutunut.

  Sotevääntöhän alueista ja uusista viroista oli niin kova että hallitus meinasi hajota. Kansalaiset siinä olisivat voittaneet. Sote pitäisi haudata lopullisesti ja heti. Energiapuolelta löytyy vastaava malli, kun politikot lähtevät ”kilpailuttamaan” meille palveluja. Sen nimi on Fortum. Otetaan esimerkki toisessa kommentissa.

 9. Ja sitten politikkojen ”kilpailutuksesta”. Vielä 90-luvulla oli kaupungillamme oma sähkölaitos. Maksoin sähköstä 16 penniä kWh kesällä ja 30 penniä talvipäivinä. Siinä oli kaikki sähköstä ja laitos jauhoi tasaista tuottoa kaupungille. Sitten ”direktiivit” vaativat yksityistämään palvelut, koska näin saamme parempaa halvemmalla. Sähkölaitos myytiin. Nyt pelkkä sähkönsiirtovero on suurempi kuin sähkön hinta silloin. Kiitos politikot.

  Näin kävi Fortumin kanssa. Vietiin pörssiin puoli-ilmaiseksi ja rahastettiin pois, koko sotien jälkeen valtion rakennuttama infra. ”Avainhenkilöistä” tehtiin miljonäärejä. Se on luonnollisessa monopolissa toimivalla yhtiöllä suhteellisen helppoa, olihan lähtöhintakin matala. Ja päälle vielä perinteiset konstit, investoinnit ajettiin alas (paitsi Venäjälle), työt, huollot ulkoistettiin jnejne.

  Nyt joudutaan tekemään laiminlyödyt investoinnit. Fortumille tämä ”liiketoimintaympäristö” ei kelvannut. Esimerkiksi sähkönsiirtossa saa ottaa vain 8%’n katteen. Se ei riittänyt heille mutta riitti ulkomaisille yhtiöille joille sähkönsiirtoverkkoja on myyty. Siellä kaivetaan nyt sähkönsiirtokaapeleita maahan myrskytuhojen estämiseksi. Maksoimme nuo ”investoinnit” jo muutamaan kertaan Fortumin osingoissa ja optioissa ja maksamme ne vielä kertaalleen sähkönsiirtomaksuissa.

  Fortumistahan uutisoidaan kuinka paljon se tuottaa osinkoa valtiolle. Jätetään mainitsematta että samansuuruinen summa menee ulkomaille verotta.

  Sähkönsiirtoahan ei voi kilpailuttaa. Hinta on jo huomattavasti suurempi kuin sähkön. Miksi? Että ”kilpailu” toimisi, tarvitaan tietenkin viranomaisia valvomaan. 1995 perustettiin Sähkömarkkinakeskus. Se aloitti kuuden virkamiehen voimin, vuonna 2000 nimi muuttui Energiamarkkinavirastoksi. Nyt henkilöstön määrä on 70. Valvontahenkilöstön puutteesta ei ainakaan voi syytellä. Henkilöstö löytyy täältä

  https://www.energiavirasto.fi/yhteystiedot

  Tätä tarkoitan kun sanon, että kaikki työ ei ole tärkeää, vaan suorastaan vahingollista. Sähköstä on tulossa köyhemmille ylellisyystuote, niin välttämätöntä kuin se jokapäiväisessä elämässä onkin. Mainita kannattaa vielä kotimaiset ”investoinnit” kuten Olkiluoto 3, joka tuskin valmistuu meidän elinaikanamme jos koskaan. Oikea halpatyövoiman näyteikkuna. Me maksamme senkin jossakin muodossa. Menee ehkä kymmenisen miljardia.

  Ettei tule pitkiä juttuja, niin otetaan yksi kerrallaan noita politikkojen ja virkamiesten ”kilpailutuksia”. Mietin että ottaisiko seuraavaksi Autokatsastuksen vai Digitan. Digita välittäää meille TV- ja Radio-ohjelmat ja sen omistus on mennyt viimeisen tiedon mukaan Australiaan. Se on luonnollinen monopoli myös ja voi periä ja perii ylihintaa. Me maksamme sen nyt oikein verojen muodossa.

