ILTA-SANOMIEN 12.–13.12. myynnissä olleen numeron etusivulla otsikoitiin näyttävästi, että lehden haastatteleman turvapaikanhakijan ”kovan väitteen” mukaan ”Suomeen on tullut paljon Isis-väkeä”.

Muuten hyvä, paitsi että otsikko on jyrkässä ristiriidassa itse artikkelissa kerrotun kanssa.

Siitä selviää, että haastatellun turvapaikanhakijan, Haider Ali Abdin, mukaan ”muitakin […] Isisiin kuuluvia on mahdollisesti voinut tulla Suomeen” kuin ne kaksi 23-vuotiasta irakilaismiestä, jotka Pirkanmaan käräjäoikeus äskettäin vangitsi epäiltynä osallisuudesta joukkomurhaan:

”Abd epäilee, että muitakin islamin sunnilaista äärilaitaa, wahhabismia, edustavaan Isisiin kuuluvia on mahdollisesti voinut tulla Suomeen, sillä moni on paennut Irakista ja Syyriasta. Hän ei kuitenkaan kuitenkaan pelkää täällä Suomessa.

– Ei heitä ole kuitenkaan täällä Forssassa, eikä välttämättä muuallakaan Suomessa.”

Ilta-Sanomien etusivun otsikon mukaan haastatellun turvapaikanhakijan mukaan Suomeen on tullut paljon Isikseen kuuluvia; itse haastattelussa hän kertoo, että Suomeen on mahdollisesti voinut tulla muitakin kuin pidätetyt kaksi, mutta välttämättä muita ei ole tullut Suomeen.

Riippumatta siitä, mikä tilanne on vaikkapa viranomaisten näkemysten mukaan, lehden etusivun otsikko antaa täysin väärän kuvan haastatellun toteamuksesta ja on omiaan kärjistämään ihmisten suhtautumista turvapaikanhakijoihin. Monet lukevat vain etusivun lööpit, jolloin heille jää käsitys, että turvapaikanhakijan mukaan Suomeen on tullut paljon Isikseen kytkeytyviä henkilöitä. Niin haastateltu ei kuitenkaan sanonut, vaan suorastaan päinvastoin. Tällainen on yhteiskunnallisesti vastuutonta, pelkoja ja rasistisia asenteita tieten tahtoen ruokkivaa julkaisutoimintaa.

IS:n etusivun otsikko rikkoo suoraan Journalistin ohjetta numero 15: ”Otsikoille, ingresseille, kansi- ja kuvateksteille, myyntijulisteille ja muille esittelyille on löydyttävä sisällöstä kate.” Niinpä allekirjoittanut tekikin siitä kantelun Julkisen sanan neuvostolle siltä varalta, että väistyvä puheenjohtaja Risto Uimonen yllättäisi tekemällä viimeisinä töinään selvästi oikean ratkaisun.

Aiemminhan JSN ei ole nähnyt mitään ongelmaa esimerkiksi siinä, että Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä maalattiin väärä kuva Georgian ja Venäjän välisen sodan aloittajasta; tai siinä, että Kari Huhta väitti lehden pääkirjoitusosastossa Syyrian sodan synnyttäneen Isiksen; tai että samaisessa kirjoituksessa esitettiin faktana Syyrian armeijan käyttäneen kemiallisia aseita elokuussa 2013 — huolimatta sekä Massachusettsin teknillisen korkeakoulun että YK:n ihmisoikeusneuvoston tutkimuskomitean raportista.

Vastavalkean artikkeleissa tai otsikoissa ei muuten ole ollut tämän suuruusluokan virheitä. Lukijamme eivät myöskään ole tarvinneet JSN:ää oikaisujen saamiseksi artikkeleissamme havaitsemiinsa virheisiin. Noudatamme Journalistin ohjeita, vaikka JSN:n tähänastinen ansioluettelo ei olekaan osaltamme antanut perusteita neuvoston tukemiseen kannatusyhdistyksen jäsenmaksun maksamisen muodossa.

65 KOMMENTTIA

 1. Lietsotaanko nyt islamofofiaa tarkoituksella kuten on lietsottu russofobiaakin valta- ja massamediassa? Näinhän homma toimii usassakin. Saadaan ymmärtämättömät massat tukemaan laittomia sotaretkiä joiden seurausta pakolaisvirrat ovat.
  Kuitenkin on hyvä pitää mielessä että sama taho joka fobiaa lietsoo on tilanteen takanakin. Ilman US-koaliition rosvoretkiä Lähi-idässä ja muualla ei mitään pakolaisongelmaa olisi ja Isis näivettyisi nopeasti ilman koaliition avustuksia.
  Ja tätä teatteria media meille esittää. Jokohan pian alkavat katsojat saada tarpeekseen—?

  The “ISIS Rockefellers”: How Islamic State Oil Flows to Israel

  “Israel has in one way or another become the main marketer of IS oil. Without them, most IS-produced oil would have remained going between Iraq, Syria and Turkey. Even the three companies would not receive the oil if they did not have a buyer in Israel,” said the industry official.
  http://www.globalresearch.ca/the-isis-rockefellers-how-islamic-state-oil-flows-to-israel/5491897

  • Pakolaiset ovat joutuneet tässä eliitin jakomielitaudissa kiusalliseen rakoon.
   He saavat kärsiä kun heitä käytetään välineenä jolla US-koaliition sotaa kiihdytetään ja Eurooppaa tuhotaan. Ja osa heistä on sekaan ujutettua rikollisainesta joka tahrii muiden maineen ja edelleen huonontaa syyttömien tilannetta.
   Tärkeintä olisi puuttua sotahullun koaliition jakomielitautiin ja pyrkiä estämään sota Lähi-idässä.
   Mutta me emme siihen pysty ja kun olemme Eurostoliiton osavaltio olemme pakotettuja ottamaan vastaan pakolaisia joita emme pysty sulattamaan omaan kulttuuriimme ja mihin meillä liiemmin ei ole velvoitettakaan. He ovat myös suuri tarpeeton sosiaalis-taloudellinen taakka joten he eivät ole tervetulleita. Siksi tilanne väistämättä kärjistyy oikeiden pakolaisten kustannuksella ilman että heitä muuten vihattaisiin.
   Kyse on tuotetusta ongelmasta jonka maamme isänmaaton globalistieliitti on hyväksynyt ja josta koituu väistämättä suuri kärsimys sekä maallemme että pakolaisille.

 2. Minkäs teet kun eväät on vähissä ja jostakin on lööppi repäistävä. Pitää tehdä stubbit. Joka päivä ei voi Venäjälläkään säikäyttää lukijoita. Turtuvat ja lakkaavat uskomasta. Mahtaako tuokaan olla totta, että Tapola on laihtunut 15 kiloa ja lopettanut dokailun. Vaikka yks lyky. Mitä helkkaria se meille kuuluu.

 3. Hyvä toteamus RT:lla:
  Maailma ilman RT olisi juuri se mitä läntiset sotavoimat toivovat / Lehdistön vapaus on 200 rikkaan ihmisen vapautta levittää omia mielipiteitään (valitettavasti teksti on saksankielistä)

  Eine Welt ohne RT wäre genau das, was sich die westlichen Kriegstreiber wünschen
  …John Pilger, zum Beispiel, ist einer der größten investigativen Journalisten und Reporter seiner Generation und war von 1970 bis in die 1990er Jahre im regulären britischen Fernsehen präsent. Er schrieb zudem für zahlreiche Mainstreammedien und hatte eine Kolumne im New Statesman. Doch heute ist Pilger ein Ausgestoßener in den britischen Medien und wer diesen legendären, mit zahlreichen Auszeichnungen prämierten Journalisten im Fernsehen sehen will, muss RT anschalten, wo Pilger heute seine Sendung Going Underground präsentiert.
  Welch ein Armutszeugnis für die vorherrschende Medienlandschaft des Westens, dass ein wahrhaftiger Journalist wie Pilger, der über die Jahrzehnte äußerst akkurat über die großen Konflikte überall auf der Welt berichtet hat, buchstäblich auf die Schwarze Liste gesetzt wurde.
  Die westliche Elite ist verärgert, denn die wachsende Popularität von RT macht es ihnen sehr viel schwieriger die öffentliche Meinung unter Kontrolle zu halten.
  https://deutsch.rt.com/meinung/35980-welt-ohne-rt-ware-genau/

  „Pressefreiheit ist die Freiheit von zweihundert reichen Leuten, ihre Meinung zu verbreiten“
  Paul Sethe, Gründungsherausgeber der Frankfurter Allgemeinen Zeitung, stellte dies 1965 fest. Er ergänzte seine Aussage so: „Da die Herstellung von Zeitungen und Zeitschriften immer größeres Kapital erfordert, wird der Kreis der Personen, die Presseorgane herausgeben, immer kleiner. Damit wird unsere Abhängigkeit immer größer und immer gefährlicher.“ Seit 1965 hat sich die Lage verschärft, unter anderem durch die weitere Konzentration der Medien und die Kommerzialisierung der elektronischen Medien, also von Fernsehen und Hörfunk. Nicht 200 reiche Leute sondern viel weniger bestimmen heute die große Linie der Meinungsbildung. Von Albrecht Müller.
  https://deutsch.rt.com/28944/meinung/pressefreiheit-ist-die-freiheit-von-zweihundert-reichen-leuten-ihre-meinung-zu-verbreiten/

  Venäjän puolustusministeriö julkisti interaktiivisen raportin työnsä tuloksista

  http://fi.sputniknews.com/politiikka/20151214/656285/puolustusministerio-raportti.html

  USA och Turkiet visste om oljesmuggling från Daesh, men höll tyst

  USA och Turkiet borde ha upplyst FN:s säkerhetsråd om den pågående oljesmugglingen från Daesh (Islamiska staten), men valde helst att förtiga det hela än att bli visselblåsare, uppger Rysslands ambassdör vid FN Vitalij Tjurkin.

