Kukapa ei olisi kuullut ajatuksesta, jolla Yhdysvalloissa toisen maailmansodan jälkeen perusteltiin Naton tarpeellisuutta. Sen mukaan liiton tehtävänä oli pitää Yhdysvallat ”sisällä” eli Euroopassa, Neuvostoliitto ulkona ja Saksa matalana.

Hyvin tavoitteen saavuttamisessa onnistuttiin. Yhdysvaltojen joukot ovat edelleen seitsemän vuosikymmentä sodan päättymisen jälkeen ”sisällä” Euroopassa, Neuvostoliiton seuraaja Venäjä on työnnetty suurin piirtein sinne, missä se oli 1700-luvun alkupuolella, ja Saksa on taloudellisesta voimastaan huolimatta yhä tarkan valvonnan alainen tottelevainen satelliitti, jota tosin ystäväksi kutsutaan.

Euroopan ulkopuolella Yhdysvaltojen tavoitteisiin kuului eurooppalaisen siirtomaavallan romuttaminen. Sitä vieroksuttiin ideologisistakin syistä, mutta tärkeintä oli sittenkin se, että entisten isäntien tilalle astuisivat amerikkalaiset. Uuden imperiumin ei ollut kuitenkaan tarkoitus olla imperiumi perinteisessä muodossa siihen tapaan kuin esimerkiksi Rooman imperiumi tai brittien imperiumi. Nyt on kysymys modernista, pehmeämmän tuntuisesta imperiumista, jota ei hevin imperiumiksi edes havaitse.


UUDEN IMPERIUMIN näkyvin ja silti usein tunnistamaton vallansäilyttämisväline on media kaikkine alalajeineen. Pääosa teattereissa ja televisioissa esitettävästä viihteestä on Atlantin takaa, tai malli ainakin on lainattu sieltä. Vähintäänkin se juurruttaa kuluttajiinsa amerikkalaista ajattelutapaa. Varsinainen uutisointi valtamediassa on näennäisestä moniarvoisuudestaan huolimatta siinä määrin yksipuolista, että joku entisajan propagandaministerikin olisi saavutukseen tyytyväinen. Ne, jotka syystä tai toisesta ovat pahiksia Yhdysvaltojen silmissä, ovat sitä myös koko ”lännen” valtamedian silmissä. Ne, jotka ovat toisella kannalla, saavat nopeasti itselleen jonkinlaisen ”trollin” leiman.

Käsite liittyy läheisesti internetiin, johon Yhdysvalloilla on luja ote ja jonka kautta se pystyy lähettämään sanottavaansa koko maailmaan. Niin pystyvät tosin muutkin, mutta niiden resurssit ovat vähäisempiä — myös ”trollien” alueella. Pahamaineisin on israelilaisten hasbara-propaganda, jota levitetään sosiaaliseen verkkoon kaikkialla maailmassa ja joka sekin on Yhdysvaltojen tai ainakin sen haukkojen asialla.

Tiedon saanti on imperiumin tukipylväitä. Perinteisen, mutta modernein menetelmin ja välinein toimivan tiedustelun täydentäjänä internetistä on muodostunut aivan omaa luokkaansa oleva tiedon lähde. Sadat tai kohta kai tuhannet miljoonat ovat joutuneet riippuvuussuhteeseen pienten teknisten välineidensä kanssa ja luovuttavat vapaaehtoisesti tietojaan sellaisille firmoille kuin Facebook, Google ja Amazon. Kurkkimassa on tällöin myös Yhdysvaltojen ”kansallinen turvallisuusvirasto” eli NSA. Tätä kautta Yhdysvalloista on kehittynyt ennennäkemätön globaali valvontavaltio — pehmeän imperiumin piirre sekin.

Pehmeisiin joskin pinnan alla usein säälimättömän koviin välineisiin kuuluvat myös menetelmät talouselämän alalla. Tällä hetkellä Yhdysvallat pyrkii kasvattamaan maailmanlaajuista talousmahtiaan entisestäänkin TTIP-nimen saaneella vapaakauppasopimuksella EU:n kanssa.


PELKÄLLÄ PEHMEYDELLÄ ei maailmassa kuitenkaan pitkälle potkita. ”Puhu vienosti ja kanna ryhmysauvaa mukanasi”, oli viime vuosisadan alkupuolella Yhdysvaltoja johtaneen presidentti Theodore Rooseveltin tunnuslause. Tämä yksi sotaisimmista Amerikan presidenteistä sai muuten Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1906.

