“Saada muuttumaan radikaalin poliittisen tai yhteiskunnallisen uudistuksen puoltajaksi”. Näin kuuluu radikalisoida-verbin määritelmä Oxford English Dictionaryssa.  Sen johdannaisesta, radikalisaatiosta, on tullut vakiintunut käsite yliopistollisessa tutkimuksessa.

Akateemisessa terrorismia ja terrorismin vastaisia toimia käsittelevässä kielenkäytössä termillä ei ole objektiivista määritelmää, kuten oli odotettavissa. Radikalisaation prosessi liitetään muslimeihin ja jihadistiliikkeisiin. Donatella Della Porta (European University Institute) ja Gary LaFree (Marylandin yliopisto) kirjoittivat radikalisaatiota käsittelevän vieraskynän konflikteja ja väkivaltaa käsittelevään tiedejulkaisuun. Kirjoittajat esittävät valaisevan yhteenvedon yliopistollisen radikalisaatiotutkimuksen kentästä:

”Kehittyneissä demokratioissa 1970-luvulla ilmennyttä poliittista väkivaltaa koskevassa tutkimuksessa termi ”radikalisaatio” otettiin käyttöön korostamaan vuorovaikutteista (yhteiskunnalliset liikkeet / valtio) ja prosessinomaista (asteittainen kärjistyminen) dynamiikkaa väkivaltaisten, usein salaisten ryhmien muodostumisessa (Della Porta 1995). Tässä lähestymistavassa radikalisaatio viittasi todelliseen väkivallan käyttöön ja sen laajenemiseen ilmenemismuodoiltaan ja voimakkuudeltaan. Viime vuosina termi ”radikalismi” nousi keskeiseen asemaan terrorismia ja erityisesti OECD-maissa ilmenevää islamistista terrorismia käsittelevässä tutkimuksessa. Tutkijat olivat huolissaan varsinkin nuorten, länsimaiseen yhteiskuntaan sosiaalistuneiden muslimien liittymisestä sotaisiin islamistiryhmiin. Suuri osa tästä tutkimuksesta pyrki selittämään radikalisaatiota ja väkivaltaisiin ryhmiin liittymistä yksilötasolla. […] Jotkut tutkimukset tunnistivat muslimimaahanmuuttajien henkilökohtaisissa ja sosiaalisissa tilanteissa aineksia, jotka altistavat heidät radikalisaatiolle.”

Tekee mieli kysyä: mitkä ovat perusteet tällaiselle määritelmälle? Onko oikeutettua määritellä radikalisaation käsite siten, että se kattaa esimerkiksi eurooppalaiset muslimit, jotka liittyvät Isikseen tai muihin takfiriliikkeisiin, mutta ei esimerkiksi Euroopan juutalaisia, jotka liittyvät Israelin armeijaan? Jos on, miksi?

Israelin armeijan ansioluettelo ei ole häikäisevä, kun ajatellaan sitoutumista kansainväliseen humanitääriseen oikeuteen tai ylipäätään kansainväliseen oikeuteen. Loppujen lopuksi kyseessä on instituutio, joka ylläpitää toisen maailmansodan jälkeisen ajan pitkäkestoisinta laitonta ja väkivaltaista miehitystä. Vaikka jotkin Israelin armeijan rikokset, kuten palestiinalaissiviilien toistuva surmaaminen, tiedostetaan aiempaa laajemmin, toiset sotilashallinnon rikokset eivät ole juurikaan nousseet julkiseen keskusteluun. YK:n lasten oikeuksien komitea ja UNICEF julkaisevat säännöllisesti syvästi järkyttäviä kuvauksia siitä, miten Israelin armeija kohtelee palestiinalaislapsia, ja tuomitsevat tapaukset. Esimerkiksi UNICEFin alkuvuodesta 2015 julkaisemassa raportissa todetaan, että Israelin sotavoimien laittomat toimet palestiinalaisia lapsia kohtaan ovat ”yleisiä, järjestelmällisiä ja vakiintuneita”.


