MAAILMASSA ON kaikenlaista tapahtumaa ja sitten on somea ja on mediaakin. Siellä joku kommentoi ja resonoi. Kaikki resonoi nykyään johonkin suuntaan. Jos sanoo maito, on terveysvastainen. Sanot mitä vaan, olet jotakin vastaan ja epäkorrekti, joten on parempi olla sanomatta. Ainakin, jos haluaa kadota tapettiin.

Tunnen joitakin hienoja ihmisiä, joista jotkut ovat jopa toimittajia. He osaavat paremmin kuin kansalaismediat, jotka kuulemma resonoivat väärin. Kansalaisista nyt puhumattakaan. Heille pitää sanoa, mihin suuntaan ja millä taajuudella pitää resonoida, koska kansalainen saattaa huonolla lehdenluvulla resonoida ihan miten sattuu. Ja sitten ne somessa huutaa ja joudutaan perumaan hyviä leikkauspäätöksiä. Giljotiinikin oli ihan hyvässä rasvassa.

Hyvässä kansalaismediassa on jäljellä jotakin kansasta: se resonoi monesti väärin, mutta se parhaimmillan laittaa tosi paljon lähdeviitteitä, mikä on oikeassa mediassa ehkä jopa kielletty. En tiedä, kun en toimita kuin tyhjää. Nyt otan kauhean riskin: sanon Venäjä.

Huhhuh. Siinä se nyt seisoo. Sanotaan äkkiä: Ranska. Auttoi pikkasen.

Jos puolueettomuuteni tahi uskottavuuteni on jollakin lailla säilynyt ja mahdollisimman moni jatkaa ja sitten likettää, niin jatketaan, koska saattoi minulla jotakin asiaakin olla. Olen kuullut, että Venäjällä on puolueellinen ja ihan sotapropagandaa julkaiseva lehdistö. Ja olen kuullut, että meillä täällä lännessä on vapaa ja moniarvoinen lehdistö, joka on täysin luotettava. Nyt tämä kirjoitus oikeastaan pitäisi lopettaa, koska resonaation taajuus on juuri oikea, unettava ja mukava. Olen kuitenkin tosi vaikea ihminen, joten otan kaksi esimerkkiä siitä, kuinka unettomuuteni paheni tässä viime aikoina. Kirjoitan siitä tarkemmin blogissani Uneton Tampereella.


ENSIMMÄINEN ESIMERKKI koskee oikeastaan käytöstapojakin, joten en oikein ymmärrä millaisella aasinsillalla tämä pitäisi liittää tähän alustukseen. Oli nimittäin tosi paljon kaikkea sympatiaa ilmassa, kun ranskalaisia, siis ihmisiä, ei perunoita, tapettiin Pariisissa. Kaikenlaisia pahoitteluja ja ihan trikolorina oli koko fbkin. Hyvä niin. Sitten siihen samaan syssyyn venäläiset ilmoittivat presidenttinsä Putinin suulla, että tutkimusten jälkeen oli varmistunut, että lentokoneisku Siinailla, joka pudotti pääasiassa venäläisiä ihmisiä, varmistui myös terrori-iskuksi. Mä melkein pidätin hengitystä, kun odottelin, että valtiojohto nyt sitten jotenkin pahoittelisi tai joku symppaisi sillä lailla hyvien tapojen mukaisesti. Ihan hiljaista. Aloin hengittää.

Mä en ollut vielä hahmottanut, että pahoittelut venakoille olisivat olleet väärää resonointia. Olihan siinä trikoloritsunamissa kuitenkin Venäjän värit, että pahoittelut ja sympatia menivät siinä. Ja oli sitten hiljaisuuttakin. Eduskunnassakin seisoivat sinivalkopunaisen minuutin. Ranskasta puhuttiin, mutta ehkä Venäjälle oltiin niin hiljaa, ettei sitä edes mainittu.

Tässä resonaatiossa sen pitää kelvata venakoille. Tiedä, jos olivat ihmisiäkään pudonneet, ehkä perunoita. Lehdistössä Uusi Suomi -niminen julkaisu, jota mä joskus luen, julkaisi tästä jutun otsikolla ”Putin jyrähti heti: jnejne…” Tämä oli varmaan moniarvoinen ja vapaa tapa otsikoida uutinen, jossa jonkun maan presidentti ilmoittaa suruviestistä monen viikon tutkimusten jälkeen. Eihän tuollaista äkkipikaista jyrähtelyä kyllä voikaan resonoida.

Olihan tuossa nyt kuitenkin vähän tuota mediaakin, ettei mennyt ihan etiketin ihmettelyksi.

Nyt varoituksen sananen: tämä seuraava tuntuu jotenkin vakavalta, jopa minusta, joka kuitenkin olen iloluonteinen, vaikka aivoni resonoivatkin välillä väärin. Kumma kun ei auta, vaikka yrittää lukea Ihan Oikeita Uutisia. Kenen mielestä olisi uutinen, jos ison maan presidentti kertoisi isossa G-20-kokouksessa, ketkä antoivat rahaa näille tyypeille, jotka tappoi näitä taviksia siellä koneessa ja kaupungin kaduilla? Joo.