Nykyinen presidentti Barack Obama julisti ”Theddy” Rooseveltin eräässä linjapuheessaan suureksi esikuvakseen. Obama sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2009 Yhdysvaltain käydessä tuolloin samanaikaisesti kahta sotaa.

Ryhmysauvaa on siis käytetty, jos pehmeämmät keinot eivät ole auttaneet, ja sitä on käytetty usein. Tulokset ovat tosin viime vuosikymmeninä olleet vähemmän toivottuja. Tappiota Vietnamissa ei millään puheilla voitu kääntää menestystarinaksi, mutta huonosti sellainen onnistuu senkin suhteen, mitä islamilaisessa maailmassa on Afganistanista alkaen saatu aikaan. Yksi seuraus ovat olleet miljoonat pakolaiset, jotka kansainvaelluksen tavoin tulvivat Eurooppaan.

Yleinen kuva Yhdysvaltojen asiaan puuttumisessa on ollut yritysten aloittaminen pehmein keinoin esimerkiksi niin sanottuja värivallankumouksia lietsomalla ja tukemalla. Kovempiin menetelmiin on turvauduttu vasta sitten, kun asiat eivät ole menneet toivotulla tavalla. Niinpä amerikkalaisten oman ilmoituksen mukaan Ukrainan demokratisointia aina Maidanin tapahtumiin saakka rahoitettiin yli viidellä miljardilla dollarilla, mikä ei ole pieni summa. Toivottavaa olisi, että varsinaisen ryhmysauvan käyttöön ei tällä kertaa uskaltauduttaisi.


RYHMYSAUVAA EDUSTAA luonnollisesti parhaiten Yhdysvaltojen oma armeija, jonka käytössä on varoja kymmenen kertaa enemmän kuin pahimmaksi kilpailijaksi katsotulla Venäjällä. Modernin imperiumin tunnus ovat myös Yhdysvaltojen noin 750 sotilastukikohtaa eri puolilla maailmaa. Entisenkaltaisia siirtomaita ei siis ole.

Myös Nato kuuluu kovan politiikan välineisiin. Sen muodostamista ja laajenemista on helpottanut suuresti se, että entinen Neuvostoliitto on pelottanut Venäjän naapurit epäilemään syvästi kaikkea, mitä Euroopan itäosassa tehdään. Myös vanhemmalla historialla on vaikutuksensa.

Enemmistö pohjoisamerikkalaisista on vakuuttunut siitä, että Yhdysvalloilla on historiansa alusta lähtien ollut jumalainen tehtävä tuoda valo pimeään maailmaan. Puhutaan ”kutsumuskohtalosta” (manifest destiny), amerikkalaisten arvojen viemisestä kaikkialle maailmaan. Presidentti John Kennedyn mukaan Yhdysvallat on ”huippukivi” vapauden holvikaarissa. Häpeä sille, joka tohtii epäillä!


Sampo Ahto. Kuva: Wikipedia
Sampo Ahto. Kuva: Wikipedia

Sampo Ahto on yleisesikuntaeversti ja sotahistorioitsija.

Ahto valmistui vuonna 1973 yleisesikuntaupseeriksi Sotakorkeakoulusta. Hän toimi vuosina 1973–1997 sotahistorian opettajana Taistelukoulussa, Sotakorkeakoulussa, Kadettikoulussa ja Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Ahto on palkittu P. E. Svinhufvudin muistosäätiön kirjallisuuspalkinnolla vuonna 1989, Hannes Ignatiuksen kirjallisuuspalkinnolla vuonna 1990 ja Suomen Marsalkka Mannerheimin sotatieteellisen rahaston kunniapalkinnolla vuonna 2002.

Hänen kolumninsa ”Pehmeä imperium” julkaistiin alun perin Kylkirauta-lehdessä nro 4/2015 (s. 71). Vastavalkea julkaisee kolumnin uudelleen kirjoittajan luvalla.

