Suomalaista mediaa on arvosteltu herkkänahkaisuudesta arvostelua kohtaan.

Suuren poikkeuksen tekee kuitenkin Talvivaara. Viimeisen vuoden ajan on kuultu mediassa suurta itsekritiikkiä Jarmo Erolan kirjan Kirottu kaivos herättämänä. Kirja on antanut aiheen itseruoskintaan siitä, että media on lähtenyt leimaamaan Talvivaaraa ympäristökatastrofiksi, jota se ei Talvivaaran puhetorvena toimivan Erolan mielestä tietenkään ole.

Temppu on läpinäkyvä. Kirottu kaivos on osakekaupoissaan pettyneen taloustoimittajan epätoivoinen yritys rahastaa edes kirjalla, jos emoyhtiö olisikin mennyttä. Ymmärrän hyvin, että Erola on saanut kannatusta niiden muiden media-alan vaikuttajien joukossa, joiden osakesalkku on sulanut Talvivaaran sotkuihin.

Tosiasiassa tilanne on se, että jo pari viikkoa suuren kipsisakka-allasvuodon jälkeen vuonna 2012 alkoi median painostus, jossa kyseenalaistettiin median yhteydenpito ympäristöväen kanssa ja syytettiin kansalaisjärjestöjä väärien tietojen levittämisestä.

Stop Talvivaara -liikkeen puolesta voin kertoa, ettemme ole vieläkään saaneet yhtään yksilöityä listausta, joka oikeuttaisi syytökset.

Mutta kiitos Kirotun kaivoksen, median vallankäyttäjillä on nyt selkänoja.

Rohkeaksi julistettu Erola arvostelee mediaa ja ympäristöjärjestöjä, ja tämän turvin on sitten helppo oikeuttaa kriitikkojen sulkeminen Talvivaara-keskustelun ulkopuolelle. Ja näin on tapahtunut. On todettava, ettei Stop Talvivaaran tiedotteista yksikään ole kuluvana vuonna ylittänyt median uutiskynnystä.

Mielestäni median valinta on virheellinen, ja se voi tulla kalliiksi sekä yhteiskunnalle että piensijoittajille.

Suomessa ollaan huolissaan Venäjän kansalaisyhteiskunnan tilasta samalla kun maamme suurin kaivoskriittinen kansanliike on täydessä mediaboikotissa.Suomessa ollaan kovin huolissaan Venäjän kansalaisyhteiskunnan tilanteesta, mutta samaan aikaan maamme suurin kaivoskriittinen kansanliike on asetettu täydelliseen mediaboikottiin.

Onko niin, että käsitys kansalaisyhteiskunnan tarpeellisuudesta koskeekin mediapäättäjien osalta vain Venäjää? Suomessako ei vapailla kansalaisliikkeillä ole sijaa ja tarvetta?

Tilanne on hyvin omituinen ja pakottaa kansalaisliikkeet pohtimaan suhdettaan suomalaiseen mediaan. Onko ainoa mahdollisuutemme vaikuttaa kotimaan keskusteluun kansainvälinen julkisuus?

Mihin tämä mielipideboikotti perustuu?

Pyytäisin ystävällisesti tämän kirjeen vastaanottavilta mediataloilta ja niiden uutiskriteereistä päättäviltä tahoilta perustelua sille, miksi kriitikot on vaiennettu.

Pyydän tutustumaan tiedotteisiimme.

Pyydän myös tutustumaan Stop Talvivaara -liikkeen videokanavaan. Myös siellä on aineistoa sille, joka haluaa tutustua kansalaisjournalismin kritiikkiin.

Riippumatta teemasta, uutisarvosta ja aiheista tiedotteet ja videot on sivuutettu mediassa käytännössä täysin.

Uskon, että tämä epänormaali tilanne tullaan vielä läpivalaisemaan mediakriittisen tutkivan journalismin sekä mediatutkimuksenkin toimesta. Myös omassa työn alla olevassa dokumenttielokuvassani Out of control — The story of Talvivaara mediakamppailu tulee olemaan yhtenä punaisena lankana muiden isojen teemojen ohella.

