Artikkelissa ”Ex-agentin hurja väite: Kreml räjäytti Egyptin turmakoneen oikeuttaakseen iskut Syyriassa” MTV uutisoi brittiläiseen Daily Mailiin nojaten teoriasta, että presidentti Vladimir Putinin lähipiiri oli Siinailla lokakuun viimeisenä päivänä tapahtuneen venäläisen matkustajakoneen turman takana. Teoria on lähtöisin entiseltä KGB-agentilta Boris Karpichkovilta, joka puolestaan sanoo kuulleensa tietonsa Venäjän tiedustelupalvelu GRU:ssa työskentelevältä upseerilta. Matkustajakoneen tuhossa kuoli 224 ihmistä.

MTV kirjoittaa:

”Terroristijärjestö Isis ilmoitti pian olevansa koneen alasampumisen takana. Venäjän presidentti Vladimir Putin puolestaan ilmoitti käynnistävänsä kostotoimet järjestöä vastaan. Moskova aloittikin ilmapommitukset Syyriassa vain muutamia päiviä koneturman jälkeen.” (korostus lisätty)

Kuten MTV itsekin aiemmin uutisoi, Moskova aloitti ilmapommitukset syyskuussa — tarkkaan ottaen syyskuun 30. päivänä. Venäjä on siitä lähtien pommittanut niin Isisiä kuin muitakin Syyrian hallitusta vastaan taistelevia ryhmiä, joista useat kytkeytyvät al-Qaidaan.

MTV:n toteamus, että ”Moskova aloitti ilmapommitukset Syyriassa vain muutamia päiviä koneturman jälkeen”, on virheellinen — ja vääjäämättä valheellinen, sillä on yleisesti tiedossa, että Venäjä aloitti ilmapommitukset Syyriassa jo kauan ennen koneturmaa.

MUISTETTAKOON MYÖS, ettei Venäjä aluksi esittänyt terrori-iskua koneen tuhoutumisen syyksi, mikä sekin sopii huonosti lavastusteoriaan. Isisiä epäilivät koneen pudottajaksi ensimmäisinä Yhdysvaltain ja Britannian viranomaiset.

MTV liittyy siten täysin ilman lähdekritiikkiä referoimansa Daily Mailin seuraan pyrkiessään kääntämään todennäköisen tapahtumienkulun päälaelleen: sen, että Isis tuhosi venäläiskoneen kostoksi Venäjän ilmaiskuista taistelijoitaan ja taloudellista infrastruktuuriaan vastaan. Isiksen on katsottu tehneen myös Pariisin terrori-iskut.

MTV kertoo Karpichovin jääneen Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen 1991 Latviaan ja värväytyneen maan tiedustelupalveluun, mutta toimineen kaksoisagenttina ja vuotaen tiedustelutietoja myös Kremliin. MTV jatkaa, että välit Karpichkovin ja KGB:n välillä tiettävästi katkesivat rahariitojen takia ja että agentti vangittiin aseisiin liittyvien syytteiden takia kahdeksi kuukaudeksi sen jälkeen, kun hän oli vaatinut tiedustelupalvelulta rahoja, jotka se hänen mukaansa oli velkaa. KGB oli tuolloin syyttänyt Karpichovia petoksesta. Tämä oli joutunut kotiarestiin Latviassa, mutta paennut maasta väärennettyjen passien avulla.

MTV:n olisi aiheellista suhtautua kriittisemmin tietolähteinään pitämiensä tahojen uskottavuuteen ja mahdollisiin motiiveihin.

Lähde

MTV (26.12.2015): Ex-agentin hurja väite: Kreml räjäytti Egyptin turmakoneen oikeuttaakseen iskut Syyriassa.
http://m.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ex-agentin-hurja-vaite-kreml-jarjesti-matkustajakoneen-alasampumisen-oikeuttaakseen-sodan/5626122

PÄIVITYS 28.12. MTV oikaisi 27.12. kello 22:23 lauseen ”Moskova aloittikin ilmapommitukset Syyriassa vain muutamia päiviä koneturman jälkeen” muotoon ”Moskova tehostikin ilmapommituksia Syyriassa koneturman jälkeen” seuraavan oikaisumerkinnän kera:

Juttua on korjattu 27.12. kello 22.23: Jutussa kerrottiin aluksi virheellisesti, että Venäjä olisi aloittanut ilmapommitukset Syyriassa muutama päivä matkustajakoneen alasampumisen jälkeen. Tosisasiassa pommitukset oli aloitettu jo syyskuussa, ja marraskuussa Putin ilmoitti Venäjän tehostavan niitä koneen alasampumisen vuoksi.

