PARIISIN JÄRKYTTÄVILLÄ terrori-iskuilla tarkoitetaan Pariisissa ja sen esikaupungissa Saint-Denis’ssä 13. marraskuuta 2015 myöhään illalla tehtyjä ase- ja räjähdeiskuja. Niissä kuoli ainakin 129 ihmistä ja 352 haavoittunutta on viety sairaalaan. Heistä lähes sata on kriittisessä tilassa. Iskut tehtiin seitsemässä eri paikassa. Tuhoisin niistä kohdistui Pariisin Bataclan-konserttisaliin, jossa kuoli noin sata ihmistä. Myös Stade de France -stadionin lähellä Saint-Denis’ssä tapahtui terrori-isku.

Pariisin iskujen aikajanaa ja kuvausta

Kello 21:16 itsemurhapommittaja lähellä Stade de France -stadionia.

Kello 21:20 ammuskelu Le Carillon -kahvilassa.

Kello 21:30 itsemurhapommittaja Stade de France -stadionin portilla.

Kello 21:50 ammuskelu 11. hallintoalueella.

Kello 21:53 itsemurhapommittaja Stade de France -stadionilla.

Kello 22:00 Bataclan-konserttisalin panttivanki-isku. (Bataclan-konserttisalin tilanne päättyi kello 00:58.)

Rue Bichat ja Rue Alibert

Ensimmäinen hyökkäys tapahtui Rue Bichatin ja Rue Alibertin risteyksessä lähellä Saint-Martinin kanavaa. Hyökkääjät ampuivat ihmisiä Le Carillon -kahvilassa noin kello 21.20. Seuraavaksi hyökkääjät ylittivät kadun ja ampuivat ihmisiä Le Petit Cambodge -ravintolassa ja pakenivat paikalta autoilla.

Stade de Francen pommitukset

Kolme räjähdystä tapahtui Stade de France areenan lähettyvillä Ranskan ja Saksan välisen jalkapallo-ottelun aikana kello 21:17, 21:30 ja 21:53. Ensimmäinen itsemurhapommittaja räjäytti liivinsä stadionin J-portilla yrittäessään päästä sisään stadionille. Toinen räjähdys tehtiin stadionin vieressä olevassa baarissa noin 20 minuuttia jalkapallo-ottelun alkamisen jälkeen.

Bataclan-konserttisalin panttivanki-isku

Bataclan-konserttisalissa kuoli 87 ihmistä panttivankitilanteessa. Kolme hyökkääjistä räjäytti itsensä ja poliisi ampui rynnäkössään neljännen hyökkääjän.

Hyökkäys alkoi neljän henkilön astuessa konserttisaliin AK-47-rynnäkkökiväärien, kranaattien ja räjähdeliivien kanssa. Silminnäkijät kertoivat hyökkääjien huutaneen hyökkäyksen aikana taisteluhuutoa ”Allahu Akbar” [Allah on suuri]. Noin 20 minuuttia myöhemmin poliisien saartaessa konserttisalia hyökkääjillä oli noin 60–100 panttivankia. Poliisi aloitti rynnäkön rakennukseen yöllä kello 00:15 ja panttivankitilanne raukesi kello 00:58.

Bataclan-konserttisalissa esiintyi hyökkäyksen tapahtuessa yhdysvaltalainen rockyhtye Eagles of Death Metal. Yhtye selviytyi vahingoittumattomana, mutta yhtyeen työntekijöistä ainakin yksi kuoli.

Ravintolaiskut

Italialaisen ravintolan La Casa Nostra terassilta ammuttiin ihmisiä kohti automaattiaseella. Viisi ihmistä sai surmansa ja ainakin kahdeksan haavoittui.

Hyökkääjät iskivät neljään ravintolaan ja baariin tai niiden edustalle 10. ja 11. hallintoalueilla.

Hyökkääjien henkilöllisyys

Ainakin yhden Bataclan-konserttisalin hyökkääjistä on uutisoitu olleen Ranskan kansalainen. Yhdellä Stade de Francen itsemurhapommittajalla kerrottiin olevan hallussaan Syyrian passi. Kreikkalaisministerin mukaan passi kuului alunperin Leroksen saarelle saapuneelle pakolaiselle. Iskuun on liitetty myös Egyptin passi, jonka uskotaan kuitenkin kuuluvan hyökkäyksen uhrille. Iskuista epäiltyinä on nimetty viisi henkilöä, joista kolme kuoli iskuissa. Yksi epäillyistä, Mohammed Abdeslam, on pidätetty Belgiassa ja toinen, Salah Abdeslam, on edelleen vapaalla jalalla ja poliisin etsimä. Abdeslam oli vuokrannut auton, joka löytyi Bataclan-konserttisalin lähistöltä. Poliisi oli pysäyttänyt Salah Abdeslamin ajaman auton sunnuntaina lähellä Belgian rajaa, mutta hänet oli päästetty jatkamaan matkaansa kahden muun autossa olleen kanssa. Belgiassa pidätetty Mohammed Abdeslam ja Bataclan-konserttisalilla kuollut Brahim Abdeslam olivat Salah Abdeslamin veljiä. Yksi Stade de Francella itsensä räjäyttäneistä on uutisoitu olleen belgialaistaustainen Bilal Hadfi ja yksi Bataclanilla itsensä räjäyttänyt on tunnistettu ranskalaiseksi Omar Ismaël Mostefaiksi.

Hätätila

Ranskan presidentti François Hollande julisti Ranskaan kansallisen hätätilan ja ilmoitti Ranskan sulkevan rajansa. Hollande kutsui maan hallituksen hätäkokoukseen. Myöhemmin lauantaina täsmentyi, että Ranskassa oli otettu käyttöön rajavalvonta. Viranomaiset kehottivat pariisilaisia pysymään kodeissaan. Koulut, yliopistot ja muun muassa museot pidetään viikonloppuna suljettuna. Poliisin avuksi määrättiin 1500 sotilasta. Hollande julisti maahan kolmen päivän kansallisen suruajan.

Kansainvälisiä reaktioita

USA:n presidentti Barack Obama sanoi, että USA seisoo Ranskan rinnalla ja että USA on valmis antamaan kaiken tukensa Ranskalle ja muistutti, että Ranska on ollut uskollinen USA:n liittolainen taistelussa terrorismia vastaan: ”Once again we’ve seen an outrageous attempt to terrorize innocent civilians. This is an attack not just on Paris, it’s an attack not just on the people of France, but this is an attack on all of humanity and the universal values that we share.”

Venäjän federaation valtionjohto on kehottanut kansainvälistä yhteisöä yhteistyöhön terrorismia vastaan. Presidentti Vladimir Putin on ilmaissut osanottonsa Pariisin iskujen johdosta. Presidentti totesi venäläisten surevan ranskalaisten kanssa ja kehotti yhteistyöhön terrorismin uhan torjumiseksi. Putinin mukaan terrorismi on voitettavissa vain kansainvälisen yhteisön yhteisin voimin. Venäjän presidentti on korostanut, että terrorismin vastaisessa taistelussa tulee toimia YK:n peruskirjan mukaisesti, kansainvälisen oikeuden normeihin nojaten ja jokaisen valtion oikeuksia ja intressejä kunnioittaen.

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi olevansa syvästi järkyttynyt iskuista. Hän ilmoitti tekevänsä kaikkensa auttaakseen syyllisten ja iskua tukeneiden kiinni saamisessa. Saksa on Merkelin mukaan valmis yhteiseen taisteluun terroristeja vastaan.

Paavi Franciscus kutsui iskuja epäinhimillisiksi ja sanoi rukoilevansa uhrien, heidän omaistensa ja kaikkien ranskalaisten puolesta. Muslimimaailman johtaviin teologisiin yliopistoihin kuuluva al-Azhar tuomitsi iskun. Al-Azharin johtaja Ahmed al-Tayyeb kehotti maailmaa yhdistymään tätä ”hirviötä” vastaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tuominnut jyrkästi Pariisin terrori-iskut: ”Nämä järkyttävät iskut demokratiaa vastaan ovat rikos kaikkia kohtaan. Suomi antaa kaiken mahdollisien tuen Ranskalle taistelussa terrorismia vasten.” Niinistö on esittänyt surunvalittelut Ranskan presidentille François Hollandelle terrori-iskujen johdosta. Niinistö on samalla esittänyt ”syvimmän osanottonsa omasta ja Suomen kansan puolesta uhrien omaisille ja läheisille sekä koko Ranskan kansalle”.

Pääministeri Juha Sipilä on ilmaissut syvän järkytyksensä Pariisin viimeöisten terrori-iskujen vuoksi: ”Suomen hallitus tuomitsee jyrkästi Ranskassa tehdyt terrori-iskut. Ne olivat myös isku demokraattisia ja avoimia yhteiskuntiamme vastaan. Pelolle ja suvaitsemattomuudelle ei saa tällaistenkaan iskujen jälkeen antaa tilaa”. Pääministeri Sipilä on esittänyt Suomen hallituksen puolesta surunvalittelut Ranskan pääministeri Manuel Vallsille.

Voimat terrori-iskujen takana

Jihadismiasiantuntija Charlie Winter on kertonut twitterissä Isisin julkaisseen sekä arabiaksi että ranskaksi viestin, jossa se kertoo olleensa Pariisin iskujen takana. Winter on kuitenkin huomauttanut, ettei Isisin viestin perusteella ole vielä selvää, onko kyse järjestön ”innoittamasta” vai ”ohjaamasta” terroriteosta.

Valtamedia on ollut Isisin suhteen jokseenkin vaitonainen. Sen vuoksi on perusteltua luoda johdatteleva katsaus kyseiseen järjestöön.

Isis, joka tunnetaan myös lyhenteillä ISIL, IS ja Daesh, on pohjoisessa Irakissa ja Syyriassa toimiva terroristijärjestö. Isis hallitsee suuria osia Irakista ja Syyriasta. Järjestö perusti 29.6.2014 alueelle omanlaatuiselle takfiri-ideologialleen pohjautuvan ruhtinaskunnan eli kalifaatin. Järjestöä johtaa kalifiksi (kuninkaaksi) nimitetty Abu Bakr al-Baghdadi. Itsensä mielestä pyhää sotaa käyvän Isisin perusta on salafismissa ja wahhabismissa, ja tarkemmin takfiri-ideologiassa. Takfiri-ryhmät katsovat, että kaikki heidän oman tulkintansa ulkopuoliset uskon suuntaukset ovat vääräuskoisia, joita vastaan täytyy taistella.

Järjestö ilmoitti 29. kesäkuuta 2014 uudeksi nimekseen Islamilainen valtio (englanniksi Islamic State, lyhenne: IS). Tätä nimeä ryhmästä ei ole aiheellista käyttää, sillä se ei edusta valtavirran islamia eikä ole oikea valtio. Nimi Isis on lyhenne englanninkielisestä nimestä Islamic State in Iraq and Syria. USA:ssa on käytetty myös nimeä ISIL, joka on lyhenne nimestä Islamic State in Iraq and the Levant. Myös Suojelupoliisi käyttää viestinnässään ISIL-lyhennettä.

Isisin perusti terroristi Abu Mus‘ab al-Zarqawi Jordaniassa vuonna 1999. Järjestö alkoi toimia Irakissa syksyllä 2003. Zarqawin järjestö yhdistyi muutamaan muuhun terroristijärjestöön huhtikuussa 2003 ja muutti nimensä Irakin al-Qaidaksi. Zarqawi vannoi järjestön uskollisuutta al-Qaida-johtajalle Osama bin Ladenille. Järjestö hyökkäili USA:n johtaman liittouman joukkoja ja irakilaisia siviilejä vastaan räjähtein, itsemurhapommituksin ja panttivankien mestaamisin. He pyrkivät painostamaan ulkomaalaisia joukkoja ja yrityksiä lähtemään Irakista, saamaan irakilaisia lopettamaan USA:n ja Irakin hallituksen tukemisen sekä houkuttelemaan lisää jäseniä.

Al-Zarqawi kuoli ilmaiskussa 7.6.2006. Uusi johtaja, egyptiläinen Abu Ayyub al-Masri, antoi ryhmälle nimeksi Irakin islamilainen valtio, jonka johtoon tuli myöhemmin irakilainen Abu Umar al-Baghdadi. Abu Ayyub al-Masri ja Abu Umar al-Baghdadi kuolivat vuonna 2010, ja järjestön johtoon tuli Abu Bakr al-Baghdadi. Vuonna 2013 järjestö alkoi toimia myös Syyriassa ja sen nimeksi tuli Irakin ja Levantin islamilainen valtio (ISIS).

Isisin ideologia perustuu sunni-islamilaiseen wahhabismiin, joka syntyi Arabiassa 1700-luvulla ja on nykyisin Saudi-Arabian valtauskonto. Isis levittää wahhabilaisia tekstejä ja käyttää hallitsemissaan kouluissa saudiarabialaisia wahhabistisia kirjoja. Isis katsoo kaikkien muiden muslimien olevan vääräuskoisia ja kohtelee heitä sellaisina.

Isisin ideologiassa apokalypsilla on tärkeä merkitys. Isis korostaa propagandassaan ”päivien loppua”, jossa ”Rooma” marssittaa armeijansa tappiollisesti islamin armeijaa vastaan Syyrian Dabiqissa, minkä jälkeen muslimit valloittavat Istanbulin. Sen jälkeen Iranista saapunut anti-Messias Dajjal kuitenkin hyökkää voitokkaasti muslimiarmeijaa vastaan ja ahdistaa sen rippeet Jerusalemiin, jonka muslimit olivat aiemmin valloittaneet takaisin itselleen. Sinne profeetta Jeesus viime hetkellä saapuu johtamaan muslimit voittoon. Isis onkin valloittanut Dabiqin kaupungin ja sanoo propagandassaan nyt odottavansa siellä vihollistaan. Koska paavilla ei enää ole armeijaa, ”Roomaksi” voidaan käsittää mikä tahansa vääräuskoisten armeija, kuten USA.

