MYÖHÄÄN ILLALLA 13. marraskuuta 2015 tapahtui Pariisissa terrori-iskujen sarja, joka järkytti ihmisiä ympäri maailmaa. Kuolleita oli 129 ja haavoittuneitakin reilut 350i. Kahdeksan hyökkääjää kuoli, joista seitsemän räjäyttämällä itsensä. Iskut suoritettiin useissa eri kohteissa ja aloitettiin lähes samanaikaisesti iltayhdeksän jälkeen paikallista aikaa.ii Stade de France -jalkapallostadionin lähettyvillä kolme hyökkääjää räjäytti itsensä eri aikoihin Ranskan ja Saksan välisen jalkapallo-ottelun aikana.

Myös ravintoloissa ja baareissa ammuttiin ihmisiä, ja eräs hyökkääjä räjäytti itsensä kahvilassa. Tuhoisin isku kohdistui kuitenkin Bataclan-konserttisaliin, jossa hyökkääjät ampuivat yleisöä kohti ja ottivat panttivankeja. Yle kertooiii, että ainakin 100 ihmistä kuoli iskussa konserttisaliin. Kolme hyökkääjistä räjäytti itsensä poliisin aloittaessa rynnäkkönsä, ja neljäs sai surmansa rynnäkön aikana.

Pian iskujen jälkeen ääri-islamilainen terroristijärjestö Isis ilmoitti olevansa vastuussa niistä. Iskut ovat luonnollisesti aiheuttaneet järkytystä maailmalla, ja useat eri valtioiden edustajat, kuten David Cameron, Barack Obama, Vladimir Putin ja Angela Merkel, ovat tuominneet ne ja ilmaisseet tukensa Ranskalle. Myös arabimaailmassa esimerkiksi Iranin presidentti Hasan Ruhanin on tuominnut ne.iv

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu puolestaan vertasi tilannetta omaan maahansa, jossa ääri-islamistit myöskin nähdään uhkana. Mainittakoon kuitenkin, ettei Isis ole koskaan hyökännyt Israelia vastaan. Itse asiassa se on todennutv, ettei ole tällä hetkellä ollenkaan kiinnostunut Israelista, vaan pitää taistelua ”vääräuskoisia” muslimeja vastaan tärkeämpänä. Ja kuten Times of Israel toteaavi, kriitikot ovat jo aiemmin huomauttaneet, että verratessaan palestiinalaisterroristeja Isisiin Netanjahu sortuu monimutkaisen uhan liialliseen yksinkertaistamiseen.

Valikoitua ja politisoitunutta keskustelua terrorismista

Tässä kohtaa – kun maailman huomio jälleen kerran pyritään kohdistamaan ääri-islamisteihin – onkin hyvä muistaa, että uskonnollinen fanaattisuus ei ole ainoastaan islamin uskoa koskeva ongelma. Pariisin terrori-iskuihin liittyvänä esimerkkinä mainittakoon, että aivan kaikki eivät pitäneet niitä kaikin puolin pahana asiana, eikä tässä tarkoiteta ainoastaan ääri-islamisteja. Länsirannalla sijaitsevan Kiryat Arban siirtokunnan päärabbi Dov Liorin kerrotaan Jerusalem Postin mukaanvii todenneen holokaustiin viitaten, että ”syntiset veren tahrimassa Euroopassa saivat ansionsa mukaan siitä hyvästä, mitä he tekivät kansallemme 70 vuotta sitten”. Lior on näkemystensä vuoksi aiemmin joutunut tekemisiin poliisinkin kanssa, ja esimerkiksi viime vuonna hän väitti, että rauhan saavuttamiseksi juutalainen laki sallisi jopa koko Gazan kaistan tuhoamisen siviileineen päivineen.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa vallalla olevan uuskonservatiivisen suuntauksen taustalla puolestaan vaikuttaa sionistien lisäksi myös kristittyjä fundamentalisteja.viii Jokaisen uskonnon piirissä on siis omat fanaatikkonsa. Edellä mainittu Lior on räikeimmästä päästä oleva esimerkki fanaattisista sionisteista ja siitä, kuinka he röyhkeästi yrittävät käyttää vaikkapa holokaustia poliittisena lyömäaseenaan. Suurta huomiota saavien terroritekojenkin kohdalla sionistit monesti – joko tietoisesti tai tiedostamattaan – tuntuisivat olevan taipuvaisia miettimään, kuinka iskut voisivat edistää heidän omaa agendaansa. Syyskuun 11:nnen iskujen (9/11-iskujen) jälkeen Netanjahu totesi välittömästi niiden luovan sympatiaa Israelia kohtaanix ja myöhemminkin mainitsix Israelin hyötyvän iskuista, koska ne ”käänsivät yleisen mielipiteen Amerikassa eduksemme”.

Poliitikko ja pitkän sotilasurankin tehnyt Ehud Barak puolestaan koetti mobilisoida maailmaa paitsi terrorismin vastaiseen taisteluun, myös Israelin tueksi vain tuntien kuluttua 9/11-iskuista, ennen kuin Osama bin Laden ja al-Qaidakaan oli julistettu syylliseksi. Syy näiden asioiden kertaamiseen Pariisin terrori-iskuja käsittelevässä kirjoituksessa on se, että ne muistuttavat Netanjahun tuoreita lausuntoja. Vaatihan tämä heti Pariisin iskujen jälkeen maailmaa tuomitsemaan myös Israelin vastaiset hyökkäykset julistaen, etteivät israelilaiset – kuten eivät pariisilaisetkaan – ole millään tavalla vastuullisia itseensä kohdistuneesta väkivallasta. Tavallisen kansalaisen näkökulmasta näkemykseen on helppo yhtyä, mutta saattaisihan asian nähdä niinkin, että vallanpitäjien politiikallakin olisi jotain merkitystä. Aggressiivinen politiikka johtaa usein aggressiiviseen käyttäytymiseen puolin ja toisin.

Myös Jerusalemin pormestari Nir Barkat totesixi, että ”koko maailma ymmärtää nyt, mitä koemme Israelissa ja Jerusalemissa”. Kaikilla ei välttämättä ole kuitenkaan varaa tämän kaltaisiin lausuntoihin. Entäpä jos vaikka Bashar al-Assad olisi todennut, että nyt maailma ymmärtää, mitä ihmiset kokevat Syyriassa ja Damaskoksessa? Näkisimmekö kenties otsikoita, joiden mukaan Assad suhtautuisi myönteisesti Pariisissa tapahtuneisiin veritöihin? Vertaukset Israelin ja Ranskan välillä eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään israelilaisten poliitikkojen lausuntoihin. Puolustusanalyytikko Dominique Rizet totesi Ranskan merkittävämmällä uutiskanavalla BFMTV:lläxii, että sellaista mitä tapahtui Ranskassa on tapahtunut Israelissa viimeiset 20 vuotta. Myös ranskalaissyntyinen israelilaistoimittaja Jonathan-Simon Sellem kommentoi, että ”on kuin eläisi Israelissa”.

Väkivaltaisuudet israelilaisia kohtaan ovat aivan yhtä paheksuttavia kuin väkivaltaisuudet keitä hyvänsä kohtaan. Mutta ei Israel ole kuitenkaan ainoa tai välttämättä edes eniten väkivallanteoista kärsivä Lähi-idän maa, vaikka se usein pyritäänkin nostamaan erityisasemaan. Kuten Rostam Tajrishi toteaa artikkelissaan Pariisin pahat terroristitxiii, ”[Damaskoksessa ja Bagdadissa] tällainen on arkea”, mutta esimerkiksi Israelin naapurimaan Libanonin pääkaupungissa tapahtunut terrori-isku ei tunnu hetkauttavan juuri ketään. Netanjahukin mainitseexiv kyllä ”viattomat ihmiset” Pariisissa, Lontoossa, Madridissa, Mumbaissa, Buenos Airesissa ja Jerusalemissa, mutta ei kuitenkaan esimerkiksi juurikin Beirutissa, jossa vain päivää ennen Pariisin iskuja tapahtui yli 40 ihmistä tappanut pommi-isku.xv

Edelleen Bahmanpourin kirjoitukseen viitaten, profiilikuvaa Facebookissa saisi olla hyvin ahkerasti päivittämässä milloin minkäkin maan väreihin jos haluaisi tasapuolisesti osoittaa solidaarisuuttaan terrori-iskujen uhreille ympäri maailmaa. Keskustelu terrorismista on kuitenkin hyvin valikoivaa ja politisoitunutta. Iskuja länsimaita vastaan kauhistellaan. Niistä kirjoitetaan päiväkausia etusivun otsikoita. Arabimaissa tehdyt iskut taas – mikäli ne ylipäätään ylittävät uutiskynnyksen – eivät samaan tapaan näy otsikoissa ja unohtuvat melko nopeasti.

Toisaalta on luonnollista, että mitä lähempänä iskut tapahtuvat, sitä enemmän ne kohahduttavat. Varsinkin kun iskut eivät ole Euroopassa ihan jokapäiväisiä, ja Lähi-idässä niitä tapahtuu sen verran usein, että niistä on jo totuttu kuulemaan. Vaarana vain on, että saatetaan jopa ajatella olevan luonnollista, että siellä ne ”fanaatikot” vaan räjäyttelevät toisiaan. Tai että ainoastaan länsimaita vastaan suoritettavat iskut ovat merkittäviä terroristienkin ollessa useimmiten islamisteja tai muita ”vapaan ja demokraattisen” järjestelmämme vihaajia.

Terrorismiin kykenevät kuitenkin hyvin monenlaisia ideologioita edustavat ääriajattelijat. Viitaten vielä esimerkiksi Israeliin, saattaisi kuulla sanottavan, että jos jotkut israelilaiset nyt sitten ovatkin hieman fanaattisia, eivät he sentään varsinaisesti syyllisty terrorismiin. Tämä ei kuitenkaan täysin pidä paikkaansa. Israelilaisten tai heidän tukijoidensa suorittamista terrori-iskuista vain ei pidetä niin suurta meteliä, mutta esimerkiksi Jewish Defense League on järjestö, jota FBI on luonnehtinutxvi ”oikeistolaiseksi terroristiryhmäksi”. Sen johtohahmo Victor Vancier lausui vuonna 1986 The Village Voice -lehdessä, että ”jos uskotte shiiojen Libanonissa olevan kyvykkäitä fantastisiin itsemurhaiskuihin, juutalainen vastarintaliike vasta saakin amerikkalaiset huokaamaan: ’kuinka juutalaiset onnistuvat tekemään tällaisia asioita?’”. Hän myös kertoi kumppaneidensa olevan ”epätoivoista porukkaa”, jotka eivät välitä edes omasta hengestään.xvii

Lisäksi Israelin tiedustelupalvelu Mossad on esimerkiksi CIA:n tapaan antanut tukeaan ääri-islamisteille.xviii Israel onkin varsinainen hyväntekijä, sillä sen on väitetty myöntäneenxix hoitaneensa Syyrian hallituksen vastaisia al-Qaida-taistelijoita sairaaloissaan, jotta nämä toivuttuaan voisivat palata rintamalle. Isisinkin sanotaan mm. Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian tiedustelupalveluiden lisäksi saaneen tukea myös Mossadilta. Tällä perusteella kaikkien näiden valtioiden voisikin sanoa vähintään tukevan terrorismia. Eräs Israeliinkin yhdistetty kiistelty aihealue ovat tietenkin valtiollisten toimijoiden suorittamat valeiskut eli ns. false flag -tyyppiset iskut. Ne eivät aina paljastu suurelle yleisölle aivan yhtä avoimesti kuin vaikkapa niin kutsutun ”Lavonin selkkauksen”xx kohdalla sattui käymään.

Siinä Netanjahu on periaatteessa oikeassa, että viime kädessä terroriteoista voi toki syyttää terroristeja. Mutta hän ehkäpä luonnollisista syistä ”unohtaa” täysin valtiollisten tahojen, kuten omankin maansa tiedustelupalveluiden, mahdolliset suhteet näihin terroristeihin tai pyrkimykset heidän manipuloimiseensa. Lisäksi hän edustaa kantaa, jonka mukaan terrorismi johtuu ainoastaan irrationaalisesta vihasta. Näkökulmasta riippuen saattaisi myös Israelin toimia palestiinalaisia kohtaan luonnehtia tietynlaiseksi terrorismiksi.

Onko Ranska todella Isisin vihollinen?

Mutta palataksemme sivupoluilta itse aiheeseen, on ehkäpä vielä aikaista tehdä kovin pitkälle vietyjä johtopäätöksiä Pariisiin terrori-iskuista. Non-Aligned Mediasta tunnettu Brandon Martinez esittääxxi kuitenkin kirjoituksessaan France Attacks: ISIS – The Globalist Gift That Keeps on Giving mielenkiintoisen kysymyksen: ”Miksi Isis haluaisi hyökätä Ranskaa vastaan, kun se on jo vuosien ajan hyötynyt Ranskan runsaskätisyydestä sen tarjoamien aseiden ja muun tuen suhteen?” Sillä kuten Martinez toteaa, Ranska on Yhdysvaltojen ja sen kumppaneiden ohella tukenut Isisiä ja muita kapinallisryhmiä Syyriassa samalla kun se niin kutsutun kansainvälisen liittouman jäsenenä on lähinnä teeskennellyt pommittavansa niitä.

Martinez viittaa The Guardianin reportaasiinxxii, joka valottaa Ranskan yhteistyötä Syyrian presidentti Bashar al-Assadin vastaisten kapinallisten kanssa todeten Ranskan olevan ”Syyrian aseellisen opposition näkyvin tukija”. Rahaa on päätynyt myös islamistiryhmille, jotka ovat usein kääntyneet al-Qaidaan linkittyvien ryhmien puoleen apua saadakseen. Myös World Socialist Website kertooxxiii ”Ranskan myöntäneen, että se on toimittanut aseita Syyrian ’kapinallisille’”. Kehottaessaan ulkoministeri Laurent Fabiusta toimittamaan aseita syyrialaisille Uuden antikapitalistisen puolueen puhemies Olivier Besancenot totesikin, ettei pidä kuunnella niitä, jotka pelkäävät aseiden päätyvän jihadisteille, sillä näin on joka tapauksessa jo käynyt.