8 KOMMENTTIA

 1. Median piirissä on kova muutos käynnissä ja maantielle käy monen tie! Mikään ei siis ole myyvämpää uutista kuin murhat raiskaukset, luonnon-katastrofit ja tietysti terrori-iskut, sodat ja muu sellainen! Paremman puutteessa voi toimitta vaikka keksiä tietolähteitä, ”syväkurkkuja” jne! Todella vakavassa tilanteessa ollaan siiloin, kun mikään ei enää kiinnosta katsoja,lukijaa! Koko ala on konkurssissa ja silloin on myös yhteiskunta-järjestelmä konkurssissa! Milloin ollaan tässä vaiheessa, vaikea sanoa, mutta ihmisten kiinnostumisella ja uteliaisuudella on rajansa! Media näyttää konkreettisesti mallia , että valehdeltava joka hetki ja kaikessa, eikä mihinkään voi uskoa,luottaa! Uusien medioiden mahdollisuudet, visuaalisuudet ovat peittäneet toistaiseksi median huonot puolet ja kohta esim aina nuorempiin ikäluokkiin tukeutuminen on käytetty loppuun, joten eletään viimeisiä aikoja ennen seuraavia aikoja! Antiikin historia todistaa moninkertaisesti tämän, vaikka silloin ei ollutkaan sähköä, tietokoneita jne! Nyt kaikki tapahtuu vain yllättävän nopeasti ja korjaaviin toimenpiteisiin ei ole aikaa eikä voimia! ”Meidän jälkeemme tulee vedenpaisumus” todellisuudessa verenpaisumus ja pelastakoon itsensä ken voi! Kävin Auschwitzissa v. 1955! Tuntui ihmeelliseltä, että vaikka krematoriot savusivat, ihmiset vain koettivat selviytyä uskoen etteivät he joudu lihamyllyyn vaan pelastuvat! Henkilökunta toimi erinomaisella tehokkuudella, loppuun saakka!

  • ”Mikään ei siis ole myyvämpää uutista kuin murhat raiskaukset, luonnon-katastrofit ja tietysti terrori-iskut, sodat ja muu sellainen! ”
   Tuho- tai kuolemanvietti, joka näyttäisi olevan erityisen vahva tietyllä heimolla on todella ihmisiä vahvasti ohjaava voima tänään. Ja sitä eliitti aktivoi koko ajan niin että elämää säilyttävä osapuoli eli nainen saadaan myös mukaan tuhon kierteeseen mikä on uuden Star War elokuvan tarkoitus.
   Ja näinkin se purkautuu:
   Israelin koneet ruiskuttavat satoa tuhoavaa kemikaalia Gazan pelloille

   Israeli planes spray crop-killing chemicals on Gaza farms
   http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=126759

 2. Jep, verenpaisumus taitaa todella olla ovella.
  ”…. vaikka krematoriot savusivat, ihmiset vain koettivat selviytyä uskoen etteivät he joudu lihamyllyyn vaan pelastuvat! Henkilökunta toimi erinomaisella tehokkuudella, loppuun saakka!”

  No, mahtoikohan tuo olla noin kun niin moni totuuden etsijä on päätynyt erilaiseen näkemykseen? Krematoriot varmaan pyörivät mutta heidän mukaansa niissä poltettiin loppuun ajettuja ruumiita eikä ruumis taida enää pelätä.
  Tehokkuutta varmaan riitti mutta ainahan fasismi toimii tehokkaasti, tänäänkin.
  Muuten tuo Auschwitz siellä käydessäsi oli varmaan rekonstruoitu siihen uskoon joka oli päätetty syöttää maailman kansoille. Sanovat, että leirejä muokattiin sodan lopussa jotta saatiin propaganda hyvin pyörimään… ja onhan se toiminut

 3. Onhan Putinin hallinto ainakin minun mielestäni käyttänyt ennenkin false-flag pommi-iskuja oikeuttaakseen sotaa. Mutta nuppia pitää käyttää ennen kuin menee huolimattomasti kaikkea uskomaan.

  Tsetsenian sotaan Venäjä tarvitsi syyn hyökkäykseen ja maan miehitykseen. On kansainvälinsen oikeuden vastainen rikos hyökätä toiseen maahan, joten pitää väittää vain puolustautuvansa hyökkäystä vastaan. Syyriassa Venäjä on Syyrian hallinnon kutsusta ja sen liittolaisena puolustamassa maata, ja toimii kansainvälisen lain mukaisesti. Toisin kuin Tsetsenian tapauksessa, oikeutusta sotaan ei tarvita.

  Oikeutuksen sotaan tarvitsevat hyökkääjät. Saapa nähdä, ymmärtääkö tästä nyt massamediamme journalistit katsoa Lähi-Idässä tapahtuvia hyökkääviä sotakampanjoita käyvissä maissa tapahtuvia tettorismi-iskuja myöskin mahdollisina false-flag -iskuina. Tuskinpa vaan, koska silloin pitäsi katsoa Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa, Espanjassa ja Ranskassa tapahtuneitakin iskuja.

  ISIS nyt kumminkaan ei ole Venäjän leivissä. Jos ISIS tosiaan teki iskun, niin sen tilaajat löytyy UKUSA & NATO -maiden tai niiden liittolaisten (esim. Israel, Saudi-Arabia, Qatar ja Egypti) hallinnoista.

  • Tosin nuo edellisessä kommentissa mainitut arabiliittolaiset ovat niin Yhdysvaltain nuorassa, että tuskinpa tekisivät tällaista omin nokkinensa. Israel nyt on sellainen roistovaltio että voi tehdä ihan mitä hyvänsä.