Mutta juuri nyt kun eletään Talvivaaran ratkaisun hetkiä, median olisi syytä kantaa vaastuunsa monipuolena ja myös kriittisenä tietolähteenä. Nythän median kriittisyys on pysähtynyt vain kriittisyyteen kriitikoita kohtaan.

Mediatutkimus kertoo, että kokoomukselaisten määrä on suuresti yliedustettuna valtamedian johdossa. Talvivaaran osalta on todettava että Kokoomus oli oikeassa. Demokratia on rikki.

Tarvitaan korjausliike tilanteessa, jossa valtamedia on osa ongelmaa, ei osa ratkaisua.

Suomi tarvitsee journalismia.

Hyvää joulua ja parempaa uutta vuotta toivoen

Stop Talvivaara -kansanliikkeen puolesta

Hannu Hyvönen

20 KOMMENTTIA

 1. Talvivaaran perustamisen kantavina voimina olivat käsittääkseni yhden henkilön halu näyttää kykynsä sekä – sinänsä inhimillinen – omistavien piirien halu ansaita runsaasti rahaa. Valitettavasti alkupanostus ei ollut oikein kohdennettu: mm. bioliuotusprosessin pilotointi oli hätäistä ja puutteellista, eikä hydrologisia tosiasioita (sadanta/haihdunta) otettu huomioon. Bioliuotuksesta ei muutenkaan tiedoteta yhtään mitään kaivoksen taholta, mikä poikkeaa esim. vastaavien, maailmalla toimivien kuparikaivosten käytännöstä. Vaikuttaakin siltä, että Talvivaaran kuulijakunta koostuu pikemminkin liikemiehistä kuin alan ammattilaisista. Surullista.

 2. Suomessa ollaan huolissaan Venäjän kansalaisyhteiskunnan tilasta samalla kun maamme suurin kaivoskriittinen kansanliike on täydessä mediaboikotissa.

  Meidän olisi korkea aika alkaa olla vakavasti huolissamme omista asioista ja lopettaa huolenkanto asioista jotka eivät meille kuulu. Eivät Venäjän asiat saisi olla meidän harteilla. Maa kyllä hoitaa omansa kuten on hoitanut ennenkin.
  Helpoin tapa paeta omia ongelmia on alkaa korostaa muiden ongelmia. Ja jopa sekaantua muiden asioihin.

  • jatkoa: Mitä mediaan tulee niin – kuten tiedämme – ongelma on siinä että se on finanssi- ja talouseliitin hallinnassa. Valtion mediaa taas hallitsee valtioeliitti jonka valitsee kulissien takana sama finanssieliitti joka omistaa yksityisen median. SSS hallitus on hyvä esimerkki. Se on pelkkä pääoman sätkynukke.
   Se joka odottaa valtamedialta muuta kuin tuon eliitin kumartamista ja sen äänitorvena toimimista saa pettyä.
   Vain vaihtoehtomediasta voi nykyisin saada tietoa jota seulomalla voi saada käsityksen asioiden todellisesta tilasta.
   Mitä vähemmän seuraat ajatuksiasi muokkaavaa virallista ja massamediaa sitä lähempänä olet manipuloimatonta totuutta.

   • jatkoa…
    Luenn päivittäin seraavia medioita: Vastavalkea, RT-deutsch, GlobalResearch, Truthseeker, Infowars, Il Giornale (italia), Iltasanomat, Iltalehti, MV-lehti, Sputniknews (suomen, ruotsin ja saksankielinen), Magneettimedia, die Welt, lisäksi ainakin kerran kaksi viikossa mm. Voltairenet, the Saker, Haaretz, Washingtonsblog, Paulcraigroberts…
    Suurimmat ’lobotomistit’ löytyvät selkeästi kotimaastamme: Ilta=Sanomat ja Iltalehti, joka väittää olevansa maamme suosituin. Myös Verkkouutiset kuuluu joukkoon. Hesaria en edes enää lue.