Tässä vaiheessa voisi olla lisäksi paikallaan muistuttaa, että kuten vaikkapa Foreign Policy -lehti on tuonut esiinxxiv, mitään ”maltillisia” Assadin hallituksen vastaisia ryhmiä ei ole, vaan käytännössä kysymys on ainoastaan jihadisteista, joiden kuohunnan lehti katsoo kylmän viileästi olevan eduksi Yhdysvalloille ja näin ollen kehottaakin ”hiljaisesti” tukemaan heitä.

Al-Qaidaan kytkeytyvien taistelijoiden muuttuminen maltilliseksi (tässä: Vapaan Syyrian armeija) oppositioksi.
Al-Qaidaan kytkeytyvien taistelijoiden muuttuminen hyväksytyksi oppositioksi (tässä: Vapaan Syyrian armeija) länsimaiden uutisoinnissa.
Millaisia seurauksia terrori-iskuilla on?

Ranskan presidentti Francois Hollande julisti terrori-iskujen olleen sotatoimi.xxv Kuitenkin myös Ranska oli suorittanut sotatoimia Syyriassa. Kuten edellä kuvattiin, maa vaikuttaisi kaiken lisäksi jopa tukeneen samoja terroristeja, joita vastaan se väittää siellä taistelevansa. Ranska on siis tavallaan sotaa käyvä maa monellakin tavalla. Ja niin valitettavaa kuin se onkin, sodassa tulee väistämättä siviiliuhrejakin. Pariisin terrori-iskujen kaltaisista sotatoimista tekee erityisen tuomittavia tietenkin se, että ne kohdistuvat tarkoituksellisesti ainoastaan siviileihin. Mutta olettiko presidentti Hollande sitten, että vain toinen osapuoli suorittaisi sotatoimia vastapuolen maaperällä? Varsinkin kun pelataan kaksilla korteilla Isisin kaltaisen organisaation kanssa, täytyy olla tietoinen riskistä, että omassakin maassa saattaa rytistä.

Martinez esittää kysymyksen, kääntyikö tämä Ranskankin tukema Frankensteinin hirviö isäntäänsä vastaan vai onko kyseessä jälleen jonkin sortin ”näytelmä”, jota voidaan käyttää verukkeena uusille interventioille. Hän toteaa, että ”loppujen lopuksi sillä ei ole oikeastaan väliä”. Lopputulos olisi kuitenkin sama. Ei kai kukaan – edes Isis – ollut niin naiivi, että kuvitteli Pariisin terrori-iskujen saavan Ranskan vetäytymään Syyriasta? Isisin sotaisa ideologia huomioon ottaen ei se varmaankaan tällaista tavoitellutkaan – mikäli se todella oli iskujen takana – vaan ennemminkin pyrki heittämään lisää bensaa liekkeihin. Siinä mielessä sen tavoitteiden voisikin jälleen katsoa olevan yhteneviä entistä äänekkäämmin sotarumpuja kumisuttavan kansainvälisen liittouman kanssa.

Ja niinhän siinä kävikin, että Ranska käynnisti massiiviset ilmaiskut Syyriassa.xxvi Tarkoituksena on toki pommittaa Isisin tukikohtia, ja saattaahan niihin jokunen pommi päätyäkin. Martinez kuitenkin toteaa olevan pelkkää teatteria ja Hollywood-fantasiaa, että länsi ja – USA:n, Israelin sekä Saudi-Arabian tiedustelupalveluiden alulle panema – Isis olisivat todellisia vihollisia: ”Poliitikot, jotka ovat kaikkein äänekkäimmin kritisoineet Isisiä julkisesti, ovat alusta alkaen olleet aktiivisimpia sen aseistamisessa ja rahoittamisessa salaisesti – vaikkakin Persianlahden maissa toimivien välikäsien kautta.” Vaikka Ranskan ilmaiskut siis ainakin tällä kertaa näyttivätkin osuneen kohteisiinsa, alueen siviilit ovat täysin oikeutetusti huolissaan päätymisestään Pariisin terrori-iskujen maksumiehiksi.xxvii

Sotatoimien lisäksi Martinez ennakoi Pariisin terrori-iskujen johtavan ranskalaisten oikeuksien ja vapauksien kaventamiseen entisestään. Ranskalaisen satiirilehti Charlie Hebdon jouduttua terrori-iskun kohteeksi 7. tammikuuta 2015 ei sananvapaus suinkaan lisääntynyt, vaikka sen puolesta kovasti marssittiinkin. Muslimeista kyllä piti saada vitsailla mielin määrin, mutta esimerkiksi sionismin vastainen koomikko Dieudonné pidätettiin. Ottamatta kantaa hänen sanomisiinsa ”tekee hallitus hänen ’sananvapaudestaan’ hyvin kallista”, kuten The Telegraph kirjoittaa.xxviii

Oliko Isis todella asialla?

Vaikka Isis on ilmoittanut olleensa vastuussa Pariisin hyökkäyksistä, ei voida täysin jättää pois laskuista sitäkään vaihtoehtoa, että kyseessä olisi ollut jonkinlainen false flag -isku tai että Isis olisi vähintäänkin saanut apua joltain valtiolliseltakin taholta. Onko esimerkiksi vain sattumaa, että jälleen kerran – kuten hyvin usein korkean profiilin terrori-iskujen kohdalla – iskujen aikaan oli meneillään iskujen mukainen terrorisminvastainen harjoitusxxix? Lääkäri Patrick Pelloux on kertonutxxx poliisien, ensiapujoukkojen ja lääkärien olleen valmistautuneita, koska sattumalta juuri kyseisenä päivänä Pariisissa oli harjoiteltu useisiin kohteisiin kohdistuvaa hyökkäystilannetta varten.

Samanaikaisesti terrori-iskujen kanssa järjestettävien harjoitusten tarkoituksena saattaa olla pyrkimys hämätä puolustusjärjestelmiä. Esimerkiksi 9/11-iskujen alkuvaiheissa useat sotilashenkilöt luulivat tapahtumia vain osaksi meneillään olleita harjoituksia, joihin sisältyi mm. simuloitu lentokoneen kaappaus. Iskujen mukaisilla harjoituksilla saattaisi olla toisenlaisiakin tarkoituksia. Ne voisivat myös toimia kulissina iskuja suunnittelevalle taholle ja siten helpottaa iskujen organisointia. Vaikka terrori-iskujen kanssa samansisältöiset ja -aikaiset harjoitukset tuntuisivatkin olevan pikemminkin sääntö kuin poikkeus, ei pidä lähteä yleistämään, vaan jokaista tapausta on tarkasteltava erikseen.

Joten vaikka samalle päivälle Pariisin terrori-iskujen kanssa suunniteltu harjoitus onkin mielenkiintoinen yksityiskohta, enempää asiasta tietämättä ei kuitenkaan ole järkevää muodostaa johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen. Toinen kiintoisa tapaus – josta myöskin on vielä aikaista tehdä varsinaisia päätelmiä – on itsensä räjäyttäneen pommimiehen tapahtumapaikalle jättämä passi. Tällä kertaa passin ei sentään tarvinnut räjähdyksen lisäksi pelastua matkustajakoneen ja pilvenpiirtäjän läpi. Passi on kuitenkin ilmeisesti väärennetty, ja sen kaksoiskappale on löytynyt eräältä pakolaiselta Serbiassa.xxxi

Vox-sivusto puolestaan kirjoittaaxxxii, että Isisin lausunto, jossa se ottaa vastuun iskuista, ei ole erityisen vakuuttava. Se ei sisällä mitään ainutlaatuista tietoa iskuista tai niiden tekijöistä, joten periaatteessa kuka tahansa uutisia seurannut olisi voinut sen kirjoittaa. Toisinaan terroristiryhmät sisällyttävät lausuntoihinsa joitakin yksityiskohtia iskujen suunnittelusta tai toteutuksesta juurikin osoittaakseen todellakin olleensa vastuussa niistä. Ja vaikka hyökkääjät usein pyritään esittämään marttyyreina, Isisin lausunto ei myöskään sisältänyt mitään tietoa hyökkääjistä — ei edes nimiä tai kuvia. Isisin tapana on myös ollut ottaa kunnia erinäisistä terrori-iskuista, oli se niistä vastuussa tai ei. Vox toteaa, että vaikka onkin syytä uskoa Isisin olevan vastuussa hyökkäyksistä, on lausunto omituinen.

Brandon Martinez lisää, että myös edeltäjänsä al-Qaidan tavoin Isis on täydellinen työväline tiedustelupalveluille. Kuka tahansa voisi esiintyä sosiaalisessa mediassa Isisin nimissä ja ottaa vastuulleen mitä tahansa. Ryhmän epämääräinen rakenne mahdollistaa kenen hyvänsä toimimisen sen nimissä olematta mitenkään edes yhteyksissä ryhmään.

9/11-iskuista syytettyjen tapaan Pariisin terrori-iskujen uskonnollisiksi kiihkoilijoiksi väitetyistä tekijöistä on paljastunut yllättäviä asioita.xxxiii He eivät itse asiassa näyttäisi olleen kovinkaan fundamentalistisia. Veljekset Brahim ja Salah Abdeslam kävivät usein Les Beguines -baarissa Brysselissä, jossa heidän nähtiin – melko runsaallakin kädellä – nauttivan sellaisia aineita, joille ääri-islamistisen Isisin edustajat tavallisesti rypistäisivät otsaansa. Paikallinen mies oli kertonut uutistoimisto AFP:lle, että ”he olivat ystäviämme, polttivat paljon ja joivat paljon, mutta eivät olleet radikaaleja”. Les Beguinesin ovet kuitenkin suljettiin Belgian viranomaisten toimesta, koska siellä käytettiin paljon myös huumausaineita.

Baarin naapurissa asunut mies kertoo, ettei koskaan nähnyt veljeksiä moskeijassa. ”Perjantaisin (kun muslimit pitivät viikoittaisia rukoustuokioitaan) he pysyivät terassilla polttelemassa tupakkaa.” Eräs veljesten ystävistä toteaa, etteivät he harjoittaneet islamia. Heillä ei ollut pitkää partaa, vaan he pukeutuivat tavalliseen tapaan ja joivat alkoholia siinä missä muutkin. Monien nuorten miesten tapaan he pitivät jalkapallosta ja kävivät klubeilla tuoden mukanaan naisseuraa. Kerrotaan, että veljekset olisivat radikalisoituneet iskujen suunnittelijaksikin arvellun Abdelhamid Abaaoudin toimesta. Sputnik Newsxxxiv tosin toteaa, ettei Abaaoudkaan – joka tuli myöhemmin surmatuksi poliisien tekemässä ratsiassa – olisi ”vaikuttanut erityisen hartaalta”. Ylen mukaanxxxv hänen on kuvailtu olleen ”huoleton opiskelija” ennen matkustamistaan Syyriaan vuonna 2013. The Independent kertooxxxvi, että todistajien mukaan Abaaoud nähtiin juopottelemassa ja polttamassa kannabista vielä Pariisin veritekojen jälkeenkin. Hänen sanotaan olleen 8–10 hengen ryhmässä, jonka on usein nähty viettävän aikaa baarissa Pariisin esikaupunki Saint-Denisissa, jossa myös Stade de France -jalkapallostadion sijaitsee.

Abaaoud joka tapauksessa varttui Molenbeekin kaupunginosassa Brysselissä. Hän kävi katolista koulua, kunnes tuli pidätetyksi ryöstöstä yhdessä Salah Abdeslamin kanssa vuonna 2011. Ranskalaisen terrorismiasiantuntijan mukaan Abaaoudin otaksutaan opettaneen Abdeslamille islamilaista taqiyya-oppia, joka sallisi muslimien ”hämätäkseen turvallisuus- ja tiedustelupalveluja” käyttäytyä ”epäsoveliaasti”. Pohjimmiltaan taqiyyassa kuitenkin on tiettävästi kyse vain siitä, että ”valehtelu on luvallista, jos muslimi pelkää henkensä puolesta tai on muuten ahdingossa”.xxxvii Huumeiden ja alkoholin käytössä mentäisiin jo melko pitkälle alkuperäisestä opista, vaikka ääriuskovaiset toki saattaisivatkin sitä soveltaa tarkoitustensa mukaisesti. Väitetäänhän, että Isisin opaskirjoissa marttyyreiksi havitteleville sallittaisiin kannabiksenkin poltto päämääriensä saavuttamiseksi.

Mutta riittävätkö nämä huomiot sitten selittämään veljesten käyttäytymisen kokonaisuudessaan? Olivatko he niin omistautuneita tiedustelupalveluiden hämäämiseen, ettei heitä koskaan nähty moskeijassa tai edes rukoilemassa? Ja kaiketi kohtuullisempikin päihteiden käyttö tai muiden ”paheellisten” aktiviteettien harjoittaminen olisi riittänyt hämäystarkoituksessa, jos se muutoin olisi ollut vastoin heidän vakaumustaan.

Fox News kertoixxxviii tuoreeltaan iskujen jälkeen, että poliisin pidättämä terroristiepäilty oli sanonut kuuluvansa Isisiin ja kyseessä olleen Isisin operaatio. Mutta kuka oli tämä epäilty? Sanotaanhan, ettei tuona päivänä otettu ketään kiinni elävänä, vaan hyökkääjät kuolivat joko poliisin toimesta tai räjäyttämällä itsensä. Toinen kummastusta herättävä asia on, että todistajien mukaan hyökkääjien sanotaanxxxix avatessaan tulen Bataclan-konserttisalissa huutaneen ”Allahu akbar” (”Allah on suurin”) ja ”Syyrian puolesta”. CNN:n haastattelussaxl konserttisalissa ollut radiotoimittaja Julien Pearce kuitenkin väittää, etteivät hyökkääjät huutaneet tai sanoneet yhtään mitään. Hänen väitettään tukee hyökkäyshetkeltä tallentunut ääninauhoite konserttisalista.