HERÄÄ KYSYMYS: Miksei niitä eurooppalaisia ja amerikkalaisia juutalaisia, jotka tieten tahtoen liittyvät Israelin miehitysarmeijaan, leimata ”radikaaleiksi”? Mikseivät he ole pitkäjänteisen yliopistotasoisen radikalisaatiotutkimuksen kohteita?

Mietitään toista esimerkkiä: palkkasotilaita. Yksityisiin sotilasyhtiöihin liittyneiden ja Yhdysvaltain laittomiin sotilasoperaatioihin osallistuneiden Yhdysvaltain kansalaisten määrä ylittää Isiksessä tai siihen kytkeytyvissä ryhmissä toimivien ulkomaalaisten määrän. Todellakin: yksityisinä palkkasotureina pelkästään Lähi-idän maissa toimineita Yhdysvaltain kansalaisia on satoja tuhansia.

Lisäksi lukemattomat Yhdysvaltain kansalaiset ovat todistettavasti syyllistyneet räikeisiin ihmisoikeusrikkomuksiin palkkasotilaskeikoillaan Irakissa ja Afganistanissa. Pelkästään Irakista on useita hyvin dokumentoituja tapauksia, joissa palkkasoturit ovat murhanneet kylmäverisesti siviilejä.

Yhdessä harvoista mediahuomiota saaneista tapauksista amerikkalaiset palkkasotilaat joukkomurhasivat 17 irakilaissiviiliä ja haavoittivat kahtakymmentä siviiliä syyskuussa 2007 Bagdadin Nisour-aukiolla. Tämä johti lopulta kritiikkiin ja oikeudellisiin toimiin, mutta ilman mainittavia seuraamuksia yksityiselle palkkasotilasliiketoiminnalle.

Kun EU:sta tai Yhdysvalloista matkustetaan Lähi-idän maihin tieten tahtoen ottamaan osaa laittomiin sotilasoperaatioihin, onko kyse radikalisaatiosta? On — mutta kuten olemme havainneet, vain jos puhutaan muslimeista.


Bruno Jäntti on rauhanjärjestö ICAHD (Israeli Committee Against House Demolitions) Finlandin puheenjohtaja ja Lähi-idän politiikkaan erikoistunut journalisti. Kirjoituksen suomensi Vesa Raiskila. Se julkaistiin alun perin TeleSURin sivustolla.


Aiheesta kirjoittaa myös Hunderra Assefa (napsauta kuvaa avataksesi kirjoituksen):

9 KOMMENTTIA

 1. Milloin läntinen maailma herää tästä kurkunleikkaajapsykoosistaan, joka antaa sille erikoisoikeuksia? Aivan käsittämätöntä, että yhdellä taholla voi olla tai se voi ottaa itselleen hegemonisia etuoikeuksia ja että se saisi ’poikkeuksellisuutensa’ takia ottaa koko maailman omaan hallintaansa aivan kuin sille luonnostaan lankeavana etuoikeutena, kuten USA uskoo.
  Tuo poikkeuksellisuus (itsensä ylentäminen ja valituksi julistaminen) on barbariaa, taantumista pois sivistyksestä ja moraalista.

  Israel (ja sitä puolustavat juutalaiset) puolestaan torjuu itse kaiken sen mitä se vaatii muilta. Voiko sellainen tuoda voiton pitkässä juoksussa? Vaikea uskoa että voisi.
  Jos multi-kultia vaatii muilta pitäisi itse olla esikuva eikä irvikuva ja avata omat ovensa.
  Israelin oma rasistinen asenne palestiinalaisiin ja pakolaisiin ei oikeuta linkin kuvaamiin kampanjoihin vaan on suuren häpeän aihe. Ja ennen muuta maan pitäisi pitää näpit irti Lähi-idän sodista joita voi verrata holokastiin.
  Israel Supports ISIS
  http://www.globalresearch.ca/israel-supports-isis/5492807

 2. —”YK:n lasten oikeuksien komitea ja UNICEF julkaisevat säännöllisesti syvästi järkyttäviä kuvauksia siitä, miten Israelin armeija kohtelee palestiinalaislapsia, ja tuomitsevat tapaukset.”