   • jatkoa… Luenn päivittäin seraavia medioita: Vastavalkea, RT-deutsch, GlobalResearch, Truthseeker, Infowars, Il Giornale, Iltasanomat, Iltalehti, MVlehti, Sputniknews (suomen, ruotsin ja saksankielinen), Magn.media, die Welt, lisäksi ainakin kerran kaksi viikossa mm. Voltairenet, the Saker, Haaretz, Washingtonsblog, Paulcraigroberts…
    Suurimmat ’lobotomiatoimittajat’ löytyvät selkeästi kotimaastamme: Ilta=Sanomat ja Iltalehti, joka väittää olevansa maamme suosituin. Myös Verkkouutiset kuuluu joukkoon. Hesaria en edes enää lue.

  • Omien ongelmien ratkaisuun olisi panostettava

   Pakkolailla ei päästä tulokseen, taantuman syyt ja suositukset

   Muutamia suosituksenomaisia esimerkkejä.
   Hallitukselle ja päättäjille yleensä esitettäisiin nämä vaatimukset: Nykyinen hallitus ja eduskunta pitäisi lakkauttaa. Siten tulisi muodostaa hätätilahallitus, joka koostuisi erialojen asiantuntijoista, jotka arvostaisivat yhteistä hyvää ja isänmaata. Uudesta hallituksesta muodostuisi Suomen ja sen kansan palvelija. Hallituksen täytyisi muodostua henkilöistä, jotka ovat oikeudenmukaisia, viisaita, lujia, vastustavat neoliberalismia ja kannattavat aitoja kristillisiä arvoja.
   Ehdottomana vaatimuksena olisi virallisen Suomen parlamentaarisen työskentelyn aloittaminen Suomen eroamiseksi Euroopan unionista, Eurosta ja NATO:n isäntämaasopimuksesta. Suomen tulisi siirtyä itsenäiseen talouspolitiikkaan, omaan valuuttaan ja valtiolle pitäisi varata oikeus rahanluontiin. Vapaamuurarius tulisi ehdottomasti kieltää virkamiehiltä ja poliitikoilta tai ainakin heidän tulisi ilmoittaa ennen nimittämistä kuulumisensa vapaamuurareihin ja vapaamuurariuden asteensa. Niin ikään valtamedian kontrolli ja valtius tulisi kansallistaa.
   Magn.media kertoo enemmän.
   IPU on puolue tai joukko ihmisiä joka kannattaa tätä.

   • Islannista mallia:
    Islanti on kulkenut pitkän matkan Suomen tavoin köyhästä kansakunnasta hyvinvointiyhteiskunnaksi. Mutta verrattuna nopeasti velkaantuvaan Suomeen Islanti pystyy nykyään tekemään budjetistaan ylijäämäisen, mikä selkokielellä siis tarkoittaa sitä, että kun lasketaan menot ja tulot, Islannilla jää käteen ylimääräistä rahaa, jolla se pystyy maksamaan velkojaan pois. Suomi sen sijaan joutuu rahoittamaan budjettiaan joka vuosi velalla.

    http://mvlehti.net/2015/12/18/tynkkynen-islannista-piti-tulla-eu-maa-mutta-siita-tulikin-itsenainen-menestystarina/

    hyvä kirjoitus

    • Islanti vaihtoi hallintonsa ja pani falskit pankkiirinsa vankilaan. Suomessa ne juoksentelevat kaikki vielä vapaalla jalalla Ruotsia myöten, ja jotkut vaikuttajat palkintopalleille nostettuna.

     Ei kylläkään sama hallitus, mutta samanlainen hallinto kuin -90 luvulla jatkaa menestyksellisti politiikaa, joka on pitänyt maata mutakuopassa jo neljännesvuosisadan. Suomea lyödään lihoiksi, EU:n lobbarien taustavoimien hyväksi.