  Läs mera på: http://se.sputniknews.com/politik/20151214/924166/usa-turkiet-daesh.html#ixzz3uIsytHuB

 4. Mielestäni on virhe blogistin tavoin kannella mitään JSN:lle.
  Sen sijaan pitäisi osoittaa pitkin perustelulistoin, miten naurettava se on ollut.
  Toistaiseksi olen huomannut käsiteltävän vain yksittäistapauksia, kuten http://www.mikkoniskasaari.fi/node/187
  Ei kannata toivoa, että jotain hyvää voisi JSN:n kautta tapahtua.

  Mielestäni meidän ja koko Suomen kansan olisi äärimmäisen tärkeää opetella hahmottamaan isoja kokonaisuuksia. Ja sen myötä mm. keskittyä estämään Isiksen suurisku Suomessa. Jättäen pienemmät päämäärät vähemmälle.

  Nykytilanne Suomen maahanmuuttopolitiikassa on ikävä mm. siksi, että oleellista tietoa ei koota hyvin perustellusti ja näkyvästi mihinkään mistään aiheesta, vaan se hukkuu sälään.
  (Esim. MV-lehdessä niin lähes täydellisesti käy. Ikään kuin sillä ei olisi muita arvoja kuin rahan haaliminen…)

  Olisi yleisen Suomessa oleskelevien turvallisuuden kannalta tärkeää, että johonkin mm. nettiin koottaisiin kaikki ISIS Suomessa -tieto ja huhutkin.

  Mitä sitten, jos mukana olisi jonkin verran vääriä huhuja?
  Onko ihmisten rauhoittelu jokin itseisarvo niin ettei siksi isoja kokonaisuuksia ikävästä tiedosta tehdä??

  Laajemmin ajatellen:
  Tahtovatko Vastavalkea ym. tahot mahdollisimman paljon estää
  1) valheet, tarkoitushakuiset kapeuttamiset ja sensuurin, mitkä liittyvät USA:n johtoon, Isikseen jne.?
  2) Suomen ja Naton yhteistyön?
  3) vaalivilpin, joka on odotettavissa Nato-kansanäänestyksessä (Goldman-Sachsin ohjelmisto varmaan taas käytössä) tai
  4) tapahtumat, joilla eliitti koettaa viedä Suomen Natoon ilman kansanäänestystä?
  5) USA-johtoisen liittouman taustalla olevan eliitin pyrkimykset, kuten pyrkimyksen lisätä edelleen kaikkea oleellista USA:n/Naftan ja EU:n välistä integraatiota, lakien ja toiminnan harmonisointia?
  6) ihmisten kiihtymyksen kohtiin 1-5 liittyen niin, etteivät ihmiset tulisi Paavo Kurosen johtopäätökseen: ”Haluan tässä vaiheessa muistuttaa kaikkia armeijan käyneitä sotilasvalastaan. Jos Suomi viedään Natoon ilman kansanäänestystä, se on tulkittava hyökkäykseksi Suomen kansaa ja Suomen valtiojärjestystä vastaan, ja jokaisen Suomen kansalaisen ehdoton velvollisuus on silloin nousta miehittäjähallintoa vastaan Suomen itsenäisyyden turvaamiseksi.” (http://paavokuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/208173-miten-suomen-pitaisi-reagoida-usan-pyyntoon – Lue tuo huippukirjoitus ja sen keskustelu, niin ymmärrät, ettei tuo ole vain mekaaninen johtopäätös, vaan eräs viimeisimmistä mahdollisuuksista Suomen kansan nousta uskomattomasta matelustaan ja pitää kiinni itsenäisyyden ja itsetunnon rippeistä.)

  Jos vastaus on myönteinen yhteenkin yllä olevista kohdista, kannattaisi miettiä, mitä kaikkea se merkitsee.
  Ja etenkin yhteistyöllä alkaa korostaa hyvin linkitettyjä perustelu-listoja noissa aiheissa hienosyisten ja liian-usein-vain-ajankohtaisten esitysten sijaan.
  Siis, miksi Suomen kannattaa etääntyä Natosta jne.
  Sen sijaan, että eri bloggauksille annetaan suunnilleen sama huomioarvo.

  USA-johtoisen liittouman taustaeliitin paljastaminen on myös iso, yhteistyötä vaativa työ.
  En tiedä, jaksanko yksin sitä tehdä, mutta voisin tehdä yhteistyötä…
  Eräs avain siihen on muuten kysymys: Miksi Putin muutti yhtäkkiä suhtautumistaan ei-heteroseksuaaleihin, säädättäen selvästi ihmisoikeuksien vastaisia lakeja yms.?
  Kun tavikset vihdoin saavat aikanaan oikean vastauksen tuohon, ja alkavat siihen uskomaan, useimmilta heistä nousee tukka pystyyn…

  Pertti-nimimerkki on toisaalla korostanut, että massat eivät jaksa lukea pitkiä tekstejä.
  Mutta mielestäni ei ole muuta mahdollisuutta kuin koota yhteistyöllä sellaisia, muun muassa:

  Suomen XXX tärkeintä syytä etääntyä Natosta ja USA:sta

  XX oleellisinta Stubbin valhetta ja muuta törkeyttä tai ammattitaidottomuutta

  TURVAPAIKANHAKIJOIDEN MAINEEN SUOJELU
  Tietysti on hyvin ikävä asia, että etenkin irakilaiset ja somalilaiset turvapaikanhakijat leimaantuvat siitä, että heidän yhdestä tai useammasta jäsenestään julkaistaan keskimäärin vähintään kerran päivässä jokin kielteinen uutinen merkittävän kokoiseen julkisuuteen.
  (Erityisesti: MV-lehti on suurin poliittinen nettisivusto. Ja se tarttuu hanakasti tilastollisesti merkittävien ilmiöiden lisäksi myös harvinaisiin yksittäistapauksiin, kuten kissan rääkkäykseen.)
  Etenkin on kysyttävä: Miten he kotoutuvat, jos eivät saa kunnollista työpaikkaa ja -uraa sitten kun saavat työluvan?
  Kysyn siksi, koska Suomessa ei ole mitään keskustelua siitä, että rahatyön arvostusta pitäisi vähentää… joten tässä kohdin se on otettava annettuna…, vaikka koko nykyisenlaisesta rahasysteemistä pitäisi luopua.

  (Euroon liittyminen ja etenkin Maastrichtin sopimus olivat kohtalokkaita…
  Ja mikä pahinta, Suomessa ei ole juurikaan keskustelua siitä, miksi kovimmallakaan ja taitavammillakaan työnteolla nykyinen rahasysteemi ei ratkaise, vaan pahentaa maailman ongelmia, mitkä ovat pahimpia kehitysmaissa. Eli lähes kaikkien maailman maiden velka kasvaa joka vuosi. Ja se valtio, joka velkaansa vähentää, joutuu taantumaan. – Ville Iivarisen Raha -kirja on näissä asioissa hyvin järkyttävä faktakokoelma.)

  Mielestäni asiat olisi kuitenkin asetettava tärkeysjärjestykseen.
  Turvapaikanhakijoiden maineen suojelu valtamedian (erityisesti HS ja YLE) tyyliin on suuri virhe – Suomessa olevien turvallisuuden tarpeetonta vaarantamista.

  *

  LINKKEJÄ
  1) Rauhoittelustrategia on eliitin strategia.
  Ks. esim. tutkija Teemu Sinkkosen sadut Isiksestä YLE:llä ennen kuin alkoi tapahtumaan.
  Eli rauhoitellaan, kunnes Suomessa on niin paljon ISIS-terroristeja ja heihin liittyviä ikäviä tapahtumia, että kansa saadaan käännettyä Naton kannalle yms., kansanäänestyksellä tai Isiksen suuriskun myötä ilman sitä poikkeusmenettelyin.

  2) http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015121020811810_uu.shtml

  3) KRP:n kiinni saamia ISIS-rahoittajia Suomessa: https://www.facebook.com/fincrime13/photos/a.1441931406101714.1073741827.1441736099454578/1494578547503666/?type=3

  *

  JOHTOPÄÄTÖS
  Arvostan Vesa asiantuntemustasi monessa asiassa. Mutta mielestäni tämä bloggauksesi on yksi Suomen edun vastaisimmista bloggauksista Vastavalkeassa.

  • —”Tietysti on hyvin ikävä asia, että etenkin irakilaiset ja somalilaiset turvapaikanhakijat leimaantuvat siitä, että heidän yhdestä tai useammasta jäsenestään julkaistaan keskimäärin vähintään kerran päivässä jokin kielteinen uutinen merkittävän kokoiseen julkisuuteen.
   (Erityisesti: MV-lehti on suurin poliittinen nettisivusto. Ja se tarttuu hanakasti tilastollisesti merkittävien ilmiöiden lisäksi myös harvinaisiin yksittäistapauksiin, kuten kissan rääkkäykseen.)”