Kaikki kuvaukset autoilla liikkuneista asemiehistä eivät myöskään aivan vastaa sitä kuvaa, joka useimmilla lienee islamistiterroristeista. Eräs ampujista oli silminnäkijän mukaanxli ”valkoinen, parta sileäksi ajeltu ja hiukset siististi leikattu”. Punaista huivia lukuun ottamatta ampuja oli pukeutunut kokonaan mustaan. Rakenteeltaan hän oli erityisen lihaksikas ja muistutti painonnostajaa. Kasvot olivat ilmeettömät ja mies käyttäytyi kumppaninsa tapaan hyvin rauhallisesti. ”He näyttivät sotilailta tai palkkasotureilta ja suorittivat koko homman kuin se olisi sotilasoperaatio.”

Tuloksetonta urkintaa poliisivaltiossa

Brandon Martinez nostaa esiin vielä kysymyksen, kuinka räjähteet ja automaattiaseet saattoivat päätyä terroristeille poliisivaltiossa, jossa tavallisia kansalaisiakin tarkkaillaan kellon ympäri? Eivätkö tiedustelupalvelut kyenneet saamaan minkäänlaista vihiä asiasta, vaikka puhelinkeskusteluja tallennetaan ja kuunnellaan ja dataa internet-aktiviteeteista kerätään valtavia määriä? Kannattaako siis ihmisten yksityisyyttä uhrata turvallisuuden nimissä, kun kerran tämän tason terrori-iskuistakaan ei kaikesta huolimatta saada mitään vihiä, vaan ne tulevat aina täytenä yllätyksenä? (Onneksi nämä äärimmäiseen salassapitoon kykenevät terroristit ovat kuitenkin sen verran huomaavaisia, että jättävät passejaan tapahtumapaikalle.)

Perinteiset valvontakamerat eivät aina ole toimineet terrori-iskujen tapahtuessa.
Perinteiset valvontakamerat eivät aina ole toimineet terrori-iskujen tapahtuessa.

Artikkelissaan Are French Intelligence Incompetent Morons or Devilish Plotters?xlii Martinez jatkaa aiheen käsittelyä. Tammikuussa Ranskan tiedustelu väitti satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen kohdistuneen terrori-iskun tulleen täytenä yllätyksenä, vaikka kaksi epäiltyä veljestä oli ollut aiemmin seurannassa.xliii Valvonnasta oli kuitenkin luovuttu joitain kuukausia aiemmin, koska ”mitään epäilyttävää ei ollut tullut esille”. Toinen veljeksistä oli vuonna 2005 pidätetty, kun oli epäilty hänen aikovan liittyä jihadisteihin Irakissa, ja vielä tämän jälkeenkin molemmat heistä olivat käväisseet Jemenissä saamassa koulutusta al-Qaidalta. Nämäkö siis eivät olleet henkilöitä, joita olisi kannattanut pitää silmällä, vaikka juuri parin viime vuoden aikana ei mitään epäilyttävää ollutkaan paljastunut?

Näitä lipsahduksia perustellaan aina resurssien puutteella. Kuten Martinez toteaa, ”hallitukset julistavat tarvitsevansa lisää resursseja kansalaistensa vakoiluun pysäyttääkseen terroristit, mutta ironisesti väittävätkin sitten uusien vakoiluohjelmiensa itse asiassa heikentävän mahdollisuuksiaan todellisten terroristien pysäyttämiseksi, koska niiden keräämä datamäärä on liian suuri läpikäytäväksi”. Martinez muotoilee asian hieman kärjistetysti: ”[He] tuhlaavat veronmaksajien rahoja kuunnellen eläkeläisten jaaritteluja bingoilloista samalla kun terroristien yhteydenpidot hukkuvat kerätyn datamassan pohjattomaan kuiluun.”

Varmastikin osa materiaalista voidaan karsia saman tien tai ainakin sen läpikäyntiä priorisoida. Eläkeläisten puhelinkeskusteluista tuskin paljastuu vihjeitä terroristien toimista. Ja voisi kuvitella, että terroristit tuskin käyttävät esimerkiksi mitään kovin heikosti salattuja viestintälaitteita tai -sovelluksia erityisen valonarkaan toimintaan. Jos kerran tavallinen kansakaan ei enää usko tavanomaisten sähköpostipalveluidensa olevan turvassa urkinnalta, miksi terroristit olisivat sen luottavaisempia?

Hebdo-iskun jälkeen Ranskan poliisi ja tiedustelupalvelut saivat käytännössä rajoittamattomat valtuudet. The Guardianin mukaanxliv uusi laki mahdollisti ”puhelinten ja sähköpostien salakuuntelun ilman juridista päätöstä”. Kenen tahansa terrorismista epäillyn yhteydenpitoja on sallittua vakoilla, ja palveluntarjoajien on luovutettava tietoja niitä pyydettäessä. ”Tiedustelupalveluilla on oikeus sijoittaa kameroita ja äänityslaitteita yksityisasuntoihin sekä asentaa ohjelmistoja, jotka tallentavat jokaisen näppäimen painalluksen kyseisellä tietokoneella reaaliaikaisesti.” Näitä tietoja viranomaiset voivat pitää hallussaan kuukauden ja niihin liittyvää metadataa viisi vuotta. Metadata on anonyymia, mutta tiedustelupalvelut voivat halutessaan helposti selvittää käyttäjien henkilöllisyyden.

Vaikka siis kansalaisten kaikki liikkeet niin fyysisesti kuin virtuaalisestikin voidaan kartoittaa haluttaessa jokaista näppäimen painallusta myöten, tiedustelupalvelut eivät kyenneet jäljittämään monta henkilöä käsittävää terroristisolua, joka suunnitteli monimutkaista operaatiota. Siinä onnistuakseen terroristien oli hankittava AK-47-rynnäkkökivääreitä ammuksineen, räjähteitä ja ajoneuvoja. Heillä oli myöskin oltava jonkinlainen turvapaikka tarvikkeidensa varastoimiseen ja valmisteluun iskua varten. Kaikki tämä tapahtui väitetysti herättämättä mitään huomiota tiedustelupalveluissa. Vielä ei tiedetä, kuinka terroristit saivat haltuunsa sotilastason aseita. Martinez arvioi, että asia ei välttämättä selviäkään, sillä tutkimukset saattaisivat johtaa Ranskan valtioon itseensä.

Jos sitten Ranskan tiedustelupalvelulla ei ollutkaan mitään aavistusta tapahtumista tai iskun tekijöistä etukäteen, niin muilla mailla sitä tuntuisi olleen sitäkin enemmän. Irak sanooxlv varoittaneensa Yhdysvaltain johtamaa liittoumaa vain päivää ennen Pariisin iskuja tiedottamalla, että Isisin johtohahmo Abu Bakr al-Baghdadi oli antanut käskyn hyökätä liittoumaan kuuluvia maita sekä Irania ja Venäjää vastaan. Kaksi virkailijaa kertoo varoittaneensa Ranskaa etukäteen antamalla tietoja, joita Ranskan viranomaiset eivät ole vielä julkistaneet. Ranskan tiedustelu on todennut saavansa tällaista tietoa ”kaiken aikaa” ja ”joka päivä”.

Huffington Postin mukaanxlvi Turkki oli varoittanut Ranskaa kahdesti – joulukuussa 2014 ja kesäkuussa 2015 – Pariisin terrori-iskuihin osallistuneesta 29-vuotiaasta Ranskan kansalaisesta, jonka nimi oli tullut esiin tutkittaessa neljää muuta terrorismista epäiltyä. Kuitenkin vasta iskujen jälkeen Turkilta pyydettiin tietoja miehestä. Israelilaislähteet taas kertovat Ranskan juutalaisyhteisöön kuuluvien viranomaisten saaneen jo kuukausien ajan varoituksia laajan terrori-iskun korkeasta todennäköisyydestä maassa.xlvii Alun perin varoituksen uutisoitiin tulleen iskujen tapahtumapäivän aamuna, mutta myöhemmin asiaa käsittelevää artikkelia korjattiin. Myös Netanjahu on todennutxlviii Israelilla olleen tietoa Pariisin iskuun osallistuneista.

Bataclan-konserttisalin on sanottu olleen aiemminkin ääri-islamistien hyökkäyssuunnitelmien kohteenaxlix, koska sen edelliset omistajat olivat juutalaisia. Israelin etuja valvova järjestö Anti-Defamation League ehtikin jo ehdottaal iskuille ”antisemitistisiä motiiveja” huolimatta siitä, että uhrien joukossa ei ilmeisesti ollut juutalaisia ja konserttisalikin oli hiljattain myyty uusille omistajille. Potentiaalisena hyökkäyskohteena sitä olisi ehkä kuitenkin voinut edelleen pitää.

Kadehtivatko terroristit ”vapauttamme ja demokratiaamme”?

Mutta vaikka Isis olisi ollut iskun takana saamatta apua ulkopuolisilta toimijoilta, voisimmeko pitää ääri-islamistien iskua Euroopassa täytenä yllätyksenä? Tietenkin terrori-iskut ovat aina tuomittavia, eikä niitä voi oikeuttaa millään verukkeilla. Mutta kuten todettua, esimerkiksi Syyriassa tämäntapaiset iskut ovat arkipäivää, eikä niistä oikein voi syyttää Assadia tai pohjimmiltaan edes Isisiä. Perimmäisenä syynä on se, että länsi Yhdysvaltojen johdolla on moukaroinut Lähi-itää mielensä mukaan — ja myös aseistanut, rahoittanut ja kouluttanut äärijärjestöjä — jo lähes 15 vuotta, ja tätä ennenkin se on suorittanut lukuisia sotatoimia ja/tai operaatioita alueella. Hajota ja hallitse -taktiikkaa käyttäen länsi onkin pyrkinyt epävakauttamaan aluetta päästäkseen luomaan kaaoksesta järjestystä oman agendansa mukaisesti, joka sattumoisin noudattelee hyvin pitkälti myös Israelin toivomuksia. Esimerkiksi Saddam Husseinia vuoroin tuettiin ja vuoroin vastustettiin, ja pelkästään Irakin sodassa seurauksineen on kuollut satoja tuhansia siviilejä.

Olemme kuitenkin jälleen saaneet kuulla väitteitä, että terrorismi johtuisi ennen kaikkea kateudesta ja/tai irrationaalisesta vihasta länsimaista järjestelmäämme kohtaan. Ulkoministeri Timo Soinikin totesili ”Euroopassa ja maailmalla [olevan] tahoja, jotka vihaavat länsimaista järjestelmää ja länsimaista ajatusmaailmaa”. Varmasti sellaisiakin tahoja on, mutta onko asia todella näin yksinkertainen? Naton pääsihteeri Jens Stoltenbergin mukaan ”Pariisin iskut olivat hyökkäys vapautta ja demokratiaa vastaan”.lii Lisäksi hän totesi, että ”taistelu vie aikaa, mutta me voitamme, sillä arvomme ovat ääriryhmiä parempia”. Ei voi kuin ihmetellä, onko siis esimerkiksi aseiden ja rahoituksen tarjoaminen näille ääriryhmille osoitus näistä ”paremmista arvoista”? Myös SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne oli luottavainen sen suhteen, että ”terrorismi ei koskaan voita demokratiaa ja vapautta”.liii

Mitä sitten on tämä vapaus ja demokratia? Jokaisen terrori-iskun jälkeen ihmisten yksityisyyttä ja oikeuksia pyritään vähentämään entisestään ”terrorismin vastaisen sodan” nimissä. Jos terroristien tavoitteena on länsimaiden ihmisten vapauksien kaventaminen, eikö heidän voi katsoa onnistuneen tässä melkoisen hyvin? Demokratiamme taas on hieman kärjistäen lähinnä sitä, että muutaman vuoden välein voimme käydä valitsemassa jonkin uuden puhuvan pään latelemaan meille edellä lainatunkin kaltaisia viisauksia. Esimerkiksi terrorismin suhteen poliitikoilla ei ole joko ymmärrystä tai rohkeutta nostaa kissaa pöydälle, eivätkä valtamediankaan rahkeet valitettavasti ole siihen riittäneet yhtään paremmin.

Paheksumme diktatuureja Lähi-idässä, mutta vaikka johtavassa demokratiassamme Yhdysvalloissa valtion päämies vaihtuukin tasaisin väliajoin, ei sillä tunnu olevan juurikaan merkitystä. Sotatoimia lähinnä vain perustellaan hieman eri sanoin. Kun presidentti George W. Bushin aikakaudella käytettiin vielä vahvemmin retoriikkaa ”terrorismin vastaisesta sodasta”, Barack Obaman hallintokaudella sotatoimia kaupitellaan ennemminkin ”humanitaarisina väliintuloina”, mikä tuntuukin iskostuvan paremmin yleisöön. Kaikki heistä, jotka vastustivat Irakin sotaa, eivät enää vastustaneetkaan Libyan sotaa.

Sen lisäksi, että tässä demokratian mallimaassa on käytössä de facto kaksipuoluejärjestelmä, käytännössä poliittiset toimintavaihtoehdot ovat vieläkin suppeammat. Mahdollisuuksia pärjätä poliittisella areenalla, riippumatta siitä mitä puoluetta edustaa, ei juurikaan ole ilman Wall Streetin finanssipiirien ja erilaisten painostusryhmien (joista merkittävin lienee Israel-lobby) tukea. Jos presidentti valtaan päästyään kääntyisi näitä tahoja vastaan, seuraukset voisivat olla ikäviä. Jos hän nyt ei ihan hengestään pääsisikään, on todennäköistä, että hän päätyisi jonkinlaisen mustamaalauskampanjan kohteeksi.

Länsimainen demokratiamme ei välttämättä toimi niin mallikkaasti kuin terroristitkin saattavat kuvitella.