 10. Vielä kotimaasta. Artikkelissa otettiin esille asuntojen hinnat. Kun Suomea pantiin eurokuntoon, piti valtion asuntorahoitus ajaa alas. ”Vapailla markkinoilla” saamme parempaa halvemmalla. Näin aina. Asuntopolitiikka jätettiin pankeille, gryndereille ja kiinteistövälittäjille. Heidän intresseissään ei ole ainakaan asuntojen hintojen lasku. Valtiota ja virkamiehiä tarvittiin enää kaavoittamaan sopivan niukasti ja vain suuremmille gryndereille. Muistaakseni jotain korkotukea saa myös valtiolta jos pankit sattuvat manipuloimaan korot liian korkealle. ”Markkinataloutta” heh… Asuntojen hintakehitys löytyy täältä:

  http://www.findikaattori.fi/fi/92

  Samaan aikaan on yli puolet reaaliansioista polkeneet paikallaan. Nyt asuntojen hintojen nousu on pysähtynyt. Köyhdytetyt kotitaloudet eivät pysty ylihintaisia asuntoja enää ostamaan. Sitä ihmetellään taas suuresti. Tyhmyys on 100% uusiutuva luonnonvara. Pankkien antolainauksesta kaksikolmasosaa on asuntolainoja. Ne ovat vakuudellisia ja turvallisia. Kun asuntokupla puhkeaa, pankille jää asunnot ja asukkaalle velat.

  2007 talouden romahdus lähti juuri asuntokuplasta ja siihen erityisesti suunnitelluista sub-prime lainoista. Joku suurempi ja näppärämpi pankki selvisi kun älysi aikanaan paketoida nuo sub-prime lainat, ostaa niille luottoluokittajilta kolme AAA,ta ja myydä lainat ”markkinoille”. Paskaa paketissa, kuten sanoi entinen myyntimieskin. Lisäksi lainat saattoi ”vakuuttaa” arvonlaskun varalta ja näin tehtiin. Siihen kaatui mm. maailman suurin vakuutusyhtiö AIG. Näin Eurooppakin pääsi osalliseksi Amerikan asuntomarkkinoista ja talouden romahduksesta. Suomihan seuraa maailman trendejä.

  ”Markkinoiden” rakentamisen laadusta vielä. Nykyään korjataan uusissa asunnoissa enimmäkseen pesuhuoneen laatoituksia ja vesivahinkoja. Myös lauteet ja kiukaat eivät ole pysyneet saunoissa seinillä. Näin pari esimerkkiä mainitakseni. Ja suomenkieltä ei rakennuksilla enää paljon kuule.

  Kun kansalaiset eivät saa enää asuntoja ostettua itselleen, kattoa päänsä päälle, kuten sanotaan, on onneksi vuokrakoteja. Niiden ”markkinat” ovat nyt kasvussa ja ovat olleet rahasampoja omistajilleen. Siitä enemmän toisessa kommentissa.

 11. Vuokra-asuminen on siis ”kasvussa”, edellä mainitusta syystä. Meillähän on asuntopula. On ollut niin kauan kuin muistan. Asuntopulaa kärjistää nyt vielä jonkin verran pakolaiset. Onneksi asuntopulaa on ratkaisemassa aina valtakunnan parhaat aivot, joten eiköhän se siitä.

  Vuokra-asumisesta. Sehän olisi hyvä ratkaisu jos vuokrat olisivat kohtuulliset, mutta kun eivät ole. Niillä tehdään rahaa ja voittoa. Olemme lukeneet huimista vuokrankorotuksista tilanteessa jossa asukkaiden tulot eivät kasva. Päinvastoin, alenevat. Onneksi meillä on vielä valtion tukemaa ”sosiaalista asuntotuotantoa”. KHT-tilintarkastaja Pauli Vahtera on käsitellyt tätä asuntotuotantoa ansiokkaasti Iltalehden blogissaan. Blogi on täällä

  http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2015/06/13/sosiaalisen-asuntotuotannon-voitot-suuremmat-kuin-supercellin/

  Näin on, kannattaa lukea. Otetaan poimintoja. Supercell, liikevaihto 1,5 miljardia, käyttökate 515 miljoonaa, 33%. Sosiaalinen asuntorakennuttaja SATO 49%, VVO 41%. Hyvä pojat. Tulosta varmaan ihastellaan mediassa. Osinkoa riittää jaettavaksi.