   Tietenkin tuo on ikävää mutta se on peresidentinkin suosittelemien iltapäivälehtien tyyli…ja tietenkin myös Venäjän vaarasta on joka päivä jotain jottei russofobia vain alkaisi hellittää otettaan.
   Tsekkasin MV-lehden etusivun ja aion tehdä sen koemielessä nyt joka päivä. Mitään erikoista tai sellaista joka jotenkin poikkeasisi iltiksistä en havainnut. Kuitenkin se, että asioista kaivetaan toinenkin puoli, se ruma puoli, jonka iltikset piilottavat tai unohtavat on hyvä asia, olkoon sitten kuinka ruma tuo totuus tahansa.
   Toivotaan, että MV onnistuu siinä ilman ylilyöntejä. Jos niin alamme saada realistisemman kuvan maailman ja oman maamme menosta.

   • jatkoa…
    tein vielä uuden tsekkauksen ja halusin tarkentaa mitä artikkeli Viikon virkamies: KRP-johtaja Thomas Elfgren! pitää sisällään.
    Asiallinen kirjoitus mutta hämmästys oli suuri… lopussa on kappale
    Magneettimedia otti Elfgreniin syyskuussa yhteyttä ja yritti selvittää, miksi vastuullisessa julkisessa virassa oleva mies levittää ilmiselvästi rasistista materiaalia. Elfgren ei vastannut eikä myöskään kommentoinut sitä, saisiko Suomessa julkaista artikkelin otsikolla ”Mustien miesten luonneviat”.
    Kieltäytyminen avoimuudesta kun pysytään asiassa saa aina epäilykset liikkeelle…

   • Tarkensin vielä tsekkaustani ja luin artikkelin Viikon virkamies: KRP-johtaja Thomas Elfgren! koska ajattelin, että se voisi paljastaa jotain.
    Mutta eiköhän siinä pääosin asiaa puhuttu, lantin toinen puoli jos niin voi sanoa.
    Blogissaan Elfgren mm. sanoo: ”Nykyinen väkivallan ilmapiiri Euroopassa on erityisen huolestuttava siksi, että väkivalta ei lopu itsestään. Kun vastuulliset päättäjät, viranomaiset ja media eivät siihen puutu, se väistämättä eskaloituu avoimeksi konfliktiksi. Sellaisesta kukaan ei selviydy voittajana.”
    No, eiköhän se loppuisi jos sitä tuottava sota loppuisi, sota, joka palvelee vain sitä. Sota, joka hajottaa ja ajaa ihmiset kotimaastaan. Sota jota pieni rahaeliitti itse ylläpitää.
    Lopussa oli kappale
    ”Magneettimedia otii Elfgreniin syyskuussa yhteyttä ja yritti selvittää, miksi vastuullisessa julkisessa virassa oleva mies levittää ilmiselvästi rasistista materiaalia. Elfgren ei vastannut eikä myöskään kommentoinut sitä, saisiko Suomessa julkaista artikkelin otsikolla ”Mustien miesten luonneviat”.
    Virkamiehen vaikeneminen ja kieltäytyminen vastaamasta asialliseen kyselyyn saa aina epäilykset liikkeelle…kannattaisi vastata.

   • Rumalla tarkoitan pääosin sitä valhetta ja petosta mikä niin usein on valtaahamuavien tahojen tuntomerkki. Eikä haittaa yhtään jos tuo pimeä ja ruma puoli tuodaan esiin vaikka vähän kärjistettynäkin. Pahibta on kun siitä vaietaan tai sitä kaunistellaan.

   • Tsekkasin ja voi miten mahtava kirjoitus löytyikään: Lukija: Suomen Hallitukselle.
    ”Kansa haluaa, että sen omista pidetään huolta ensin. Tämä on Suomi ja me olemme suomalaisia. Itsenäisyysjulistuksessamme hallituksen TÄRKEIN TEHTÄVÄ on Suomen valtiollisen itsenäisyyden toteuttaminen ja turvaaminen.” (Ihan kuin olisi lukenut IPUn etusivua: http://ipu.fi )

    Eikä ainakaan etusivulta mitään josta voisi valittaa. Vain pääosin faktaa siitä likaisesta pelistä jota kulisseissa pelataan.

    • Ja taas uutta hyvää… näin se kommunismi hiipii tupaan vasemmiston avulla. Tämä on pelottavaa…
     Hyviä kommentteja

     Halonen Reutersin valvojaksi
     Presidentti Haloselle huippuposti – työ demokratian hyväksi vaikutti
     Presidentti Tarja Halonen siirtyy valvomaan vapaata mediaa ja tiedonvälitystä. Kauppalehti uutisoi, että hänet on kutsuttu uutistoimisto ja analyysipalvelu Reutersin perustajayhtiön hallituksen jäseneksi. Reuters tiedotti asiasta tiistaina.
     http://mvlehti.net/2015/12/24/halonen-reutersin-valvojaksi/

  • Seppo, kiitos palautteesta. En kuitenkaan oikein ymmärrä, miksi asiallisen uutisoinnin vaatiminen olisi kovin Suomen edun vastaista.

  • Tuo sananvapauden rajoittamisyritys jota eliitti haluaa ei taida onnistua. Se nostaa kapinan ja vallamkumouksen joka alkaa olla ovella. Joku tolkku pitäisi olla kerjätessäkin ja nyt sss-eliitti on sen kokonaan hukannut.
   Ennen olivat valkoiset vastaan punaiset, nyt ovat tyrannit vastaan oikeudenmukaiset. Psykopaattityrannien määrä on lopulta pieni joten se ei tule menestymään kun väki herää.

 5. Toivottavasti huomasitte. Eduskunta teki hallituksen esityksestä kymmenen leikkausta tai maksujen korotusta tänään täysistunnossaan. Mediassa uutinen oli vain kauppojen aukioloaikojen ”vapauttaminen”.

 6. Maailman VUODEN VALEHTELIJAT valittu; Merkel, Obama ja Erdogan kärjessä; Rouhani, Assad ja Putin luokiteltu rehellisiksi — Press TV
  Ja kaikki tämä juuri kun NYT makasiini oli valinnut Merkelin vuoden henkilöksi tämän avattua rajat pakolaisille….!!!!
  Mitenkähän omassa maassamme?

  A new international survey has ranked German Chancellor Angela Merkel, US President Barack Obama and his Turkish counterpart, Recep Tayyip Erdogan, as the world’s top three liars of 2015.
  The recent poll conducted by German web platform, Alles Schall und Rauch, asked more than 3,000 of its readers from Germany and 40 other countries to determine the world’s “liar of the year.”
  More than 39 percent of those surveyed crowned the German chancellor with the “liar of the year” title.
  Over 21 percent of those polled also said the US president deserved to be called the liar of 2015, while the Turkish president received 18 percent of the votes.
  Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu and Ukrainian President Petro Poroshenko also secured 8 and 7.8 percent of the votes, respectively.
  On the contrary, Iran’s President Hassan Rouhani and his Syrian counterpart, Bashar al-Assad, were classed as honest policy-makers, gaining only 0.03 and 0.10 percent of the votes, respectively.
  French President Francois Hollande, Greek Prime Minister Alexis Tsipras and Russian President Vladimir Putin were further among those classified as honest policymakers.

  The findings come less than a week after the New York-based Time magazine named Merkel its Person of the Year, citing her encouragement of other countries to open their borders to refugees and her determination to lead Europe through the Greek debt crisis this summer.

  http://www.globalresearch.ca/angela-merkel-barack-obama-recep-erdogan-crowned-liars-of-the-year-poll/5495541

  • Saksalaisen sivuston tekemä äänestys, joten Merkelin ”hyvä” menestys ei ole yllättävää. Suomestakin löytyisi tuohon kova edustus, mutta onneksi kansainvälisessä politiikassa ovat tuntemattomia. Stubb taitaisi olla kärjessä tänään. Virkaveli Katainen jos mentäisiin hieman taaemmaksi, mutta Katainen on viety ”jäähtymään” jotta siitä saadaan Suomen osavaltiolle uusi (voi pässin pöksyt!) presidentti.

   Tietysti kärjessä olisi voinut olla valehtelijana Putin ja totuudenpuhujana Merkel. Suomessa se olisi mennyt just noin päin, Merkelin tilalle vaan tietty Niinistö.

   http://alles-schallundrauch.blogspot.fi/2015/12/welcher-staatsfuhrer-ist-der-grosste.html

 7. Nuo kaikki ovat kyllä ”vuoden valehtelijoita”, mutta ”hah hah haa”, Merkelhän toteuttaakin vain YK:n vuonna 2000 laatimaa strategiaa 11 miljoonan pakolaisen vuoden 2016 loppuun mennessä Saksaan siirtämisestä.( replacement migration).

  http://www.un.org/esa/population/publications/migration/migration.htm

  http://www.un.org/esa/population/publications/ReplMigED/chap5-Concl.pdf

  ERSETZUNGSMIGRATION:

  ”Studien und Lösungsvorschläge der Vereinten Nationen an, die Anfang 2000 veröffentlicht wurden. Danach sollen die geburtenschwachen Staaten Europas nur durch Zuwanderung von Migranten (im erwerbsfähigen Alter) sowohl wirtschaftlich als auch gesellschaftlich eine Zukunft haben können. Titel, Ziel und Schlüsselbegriff des UN-Papiers ist „Replacement Migration“, also „Ersetzungsmigration“ – eine Ersetzung der Bevölkerung durch Einwanderer aus fremden Kontinenten. Eine rückläufige demografische Entwicklung in Europa und den USA durch negative „Fruchtbarkeitsmuster“ und das „sinkende Reproduktionsniveau“, so die Studie, machten schon bald, eine selbständige, wirtschaftliche Entwicklung der genannten Staaten unmöglich. In dem UN-Szenario werden bis zu 11 Millionen Einwanderer bis Ende 2016 – alleine für Deutschland – als Größenordnung genannt. Wer sich also derzeit über die durch Bundeskanzlerin Merkel ausgerufene bedingungslose Einwanderung noch wundern möchte, dürfte schlüssige Antworten in diesem UN-Papier finden. Ob die Deutschen und die Migranten von der durch Kriege und Einladungen herbeigeführten Völkerwanderung jedoch profitieren werden, bleibt eine andere Frage”.

  https://www.youtube.com/watch?v=0Q-QJF3oIP4

 8. Mikään siitä ei ole totta, mitä Ilta-Sanomat kirjoittaa lähi-Idästä. Koko tarina miten uutiset kerrotaan, perustuu valheeseen. ISIS ja sen kattojärjestö al-Qaida on USA:n liittolaisten luomat ja ylläpitämät gladio-ryhmät. Kun tuo väärennetään, kaikki mitä seuraa on valetta.