Isis väittää propagandassaan pyrkivänsä perustamaan kalifaatin, jollainen muslimeilla oli vuosina 632–661. Tuolloin hallinneiden kalifien aikana islam levisi vaatimattomista lähtökohdista nykyisen Iranin kaukaisemmilta alueilta nykyisen Libyan rannikolle. Isisin tavoitteena on levittää valtansa ensin Jordaniaan, Palestiinaan ja Libanoniin, ja lopulta koko islamilaiseen maailmaan.

Isisin armottoman väkivallan ja itsejulistetun kalifaatin vuoksi kaikki merkittävät jihadistiteoreetikot ovat tuominneet Isisin vääräoppiseksi. Brittiläisen radikaalisaarnaajan Anjem Choudaryn mukaan Isis on nyt kalifaatin perustettuaan aloittanut velvollisuudekseen kokemansa hyökkäyssodan ei-islamilaisiin maihin. Kalifaatti pyrkii kylvämään kauhua viholliseensa brutaaleilla teoilla, jotta voitto nopeutuisi ja konflikti päättyisi. Takfirismi ei hyväksy valtioiden rajoja ja sallii vain korkeintaan kymmenen vuoden pituiset rauhansopimukset. Isiksen mukaan kalifin on käytävä sotaa vähintään kerran vuodessa tai hän on syntinen.

Isisillä on Saudi-Arabiassa vahva kannatus: saudiarabialaisen Al-Hayat-sanomalehden kyselyssä 92 prosenttia vastaajista piti Isistä islamin ja islamilaisen lain arvojen mukaisena.

Al-Qaida ja tiedustelupalvelut

Britannian ulkoministerinä 1997–2001 toiminut Robert ”Robin” Cook (1946–2005) luonnehti neljä viikkoa ennen kuolemaansa The Guardianissa kesällä 2005 julkaistussa kolumnissaan Al-Qaidaa lännen tiedustelun tuotteeksi (”a product of a western intelligence”):

”Bin Laden oli kuitenkin läntisten tiedustelupalveluiden monumentaalisen virhelaskelman tulos. Kautta koko 1980-luvun CIA aseisti ja saudit rahoittivat häntä pyhässä sodassa Afganistanissa olevaa Venäjän miehitysarmeijaa vastaan. Al-Qaida, joka merkitsee kirjaimellisesti ’tietokantaa’, oli alun perin tietokonetiedosto, joka sisälsi tiedot tuhansista mujahideen-taistelijoista, jotka CIA värväsi ja valmensi venäläisten lyömiseksi.”

Mainittu arvovaltainen arvio Al-Qaidasta johtaa kuin itsestään kysymykseen siitä, millainen supervaltapoliittinen kuvio mahtaisi löytyä Isisin taustalta. Erään vastauksen on antanut kanadalainen taloustieteen emeritusprofessori, Globalisaatiotutkimuskeskuksen perustaja ja johtaja Michel Chossudovsky:

”Al-Qaida sidosryhmineen, mukaan lukien Isis, esitetään rutiininomaisesti ’vapaata maailmaa’ uhkaaviksi terroristeiksi, mutta useimmat mediat jättävät mainitsematta, että mm. CIA ja Mossad ovat värvänneet ja valmentaneet niitä” (Global Research, 16.11.2015).

Olisi joskus mielenkiintoista kuulla turvallisuusviranomaistemme arvio Robin Cookin ja Michel Chossudovskyn käsityksistä ja arvioista. Valtamediamme suhteen toivo lienee jo menetetty? No, joskus löytyy sentään myös valopilkkuja. Maanantaina 16. marraskuuta 2015 pääsi yllättämään Iltalehti. Yllätyksestä vastasi Kreeta Karvalan näkökulma Jos pelko voittaa, terrorismi voittaa. Karvalan näkökulma sisälsi valtamediassamme ainutlaatuisen toteamuksen:

”Venäjän ohella myös Yhdysvaltojen on syytä katsoa peiliin ja pohtia vastuutaan Irakin sodassa, Isisin synnyttämisessä sekä nykyisten tuhojen korjaamisessa.”

À propos, Irakin sota. Arvovaltainen kansainvälisoikeudellinen arvio siitä sisältyy kansainvälisen oikeuden emeritusprofessori Lauri Hannikaisen ja tutkimusprofessori Timo Koivurovan tietorikkaaseen Kansainvälisen oikeuden käsikirjaan (2014):

”Vääristeltyään asetarkastustietoja Yhdysvallat ja Britannia hyökkäsivät Irakiin (…). Niiden kansainvälisoikeudelliset perustelut olivat heikkoja ja saivat laajan tuomion. Kyseessä oli ilmiselvä TN:n päätöslauselmien, itsepuolustusoikeuden ja humanitaarisen intervention oikeutuksen vääristelevä tulkinta. Pisteen i:n päälle antoi myöhempi tieto, ettei Irakilla ollut joukkotuhoaseita.”

Lähteet
 1. Attentats du 13 novembre 2015 en France https://fr.wikipedia.org/wiki/Attentats_du_13_novembre_2015_en_France
 2. Cook, Robin: The struggle against terrorism cannot be won by military means. The Guardian 8.7.2005. http://www.theguardian.com/uk/2005/jul/08/july7.development
 3. Hannikainen, Lauri ja Timo Koivurova: Kansainvälisen oikeuden käsikirja. Tietosanoma 2014.
 4. Isis kertoi tehneensä Pariisin terrori-iskut – kuolleita ainakin 127 http://yle.fi/uutiset/isis_kertoi_tehneensa_pariisin_terrori-iskut__kuolleita_ainakin_127/8455836
 5. Isis vahvistaa tehneensä iskut: Ranska pysyy pääkohteenamme http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/isis-vahvistaa-olemme-pariisin-iskujen-takana/5559450
 6. Karvala, Kreeta: Jos pelko voittaa, terrorismi voittaa. Iltalehti 16.11.2015.
 7. Michel Chossudovsky in Toronto, Who is Behind ISIS? The Globalization of War, November 17. Global Research 16.11.2015. http://www.globalresearch.ca/michel-chossudovsky-in-toronto-who-is-behind-isis-the-globalization-of-war-november-17/5487141
 8. November 2015 Paris attacks https://en.wikipedia.org/wiki/November_2015_Paris_attacks#Rue_Bichat_and_rue_Alibert
 9. Pariisin terrori-iskut marraskuussa 2015 https://fi.wikipedia.org/wiki/Pariisin_terrori-iskut_marraskuussa_2015
 10. President Obama Offers a Statement on the Attacks in Paris https://www.whitehouse.gov/blog/2015/11/13/watch-president-obamas-statement-attacks-paris
 11. Presidentti Niinistö tuomitsee Ranskan terrori-iskut. Tasavallan presidentin kanslia. Tiedote 58/2015, 14.11.2015. http://tpk.fi/Public/default.aspx?contentid=337500&culture=fi-FI
 12. Putin kehotti yhdistämään voimat taistelussa terrorismia vastaan http://fi.sputniknews.com/politiikka/20151115/572857/putin-terrorismi-yhteistyo.html
 13. Pääministeri Sipilä tuomitsee Pariisin terrori-iskut. Valtioneuvoston viestintäosasto. Tiedote 603/2015, 14.11.2015. http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/paaministeri-sipila-tuomitsee-pariisin-terrori-iskut?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10616
 14. Robin Cook https://en.wikipedia.org/wiki/Robin_Cook
 15. Vahvistus: ISIS otti virallisesti vastuun Ranskan iskuista http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/isis_otti_virallisesti_vastuun-43221
 16. Valtionjohtajat ilmaisivat järkytyksensä Pariisin iskuista – Syyrian al-Assad syytti Ranskaa
  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1447471566531


PÄIVITYS: Kappaletta ”Voimat terrori-iskun takana” muokattu 17.11.2015 klo 3:00.

26 KOMMENTTIA

 1. Hyviä nuo loppuosan lauseet. Meillä siis löytyy ainakin jokunen intellktuelli joka ei ole kahleissa.

  Mutta valtiomme johto kyllä on ja ihan presidenttiä myöten, valitettvasti.

 2. La République française prise en otage
  par Thierry Meyssan
  Réseau Voltaire | Damas (Syrie) | 16 novembre 2015

  La guerre qui s’étend à Paris est incompréhensible pour les Français qui ignorent presque tout des activités secrètes de leur gouvernement dans le monde arabe, de ses alliances contre nature avec les dictatures du Golfe, et de sa participation active au terrorisme international. Jamais cette politique n’a été discutée au Parlement et les grands médias ont rarement osé s’y intéresser.

  Depuis cinq ans ans, les Français entendent parler de guerres lointaines, sans comprendre ce dont il s’agit. La presse les a informés de l’engagement de leur armée en Libye, mais jamais de la présence de soldats français en mission au Levant. Mes articles à ce sujet sont largement lus, mais perçus comme des bizarreries orientales. Malgré mon histoire personnelle, il est de bon ton de me qualifier d’« extrémiste » ou de « complotiste » et de relever que mes articles sont reproduits par des sites internet de toutes obédiences, y compris par d’authentiques extrémistes ou complotistes. Pourtant personne ne trouve rien à redire à ce je j’écris. Mais personne non plus n’écoute mes alertes à propos des alliances que la France a conclues.
  (…)

  La France objet de chantage

  Le 11 novembre 2015, le Premier ministre, Manuel Valls, assurait que la France était engagée contre le terrorisme [18].

  Le 12 novembre, l’Observatoire national de la délinquance et des réponses pénales —rattaché au ministère de l’Intérieur— publiait un rapport selon lequel le terrorisme était devenu la seconde préoccupation des Français après le chômage [19].

  Le matin même du 13 novembre, le ministre de l’Intérieur, Bernard Cazeneuve, présentait à Nanterre un plan en vingt mesures pour lutter contre le trafic d’armes [20]. Peut-être faut-il ajouter l’annonce du rétablissement des contrôles d’identité aux frontières, même si cette décision peut s’expliquer par la crainte de manifestations durant la Cop21.

  À l’évidence, le gouvernement s’attendait au pire, ce qui implique qu’il était en négociation avec ceux qui l’ont attaqué. La France a pris des engagements qu’elle n’a pas tenus et est certainement victime d’un chantage de la part des maîtres qu’elle vient de trahir.

  Un exercice simulant des attentats a été conduit le matin même de l’attaque par les services d’urgence hospitaliers, sous le contrôle des ministères de l’Intérieur et de la Défense [21]. Une coïncidence que l’on avait déjà relevé lors des attentats du 11 septembre 2001 à New York et Washington, de ceux du 11 mars 2004 à Madrid, ou encore de ceux du 7 juillet 2005 à Londres.
  Conclusion provisoire

  Les gouvernements français successifs ont noué des alliances avec des États dont les valeurs sont à l’opposé de celles de la République. Ils se sont progressivement engagés à livrer des guerres secrètes pour eux, avant de se rétracter. Le président Hollande, son chef d’état-major particulier le général Benoit Puga, son ministre des Affaires étrangères Laurent Fabius et son prédécesseur Alain Juppé font aujourd’hui l’objet d’un chantage dont ils ne pourront sortir qu’en révélant dans quoi ils ont fourvoyé le pays, même si cela les expose à la Haute Cour de Justice.

  Le 28 septembre, à la tribune des Nations unies, le président Poutine s’adressant aux États-Unis et à la France s’exclamait : « J’aimerais demander aux responsables de cette situation : ”Avez-vous au moins conscience de ce que vous avez fait ?” Mais je crains que cette question ne reste en suspens, parce que ces gens n’ont pas renoncé à leur politique basée sur une confiance exagérée en soi et la conviction de son exceptionnalité et de son impunité » [22]. Ni les États-uniens, ni les Français ne l’ont écouté. Il est maintenant trop tard.