  Juuri näin on asian laita. Ja kun mikä tahansa muu maa sortuu tähän samaan niin maailman lehdistö on tulvillaan rankkaa ja tuomitsevaa kritiikkiä. Miksi sama ei kohdistu Israeliin? No, koska lehdistön sattuu omistamaan juuri…..

  Epäreilua on maailman meno.
  Nwo-imperiumi haluaa Lähi-idän hallintaansa, on jo kauan halunut kuten suunnitelmalliset ja laittomat sodat Irakissa, Libyassa ja nyt Syyriassa kertovat. Itse luodut ja tuetut muslimiterroristit ovat pahoja poikia ja niiden kimppuun saa vapaasti käydä. Samalla ryöstetään öljyvaroja.
  Juutalaiset ja usanmaalaiset ym. vapaaehtoissotilaat puolestaan ovat eliitin palveluksessa, ’hyvyyden asialla’, ’länsimaisia arvoja ja demokratiaa’ maailmalle levittämässä. Se tarkoittaa kaappaamassa maailmanvaltaa ja luonnonvaroja harvojen ja valittujen käsiin ja valittuina oikeuttamassa itsensä tarkoitus pyhittää keinot – terroristeiksi.
  Näin asian näkee Henry Makow, kristitty juutalainen:
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=125594
  Flashback: 1869 Plan for Jewish World Domination
  http://henrymakow.com/2015/12/Flashback-The-Plan-for-Jewish-World-Domination.html

  Pari poimintaa IltaSanomien Jari Aleniuksen kirjoituksesta Syyrian sotaan liittyen:
  —Kaikkein abstrakteimmalla tasolla Syyrian sota onkin kamppailua maailmanvallasta, jota Venäjä on havitellut Neuvostoliiton romahduksen jälkeen takaisin.
  —Toinen maailmansota oli taistelua absoluuttista pahaa vastaan.

  Kumpikin taitavat mennä pahasti pieleen.
  http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1448681382709.html

  • Totuuksia paljastuu — erittäin hyvä artikkeli kuvineen ja videoineen siitä, mistä on kyse ISiksen ja Syyrian sodan kohdalla:

   Bombshell: Russian Military Reveals Details of ISIS-Daesh Funding, Turkey’s Role in Supporting the Terrorists, Complete Transcript, Videos, Documents

   It is interesting that no one in the West do not ask themselves a question, why the son of the Turkish President is the head of one of the largest energy companies and the son-in-law – the Minister of Energy and Natural Resources?
   There are no opinions in the western media on this matter, but I am sure that the truth cannot be hidden.
   http://www.globalresearch.ca/bombshell-russian-military-reveals-details-of-isis-daesh-funding-turkeys-role-in-supporting-the-terrorists-complete-transcript-videos-documents/5493043

   • Hyvä selvitys Israelin ja ISiksen suhteista:
    This was definitely not supposed to happen. It seems that an Israeli military man with the rank of colonel was “caught with IS pants down.” By that I mean he was captured amid a gaggle of so-called IS–or Islamic State or ISIS or DAESH depending on your preference–terrorists, by soldiers of the Iraqi army. Under interrogation by the Iraqi intelligence he apparently said a lot regarding the role of Netanyahu’s IDF in supporting IS.
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=125556

 3. Fear Is the Name of the Game — Pelko on homman nimi
  Jacob G. Hornberger – FFF

  … The dark irony of the refugee crisis, of course, is that it’s the U.S. government that is the major cause of the chaos, violence, and war that has caused people to flee their homelands in a desperate attempt to save their lives and the lives of their spouses and children. Even more darkly, the Americans who have lived their lives in fear ever since 9/11 and who now fear the refugees have been major supporters of the interventionism that has caused the refugee crisis … Despite their having the most powerful military and intelligence force in the history of the world, Americans are among the most fearful people in the world.
  http://www.ihr.org

  Amerikkalaiset ovat maailman pelokkain kansa huolimatta vahvasta armeijastaan, toteaa kirjoittaja.