  USA ja sen liitolaiset aloittivat taistelun Syyriassa, ja kuten Ranskan entinen ulkoministeri kertoi, jo kaksi vuotta ennen sodan alkua Iso-Britannia oli värväämässä taistelijota Syyrian hallituksen kaatoon. Kun tuo väärennetään, kaikki mitä siitä seuraa, on valetta.

 9. Syyrian sodan propagandasta ei täysin ota selvää myöskään Lähi-Idän tuntija Thierry Meyssan. Meyssanin mukaan Venäjä ei kuitenkaan ole mukana ”Pseudo-Kurdistan valtiohankkeessa.”. Joten näyttää siltä että
  tiedot USA:n ja Venäjän yhteistyöstä eivät pidä lainkaan paikkaansa.

  Thierry Meyssanin artikkelista ”Military operations in preparation in and around Syria” saa silti tarkempaa ja uuttakin tietoa Syyrian sodasta.

  http://www.voltairenet.org/article189631.html

  http://www.voltairenet.org/article189633.html.

 10. ”Rumalla tarkoitan pääosin sitä valhetta ja petosta mikä niin usein on valtaahamuavien tahojen tuntomerkki. Eikä haittaa yhtään jos tuo pimeä ja ruma puoli tuodaan esiin vaikka vähän kärjistettynäkin. Pahibta on kun siitä vaietaan tai sitä kaunistellaan.”

  MV-lehti tuo kyllä joitain ilmiöitä esiin, joita en ole muualta löytänyt. Ja jos MV-lehti ei julkaisisi esim. turvapaikanhakijoiden tappeluista Suomen VOK:issa mitään, niin valtamediakaan ei varmasti niistä niin paljon julkaisisi.
  (Syksyn kehityskuluissa on piirteitä, jotka osoittavat, että MV-lehti pystyi olemaan ykköspainostaja niin että valtamedia on jonkin verran muuttanut linjaansa.)
  Mutta jos asetamme asioita viileästi tärkeysjärjestykseen… Ja jos MV-lehdelle riittäisivät kohtalaiset tulot… Ja jos se haluaa maksimoida tulojensa sijasta Suomen haittamaahanmuuttokriitikoiden (tiedostan että tuon sanan voi käsittää monin tavoin mutta olkoon) määrän, niin sen kannattaisi kertoa siitäkin, miten turvapaikanhakijoiden joukossa on myös aitoja pakolaisia ja Suomelle taloudellisesti ja muutoin hyödyllisiä henkilöitä.
  Kyllä heitä kuitenkin on enemmän kuin eläinrääkkääjiä, joista viime aikoina on ollut uutisia.
  Sitä paitsi, kyllähän niitä ikäviä uutisia löytyy usein, kun niitä haalitaan tuohonkin lehteen muualtakin kuin Suomesta.
  – Ei oo ihan objektiivista touhua tuollainen. Vaikka sinänsä jotkin asiat, kuten tiettyjen kansallisuuksien enimmillään 17-kertainen yliedustus raiskaustilastoissa, on suuri asia.

  Siis.. voi olla että eläinrääkkääjiä on nuorissa lähi-itäläisissä ym. nuorissa enemmän kuin kantasuomalaisissa, mutta isompi asia on se, että MV-lehti tarpeettomasti kärjistää Suomen kansan asetelmia maahanmuuttokysymyksissä.
  Minusta tieteellisyyshakuinen argumentaatio (tosin kukin kykyjensä mukaan) on mm. netissä aina parempi kuin silkka rähjääminen. Jos noista pitää valita.

  – Ajankohtaistakin on yllä olevasti kommentoida, sillä äskettäin menetti täysin hermonsa junttimaisin ilmaisuin James Hirvisaari, jolla on jonkin verran poliittista vaikutusvaltaa, ja poliisi tutkii…
  Sinänsä hänen esittämänsä kansalaistottelemattomuus on luonteva keskustelun aihe nyt kun valtapoliitikot ovat 90-luvun alun pankkiratkaisuista alkaen pitäneet perustuslakeja vessapaperina aina halutessaan.

  *

  Diabolik-S.P., kommentteihin ei voi laittaa linkkejä ”vihasivustoista”. Mutta eihän se asiallista keskustelua estä.

  • Puolustan MV-lehteä sen rohkeuden ja rehellisyyden takia, se sanoo suoraan eikä minusta kärjistä tarpeettomasti. Toki joskus voi mennä överiksi ja pieleenkin mutta tekevälle sattuu eikä se ole oleellista vaan linja jota edustetaan ratkaisee.
   On toki valitettavaa että pakolaisten seassa on paljon rikollista ja epäsosiaalista ainesta mutta ylipäätään koko pakolaisasia on selvästi nwo-mafian finanssieliitin hanke eikä sitä olisi ilman sotia joita ’eräs taho’ käy toisen tahon päänmenoksi.
   Tieteellishakuinen argumentaatio…? on sinusta hyväksi. No, sitähän ei valtamedia harrasta lainkaan. Se toimii täysin vallan- ja rahanhimonsa sokaisemana mikä on kaukana objektiivisesta.
   Miksi MV;n pitäisi?
   Tiedämme hyvin ettei politiikkaa voi tehdä ilman tunteita – eikä pidäkään. Robotit pystyvät siihen, ei ihminen. Kyse on vain siitä mitkä tunteet ohjaavat.
   Nyt tässä pakolaisasiassa kansan tunteet ovat aivan terveet: ei hyväksytä sitä että meidän kulttuuri hajotetaan ja meidän harteille pannaan iso maksutaakka oman väen eläessä alati kurjistuvissa oloissa. Jos se ei herätä tunteita niin mikä sitten?
   Me tässä olemme jääneet puun ja kuoren väliin: joudumme ottamaan vastuuta sellaisesta mikä ei meille kuulu.
   Ja tietenkin pakolaiset kärsivät kun emme voi heitä pelastaa emmekä toivottaa tervetulleiksi kuten vain itseään ajatteleva isänmaaton SSS-kopla on tehnyt. He ovat kuin ylimääräinen joukko ihmisiä. He eivät myöskään erilaisen kulttuuri ja geenitaustan omaavina tule integroitumaan tänne mikä pitäisi olla päivänselvä asia. Saamme varautua gettoihin ja Malmön kohtaloon.

   • lisäys…
    Aika paljon tämä globalistien (piilokommunistien) multi-kulti hanle muistuttaa meitä NL:sta, jossa sionistibolshevikkien eliitti halusi sekoittaa maan ja järjesti valtavia väestösiirtoja joiden tarkoitus oli tuhota itsenäisiä kansoja ja kulttuureita. Eliitti viis välitti muusta kuin omista eduistaan ja vallanhalustaan. Kyse oli tyranniasta ja ihmisoikeuksien täydellisestä alasajosta, venäläisten ym. kansojen ihmisten välineellistämisestä. Sitä samaa havittelee nyt globalistieliitti meidän omilla stuppeilamme vahvistettuna – ja koko maailman laajuisena.

    • Juutalaisten bolsevikkien? Älä usko kaikkea minkä luet vaihtoehtomediasta: kaikki suositutkaan salaliittoteoriat ei ole totta, ja tämä on yksi niistä jotka ei ole. Neuvostoiittoa ei ole koskaan johtanut juutalaisbolsevikkien klikki, ja Stalinin aikaan hankkiuduttiin eroon siitäkin mitä johdossa oli.

     Juutalaisbolsevismi on propagandaa joka palveli bolsevismin demonisoijia: länsimaisia kommunistien vastustajia, Venäjän sisällissodan Valkoista liikettä, natseja. Bolsevismia demonisoitiin juutalaiseksi koska juutalaisista oli hyvin negatiivinen kuva Euroopassa. Ja on hyvin suosittu väite nykyään vaihtoehtomediassa, jossa myös juutalaiset laitetaan mielellään kaiken syylliseksi. Myös Neuvostolliittoa demonisoivat mutta venäläisiä puolustelevat kannattavat mielellään väitettä, koska sillä valkopestään venäläiset Neuvostoliiton haroittamasta politiikasta, ja tehdään heistä pikemminkin uhri. Neuvostoliiton selittäminen juutalaisvaltioksi perustuu kuitenkin bolsevismia vihanneiden propagandistien (kuten Robert Wilton, Nesta Webster, Winston Churchill, David Duke ja Alexandr Soltsenitsyn) valheisiin.