  À retenir
  – Le gouvernement français s’est progressivement éloigné de la légalité internationale. Il perpètre des assassinats politiques et encadre des actions terroristes depuis au moins 2011.
  – Le gouvernement français a noué des alliances contre nature avec les dictatures pétrolières du Golfe persique. Il travaille avec un groupe de personnalités états-uniennes et de compagnies multinationales pour saboter la politique d’apaisement des présidents Obama et Poutine.
  – Le gouvernement français est entré en conflit avec ces alliés peu recommandables. L’un d’entre eux a sponsorisé les attaques de Paris.
  ———-
  [1] « Charlie Hebdo : les révélations de la dernière compagne de Charb », Thibault Raisse, Le Parisien, 18 octobre 2015.
  [2] « Selon McClatchy, Mohammed Mehra et les frères Kouachi seraient liés aux services secrets français », Réseau Voltaire, 9 janvier 2015.
  [3] « Les armes de Charlie-Hebdo couvertes par le Secret-Défense », Réseau Voltaire, 17 septembre 2015.
  [4] « Qui a commandité l’attentat contre Charlie Hebdo ? », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 7 janvier 2015.
  [5] « Charlie Hebdo a bon dos », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 12 janvier 2015.
  [6] « De quoi ont peur les politiques et les journalistes français ? », par Réseau Voltaire, 25 janvier 2015.
  [7] Qui est Charlie ? : Sociologie d’une crise religieuse, Emmanuel Todd, Seuil,‎ 5 mai 2015, 252 p.
  [8] « 11 mars 2004 à Madrid : était-ce vraiment un attentat islamiste ? », « Attentats de Madrid : l’hypothèse atlantiste », par Mathieu Miquel, Réseau Voltaire, 11 octobre et 6 novembre 2009.
  [9] The Siege, Adrian Levy & Cathy Scott-Clark, Penguin, 2013.
  [10] « Pression militaire et succès diplomatique pour les rebelles syriens », par Isabelle Maudraud, Le Monde, 13 décembre 2012.
  [11] Voir le témoignage de l’ancien président du Conseil constitutionnel Roland Dumas sur LCP.
  [12] Lire l’intervention du représentant syrien « Résolution 2165 et débats (aide humanitaire en Syrie) », Réseau Voltaire, 14 juillet 2014.
  [13] Ce point est ignoré de la presse occidentale, mais a été largement discuté un an durant par la presse arabe et perse. La vérité a éclaté au grand jour lorsque cinquante analystes du CentCom ont dénoncé les mensonges des rapports sur la Coalition, qu’une enquête interne a été déclenchée et que, finalement, le général John Allen a été contraint à la démission. Voir notamment : « Stewart, Brennan et Cardillo dénoncent les manipulations du Renseignement au Pentagone » et « Le général Allen présente sa démission (Bloomberg) », Réseau Voltaire, 12 et 23 septembre 2015.
  [14] « La France tente d’entraver le déploiement militaire russe en Syrie », Réseau Voltaire, 6 septembre 2015.
  [15] « Les États-Unis et Israël débutent la colonisation du Nord de la Syrie », Réseau Voltaire, 1er novembre 2015.
  [16] Pour en savoir plus : « Le rôle de la famille Erdoğan au sein de Daesh », Réseau Voltaire, 26 juillet 2015.
  [17] Daesh a été initialement constitué en Irak dans le cadre d’un plan visant à mettre fin à la Résistance à l’occupation états-unienne. Pour ce faire, les USA ont créé des milices anti-chiites —dont l’Émirat islamique en Irak, futur « Daesh »—, puis des milices anti-sunnites. En définitive, les deux groupes de population ont oublié l’armée d’occupation et se sont battus entre eux.
  [18] « Valls : la France engagée contre le terrorisme », AFP et Le Figaro, 11 novembre 2015.
  [19] « La grande peur du terrorisme », Timothée Boutry, Le Parisien-Aujourd’hui en France, 13 novembre 2015.
  [20] « Bernard Cazeneuve présente un plan contre le trafic d’armes », AFP, 13 novembre 2015.
  [21] Cf. Intervention du Dr Patrice Pelloux, président de l’Association des médecins urgentistes de France, sur France Info à 10h26 et au journal du soir de France2, le 14 novembre 2015. « Comment le Samu s’est préparé aux attentats simultanés de Paris », Kira Mitrofanoff, Challenges, 15 novembre 2015.
  [22] « Discours de Vladimir Poutine à la 70ème Assemblée générale de l’Onu », par Vladimir Poutine, Réseau Voltaire, 28 septembre 2015.

 3. Attentats terroristes à Paris: «le 11 septembre à la française»
  Par Prof Michel Chossudovsky
  Mondialisation.ca, 14 novembre 2015

  (…)
  Obama s’est engagé à aider les Français en s’attaquant aux terroristes. La France participe à la campagne de bombardement d’Obama lancée en août et septembre 2014 qui, en théorie, est dirigée contre le groupe État islamique.

  Obama décrit Hollande comme un partenaire de lutte extraordinaire contre le terrorisme. Pour sa part, lorsqu’il parle du groupe État islamique, Hollande dit que Nous savons d’où elle vient [l’épreuve, qui vient de la Syrie et de l’Irak], qui sont ces criminels, qui sont ces terroristes.

  Le choc des civilisations est implicite dans l’allocution d’Obama : C’est une attaque contre l’humanité tout entière et les valeurs universelles que nous partageons.

  Qui est derrière les terroristes?

  Ce que les médias français omettent de mentionner dans leurs reportages sur ces tragiques événements, c’est que les USA et la France, tout comme la Grande-Bretagne, la Turquie, l’Arabie saoudite, le Qatar et Israël, soutiennent secrètement des groupes terroristes affiliés à Al-Qaïda en Syrie et en Irak, dont le front al-Nosra et le groupe État islamique.

  La France est la victime du groupe État islamique, mais au même moment, les USA et ses alliés, y compris la France, accordent un soutien d’État à EI, qui est une entité affiliée à Al-Qaïda.

  Il ne faut pas oublier que les USA soutiennent Al-Qaïda et ses groupes affiliés depuis près d’un demi-siècle, lorsque la guerre contre les Soviétiques en Afghanistan battait son plein. Des camps d’entraînement de la CIA avaient été mis en place au Pakistan. De 1982 à 1992, quelque 35 000 djihadistes de 43 États islamiques ont été recrutés par la CIA pour combattre le djihad afghan. Washington soutient le réseau de terreur islamiste depuis l’administration Reagan.

  L’évolution récente de la situation au Moyen-Orient nous apprend que les terroristes sont recrutés et entraînés par l’alliance militaire occidentale. Dès le début de l’insurrection syrienne en mars 2011, l’OTAN et le haut commandement turc ont commencé à recruter des mercenaires d’EI et du front al-Nosra. Selon des sources du renseignement israélien, il s’agissait :

  d’une campagne pour mobiliser des milliers de volontaires musulmans dans les pays du Moyen-Orient et dans le monde musulman pour combattre aux côtés des rebelles syriens. L’armée turque logerait ces volontaires, les entraînerait et assurerait leur passage en Syrie. (DEBKAfile, NATO to give rebels anti-tank weapons, 14 août 2011)

  Il y a des forces spéciales et des agents secrets de l’Occident dans les rangs du groupe État islamique. Les forces spéciales britanniques et le M16 ont participé à l’entraînement de rebelles djihadistes en Syrie.

  Le groupe État islamique (EI), l’architecte prétendu des attentats de Paris, était au départ une entité affiliée à Al-Qaïda créée par les services secrets des USA avec le soutien du M16 britannique, du Mossad israélien, de la Direction pour le renseignement inter-services pakistanais et de l’agence de renseignements d’Arabie saoudite Ri’āsat Al-Istikhbārāt Al-’Āmah ( رئاسة الاستخبارات العامة‎).

  Les brigades d’EI ont participé à l’insurrection soutenue par les USA et l’OTAN en Syrie contre le gouvernement de Bachar al-Assad. Depuis août et septembre 2014, elles font l’objet d’une campagne de contre-terrorisme menée par Obama. Il est cependant amplement confirmé que EI est sous la protection de l’alliance militaire occidentale.

  Pour en revenir à la France, un article du Washington Post daté de 2011 intitulé France sent arms to Libyan rebels confirme le rôle du gouvernement français dans le soutien accordé au Groupe islamique combattant en Libye (LIFG), affilié à Al-Qaïda.

  Des responsables français ont annoncé mercredi qu’ils avaient armé des rebelles en Libye. C’était la première fois qu’un pays membre de l’OTAN révélait accorder une aide militaire directe à des opposants[LIFG] (…).

  D’après Tony Cartalucci (Global Research, 8 janvier 2015) :

  Pendant que le prédécesseur de Hollande, l’ancien président français Nicolas Sarkozy, voulait être le premier à fouler le sol décimé de la Libye à la suite de l’intervention de l’OTAN dans ce pays, qui comprenait la livraison d’armes françaises à des terroristes, des avions français ont servi de couverture aérienne à ces terroristes alors qu’ils commettaient des atrocités et un génocide. Hollande a poursuivi les politiques adoptées sous Sarkozy en Libye, puis aujourd’hui en Syrie.

  Au début de 2013, la France s’est jointe à ses partenaires de la coalition qui livraient des armes aux rebelles djihadistes en Syrie, dont ceux du front al-Nosra affilié à Al-Qaïda, que Le Monde a qualifié de modérés :

  Le ministre des Affaires étrangères britannique William Hague, et son homologue français Laurent Fabius, font pression au sein de l’UE pour la levée d’un prétendu embargo sur les armes livrées à ceux qui se considèrent comme des rebelles et qui mettent la Syrie à feu et à sang depuis deux ans. Plusieurs facteurs sous-jacents doivent être abordés avant que ces manœuvres diplomatiques (certains diraient militaires) ne soient mises en contexte.

  Premièrement, la question la plus évidente liée à l’autorisation qui serait donnée à la G.-B. et à la France d’armer librement les rebelles de leur choix en Syrie est qu’une telle politique va à l’encontre du droit international. En outre, et nous le constatons déjà, elle aura pour effet d’augmenter sensiblement le bilan des victimes et les déplacements en Syrie. Comme la responsable du contrôle des armes d’Oxfam le notait : Transférer plus d’armes en Syrie ne fera qu’exacerber un scénario infernal pour les civils. Si la G.-B. et la France veulent tenir leurs propres engagements, y compris ceux établis dans le nouveau traité sur le commerce des armes, elles doivent tout simplement cesser de livrer des armes en Syrie.

  EI et le front al-Nosra ont récemment uni leurs forces. (Philip Greaves, Under the Disguise of The “Battle against Terrorism”: The U.S., Britain and France Support “Al Qaeda in Syria”, Global Research, 28 mai 2013)

  La preuve confirme amplement que pendant que la Russie cible les bastions d’EI en Syrie, l’alliance militaire occidentale soutient les terroristes d’État islamique.

  L’hypothèse selon laquelle les attentats de Paris ont été commis par vengeance et en représailles contre la France est douteuse et contradictoire, dans la mesure où la preuve confirme que la France livre des armes aux rebelles djihadistes en Syrie, y compris ceux d’EI et du front al-Nosra.

  Conclusion

  Le 13 novembre, la France a été victime d’un attentat terroriste soigneusement préparé à différents endroits dans la zone métropolitaine de Paris, qui a fait plus de 140 morts. État islamique a été qualifié d’architecte de cette attaque criminelle.

  Ce qui ressort des reportages sur ces événements tragiques dans les médias, c’est que les djihadistes attaquent la France.

  Mais au même moment, les pays qui se disent victimes du terrorisme, dont la France, soutiennent par l’entremise de leurs services secrets des organisations terroristes au Moyen-Orient. C’est ce qu’on qualifie de Guerre mondiale contre le terrorisme menée par les USA.

  Cette contradiction doit être soulevée sur le plan politique. La Guerre mondiale contre le terrorisme est un mensonge.

  L’état d’urgence donne le feu vert à la police pour procéder à des arrestations sur un simple soupçon à la grandeur de la France.

  On a ouvert une ligne téléphonique d’urgence. Les citoyens sont invités à téléphoner et à rapporter tout ce qu’ils considèrent comme suspect.

  Les droits civils sont suspendus.

  On procède à des arrestations arbitraires à Paris sans mandat.

  Les attaques pourraient contribuer à une nouvelle vague d’islamophobie.
  ——–
  Michel Chossudovsky is an award-winning author, Professor of Economics (emeritus) at the University of Ottawa, Founder and Director of the Centre for Research on Globalization (CRG), Montreal, Editor of Global Research. He has taught as visiting professor in Western Europe, Southeast Asia, the Pacific and Latin America. He has served as economic adviser to governments of developing countries and has acted as a consultant for several international organizations. He is the author of eleven books including The Globalization of Poverty and The New World Order (2003), America’s “War on Terrorism” (2005), The Global Economic Crisis, The Great Depression of the Twenty-first Century (2009) (Editor), Towards a World War III Scenario: The Dangers of Nuclear War (2011), The Globalization of War, America’s Long War against Humanity (2015). He is a contributor to the Encyclopaedia Britannica. His writings have been published in more than twenty languages.

  • Varsinainen kielinerokin tämä prof. *Chossu’. Puhuu kymmentä kieltä ja kirjoittaa viidellä.

 4. ”EIT [Euroopan ihmisoikeustuomioistuin] totesi yleisistä periaatteista, että sananvapaus koski paitsi myönteisinä, vaarattomina tai yhdentekevinä pidettyjä myös loukkaavia, järkyttäviä ja huolestuttavia tietoja ja ajatuksia. Sananvapauden poikkeuksia täytyi tulkita ahtaasti ja kaikkien rajoitusten tarpeellisuudesta tuli olla vakuuttavaa näyttöä. Välttämättömyys tarkoitti pakottavan yhteiskunnallisen tarpeen olemassaoloa. Valtioilla oli sellaisen tarpeen olemassaoloa arvioidessaan tiettyä harkintamarginaalia mutta siihen liittyi EIT:n toimittama valvonta. EIT:n ei tullut asettua kansallisten tuomioistuinten sijaan vaan sen oli tutkittava EIS 10 artiklan kannalta niiden harkintavaltansa nojalla tekemiä päätöksiä. EIT harkitsi tapauksen kaikkien asianhaarojen valossa, oliko puuttuminen ollut oikeassa suhteessa hyväksyttäviin tavoitteisiinsa ja oliko sitä perusteltu relevantein ja riittävin syin. Tällöin EIT tutki, olivatko kansalliset viranomaiset soveltaneet sanotun artiklan kanssa yhteensopivia normeja ja nojautuneet relevanteista seikoista tehtyyn hyväksyttävään arvioon” (EIT:n tuomio 7.11.2006, Mamère-tapaus).
  ¤
  ISIS: Negotiation, Not Bombing
  EDITORIAL, 13 October 2014
  Johan Galtung, 13 Oct 2014 – TRANSCEND Media Service

  More senseless bombing of Muslims, more defeats for USA-West, more ISIS-type movements, more West-Islam polarization. Any way out?