  Unohdetaan hetkeksi muut ”sosiaaliset” asuntorakennuttajat, kuten Nuorisosäätiö, jotka jauhavat rahaa poliittisille puolueille. Nuorisosäätiöjuttukin on painettu jo villaisella ja mehän äänestimme nuo ansioituneet politikot uudelleen eduskuntaan. Katellaan ketä ovat SATO ja VVO.

  SATO. Työeläkevakuutusyhtiöitä, pankki ja kansainvälisiä sijoittajia. Tarkemmin tuossa blogissa. Kun tiedetään, että juuri kukaan ei pysty palkallaan noiden vuokria maksamaan, vaan tarvitsee asuntotukea verovaroista, tukia menee myös ”kansainvälisille pääomasijoittajille”, jotka tuskin maksavat voitoistaan tänne veroa. Tämä ei liene verotukien tarkoitus, mutta sellainen on nyt trendi.

  VVO. Tämä onkin mielenkiintoisempi. Omistajana tietenkin pari suurta työeläkevakuuttajaa. Asukkaat maksavat siis työeläkettänsä sekä palkastaan että vuokrastaan. Tulevatko eläkettänsä koskaan saamaan, on toinen juttu. Hallitus säätää noita pakkolakeja sen verran tiuhaan tahtiin. Loput omistajat ovat ammattiliittoja. Luit oikein, duunarin ”edunvalvojia”. VVO’n hallitus löytyy täältä:

  https://www.vvo.fi/vvoyrityksena/Hallinnointi/hallitus/

 12. Näkyy YLE’kin löytäneen eilen VVO’n nettisivuillaan, mutta ”unohti” SATO’n joka on VVO’takin pahempi ”sosiaalisen asumisen” tuottaja. Siellä osingot vuokratukineen menevvät veroparasiitteihin.

 13. Saksass 87% pakolaisista ammattitaidottomia ja he tulevat olemaan vuosia ilman työtä. Heillä ei ole mitään mahdollisuutta kilpailla työpaikoista.
  Eiköhän tilanne ole sama meilläkin.
  Kuka maksaa?

  Die Sorge, Einwanderer könnten mit Einheimischen auf dem deutschen Arbeitsmarkt konkurrieren, ist unbegründet. Wenn überhaupt, findet ein Wettbewerb höchstens mit früheren Migranten statt.

  http://www.welt.de/wirtschaft/article149064620/Die-meisten-Fluechtlinge-bleiben-jahrelang-arbeitslos.html

 14. Sipilä ei ymmärrä miksi suomalaiset eivät suostu vapaaehtoisesti tekemään työtä kovemmin, joustavammin (nollatuntisopimuksin) ja pienemmällä palkalla sekä maksamaan enemmän veroja. Siksi se täytyy säätää laissa. Näin on toimittu jo parikymmentävuotta, mutta se ei riitä. Tarvitaan vielä kilpailuloikka ja sen jälkeen toinen, kolmas jne…

  SAK on pakottanut duunarit ”maltillisiin” sopimuksiin 90-luvun alkupuolelta alkaen ja verotus on noussut jyrkästi. Ostovoimamme on alentunut ja velkamme kasvanut. Sen sijaan osingot ovat nousseet jo yli kymmenen miljardin tässä pienessä talousmahdissa. Ja mikä parasta, vähintään puolet maksetaan verotta. Tämä ei riitä, saati että nuo finanssipiirien sisälähetit edes kiittäisivät SAK’ta. Päinvastoin, kun enemmän annetaan, enemmän haukutaan ja valitetaan.