Viitteet

i Helsingin Sanomat (15.11.2015): 129 kuoli terrori-iskuissa Pariisiin – yhteenveto viikonlopun tapahtumista. http://www.hs.fi/ulkomaat/a1447414012942

ii Mtv.fi (14.11.2015): Yhteenveto Pariisin iskuista: Aloitettiin lähes samaan aikaan. http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/pariisin-iskut-aloitettiin-lahes-samaan-aikaan/5559766

iii Leppänen, Mikko, Nieminen, Iiro-Matti & Zidan, Aishi | Yle (14.11.2015): Isis sanoo tehneensä Pariisin terrori-iskut – kuolleita ainakin 127. http://yle.fi/uutiset/ainakin_128_ihmista_on_kuollut_terrori-iskuissa_pariisissa/8455277

iv McCurry, Justin & Rawlinson, Kevin | The Guardian (14.11.2015): Paris terror attacks: world leaders condemn ’the work of the devil’. http://www.theguardian.com/world/2015/nov/14/paris-terror-attacks-world-leaders-condemn-the-work-of-the-devil

v Benari, Elad | Arutz Sheva (8.7.2014): ISIS: Fighting ’Infidels’ Takes Precedence Over Fighting Israel. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/182632

vi The Times of Israel (15.11.2015): After Paris, Netanyahu demands world also condemn attacks against Israelis. http://www.timesofisrael.com/after-paris-netanyahu-demands-world-also-condemn-attacks-against-israelis/

vii The Jerusalem Post (15.11.2015): Far-right settler rabbi: Paris attacks are payback for the Holocaust. http://www.jpost.com/Israel-News/Far-right-settler-rabbi-Paris-attacks-are-payback-for-the-Holocaust-433084

viii Salmi, Mika | Vastavalkea (15.7.2015): Irakin sodan puuhamiehet. http://vastavalkea.fi/2015/07/15/irakin-sodan-puuhamiehet/

ix Bennet, James | The New York Times (12.9.2015): A DAY OF TERROR: THE ISRAELIS; Spilled Blood Is Seen as Bond That Draws 2 Nations Closer. http://www.nytimes.com/2001/09/12/us/day-terror-israelis-spilled-blood-seen-bond-that-draws-2-nations-closer.html

x Haaretz (16.4.2015): Report: Netanyahu Says 9/11 Terror Attacks Good for Israel. http://www.haaretz.com/news/report-netanyahu-says-9-11-terror-attacks-good-for-israel-1.244044

xi Katso kohta vi.

xii Borschel-Dan, Amanda | The Times of Israel (14.11.2015): In France, defense experts ‘see parallels to Israel’. http://www.timesofisrael.com/in-france-defense-experts-see-parallels-to-israel/

xiii Tajrishi, Rostam | Vastavalkea (15.11.2015): Pariisin pahat terroristit. http://vastavalkea.fi/2015/11/15/pariisin-pahat-terroristit/

xiv Ahren, Raphael | The Times of Israel (14.11.2015): Netanyahu: Israel shares intel with France in terror fight. http://www.timesofisrael.com/netanyahu-israel-shares-intel-with-france-in-terror-fight/

xv Nurminen, Jussi | Yle (12.11.2015): Isis väittää tehneensä Beirutin tuhoisan itsemurhaiskun. http://yle.fi/uutiset/isis_vaittaa_tehneensa_beirutin_tuhoisan_itsemurhaiskun/8452113

xvii Piper, Michael Collins (2013): False Flags. Seward Square. (Sivu 218). Saatavilla pdf-muodossa: http://americanfreepress.net/PDF/False_Flags1.pdf

xviii Salmi, Mika (3.8.2015): 9/11 – ”inside job” vai ulkoisen tahon orkestroima isku? https://mikasalmi.wordpress.com/2015/08/03/911-inside-job-vai-ulkoisen-tahon-orkestroima-isku/

xix Winstanley, Asa | The Middle East Monitor (18.3.2015): Israeli army admits aiding al-Qaeda in Syria. https://www.middleeastmonitor.com/articles/inquiry/17582-israeli-army-admits-aiding-al-qaeda-in-syria

xx Jewish Virtual Library: Israel Military Intelligence: The Lavon Affair. https://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/History/lavon.html

xxi Martinez, Brandon | Non-Aligned Media (14.11.2015): France Attacks: ISIS – The Globalist Gift That Keeps on Giving. http://nonalignedmedia.com/2015/11/france-attacks-isis-the-globalist-gift-thatkeeps-on-giving/

xxii Chulov, Martin | The Guardian (7.12.2012): France funding Syrian rebels in new push to oust Assad. http://www.theguardian.com/world/2012/dec/07/france-funding-syrian-rebels

xxiii Mabut, Pierre | World Socialist Web Site (27.8.2014): France admits it directly supplied arms to Syrian “rebels”. https://www.wsws.org/en/articles/2014/08/27/frsy-a27.html

xxiv Gambill, Gary | Foreign Policy (23.8.2012): Two Cheers for Syrian Islamists. http://foreignpolicy.com/2012/08/23/two-cheers-for-syrian-islamists

xxv Summanen, Kasperi | Verkkouutiset (14.11.2015): Ranskan presidentti Hollande: Tämä on sotatoimi, jonka teki ISIS. http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/hollande_isis_vastuussa-43219

xxvi Doherty, Ben | The Guardian (15.11.2015): France launches ’massive’ airstrike on Isis stronghold of Raqqa. http://www.theguardian.com/world/2015/nov/16/france-launches-massive-airstrike-on-isis-stronghold-in-syria-after-paris-attack

xxvii Hiiro, Jukka & Huusko, Jukka | Helsingin Sanomat (15.11.2015): Ilmaiskujen alla elävät syyrialaiset pelkäävät joutuvansa Pariisin terrori-iskujen maksumiehiksi. http://www.hs.fi/ulkomaat/a1447576036807

xxviii Dodds, Laurence | The Telegraph (18.3.2015): Who is Dieudonne, the French comedian on trial for condoning the Charlie Hebdo attacks? http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11387219/Who-is-Dieudonne-the-French-comedian-on-trial-for-condoning-the-Charlie-Hebdo-attacks.html

xxix Matlack, Carol | Bloomberg (17.11.2015): Hours Before the Terror Attacks, Paris Practiced for a Mass Shooting. http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-11-17/hours-before-the-terror-attacks-paris-practiced-for-a-mass-shooting

xxx Adl-Tabatabai | Global Research (15.11.2015): “We Were Prepared”: Counter-Terrorism Emergency Exercise on “Multi-Site Attacks” Took Place On Same Day As Paris Terrorist Attacks. http://www.globalresearch.ca/we-were-prepared-large-military-exercise-took-place-on-same-day-as-paris-terrorist-attacks/5489164

xxxi Taponen, Tiia-Maria | Iltalehti (16.11.2015): Iskupaikalta löydetyn passin kaksoiskappale löytyi Serbiasta. http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015111620676831_ul.shtml

xxxii Fisher, Max | Vox (14.11.2015): Here is ISIS’s statement claiming responsibility for the Paris attacks. http://www.vox.com/2015/11/14/9734794/isis-claim-paris-statement

xxxiii AFP (19.11.2015): Joints, beer but little religion in lives of Paris attack brothers. http://www.afp.com/en/news/joints-beer-little-religion-lives-paris-attack-brothers

xxxiv Sputnik (20.11.2015): ’Never Saw Them at the Mosque’: Paris Attackers Weren’t Practicing Muslims. http://sputniknews.com/europe/20151120/1030423109.html

xxxv Yle (18.11.2015): Kuka on Pariisin iskujen suunnittelija Abdelhamid Abaaoud? http://yle.fi/uutiset/kuka_on_pariisin_iskujen_suunnittelija_abdelhamid_abaaoud/8464163

xxxvi Buchanan, Rose Troup | The Independent (20.11.2015): Isis jihadist and Paris attacks mastermind Abdelhamid Abaaoud seen ’drinking and smoking cannabis in Saint-Denis bar’ after atrocities. http://www.independent.co.uk/news/world/europe/paris-terror-mastermind-of-attacks-seen-drinking-outside-saint-denis-flat-after-atrocities-witnesses-a6741441.html

xxxviii Fox News (13.11.2015): Suspect Arrested At Paris Concert Hall: ’I Am From ISIS’. http://nation.foxnews.com/2015/11/13/suspect-arrested-paris-concert-hall-i-am-isis

xxxix Camp, Frank | Independent Journal (14.11.2015): Paris Attackers Allegedly Shouted ‘Allahu Akbar’ and ‘This is for Syria’ as They Opened Fire. http://www.ijreview.com/2015/11/471627-paris-attackers-allegedly-shouted-allahu-akbar-and-this-is-for-syria-as-they-opened-fire/

xli Drake, Matthew & Warburton, Dan | Mirror (14.11.2015): Paris attack witness says black Mercedes pulled up and shooters fired rifles from the hip. http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/paris-attack-witness-says-black-6834503

xlii Martinez, Brandon | Non-Aligned Media (16.11.2015): Are French Intelligence Incompetent Morons or Devilish Plotters? http://nonalignedmedia.com/2015/11/are-french-intelligence-incompetent-morons-or-devilish-plotters/

xliii Cartalucci, Tony | New Eastern Outlook (14.5.2015): French Surveillance Law Amid Terror of Own Creation. http://journal-neo.org/2015/05/14/french-surveillance-law-amid-terror-of-own-creation/

xliv Chrisafis, Angelique | The Guardian (5.5.2015): France passes new surveillance law in wake of Charlie Hebdo attack. http://www.theguardian.com/world/2015/may/05/france-passes-new-surveillance-law-in-wake-of-charlie-hebdo-attack

xlv Abdul-Zahra, Qassim | Associated Press (15.11.2015): AP Newsbreak: Iraq warned of attacks before Paris assault. http://bigstory.ap.org/article/c9302b053f23414ea41ae48287a823d0/ap-newsbreak-iraq-warned-attacks-paris-assault

xlvi Moran, Lee | The Huffington Post (16.11.2015): Turkey Says It Warned France Twice About Paris Attacker. http://www.huffingtonpost.com/entry/turkey-warned-france-twice_5649c5ebe4b060377349be9c

xlvii Katso kohta xii.

xlviii Ravid, Barak | Haaretz (19.11.2015): Netanyahu Says Israel Passed Intel to France About Paris Attacks. http://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.686048

xlix The Times of Israel (14.11.2015): Jewish owners recently sold Paris’s Bataclan theater, where IS killed dozens. http://www.timesofisrael.com/jewish-owners-recently-sold-pariss-bataclan-theater-where-is-killed-dozens/

l Yashar, Ari | Arutz Sheva (14.11.2015): http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/203376. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/203376

li Mankkinen, Jussi | Yle (14.11.2015): Soini: Brutaali hyökkäys demokratiaa ja koko Eurooppaa vastaan. http://yle.fi/uutiset/soini_brutaali_hyokkays_demokratiaa_ja_koko_eurooppaa_vastaan/8455569

lii Autio, Raisa | Yle (15.11.2015): Naton pääsihteeri: Pariisin iskut olivat hyökkäys vapautta ja demokratiaa vastaan. http://yle.fi/uutiset/naton_paasihteeri_pariisin_iskut_olivat_hyokkays_vapautta_ja_demokratiaa_vastaan/8456687

liii Kouvolan Sanomat (14.11.2015): Rinne: Terrorismi ei koskaan voita demokratiaa ja vapautta. http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2015/11/14/Rinne%3A%20Terrorismi%20ei%20koskaan%20voita%20demokratiaa%20ja%20vapautta/2015219862053/4


PÄIVITYS 23.11. klo 15:40: Lause ”Israelilaislähteet taas kertovat turvallisuusviranomaisten saaneen Ranskan juutalaisyhteisöstä[…] varoituksia” korjattu oikeaan muotoon ”Israelilaislähteet taas kertovat Ranskan juutalaisyhteisöön kuuluvien viranomaisten saaneen[…] varoituksia”.
PÄIVITYS 23.11. klo 23:35: Artikkeliin lisätty kuvituskuvia.

36 KOMMENTTIA

 1. Vau…! Hieno kirjoitus, jota on ilo päästä kommentoimaan.

  Erityisen suureksi ansioksi lasken kirjoittajan Israelin valtion osuuden esilleoton tässä suuressa ja liiankin läpinäkyvässä teatterissa. Yleensä sitä pidetään jotenkin vaarallisena koska se johtaa välittömästi rajuihin hyökkayksiin sionistien taholta.
  Toki sen ovat tehneet monet muutkin, jopa juutalaiset itse tai nämä sionistien taholta ’itseään vihaaviksi’ leimatut juutalaiset kuten mm. Gikad Atzmon, joka ei näe eroa nykyIsraelin ja natsiSaksan politiikan välillä… http://www.gilad.co.uk/writings/
  .. sekä myös Israel Shamir, joka asuu Jaffassa mutta on Venäjän kansalainen ja ortodoksiseen uskoon kääntynyt…. http://www.israelshamir.net
  Ja onhan heitä enemmänkin mutta tässä kaksi hyvää esimerkkiä.

  Mitä Israeliin ja sen johtoon tulee niin maa moninkertaistaa kaikki itseensä kohdistuvan faktapohjaisen analyysin ja kritiikin mutta unohtaa täysin oman osuutensa asioihin. Se on aina ollut tyypillistä hysteerisille sionisteille. Atzmon puhuu pre-tarumaattisesta stressisyndroomasta vastapainona normaalille post-traumaattiselle.
  Onneksi se ei päde kaikkiin juutalaisiin.

  Netanyahu on todella humanistisen ihmisen totaalinen vastakohta ja hänen hyväksymänsä ajatus, että Talmudista rasistisine oppeineen voisi tulla valtion eräänlainen moraalinen peruskirja tai jopa ylin lainohjaaja (voisiko sanoa perustuslaki) on pöyristyttävää kuultavaa eikä voi olla herättämättä maailmalla halveksuntaa häntä ja hänen poliittisia pyrkimyksiään kohtaan.
  Tosiasia on, että ennen Isrelin väkivaltaisesti Palestiinaan perustettua valtiota alueella oli rauha ja palestiinalaiset ja paikalliset hebrealaiset elivät sovussa keskenään. Shamirin suuri toive onkin yksi demokraattinen valtio ONE DEMOCRATIC STATE IN THE WHOLE OF PALESTINE (ISRAEL) jossa palestiinalaiset ja israelilaiset elävät tasa-arvoisina ja sovussa.