 3. Tarvitaanko avoimuutta? Tottakai tarvitaan. Jokaisen ”yhteiskunnan” pitää olla avoin. Se on demokratian kulmakivi. Kysymyksen voisi asetella toisinkin. Onko Suomi (ollut) avoin ja demokraattinen yhteiskunta? Jos on, onko avoimuus jonnekin hävinnyt?

  Talvivaara meni kuin se perinteinen projekti jonka vaiheet ovat tällaiset

  -suuri innostus
  -yleinen sekaannus
  -järkiintyminen, vahinkojen arviointi ja korjaukset
  -syyllisten palkitseminen
  -syyttömien rankaiseminen

  80 000 kotitaloutta menettivät ”sijoituksensa”. Solidium (= valtio = me) menetti sijoituksensa. Nyt kaivoksenraato on valtion (= me) piikissä kaikkine kustannuksineen ja ympäristötuhoineen. Olihan kallis kokeilu. Työpaikkoja ”luotiin” kainuuseen. Paljonko tuli työpaikalle hintaa? Kukaan tuskin tietää. Jos heittää arvioksi kuluista pari miljardia ja työpaikkoja 2000 tulee yhdelle ”työpaikalle” hintaa miljoona euroa. Saman verran kuin yksi poloinen duunari tienaa koko elinkaarensa aikana, jos elinkaari on normin mittainen. Luonnolle aiheutetut tuhot eivät liene edes arvioitavissa vielä.

  Varsinkin Talvivaaran viimeiseksi jäänyt ”osakeanti” oli kusetus. Annettiin ymmärtää, että sillä kerätyllä summalla pärjätään maailman tappiin. Tiedettiin kyllä, että muutama kuukausi sillä mennään. Jokunen hätäisempi laina saadaan maksettua pois. Sisäpiirissä se tiedettiin. Huijatuksi tulivat lähinnä piensijoittajat, kotitaloudet. Näin aina. Kaupankäynti osakkeilla on lopetettu. Ne makaavat tyhjän panttina pankkien ”arvo-osuustileillä”, joiden ylläpidosta pankki perii ”asianmukaisen” korvauksen.

  Ketä palkittiin? Talvivaaran ”avainhenkilöt” tekivät kaivoksellaan tiettävästi aikalailla hyvän tilin. Heidän ei tarvitse osallistua tämän konkurssipesän jälkihoitoon, koska osakeyhtiölaki on sellainen. Vain ”sijoitus” menetetään. Menettäjinä lähinnä nuo kotitaloudet ja veronmaksajat. Veronmaksajat eivät edes ole tässä sijoittajan, vaan sijaiskärsijän ominaisuudessa. Olisiko heillä oikeutta vaatia ”avainhenkilöiltä” korvausta menetyksistään, vai suojeleeko laki tässä(kin) tapauksessa syyllisiä?

  • Tämä ’avainhenkilöiden’ vastuunpako (ahneus) on se syy miksi ihmiskunnan ja planeetan kohtalo ovat vaakaludalla.
   Nyt juhlitaan ilmastokomferenssin tulosta. Katin kontit, ei ole hurraamista:
   “Despite the hype, the Paris agreement will fail to deliver. Politicians say it is a fair and ambitious deal – yet it is the complete opposite. People are being deceived,” said Dipti Bhatnagar, Friends of the Earth International climate justice and energy coordinator.

   http://www.globalresearch.ca/paris-climate-deal-is-a-sham/5495352

   • Ilmastoasiasta enemmän kiinnostuneelle:
    There are real solutions to the climate crisis. They include steep reductions in carbon emissions, stopping fossil fuels and deforestation, building clean, sustainable, community-based power solutions, and transforming our food systems.
    The movement for true alternatives grows bigger and stronger day by day, and the demands of the climate justice movement must be at the heart of climate solutions.
    http://www.foei.org/what-we-do/paris