     • Kyllä tämä on kovaa faktaa ja tutkijoiden käsitys jonka voi lukea valtamediastakin. Mistään demonisoinnista ei ole kyse. Ja juutalaiset myöntävät sen itsekin ihan avoimesti.
      Nyt taidat itse olla jostain syystä väärällä polulla. Ihmettelen. Ei juutalaisia panna aiheetta syyllisiksi mistään, pikemmin vaietaan liikaa heidän puuhistaan. Näkyyhän se Lähi-idän sodissakin joissa Israelin rooli on merkittävin.
      Voit guuglata juutalaiset ja kommunismi niin siitä se aukeaa.
      Ja mitä muuta tämä nwo tai ’global governance’ on kuin etenemistä kohti kommunismia? Ja ketkäs tätä hanketta johtavat?

     • Hops, vastaukseni lipesikin sivun loppuun, en postaa sitä kuitenkaan uudelleen. Löytynee sieltä.

     • Sotket nyt juutalaisuuden ja sionismin. Miksi???
      Nehän ovat eri asioita sillä kaikki juutalaiset eivät ole sionisteja eivätkä kaikki sionistit ole juutalaisia.

     • Olen täysin sanaa mieltä Truth_hunterin kanssa, sionisti-bolshevikit muodostivat neuvostoliitossa kansaa törkeästi alistavan eliitin kuten myös samaan sarjaan kuuluvat sionisti-oligarkit. Kaikki mitä koulukirjat kertovat meille WW1 ja WW2 on pelkkää sionistien suoltamaa holohoax valhetta.

      Putin on vahva kansallismielinen johtaja. Hän ryhtyi toteuttamaan venäjällä suurta sionisti-oligarki-puhdistusta välittömästi kun hänestä tuli presidentti. Juuri siksi hän on saanut sionistisen länsimaailman vihat niskoilleen

      Ihmiset yhdistävät virheellisesti sionismin juutalaisiin ja Israeliin, vaikka se on nykymyodossa maailmanlaajuinen organisaatio ilman tiettyä uskontoa tai etnisyyttä. Sionistien huipulla istuu Israel-valtion perustaja; juutalainen Rothschildin suku. He ovat kovan luokan rikollisia ja hallitsevat pankkijärjestelmää… varsinainen sionisti-pyramidi muodostuu eri kansakuntien eliittiä edustavista NWO-globalisteista. Nämä itsenäisten valtioiden hyödylliset hölmöt – kuten esim. suomen presidentti ja nukkehallitus – palvelevat Rothschild-sionisteja, joiden päämääränä on tuhota itsenäiset valtiot ja perustaa niiden tilalle One World Government.

 11. Kansanryhmän ja valehtelun yhdistävä kommentti poistettu. Täällä ei hyväksytä rasistisia kommentteja.

 12. Joitain merkittäviä muutoksiakin valtamediassa tapahtuu ja tänään tunnustettiinkin: http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/reaktiot-tiukentuneet-media-poliisi-ja-poliitikot-ovat-lopettaneet-turvapaikanhakijoiden-hyssyttelyn/5614330
  HS ja YLE ovat isoista medioista eniten USA:n ja sen myötäjuoksijoiden, mukaan lukien YK:n, rikoskumppaneita.
  Mutta toki moni toimittajakaan ei tiedä pahimpia asioita, kuten rahajärjestelmämme kieroutuneisuutta, joka kasaa rahaa ja valtaa rikkaille, etenkin rikkaimmille pankkisuvuille.
  Nyt kun sain luettua Iivarisen Raha-kirjan täytyy sanoa että siinä on siitä paljon paremmin kuin missään Zeitgeist-elokuvassa.

  Tuo kirja on itse asiassa niin järkyttävä, että jos siitä ei täysin masennu, niin maailmanparantaja alkaa siitä heti raha(reformi)-aktivistiksi, ehkä jättäen kaiken muun maailmanparantamisen, ymmärtäen pankkisukujen ahneuden olevan kaiken taustalla.
  Kaikkien maiden (paitsi Islannin ja ehkä muutaman muun) velka vain kasvaa rahajärjestelmän vinoutuneisuuden vuoksi automaattisesti, teimmepä työtä ja muita ratkaisuja miten hienosti tahansa, ja IMF:ssä puhellaan jo vakavasti eri valtioiden luonnonvarojen ohjaamista monikansallisten yritysten omistukseen.
  ISIS on vain keino nopeuttaa maailman eliitin vallan hankintaa kohti yhä suurempaa poliisivaltiollistumista ja rikkaiden ehdoilla toimivaa yhteiskuntaa ja maailmaa.

  Nyt lienee jo riittävästi ISIS-taistelijoita EU:ssa kaikkiin mahdollisiin iskuihin: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/347058-isis-pyrkii-perustamaan-nukkuvia-soluja-is-suomeen-lahetettiin-1700-nimen-lista (Todellinen luku voi olla vaikkapa 17000, koska eiväthän kaikki koskaan paljastu… Ja lepsuilua on ollut paljon…)

  Blogistin esiin nostama aihe on yleistäen: Onko kyseenalaista, että media nostaa huhuja tai yksittäisen luotettavuusarvoltaan kysymysmerkkisen ihmisen ISIS-puheita otsikoihin?

  Itse olen kerännyt melko paljonkin huolestuttavaa ISIS-materiaalia Suomeen liittyen käyttäen tässä tapauksessa vain Googlea.
  Siten en näe ongelmaa siinä, että nostetaan esiin jonkun irakilaisen puheita.
  Kai toimittaja on jotenkin koettanut arvioida hänen luotettavuuttaan ennen jutun julkaisua… Tai jos ei, niin tuollainen kyseenalainen henkilökeskeisyys on lehtityyli yleisemminkin…

  • ”ISIS on vain keino nopeuttaa maailman eliitin vallan hankintaa kohti yhä suurempaa poliisivaltiollistumista ja rikkaiden ehdoilla toimivaa yhteiskuntaa ja maailmaa.”

   Juuri näin on ja se pätee kaikkiin sotiin. Tässä on kyse massapsykoosista, itse itseään toteuttavasta hulluudesta joka pitäisi katkaista Islannin malliin.
   Hulluus ei katkea ennenkuin riittävän suuri ihmisjoukko herää ja on valmis taisteluun.

  • Seppo: haastattelun perusteella irakilainen ei puhunut ollenkaan sellaista kuin etusivun otsikossa väitetään hänen puhuneen. Otsikolle ei ollut minkäänlaista katetta. Taisit lukea kirjoitukseni hieman huolimattomasti.

 13. Tiedän kyllä mitä googlaamalla tulee: tuhatmäärin vaihtoehto-, salaliitto- ja natsisivustojen tekstejä jossa samaa tarinaa tarjotaan yhä uudelleen. En moiti pahasti vaikka ihmiset erehtyykin uskomaan, koska tämä on juttu johon törmää jokapuolella vaihtoehtosivustoilla. Äkkiä luulisi että joku tarkistaisi mistä puhuu, mutta kun lainaa ”luotettavalta sivustolta”, harva lopulta viitsii. Ja fantastista teoriaa on niin kiva uskoa! Valitettavasti vaihtoehtomedia varsinkin Yhdysvalloissa on usein kristittyjen uskovaisten, usein äärikristittyjenkin, ja oikeistolaisten käsissä, jotka hyvin mielellään uskovat juutalaisbolsevismiin. Ja vaikka eivät uskoisikaan, HALUAVAT uskoa kuitenkin.

  Wilton ja Nesta Webster ovat kuitenkin propagandisteja jotka puhuivat täyttä potaskaa. Wilton oli tunnetusti bolsevikkien vhollisten puolella toiminut Valkoisen liikkeen propagandisti ja Webster yksi niistä jotka uskoi Taxil Hoax -tapaukseen ja senkin vääristäen kertoi Albert Piken muka ennustaneen maailmansodat. Alex Jones ja hänen uutistoimituksensa joka väittää tutkivansa kaiken, ei sekään ole ihan kaikkea tutkinut: hekin ovat nielleet sekä juutalais-bolsevismin että Albert Pike -tarinan, joita toistelevat vähän väliä.

  Putinkin on joskus kommentoinut niin että hänkin uskoisi juutalaisten joskus johtaneen Neuvostoliittoa tai olleen ainakin merkittävästi ohjaimissa, mutta ei se mikään ihme ole, koska juuri Venäjän sisällissodassahan tämä oli tärkeä propaganda, suosittu Venäjän oikeistolaisessa ja varsinkin antisemitistisissä piireissä vielä tänäänkin. Putin on oikeistolainen ja vieläpä venäläisnationalisti, jonka polittiiseen linjaan hyvin sopisi ulkoistaa Neuvostoliiton johto juutalaisten käsiin, ja lähipiirissään on varmasti kuullut samanlaisia mielipiteitä. Tosin, jos Venäjällä joskus on ollut NWO-johto, niin se oli siellä Jeltsinin ja Putinin ensimmäisten hallitusten aikana, jolloin länsimaiset pankit ja velkaraha otettiin Venäjällä vuosikymmenten jälkeen taas käyttöön.