 

Kommentti. Sampo Ahto kirjoittaa ”Ryhmysauvaa on siis käytetty, jos pehmeämmät keinot eivät ole auttaneet, ja sitä on käytetty usein”. Toteamus pitää paikkansa. Tämän analyysin mukaan Yhdysvallat on ollut osallisena jossain sodassa lähes jokaisena vuotena (222 vuotena 239 vuodesta) itsenäistymisestään vuonna 1776 alkaen.

128 KOMMENTTIA

 1. Loistava kirjoitus taas Sampolta. Ja kovaa faktaa kaikki. Myös raakaa sellaista, ihan barbariaa kun ollaan rehellisiä sillä mitä muuta hyökkäyssota on.
  Se mikä kummastuttaa on että tätä maata yhä idealisoidaan eikä nähdä sen todellisia kasvoja. Se on naivismia.
  Ehkä se johtuu juuri noista Kennedyn sanoista: Yhdysvallat on ”huippukivi” vapauden holvikaarissa. Häpeä sille, joka tohtii epäillä!

  Mutta vapaus amerikkalaisittain ymmärrettynä ei ole oikeaa vapautta koska se mahdollistaa mielivallan, jossa maa kylpee ja jota se levittää joka puolelle. Kyse on psykopatiasta.
  Oikea vapaus taas merkitsee sitoutumista johonkin joka ei voi olla mielivaltaa jolloin vapaus lakkaa. Toimit sen mukaan mihin olet sitoutunut ja mistä kannat vastuun.
  Kennedykin sai kohtalokkaasti kokea mitä tuo amerikkalainen vapaus (psykopatia) on.

  • Pelkällä pehmeydellä ei pitkälle pötkitä, sanoi imperialisti T Roosevelt ja tarkoitti sotaa.
   Mutta kova voi olla myös terveellä tavalla, on lupa suuttua alistajan edessä.
   Kirkon palveluksessa on ollut monia hyviä ihmisiä. Mutta enemmän heitä kaivattaisiin.
   ”Tämä on monille alistetuille vaikeaa, kun he ovat tottuneet siihen, että vihastuminen on moraalisesti tai uskonnollisesti väärin”, sanoo Raamattuopiston johtaja Rauno Mäkelä ja jatkaa: ”Mutta ei se ole. Uudessa Testamentissakin kehotetaan: vihastukaa, mutta älkää tehkö syntiä. Vihastuminen ja vihaaminen ovat eri asioita.
   Kun meidän oikeuksiamme poljetaan, meidän pitäisi suuttua siitä, eikä suinkaan jäädä alle. Osoita vihastumisesi tavalla tai toisella. Käytännössä tämä merkitsee riitelemistä.
   Ne jotka ovat joutuneet alistetuksi ovat yleensä ihmisiä, jotka inhoavat riitelemistä ehkä yli kaiken. Se on heille suunnattoman vastenmielistä. Koko heidän olemuksensa on sitä vastaan, mutta on vain opittava riitelemään”.

 2. Blogistilta ovat ohittuneet maailman todelliset vallanpitäjät, joihin Putin viittasi ilmauksella ”individual businessmen” kertoessaan tietonsa Isiksen 40 valtiosta tulevista rahoittajista: http://sputniknews.com/politics/20151116/1030199114/isil-financing-g20-putin.html
  (Yleensä he toimivat valtioita naamioinaan käyttäen.)
  Putinilla on takanaan mm. Snowdenin tiedot. (Snowden sai enemmän kuin kukaan hakkeri – kaiken haluamansa tärkeimmästä lähteestä eli 1,7 miljoonasta NSA:n tiedostosta, avainsanoillaan, jotka antoi tiedostot etsineelle apuohjelmalle.)

  Myös Roosevelt ja JFK varoittivat USA:n salaisesta hallituksesta, vaan eivät ehtineet paljoa puhua.
  Tämän mukaan myös Roosevelt tuli murhatuksi kun ei tavalliseen tapaan alistunut marionetiksi: http://www.yhdysvallat.eu/kasikirjoituksia/varjohallitus-maanalaisen-maailman-valtiaat/

  Miksi tässä kohdin historioitsijat ovat niin varovaisia?
  Voidaan verrata rahamäärää, joka valtioilla on vapaana käytettävissään – ja korruptiosidokset poislaskien käytettävissään – vaikkapa Rothschildien mahdollisuuksiin…

  Sen sijaan tavallinen kansa käyttäytyy ymmärrettävämmin: valtamedia on aina toistanut, että maailma on mustavalkoinen. Siis että Lännelle ei ole vaihtoehtoa. – Etä vapaa markkinatalous on vapaata. Että vapaalla markkinataloudella, kapitalismilla jne. voi olla lieveilmiöitä, mutta ne eivät ole pääilmiöitä. Ja että vaihtoehto on äärivasemmistolaisuus ja jokin vielä pahempi tilanne kuin nykyään.
  Tietoa ei ole ihmisillä riittävästi, joten he eivät ymmärrä, miksi tuollaiset eivät ole totta.