 4. Tarvitaanko avointa kansalaisyhteiskuntaa…?
  Sitä jos mitä tarvitaan ja siihen viittaa myös MV lehden saama nopea suosio. Sille on luotu tilaus eu-eliitin toimesta ja on vain hyvä kun näitä vaihtoehtomedioita syntyisi lisää:
  ”…erityisesti iltapäivälehdet ja ”vastamediaa” leikkivä MV – provosoivat koko ajan tietoisesti yleisöään…”, luin jostakin. — No juuri sitä kaivataan eikä MV provosoi kuten rahanvallan alla toimivat iltapäivälehdet, joita yhö harvempi jaksaa lukea

  …pieni otanta MIR Link Oy:n tekemän MV-lehti lukijatutkimuksen lukijapalautteista.
  ”Ilman MV-lehteä Suomessa elettäisiin täysin valtamedian armoilla ja itse olen jo kauan tiennyt mitä paskaa valtamedia jauhaa maahanmuutosta. Valtamedia esittää vain hyvät puolet vaikka ruotsi on selvä esimerkki että asiat ovat pielessä. Ennen jouduin hakemaan itse netistä uutisia näistä ongelmista ja epäkohdista, mutta nykyään se onnistuu parhaiten MV-lehden kautta. Sen lisäksi olen saanut muutamien kavereidenikin silmät avautumaan. Ilman MV:tä ei tiedettäisi että niin suuri osa suomalaisista vastustaa maahanmuuttoa ja olo tuntuisi yksinäiseltä. MV-lehti yhdistää meitä hallitsemattoman maahanmuuton kritisoijia ja tuo muutenkin hyvin epäkohdat ja rikollisten kasvot julki. Keep up the excellent work!”
  MV-lehden toimeksiannosta tehdyn tutkimuksen toteutti MIR Link Oy MVlehti.net verkkosivuilla marraskuussa 2015. Saatuja vastauksia oli yhteensä 11221 kappaletta.
  Lue koko tutkimus osoitteesta
  http://www.mirlink.fi

  • Hyvää kertausta tuo video… Icke on syvästi vakuuttunut että ilmastomuutospropaganda on osa nwo-mafian laajempaa propagandaa tavoitteenaan globaali tyrannia. Asiaa vaikea kiisttä kun seuraa kaikkea mitä tapahtuu. Asioilla on looginen yhteys eikä mitää tapahdu vahingossa.
   Erityisesti hätkähdytti se, että YK on pelkkä mafian työkalu joka on Rockefellerin luoma ja palvelee globalistien päämäärää, joka on maailmanvalta ja tyrannia.
   YK:n pomohan kävi juuri meillä ja hänellä ja vapaamuuraripresidentillämme näytti synkkaavan hyvin. Kenen asialla siis ollaan?
   Toivotaan ettei kansa menisi halpaan.

 5. talvivaara on hyva esimerkki siita kun valtio perustaa ( ei kenekaan rahalla eli riistamalla kansaa veroilla) yrityksen, niin sen nakee ettei kukaan valvo- vuotaako biljardeja maksavat pohjatyot.. eli juuri tyypillinen ( kuin koomunismissa) valtion yritys..sehan on aina kommunismia, kansan riistoa tuottamttomiin yrityksiin..

  eikohan talvivaaraakin rahoittanut KELA niilla rahoilla jotka se jatti sairaille maksamatta kielteisilla paatoksilla, tai huijasi kansalta pitkilla vuosia kestavilla kasittelyajoilla..