  “ISIS, Islamic State in Iraq-Syria, appeals to a Longing for the Caliphate” writes Farhang Johanpour in an IPS column. For the Ottoman Caliphate with the Sultan as Caliph–the Shadow of God on Earth–after the 1516-17 victories all over till the collapse of both Empire and Caliphate in 1922, at the hands of the allies England-France-Russia.

  Imagine the collapse of the Vatican, not Catholic Christianity, at the hands of somebody, Protestant or Orthodox Christians, meaning Anglo-Americans or Russians, or Muslims. A center in this world for the transition to the next, headed by a Pope, the apostolic successor to The Holy Spirit, an emanation of God in Heaven. Imagine it gone.

  And imagine that they who had brought about the collapse had a tendency to bomb, invade, conquer, dominate Catholic countries, one after the other, like after 2 Bush wars in Afghanistan-Iraq, 5 Obama wars in Pakistan-Yemen-Somalia-Libya-Syria, and “special operations”. Would we not predict [1] a longing for the Vatican, and [2] an extreme hatred of the perpetrators? Fortunately, it did not happen.

  But it happened in the Middle East: leaving a trauma fueled by killing hundreds of thousands. The Sykes-Picot England-France agreement of 16 May 1916 led to the collapse, with their four well-known colonies, the less known promise of Istanbul to Russia(!), and the 1917 Balfour declaration offering parts of Arab lands as “national home for the Jewish people”. Johanpour quotes Churchill: “Selling one piece of real estate, not theirs, to two peoples at the same time”.

  The Middle East colonies fought the West through military coups for independence; Kemal Atatürk was a model. The second liberation is militant Islam–Muslim Brotherhood, FIS-Federation Islamique de Salvation in Algeria, etc.–against military-secular dictatorships. The West prefers the military; order against history.

  The longing cannot be stopped. ISIS is only one expression, and exceedingly brutal. But, a damage and destruction by Obama and allies will be followed by a dozen ISIS from 1.6 billion Muslims in 57 countries. A little military politicking today, some “training” here, fighting there, bombing all over, are only ripples on a groundswell.

  This will end with a Sunni caliphate sooner or later. And, the lost caliphate they are longing for, had not Israel been awarded a “national home”. This is behind some of the US-West despair. Any solution?

  The way out is cease-fire and negotiation. Under United Nations auspices, with full UN Security Council backing. To gain time, switch to a defensive military strategy, defending Baghdad, the Kurds, the Shia and others in Syria and Iraq. Problematic for the USA, so maybe some other members of the coalition can do better, leaving Baghdad to the USA. After all, the US embassy there must be very attractive as a Caliphate See.

  The historical-cultural-political position of ISIS and its successors is strong; the West is weak, also economically. The West cannot offer withdrawal in return for anything as it has already officially withdrawn. The West, however, can offer reconciliation, both in the sense of clearing the past and opening the future. Known in USA as “apologism” a difficult policy to pursue. But the onus of Sykes-Picot is for once not on the USA, but on UK-France. Russia dropped out after the 1917 revolution, but revealed the plot.

  Bombing, an atrocity, will lead to more ISIS atrocities. A conciliatory West might change that. An international commission could work on Sykes-Picot and its aftermath, and open the book with compensation on it. As a principle; the West cannot pay anyhow.

  Above all, future cooperation. The West, and here USA enters, could make Israel return the West Bank, except for small cantons, the Golan Heights, and East Jerusalem as Palestinian capital–or else!–sparing the Arabs and the Israelis horrible long-lasting warfare.

  This would be decency, sanity, rationality; the question is whether the West possesses these qualities. The prognosis is dim.

  There is the Anglo-American self-image as infallible, a gift to humanity, a little rough at times civilizing the diehards, but not weak. If not an apology, at least they could wish their own policies in the region since, say, 1967, undone. No sign of that.

  So much for the willingness. Does the West have the ability? Do they know how to reconcile? After Portugal and England conquering the East China-East Africa sea lane around 1500, ultimately establishing themselves in Macao and Hong Kong, after the First and Second Opium wars 1839-1860 in China, ending with Anglo-French forces burning the Imperial Palace in Beijing, did England use the “hand over” of Hong Kong for reflections on the past? Not a word from Prince Charles.

  China could have flattened those two colonies–but did not. As Islam has retaliation among its values, the West may be in for a lot.

  Slavery, colonialism, imperialism. My country, Norway, accused by Caribbean countries of complicity in slavery, is now joining; it is the fourth war since 2001. Yet the tiny opposition has no alternative.

  Le Nouvel Observateur lists “groupes terroristes islamistes” in the world: Iraq-Syria, Lebanon, Palestine, Libya, Algeria, Mauritania, Niger, Nigeria, Somalia, Yemen, Pakistan, Indonesia, Philippines, Uzbekistan, and Chechnya. The groups, named, grew out of similar local circumstances. Imagine they increasingly share that longing for a caliphate; the Ottoman Empire covered much more than the Middle East, way into Africa and Asia. And more groups are coming. Invincible.

  Imagine that Turkey itself shares that dream, maybe hoping to play a major role (the Prime Minister, Davutoglu, was in his past a superb academic, specialist on the Empire). Could that be the reason for Turkey not really joining, as it seems, this anti-ISIS crusade?

  The West should be realistic, not “realist”. Switch to rationality.
  ________________________________
  Johan Galtung, a professor of peace studies, dr hc mult, is rector of the TRANSCEND Peace University-TPU. He is author of over 150 books on peace and related issues, including ‘50 Years-100 Peace and Conflict Perspectives,’ published by the TRANSCEND University Press-TUP.

  This article originally appeared on Transcend Media Service (TMS) on 13 October 2014.

  “Anticopyright: Editorials and articles originated on TMS may be freely reprinted, disseminated, translated and used as background material, provided an acknowledgement and link to the source, TRANSCEND Media Service – TMS: ISIS: Negotiation, Not Bombing, is included.“

 5. Are you confused by the Middle East? Here are some things you should know. (But you’ll probably still be confused.)
  By William Blum – Published November 3rd, 2015

  The US, France, Saudi Arabia, Turkey, Qatar, and the Gulf monarchies have all in the recent past supported al Qaeda and/or the Islamic State (ISIS) with arms, money, and/or manpower.

  The first example of this was in 1979 when the United States began covert operations in Afghanistan, six months before the Russians arrived, promoting Islamic fundamentalism across the southern tier of the Soviet Union against “godless communism”. All the al-Qaeda/Taliban shit then followed.

  In addition to Afghanistan, the United States has provided support to Islamic militants in Bosnia, Kosovo, Libya, the Caucasus, and Syria.

  The United States overthrew the secular governments of Afghanistan, Iraq, and Libya and is trying to do the same with Syria, thus giving great impetus to the rise of ISIS. Said Barack Obama in March of this year: “ISIS is a direct outgrowth of al-Qaeda in Iraq that grew out of our invasion. Which is an example of unintended consequences. Which is why we should generally aim before we shoot.”

  More than a million refugees from these wars of Washington are currently over-running Europe and North Africa. God Bless American exceptionalism.

  The Iraqi, Syrian and Turkish Kurds have all fought against ISIS, but Turkey – close US ally and member of NATO – has fought against each of them.

  Russia, Iran, Iraq, and Lebanese factions have each supported the Syrian government in various ways in Damascus’s struggle against ISIS and other terrorist groups, including the (much celebrated but seldom seen) “moderate” ones. For this all four countries have been sharply criticized by Washington.

  The United States has bombed ISIS in Syria, but has used the same occasions to damage Syria’s infrastructure and oil-producing capacity.

  Russia has bombed ISIS in Syria, but has used the same occasions to attack Syria’s other enemies.

  The mainstream media almost never mentions the proposed Qatar natural-gas pipelines – whose path to Europe Syria has stood in the way of for years – as a reason for much of the hostility toward Syria. The pipelines could dethrone Russia as Europe’s dominant source of energy.

  In Libya, during the beginning of the 2011 civil war, anti-Gaddafi rebels, many of whom were al-Qaeda affiliated militias, were protected by NATO in “no-fly zones”.

  US policy in Syria in the years leading up to the 2011 uprising against Syrian leader Bashar al-Assad, which began the whole current mess, was designed to promote sectarianism, which in turn led to civil war with the goal of regime change.

  US Secretary of State John Kerry declared on October 22 that in resolving Syria’s civil war the country “should not be broken up, that it must remain secular, and that Syrians should choose their future leader.” (All of which actually describes Syria under Assad.) Then Kerry said: “One thing stands in the way of being able to rapidly move to implement that, and it’s a person called Assad, Bashar Assad.”

  Why does the government of the United States hate Syrian president Bashar al-Assad with such passion?

  Is it because, as we’re told, he’s a brutal dictator? But how can that be the reason for the hatred? It would be difficult indeed to name a brutal dictatorship of the second half of the 20th Century or of the 21st century that was not supported by the United States; not only supported, but often put into power and kept in power against the wishes of the population; at present the list would include Saudi Arabia, Honduras, Indonesia, Egypt, Colombia, Qatar, and Israel.

  The United States, I suggest, is hostile to the Syrian government for the same reason it has been hostile to Cuba for more than half a century; and hostile to Venezuela for the past 15 years; and earlier to Vietnam, Laos and Cambodia; and to Dominican Republic, Uruguay, and Chile; and so on continuing through the world atlas and history books.

  What these governments have had in common can be summarized in a single word – independence … independence from American foreign policy; the refusal to be a client state of Washington; the refusal to be continuously hostile to Washington’s Officially Designated Enemies; insufficient respect and zeal for the capitalist way of life.
  ——
  Notes
  1 The Independent (London), March 18, 2015
  2 The Wikileaks Files: The World According to US Empire (2015), Introduction by Julian Assange, chapter 10
  ——
  William Blum is an author, historian, and U.S. foreign policy critic. He is the author of Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II and Rogue State: A Guide to the World’s Only Superpower, among others.
  ——
  “Any part of this report may be disseminated without permission, provided attribution to William Blum as author and a link to this website [http://williamblum.org/aer/read/140] are given.”

  • Tämä W Blumin artikkeli pitäisi presidentimme ja uloministerin lukea huolella. He vaikuttavat todella suurilta pelleiltä tämän tiedon valossa.

 6. ”Jokaisella on sananvapaus. Tämä oikeus sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta. (…)” (Euroopan ihmisoikeussopimuksen 10 artiklan 1 kappale)

  ”Koska näiden vapauksien käyttöön liittyy velvollisuuksia ja vastuuta, se voidaan asettaa sellaisten muodollisuuksien, ehtojen, rajoitusten ja rangaistusten alaiseksi, joista on säädetty laissa ja jotka ovat välttämättömiä demokraattisessa yhteiskunnassa kansallisen turvallisuuden, alueellisen koskemattomuuden tai yleisen turvallisuuden vuoksi, epäjärjestyksen tai rikollisuuden estämiseksi, terveyden tai moraalin suojaamiseksi, muiden henkilöiden maineen tai oikeuksien turvaamiseksi, luottamuksellisten tietojen paljastumisen estämiseksi, tai tuomioistuinten arvovallan ja puolueettomuuden varmistamiseksi.” (Euroopan ihmisoikeussopimuksen 10 artiklan 2 kappale)

  ”Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tarkempia säännöksiä sananvapauden käyttämisestä annetaan lailla. (…)” (Suomen perustuslain 12 §:n 1 momentti)

  ”Sananvapaussäännöksen keskeisenä tarkoituksena on taata kansanvaltaisen yhteiskunnan edellytyksenä oleva vapaa mielipiteenmuodostus, avoin julkinen keskustelu, joukkotiedotuksen vapaa kehitys ja moniarvoisuus sekä mahdollisuus vallankäytön julkiseen kritiikkiin.” (Hallituksen esitys Eduskunnalle perustuslakien perusoikeussäännösten muuttamisesta [HE 309/1993])
  ¤
  “Here is ISIS’s statement claiming responsibility for the Paris attacks”

  [Lainaus alkaa:] In the Name of Allah, the Most Merciful, the Most Beneficent

  Allah (ta’ala) said, They thought that their fortresses would protect them from Allah but Allah came upon them from where they had not expected, and He cast terror into their hearts so they destroyed their houses by their own hands and the hands of the believers. So take warning, O people of vision [Al-Hashr:2].

  In a blessed battle whose causes of success were enabled by Allah, a group of believers from the soldiers of the Caliphate (may Allah strengthen and support it) set out targeting the capital of prostitution and vice, the lead carrier of the cross in Europe — Paris. This group of believers were youth who divorced the worldly life and advanced towards their enemy hoping to be killed for Allah’s sake, doing so in support of His religion, His Prophet (blessing and peace be upon him), and His allies. They did so in spite of His enemies. Thus, they were truthful with Allah — we consider them so — and Allah granted victory upon their hands and cast terror into the hearts of the crusaders in their very own homeland.

  And so eight brothers equipped with explosive belts and assault rifles attacked precisely chosen targets in the center of the capital of France. These targets included the Stade de France stadium during a soccer match — between the teams of Germany and France, both of which are crusader nations — attended by the imbecile of France (Francois Hollande). The targets included the Bataclan theatre for exhibitions, where hundreds of pagans gathered for a concert of prostitution and vice. There were also simultaneous attacks on other targets in the tenth, eleventh, and eighteenth districts, and elsewhere. Paris was thereby shaken beneath the crusaders’ feet, who were constricted by its streets. The result of the attacks was the deaths of no less than two hundred crusaders and the wounding of even more. All praise, grace, and favor belong to Allah.

  Allah blessed our brothers and granted them what they desired. They detonated their explosive belts in the masses of the disbelievers after finishing all their ammunition. We ask Allah to accept them amongst the martyrs and to allow us to follow them.