  Tietysti asiat voivat mennä eteenpäin myös niin, että ihmiset vain haluavat etääntyä USA-johtoisesta liittoumasta…
  Mutta nopeammin menisivät, jos katsotaan, mitä todella tapahtuu.
  Kuten miksi sodat vain jatkuvat ja maailman ihmisten eriarvoisuus vain lisääntyy.

  • Olet oikeassa, ensimmäiseksi suurennuslasin alle pitäisi asettaa maailman suurin ja röyhkein rikollisorganisaatio nimeltään YK, joka toimii ihmiskunnan kärsimyksen ylläpitäjänä. Rothschild-sionistien miehittämä YK on pitänyt, ja pitää edelleenkin huolen siitä, että veriset sodat jatkuvat. Kas kummaa, rauhanneuvottelija Ahtisaarenkin muhkeat palkkatulot johdattavat meidät korruptioituneen mädättäjäorganisaation vanavedessä suoraan ase- ja huumekauppaan!

 3. Länsimaisen ylimielisyyden aikakausi planeetallamme on päättymässä,pelkästään väestömatematiikka, aasian talouden kannalta kriittisen massan määrä väistämättä ja noudatamalla pelkästään markkinatalouden rautaisia lakeja, velkaantuva ylpistynyt länsi ja sen arvot ovat hiipumassa. Kannataa myös muistaa noiden stilastukikohtien tuottama taloudellinen rasite yhdysvalloille. Asioiden tila ei välttämättä ole aina se mikä pintapuolisesti näytää, yhdysvalloissa on runsasti myös erisuuntiin vetävää sisäistä hajontaa, vauraat alueet ja yksilöt eivät välttämättä ole valmiita kustantamaan taantuvien alueiden elämää. Esimerkiksi Texas voi aloittaa ja valita itsenäisyden tien.

 4. TEXAS OLI ALUMPERIN ITSENÄINEN, MUTTA LIITTYI SITTEN SETÄ-SAMIN JOUKKUEESEEN. USA ON SUURUUTENSA VANKI JA JOUTUU SOTKEUTUMAAN ASIOIHIN, JOITA TEHDÄÄN VAIN SIKSI, ETTÄ VALLASSA OLEVA PUOLUE HALUAA JATKAA. SODAN AIKANA EI JOHTAJIA YLEENSÄ VAIHDETA, VASTA RAUHA TUO MUKANAAN MUUTOKSEN.

  • Kyllä, nimenomaan suuruudenhulluutensa vanki. Järki ei ohjaa vaan hulluus ja se on pelottava asia ajatellen maailman kohtaloa.
   Kun miettii keistä tuon maan eliitti koostuu niin sinnehän juuri ovat aikoinaan muuttaneet ne jotka eivät ole pysyneet entisissä kotimaissaan ns. housuissaan. Heille vapaus on ollut johtava aate, vapaus tehdä mitä huvittaa muista piittaamatta.
   Ja nyt tuota vapauttaa laajennetaan siten, että se koskee koko maailmaa.

 5. Vasta oikeastaan eu n myötä ja sen liittovaltiokehityksen kautta on tullut ymmärettäväksi myöskin yhdysvaltain federaation luonne, kieli heillä toistaiseksi on yhteinen, mutta latinoiden lisääntyessä sekin piirre muutuu. Yhdysvaltalaista identiteettiä on kuitenkin moneen eri tapaan, sielläkin eri aate kuppikunnat kamppailevat hegemoniasta. Viimeiset vuosikymmenet siellä on vallassa ollut uuskonservatiivinen ulkopolitikka suuntaus, sekä uusliberaali talouspolitikka. Kannattaa myös huomata,että siiellä sattui onneksi ennen toistamaailmansotaa ja sen aikana valtaa käyttämään suhteellisen vasemmistohenkinen regimi, muuten , jos siellä olisi valtaan päässyt vaikka bublikaani, olisi tuolloin yhdysvallat mahdollisesti julistautunut puolueettomaksi, silloin nykyinen eurooppa olisi hyvinkin eri näköinen.

