Brittiläinen Financial Times -lehti arvioi terroristijärjestö Isiksen ansaitsevan noin 1,5 miljoonaa dollaria päivässä öljyn myynnistä. Lehden lokakuisessa Isiksen öljykauppaa käsittelevässä artikkelissa kerrotaan, että Syyrian ja Irakin alueilla toimivan terroristijärjestön hallitsemilla seuduilla on kuuden kilometrin pituisia rekkajonoja. Kuorma-autojen kuljettajat odottelevat jopa kuukausia lastatakseen öljyä. Artikkelissa todetaan:

”Yhdysvaltain johtama Isiksen vastainen liittouma on ilmoittanut, että Isiksen öljykaupan tyrehdyttäminen on sen ensisijainen tavoite. Kuitenkin öljykauppa jatkuu häiriöttä.”1

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen johtaja Michael Morrell kertoi amerikkalaisen yleisradio PBS:n Charlie Rose -ohjelman haastattelussa, että Yhdysvallat ei iske Isiksen öljytaloutta vastaan, koska se on huolissaan ympäristöstä.2

Öljy siis virtaa vapaasti ja halvalla — Israeliin.

Financial Times -lehden elokuussa 2015 julkaistu artikkeli paljastaa, että 77 % Israeliin tuodusta öljystä on peräisin Irakin kurdihallinnolta.Irakin kurdihallinnon öljyvienti on käytännössä laitonta, ja tapahtuu ilman Irakin keskushallituksen lupaa. Näin ollen öljykauppa on salakuljettajien käsissä. Vuosikausia kestäneet Irakin vastaiset pakotteet sekä Irakin keskushallituksen ja kurdihallinnon erimielisyydet ovat luoneet mittavan öljyn salakuljetusverkoston Irakin kurdialueille.

Yhdysvaltain valtionvarainministeriön terrorismi- ja taloustiedustelupäällikkö David S. Cohen kertoi 23.10.2014 pitämässään puheessa:

”Meidän ymmärryksemme mukaan Isis käyttää hyväkseen syvälle juurtunutta pimeää markkinaa, mikä alueelle on muodostunut pitkällä aikavälillä. Öljyn poraamisen jälkeen Isis myy öljyn salakuljettajille, jotka siirtävät sen Isiksen hallitsemien alueiden ulkopuolelle. […] Vaikuttaa myös siltä, että Isiksen hallitsemilta alueilta myyty öljy päätyy Irakin kurdeille, ja se myydään eteenpäin Turkkiin.(korostus lisätty)

Yli kolmannes Irakin kurdihallinnon öljyviennistä Israeliin kulkee Välimerellä sijaitsevan turkkilaisen Ceyhanin sataman kautta.

Kaksi Greenwichin yliopiston tutkijaa julkaisi maaliskuussa 2015 tutkimuksen Isiksen öljykaupasta. Tutkimuksessa vertailtiin Ceyhanin satamalta lähtevien tankkerien määrää Isiksen aktiivisuuden aikajanaan. Tutkijat huomasivat merkittävää korrelaatiota näiden kahden välillä ja päätyivät pitämään todennäköisenä, että Isiksen öljy salakuljetetaan kaupattavaksi maailmalle Ceyhanin sataman kautta.

Ironisesti Ceyhanin satamalta on vain kahden tunnin ajomatka turkkilaisen Incirlikin lentotukikohdalle, mistä käsin Yhdysvaltain johtama ns. Isiksen vastainen liittouma suorittaa ilmaiskuja.

Brittiläinen Al-Araby Al-Jadeed -lehti toteaa kattavassa Isiksen öljykauppaa käsittelevässä artikkelissaan, että Ceyhanin sataman kautta salakuljetettu Isis-öljy päätyy Israeliin, erityisesti Ashdodin satamaan.6

Johtopäätös perustuu mm. irakilaisten, Irakin kurdihallinnon sekä Yhdysvaltalaisten nimettöminä pysytelleiden viranomaisten haastatteluihin. Lisäksi eräs nimettömänä pysytellyt eurooppalainen viranomainen, joka työskentelee öljyalalla, sanoi lehdelle, että Israelista on tullut Isiksen öljyn suurin välittäjä. Israel jalostaa öljyn ja myy sen eteenpäin Etelä-Euroopan valtioissa sijaitseville yksityisille yrityksille.