  Let France and all nations following its path know that they will continue to be at the top of the target list for the Islamic State and that the scent of death will not leave their nostrils as long as they partake in the crusader campaign, as long as they dare to curse our Prophet (blessings and peace be upon him), and as long as they boast about their war against Islam in France and their strikes against Muslims in the lands of the Caliphate with their jets, which were of no avail to them in the filthy streets and alleys of Paris. Indeed, this is just the beginning. It is also a warning for any who wish to take heed.

  Allah is the greatest.

  (And to Allah belongs all honor, and to His Messenger, and to the believers, but the hypocrites do not know) [Al-Munafiqun: 8]. [Lainaus päättyi.]

  (lähteet: http://www.vox.com/2015/11/14/9734794/isis-claim-paris-statement
  http://www.nytimes.com/2015/11/15/world/europe/isis-claims-responsibility-for-paris-attacks-calling-them-miracles.html?_r=0)

 7. Maailman media tarjoaa meille nurinkurisen kuvan siitä mitä tapahtui. Se kertoo että Ranska on kostanut Pariisin pommi-iskut lentokoneiden tekemillä iskuilla Syyriaa. Ranskan presidentti puolestaan sanoi että: ”olemme sodassa”. Ranska kostanut? Olemme sodassa? Ranskahan on ollut sodasaa Syriassa jo useamman vuoden, ja sitä ennen Libyassa (ISIS-sotureista iso osa tulee Libyasta). Se oli ISIS joka kosti, Ranska kostaa nyt kostoa.

  Entä sitten tämä julkisuus minkä massamedia nyt antaa? Missä massamedia on ollut Syyrian sodan aikana? Kuolleita ainakin saman verran kuin Suomen sodissa Neuvostoliittoa vastaan, noin 8 miljoonaa paennut kodeistaan, yli 4 miljoonaa heistä ulkomaille! Miten Pariisista tehdään tällainen show? Mitä se on Syyrian sotaan verrattuna? Ei yhtään mitään.

  Ranska on ottanut esiin Euroopan Union turvallisuustakuut. Olen EU:n kansalainen, jos olisin yhä sen ikäinen että reserviin kelpaisin, kieltäytyisin puolustamasta Ranskaa. Ranska niittää nyt sitä mitä se on kylvänyt. Jos harjoitat imperialistista politiikkaa, olet omillasi, Ranska! Sympatiaa heruu syyttömille uhreille, mutta tukea ei heru politiikallesi.

  Roland Dumas, Ranskan entinen ulkoministeri (Mitterandin hallituksessa), kertoi TV-haastattelussa että britit ehdottivat hänelle Ranskan osallistumista Assadin hallinnon kaatamiseen jo kaksi vuotta ennen Syyrian sisällissodan alkua, ja että britit olivat värväämässä asemiehiä Syyriaan:

  https://www.youtube.com/watch?v=jeyRwFHR8WY

  • ”Se oli ISIS joka kosti”.

   Tai sitten ISIS vain tarjosi oikeutuksen sodan laajentamiseen, Ranskalle ja länsimaille oikeutuksen sekaantua sotaan entistä selvemmin. Näinhän se on, mikäli ISIS ei ole karannut länsimaiden kouluttama sotakoira. Enkä minä usko, että se on karannut. Hyvin se palvelee imperialismia näin.

   • Jahas, ja juuri saamamme tiedon mukaan EU on hyväksynyt Ranskan pyytämät turvatakuut. Nyt EU:n liittovaltiomiehet hymyilevät ja sanovat: ”kiitos ISIS!”

    • Helppo kuulla syvällä sisällään ne aploodit, joita ISIS nyt saa EU-eliitiltä. Varmaan nämä säälittävät isis-soturit eivät itse ymmärrä lainkaan mihin peliin heidät on kiedottu, minkä puolesta antamaan henkensä.

     Entä mikä se Ranskan kosto oikein on? Minne ne pommit putoilevatkaan? Eihän lypsävää lehmää tule tappaa.

     Venäjä taisi näitä lypsäviä tuhota koko joukon mutta ei kai nyt Ranska sitä tee… eikä EU kun oikeaa taistelua käydään Assadin kaatamiseksi ja Euroopan poliisivaltiokehityksen turvaamiseksi.

     • Ehkäpä Euroopalla tuli nyt kiire Syyriaan, ennen kuin Venäjä ja Syyrian armeija tekevät ISIS:tä selvää? Venäjähän aloitti sotatoimet vasta vähän aikaa sitten, ja länsimaat kovasti suuttuivat.

 8. William Blum: Who are you going to believe? Me or Dick Cheney?

  I’ve spent about 30 years compiling the details of the criminal record of US foreign policy into concise lists, and I’m always looking for suitable occasions to present the information to new readers. The new book by Dick Cheney and his adoring daughter is just such an occasion.

  “We are, as a matter of empirical fact and undeniable history, the greatest force for good the world has ever known. … security and freedom for millions of people around the globe have depended on America’s military, economic, political, and diplomatic might.” – Dick Cheney and Liz Cheney, “Why the world needs a powerful America”

  Well … nothing short of a brain and soul transplant would change the welt anschauung of Dr. Strangelove and his carefully-conditioned offspring, but for all of you out there who still live in a world of facts, logic, human rights, and human empathy, here’s the ammunition to use if you should happen to find yourself ensnared in the embrace of the likes of the Cheney reptiles (including mother Lynne who once set up a website solely to attack me and seven others for holding a teach-in on September 18, 2001 in which we spoke of US foreign policy as the main provocation of what had happened exactly a week earlier.)

  These are the lists:

  Since the end of World War 2, the United States has:
  Attempted to overthrow more than 50 foreign governments, most of which were democratically-elected.
  Dropped bombs on the people of more than 30 countries.
  Attempted to assassinate more than 50 foreign leaders.
  Attempted to suppress a populist or nationalist movement in 20 countries.
  Grossly interfered in democratic elections in at least 30 countries.
  Plus … although not easily quantified … more involved in the practice of torture than any other country in the world … for over a century … not just performing the actual torture, but teaching it, providing the manuals, and furnishing the equipment.
  #
  William Blum: Plus ça change, plus c’est la même chose

  The annual vote in the United Nations General Assembly on the resolution which reads: “Necessity of ending the economic, commercial and financial embargo imposed by the United States of America against Cuba” was just held. This year set a new record for “yes” votes, with the addition of the Marshall Islands and Palau (heretofore each voting “no” or abstaining) and Micronesia (heretofore abstaining). All three countries had established diplomatic relations with Cuba earlier this year, which of course the United States had also done, but without any change in Washington’s vote. Here is how the vote has gone in the past (not including abstentions):
  Year Votes (Yes-No) No Votes
  1992 59-2 US, Israel
  1993 88-4 US, Israel, Albania, Paraguay
  1994 101-2 US, Israel
  1995 117-3 US, Israel, Uzbekistan
  1996 138-3 US, Israel, Uzbekistan
  1997 143-3 US, Israel, Uzbekistan
  1998 157-2 US, Israel
  1999 155-2 US, Israel
  2000 167-3 US, Israel, Marshall Islands
  2001 167-3 US, Israel, Marshall Islands
  2002 173-3 US, Israel, Marshall Islands
  2003 179-3 US, Israel, Marshall Islands
  2004 179-4 US, Israel, Marshall Islands, Palau
  2005 182-4 US, Israel, Marshall Islands, Palau
  2006 183-4 US, Israel, Marshall Islands, Palau
  2007 184-4 US, Israel, Marshall Islands, Palau
  2008 185-3 US, Israel, Palau
  2009 187-3 US, Israel, Palau
  2010 187-2 US, Israel
  2011 186-2 US, Israel
  2012 188-3 US, Israel, Palau
  2013 188-2 US, Israel
  2014 188-2 US, Israel
  2015 191-2 US, Israel

  Each fall the UN vote is a welcome reminder that the world has not completely lost its senses and that the American empire does not completely control the opinion of all other governments. The real reason for Washington’s eternal hostility toward Cuba has not changed since the revolution in 1959 – The fear of a good example; the fear of an alternative to the capitalist model; a fear that has been validated repeatedly over the years as many Third World countries have expressed their admiration and gratitude toward Cuba.

  How the embargo began: On April 6, 1960, Lester D. Mallory, US Deputy Assistant Secretary of State for Inter-American Affairs, wrote in an internal memorandum: “The majority of Cubans support Castro … The only foreseeable means of alienating internal support is through disenchantment and disaffection based on economic dissatisfaction and hardship. … every possible means should be undertaken promptly to weaken the economic life of Cuba.” Mallory proposed “a line of action which … makes the greatest inroads in denying money and supplies to Cuba, to decrease monetary and real wages, to bring about hunger, desperation and overthrow of government.”

  Later that year, the Eisenhower administration instituted its suffocating embargo against its everlasting enemy.

  Nothing of any real importance has changed recently. Guantánamo Prison still exists in all its imperialist beauty and torture. The US has not renounced its “regime-change” policies toward Cuba. Not a penny of Cuba’s near-trillion-dollar lawsuit for compensation has been paid. Washington has recently threatened to revoke the tax exempt status of IFCO/Pastors for Peace, one of the most respected and experienced Cuba advocacy groups. I still can’t go to Cuba as a tourist, or to present a book of mine at a Cuban Book Fair (for which I’ve been blocked in the past). And the United States still does not relax its death grip on the embargo, including continuing to prohibit the sale of medicines to Cuba.
  A note to readers

  A number of you have remarked to me about Killing Hope being unavailable in stores and, usually, from Amazon, and often from myself. This is because one of the book’s publishers, Common Courage (Maine), and its editor Greg Bates, have blocked publication and distribution of the book by a new US publisher. Common Courage is essentially out of business but refuses to face up to the fact. Bates stole a royalty payment sent to me by my British publisher via Common Courage. This theft, among other things, nullified my contract with Common Courage. It’s complicated, but I feel obliged to offer some explanation to those of you who have been unable to find a copy of the book.
  ——
  Notes
  William Blum, Rogue State: A Guide to the World’s Only Superpower (2005), Chapter 18
  Department of State, Foreign Relations of the United States, 1958-1960, Volume VI, Cuba (1991), p.885
  ——
  “Any part of this report may be disseminated without permission, provided attribution to William Blum as author and a link to this website [http://williamblum.org/aer/read/140] are given.”
  ——
  William Blum is an author, historian, and U.S. foreign policy critic. He is the author of Killing Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II and Rogue State: A Guide to the World’s Only Superpower, among others.

  William Blum left the State Department in 1967, abandoning his aspiration of becoming a Foreign Service Officer, because of his opposition to what the United States was doing in Vietnam. – He then became one of the founders and editors of the Washington Free Press, the first “alternative” newspaper in the capital.

 9. ”Tietovuotaja paljastaa: USA:n lennokki-iskut tappaneet pääosin siviilejä”
  Julkaistu 16.10.2015 | STT

  ”Tietovuotaja on vuotanut salaisia dokumentteja Yhdysvaltain lennokki-iskuista nettilehti The Interceptille.
  Dokumentit paljastavat, että Yhdysvaltojen tekemissä lennokki-iskuissa moni kuolleista ollut siviilejä, vaikka tarkoituksena on ollut pommittaa terroristeja.
  Lehden mukaan dokumentit on luovuttanut sille tiedusteluyhteisössä työskentelevä henkilö, joka on ollut tekemissä lennokki-iskujen kanssa.
  The Interceptin mukaan lennokit ovat olleet alusta lähtien Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman ”lempiaseita”, joilla Yhdysvaltain hallitus on voinut eliminoida vaarallisina pitämänsä ihmiset ilman oikeudenkäyntiä. Tietovuotaja haluaa tuoda dokumentit julkisuuteen, koska hän tahtoo yleisön ymmärtävän, miten ihmisiä sijoitetaan listalle. Hän kutsuu tekoja salamurhiksi.
  – Ihmisille langetetaan kuolemantuomio ilman varoitusta – mikä on jo erittäin väärin, lähde sanoo.
  Siviilikuolemat johtuvat esimerkiksi epäluotettavista tiedustelutiedoista. Lähteen mukaan Yhdysvallat myös peittelee iskuissa kuolleiden siviilien määrää väittämällä, että tuntemattomat ihmiset kuuluisivat terroristien joukkoon. Lähteen mukaan Yhdysvallat ei aina edes tiedä tarkkaan, keitä se on tappanut.
  Lehden mukaan harhaiskut itse asiassa kasvattavat ihmisten katkeruutta Yhdysvaltoja kohtaan ja tekevät terrorismin vastaisesta sodasta tuloksetonta.”
  (…)
  STT

  (http://www.sss.fi/2015/10/tietovuotaja-paljastaa-usan-lennokki-iskut-tappaneet-paaosin-siviileja/)
  #
  The Intercept has obtained a cache of secret documents detailing the inner workings of the U.S. military’s assassination program in Afghanistan, Yemen, and Somalia. The documents, provided by a whistleblower, offer an unprecedented glimpse into Obama’s drone wars.

  From his first days as commander in chief, the drone has been President Barack Obama’s weapon of choice, used by the military and the CIA to hunt down and kill the people his administration has deemed — through secretive processes, without indictment or trial — worthy of execution. There has been intense focus on the technology of remote killing, but that often serves as a surrogate for what should be a broader examination of the state’s power over life and death.

  The architects of what amounts to a global assassination campaign do not appear concerned with either its enduring impact or its moral implications. “All you have to do is take a look at the world and what it’s become, and the ineptitude of our Congress, the power grab of the executive branch over the past decade,” the source said. “It’s never considered: Is what we’re doing going to ensure the safety of our moral integrity? Of not just our moral integrity, but the lives and humanity of the people that are going to have to live with this the most?”