Mä olen vanha, mutta mä luulin, että se ylittäisi vapaanjamoniarvoisen länsimedian uutiskynnyksen.  Mä olen resonoinut itseni johonkin vikatilaan varmaan, kun luulin, että tuo on uutinen. Enhän mä edes tietäisi, että tuo uutinen on, ellen mä olisi lukenut taas jotakin venäläistä propagandaa ja agitatsioonia. Onkohan tuo nyt ihan schaissea?


VAIKEA SANOA, kun ei missään lue mitään. Siis tässä mediassa, missä on oikeat uutiset. Mä haluaisin nyt apua. Mä olen ihan uneton, kun mulla herää koko ajan aivossa kaikkia tyhmiä kysymyksiä. Te toimittajat, jotka kannatte urhoollisesti sitä kriittistä silmää ja tarkkaa korvaa: Sanokaa joko, että tämä uutinen on propaa ja gandaa, jolloin on ihan oikein se hiljaisuus. Se on muutenkin nukkumiselle hyvä. Tai sitten sanokaa, millä ihmeen tavalla tämän poisjättäminen uutisvirrasta voi olla vapaata ja moniäänistä ja tasapuolista, jos se on totta. Ja miten te osaatte kaikki olla yhtä aikaa hiljaa?? Ette te voi töissä nukkua, vain Vartiainen saa, koska se on tavallaan yrittäjä.

Mä olen nyt aika väsynyt. Mä laitan Hesarin naamalle ja menen kuorsaamaan. Toivottavasti Sari herättää jollekin lounaalle.


Timo Kalliokoski on maailman tarkkailija ja parantaja, jolla on vaikeuksia lukita näkökulmiaan tunnettuihin poliittisiin suuntauksiin tai ideologioihin. Hänen kirjoituksensa syntyvät satunnaisesti satunnaisista aiheista maailman hengen pakottamana.

PÄIVITYS 24.11.2015: Kuva vaihdettu vaihtelun vuoksi.

7 KOMMENTTIA

 1. Nykyisin täytyy resonoida oikealla taajuudella. Auttaa jos lepää paljon sohvalla ja lukee hesaria tai sarjakuvalehtiä. Välillä voi tietenkin vilkaista hömppää kaupallisilta kanavilta. Niiden tarjonta on nyt todella runsasta. On hyvä tehdä myös hankintoja TV-shopista. Vaikkapa hilavitkutin jonka avulla voit väännellä itseäsi mitä ihmeellisimpiin asentoihin. Ihmettelet kerran kokeiltuasi miten olet tullut toimeen sitä ilman. Pyydä vaimokin katsomaan. Hätätilassa hän voi irroittaa sinut hilavitkuttimesta.

  Ravinnoksi kannattaa nauttia hampurilaisia joiden välissä on gmo-pihvi ja juomaksi cocacolaa. Mausteeksi vain tunnettua ketsuppia. Äänestämään ei sohvalta kannata lähteä. Jos kuitenkin äänestät, valitse ehdokkaasi neljästä ”suuresta puolueesta”. Muuten resonointitaajuutesi on väärä.

  Ja kirjoitithan tämänkin artikkelin virallisen valmistajan tuotteilla. Et käyttänyt XZYBQ tietokonetta ja ohjemistoa?

  Näin olet kunnon kansalainen. Resonoit oikealla taajuudella.

  • Juuri näin. Siinä se oikea ja tehovarma resepti on jolla identiteettinsä kadottaa ja itsensä hukuttaa oikeaan taajuuteen.
   Ja sitten voi yllättyäen joskus saada kutsun linnan resonointijuhlaan ja pääsee kättelemään resonointipomoja.

   • Vielä tämä: muistathan lukea ahkerasti ei vain usaria vaan myös iltapäivälehtiä ja välillä Aku-Ankkaa.
    VastaValkean kaltaisiin vaihtoehtomedian viha- ja propagandasivustoihin sinun tulee suhtautua suurella varauksella pysyäksesi oikealla taajuudella.

 2. Ehkä jotakin valoa toimitusten kopeissa sentään on, koska uskaltavat ainakin referoida amerikkalaisten lehtien kriittisiä artikkeleita:

  http://m.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/11/21/saudi-arabia-on-isis-joka-onnistui/201515378/12

  Olin aivan ällikällä lyöty, kun näin jutun ko. lehdessä! Totta kai toimittajatkin näkevät ja tietävät asioista ja varmasti harmittaa etteivät voi kirjoittaa niinkuin asiat ovat, vaan pitää kierrellä ja kaarrella.

  Todennäköisesti muuten Putinkin viittasi puheessaan juuri lännen ja wahhabistisen Saudi-Arabian ”epäpyhään allianssiin” ja siihen liittyvään rahavirtaan. ”Follow the money!”.