  • Yhdysvalloissa on ihan sama mikä puolue on milloinkin vallassa tai kuka sitä maata johtaa, koska naruja vetää TODELLISUUDESSA Rothschild-sionistit. Sama juttu se on euroopassa ja sitä myöten myös Suomessa. Sillä ei ole mitään merkitystä kuka äänestää, vaan kuka ne äänet laskee. Poliittinen systeemi on umpimätä… se on vale-oppositioiden suorittamaa teatteria, jonka tarkoituksena on ylläpitää illuusiota kansan vallasta!

 6. YHDYSVALLAT ON VENÄJÄN OHELLA TUKENUT ASEISTANUT TERRORISTEJA TUHONNUT KANSANTALOUKSIA AJANUT MILJOONIA IHMISIÄ ” ISÄNMAATTOMAAN TOIVOTTOMAAN MAANPAKOLAISUUTEEN ” ….

 7. Yhdysvallat on jättänyt hoitamatta terveydenhuoltonsa…Ja yhteiskunta tekniikka on rapistunut ja ei ole enään kaiken kattavaa koulutusjärjestelmää…

  Sen kohtalona on romahtaa taloudelisesti… Ja menettää sotilaalinen asemansa nyt 2010 luvulla ja sitä se ei voi estää syynä tähän on..

  Sotien juini on kuin elokuvasta tähtien sodasta ” Pimeä uhka ” Sithin kosto jossa juonikuvio johti lopulta immperiumin tuhoon ja hajoamiseen….

  Vaikka Yhdysvallat tekisi mitä tätä se ei voi estää…..

  Teki useita laivan hävittäviä näkymättömyys kentän luomiskokeita: Sodan aikana magneettisilla kentillä sai aikaan repeämiä ja madoreikiä olevaan aikaan tilaan ja avaruuteen..

  Horjutti tasapainoa jopa tällä tavalla: Uhrasi miehiä ja kalutoa kokeisiin lopulta siviilejä joista osa katosi toiseen aikaan ja tilaan….

  Aika siirto siitää tietoa meneisyyteen tulevasta josta ei ole mitään tietoa valtaapitävillä ei ole sitä tietoa tiedon todenperäisyyden voisi tarkistaa ei ole on suurin riski…

  Miljardeja on urattu kokeisiin joita on salattu peitelty…

  Ja ne aiheuttaa lopulta impperiumi romahtaa ja talous kukistuu yhdessä yössä…

 8. Kaikki mitä: Yhdysvallat tekee joko herättää vihaa tai yletöntä ihailua sen kohtalo on kokea vielä monta vastaiskua joista muutama on sisäisen valtataistelun aiheuttama terroriteko…

  Halinto on kuitenkin hajanaisempi sekavampi kuin mitä annetaan ymmärtää…

  Ja suuret toimijat ja ne yhtiöt aiheuttaa sen tuhon siis myymällä tietoja keskenään pitämällä yllä epävakuatta taloudessa…

  Tähtiesodassa oli kauppaliitto joka mureni sotina ja aiheutti lopulta myös immperiumin tuhon …..

  Lahjonta vehkeily ahneus lopulta tuhosi kaiken hyvän ….

 9. Hyvä kirjoitus. Otsikossa sanan pehmeä olisi voinut panna puolilainausmerkkeihin: ’pehmeä’

  Olen samaa meiltä yhden edellisen kommentoijan kanssa siitä, että Yhdysvaltain kohtalona on romahtaa joko taloudellisesti tai sitten sisäisiin ristiriitoihin.

  Yhdysvallat on teollisuusmaista ylivoimaisesti jakautunein yhteiskunta siinä suhteessa, miten pienellä määrällä yläluokkaa kansakunnasta on varallisuutta ja vaikutusvaltaa asioihin suhteessa köyhälistöön ja syrjäytettyihin. Tilanne muodostuu ennen pitkää kestämättömäksi, jossei jotain melko radikaalia muutosta politiikkaan tehdä nopealla aikataululla.