  (https://theintercept.com/drone-papers/the-assassination-complex/)

  The Intercept, launched in 2014 by Glenn Greenwald, Laura Poitras and Jeremy Scahill, is dedicated to producing fearless, adversarial journalism. We believe journalism should bring transparency and accountability to powerful governmental and corporate institutions, and our journalists have the editorial freedom and legal support to pursue this mission.
  ¤
  Hiljainen hetki ainoan supervallan lennokki-iskuissa kuolleiden syyttömien siviilien muistolle

  Kiitos

 10. “Going After” the Islamic State. Guess Who is Behind the Caliphate Project?
  By Prof Michel Chossudovsky, November 17, 2015

  Author’s note and Update
  The following article was first published in September 2014 at the outset of the air campaign “against the ISIS”. In recent developments Russia has officially joined the campaign against the Islamic State (ISIS). What are the implications?

  Amply documented but rarely mentioned in news reports, the ISIS is a creation of US intelligence, recruited, trained and financed by the US and its allies including Saudi Arabia, Qatar, Turkey, Israel and Jordan.

  What this means is that the ISIS terrorists are the foot soldiers of the Western alliance. While America claims to be targeting the ISIS, in reality it is protecting the ISIS. The air campaign is intent upon destroying Syria and Iraq rather than “going after the terrorists”.
  But now Russia is involved in the campaign against the ISIS in coordination with the Syrian and Iraqi governments.
  What does that mean? The official story is that Russia supports America’s resolve to fight the terrorists. It’s all for a good cause.

  In reality, however, Russia is (indirectly) fighting America by supporting the actions of the Syrian and Iraqi governments against the ISIS terrorists, who happen to be the foot soldiers of the Western military alliance, with Western mercenaries and military advisers within their ranks.

  The forbidden truth is that by providing military aid to both Syria and Iraq, Russia is (indirectly) confronting America. Moscow will be supporting both countries in their proxy war against the ISIL which is supported by the US and its allies.
  Michel Chossudovsky, September 30, 2015
  (…)
  http://www.globalresearch.ca/going-after-the-islamic-state/5401439
  #
  The Atlantic Alliance’s “Holy War” against the Islamic State (ISIS): NATO’s Role in the Recruitment of Islamic Terrorists
  By Prof Michel Chossudovsky, November 17, 2015

  This article was first published in September 2014. Can we believe Hollande and Cameron? Evidence confirms that NATO is behind the recruitment of “jihadist terrorists
  While NATO leaders in Newport Wales [September 2014] debate the Atlantic Alliance’s role “in containing a mounting militant threat in the Middle East”, it is worth recalling that in 2011 at the outset of the war in Syria, NATO became actively involved in the recruitment of Islamic fighters.
  Reminiscent of the enlistment of the Mujahideen to wage the CIA’s jihad (holy war) in the heyday of the Soviet-Afghan war, NATO headquarters in Brussels in liaison with the Turkish High command, according to Israeli intelligence sources, was involved in the enlisting of thousands of terrorists:
  “Also discussed in Brussels and Ankara, our sources report, is a campaign to enlist thousands of Muslim volunteers in Middle East countries and the Muslim world to fight alongside the Syrian rebels. The Turkish army would house these volunteers, train them and secure their passage into Syria. (Debkafile, August 31, 2011 emphasis added).
  Confirmed by Israeli intelligence News, NATO played a key role in the delivery of weapons to Al Qaeda affiliated rebels in the Aleppo region bordering onto Turkey:
  NATO and a number of European governments, most significantly the UK, have started airlifting heavy weapons to the Syrian rebels poised in Aleppo to fend off a major Syrian army offensive, according to debkafile’s exclusive military sources. They disclose that the first shipments were landed Monday night, June 17 [2013], and early Tuesday in Turkey and Jordan. They contained anti-air and tank missiles as well as recoilless 120 mm cannons mounted on jeeps. From there, they were transferred to rebel forces in southern Syria and Aleppo in the northwest. (Debkafile, June 18, 2013)
  (…)
  http://www.globalresearch.ca/the-atlantic-alliances-holy-war-against-the-islamic-state-isis-natos-role-in-the-recruitment-of-islamic-terrorists/5399540
  #
  Michel Chossudovsky in Toronto, Who is Behind ISIS? The Globalization of War, November 17
  By Global Research News, November 17, 2015
  http://www.globalresearch.ca/michel-chossudovsky-in-toronto-who-is-behind-isis-the-globalization-of-war-november-17/5487141
  #
  America’s “Global War on Terror”, Al Qaeda and the Islamic State (ISIS)
  By Prof Michel Chossudovsky, November 16, 2015
  http://www.globalresearch.ca/americas-global-war-on-terror-al-qaeda-and-the-islamic-state-isis/5434057
  #
  Convicted Criminals Serve as ISIS “Freedom Fighters” in Syria: Saudi, Pakistani and Iraqi Prison Inmates Replenish Al Qaeda Ranks
  By Prof Michel Chossudovsky, November 17, 2015
  http://www.globalresearch.ca/convicted-criminals-serve-as-freedom-fighters-in-syria-saudi-pakistani-and-iraqi-prison-inmates-replenish-al-qaeda-ranks/5369055

 11. Seuraa rahaa!

  Irakin pääministeri Nouri al-Maliki 2014: ”me pidämme Saudi-Arabiaa vastuussa” ISIS:in rahoittamisesta ja tukemisesta.

  Günter Meyer, Mainzin yliopiston Arabialaisen maailman tutkimusosaston johtaja: ”kaikkein tärkein ISIS:in rahoittaminen on tuki joka tulee Persian lahden maista, pääasiassa Saudi-Arabiasta, mutta myös Qatarista, Kuwaitista ja Arabiemiraateista…. ISIS-taistelijoiden suurin osa tulee Saudi-Arabiasta.”

  Deutche Welle, 19.06.2014.
  http://www.dw.com/en/who-finances-isis/a-17720149

  Kenen liittolaisia Saudi-Arabia, Qatar, Kuwait ja Arabiemiraatit on? Ne ovat Yhdysvaltain tärkeimmät liittolaiset. Kuvio on vanha: Saudi-Arabia oli CIA:n tukena luomassa mujaheddin-taistelijajoukkoja Afganistaniin, Saudi-Arabia ja Kuwait rahoittivat Saddamin sodan Irania vastaan, Libyan al-Qaidaa ja Pohjois-Afrikan rahoittamassa oli mukana varsinkin Qatar. Jos todella haluttaisiin lopettaa ISIS, nuo rahahanat voitaisiin sulkea.

  • Tuosta voi päätellä, että saudit ovat mukana myös tuhoamassa Eurooppaa.

   Euroopan tuhoamissuunnitelma, jonka juuri luin magnmediasta sai kylmät väreet kulkemaan selkäpiissäni.
   Suunnitelman yhteenveto oli Wofgang Hachertin juuri ilmestyneestä uudesta kirjasta Antigermanismus, Globalismus, Multikulti.

   Huh!!! Mieli teki kiistää esitys mutta silloin olisi faktat pitänyt hylätä ja sitä en tee ellei parempaa faktaa ole olemassa tilalle.

 12. Michel Chossudovsky: The Paris Terrorist Attacks, “9/11 French-Style”, “Le 11 septembre à la française” (14.11.2015); otteita (sirpaleita) suomeksi

  Hyökkäystä seuranneina minuutteina (…) ja ennen poliisin esitutkinnan valmistumista, Ranskan media kiihtyi ylikierroksille. Uutiskommentaattorit ja tiedusteluanalyytikot totesivat Ranskan kaapeli-TV:n haastattelemina asiantuntijoina, että iskujen juuret juontavat Syyriaan ja Irakiin.

  Tiedotusvälineissä traaginen tapaus yhdistettiin sotatilaan Lähi-idässä, jossa korostettiin Ranskan roolia – liittolaistensa ohella – käymästä “humanitäärisestä sodasta” terroristeja vastaan.

  Islamilainen valtio yksilöitiin iskujen arkkitehdiksi.

  Hyökkäykset kuvattiin vailla todisteita kostoiskuksi Ranskan suorittamista ISIS-tukikohtien pommituksista Syyriassa ja Irakissa, osana Obaman terrorismin vastaisia ilmapommituksia.

  Etukäteistieto?

  Paris Match ennusti 2. lokakuuta ranskalaistyylisen 9/11 –hyökkäyksen, “un 11 septembre à la française”.

  Poliittinen diskurssi muistuttaa osin 9/11-hyökkäysten aikaa ja puheet George W. Bushin sekä muiden puheita.

  Mediassa Pariisin marraskuun 13. iskuja verrattiin välittömästi 9/11 iskuihin, vihjaillen että Ranska on sodassa ja että väitetty Islamilaisen valtion hyökkäys on toimeenpantu etäältä, toisin sanoen Lähi-idästä.

  Presidentti Hollande olettaa jihadistien olleen iskujen takana, mutta hänen pitäessään puhetta, ei ollut todisteita poliisilähteistä, jotka olisivat tukeneet hänen lausuntojaan.

  Lisäksi, mitä tulee Bataclan-konserttisaliin, paikalla oli yli tuhat ihmistä rock-konsertissa. Tutkinnassa on vahvistunut, että kamikaze-terroristeja oli neljä, jokainen heistä kuoli. Kuten tammikuun 2015 Charlie Hebdon ja kosher-kaupan terroristihyökkäysten tapauksessa, terroristit tapettiin sen sijaan että heidät olisi pidätetty ja asetettu syytteeseen.

  Oliko poliisilla tarkoitus ottaa heidät kiinni elävänä?

  Lisäksi, media pidettiin etäällä eikä heidän sallittu raportoivan siitä, mitä konserttisalissa tapahtuu. Heitä estettiin puhumasta traagista tapausta todistaneiden henkilöiden kanssa.

  Samaan aikaan astui voimaan ulkonaliikkumiskielto.

  Presidentti Obama julisti varhain illalla “terrorismin vastaisen sodan” jatkamista:

  Presidentti: Hyvää iltaa kaikille. Haluan vain kommentoida lyhyesti Pariisin tämäniltaisia hyökkäyksiä. Jälleen kerran, olemme todistaneet järkyttävää tapausta, jonka tarkoituksena on terrorisoida viattomia siviilejä. Hyökkäys ei ollut vain Pariisia tai Ranskan kansaa vastaan, kyse on hyökkäyksestä kaikkea ihmisyyttä ja jakamiamme universaaleja arvoja vastaan.

  Olemme valmistautuneita ja valmiita tarjoamaan mitä tahansa apua, mitä Ranskan hallitus ja kansa tarvitsevat. Ranska on vanhin liittolaisemme. Ranskan kansa seisoo jälleen rinta rinnan Yhdysvaltain kanssa. Lisäksi haluamme tehdä selväksi, että seisomme heidän rinnallaan terrorismin ja ääriliikehdinnän vastaisessa taistelussa.

  Obama on lupautunut auttamaan Ranskan kansaa terroristien jahtaamisessa. Ranska on osallistunut Obaman pommituskampanjaan, joka aloitettiin elo-syyskuussa 2014 ja joka teoriassa on suunnattu ISISiä vastaan.

  Obama kuvaa Hollandea “korvaamattomaksi yhteistyökumppaniksi” terrorismin vastaisessa toiminnassa. Vastaavasti Hollande viittaa Islamilaiseen valtioon sanoin “Tiedämme, mistä [Syyria, Irak] se tulee, keitä nämä rikolliset ovat, keitä nämä terroristit ovat.”

  Siviilisaatioiden yhteentörmäys tulee esiin Obaman lausunnosta: “kyse on hyökkäyksestä kaikkea ihmisyyttä ja jakamiamme universaaleja arvoja vastaan.”

  Kuka on terroristien takana?

  Mitä Ranskan media jättää mainitsematta näistä traagisista tapahtumista on se, että sekä USA että Ranska, puhumattakaan Britanniasta, Turkista, Saudi-Arabiasta, Qatarista ja Israelista, tukevat salaa lukuisia Al-Qaidaan kytköksissä olevia terroristiryhmittymiä Syyriassa ja Irakissa, mukaan lukien Al-Nusran ja Islamilaisen valtion.

  Ranska on Islamilaisen valtion uhri, mutta samaan aikaan USA ja sen liittolaiset, mukaan lukien Ranska, ovat Islamilaisen valtion, joka on Al-Qaidaan yhteydessä oleva toimija, “valtiollisia sponsoreita”.

  (…) USA on tukenut Al-Qaidaa ja sen yhteistyöjärjestöjä lähes puolen vuosisadan ajan, Afganistanin sodan ajoista lähtien. Pakistaniin perustettiin CIA:n harjoitusleirejä. Kymmenen vuoden ajanjaksolla, vuodesta 1982 vuoteen 1992, CIA on rekrytoinut noin 35 000 jihadistia 43 islamilaisesta maasta taistelemaan Afganistanin jihadiin. Reaganin hallituskaudelta alkaen Washingon on tukenut islamistista terroristiverkostoa.

  Lähi-idän nykytilanteessa länsimainen sotilasliittouma rekrytoi ja kouluttaa terroristeja. Nato ja Turkin ylin johto ovat olleet vastuussa ISISin ja Al-Nusran palkkasotilaiden rekrytoinnista Syyrian kapinan alusta, vuoden 2011 maaliskuusta lähtien. Israelin tiedustelulähteiden mukaan tämä aloite koostui:

  “kampanjasta tuhansien vapaaehtoisten muslimien värväämiseksi Lähi-Idän maista ja muslimimaailmasta taistelemaan Syyrian kapinallisten rinnalla. Turkin armeija tulisi majoittamaan vapaaehtoiset, kouluttamaan heidät ja turvaamaan heidän kulkunsa Syyriaan.” (DEBKAfile, NATO to give rebels anti-tank weapons, 14. elokuuta 2011).