Al-Araby Al-Jadeedin haastattelema Isiksen edustaja Raqqan kaupungista kielsi, että Isis myisi öljyä suoraan Israelille, sanomalla:

”Tarkkaan ottaen me emme myy öljyä tarkoituksellisesti Israelille. Me myymme sen välittäjille, jotka myyvät sen yhtiöille, ja tämän jälkeen nämä yhtiöt päättävät, kenelle ne myyvät öljyn.”

Isiksen puhemiehen puolustelusta huolimatta tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Israelin ja terroristijärjestöjen välistä yhteistyötä, suoraa tai epäsuoraa, olisi havaittu. Huhtikuussa 2015 Vastavalkea kertoi, että Golanin kukkuloilla toimivat YK-tarkkailijat raportoivat israelilaisten sotilaiden kontakteista al-Nusraan (al-Qaidan Syyrian haara) kuuluvien taistelijoiden kanssa. YK:n tarkkailijoiden laatimassa raportissa mainitaan myös esimerkiksi, että israelilaiset sotilaat ovat luovuttaneet tuntemattomia laatikoita al-Nusran taistelijoille.

Lähteet
 1. Solomon, E. & Chazan, G. & Jones, S. | Financial Times (14.10.2015). Isis Inc: how oil fuels the jihadi terrorists. E-lähde
 2. Boyer, D. | The Washington Times (25.11.2015). Former CIA chief says environmental concerns prevented bombing of Islamic State oil wells. E-lähde
 3. Sheppar, D, & Reed, J. & Raval, A. | Financial Times (23.8.2015). Israel turns to Kurds for three-quarters of its oil supplies. E-lähde
 4. U.S. Depratment of Treasury (23.10.2014). Remarks of Under Secretary for Terrorism and Financial Intelligence David S. Cohen at The Carnegie Endowment For International Peace, “Attacking ISIL’s Financial Foundation”. E-lähde
 5. Kiourktsoglou, G. & Coutroubis, A. | Maritime Security Review (13.3.2015). ISIS Export Gateway to Global Crude Oil Markets. E-lähde
 6. Al-Araby Al-Jadeed (26.11.2015). Raqqa’s Rockefellers: How Islamic State oil flows to Israel. E-lähde

14 KOMMENTTIA

 1. Jep, al-Arabyn jutussa tuo reitti ISIS-öljyalueilta Kurdistanin kautta Turkkiin on hyvin kuvattu. Lehden jutussa oli vielä sellainen jatko tälle öljykuljetukselle, että Israelista sitä myydään eteenpäin muun muassa Italiaan ja Ranskaan.

  Nyt varmaan Ranskassa sitten ISIS:in vastaisen taistelun puhaltaessa tuulta purjeisiin, lakataan ostamasta öljyä Israelista, eikö vain?

  Ei varmaan oteta Turkissa ja Israelissa hyvällä kun Venäjä pommitti öljyrekkoja. Yli vuoden jatkuneessa sodassaan ISIS:tä vastaan Yhdysvaltain ja EU-maiden liittouma ei kertaakaan hyökännyt öljykuljetuksia vastaan. Hyvä Syyrian hallinnon kannalta, että venäläiset ei piittaa niin kovasti ympäristötuhoista, kuin köyhdytettyä uraania ammuksissa käyttävät NATO-joukot.

  Öljyä saa tietty muualtakin kuin ISIS-alueelta. Mutta se ettei asialle tehdä mitään ja sitä ostetaan, kertoo halusta rahoittaa kyseistä järjestöä.

  Iranin uutisoimisto muuten kirjoitti juuri, että ISIS-joukkojen kanssa olisi jäänyt irakilaisten vangiksi israelin armeijan eversti. Nimi ja joukko-osasto tiedotkin on uutisessa mainittu.
  http://en.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13940730000210

  • ”The Zionist officer is ranked colonel and had participated in the Takfiri ISIL group’s terrorist operations,” … saoo lähde. Varmasti on Iran saanut arvokasta tietoa kuulusteluissa.
   Israelilla on sormensa pelissä kaikessa mahdollisessa bisneksessä, myös elinkaupassa. Ja kaiken taka-ajatuksena on Yinon plan eli suur-Israel Niilistä Eufratiin.
   Millähän oikeudella voi kysyä? Eipä taida muuta löytyä kuin tuo valitun kansan oikeus ja sehän voidaan tulkita sionistien rajattomana oikeutena koko planeetan hallintaan.
   Ja sitähän se nwo on.

 2. Yhdysvaltain sotavoimien tiedustelupalvelun (DIA) entinen johtaja Michael Flynn: ”Yhdysvallat teki tietoisen päätöksen tukea ISIS:tä”. Flynnin mukaan hänen johtaessaan erikoisjoukkojen tiedustelua Valkoinen talo tuki ja aseisti al-Qaidaan sidoksissa olevia ryhmiä Syyriassa.