  Hankalaksi melkein koko maailman kannalta asian tekee tietysti se, että Yhdysvallat on toiseksi suurin maailmantalous, ainoastaan EU muodostaa vielä suuremman talousmahdin ja lisäksi Yhdysvallat on maailman ylivoimaisesti eniten sotilaallisesti varustautunut. Yhdysvallat ei välttämättä romahda asemastaan ’kitisten vaan paukahtaen’, lainatakseni T.S. Eliotin kuuluisaa runoelmaa vähän muuntaen.

  • Kummasti tuon romahduksen ennakoi Oswald Spegler Länsimaiden perikato kirjassaan jo sata vuotta sitten.
   Ja siihen liittyy vielä Natoakin koskeva ennuste. Se yrittää muodostua jonkinlaiseksi jättivaltioksi mutta sitäkin odottaa sama kohtalo…
   Mihin maailma vielä ajautuukaan…???

   • Muutama Spenglerin ajatus:
    Henki ajattelee — raha johtaa. Sellainen on loppuaan kohti kulkevan kulttuurin järjestys.

    Metropoleissa henki muuttuu aineeksi ja kulttuuri massoittuu ajanvietteeksi. Hengetön ihminen miettii kivettyneessä ympäristössään miten saisi aikansa kulumaan.

    Kokemuksellisesti todellisuus muuttuu yhä vaikeammaksi eläytyä. Tässä mielessä länsimaista kulttuuria ei enää ole olemassa.

    Sivilisaation viimeinen taistelu käydään reaalisen tekniikan ja abstraktin rahan välillä.
    Lopulta reaalinen voittaa rahan kun teknologiaeliitti ja sen aseistamat sotilaat kääntyvät rahaa ja sen manipuloimaa rahvasta vastaan.

 10. Jonkin verran luottamusta Ahdon arvostelukykyyn heikentää muutama asia.

  Ahdolla on maine sotahistorioitsijana. Kuitenkin hänen suhtautumisensa jääkäriliikkeeseen on täysin sopimaton tutkijalle. Hänelle jääkäriliike on pyhä, josta ei saa kertoa negatiivisiksi miellettyjä asioita edes tutkimuksen tuloksina.

  Toisen maailmansodan tapahtumista Ahto näyttää osittain olevan revisionistien kannalla. Hän väheksyy natsien juutalaisiin kohdistamia vainoja. Muutenkin hän näyttää suuresti ymmärtävän Saksan politiikkaa maailmansodan alla ja aikana.

  • Kyllä kaikki tabut tulee rehellisen historioitsian murskata, noiden aikojemonipuolisen tutkinnan aika alkaa olla viimeistään nyt. Mitä jääkäriliikeeseen tulee, jos historialliset tapahtumat olisi menneet hiemankin toisin, puhuttaisiin jääkäreistä vain eräänä terrorismiin taipuvaisena sivujuonteena. Pietarissa tapahtunut helmikuun vallankumous ja syksyinen bolshevikkien vallankaappaus muuttivat tapahtumien kulun. Suomalainen elinkeinoelämä oli munaskuitaan myöten sidottu venäjän talouteen, tuonaikainen porvaristo koki erittäin suuret menetykset silloisten itämarkkinoiden sulkeuduttua. Lisäksi jääkäriliikeessä oli paljon työväenhenkisiä nuoriamiehijä, jotka sitten tapahtumien alkaessa vyöryä jätetiin kylmästi Saksaan. Oikeastaan maamme elinkeinoelämän suhtautuminen nykyiseen unioniin osoitaa ,kuinka patriootteja nuo tahot oikeastaan ovat. Mitä juutalaisiin tulee, he parhailaan nyt omilla toimilan syövät sitä uhriutta ja godviliä, minkä hedänkin historia on tuottanut.

  • No jaa, jokainen joka kykenee kyseenalaistamaan ensimmäisen ja toisen maailmansodan valheita suoltavat koulukirjat, pitäisi ymmärtää, että kyseessä ei ollut ”natsien juutalaisiin kohdistamat vainot” vaan sionistien toteuttama suuren luokan petkutus – holohoax. Saksalaiset ja etenkin Hitler on joutunut järkyttävän mustamaalauksen kohteeksi sionistien loputtomille valheille – dropsit Ahdolle!