  ISILin joukoissa on länsimaisia erikoisjoukkoja ja länsimaiden tiedusteluoperatiiveja. Britannian erikoisjoukot ja MI6 ovat kouluttaneet jihadistikapinallisia Syyriassa.

  Iskujen arkkitehdiksi väitetty Islamilainen valtio (ISIS) oli alunperin Al-Qaidan sidosjärjestö, jonka USA:n tiedustelu loi yhteistyössä Britannian MI6:n, Israelin Mossadin, Pakistanin aselajien välisen tiedustelupalvelun (ISI) ja Saudi Arabian tiedustelupalvelun (GIP), Ri’āsat Al-Istikhbārāt Al-’Āmah, tuella.

  ISISin prikaatit olivat mukana USA-NATO:n tukemassa Syyrian kapinassa, joka oli suunnattu Bashar al-Assadin hallintoa vastaan. Elo-Syyskuusta 2014 lähtien ne ovat olleet Obaman valheellisen terrorismin vastaisen kampanjan kohteena. Todisteet kuitenkin vahvistavat, että läntinen sotilasliitto suojelee ISISiä.

  Mitä tulee Ranskaan, Washington Postin kirjoitus vuodelta 2011, otsikolla “Ranska lähetti aseita Libyan kapinallisille,”, vahvistaa Ranskan hallituksen tukeneen Al-Qaidaan sidoksissa olevaa Libya Islamic fighting Group (LIFG) –ryhmää.

  Tony Cartaluccin mukaan (Global Research: 8. tammikuuta 2015)

  Siinä, missä Hollanden edeltäjä, entinen presidentti Nicolas Sarkozy on se, joka teki päätöksen astua runneltuun Libyaan Naton väliintulon kynnyksellä – mihin lukeutui, ranskalaisten aseiden terroristeille lähettämisen lisäksi, ranskalaisten koneiden tarjoama ilmasuoja näille terroristeille, kun he suorittivat julmuuksia ja kansanmurhaa – Hollande jatkaisi Sarkozyn noudattamaa politiikkaa, sekä Libyassa että tällä hetkellä Syyriassa.

  Evidenssi laajalti vahvistaa, että Venäjän iskiessä Syyriassa ISISin tukikohtiin läntinen sotilasallianssi tukee Islamilaisen valtion terroristeja.

  Väite, jonka mukaan Pariisin hyökkäykset ovat Ranskan vastainen kostoisku, on kyseenalainen ja ristiriitainen, koska evidenssi vahvistaa, että Ranska on aseistanut jihadistikapinallisia Syyriassa, Al-Nusra ja ISIS mukaan lukien.

  Lopuksi

  Marraskuun 13. päivänä Ranska joutui huolellisesti organisoidun terroristihyökkäyksen kohteeksi, jossa iskettiin eri puolille Pariisin metropolialuetta, minkä seurauksena yli 140 kuoli. Islamilainen valtio todettiin rikoksen suunnittelijaksi.

  Traagisia tapahtumia käsittelevissä uutisissa vihjailtiin, että jihadistit ovat hyökänneet Ranskassa.

  Mutta samanaikaisesti maat, kuten Ranska, jotka väittävät joutuneensa terrorismin uhreiksi, ovat sekaantuneet tiedustelupalveluidensa kautta terroristijärjestöjen tukemiseen Lähi-idässä. Sitä kutsutaan Amerikan [USA:n] ”globaaliksi sodaksi terrorismia vastaan”.

  Lähde: GlobalResearch
  http://www.globalresearch.ca/the-paris-terrorist-attacks-911-french-style-le-11-septembre-a-la-francaise/5488896
  ——
  Michel Chossudovsky is an award-winning author, Professor of Economics (emeritus) at the University of Ottawa, Founder and Director of the Centre for Research on Globalization (CRG), Montreal, Editor of Global Research. He has taught as visiting professor in Western Europe, Southeast Asia, the Pacific and Latin America. He has served as economic adviser to governments of developing countries and has acted as a consultant for several international organizations. He is the author of eleven books including The Globalization of Poverty and The New World Order (2003), America’s “War on Terrorism” (2005), The Global Economic Crisis, The Great Depression of the Twenty-first Century (2009) (Editor), Towards a World War III Scenario: The Dangers of Nuclear War (2011), The Globalization of War, America’s Long War against Humanity (2015). He is a contributor to the Encyclopaedia Britannica.

 13. ” Tiedotusvälineille 20.11.2015

  Rauhanpuolustajat:

  Terrorismin vastainen sota luo terrorismia

  Ranskassa terroristit surmasivat yli 130 ihmistä ja haavoittivat 350:tä. Uhrien joukossa oli useita eri kansallisuuksia. Rauhanpuolustajat tuomitsee jyrkästi Pariisin terroriteot ja muistaa kaikkia terrorismista kärsiviä ihmisiä ympäri maailmaa.
  Terrorismia ei silti kukisteta aseilla. Yhdysvallat aloitti terrorismin vastaisen sodan 15 vuotta sitten. Terrorismi voi kuitenkin paremmin kuin koskaan. Viha ruokkii vihaa. Suurvaltojen harjoittama valtioterrorismi herättää katkeruutta ja ruokkii terrorismia. Sodat Irakissa, Tšetšeniassa, Ukrainassa, Länsi-Afrikassa, Afganistanissa, Syyriassa ja Libyassa hyödyttävät aseteollisuutta ja voitot jaetaan harvojen kesken. Siviiliväestö maksaa aseellisista konflikteista kalleimman hinnan. Aseteollisuus käy kauppaa kärsimyksellä.

  Terroristien tavoitteena on saada ihmiset pelkäämään – tässä tapauksessa myös vihaamaan – Euroopan muslimeja. Terroristijärjestöt uskovat diskriminoinnin johtavan muslimien radikalisoitumiseen ja siten lisäävän islamistien kannatusta. Suomessa tai muualla ei tule syyllistää muslimeita ääri-islamilaisesta väkivallasta. Kulttuurirasismille ei tule antaa tilaa.

  Maailman kriisit ja konfliktit tarvitsevat rauhan rakentamiseen suurvaltapolitiikan ja sotilasliittojen ulkopuolisia voimia. Suomen pitää keskittyä rauhantyöhön, ei osallistua terrorismin vastaiseen sotaan. On tuettava rauhanomaista kehitystä, ihmisten rinnakkaiseloa ja yhteistoimintaa. Miksi nykyhallitus on valmis kasvattamaan sotilasmenoja ja samaan aikaan leikkaamaan kehitysyhteistyöstä? Mihin Suomi tarvitsee ulkomailla sotimista mahdollistavaa lainsäädäntöä? Pidetään Suomi erossa sotilasliitoista (Nato) eikä kehitellä uusia (EU:n sotilaallinen yhteistyö). Ne ajavat suurvaltojen intressien pohjalta vahvempien oikeutta ja johtavat vain uusiin terroritekoihin tulevaisuudessa. ”

  • Tässä Gila Atzmonin näkemys:
   The terror is a message that we have to understand. What is its message? ‘Leave us alone’ is what these homicidal terrorists are trying to tell us. Is that too complicated for the Western subject to take in? ‘Live and let others be,’ is what this is about. The pragmatic implication is obvious. The West must immediately stop serving Israeli and global Zionist interests. We must cease all operations in Arabia and the Mid East. For that to happen, and for a chance for peace, opposition to global Zionism and Israeli lobbying is imperative.

   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=124617

 14. sitaattiote sivulta http://www.bakom-kulisserna.biz/news/vem-ar-skyldig-till-terrordaden-i-paris/ :

  [Lainaus alkaa:] Den elfte september 2001 förändrades världen. Det ”militärindustriella komplexet” tog makten i USA. Utan denna historiska insikt kan man inte lägga en enda pusselbit på rätt plats i det komplicerade politiska pusslet. Jag måste börja i den änden. Artikeln avslutas med huvudfrågan – tragedin i Paris.

  Glenn Greenwald – journalist på The Guardian, den brittiska tidningen som först publicerade USA:s spionage i världen, varnade regeringen i USA att iaktta försiktighet med före detta CIA-analytikern Snowden – med orden:

  ”Snowden har information som kan skaka om USA på en enda minut – värre än någon gång tidigare i hela USA:s historia”. ”USA:s regering borde be på sina knän för att ingenting ska hända Snowden – för om detta sker kommer denna information att släppas och detta skulle innebära den värsta tänkbara av alla mardrömmar”.

  Vad är det för information som på ”en enda minut” kan skada USA så fruktansvärt? Varför tvingades ett flygplan som transporterade Bolivias president Evo Morales hem till Bolivia ner på europeisk mark? En serie av länder – Österrike, Spanien, Frankrike och Portugal – förbjöd t.o.m. planet att passera deras territorier. Något liknande har aldrig inträffat efter andra världskriget! Det är helt otroligt. Misstanken att Snowden fanns ombord på planet var orsaken! Oj. oj, oj – vilken information sitter Wikileaks och Snowden på???

  Snowden blev häftigt angripen av ingen mindre än Dick Cheney. Denna person brukar inte yttra sig offentligt men nu vaknade han plötsligt upp. Dick Cheney var för första gången i sitt liv rädd – han var livrädd!
  Hur kommenterade Snowden att han blev angripen av George Bush:s nära vän Cheney? “ the highest honor you can give an American” – ”den högsta äran en amerikan kan få”.

  Snowden avskyr bittert Dick Cheney för han V E T vad han är skyldig till. Dick Cheney höll i trådarna för allt som hände under Bushperioden. Han höll även i trådarna för någonting fasansfullt – någonting som på ”en enda minut” kan skada USA alldeles oerhört om det kommer ut. Cheney har all anledning att vara rädd. Om Wikileaks information kommer ut måste USA anhålla nästan alla i George Bush regering. De har inget val. Dick Cheney blir ställd inför krigsrätt. Skulle inte de ansvariga för terrordåden i New York fängslas skulle ett amerikanskt inbördeskrig bryta ut.

  USA:s president engagerade sig omedelbart. Obama ringer Putin och diskuterar den hyperkänsliga frågan om Snowden. Någon dag senare inträffar ett politiskt mirakel. Golanhöjderna kan möjligen återgå till Syrien! Denna känsliga fråga blev plötsligt förhandlingsbar! Man ger och tar inom politiken Detta otroliga besked överraskade många politiska kommentatorer – men inte Snowden.

  VAD ÄR DET FÖR INFORMATION SOM KAN SKAKA OM HELA VÄRLDEN?
  Det är sanningen om händelserna i New York den elfte september 2001 som kommer att ”skaka världen”. Var det Dick Cheney som gav ordern att spränga Tvillingtornen trots att de inte kunde evakueras? Cirka tre tusen amerikaner dödades i New York den 11:e sept 2001. Planerades det största terrordådet i amerikansk historia av Bushregeringen?

  Sitter Wiki-Leaks verkligen på så omskakande bevis? De flesta av Wiki-Leaks läckta dokument är från perioden som berör Irakkriget. Men – över en halv miljon dokument släpptes som täckte en 24-timmarsperiod från kl 3 på morgonen den elfte september 2001 till kl 3 på morgonen dagen därpå. Med andra ord har Wikileaks all information om vad som hände i USA denna ödesdigra dag. Det är denna information som skrämmer vettet ur CIA.

  Dessa dokument var noggrant sovrade! Den mest känsliga informationen fanns inte med. Budskapet från Wiki-Leaks var övertydligt. Var vänlig och lägg ner den ”Stasi-liknande” övervakningen av världens människor. De visste att de hade ett extremt effektivt påtrycknings-vapen. De sitter nämligen på ”omskakade bevis” som kan sätta hela USA i brand.

  Både Ryssland och Kina är mycket väl medvetna om vad som inträffade i New York. Miljoner amerikaner vet det också. Men endast dokument från Wikileaks – som ingen kan ifrågasätta – har den digniteten att de skulle kunna skaka om – “Every country in this world!”. Så otroligt – denna information kan inte någon ifrågasätta!

  Den amerikanska militären hade aldrig kunnat starta ett angreppskrig mot Afghanistan och Irak – utan att själva först bli angripna. Inget land i hela världen hade kunnat stödja ett sådant anfallskrig. Alla internationella överenskommelser som reglerar konflikter mellan stater förbjuder sådana krig. FN hade naturligtvis inte heller kunnat godkänna krigen.

  Den amerikanska militären hade bara en enda möjlighet att starta krigen. USA måste först anfallas av ”fienden”. Någon annan möjlighet existerade inte. Hade USA startat miljonslakten av människor i Afghanistan och i Irak utan att själv först bli angripen hade USA isolerats i hela världen. Terrorattacken i New York var nyckeln till krigets port.

  Det är en mycket sjuk värld vi lever i. Adolf Hitler gav order om att bränna ner Berlins riksdagshus den 27:e februari 1933. Ingen människa omkom vid själva branden, men många som beskylldes för dådet dödades. Efter Hitlertysklands fall kom sanningen så småningom fram. Vem kom på iden att låta ”fienden” attackera USA:s heligaste symbol – Tvillingtornen? Och vad hände med ”den tredje” skyskrapan? Hur länge ska vi få vänta innan dessa sanningar kommer fram?