  Vuonna 2012 paljastui että Yhdysvallat, Turkki ja Jordania yhteistyössä käyttivät erikoisjoukkojen koulutustukikohtaa kouluttamaan Syyrian kapinallisia jordanialaisen Safawi:n kaupungin luona. WND:n Aaron Kleinin mukaan monet koulutetuista olivat tulevia ISIS-taistelijoita.

  Syyskuussa kenraali Thomas McInerney myönsi että Yhdysvallat ”auttoi rakentamaan ISIS-järjestön” ja että ”aseita Benghazista joutui ISIS:in käsiin”.

  Toukokuussa (2015) julkistetut (declassified) DIA:n asiakirjat paljastivat että vuonna 2012 Yhdysvallat, sen Persianlahden liittolaiset ja Turkki tukivat ISIS:tä ja suunnittelivat salafistisen valtion perustamista Syyrian maakuntaan.

  Elokuussa 2015 Obama teki päätöksen että Yhdysvallat pommittaa puolustaakseen kouluttamiaan Syyrian kapinallisia.

  http://www.infowars.com/former-dia-director-us-made-willful-decision-to-support-isis-in-syria/

  Kannattaa katsoa video, jossa Flynnin haastattelu.

  • Tuliko ne ollenkaan sivulle? Minunkin kommenttini joskus (harvemmin kuitenkin) ”putoavat kaapelin päästä pois” eivätkä ilmesty sivulle lainkaan. Eikä syy ole edes linkkien määrä (aina kuitenkaan), kuten Raiskila arveli. Joku kohta ihan tavallisessa leipätekstissä vaan saa kommentin katoamaan, eikä auta vaikka sen lähettää uudestaan. Harmittavaa. Minullakin katosi joskus kaksi sisällöltään täysin erilaista kommenttia peräjälkeen. Aina kommentti ylös muistiin ennen kuin lähettää sen!

  • Hämmästyttävästi, suomalaisen massamedian ”journalistit” ovat liian typeriä ja/tai ammattitaidottomia asiaa ymmärtämään tai edes tutkimaan.

   Tai olisivatkohan vain liian selkärangattomia.

   • Veikkaan jälkimmäistä… ’lobotomiatoimittajat’ kulkevat sokeana sitä polkua jota Isoveli käskee kulkea, muuten hommat loppuvat.
    Se että siihen alentuu kertoo kyllä että kuuluu henkiseen tyhmälistöön, aivan alasarjaan.

    • Luenn päivittäin seraavia medioita: Vastavalkea, RT-deutsch, GlobalResearch, Truthseeker, Infowars, Il Giornale, Iltasanomat, Iltalehti, MV-lehti, Sputniknews (suomen, ruotsin ja saksankielinen), Magneettimedia, die Welt, lisäksi ainakin kerran kaksi viikossa mm. Voltairenet, the Saker, Haaretz, Washingtonsblog, Paulcraigroberts…
     Suurimmat ’lobotomistit’ löytyvät selkeästi kotimaastamme: Ilta=Sanomat ja Iltalehti, joka väittää olevansa maamme suosituin. Myös Verkkouutiset kuuluu joukkoon. Hesaria en edes enää lue.

 3. Yli 50% saksalaisista tukee Venäjää Syyrian sodassa

  51 Prozent der Deutschen unterstützen laut einer Umfrage Russlands Militäreinsatz in Syrien. In Großbritannien und den USA liegen diese Werte bei jeweils 42 und 35 Prozent. Nur in der Türkei sind die Befragten strikt gegen Moskaus Anti-Terror-Kampagne – nur 17 Prozent sind dafür, 64 Prozent sind dagegen.

  Weiterlesen: http://de.sputniknews.com/panorama/20151215/306476843/umfrage-russland-einsatz-syrien.html#ixzz3uVYqrsuB

 4. ÖLJY valuuttana on parempi kuin setelit. Öljyssä ei ole järjestysnumeroita, ja toimii hyvin monissa sotaisissa vempeleissä. Israel saa myöskin vuosittain suoraa käteisapua veljiltään FED pakkiireilta. Muistaakseni noin 5 biljoonaa taalaa vuosittain. Setelinpainokoneet jauhavat valuuttaa 24-7-365, eikä se tunnu inflaatiossa mitenkään merkittävästi. Hyvin menee, mutta menkööt ?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here