  Asiaa pitää tutkia selvittämällä ketä Neuvosto-Venäjän ja varhaisen Neuvostoliiton johtoelimissä istui, eikä uskomalla tunnettuja propagandisteja, tunnettuja bolsevikkien vihaajia tai tunnettuja anti-semitistejä. Ja näitä selvityksiä onkin tehty, perustuen alkuperäisiin asiakirjoihin. ne eivät tue propagandistien väitteitä juutalaisten merkittävästä asemasta, puhumattakaan Wiltonin tai Soltshenitsynin puheista, jotka vetävät yli niin että ei mitään rajaa, ja nimeävät lähes kaikki juutalaisiksi. Tuossa on pari järjestöä jotka ovat päässeet tutkimaan asiaa, ja voit verrata niitä Wiltonin väitteisiin ja havaita ettei Wilton listat pidäkkään paikkaansa. Archontologia tutkii eri maiden hallintoja. Wikipedian sivulla on lainattu lähdettä jossa on laskettu mitä juutalaisten osuus Neuvostoliiton asiakirjojen mukaan oli.

  http://www.archontology.org/nations/ussr/cpsu/transit1917_19.php

  http://www.marxists.org/subject/bolsheviks/

  https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Bolshevism#Jews_in_the_Bolshevik_party

  • ’Ja fantastista teoriaa on niin kiva uskoa!’
   No ei tämä mikään fantastinen teoria ole ollenkaan!
   Yrität tehdä mustasta valkoista huonolla menestyksellä. Kiistät faktoja, jotka monet puolueettomat tutkijat ovat voineet varsin selkeästi osoittaa ja HUOM!, jotka juutalaiset itsekin myöntävät, osin jopa ylpeinä. Ja onhan kommunismi Marxin kynän tuotetta ja siihen globalistieliitti pyrkii.
   Leimaat propagandisteiksi jopa Nobel palkittuja kuten Soltsenitsynin joka sai itsekin kokea kommunismidiktatuurin hirveydet. Wilton taas tiesi tilanteen varsin hyvin Timesin pitkäaikaisena Moskovan kirjeenvaihtajana. Hän seurasi tapahtumia paikan päällä.
   Winston Churchllin leimasit aiemmassa kommentissa epäluotettavaksi vaikka hänen äitinsä oli juutalainen. Sanot:
   ”Neuvostoliiton selittäminen juutalaisvaltioksi perustuu kuitenkin bolsevismia vihanneiden propagandistien (kuten Robert Wilton, Nesta Webster, Winston Churchill, David Duke ja Alexandr Soltsenitsyn) valheisiin.”
   Entä Gilad Atzmon ja muut eri mieltä olevat… ???
   No, kukin ajattelee tavallaan. Aika harva varmaan jakaa käsityksesi tästä ihmiskunnan yhdestä hirvittävimmästä holokastista jossa on arvioitu ainakin 30-50 miljoonan venäläisen menettäneen henkensä.

   • Ei se muuta asiaa miksikään vaikka jotkut juutalaisetkin myöntävät juutalaisten johtaneen Neuvostoliittoa. He ovat samoin propagandan uhreja kuten miljoonat muutkin. Olet valitettavasti oikeassa: selkeästi suurin osa ihmisistä kuulee juutalaisbolsevismista juuri sen salaliittoteorian jota sinäkin pidät oikeana. Mutta numerot eivät tee siitä yhtään enempää faktaa, kuin siitäkään että slekeästi suurempi osa lukee massamediaa kuin vaihtoehtomediaa. Suuri enemmistö voi hyvin olla väärässä: he ovat vain lukeneet viestiä joka leviä suurella äänellä.

    Juutalaisten määrä oli toki suhteellisesti ottaen melko korkea, johtuen siitä että Valkoinen liike oli juutalaisvastainen, samoin kuin keisarinvaltakin oli ollut: Venäjän juutalaiset toivoivat Neuvostoliitolta parempaa kohtelua. Silti, esimerkiksi kaikkien etnisten balttien maitten asukkaiden ja jopa (Venäjällä asuvien) suomalaisten suhteellinen osuus bolsevikkien jäsenmäärästä oli tuon kongressille toimitetun asiakirjan mukaan vieläkin korkeampi kuin juutalaisten.

    Kansanmurha Venäjällä tapahtui, huolimatta siitä oli bolsevikkijohdon syntyperä tai kulttuuritausta mikä hyvänsä. Ei vaadita juutalaista taustaa että tekee kansanmurhia!

    Ja siitä kansanmurhasta, suuri osa tapahtui satojen menetysten takia, kuivuudesta johtuen. ja vieläpä useita miljoonia kuoli nälkään vuosia ennen kuin maatiloja oli edes kollektivisoitu. Mutta se on toinen fantastinen teoria jota on kiva paisutella ja jättää tallaiset ”sivuseikat” huomiotta.

    Sinähän puhut kuin eräskin (nimeä en viitsi enää tuoda esille) propagandisti Verkkomediasta joka esitti aivan samat nimet ja teesit! Vaikka eri ihminen olisitkin, sekään ei ole ihme, sillä samat nimet ja väitteet on esillä kaikkialla! Vai oikein Timesin kirjeenvaihtajan rooli takaa sen, että mies ei ole propagandisti! Milloinkas sinusta tuli näin massamedian rehellisyyteen uskova?

    • Korjaus. Jäi pari sanaa puuttumaan, ja sisältö hieman muuttui. Tarkoitin sen näin: ”esimerkiksi kaikkien etnisten balttian maitten asukkaiden ja jopa (Venäjällä asuvien) suomalaisten suhteellinen osuus omasta etnisestä ryhmästään bolsevikkien jäsenmäärässä oli tuon kongressille toimitetun asiakirjan mukaan vieläkin korkeampi kuin juutalaisten.”

    • ’Ei se muuta asiaa miksikään vaikka jotkut juutalaisetkin myöntävät juutalaisten johtaneen Neuvostoliittoa.’
     Niin, sinulle he ovat sitten varmaan näitä ’itseään vihaavia’.

     Eiköhän ihmiset osaa tehdä itse johtopäätöksen ja päätellä kuka on propgandisti ja kuka ei. Jätetään se asia heidän haltuunsa.

     • Itseään vihaavia kuten esimerkiksi Johan Bäckman tai Juha Molari jotka arvostavat enemmän venäläisiä ja jopa halveksivat suomalaisia? Tai kuten Karl Marx, Albert Einstein ja Woody Allen jotka eivät harjoita juutalaisuutta vaikka suvussa tai lapsuuskodissa on juutalaisia? Ei välttämättä. Voi olla kuten sanoin, propagandan uhri ja uskoa että asia todella on näin (kuten Soltsenitsynkin todennäköisesti). Tai voi olla hampaankolossa Venäjän bolsevikkijuutalaisia (heitäkin on!) vastaan.

   • Ja Soltsenitsyniä on kritisoitu tutkimuksen puutteesta juuri liittyen juutalaisten osuuteen bolsevikeissa ja salaisessa poliisissa. Luulo ei ole tiedon väärtti, globalistien kirjallisuuspalkinnon saaneellakaan!

    Miksi hän sitten juuri juutalaiseksi väitti salaista poliisia ja bolsevikkeja? No siksi, että hän on kasvanut ja elänyt sen kulttuurin keskellä jossa juutalaisia syytetään syytetään pahasta, aivan kuin natsitkin tekivät. Soltsenitsyn on, Putinin tavoin, venäläisnationalisti, oikeistolainen ja kommunistivastainen. Kriitikoidensa mukaan myös juutalaisvastainen. Hän on saanut kuulla samaa tarinaa, aivan kuten kokoomuslainen saa kuulla että meillä ei ole varaa hyvinvointivaltioon, ja se on hänelle mieluisa totuus, riippumatta onko se absoluuttisesti totta. Kun paha ulkoistetaan juutalaisiin, Soltsenitsynin venäläisistä tulee kärsijöitä ja syyttömiä.

    • http://thesaker.is/putin-and-israel-a-complex-and-multi-layered-relationship/

     The truth is, the relationship between Russia and Israel and, even before that, between Jews and Russians would deserve an entire book.  In fact, Alexander Solzhenitsyn has written exactly such a book, it is entitled “200 years together”, but due to the iron grip of the Zionists on the Anglo media, it has still not been translated into English.
     That should already tell you something right there – an author acclaimed worldwide who got the Nobel Prize for literature cannot get his book translated into English because its contents might undermine the official narrative about Russian-Jewish relations in general and about the role Jews played in Russian 20th century politics in particular!  What other proof of the reality of the subordination of the former British Empire to Zionists interest does one need?
     The second big difference between western Jews and Russian Jews is that roughly between 1917 and 1939 a specific subset of Jews (Bolshevik Jews) were in quasi total control of Russia. 
     During that period the Bolshevik Jews persecuted Russians and, especially, Orthodox Christians with a truly genocidal hate. 
     This is a fact of history which most Russians are very much aware of, even if this is still considered crimethink in most western circles. 
     It is also important to stress here that the Bolshevik Jews persecuted not only Orthodox Christians, but all religious groups, including, by the way, Judaics. 
     Putin is very much aware of all these facts which he addressed when speaking to a group of Judaics in Moscow:
     The other absolutely crucial fact about the relationship between Russia and Israel is the immigration of Russian Jews to Israel.
     Just as between 1917 and 1939, between 1991 and 1999 the reigns of power in Russia were firmly in Jewish hands, and in both cases, with truly catastrophic consequences.  The big difference is that if in the early 20th century the Jews in power were ideological opponents of the Anglo Empire, in the late 20th century the Jews in Russia were practically an extension of the AngloZionist Empire.

   • Kyllä juutalaisten ja bolsevikkien yhdistäminen on fantastinen teoria monelle oikeistolaiselle kristitylle, jotka yhdistävät siinä kaksi demoniaan.Se oli myös fantastinen teoria Venäjän valkoiselle liikkeelle, natseille ja länsimaisille kommunismin vastustajille. Se on fantastinen teoria monelle Internetissä tänäänkin.

     • Kommenttini poistettiin koska viittaaminen keskustelijoiden aiempiin mahdollisiin kirjoituksiisi toisella foorumilla ei ole kuulemma sopivaa. Olkoon niin.