  Ottaen huomioon tämän faktan ja kirjoituksen monet esiintuomat näkokohdat Israeliin liittyen olisi todella huppunaivia sivuuttaa maan osuus näissä foolsfläg iskuissa, joita nyt Eurooppaan kohdistuu. Ja hyvä kun kirjoittaja ei siihen sorru vaan yrittää paneutua syvemmälle eikä pakene totuutta.
  Tämä nyt alkukommentiksi. Jatkoa seuraa…

  • Oliko Isis todella asialla?
   Itse artikkelissa on esitetty hyvät perustelut epäillä median syöttämää tarinaa.

   Niinpä. Nyt Thierry Meyssan, joka epäilemättä on yksi Lähi-idän parhaita asiantuntijoita, toteaa artikkelissaan France and Israël launch a new war in Iraq and Syria, että kaiken taustalla on Ranskan ja Israelin yhteinen ja USA:n sekä mahdollisesti Venäjänkin? tukema projekti, jossa tavoitteena on luoda Turkin alapuolelle Syyrian ja Irakin välille Kurdistanin vasallivaltio (katso linkin kuva), joka edistäisi jatkossa Israelin imperialistisia pyrkimyksiä luoda Niilistä Eufratiin ulottuvaa unelmavaltiotaan ja Lähi-idän suvereenia hallintaa.
   Samalla on tarkoitus luopua Assadin ja hänen armeijansa kaatamishankkeesta.Toisella kädellä siis mobilisoidaan media keskittymään iskuihin ja toisella aloitetaan uusi sota Irakissa ja Syyriassa.

   On one hand, the French government is mobilising all its media in order to keep its population focused on the attacks of the 13th November. On the other, with Israël, it is launching a new war in Iraq and Syria. The objective is no longer to overthrow the secular Syrian régime, nor to destroy its army, but to create a colonial state straddling the border between Iraq and Syria, to be managed by the Kurds, in order to apply a stranglehold on the Arab states. The dream of an Israeli nation between the Nile and the Euphrates is back.
   Mit der einen Hand mobilisiert die französische Regierung alle ihre Medien, um ihre Bevölkerung auf die Anschläge vom 13. November zu konzentrieren. Mit der anderen startet sie mit Israel einen neuen Krieg im Irak und in Syrien. Ihr Ziel ist nicht mehr das säkulare syrische Regime zu stürzen, oder seine Armee zu zerstören, sondern jetzt einen Kolonialstaat, der von den Kurden verwaltet wird, beiderseits der Grenze zwischen Irak und Syrien zu schaffen, um die arabischen Staaten in die Zange zu nehmen. Der Traum einer israelischen Macht vom Nil bis zum Euphrat ist wieder da.

   Keep in mind :
   The Kremlin and the White House have agreed to prevent financial support for Daesh. They have bombed tanker-truck convoys in Iraq and Syria belonging to Bilal Erdoğan’s company, and have isolated Daesh’s banks.
    After the annexion of the Kirkuk oil-fields in June 2014, Israël and France have managed to continue the extension of the territory governed by the Kurdistan Regional Government of Iraq (annexing of the Sinjar Mountains) and launching the conquest of the non-Kurdish territories in the North of Syria by the YPG, now known as the « Syrian Democratic Forces ». They intend, finally, to unite the two entities and proclaim the independence of a phoney Kurdish state.
    The creation of a pseudo-Kurdistan in non-Kurdish territories has no legality in international law. It’s aim is only to function, with South Sudan, as a stranglehold on the major Arab states (Egypt, Syria and Iraq) in order to pursue the dream of an Israeli state between the Nile and the Euphrates.

   http://www.voltairenet.org/article189385.html

   • jatkoa… Netanyahu reagoi hysteerisesti ja uhkaa kovilla vastatoimilla kun Ruotsin ulkoministeri arvosteli Israelin palestiinalaisiin kohdistuvaa terroria.

    Der israelische Premierminister Benjamin Netanjahu hat die Kritik der schwedischen Außenministerin Margot Wallstrom an außergerichtlichen Tötungen von Palästinensern durch israelische Sicherheitskräfte als ”skandalös” zurückgewiesen und behauptet, dass solche Äußerungen ”die Terroristen” unterstützen. Israels Außenministerium droht Schweden mit ”scharfen Gegenmaßnahmen”.
    https://deutsch.rt.com/der-nahe-osten/35888-israel-im-zorn-nachdem-schwedische/

 2. Tuosta äänitalleenteesta vielä sen verran, että oikeastaan olisi pitänyt jo kirjoituksessakin mainita, mutta kannattaa toki siihenkin ja sen aitouteen suhtautua kriittisesti. Russia Todayn mukaan (https://www.rt.com/news/322903-bataclan-audio-paris-attacks/) se on kuitenkin Vincenzo Capuanan äänittämä. Liveleak (http://www.liveleak.com/view?i=8eb_1447973168) kertoo Capuanan olevan italiailainen, mutta asuneen Ranskassa joitakin vuosia, ja olleen äänittämässä konserttia kun ammunta alkoi.

 3. Kommentoijat vähissä !!! — ??? Kuitenkin oma kohtalommekin kytkeytyy vahvasti näihin lähi-idän tapahtumiin. Pakolaisia ja terrorismia ei ilman niitä olisi.

  Mika Salmen artikkeli alkaa:”Pian iskujen jälkeen ääri-islamilainen terroristijärjestö Isis ilmoitti olevansa vastuussa niistä. Iskut ovat luonnollisesti aiheuttaneet järkytystä maailmalla, ja useat eri valtioiden edustajat, kuten David Cameron, Barack Obama, Vladimir Putin ja Angela Merkel, ovat tuominneet ne ja ilmaisseet tukensa Ranskalle. Myös arabimaailmassa esimerkiksi Iranin presidentti Hasan Ruhanin on tuominnut ne.iv….Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu puolestaan vertasi tilannetta omaan maahansa, jossa ääri-islamistit myöskin nähdään uhkana.”

  Netanyahun olisi tietenkin pitänyt verrata niitä ensisijaisesti oman maansa harjoittamaan terrorismiin palestiinalaisia kohtaan, josta Atzmon ja Shamir muistuttavat.

  The show must go on! Alkuun jonkinlainen yleiskatsaus. Olisi toki hyvä pysyä kotikielessä mutta kaikkea ei jaksa kääntää.

  Näin Lähi-itää muokataan eräälle taholle sopivaan muotoon kun muu maailma pannaan pelon alle: koska tahansa voi missä tahansa paukkua sanoo massamedia nyt. Islamofobiaa syotetään nyt suurella kauhalla.
  Viesti on selvä: Antakaa meidän sotia rauhassa älkääkä sekaantuko kun maailmaa pannaan järjestykseen ja ISISin globaalia terroristrategiaa murretaan!

  Artikkelista: ”Brandon Martinez lisää, että myös edeltäjänsä al-Qaidan tavoin Isis on täydellinen työväline tiedustelupalveluille. Kuka tahansa voisi esiintyä sosiaalisessa mediassa Isisin nimissä ja ottaa vastuulleen mitä tahansa. Ryhmän epämääräinen rakenne mahdollistaa kenen hyvänsä toimimisen sen nimissä olematta mitenkään edes yhteyksissä ryhmään.”

  Aivan. Nyt tämä uusi al-Qaida, tilattu pieni ja mitätön joukko tai paremminkin työväline, on nousemassa koko maailman suureksi uhaksi ’gloobalilla strategiallalla’…heh… Hitlerkin taisi olla valtavine armeijoineen pelkkä kääpiö tämän rinnalla!
  Totuus kuitenkin on monen sanomana, että ilman ulkopuolista apua ISIS olisi sammunut tai kuihtunut olemattomiin jo yhden vuoden aikana.

  Gerharh Schindler varoittaa IS:n globaalista strategiasta…
  Im ersten Fernsehinterview in seiner bislang vierjährigen Amtszeit warnt BND-Präsident Gerhard Schindler vor einer neuen, globalen Strategie des ”Islamischen Staates”. ”Mittlerweile zeichnet sich ab, dass der IS aus seinem Kerngebiet in Nahost heraus Aktivitäten in weiteren auswärtigen Gebieten plant…
  http://www.spiegel.de/politik/deutschland/bnd-chef-gerhard-schindler-warnt-vor-neuer-is-strategie-a-1064014.html

  Suurta farssia ja sirkusta näyttäisi koko ISIS edeltäjänsä al-Qaiodan tavoin lopulta olevan.

  Mielipidetutkimus kertoo, että yli 30% sitä mieltä, että pakolaiskriisin todellinen syy on IS:
  En färsk opinionsmätning, genomförd av brittiska opinionsinstitutet Populus inom ramen för projektet Sputnik.Åsikter, vittnar att 33 procent av de tillfrågade amerikanerna och européerna anser att Islamiska staten och andra terroristorganisationer är den främsta orsaken till flyktingkrisen.
  Läs mera på: http://se.sputniknews.com/varlden/20151124/861669/opinionsmatning-terrorism-flyktingkrisen.html#ixzz3sP8SNusz

  Paul Craig Roberts: Israelilainen ISis terroristeja johtanut eversti siepattu:
  http://www.paulcraigroberts.org/2015/10/28/fars-news-agency-reports-israeli-colonel-captured-leading-isil-terrorists/
  FARS News Agency reports Israeli Colonel captured leading ISIL terrorists

  Steering The Masses Towards Total War

  It goes without saying that the atrocities of Paris on November 13, 2015 were unspeakable and sickening. But what is not being said in the wake of the incident—what has been ignored by the mass media—is predictably telling and ominous.
  As in the wake of 9/11, the people of the world are being provoked, agitated and mobilized; the fear, horror, rage and shock channeled and shaped into wave of collective vengeance and hatred. Hatred towards what and whom?
  The Islamic State has claimed responsibility for the attacks. But what is the Islamic State?
  The fact that remains willfully unacknowledged is that Islamic State is the guided military-intelligence and political apparatus of the West, created, trained, financed, advised and protected by the West and NATO—including France.
  The Islamic State and Islamic extremism, including Al-Qaeda, functions on behalf of NATO and Western geostrategic interests.
  Anglo-American war policy is what has set terrorism loose. It continues to sow, foment and expand terrorism in an unimaginable scale, with no end in sight. The trail of blood leads back to the policy, and its policy makers.
  This apocalyptic crisis is not a war “on” terror, but a war “of” terror, committed by terrorists, guided by terrorists, and psychopathic war criminals that operate beyond the reach of law.
  Stopping terrorism is not the real agenda. In fact, the opposite: the West’s terrorist armies are key assets used to infiltrate and destabilize, to topple the regimes that NATO seeks to co-opt, invade and conquer. One by one they fall in this manner, from Iraq and Libya to what is unfolding now in Syria, towards the even greater agenda.
  http://www.globalresearch.ca/steering-the-masses-towards-total-war/5489357

  Mihin ajaudutaan, mitä seuraa jatkossa?
  Natomaa Turkki ampui alas venäläisen hävittäjän maansa rajojen ulkopuolella. Se halusi näpäyttää Venäjää kun Putin on lähtenyt tukemaan Ranskaa ja Israelia Thierry Meyssanin kuvaamalla tavalla niiden aikeissa, jotka eivät sitä miellytä. Tekikö Turkki tämän ilman Naton suostumusta vai sen luvalla?
  Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kertoi tiistai-iltana tiedotustilaisuudessa, että Nato-maat yhtyvät Turkin esittämiin faktoihin, eli Venäjä on loukannut Turkin ilmatilaa.

  NATO’s Provocative Policy: Russian Su-24 Fighter Bomber Shot Down By Turkey On Syrian Border
  http://www.globalresearch.ca/natos-provocative-policy-russian-su-24-fighter-bomber-shot-down-by-turkey-on-syrian-border/5491103

  Turkey’s Erdogan defends right to protect borders after jet shot down; Two Russian pilots from downed jet believed to be alive, Turkish government official says; Syrian fighters destroy Russian helicopter with missile.
  read more: http://www.haaretz.com/world-news/1.688050

  Do We Really Want a New World War With Russia?
  – See more at: http://journal-neo.org/2015/11/16/do-we-really-want-a-new-world-war-with-russia/#sthash.p56svwKW.dpuf

   • toinen lisäys:
    Putin pitää koneen alasampumista tikarinpistona Venäjän selkään.
    https://deutsch.rt.com/international/35727-pressekonferenz-von-putin-zum-abschuss/

    ARD ja Bild vaikenevat… Nach Abschuss von russischem Kampfjet: ARD und BILD verdrehen bewusst die Fakten… ja vääristävät tietoisesti totuutta.
    Onko Naton nyt takoitus provosoida Venäjää Turkin avulla…?

    https://deutsch.rt.com/inland/35726-nach-abschuss-von-russischem-kampfjet/

    • kolmas lisäys:

     Isis listasi vihollisensa – Suomi mukana uudella videolla

     Suomen päätymistä Isisin listalle selittää se, Suomi muun muassa kouluttaa kurditaistelijoita Irakissa. Lisäksi syynä ovat Suomen ulkopoliittiset toimet ja diplomaattinen Isisin tuomitseminen.
     http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1448356191584.html

     Miksi Suomi koulttaa kurdeja, jotka Meyssanin mukaan taistelevat yhdessä Ranskan ja Israelin kanssa Kurdistanian luomiseksi kuten ylempänä on tuotu esiin ????? Miksi olemme sotkeneet itsemme konfliktiin josta saattaa koitua meille suurta vahinkoa.????