  valtio saa pitaa vain verotoimistoa, koska ei kansalaiset voi sietaa karsimyksia tuottavia ja riisto verolla pidettyja valtion toimistoja laitoksia ym..
  -kaikki ne ovat yhta ala- arvoisia kuin talvivaara..niin on KELA ja terveyden hoito yhta ala-arvoista……mutta ay haluaa ja pakottaa kansan ala arvoisiin palveluihin. siksi vaihtoehtosista yhteiskunta jarjestelmista ei kommunismissa eika sosialidemokratiassa aanesteta, se on tarpeetonta, koska AY tietaa mika on kansalle parasta ja siksi se runnoo myos terveydenhoito/ elake/ sairaskassa ja kaikki jarjestelmat virkamies , eli mileivaltaa ja syrjintaa harjoittvien virkamiesten kamalaan labyrinttiin, jossa kansa ei saa edes tietaa itseaan koskevista paatoksista, puhumattakaan etta voisi vaikuttaa paatoksiin etukateen ja itsea koskevien palvelujen tuottoon/ laatuun tai valintaan..

  On taysin outoa etta jos palvelua (esim maksamismaaraysta aivokasvaimen hoitoon en saanut) niin vasemmisto ei tarjoa toists ovea, koska se on heidan mielesta kapitalismia, jos kansalle tarjotaan toinen ovi, kun julkinen sulkee ovenss mielivallalla….

  vasemmisto ei ta huomiion, etta sairas yksilo ei voi jaada tekemaan valituksia,,johonkin nukke oikeuslaitoksiin ( aluehallinto) jotka ovat yhta mielivaltaisia kuin se josta valitetaan.. ja jos mielivallan kohde ei kuole valitusaikana hoitamttomuuteen, niin hanen hoitomahdollisuudet yleensa heikkenevat koska tauti etenee ja kansalainen/ etta autoritaarinen valtio tietaa sen..mutta kiduttaakseen kansaa ay vetoinen vasemmisto ei avaa toista ovea, koska heidan mielesta virkamiehelle pitaa varata sama valta kuin kunikaille 2000 v sitten tappaa kenet tahtoo..

  no joka tapuksessa sosialidemokraattiset maat ovat nyt pisteessa, jossa ne murhaavat suuren ikaluokan yksinkertaisten tautien takia ( tiedan itse suomen murha yritykset parhaiten) hoitamattomuuteen ja se on menossa nyt ja tama on niin suuri epaoikeus kansaa kohtaan joka on ikansa tunnollisesti maksanut veroja riisto vero valtiolle ja edes 3000 leikkauksia ei tehda, jotka kansalainen on 10 000 00 kertaa maksanut veroina, maksuina, palkan sivukuluina virkamiehistolle sailoon laitettavana rahana ja kun virkamiehisto ei hoida.. ( rahat on kulunut virka-etuihin ,ja kooruptiomaisiin yritys ja muihin tukiin.. joita harvat yritykset saa tulkinnalla- eli korruptiolla) Virkamiehisto siis kuluttaa rahan kaikkialle muualle, mutta ei kansaan, se keksii vaikka irlanti/ kreikka tai muita korruptoituneita maita, jonne survoa kansan rahat, ja sit se tappaa oman kansan hoitamattomuuteen..tallainen on sosialidemokratia+ se on yhta paha psykiatrian vaarinkayttajA kuin kommunismi..julkisella kaikilla on vain korvienvalivikaa.. eli terveyskeskustemme taso on rakala ravintola tasoa…laitteet kylla on, mutta niista ei kansalle juuri ole hyotya enempaa kuin venalaisille kuu reissuista, kun kansa ei paase nakemaan laitteita, koska tulpat- virkamiehet mitatoi lahetteet ( lahetteessa marattyja tutkimuksia vain ei suostuta tekemaan tai maksamismaarays evataan, joten ne sairaala laitteet ei hyodyta kansaa joka ei niihin paase. sosialidemokratia on yhteiskunta muotona liki yhta kamalaa virkamiehen hirmuvaltaa kuin kommunismi..

  siina mielessa kommunismi ei ole niin pelottava, jos on jo tottunut sietamaan sosialidemokraattista vero riistoa ja virkamiesmielivaltaa.. niin kommunismissa tapetaan suoraan ampumalla, sosialidemokratiassa kisuttamalla hoito evaamalla..