   • Olen sitä mieltä, että tämä puhe siionistien salaliitosta ja maailman hallinnasta menee jo terveen järjen tuolle puolelle, eli kysymyksessä on eräänlainen mielen sairaus. Ja että Hitleriä mustamaalataan, aika paksua!

    • Onhan Siionin viisasten pöytäkirjat olemassa. Luehan ne. Väitetään että ne olisivat väärennös mutta kyllä esim. Gilad Atzmon monen muun ohella sanoo, etteivät ole. Ja vaikka olisivatkin niin kaikkihan etenee juuri niissä kuvatulla tavalla.
     On turha heittää tuollaisia kommentteja jos ei niille ole perusteita. Mielen sairaus on sekin jos ei ota selvää asioista.
     Ja kyllä Aatun puuhista on annettu selvästi pahempi kuva mitä mies oli. Ja hollywood on siinä ollut isossa roolissa. Sekin on fakta. Ja häntä provosoitiin tekoihin joita ei olisi muuten tapahtunut. Esim. hän ehdotti rauhaa mutta tarkoitus oli tuhota Saksa kokonaan eikä siihen suostuttu kun se ei sopinut pöytäkirjojen suunnitelmiin. Saatiin Saksasta hyvä rahoittaja Israelille kun kehitettiin valtavat sotakorvaukset joita taidetaan vieläkin maksaa.
     Koko ww2 todellinen historia taitaa olla sinulle täysin tuntematon asia.

     • Siionin viisaiden pöytäkirjat on väärennös, se on todettu tutkijoiden taholta jo aikoja sitten. Olen edelleen sitä mieltä, että tällaisiin sepitelmiin uskominen edellyttää tietynlaista henkistä rakennetta, joka on sukua vainoharhaisuudelle.

      Hitler oli diktaattori, joka oli selvästi kertonut suunnitelmansa jo Taisteluni-kirjassaan. Valitettavasti vain harva, jos kukaan, lännen johtavista poliitikoista oli kirjan lukenut, mutta silti he tajusivat, että Hitlerin lopullisena suunnitelmana oli maailman valloitus. Kahden rintaman sotaa hän kyllä yritti välttää, mutta se ei onnistunut, onneksi.

      Neuvostoliiton ulkoministeri Litvinov oli Hitlerin kirjan lukenut, joten hän oli perillä Hitlerin suunnitelmista.

     • Sinulle ww2 historia näyttää olevan opetettua kuoluhistoriaa joten ei kannata jauhaa enempää.
      Muista kuitenkin että lähes kaikki ns. virallinen totuus on valhetta. Myös mitä Syyrian sotaan tulee.
      Mutta jos olet virallisen vanki niin et varmaan tätä usko.

     • Täsmälleen samaa mieltä!

      Ihminen joka ei kykene kyseenalaistamaan valheita suoltavia koulukirjoja, harhailee pimeydessä, kuten myös se, joka ei näe omien silmiemme edessä parhaillaan toteutuvaa itsenäisten valtioiden järjestemällistä tuhoa. Suomen talouden alasajo, rasistikortin järjetön heiluttelu, valhemedian loputon propaganda ja muslimien massamaahanmuutto ei ole sattumaa, vaan täydellinen osuma.

      Itsenäisten valtioiden romahduttaminen etenee täydellisesti ”siionin viisaiden pöytäkirjojen” mukaisesti, mutta mikäpäs siinä. Jos et sitä kykene näkemään niin pidä vaan silmät ummessa ja jatka virallisten historian kirjojen lukemista.

     • ”Ihminen joka ei kykene kyseenalaistamaan valheita suoltavia koulukirjoja”

      Täyttä roskaa. Koulukirjoihin kirjoitetaan se tieto, mikä siihen mennessä on saavutettu. Kun tietoa saadaan tutkimuksen tuloksena lisää, koulukirjojenkin sisältö muuttuu.

      Sinulla ei ole tietoa, vaan usko. Uskot Siionin viisaiden pöytäkirjoihin ja ties mihin muuhun hömppään.

     • ”Muista kuitenkin että lähes kaikki ns. virallinen totuus on valhetta.”