     • neljän lisäys:

      Iltalhden Jaakko Isoniemi tietää jo että kone varmasti loukkasi Turkin ilmatilaa. USA on kuitenkin eri mieltä kumma kyllä. Kannattaisi ensin selvittää totuus ja vasta sitten ottaa kantaa.
      Kirjoituksesta on hellpo päätellä kenen asiallaa Isotalo on ja kenen puolesta kirjoittaa. Näin Venäjää taas jahdataan massamedian Natoleirissä.

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015112520724943_ul.shtml

     • Korjaus tuohon loppuun jossa sanon että on helppo päätellä kenen asialla Isotalo on … tietenkin pitää olla Isoniemi on…

      Tässä Gilad Atzmonin selkeä näkemys johon Naton puolesta liputtavan Isoniemenkin kannattaisi perehtyä. Atzmon varmaan Israelin hylänneenä ja sen armeijan entisenä sotilaana tietää asiasta monin verroin enemmän kuin Iltalehden Isoniemi:

      The terror is a message that we have to understand. What is its message?

      ‘Leave us alone’ is what these homicidal terrorists are trying to tell us. Is that too complicated for the Western subject to take in?

      ‘Live and let others be,’ is what this is about.

      The pragmatic implication is obvious. The West must immediately stop serving Israeli and global Zionist interests.

      We must cease all operations in Arabia and the Mid East. For that to happen, and for a chance for peace, opposition to global Zionism and Israeli lobbying is imperative.

      Myös meidän tulisi toimia Atzmonin ohjeiden mukaan ja pysyä erossa USA/EU/Israel/Nato-imperiumista. Vain siten voimme olla tuottamatta tuhoa ja ahdinkoa Lähi-idän kansoille.
      Jokainen ihmisarvoa kunnioittava joutuu nyt häpeämään maamme johdon toimia sen sekaantuessa sille kuulumattomiin ja viattomia ihmisiä tuhoaviin puuhiin.

      http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=124617

 4. Lopetan tämän artikkelin kommentointiyksinpuheluni tähän kommentiin. Mitään dialogia ei näytä syntyvän.

  “Terrorism has been unleashed in the Western World, and it is the terrorism of Western governments against Western peoples.” — Paul Craig Roberts

  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=125126

 5. Truth_hunter, miten sitten näet tässä Venäjän roolin? Toisaalta pelataan Israelin ja Ranskan pussiin, mutta toisaalta ollaan Naton silmätikkuna. Mihin Venäjä pyrkii?

  • Olipa paha kysymys. Olen tuota miettinyt enkä osaa vastata. Kaikenlaista tulee mieleen.
   Venäjä kai joutuu olemaan jollakin tavoin Israelin puolella kun 15% israelilaisista on venäläisiä juutalaisen uskonnon omaavia kasaareja tai ateistitalmudisteja.
   Ja onhan Venäjän omatkin kasaarijuutalaiset otettava huomioon. Putin joutuu elämään sovussa heidän kanssaan. http://www.hagalil.com/galluth/russia.htm

   Naton tarkoitus on taas toimia nwo-työkaluna ja se tarkoittaa Venäjän alistamista vasalliksi.
   Kovin kaksipiippuinen tilanne on.
   Miten itse näet asian?

   • Lisäys vielä. Juuri luin että ukrainalainen miljonääri ehdottaa Porosenkolle Su-24 koneen alasampuneen turkkilaisen pilotin nimeämistä ”Ukrainan sankariksi”.
    Venäjäähän tässä provosoidaan ja pannaan ahtaalle.
    Natohan uskoo vastoin Venäjän todisteita koneen loukanneen Turkin ilmatilaa…Taitaa Turkki olla pelkkä työväline koko sodassa…? Turkin kautta Euroopan pakolaisetkin tulevat. Siellä niitä on miljoonia odottamassa.
    Ukraine will türkischen Piloten, der die Su-24 abschoss, als „Held der Ukraine“ auszeichnen

    https://deutsch.rt.com/international/35764-ukraine-will-turkischen-piloten-su/

  • Su-24 koneen ampumiseen en ole juurikaan perehtynyt, mutta Hossein Bahmanpourin kirjoitukseen (http://vastavalkea.fi/2015/11/25/turkki-pelaa-venalaista-rulettia-syyriassa/) aiheesta on helppo yhtyä. Se on minusta muutoinkin hyvä esimerkki tasapainoisesta uutisoinnista Venäjän suhteen.

   Enpä olisi arvannut, että Putiniin tämäkin keskustelu kääntyy. Tämä on nyt jossain määrin spekulaatiota, kun eihän Putinia ole aina mitenkään helppo lukea. Ymmärrän kyllä näkemyksiä/toiveita, että hän olisi puhtaasti ideologisista syistä länttä vastaan, mutta itse olen tosiaan vähän skeptisempi.

   Vaikka Putin on todennut olevansa Israelin ystävä ja tukevansa sen ponnisteluja, puolustellaan häntä sanomalla tämänkaltaisten asioiden olevan reaalipolitiikkaa. Israel Shamirkin pitää mahdollisena, että Putin olisi valinnut tällaisen strategian, ettei häntä voitaisi syyttää kaiken muun lisäksi vielä juutalaisvastaisuudestakin (http://www.israelshamir.net/English/RussiaReturns.htm). Ei ole tietysti mahdoton ajatus tämäkään. Mutta jos kyse olisi vain reaalipolitiikasta, niin riittäisikö vähempikin tuki?

   Shamirilla on kyllä pointtiakin kirjoituksessaan, mutta kuten hänkin toteaa, esim. Chabad-Lubavitch-lahkon tukeminen perinteisempien juutalaisyhteisöjen kustannuksella on arveluttavaa. En tunne Chabadia erityisen hyvin, mutta käsittääkseni sitä pidetään äärimielisenä järjestönä.

   Venäjä on ostanut Israelilta Putinin aikakaudella 550 miljoonan dollarin edestä sotilaskäyttöön tarkoitettuja miehittämättömiä UAV-aluksia, ja syyskuussa 2015 se hankki niitä vielä lisää 300 miljoonalla dollarilla. Vuonna 2010 solmittiin viisivuotinen sopimus sotilaallisesta yhteistyöstä tarkoituksena ”taistella yhteisiä uhkia, kuten terrorismia ja joukkotuhoaseiden leviämistä vastaan” (https://www.rt.com/news/israel-barak-military-serdyukov/).

   Ghoutan sariini-iskun jälkeen Venäjä osaltaan pilasi suunnitelmat hyökkäyksistä Assadia vastaan suostuttelemalla Syyriaa luopumaan kemiallisista aseistaan. Mutta toisaalta Israel kyllä hyötyikin tilanteesta. Onhan se pitkään yrittänyt saada naapurimaitaan luopumaan joukkotuhoaseistaan.

   Putin ilmaisi tukensa Israelin Protective Edge -operaatiolle kesällä 2014 (https://fjc.ru/president-putin-support-israel/). Sionistijohtajat puolestaan ovat aiemmin tukeneet Putinin Tsetsenia-politiikkaa todeten, että heidän itsensäkin olisi pitänyt toimia samalla tavoin Libanonissa (http://www.meforum.org/690/putins-pro-israel-policy).

   Vuonna 2013 Venäjän suurin öljy- ja maakaasuyhtiö Gazprom solmi 20 vuoden sopimuksen israelilaisfirma Levant LNG Marketing Corporationin kanssa (http://thebricspost.com/gazprom-signs-20-year-deal-with-israeli-firm/). Venäjä ja Israel sopivat myös vapaakauppasopimuksesta, ja käyvät vuosittain kauppaa miljardien dollarien arvosta.

   Putin on paheksunut presidentti Mahmud Ahmadinejadin virheellisesti käännettyä lausuntoa todeten, ettei ole merkitystä onko se asianmukaisesti käännetty vai ei. Esim. Netanjahun fanaattisia tai sotaisia lausuntoja hän ei tietääkseni ole kuitenkaan paheksunut, vaikkei niitä varmaan täysin allekirjoitakaan.

   Jerusalem Post onkin kirjoittanut, että ”yksikään israelilaisministeri ei ole kritisoinut Putinia huolimatta hänen liittoutumisestaan Syyrian ja Iranin kanssa” (http://www.jpost.com/Opinion/Candidly-speaking-Israel-and-Putins-Russia-A-tenuous-relationship-431747). Netanjahu taas on diplomatiallaan ”onnistunut säilyttämään hyvät suhteet Venäjään suututtamatta kuitenkaan amerikkalaisia Ukrainaan ja Georgiaan liittyen”. Lisäksi ”viime aikoihin asti Netanjahu jopa onnistui taivuttelemaan Putinia lykkäämään Syyrialle lupaamansa S-300-ilmatorjuntajärjestelmän toimittamista, jonka käyttöönotto vaikeuttaisi huomattavasti Israelia läpäisemästä Syyrian ilmatilaa sotilaallisen selkkauksen sattuessa”.

   Mikäli täydellistä voittoa ei Syyriassa ole saavutettavissa, Jerusalem Postin arvion mukaan ”Putin saattaisi turvata Assadin, muodostaa jaetun Syyrian ja käyttää vaikutusvaltaansa Assadin siirtämisessä eläkkeelle vastapalveluksena Yhdysvaltojen myönnytyksistä, kuten sanktioiden keventämisestä Ukrainaan liittyen”. Sanotaanhan Venäjän jo vuonna 2012 ehdottaneen Assadin syrjäyttämistä rauhanomaisesti.

   Syyriakin on epäilemättä Venäjälle tärkeä, ja ehkä kyse on tosiaan reaalipolitiikasta niin Israelin kuin arabimaidenkin suhteen. Mutta ei välttämättä niin, että Putin todellisuudessa näkisi yhteistyön Israelin kanssa täysin vastenmielisenäkään. Yhteistyö sekä Israelin että arabimaiden kanssa on hänelle itselleen hedelmällistä, ja muulla ei olisi väliä. Ovatko Putinin edut sitten aina yhtä kuin Venäjän kansan edut, eli toimiiko hän ensisijaisesti maansa vai omien etujensa vuoksi, sitä en osaa sanoa. Joka tapauksessa, pragmaattisista syistä Venäjä siis pyrkisi vakauttamaan Lähi-idän tilannetta, mikä ei olisi tietenkään huono asia muun maailmankaan kannalta, olivat syyt mitkä hyvänsä.

   Venäjää demonisoidaan jo nyt, joten erityisen aggressiiviseen politiikkaan sillä ei tällä hetkellä ole varaa. Vaikka demonisointi ei ollut samalla tasolla vielä joitain vuosia sitten, niin Tsetsenian konfliktin jälkeen Putin onkin saattanut tulla siihen tulokseen, että rauhanomaisempi strategia toimisi paremmin. Täysin passiiviseksihan Venäjälläkään ei tosin ole varaa jäädä, mikäli haluaa lännen ottavan sen tosissaan. Syyrian tilanne onkin toisaalta tarjonnut Venäjälle myös mahdollisuuden kokeilla uusia aseita käytännössä ja näyttää, että se on tarvittaessa kykeneväinen käyttämään sotilaallista voimaakin.

   • Hyvä kannanotto.
    Putinin Venäjä ei todellakaan ole selkeästi mikään Lännen vastustaja tai riitapukari. Lienee niin että Putinin intressit ovat pitää maansa koossa ja eheänä ja välttää turhia riitoja joita nwo-haukat koko ajan provosoivat pyrkiessään maan luonnonvara-apajille. Ja siihen kuuluu siedettävä sopu myös talmudistiateistien kanssa.
    Mitä Chabadiin tulee niin se on todella ihmisvihan ja rasismin huipentuma kuten linkki kertoo (https://desertpeace.wordpress.com/2010/10/18/non-wisdom-from-the-talmud-like-the-donkey-non-jews-were-created-to-serve-jews/) — For example, rabbis affiliated with the Chabad movement, a supremacist but influential Jewish sect, teach openly that at the spiritual level, non-Jews have the status of animals. — Ylipäätään talmudismi, joka hallitsee Israelia, on rasistinen ja maallinen oppi, jossa Raamattua tulkitaan omien tarpeiden mukaan. Sen siitä luopuneet juutalaisetkin myöntävät.
    Venäjä on ainakin osin mukana transatlantisessa ryhmässä (transatlantic council, TC) yhdessä Ranskan ja israelin kanssa, jota Usa ja britit tukevat. Se pyrkii nyt luomaan Kurdistanin valtion Turkin alapuolelle pohjois Syyriaan ja Irakiin kuten Meyssan on todennut. (http://www.voltairenet.org/en) Ja se on askel kohti Suurisraelia, joka lienee kaikkien sotien ja niiden lieveilmiöiden yhteinen nimittäjä.
    Saako Turkki nyt koulutusta mitä natoon ja länteen kuuluminen tarkoittaa: ei ole vapautta sooloilla kuten Sulttani Erdogan tekee. Turkki on nyt selkeästi myös Venäjän vihollinen kuten Ukrainakin. Erdogan taisi sortua suuruudenhulluuteensa vai menikö halpaan… Nato ei taida ollakaan halukas tukemaan häntä, ei ainakaan ohi TC:n? Toisaalta Naton tavoite on Venäjän nwo-vasalliksi alistaminen mutta voihan Israelilla olla omia suunnitelmia Natonkin suhteen…???
    https://deutsch.rt.com/international/35759-atlantic-council-turkische-militarkreise-haben/
    https://deutsch.rt.com/meinung/35775-pepe-escober-erdogans-verzweifelter-schachzug/

    Kaikenkaikkiaan koko Syyrian jatkuva sota on jollakin tavoin kummallinen ja siinäkin voi nähdä Putinin varovaisen politiikan pragmaattisia piirteitä ja taustalla kummittelevan Israelin intressit. Tällaita tuli mieleen…

    • The Dirty War on Syria
     All my life I had been told lies about the pretexts for war. I decided to research the Syrian conflict, reading hundreds of books and articles, watching many videos and speaking to as many Syrians as I could. I wrote dozens of articles and visited Syria twice, during the conflict. This book is a result of that research.
     I would go so far as to say that, in the Dirty War on Syria, western culture in general abandoned its better traditions: of reason, the maintenance of ethical principle and the search for independent evidence at times of conflict; in favour of its worst traditions: the ‘imperial prerogative’ for intervention, backed by deep racial prejudice and poor reflection on the histories of their own cultures. That weakness was reinforced by a ferocious campaign of war propaganda. After the demonisation of Syrian leader Bashar al Assad began, a virtual information blockade was constructed against anything which might undermine the wartime storyline. Very few sensible western perspectives on Syria emerged after 2011, as critical voices were effectively blacklisted.

     http://www.globalresearch.ca/author/tim-anderson

     http://www.globalresearch.ca/the-dirty-war-on-syria/5491859

    • Joo, en itsekään näe, että Venäjä varsinaisesti haastaisi riitaa lännen kanssa. Ei länsikään tosin ehkä niin hullu ole, että tavoittelisi mitään avointa sotaa Venäjää vastaan.