  paras yhteiskunta malli olisi etta yrityksilta ja yksityisilta jotka jo maksavat veroja kaikki tuet siirrettaisiin vero- alennukseksi, jolloin tuki tulee kaikille, mutta ongelmaksi muodostuu se ettei virkamieskunta saa penniakaan sellaisista tukimuodosta ja heidan paatosvalta pienenee, koska demokratia eli veroalennus toteutuu tasavertaisesti kaikille saman alan yrittajille ja yksityiselle, koska verossa ei voida lista etta matti muttonen saa tulonsa pienemmalla vero prosentilla kuin samalla alalla oleva kutvonen…yritys tuet taas annetaan nimen perusteella eli ovat mielivaltaa jo perustamisvaiheessa..

  eli pienen veron yhteiskunta, josta kaikki muu paitsi koyhain apu poistetaan..

  terveyden hoitoon/ sairaspaivarahoille ja tyoelakkeille tulee kansalle avata sulkupankkitili jonne tyonantajat maksaa maksut kunkin henkilon omalle pankki sulku tilille, josta voi maksaa vain ja ainoastaan korvamerattuja omia laskujaan..

  ja sulkutilien investoinnin ( vaikka vuokrayksioon, joka myydaan ”tyoelakkeeksi” ulos ja nostetaan sit pieni summa kk..) tyontekija itse hoitaa pankin sijoitusneuvojan kanssa..

  ja uskon etta he eivat investoi ulkolaisiin mafia yhtioihin- ja kotimaisiin matapaise talvivaaroihin ..
  joten yksityinen katsoo aina paremmin oman rahansa investoinnin..kuin valtio, joka paa asiassa kuskaa rahan ulos, josta mafia miehet eivat niita koskaan anna takaisin.
  siksi suomalainen syo sairaana sukanvartta koska paatosvalta on autoritaarisesti virkamiehella..eli sos.dem yhteiskunnan ihanne hoitajilla..nykyaan kansan vihollislla- kansa vihaa mielivaltiasta sorto virkamiehistoa.. ja sellaisia he ovat..

  uskon etta suomen kansa on niin aivopestya ja ikansa tottuneet sortoon eli autoritaariseen virkamiesvaltaan- ettei se nae mahdollisuutta nostaa vaikutusmahdollisuuksia omiin asioihinsa ja tulee valinpitamattomaksi siita kuka suomea johtaa/ hoitaa/ dominoi..silla ei ole merkitysta..
  eika myoskaan lopulta itsenaisyydella..koska kansa pakotetaan valinpitamattomyyteen mielivaltaista virkamiehistoa ja silta saamatta jaaneita oikeuksia kohtaan..ei kukaan jaksa tallaisessa anomus virkamies jarjestelmassa hakea ja anoa…asioita, jotka jo alunperin kuuluisivat kansan ja yksin kansalaisen paatosvaltaan, kuten se etta verovaroin maketaan tasavertaisesti yksityista tai julkista ja jokainen itse paattaa milla naamalla kay..eika byrokraatti, joka yrittaa kaikin tavoin kurittaa kansaa ja pakottaa sen jollekki joka vaan haukkuu ja ei salli vaihtaa palvelun tuottajaa..millainen imbesilli sosilidemokraatti on ellei se tajua etta tallaiset asia kuuluu kansan paattaa, eika heidan ylhaalta autoritaarisesti dominoiden ja sit jos joku vaatii kansalle vapauksia, se lyodaan pahana henkilona mustalle listalle, koska ei hyvaksy itsensa hoitamattomuutta eli tappoa..vaan yrittaa vaihtaa systeemeja siten etta edes saisi pikkuruista hyotya tekemastaan tyosta,,jos rahat jatetaan kunkin henkilon sulkutilille palvelujen maksamista ja ostamista varten ja niille joilla ei ole tuloja maksetaan verovaroin, mutta siten etta rahat laitetaan henkilon sulkutilile ja han itse paattaa palvelun tuottjan ja milla naamalla kay..
  siihen ei missaan vaiheessa, koyha tai rikas tarvita sosialidemokraattists autoritaarista ylhaalta ohjailua…