   ”…pommitukset oli aloitettu jo syyskuussa, ja marraskuussa Putin ilmoitti Venäjän tehostavan niitä koneen alasampumisen vuoksi.”

   Niinpä, mutta Geoge Bush tyhmemmän hallinnon tiedetään julkistaneen perättömiä, itse keksittyjä terrori-hälytyksiä pitääkseen yllä suosiota terrorismin vastaiselle sodalle (ja lisäksi liittovaltion turvallisuustoimistot on jäänyt itseteossa kiinni terroristien tukemisesta useita kertoja). Kaksi eri syytä siis: false-flag -isku joka tapahtuu ennen sotaa ja jolla hakitaan kansainvälisen yhteisön silmissä oikeutus sotaan, ja false-flag isku jolla hankitaan kannatusta sotaan. Jälkimmäisiä tapahtuu myös sodan jo ollessa käynnissä.

   Ennen Tsetsenian sotaa Jeltsinin hallinto oli menettämässä suosionsa ja häviämässä tulevat vaalit, kruununprinssi Putin vielä tuntematon ja tarvitsi jotain noustakseen kansansuosioon. Tällä hetkellä Putinilla on taas korkea kansansuosio. Typerä liike olisi yrittää hankkia kannatusta jota ei tarvitse, tempulla jolla voi sen menettää. Toisin on Obamalla: suosio on pohjalukemissa eikä uudet sotakampanjat sitä ainakaan nosta: vanhatkin kampanjat on jatkuvan nurinan syy. Ellei sitten Yhdysvallat jälleen ”joudu hyökkäyksen kohteeksi”. Ranskan joutuminen hyökkäyksen kohteeksi, sekin tietysti saa lätäkön tuollakin puolen kansalaisia jälleen uskomaan, että tässä ollaan hyvällä asialla, pommittaessa niitä fanaatikkoja helvettiin.

   • ’Tosin nuo edellisessä kommentissa mainitut arabiliittolaiset ovat niin Yhdysvaltain nuorassa, että tuskinpa tekisivät tällaista omin nokkinensa. Israel nyt on sellainen roistovaltio että voi tehdä ihan mitä hyvänsä.’

    Nuorassa ja pahasti. Ihmetyttää miksi pysyvät siinä. Ovatko vain tyhmiä eivätkä tajua olevansa kuolemannuorassa…? Vasallihallitukset varmaan ovat, tai pakko olla…

    Saudien kohdalla voi olla kyse kiristysnuorasta, siis 9-11, kun mukana oli sauditerroristeja. Jos Usan hallinto nyt päättäisi todeta, että onkin käynyt ilmi että saudit olivat wtc iskujen takana ihan oikeesti niin kansa vaatisi sotaa saudeja vastaan. Oliko sekin Usraelin juoni.. saatiin saudit vipuun? SuurIsraeliinhan tulisi kuulumaan suuri osa Saudiarabiaa…

    Kaksoistornien iskuihin osallistuneet lentäjät olivat saudeja. Silti Yhdysvallat alkoi lähes välittömästi iskujen jälkeen pommittaa laittomasti Afganistania.Jo 1980-luvulla koulutettuja afganistanilaisia ja sauditerroristeja käytettiin hyväksi myös Bosnian NATO-miehityksen aikaansaamiseksi… http://www.turpeinen-saari.net

    • Ei kun lentäjien väitettin olevan saudeja. Tosiasiassa vain yksi neljän kaapatun koneen väitetyistä lentäjistä olisi ehkä pystynyt matkustajakonetta lentämään. Ne koneet olivat kauko-ohjauksessa, kaapattu miehistöiltään lennon keskeytysjärjestelmällä (flight termination system) – joiden toimittajana oli Dov Zakheimin firma (linkki alla). Sillä pystytään kaappaamaan kone niin että terroristit menettävät koneen hallinnan, mutta tässä tapauksessa koneen hallinnan menetti sen miehistö, ja lennonkeskytysjärjestelmän käyttäjät olivat todelliset terroristit.

     http://vastavalkea.fi/2015/11/23/terrori-isku-poliisivaltion-ytimessa/#li-comment-1558

     Saudit on samasta syytä Yhdysvaltain kimpassa kuin Sauli Niinistö ja Angela Merkel: Yhdysvallat auttoi heidät valtaan ja auttaa pysymään siellä. Jos ei kiinnosta kumppanuus, Yhdysvaltan tuki siirtyy jollekkin toiselle. Saudi-Arabialla on tietysti jo vuosikymmeniä jatkunut projekti: wahhabilaisuuden levittäminen. Sitähän levittävät mm. al-Qaida ja ISIS. Alueellisena vastustajana on Iran ja (varsinkin Saddamin) Irak, joita vastaan Saudi-Arabia on käynyt taistelua vaikutusvallasta. Yhdysvaltain asekauppa ja tiedustelu- ja turvallisuuspoliittinen yhteistyö on Saudi-Arabian diktaattoreille tärkeää.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here