  Todettakoon vielä, että jollakin tapaa valtamedian toimitusten ja politiikan nykymeno tuo mieleen ummehtuneen neuvostoajan joskin isännän ääni tulee nyt jostakin lännestä (en kyllä tiedä tarkalleen mistä – kuka osaa sanoa?) ja kotiryssien hyysääjien tilalle ovat tulleet jantuset yms uusine isäntineen. Ja ilmapiirikin on yhtä ummehtunut. Tosin silloisetkin hyysärit lienevät olleet vilpittömiä uskossaan. Ehkä Suomi on sitten se pelinappula suurvaltapolitiikassa ja ehkäpä suomalaisen luonteenlaatu kaipaakin isäntää – tällä kertaa lännestä, EUsta, Natosta yms ja Saksasta kuten ennenkin, kun ei uskalleta olla itsenäisiä. Oli muuten todella mielenkiintoista nähdä, miten median ote Putiniin ja Venäjään muuttui kuin yhdellä taikaiskulla hieman enne Shotsin kisoja – muistatteko? Kuka käski, ohjasi, sopi… ? Vai oliko se vain ajan henki! Joka tapauksessa on hauska nähdä, miten tulevaisuudessa aikaamme jäsennellään ja nimitetään.

 3. Arvasin. Yks kaveri kysyi mikä on XZYBQ tietokone. Se on tietokone jossa on vaihtoehtoinen käyttöjärjestelmä. Niitä saa kaikista hyvinvarustetuista kodinkoneliikkeistä. Jos saatavana olisi van yksi käyttis, se olisi määräävän markkina-aseman väärinkäyttöä, kartelli ja rangaistavaa. Tulisi tuntuvat sanktiot.

  Euroopassa kartelleja valvoo Euroopan komissio. Nettisivut alla. Päivitetty viimeksi 23/02/2010. Ei käännetty suomeksi.

  http://ec.europa.eu/small-business/links/antitrust_fi.htm

  Suomessakin on Kilpailulaki. Sitä valvoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto. Ote kilpailulaista tässä

  4 a § (9.8.2013/586)

  Määräävä markkina-asema päivittäistavarakaupassa

  Elinkeinonharjoittajan tai elinkeinonharjoittajien yhteenliittymän, jonka markkinaosuus päivittäistavarakaupan vähittäismyynnissä Suomessa on vähintään 30 prosenttia, on katsottava olevan määräävässä markkina-asemassa Suomen päivittäistavarakaupan markkinoilla. Päivittäistavarakaupan markkinoihin kuuluvat sekä vähittäismarkkinat että hankintamarkkinat.

  Valvontaa on täällä. Ollos huoleton, poikas valveil on.

  http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/kilpailuasiat/

  Resonoi hiukan kartelleja, prosentteja on ollut mediassakin, mutta kohta tulee sopimus joka vapauttaa markkinatalouden. TTIP. Elinkeinoelämän edunvalvontajärjestöt resonoivat sitä paljon mediassa. Oikeat asiantuntijat kirjoittelevat siitä jopa vieraskynä palstoilla. Se tuo meille työpaikkoja. Kaikki kunnia heille. He ovat tehneet työtä hartiavoimin kohta kolmekymmentä vuotta luodakseen meille työpaikkoja.

  Esteenä on enää meidän kansalaisten resonointi erilaisiin sopimuksiin. Oletamme, että työ on vielä sidoksissa johonkin kelloaikaan, palkanmaksuun tai eläkkeeseen. Tämä on väärää resonointia. Hallitus säätää. Palkat, eläkkeet ja elinikä tullaan säätämään laissa.

  Kommenttini ovat vähän off-topic artikkelista, mutta median resonointia tämäkin. Kotimaista ulottuvuutta.

 4. Sanotaan, että politikoilla ja virkamiehillä on voimakas taipumus liittoutua liike-elämän kanssa meitä kansalaisia vastaan. Tässä ajassa se näkyy selvästi. Sipilä ja Stubb ajavat hartiavoimin hallintarekisterin ”uudistusta”, selkokielellä lisää veronkiertomahdollisuuksia, joka hyödyttäisi myös rikollista toimintaa. Stubb yritti jopa viekkaudella ja vääryydellä salaamalla oman ministeriönsä vero-osaston lausunnon asiasta.

  http://www.hs.fi/talous/a1448253395545

  Sillä lailla. EU tätä ei ainakaan vaadi. Siellä ollaan menossa toiseen suuntaan, jos ollaan. Ei niiden touhuista ota selvää.

  Suomessa on saanut suht vapaasti hääräillä kaksi päivittäistavaran myyntiketjua, K- ja S-, joden markkinaosuus pyörii noin neljänkymmenen prosentin paikkeilla kummankin. Kilpailulain pitäisi kieltää jo yli 30 prosentin osuus, vaan ei näytä kieltävän. Valvojien puutteesta asia ei ole kiinni. Laskin hätäseen Kilpailuviraston sivulta parikymmentä (yli)j ohtajaa ja sihteeriä noin aluksi. Tutkijoita on toinen mokoma. Koko henkilökunnan määrää en viitsinyt katella.

  Melkein aina lakien valvonnassa törmää mittaviin virkamiesorganisaatioihin joilla ei itse asiassa näytä olevan osaa eikä arpaa. Perustetaanko noita virkoja vain lämpimikseen?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here