 4. Jatketaan yksipuolista kommentointia. Uusi kirja ilmestymässä koskien Pariisin iskuja.
  Ellemme asetu kasvotusten tosiasioiden kanssa olemme tuomitut: terrorismi on tuote jonka takana ovat poliitikot ja media.
  Linkin kuva aivan mahtava, vahinko ettei sitä saa siirrettyä tähän.

  Cognitive Dissonance: Media Masks Ghastly Truth Behind Terror

  Terrorism is an extortion racket run by the Masonic Jewish banking cartel and the bootlicking Western elite.
  This article was prepared for an upcoming book about Paris Nov. 13, 2015 edited by Kevin Barrett. Since it is intended for a different audience, it contains some material that regular readers are already familiar with.

  by Henry Makow Ph.D.
  We are doomed unless we face bitter truths that we’ve been trained to deny. Society has been subverted; terrorism is state sponsored; politicians and media are complicit.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=126063

  • Terrorismia avitetaan huumeilla kuten Lähi-idän sotaakin

   The tiny pill fueling Syria’s war and turning fighters into superhuman soldiers
   A tiny, highly addictive pill produced in Syria and widely available across the Middle East, its illegal sale funnels hundreds of millions of dollars back into the war-torn country’s black-market economy each year, likely giving militias access to new arms, fighters and the ability to keep the conflict boiling, according to the Guardian.
   In other words the militant groups main backers, Saudi Arabia, is supplying the drug to the fighters in Syria. No doubt in the hope that it will enhance their ability on the battlefield.

   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=126330

  • Eipä näy muita kommentoijia … asiat eivät näytä kiinnostavan.
   Malmössä tapahtuu, juutalaiset elävät pelossa kun paikalliset arabit uhkaavat tappaa
   Sweden’s Jews Live in ’Climate of Fear’
   The Times of Israel
   On a chilly fall day, passersby on a central street in Sweden’s third largest city, Malmö, were greeted with chants in Arabic urging the killing of Jews. “Death to the Jews,’ and ‘More stabbings,’ the protesters screamed,” recalls Jehoshua Kaufman, head of communications for Malmö’s Jewish community. The protesters at the October pro-Palestinian rally were referring to the near-daily stabbings of Jews by Arab assailants over the past couple of months in Israel … These types of incidents, where anti-Israel rhetoric turns violently anti-Semitic, have created a climate of fear for Sweden’s small Jewish community, which numbers 15,000. Hate crimes against Jews are on the rise …
   http://www.timesofisrael.com/facing-death-chants-and-hate-crimes-swedens-jews-live-in-a-climate-of-fear/

   Tulee mieleen, että juutalaiset sionistit ovat kyllä kiistatta iso ongelma maailmassa.
   Miksi piti mennä perustamaan Israelin valtio eikä hyväksyä Israel Shamirin ym. kannattamaa yhtenäisvaltiota palestiinalaisten kanssa jotka ovat alueen alkuperäisvästöä? Sama kun tultaisiin ajamaan meidät omasta maastamme tekosyin.
   Kaikki sotiminen ja väkivalta pakolaisineen juontaa Israelin valtion väkivaltaisesta perustamisesta ja palestiinalaisten kohtelusta. Nyt siitä saa kärsiä koko Eurooppa kun pakolaisia virtaa tänne. Ja nyt nuo samat ongelmat seuraavat niihin maihin joihin arabipakolaisia tulee kuten Malmösta näemme. Mitä vielä onkaan edessämme…

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here