  nyt yhteiskuntaamme jyraa ay..eli kommunistis sosialidemokraattinen- vasemmisto- kuten neuvostoliitossa ja he eivat suvaitse etta kansalla on paatosvalta omien palvelujensa ostamiseen ( jos verovarojen keruu edellyttaa dominointia- verovaroin palvelutuotanto tulee lopettaa)

  tasta on siirryttava siihen, etta niin koyhalla kuin rikkaalla on palvelu sulkutilit omissa nimissa pankissa..yhdelta tililta voi maksaa valintansa mukaan joko yksityisen tai julkisen palvelut/

  toiselta tililta sairaspaivarahat sairastodistusta vastaan joka naytetaan pankissa, ja mielivaltinen virkamies ei siita paata..nehan ei maksa enaa sairaspaivarahoja kuin kolleekoilleen ja itellen..muut saa syoda sukanvartta-
  taysin mantti simputtava virkamiehisto lahettaa nykyaan sairaille v..huiilu luonteisia kirjeita:

  koska ette ole tialnneet julkista ( maarataan taas mattojen puistelija ylhaalta) kotiapua matttojen puisteluun teille ei makseta sairaspaivarahaa.. .

  A. sairaspaivarhaaa ei makseta matoille, vaan ihmisille, ja mattojen kunto- puistelemattomuus tai puisteleminen tai kuka sen tekee ei kerro yksilon terveyden tilasta tai kyvysta tyohon, ellei henkilon ammatti ole virallinen mattojen puistelu..silloin ja vain silloin mielivaltinen virka iehisto voisi kysella matoista ( joita muuten ei ole ) eli taysin sadistinen naurettava julkistalousvaltio..jonka mielivalllle ei kukaan voi mitaan..joten jaakoon suomi oman ompnnensa nojaan sodan aikana- emme halua jatkoa sos.dem mielivalta virkamies yhteiskunnalle ja muuhun yhteiskuntamme ei ole valmis..joten suomi on pakko jattaa tuuliajolle venajan armoille, josta erkanimme ja itse teimme maastamme samanlaisen hirmu virkamiesvallan: pikku venajan”

  TULIMME AUTORITAARISESTA VENAJASTA JA EMME OSANNEET MUUTA YHTEISKUNTA MALLIA..TOSIN TULONJAKO ON SUOMESS OLLUT DEMOKRAATTISEMPAA- mutta palvelun tuotanto todella simputtavaa, sadiatista, julkispalveluA- ja sita ei voi sietaa..
  joten samantekevaa. maaraileeko meita venajan duuma vai omat mielivalta virkamiehet.. nain on nareet. loppu

  • En päässyt perille mitä yritit sanoa… kovin sekvaa puhetta. Kannattaisi kirjoittaa lyhyesti ja ytimekkäästi ja jos ei kielitaito riitä niin oppimaan ja vasta sitten kynähommiin.
   Ei hyödytä pukata tällaista tänne josta ei ota selvää.

 6. Ilman avoimuutta voi tämä kohtalo odottaa_
  ”Dein Geld bekommst du nicht. Die Bank ist pleite” 12.500 Anleger, darunter viele Rentner, haben bei italienischen Regionalbanken zusammen 430 Millionen Euro verloren. Ihr Schicksal wird bald auch anderen Sparern in Europa blühen.
  Et saa rahojasi, pankki on rahaton — 12000 sijoittajaa, joukossa myös eläkeläisiä, ovat menettäneet 430 miljoonaa euroa. Sama kohtalo voi pian odottaa muita Euroopan säästäjiä.
  http://www.welt.de/wirtschaft/article150019052/Dein-Geld-bekommst-du-nicht-Die-Bank-ist-pleite.html

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here