  Tarvitaan vielä hallintarekisteriuudistus jota Sipilä ja Stubb ajavat innolla. Kansa ei vaan ymmärrä heidän nerouttaan. Stubb selittää Iltalehdessä. Tarvitaan pääomaa. Se ei tule Suomeen jos ei tehdä hallintarekisteriuudistusta. Kyllä me ymmärrämme. Pääomaa ei tule jos tänne pitää maksaa veroa jolla Suomi pidetään pystyssä. Tarvitaan verouudistus. Kun veroa ei peritä, Suomeen tulee pääomaa.

  Suomen hallitus, Sipilä ja Stubb, isänmaan asialla. Muut ovat ymmärtämättömiä, käsittämättömiä.

 15. Vuosi sitten Elinkeinoelämän valtuuskunta (EVA) vaati suomalaistyöntekijöiden korvaamista ulkomaalaisella halpatyövoimalla. Nyt vaaditaan perustuslain kaatamista yksityistämiskiimaisen hallituksen tieltä.
  —-
  Toisin kuin EVA väittää, ovat yksityistämisen vaikutukset sekä kansantaloudelle että suomalaisten hyvinvoinnille ankarasti miinusmerkkisiä.
  EVA:n ”tutkimuksia” siteerataan suomalaismediassa usein kuin pyhää kirjaa. Hallituksen tappavaa maahanmuuttopolitiikkaa on pyritty oikeuttamaan entistä useammin humanitaaristen argumenttien sijaan elinkeinoelämän propagandalla. Talous- ja maahanmuuttajaongelmien takana on sama monikansallinen finanssisyöpäpesäke. Kansanvalta tahdotaan korvata kansainvälisellä pörssioligarkialla.
  Jotta voimme ymmärtää Suomen ongelmia ja tarjota niille tulevaisuudessa uskottavan ratkaisun, on meidän kaivauduttava kriisien juurille. Mistä EVA:n Suomen-syöjät saavat moraalisen oikeutuksen toiminnalleen? Miksi heidät on päästetty ohjaamaan julkista keskustelua ja nuijimaan perustuslakia? EVA:n taustalla kummittelee kansainvälinen uusliberaalien arvojen voittokulku, joka on kääntänyt Suomessakin monet perustavat arvot päälaelleen viimeisen 30-40 vuoden aikana.
  http://magneettimedia.com/yksityistaminen-uusliberalismi-juutalaiset/

 16. Todellisuudessa Suomessa vallitsee yksipuolue järjestelmä, erityisesti hallinnon siirryttyä Suomen rajojen ulkopuolelle on asia tullut selvemmin havaittavaksi. Kirjoituksessa arvostelu on osoitettu politiikoille ja aivan aiheellisesti, mutta Suomen kansalta on unohtunut yksi kiistaton totuus, elämä velvoittaa hoitamaan omia asioita ja valvomaan omaa etua kollektiivisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että jos oma keskiluokkainen hyvinvointi tai yhteiskunnan tuet ovat turruttaneet ja passivoineet yksilön, joku muu huomaa sen ja käyttää sitä hyväkseen. Yleisin hyväksikäyttäjä on tietenkin poliitikko ja valtaeliitti, hyväksikäyttö on varsin ovelaa ja suunniteltua. Näennäisillä toimilla ja asioilla viedään yksilön huomio pois merkityksellisistä asioista sekä päätöksistä. Esittämällä kansalaisille, että eri poliittiset ryhmät taistelevat keskenään, saadaan kansalainen uskomaan, että hän vaikuttaa asiainkulkuun ja osallistuu yhteiskunnalliseen päätäntään. Tässä käytetään hyväksi kansalaisten ajanpuutetta, objektiivisen tiedon puutetta ja yksinkertaisesti sitä että valmis ”mielipide cocktail” on helppo ja vaivaton omaksua. Kun vielä saadaan uskoteltua, että tarjottu mielipide, sisältäköön vaikka kuinka paljon doktriineja, on yleinen ja perusteltu mielipide.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here