     Joissain piireissä kylmän sodan henkiin herättely voi silti olla toivottuakin. Uhkasihan Natokin jäädä toimettomaksi kylmän sodan jälkeen, kunnes saatiin sitten uudenlainen uhkakuva. Al-Qida ei kuitenkaan enää oikein kiinnosta suurta yleisöä, eikä Isistäkään ainakaan ennen Pariisin iskuja taidettu nähdä minään suurena uhkana, jonka varaan olisi voitu laskea vuosikausiksi.

     Kiinan suurimpiin sanomalehtiin lukeutuva The People’s Daily onkin syyttänyt Yhdysvaltoja (mutta toisaalta myös Venäjää) kylmän sodan aikaisen skenaarion uusimisesta. Lehden mukaan ne käyttäisivät Syyrian tilannetta tekosyynä diplomaattiselle ja sotilaalliselle kilpailulleen. http://www.reuters.com/article/2015/10/13/us-mideast-crisis-china-idUSKCN0S70A920151013

     Vaikuttaa muuten kiinnostavalta tuo Tim Andersonin kirja.

     Pariisin iskuihin liittyen näkyi viikolla olleen juttua, että Belgian viranomaisilla olisi ollut lista epäiltynä pidetyistä jo kuukautta ennen iskuja. Listalla oli 80 henkilön nimet ja osoitteet mukaanlukien Abaaoud ja Abdeslamin veljekset. Molenbeekin pormestari Francoise Schepmans on puolustautunut sanomalla, ettei ole hänen vastuullaan jäljittää terroristeja.

     Epäselväksi jäi, että toimittiko hän sitten listan eteenpäin vai hukkuiko se byrokratian rattaisiin. Brysselissähän on paikallisia poliisivoimia kuusi ja sitten vielä liittovaltion poliisi. Tiedustelupalveluitakin on kaksi. Voisi kuvitella, että paljon mainostettu terrorismin torjunta olisi kuitenkin sielläkin ykkösprioriteetti, mutta ilmeisesti poliittinen kiistely menee etusijalle:

     Today centralized order hardly seems the problem, except when it comes to tracking terrorists. Even if intelligence professionals all speak Belgium’s two main languages, they are still divided into feuding fiefs.

     Luc Verheyden, a veteran intelligence officer who in 2006 helped set up OCAD, a coordinating agency for threat analysis, resigned four years later, citing his frustration over the refusal of the police and other security services to cooperate.

     “The creation of OCAD was not appreciated by certain services because it forced them to share information,” he told the Belgian news media when he quit. “They were waiting around the corner for revenge,” he added.

     http://www.nytimes.com/2015/11/25/world/europe/its-capital-frozen-belgium-surveys-past-failures-and-squabbles.html

 6. Itselläni ei riitä kompetenssi noin syvälliseen analyysiin Venäjän roolista, mitä Truth_hunterilla tai Salmella. Mielenkiintoisia pohdintoja!

  Kuitenkin, mitä tulee Kurdistanin kansallisvaltion perustamiseen, niin se tulee jälleen kerran olemaan oiva keppihevonen, jolla raakaa geopolitiikkaa ajavat tahot saavat idealistiset länsimaiset, yritysvaltaa vastustavat tahot (esim. vasemmistolaiset) mukaansa. Varsinkin nuoren polven vasemmistolaisissa on todella suurta symppausta (ja mielestäni varsin oikeutettua sellaista) kurdien taistelua kohtaan.
  Pahoin pelkään, että tässäkin tapauksessa herätään vuosien kuluttua ja havaitaan, että Kurdistanista tuli pelkkä vasallivaltio, eikä kurdien tilanne sinänsä ole merkittävästi parempi,, mitä tulee esimerkiksi yhteiskunnalliseen oikeudenmukaisuuteen jne.

  Meillä Euroopassahan on pitkä perinne jo renesanssin ajoista lähtien unelmoinnista yhtenäisestä ja rauhan asiaa ajavasta Euroopasta. Tämä haavekuva on ollut se, jolla historian saatossa raa’an reaalipolitiikan toimijat ovat saaneet verrattain edistykselliset ja vilpittömät Hyvän asianajajat soutamaan samassa veneessä. Lähihistoriastamme tietenkin surullisimpana esimerkkinä EY/EU:n laajentuminen sitten 1970-luvun. Pahoin pelkään, että tämä sama logiikka toimii tulevina vuosina Kurdistaninkin tapauksessa, mikäli ylläolevat geopoliittiset spekulaatiot realisoituvat.

  • En epäile tuota. Jotenkin tämäkin artikkeli hyvine kuvineen, jossa Kurdistania otetaan esille viittaa siihen, että oma lehmähän tässä on joillakin ojassa.
   The “ISIS Rockefellers”: How Islamic State Oil Flows to Israel

   “Israel has in one way or another become the main marketer of IS oil. Without them, most IS-produced oil would have remained going between Iraq, Syria and Turkey. Even the three companies would not receive the oil if they did not have a buyer in Israel,” said the industry official.
   http://www.globalresearch.ca/the-isis-rockefellers-how-islamic-state-oil-flows-to-israel/5491897

 7. Mielenkiintoinen kirjoitus jälleen Pariisin iskuihin liittyen: http://nonalignedmedia.com/2015/11/decoding-the-paris-attacks-isis-blowback-or-french-israeli-false-flag/ Jonkin verran on asioita, joita tässä kirjoituksessani mainitsin, mutta paljon on sellaistakin, jota ei omassa kirjoituksessani ole mainittu. Joitain huomioita kirjoituksesta:

  Eräs väitetyistä Bataclan-konserttisaliin hyökänneistä, Samy Amimour oli jo 2012 laitettu tarkkailuun, koska häntä epäiltiin terrorismista. Telegraph kysyykin, että oliko poliisi tietoinen hänen paluustaan Ranskaan ja jos oli, niin oliko hänet laitettu tarkkailuun? (http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/belgium/12011114/Brussels-Paris-attack-terror-alert-suspects-Salah-Abdeslam-manhunt-Monday-live.html?frame=3502253)

  Vieläkin omituisempaa on korkean profiilin Isis-hahmon Abdelhamid Abaaoudin vapaa liikkuminen. Kuin ihmeen kaupalla hän onnistui pakenemaan Syyriaan epäonnistuneen iskun jälkeen tammikuussa 2015, ja sitten taas palaamaan Eurooppaan myöhemmin. Abaaoud kehuskelikin, että vaikka hänen nimensä ja kuvansa olivat uutisissa, onnistui hän pysymään maassa, suunnittelemaan operaatioitaan, ja sitten turvallisesti pakenemaan. Hän väittää jopa poliisiin pysäyttäneen hänet, verranneen häntä valokuvaan, mutta ei huomanneen yhdennäköisyyttä.

  Artikkelin kirjoittanut Brandon Martinez korostaa, kuinka Abaaoudin käytös Pariisin iskujen jälkeen oli myöskin hyvin omituista. Jos Abaaoud todella oli iskujen arkkitehti, olisi voinut olettaa hänen painuneen maan alle tai paenneen maasta. Hänen kuitenkin sanotaan esiintyneen huomiota herättäen; poltellen pilveä ja juoden olutta julkisella paikalla.

  Ismael Omar Mostefain (josta Turkki oli Ranskaa varoittanut) sormenjäljen sanotaan löydetyn ruumiinosien joukosta konserttisalista. Mutta kuten Martinez huomauttaa, todistaako se hänen olleen yksi hyökkääjistä, vai että hän oli ainoastaan paikalla. Hänen sanotaan radikalisoituneen käydessään usein moskeijassa ranskalaiskaupunki Chartresissa, mutta kyseisen moskeijan virkailijat sanovat, ettei heillä ole mitään tietoa, että Mostefai olisi edes käynyt siellä (http://edition.cnn.com/2015/11/15/world/paris-attacker-mostefai/).

  Joitain tunteja iskujen jälkeen Ranskan poliisi oli pysäyttänyt epäiltynä pidetyn Salah Abdeslamin ja tarkistanut hänen henkilöllisyytensä. Abdeslam sai kuitenkin jatkaa matkaansa. Kysyttäessä oliko hänen nimensä jo poliisien tiedossa silloin, poliisivirkailija oli vastannut, että ”minulla ei ole mitään selitystä”. Salahin epäillään joko jänistäneen tai sitten hänen pommivyöhönsä olisi tullut jotain teknisiä ongelmia. Tarinan pommivyön löytymisestä roskapöntöstä Martinez toteaa olevan Hollywood-elokuvien kaltainen ”liian hyvää ollakseen totta” -juonenkäänne. Miksi heittää se julkiseen roskapönttöön, ja kuinka poliisit löysivät sen niin nopeasti; kävivätkö he läpi kaikkia Pariisin jäteastioita?

  Ibrahim Abdeslamin (myös tunnettu nimellä Brahim) vaimo Naima on kertonut työttömänä olleen miehensä poltelleen kannabista aina kotona ollessaan. Hän ei ”koskaan mennyt moskeijaan tai rukoillut”. Hän ei myöskään ollut kiinnostunut politiikasta, eikä katsellut uutisiakaan, koska heillä ei ollut tv:tä. Naiman mukaan hänellä ”ei ollut valituksen aihetta lännestä”. http://www.dailymail.co.uk/news/article-3322385/Ex-wife-Comptoir-Voltaire-caf-bomber-reveals-jobless-layabout-spent-day-bed-smoking-pot-French-say-blew-mistake-fiddling-suicide-vest.html

  Kolmas veli Mohamed ei usko veljiensä radikalisoituneen vaan arvelee, että heitä olisi manipuloitu (http://www.bbc.com/news/world-europe-34895294). Abdeslamin veljekset eivät siis vaikuttaneet millään tavoin radikaaleilta, joten Martinez pitää outona, että he olivat päätyneet Belgian viranomaisten saamalle listalle terroristiepäillyistä. Olisiko heidät voitu laittaa listalle, jotta myöhemmin voitiin osoittaa heidän olleen radikaaleja?

  Irakin varoitukset Ranskan tiedustelu oli kuitannut toteamalla saavansa sellaista tietoa ”kaiken aikaa” ja ”joka päivä”. Mutta irakilaiset olivat myöhemmin selventäneet, että ”he jakoivat myös täsmällistä tietoa Ranskan viranomaisten kanssa ennen hyökkäystä, kuten nukkuvaan soluun – jonka he sanoivat lähettäneen hyökkääjiä takaisin Ranskaan Isisin päämajasta Raqqasta – kuuluvien taistelijoiden lukumäärä” (http://news.nationalpost.com/news/i-have-no-explanation-key-suspect-in-paris-theatre-attack-was-questioned-then-released-by-police).

  Jo syyskuussa sanottiin Ranskan pidättäneen jihadistin, joka olisi myöntänyt, että Isis oli lähettänyt hänet suorittamaan iskun Ranskassa ”mieluiten” jonkin konsertin aikana (http://www.france24.com/en/20150918-france-jihadist-arrested-terrorist-attack-plot-concert). Siitä lähtien on siis jo voitu olettaa konserttien olevan mahdollisia kohteita iskuille. Kun sitten tämän lisäksi juutalaisyhteisöä oli varoiteltu jo kuukausien ajan terroriuhasta, niin Martinez pohtii, olisiko Bataclanin entisellä omistajalla Joel Lalouxilla voinut ollut jotain aavistusta tulevista tapahtumista?

  Martinez toteaa kaikkien lännen vastaisten ja muslimien syyksi laitettavien terroritekojen hyödyttävän myös Israelia. Ranskankin poliittisen johdon hän sanoo puolestaan olleen jo jonkin aikaa hyvin myönteisiä Israelia ja sionismia kohtaan. Vuonna 2014 Ranskasta tuli ensimmäinen maa, joka kielsi Palestiinaa tukevat mielenosoitukset (http://www.dailymail.co.uk/news/article-2697194/Outrage-France-country-world-ban-pro-Palestine-demos.html).

  Ranskassa myös toimii jonkinlainen Jewish Defense League -äärijärjestön ranskalaishaara Ligue de Defense Juive (http://www.haaretz.com/jewish/news/1.565443). Le Figaro -lehti taas on väittänyt entisen presidentin Nicolas Sarkozyn toimineen pitkään Israelin tiedustelupalveluiden vakoojana. Terroritekoihin yhdistetyssä Irgun-järjestössäkin toiminut Israelin pääministeri Menachem Begin olisi kertoman mukaan jo vuonna 1978 käskenyt soluttaa johtavan puolueen Ranskassa, ja Sarkozy olisi tullut mukaan kuvaan vuonna 1983. http://www.globalresearch.ca/sarkozy-accused-of-working-for-israeli-intelligence/7245

  Nykyinen presidentti Francois Hollande vaikuttaisi jopa olleen suositumpi Israelissa kuin Ranskassa (http://www.jpost.com/Iranian-Threat/News/Hollande-receives-warm-welcome-in-Israel-as-Iran-deal-looms-large-331990).