      Itse otit tuossa kommentissasi ensin Neuvostoliiton juutalaisjohdon esille. Mikä tarve itselläsi on? Kuten kommenteistasi näkyy, tämä on sinulle (myös) kiinnostuksen aihe.

      Minusta on erittäin ikävä että levitetään vaihtoehtosivustoilla salaliittoteoriaa joka historiallisesti autenttisilla asiakirjoilla todistettavasti on kuitenkin propagandaa. ja kun se on vielä propagandaa jota suosivat varsinkin ääriryhmät (äärioikeisto ja uskonnolliset fundamentalistit) ja sitä on käytetty suoraan kansanmurhiin oikeuttavana propagandana, se on vielä ikävämpää. Kun eteeni osuu joku joka väittää sellaista johon olen tutustunut, ja tiedän sen olevan propagandistien luoma valhe, haluan sanoa: älä levitä tuollaista potaskaa! Valheilla ei infosotaa voiteta, sillä tehdään vaan entistä enemmän itselle hallaa!

      Useita vuosia sitten osuin keskusteluun toisella, englanninkielisellä, foorumilla, jossa juutalaisbolsevismista käytiin keskustelu. Silloin kävi minulle selväksi että Robert Wiltonin, Nesta Websterin, isä Dennis Faheyn ja muiden väitteet juutalaisten johtamasta Neuvosto-Venäjästä ja Neuvostoliitosta eivät pitäneet paikkaansa, vaan se oli propagandistien halua väärentää historia, vihollisen demonisoimiseksi. Keskustelun toinen osapuoli pystyi osoittamaan kuinka Wiltonin nimeämät henkilöt ja väitteet bolsevikkijohdosta, oli selkeästi liioiteltua ja väärennettyä. Kun Wiltonin poliittinen liittolaisuus oli Venäjän Valkoisen liikkeen puolella, bolsevikkien vihollisena, kaatui juutalaisbolsevikkien johtaman Neuvostoliiton teoria täydellisesti. Muistaen tämän keskustelun, otin itse osaa aiemmin toiseen keskusteluun, jossa toin esille näitä asioita.

      Niin ja vielä sellaisenkin asian noissa parissa poistetussa kommentissani sanoin, että ”sionistibolshevikki” (tai ”sionistiblosu”) ei ole oikea nimitys käyttää. Kyseessä on juutalaisbolsevismi, englanniksi Jewish Bolshevism tai Judeo-bolshevism. Tietysti sionisti sopii paljon paremmin propagandistille, onhan siinä ikävämpi kaiku.

     • Loppukommenttini tähän asiaan:
      Nimittelet muiden tutkijoiden käsityksiä ’salaliittoteorioiksi’ joilla ei olisi totuusarvoa. ??? Sinäkö vain omine taustoinesi olisit ainoa joka tästä asiasta on perillä?
      Minun puolesta voit pitää käsityksesi mutta anna muiden pitää omansa äläkä ota oikeutta omiin käsiisi alkamalla leimaamaan muita maailman arvostamia ja siteeraamiani tutkijoita propagandaa levittäviksi salaliittoteoreetikoiksi. Yhtä hyvin he voisivat alkaa nimittää sinua sellaiseksi.

     • Enkä anna. Seuraavan kerran kun jälleen koitat samaa asiaa ajaa, vastaan jälleen.

     • Kiitos ymmärryksestäsi poistojen perusteille, Pertti (poistin samoin perustein sen viimeisen). En valitettavasti ole ehtinyt tarkemmin perehtyä debattiinne.

  • Aiemmin olet leimannut täällä kommentoidessasi Wikipedian epäluotettavaksi lähteeksi koska sitä voi muokata ’tietty ihmisryhmä’ haluamallaan tavalla.
   Nyt kuitenkin käytät sitä itse. ????

   • lisäys…
    Filmientekijä Markus Fiedler ei luota Wikipediaan. Hän on juuri tehnyt dokumenttifilmin sen pimeästä puolesta.

    Interview mit Filmemacher Markus Fiedler: ”Die dunkle Seite der Wikipedia” (Wikipedian pimeä puoli)

    Die Wikipedia ist für viele inzwischen alltägliches Nachschlagwerk. Doch ist sie das auch zu Recht? Ist sie seriös und überparteilich, klärt sachlich über verschiedene Standpunkte auf? Nein, meint der Filmemacher Markus Fiedler, dessen Dokumentarfilm „Die dunkle Seite der Wikipedia“ soeben erschien.

    https://deutsch.rt.com/35392/gesellschaft/interview-mit-filmemacher-markus-fiedler-die-dunkle-seite-der-wikipedia/

    Lisää Wikipediasta, suuresta huijaus- ja massojen tajuntojen manipulointikoneistosta, joka on NYT:n tavoin vapauden vihollisten käsissä.
    Israel Shamir sanoo mm., että mikäli wiki aikoo säilyttää edes jotain uskottavuudestaan sen pitäisi vapauua sionistien rahoituksesta:

    Wikipedia ist wie die New York Times ein wichtiges Organ, aber beide sind in den Händen der Feinde der Freiheit. …Manchmal findet man gute und nützliche Einträge in beiden, aber das sind Spuren von Goldstaub, die dort platziert sind, um die Blindgänger aufzuwerten. Auf jeden Fall möchten wir beide demokratisieren, damit beide wirklich demokratisch und zugänglich werden. Bevor das nicht geschehen ist, sollten wir erklären, dass beide Werkzeuge der Bewusstseinskontrolle sind, denen man nicht trauen oder die man nicht für bare Münze nehmen kann. Falls Wiki etwas von seiner Zuverlässigkeit bewahren möchte, muss es seine zionistischen Stützen loswerden.

    http://www.israelshamir.net/German/Gr8.htm

 14. Se mitä Irakissa ja Syyriassa on meneillään ei ole terrorismi vaan yksinkertaisesti RIKOS. Ja tuon rikoksen takia meille virtaa pakolaisia joiden tehtävä on aiheuttaa kaaosta. He ovat täällä koska pankkimafia niin haluaa. Tätä valtamedia ei meille kerro.
  Alla mielenkiintoisia linkkejä kommenttiosastoineen.

  Gordon Duffin historiallinen puhe Damaskoksessa 13.12.2014

  Historic Speech in Damascus sends Shockwaves around the World

  Last week Gordon Duff, Senior Editor of Veterans Today delivered an Historic Keynote Address at the International Conference on Combating Terrorism and Religious Extremism held in Damascus, Syria. This speech is sending shock-waves around the World.

  Duff explained that what is going on in Iraq and Syria with ISIS is not Terrorism, it is simply CRIME. That is, it is the works of an international Crime Cabal which has gotten control of the American Congress. Yes, this is a large Organized Crime problem that must be understood at its simple root cause.
  Duff identified this Crime Cabal as Israeli and pointed out that this is Worldwide Crime on a scale never experienced before.
  This keynote address delivered by Gordon Duff was historic because for the very first time ever a Top Intel and Security Consultant publicly explained how the problem with ISIS/Daish is not terrorism but is Crime. He clarified that ISIS/Daish is a result of Criminal Behavior of an Israeli based International Crime Syndicate which essentially bought control over the US Congress during the last election.

  http://www.veteranstoday.com/2014/12/13/historic-speech-in-damascus-sends-shockwaves-around-the-world/

  http://www.veteranstoday.com/2015/05/08/proposed-declaration-of-war-against-the-rothschild-khazarian-mafia/comment-page-1/#comment-595640

  http://www.veteranstoday.com/2015/12/17/house-of-cards-empire-of-lies/

 15. Arvoisat keskustelijat, pyydän että pidättäytyisitte nimimerkkejä käyttävien keskustelijoiden yhdistelyistä toisaalla aiemmin julkaistuihin kirjoituksiin. Sellainen saattaa osua väärään kohteeseen, eikä se palvele nimimerkkien käytön mahdollistamaa anonymiteettiä. Toivon keskustelua itse asiaan, ei henkilöllisyyteen, liittyvien argumenttien pohjalta. Kiitos ymmärryksestänne.

 16. NWO häviämässä taisteluja Syyriassa
  Mutta kuulrmmrko siitä iltiksissä? emme tietenkään. USAn Veterans to day kuitenkin kertoo että Putin on tehnyt lyhyessä ajassa ison työn ja sodan painopiste on muuttunut; Kerry tuonut julki että Putin ja Assad ovat olleet oikeassa siinä, että on järjetöntä vaihtaa hallitusta ja sitten korvata se terroristiryhmillä. Syyrialaiset päättävät itse mikä on maan tulevaisuus…Niinpä Israelin optio ei ole enää ’laillinen’…
  Uskoako vai ei? kun hallituksen kaatamiseksi on neljä vuotta jo tehty töitä…ja valtavia rahasummia uhrattu hankkeen eteen… enemmän linkistä

  New World Order Is Losing Battles in Syria
  Putin is ending 2015 with a bang. A big bang. A colossal bang. We only have a few days left, and one can say that 2015 has certainly been a productive year for him.
  The New World Order has recently conceded a major defeat in Syria. First, we have the BBC admitting a “New confidence in Damascus as Russian strikes turn the tide.”[1] In the same vein, the Associated Press has admitted: “Russian airstrikes restore Syrian military balance of power.”[2] Business Insider itself has declared,
  “The epicenter of the Syrian war is shifting — and it could mean ‘a near total defeat’ for Turkey’s Syria policy.”[3]
  Then you have John Kerry basically implying that both Vladimir Putin and Assad were right, that it is futile to overthrow a sovereign government and then replace it with terrorist groups. So, the Israeli option is no longer “legitimate.” Listen to what Kerry told reporters in Moscow:
  “The United States and our partners are not seeking so-called regime change…Syrians will be making decisions for the future of Syria.”[4]
  Keep in mind that this is a categorical lie. If NWO agents were not seeking regime change in Syria, what have they been doing for the past four years in the region? Having a little picnic? Didn’t they provide millions upon millions of dollars to the so-called Syrian rebels?
  As journalist Finian Cunningham has recently put it:
  “It is well documented that Washington and its NATO partners have been seeking regime change against Russia’s long-time Syria ally going back to 2007 during the George W Bush presidency. The whole foreign-backed war in the Arab country – resulting in 250,000 deaths and millions of refugees over the past five years – has been orchestrated for the precise purpose of destabilizing Syria.”[5]

  http://www.veteranstoday.com/2015/12/16/new-world-order-is-losing-battles-in-syria/

 17. Onpas keskustelu rönsyillyt. Juutalaisten ja kommunistien joukoista puuttuu enää ne kolmekymmentäluvulla suositut vapaamuurarit. Ja antikristuskin taitaa vielä puuttua, ja muut ilmestyskirjan pedot.