  Varför sprängdes WTC7-skyskrapan som stod över 100 meter från Tvillingtornen mitt på dagen – sju timmar efter attackerna mot Tvillingtornen? Det var inte två – det var tre skyskrapor som föll ihop i New York den elfte september 2001. Inget plan hade träffat WTC7-skyskrapan. Man måste kortsluta hjärnan om man inte fattar att en stor skyskrapa inte kan kollapsa helt plötsligt – utan att sprängas. Man måste medvetet ljuga om man tror på detta. Det uppenbara faktum att skyskrapan sprängdes, betyder att WTC7-skyskrapan hade apterats med sprängmedel minst en månad före den elfte september. Räcker det för att förstå?

  Det amerikanska militärindustriella komplexet drar med sig EU i avgrunden.
  Hela Västeuropa vaknar upp i chocksorg. Vi brinner snart upp om vi inte kan ta till oss den uppenbara sanningen att IS är CIA:s verk. USA har byggt upp IS under flera år. Vem skulle det eljest vara? Är det någon enda människa som tror att Saudiarabien eller Israel har skapat och finansierat IS på egen hand – utan USA:s vetskap? Vakna upp. IS har byggts upp under år av mödosamt arbete av CIA. IS är en av CIA:s viktigaste terrorgrupper. Om terrorattacken i Paris var ett verk av IS så var det till 100 procents säkerhet ett verk av CIA. Det är den nakna sanningen.

  (…) [Lainaus päättyi.]

  (”Vem är skyldig till terrordåden i Paris?” / B[….] N[….] – Skogså Tankesmedja)

 15. Violence In and By Paris: Any Way Out?
  EDITORIAL, 23 November 2015
  Johan Galtung, 23 Nov 2015 – TRANSCEND Media Service

  Atlanta, Georgia, USA

  The atrocity in Paris seems to trigger the word “terrorism” with a higher frequency than ever, in the media, from the politicians. Doing so, they sign their intellectual capitulation: trust me, I am not going to try to understand anything. Watching politicians on 56 US TV channels in Georgia there was not a single word analyzing why?; like underlying conflicts and traumas. Nor conciliation and solution. Only a description of what?, the horrible violence. And what to do: more violence, war. With a question mark though: Will it work?

  The whole Western world was living up to the old French saying Cet animal est très méchant, quand on le bat, il se defend. (That animal is very vicious, when you beat it, it defends itself). Look at centuries of French/Arab-Muslim relations and find one-way beating, killing, conquest, colonialism, exploitation, France using them in wars against Turkey and against Germany promising freedom and breaking their promises, raw post-colonial colonialism, no respect for their wishes to be the masters in their own house, like now in Mali.

  Using them for menial jobs in France, if they speak French. At the bottom of society, shocked when the French school system treats them equally and they climb upwards, like African-Americans when they gained access to the US school system. And eventually to US society, after a century of Jim Crow and the civil rights movement.

  France is now in that phase. Do not assume that 350 million Arabs-1,650 million Muslims will take more beating hands down. Read the most belligerent of national anthems, the horrible Marseillaise, admonishing the French to hate foreign intruders “coming into our midst to cut the throats of (y)our sons and consorts–March, march, let impure blood water our furrows”. Watch the French elite of “énarques”, difficult to match in patriotic self-righteousness.

  And you get a France with a president declaring war.

  Treat what happened as a war and for sure you get one. With the polarization in the term “terrorism”: you are evil with a project of more evil, to talk with you is useless; crush, beat, eliminate.

  And with escalation, in, and by, Paris. But watch out: there is not only destructive power, D, involved, with France having more than the other sides. There is also vulnerability, V, with France, USA etc. being many times more vulnerable. Multiply the D of one side by the V of the other sides (in plural): who is stronger? Meaning: the more destructive power one side has and the more vulnerable the other–the stronger the former.

  The other side shouts “Allah is Great”, making individuals small, those they kill, and those who kill themselves with suicide vests. But so does la grande France, calling the citizens “to war, to form their battalions” against those who “would make laws in our courts”. Not so easy to find verses in the Qur’an fully matching the Marseillaise.

  Any way out? On 28 October, before Paris, Tony Blair apologized for the 2003 Iraq invasion he repeatedly had said he would do again.

  Why, how did it happen? Maybe his left arm was twisted by his successor as leader of the Labour Party, and his right arm by the UK prime minister, Cameron. Why? Because they feared Paris in London, and swallowed the bitter pill of apologizing for a stupid and criminal war in Iraq thousands of times more atrocious than Paris.

  Could Hollande (be twisted to) do the same? Maybe not. But there might be a way out more palatable to French self-righteousness: an international commission acceptable to all sides to assess the relation, past, present and future–de-polarizing and de-escalating while waiting for its conclusions (which might take some time).

  In law an illegal act is detached from its context, including history; in reality the context matters more and finds its willing executioners. Kill one, Belgian or not, related to ISIS or not, and the shadows of history will mobilize and hide dozens of others.

  The problem is not to explain what happened, but why not earlier.

  And that goes also for 9-11 in New York-Washington, for 07-07 in London, for 11M in Madrid. Millions had been victims of aggression by those present or former big powers. Why did they not “blow back” as CIA calls the “unintended consequences” of their unbelievably long list of aggressions? Could it be because they are less violent than the West, that frustration has to accumulate for a longer time and be at the level of Western state terrorism exceeding the needle-pricks of terrorism 99:1? And that the West, stupidly, assumed that their violence has had a preventive, pre-emptive, effect, that “it works”?

  And then that whole badly constructed intellectual edifice collapses because non-Western victims have reached the tipping point, cannot take it any longer, and fall down on the violent side. And the West counts its victims–publishes their names and the perpetrators’ while keeping both anonymous when the West does the killing–stupidly concludes that what is needed is not less, but more violence. For individual and general prevention to work.

  I have a dream. Like an American from Atlanta, Georgia, MLK Jr.

  Imagine West and Islam focusing not on the worst, like Western violence for prevention and Islamic for retribution, but on the best. Like the capacity for innovation and freedom in the West, togetherness and sharing in Islam. Imagine them dialoguing publicly at a high level “how can we learn from each other”? How to get more diversity into Islam, more freedom for different interpretations? How to bring more togetherness into the West to overcome loneliness, and more sharing–of wealth, knowledge, any resource–to overcome inequality–both anomalies being rampant? How can we reconcile the Islamic utopia of a world ummah, the community of the believers, dotted with countless local authorities based on the mosque and the shariah court, with the Western utopia of a world government, dominated by the West?

  Morale: start working. Do not waste time on stupid violence-war.
  ———-
  Johan Galtung, a professor of peace studies, dr hc mult, is founder of the TRANSCEND Network for Peace, Development and Environment and rector of the TRANSCEND Peace University-TPU. He has published 164 books on peace and related issues, of which 41 have been translated into 35 languages, for a total of 135 book translations, including ‘50 Years-100 Peace and Conflict Perspectives,’ published by the TRANSCEND University Press-TUP.

  This article originally appeared on Transcend Media Service (TMS) on 23 November 2015.

  Anticopyright: Editorials and articles originated on TMS may be freely reprinted, disseminated, translated and used as background material, provided an acknowledgement and link to the source, TRANSCEND Media Service – TMS: Violence In and By Paris: Any Way Out?, is included. Thank you.

 16. Guernica
  par Miroslav Lazanski
  Belgrade (Serbie) |
  Ce qui frappe, à propos des attentats de Paris, vu de l’extérieur de la zone Otan, c’est d’abord l’incroyable racisme des populations atlantistes sur celles du reste du monde. Européens de l’Ouest et États-uniens considèrent que leur vie est infiniment plus estimable que celles des autres humains. Peu importe donc les 4 millions de morts musulmans de leurs guerres ou les 224 Russes de l’Airbus détruit au Sinaï, nous sommes priés de ne pleurer que les 130 victimes françaises.
  Source : « Guernica », par Miroslav Lazanski, Traduction Svetlana Maksovic, Politika (Serbie), Réseau Voltaire, 20 novembre 2015, http://www.voltairenet.org/article189346.html
  Vous pouvez reproduire librement les articles du Réseau Voltaire à condition de citer la source et de ne pas les modifier ni les utiliser à des fins commerciales
  #
  Attentats de Paris
  Passeport : le retour
  par Jean-Claude Paye
  Bruxelles (Belgique) |
  Faut-il en rire ou en pleurer : depuis le 11 septembre 2001, il n’est pas d’attentat terroriste sans que les coupables, sensés se cacher, ne se fasse identifier en laissant derrière eux leurs papiers d’identité. Pour le sociologue Jean-Claude Paye, l’apparente stupidité répétitive des terroristes doit être interprétée comme un artifice rhétorique du Pouvoir pour sidérer les citoyens. C’est parce que le récit officiel est absurde qu’on ne peut pas, qu’on ne doit pas le contester.
  http://www.voltairenet.org/article189291.html
  #
  « L’art de la guerre »
  La stratégie du chaos
  par Manlio Dinucci
  Rome (Italie) |
  Alors que Thierry Meyssan montrait, dans un récent Focus, que l’attaque militaire perpétrée à Paris le 13 novembre était le fruit de l’engagement terroriste de la France, Manlio Dinucci poursuit cette logique. Il explique que cette crise entre les puissances sponsors du terrorisme fait le jeu de Washington. Après avoir eux-mêmes initié, en 1978, l’usage du terrorisme en Afghanistan contre l’Urss, les États-Unis observent avec délectation leurs élèves (la Turquie, l’Arabie saoudite et la France) se déchirer. Il ne restera d’autre État que l’Empire.
  Source
  Il Manifesto (Italie)
  Manlio Dinucci
  Géographe et géopolitologue. Derniers ouvrages publiés : Laboratorio di geografia, Zanichelli 2014 ; Geocommunity (en trois tomes) Ed. Zanichelli 2013 ; Escalation. Anatomia della guerra infinita, Ed. DeriveApprodi 2005.
  #
  “In France, defense experts ‘see parallels to Israel’”
  “French-born Israeli journalist says Jewish community has been on alert for months amid fears of mass terror attack”

  By Amanda Borschel-Dan in The Times of Israel, November 14, 2015
  (http://www.timesofisrael.com/in-france-defense-experts-see-parallels-to-israel/)
  (Amanda Borschel-Dan is The Times of Israel’s Jewish World editor.)

  “For months, security officials in France’s Jewish community have been warned of the very real possibility of an impending large terrorist attack in the country, although there had been no specific information, according to Jonathan-Simon Sellem, a freelance journalist and a representative of French citizens in Israel.”
  —–
  The Times of Israel is a Jerusalem-based online newspaper founded in 2012 to document developments in Israel, the Middle East and around the Jewish world.
  It was established by veteran UK-born, Israeli journalist David Horovitz and his US-based capital partner Seth Klarman. Horovitz is the founding editor, responsible for the site’s editorial content.
  The Times of Israel has no partisan political affiliation. It seeks to present the news fair-mindedly and offers a wide range of analysis and opinion pieces.
  We also highlight developments from Jewish communities throughout the Diaspora, and thus serve as a global focal point for the Jewish world – informing and engaging members of the tribe everywhere.
  We aim for the site to serve as a platform for constructive debate regarding the challenges facing Israel, the region and the Jewish people. Rather than enabling anonymous postings, therefore, we encourage our readers to respond to our material in their own names via Facebook.
  The core staff and contributors of The Times of Israel include many of Israel’s leading English-language journalists.
  #
  Colonialisme
  La France et Israël lancent une nouvelle guerre en Irak et en Syrie
  par Thierry Meyssan
  Skopje (Macédoine) |
  D’une main, le gouvernement français mobilise tous ses médias pour focaliser sa population sur les attentats du 13 novembre, puis sur la Cop21. De l’autre, il profite de l’inattention générale pour lancer avec Israël une nouvelle guerre en Irak et en Syrie. Son objectif n’est plus de renverser le régime laïque syrien, ni de détruire son armée, mais désormais de créer un État colonial à cheval sur l’Irak et la Syrie, géré par des Kurdes, afin de prendre en tenailles les États arabes. Le rêve d’une puissance israélienne du Nil à l’Euphrate est de retour.
  http://www.voltairenet.org/article189360.html

 17. Visselblåsare som avslöjade vapenleveranser till IS gripna i Turkiet
  27.11.2015 18:08
  Två journalister som avslöjade att Turkiets säkerhetstjänster höll på att sälja vapen till syriska jihadister uppges ha gripits för spionage, meddelar tidningen Hurriyet.

  På torsdagen greps både Can Dündar och Erden Gül, redaktör för tidningens kontor i Ankara.

  Det var oppositionstidningen Cumhuriyet som publicerade artikeln om vapensmugglingen till Syrien. President Recep Erdogan vände sig kort därefter till riksåklagarmyndigheten med krav på att väcka åtal mot tidningen och dess chefredaktör Can Dündar.

  Vi är åtalade för spionage. Presidenten sade att det är högförräderi, sade Dündar.

  Incidenten, som journalisterna avslöjade, inträffade i provinsen Adana i januari 2014, då militärer var i färd med att granska lastbilar som tillhörde Turkiets spaningstjänst MIT och som var på väg till den turkisk-syriska gränsen.

  Enligt den officiella versionen fraktade lastbilarna ”logistiskt och humanitärt bistånd” till syriska turkmener. Medierna rapporterade däremot om vapensmuggling till Islamiska staten.

  Läs mer: http://www.bakom-kulisserna.biz/news/visselblasare-som-avslojade-vapenleveranser-till-is-gripna-i-turkiet/

  ¤

  Prof. Michel Chossudovsky: Terrorism is Made in the USA.
  The Global War on Terrorism is a Big Lie

  https://www.youtube.com/watch?v=1YExwxN4CT8

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here