  Martinez kertaa myös lännen roolia Isisin kehittymisessä, kuten entisen DIA:n johtajan Michael Flynnin lausuntoa, että al-Qaidaan linkittyvien ääriryhmien tukeminen oli Washingtonilta ”harkittu päätös”, ja että Ranskakin on osallistunut näiden ryhmien tukemiseen merkittävästi. Entinen Israelin Yhdysvaltain suurlähettiläs Michael Oren taas on todennut Jerusalem Postin haastattelussa, että Syyrian hallituksen vaihto oli Israelin tavoitteena jo ennen kuin väkivaltaisuudet maassa alkoivat. http://www.jpost.com/Syria-Crisis/Oren-Jerusalem-has-wanted-Assad-ousted-since-the-outbreak-of-the-Syrian-civil-war-326328

  Omaan kirjoitukseeni liittyen huomasin, ettei tämä lähde enää toimi:
  xxxiii AFP (19.11.2015): Joints, beer but little religion in lives of Paris attack brothers. http://www.afp.com/en/news/joints-beer-little-religion-lives-paris-attack-brothers

  Artikkeli on kuitenkin edelleen luettavissa täällä: http://news.yahoo.com/joints-beer-little-religion-lives-paris-attack-brothers-133559865.html

 8. Hyvä katsaus tilanteeseen useammalta suunnalta. Niin pitkä ja perusteellinen, että valitettavasti suurimmalla osalla suomlaisista ei ole aikaa lukea juttua. Ja vain pienellä osalla tarpeeksi kiinnostusta. Kannattaisi kirjoittaa vaan muutaman sanan juttuja, jossa on asian ydin, jos haluaa massojen huomion.

  ISIS-isku on joka tapauksessa false flag, olivatpa iskun tekijänä tiedustelupalvelut (tai heidän alihankkijansa) tai ISIS-järjestön jihadistit. Koska ISIS-järjestö on gladio-järjestö: sen johto ja ohjeet tulevat NATO+UKUSA+Israel -leiristä.

  Asiasta kannaattaa katsoa vaikka mitä luutnantti Scott Bennett kertoo. Hän on Yhdysvaltain erikoisjoukkojen psykologisen sodankäynnin johto-osaston (Spy-ops command) ja ulkoministeriön terrorisminvastaisen taistelun yhdysupseeri, ja amerikalaisen sotilasteollisuuden entinen alihankkija.

  Bennett tutki ulkoministeriössä rabbi Dov Zakheimin alaisena terrorismin rahoitusta. Kun Bennett sai selville rahoituksen lähteiden olevan USA:n hallinnon toimistot ja sen liittolaiset, Zakheim antoi hänelle potkut. Bennett teki yhteistötä muun muassa sveitsiläisen UBS-pankin työntekijän Bradley Birkenfeldin kanssa. Birkenfeld on tuttu mm. siitä, että hänen tapauksensa herätti Edward Snowdenin siihen että NSA tekee koiruuksia omaa kansaa kohtaan. Birkenfeld oli CIA:n kiristyksellä värvätty asiamies, joka vuoti CIA:lle pankista tilitietoja. Bennettin mukaan Birkenfeld kertoi että Yhdysvaltain oikeusministeriö kielsi häntä vuotamasta terrorismirahoitusta koskevia tilitietoja, eli juuri niitä joista Bennett oli kiinnostunut. Bennettin mukaan UBS-pankin tilitiedot osoittivat CIA:n, Yhdysvaltain sotateollisuuden ja Yhdysvaltain liittolaisarabimaiden olevan ISIS:in rahoittaja.

  Bennettin mukaan hän on lähestynyt lukuisia hallinnon toimistoja, senattotrita ja kongressin jäseniä. Ainoa joka on ottanut häneen yhteyttä ja ollut kiinnostunut tapauksesta, on Ron Paul. Yksikään massamedia ei ole halunnut tehdä hänen tiedoistaan juttua.

  Birkenfeld kertoi Bennettille myös kuinka CIA kielsi median journalisteja tekemästä Birkenfeldistä juttua. Birkenfeld menetti vuotojen johdosta työpaikkansa ja joutui pankin ja itsensä harrastamien laittomuuksien vuoksi vankeusrangaistukseen, mutta sai myös Yhdysvaltain verovirastolta 104 miljoonan dollarin palkkion. Birkenfeld ei ole tuomionsa jälkeen puhunut tapauksesta yhdellekkään toimittajalle ja on kadonnut näkyvistä: Bennett sanoo että Birkenfeld on vaiennettu. Ai niin, ja UBS-pankkia edusti oikeudenkäynnissä sama lakifirma, jossa Yhdysvaltain oikeusministeri oli aiemmin töissä – ei näitä asioita kannata kaikille levitellä.

  Dov Zakheimin nimi on ehkä tuttu 9/11-keskustelua seuranneille, tai ainakin pitäisi olla. Hän nimittäin toimi vuonna 2001 sellaisen yrityksen pääjohtajana, joka valmisti niin sanottuja flight termination system -laitteistoja, joila lentokoneet otetaan täydellisesti hallintaan etäkäytöllä, esimerkiksi terroristi-iskun sattuessa. Ja hän myös osti Yhdysvalloilta Boeing matkustajakoneita jotka kalustettiin Israelin puolustusvoimille.

  Scott Bennett on monella videolla YouTubessa. Kannattaa todella katsoa mitä sanottavaa hänellä on: Yhdysvallat on silmämuniaan myöten mukana ISIS:in taustavoimana.

  Niin, Salmen juttuun vielä sellainen kommentti, että ei ole ihme ettei ISIS ole kiinnostunut taistelemaan Israelia vastaan. kun katsoo kuka hyötyy muslimimaailman sisällissodasta, Syyrian heikkenemisestä ja länsimaat-muslimit vihasta, tärkeimmät hyötyjät on Israelin kova militaristinen poliittinen linja sekä länsimainen puolustusteollisuus.

  • Niin ja tietysti Zakheim on tuttu myös niistä Pentagonin kadottamasta 2,3 biljoonasta (englanniksi triljoonasta) dollarista, jotka Donald Rumsfeld kertoi Pentagonin hukanneen johonkin, päivää ennen iskua joka tuhosi Pentagonin kirjanpito-osaston ja todisteet sekä tappoi kirjanpito-osaston työntekijät. Dov Zakheim oli tuolloin kirjanpito-osaston vastaava kun rahat kadotettiin.

   • Korjaan, Zakheim oli vastaava yrityksessä löytää kadonneita rahoja, toukokuusta 2001 maaliskuuhun 2004, mutta ihme kyllä rahoja ei löytynyt.

   • No joo, en sano, etteikö noita rahoja olisi voitu tarkoituksellakin ”hukata” ja käyttää hämäriin tarkoitusperiinkin. Mutta kun usein todetaan Rumsfeldin (tarkoituksella?) kertoneen vain päivää ennen 9/11-iskuja rahojen ”kadonneen”, on muistettava, että olihan noista Pentagonin ongelmista jäljittää kyseisiä biljooniaan ollut puhetta jo Clintonin kaudella ennen kuin Rumsfeldistakaan siis tuli puolustusministeriä. Joitain uutisia aiheesta on listattu täällä: http://www.911myths.com/index.php/Missing_Trillions

    Tarkalleen ottaen kyse oli (Rumsfeldin mukaan) siitä, että transaktioita arviolta 2,3 biljoonan dollarin edestä ei voitu jäljittää, koska käytössä oli valtava määrä vanhentuneita ja/tai toistensa kanssa yhteensopimattomia järjestelmiä, joiden kesken ei kyetty jakamaan informaatiota. Puolustusministeriön mukaan se, että nämä transaktiot oli ”puutteellisesti dokumentoitu” ei kuitenkaan tarkoittanut, etteikö niitä lopulta saataisi selvitettyä.

    ”According to some estimates, we cannot track $2.3 trillion in transactions. We cannot share information from floor to floor in this building because it’s stored on dozens of technological systems that are inaccessible or incompatible.”

    ”In fiscal 1999, a defense audit found that about $2.3 trillion of balances, transactions and adjustments were inadequately documented. These ”unsupported” transactions do not mean the department ultimately cannot account for them, she advised, but that tracking down needed documents would take a long time. Auditors, she said, might have to go to different computer systems, to different locations or access different databases to get information.”

    Tämän artikkelin (http://web.archive.org/web/20031224193817/http://www.defenselink.mil/news/Feb2002/n02202002_200202201.html) mukaan puolustusministeriöllä olisi ollut 674 erilaista kirjanpitoon, logistiikkaan ja henkilöstön hallintaan liittyvää järjestelmää. Hukassa olleet 2,3 biljoonaa olisi Zakheimin mukaan saatu jo rajattua 700 miljardiin, ja vieläkin parempia tuloksia odetettiin.

    Uskoisin, että jotain perää noissa selityksissä yhteensopimattomista järjestelmistäkin voi olla. Mutta voiko sitten Zakheimin tai puolustusministeriön antamiin lausuntoihin täysin luottaa, tai onnistuiko Zakheim lopulta tehtävässään? En ole asiaa tämän enemmälti tutkinut. Wikipedian mukaan hän ei olisi kyennyt löytämään tuota 2,3 biljoonaa. Osaatko Pertti sanoa jotain tarkempaa asiasta?

    Zakheim on joka tapauksessa mielenkiintoinen henkilö. Paitsi että hän oli lentokoneiden etäkäyttöön tarkoitettuja järjestelmiäkin valmistaneen System Planning Corporationin toimitusjohtaja vuosina 1987-2001, SPC:n tytäryhtiö TriData Corporation oli aikanaan vastuussa vuoden 1993 WTC-iskun analysoinnista. Näin ollen sen oli kai mahdollista päästä käsiksi esim. World Trade Centerin piirustuksiinkin.

    • Luin Zakheimista useammalta Web-sivustolta mutta niissä vain mainittiin että hänen johtamansa osasto tutki Pentagonin epäselvyyksiä rahojen käytössä edellä mainitsemani ajan, eikä mihinkään tuloksiin päästy. No ei varmasti voi luottaa! Zakheimin laittaminen tutkimaan rahojen katoamista on valkopesua, jossa mahdolliset tulokset halutaan vain presidentin lähipiirin tietoon, jos sinnekkään. Epäilyttävämpää neocon-sisäpiiriläistä asialle tuskin olisi voinut laittaa.

     Jep, Pentagonin kadonneista rahoista oli puhetta jo aiemmin, ja ilmeisesti osa oli kadonnut jo Clintonin hallinnon aikana. Silti, kuten Enroninkin kirjanpidon katoaminen 7-WTC talon tuhoutumisen myötä, se on aivan kelpo epäilyksenkohde yhtenä maalitaluluna, mikäli tällainen isku halutaan järjestää. Iskun osuminen juuri kirjanpitosiipeen tällaisten asioiden ollessa yhä hyvin ajankohtaisia kuten Rumsfeldin päivää aiemmin antamas TV-lausunto osoittaa, on hyvin, hyvin epäilyttävää. Pentagonin siinä siivessä johon 9/11-isku osui, oli juuri tehty suurimittaisia korjaus- tai muutostöitä. Pentagon on rakennettu viidestä sisäkkäisestä kehistä. Lentokone muka meni koko ensimmäisen kehän läpi ja vielä toiseenkin kehään, tuhoten kirjanpito-osaston. Rakennuksesta poistuneet ihmiset kertoivat haistaneensa räjähdysaineiden hajun, ja ovat varmaankin siinä oikeassa.

     • Joo, onhan tuo Zakheim tutkimassa asiaa vähintään yhtä lailla luottamusta herättävää kuin Kissinger ”riippumattoman” 9/11-tutkintakomission johdossa.

  • Hyvä pointti sinänsä tuo, että kannattaisi kirjoittaa lyhyemmin. Tästäkin oli itse asiassa tarkoitus tulla lyhyempi kirjoitus, mutta tiivistäminen ei taida olla se suurin vahvuuteni. Toisaalta tekstistä ei tule välttämättä kovinkaan vakuuttavaa, jos liikaa skippailee yksityiskohtia. Mutta eihän tämän tarvitse viimeiseksi kirjoitukseksi aiheesta jäädä, eikä varmasti jääkään. Toivotaan siis, että tästä saadaan vielä tiiviimpääkin katsausta.

   • No, Vastavalkean Syväluotain on kyllä oikea paikka tällaiselle syvällisemmälle pohdiskelulle. Mutta itsellenikin kävi niin, että juttu oli luettava kahdessa osassa. Tästä olisi hyvä tehdä tiivistelmä tai käyttää kirjoitusta uudelleen, vähän lyhempänä. Näihin iskun tekijöihin on ainakin jossain vaiheessa syytä palata. Tämä teksti kaipaa laajempaa lukijakuntaa.

 9. Terrori-isku polisiivaltion sisällä… näin kierre kohti kansan aseistariisumista syvenee:

  Totalitarian end game is here: New York Times calls for nationwide gun confiscation from law-abiding Americans
  By Mike Adams on December 7, 2015
  Mike Adams — Natural News Dec 6, 2015

  It is now obvious to nearly everyone that the leftist mainstream media is actively working on the same team as ISIS. Not only has this media — the NYT, CNN, WashPost, etc. — deliberately covered up the real threat of ISIS and radical Islam in America; it is now demanding that all Americans be disarmed so that ISIS terrorists will meet no armed citizens whatsoever as they escalate their terrorism and mass murder across America.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=125773
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=125666
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=125696

  • vielä tämä Huh, uskoako vai ei? San Bernardinon terrori-isku, josta oma mediamme melkein vaikenee, olisikin paljastumassa false flagiksi… perusteellinen selvitys tapahtumista viittaa siihen että kyse olisi 911 kaltaisesta iskusta jonka tarkoitus olisi edistää islamofobiaa ja terrorismia Amerikassa sekä lopulta johtaa maa kolmanteen maailmansotaan…sanoo Jim Stone pitkässä ja seikkaperäisessä selvityksessä:

   San Bernadino Litmus Test Time
   Enough facts are in to paint a very clear picture now

   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=125761

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here