  Kyllä Vesa Raiskila on minusta aivan oikeassa Ilta-Sanomien kritiikissään. Ja tällä tavalla valtalehdistö usein toimii, haastateltavien sanoma ja muukin faktuaalinen asia saatetaan tarpeen mukaan kääntää aivan päälaelleen.

  MV lehteä sen sijaan ei voi pitää journalismina ollenkaan. MV lehdessä esitetään asioita mitenkään perustelematta mitä tahansa juoruja, joskus ’toimittajien’ itsensä keksiminä, joskus maailman muita ns. ’vaihtoehto’ julkaisuja siteeraten.

  • Mitä MV lehteen tulee niin toki noinkin voi ajatella. Se ei kai pyrikään muuhun kuin esittämään asioita siten kuin suuri osa ihmisiä ajattelee ja tuntee mikä näkyy hyvin kommenteissa. Mehän olemme ensisijaisesti tunneolentoja joten siinä ei sinänsä ole mitään väärää että tunteet tuodaan esiin mediassakin. Ja varsinkin kun kyse on terveistä ns. yhteiseen hyvään, oikeamielisyyteen ja moraaliin liittyvien asioiden synnyttämistä tunteista on sitäkin perustellumpaa sallia niiden esiin tuominen. Niiden patoaminen on suorastaan vaarallista ja voi johtaa tragedioihin. Ne ovat viestejä joita pitäisi kuunnella.
   Valitettavasti nykyisin ajatellaan, varsinkin oikealla laidalla, että moraalin ja vääryyden synnyttämän kiukun pitäisi pysyä pois puheista ja että on oma syy jos ei menesty. Asia on kuitenkin aivan toisin: sortajat ja muiden hyväksikäyttäjät menestyvät eli itsekkyys palkitaan. Lisäksi olemme varustetut hyvin eritasoisilla kyvyillä ilman omaa ansiotamme joten menestys on ainakin puoleksi siitä johtuvaa. Jos et omaa musiikkikorvaa et voi olla muusikko.
   No mihin se johtaa? Se johtaa juuri siihen missä maailma nyt on. Ikuiseen sotaan ja vääryyteen, köyhät häipykööt ja vanhukset kaatopaikalle asenteeseen..
   Itse en ole löytänyt MV lehdestä sitä viime aikoina selattuani (ihan testimielessä) juurikaan sellaista jota ei olisi syytä tuoda esiin vaikka joskus saatetaan lyödä vähän ylikin. Moraali on kuitenkin kohdallaan: välitä muistakin kuin itsestäsi äläkä hyvksy sortoa ja hyväksikäyttöä vaan nosta se esiin.
   Lopulta kokonaisuus on tärkein asia ja sen alta maan kaivaminen osuu kaikkien nilkkaan ennemmin tai myöhemmin.

   • ’…MV lehdessä esitetään asioita mitenkään perustelematta mitä tahansa juoruja, joskus ’toimittajien’ itsensä keksiminä…’
    Tsekkasin taas MV lehden etusivun. Enpä löytänyt ’keksittyjä kirjoituksia’ enkä pelkkiä juoruja.
    Merkelillä on hätä – “Monikultturismi on huijausta” … Lukija: Kuinka vasemmistomedia manipuloi ja vahingoittaa tietoisesti ihmisiä?
    Nuo olivat ainakin tarkemminkin luettuna ihan ok.

  • Mielestäni arvostelet MV:tä asiattomasti!

   Myönnän että ei siellä kaikki kirjoitettu nyt niin asiallista aina ole mutta tästäkin huolimatta on MV:llä tärkeä paikka Suomen vaihtoehtoisten medioiden joukossa.

   Suurin osa uutisista siellä on varustettu lähteillä tai perustuvat tosiasiassa tapahtuneisiin seikkoihin!

   MV:ssä on paljastettu meille Suomalaisille monia yhteiskuntaamme koskettavia asioita joista valtamedia vaikenee.

   Meneillään oleva NWO-eliitin suunnittelema/toteuttama meidän kaikkien kannalta äärimmäisen vaarallinen suunnitelma tarvitsee vastavoimikseen kaikki mahdolliset voimat jotka kasaan saadaan!

   Näistä vastavoimista ei pidä MV:n kaltaista nettijulkaisuakaan pois sulkea.

   Tämä kyseinen NWO-eliitti ei ole kiinnostunut meidän hyvinvoinnistamme tai suomaan meille pitkää ja arvokasta elämää!

   He haluavat päästä ylimääräisistä ihmisistä eroon ja heidän toiveensa on viedä meidät suurelta osin PYÖVELILLE.

   Hyvää Yötä ja Hyvää Joulun odotusta!

   https://www.youtube.com/watch?v=m0J7XnbUN5o

   • Kiitos samoin sinulle! Sanoit paljon enemmän kuin tuohon kommenttin mahtui… itse asiassa enemmän kuin tuhat sanaa.
    Totuus on yksinkertainen sille joka sen oivaltaa…se on Valo

    Otteita Visible Origamin kirjoituksesta
    Jesus Christ; the Light of the World
    Several people have wanted me to know that Jesus was born at this time or that time. I came across the variations in his birth certificate some while ago but the historical figure we call Jesus the Christ may well have never existed in the way that history has presented him.
    We are told that Jesus was a Jew. We have no proof of that. I’ve been told that Jesus was a Syrian. I have no proof of that. When you read the historical records of the times in which Jesus was supposed to have lived, it is surprising how little is to be found.
    We know for a fact that a certain group of professional liars have been hijacking history to their profit for many, many centuries and that much which is recounted in The Old Testament is actually the history of people other than themselves.
    Still, I know that someone resembling this Jesus did live somewhere at some time because too many people have had legitimate spiritual experiences in relation to this character. His legend has transformed the world and a misreading of his intentions and words have also transformed the world and not in a good way.
    Anyway, it is the man beneath the clothes that matters. It is the essence of the message and not the shaping of the message for the advancement of an agenda that counts.
    What matters is whether you follow the higher and deeper urgings of the heart or are led astray by other urgings that clever deceivers have justified through convolution and argument as being higher and deeper. This is how you get fundamentalism and the maniacal outrages of all those variations on ISIS and Al Qaida, Judaism and sundry. This is how you get people who can kill without conscience. This is another way to manipulate people into killing without conscience.
    Jesus the Christ is the light of the world.
    One is much better off studying the early Christians if one wants a better understanding of the tenets and teachings of Jesus the Christ. When you look into the early Christians you invariably hear that they were Jews. Of course, if you become a Christian you are technically no longer a Jew. I don’t know if they were Jews or not. What I do know is that they bear little resemblance to the Ashkenazi impostors who presently define themselves as Jews.
    We hear that Jesus was the truth, the light and the way. One of the confusions that come out of what follows that line is a primary deception of Christianity and that is, “no man commeth unto the father save by me.”.People use scripture to justify their own ideas on what things should mean. Personally… I would prefer to adapt myself to the truth rather than adapt the truth to me, especially since the latter is an impossibility.
    To make a long story short… this is the Christmas season, regardless of what the authentic calendar says and we don’t have the authentic calendar and if you want to celebrate the birth of Christ then celebrate the birth of what that force actually was within our own hearts in the spirit of giving that which possesses the supreme value above every other possibility of human expression and that is Love. The birth of Christ is the same as the birth of the sun.
    Christ is a station of being and it is what is real and eternal about us. If we live it we become more and more like it. If we do not, we become more and more like whatever it is that we emulate or pursue. Or one might say that what conceals it is steadily burned away until it is revealed in that timeless location where it has always been resident. It’s semantics and the same thing can be said many different ways. Merry Christmas!!!!

    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=126389

 18. Juutalaisten ja Neuvostoliiton bolsevikkien yhdistäminen toisiinsa on aivan sitä samaa genreä, mitä erilaiset natsit viljelivät Saksassa, Baltian maissa ja Suomessakin kolmekymmentäluvulla.

  Natsit vihasivat hieman eri syistä molempia, ja siitä syntyy pääosin tämä väitetty yhteys.

  Nykyisin alkaa taas joissain piireissä olla suorastaan muotia väittää, että kolmekymmentäluvun natsit olivat itse asiassa ’ihan hyviä jätkiä’ ja ’pahiksia’ puolestaan neuvostoliittolaiset, jotka voittivat neljäkymmentäluvulla sodan natseja vastaan. Lieneekö tulosta Suomen median harrastamasta ’ryssävihasta’ ja ’russofobiasta’?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here