      Virallista totuutta ei ole olemassakaan. Mitä historiaan tulee, on olemassa tutkimuksen tuloksena tietoa siitä, mitä on tapahtunut ja miksi. Tätä tietoa ovat tuottaneet ammattitaitoiset tutkijat, jotka ovat sisäistäneet myös tutkimustyön eettiset periaatteet. Tällaisen tutkimustyön tuloksia minä pidän lähimpänä sitä, mitä todellisuudessa on tapahtunut.

      Jotkut lähtevät siitä, että tutkijat järjestelmällisesti valehtelevat. He kuvittelevat, että tutkijat kuuluvat jonkinlaiseen maailmanlaajuiseen salaliittoon, jonka tarkoitus on levittää väärää tietoa kansan keskuuteen. Joidenkin mielestä totuus löytyy aina muualta, kuin tieteen keinoin saavutetuista tuloksista. Tällainen ajattelutapa on minulle äärimmäisen vieras.

      Mitä Syyrian sotaan tulee, niin sinulla on ilmeisesti sen suhteen olemassa jonkinlainen auktoriteetti, jonka välittämää tietoa pidät luotettavana. Minä taas olen sitä mieltä, että länsimainen vapaa lehdistö pyrkii välittämään oikeata tietoa. Totta kai virheitä ja huteja silläkin tulee, niin kuin aina inhimillisessä toiminnassa.

     • Oletpa syvällä ’virallisen totuuden’ suossa. Ei voi kuin ihmetellä. Luulisi sinun ymmärtävän, ettei vallassa oleva ja omia etujaan ajava taho voi koskaan kertoa totuutta koska se silloin paljastaisi omat aikeensa.
      Miksi esim. nykyinen hallitus valehteli kansalle ennen valtaan pääsyään?
      Menitkö ansaan?

      Luehan alkajaisiksi tämä arvostetun Pauwelsin artikkeli jossa kerrotaan mikä oli totuus Pearl Harborista. Tuskin olit asiasta aikaisemmin tietoinen:
      Jacques R. Pauwels is the author of The Myth of the Good War: America in the Second World War, James Lorimer, Toronto, 2002

      http://www.globalresearch.ca/author/jacques-r-pauwels

 11. YLE on epäluotettava media, joka palvelee Yhdysvaltain ja Naton väkivaltakoneistoja ja niiden levittämää väkivaltaa, vihaa ja rasismia.
  YLE-uutisilla tai millään muillakaan YLE:n ajankohtaissisällöillä ei ole mitään tekemistä totuuden tai journalismin kanssa.
  ”YLE-uutisten ja ajankohtaisohjelmien sotapropaganda vaarantaa suomalaisten mielenterveyden”, kirjoittaa tunnettu asiantuntija, lääketieteen lisensiaatti, psykiatri ja entinen kansanedustaja Pirkko Turpeinen-Saari blogissaan.

  Keskeinen YLE:n sisältö oikeuttaa Venäjään ja venäläisiin kohdistuvan väkivallan ja murhaamisen.
  ”Helsingin Sanomat ja YLE-uutiset eivät tarjoa todenmukaista tietoa vaan kiihtyvässä yhä myyttisempiä piirteitä omaavassa Venäjä-vastaisuudessa ja Yhdysvaltojen väkivallan unohtavassa tiedonvälityksessä näyttävät vajoavan keskiaikaa muistuttavaan todellisuuteen, jolloin uskomukset ja taikausko rehottivat antaen tilaa milloin inkvisitiolle tai muille järjestelmille, joita vallanpitäjät milloinkin tarvitsivat”, Turpeinen-Saari kirjoittaa blogissaan.

  http://mvlehti.net/2015/12/29/valtamedian-rikokset-osa-3-asiantuntijalaakari-yle-levittaa-haikailemattomia-valheita-jotka-vaarantavat-suomalaisten-mielenterveyden/

  • Kannattaa tietenkin myös muistaa, että Turpeinen-Saari on entinen stalinisti eli taistolainen. Vieläkään hän ei ole nähtävästi päässyt eroon houruisesta maailmankäsityksestään, joka muistuttaa suuresti ISIS:in ideologiaa ehdottomassa dogmaattisuudessaan ja jyrkkyydessään.

   • Heh… huvittavan tyhmä kommentti… että entinen stalinisti. Jos olisikin niin mitä väliä sillä on. Eikö asia josta hän puhuu ole tärkein? Sen haluat kumota ottamatta siihen lainkaan kantaa. Outoa.
    Moni ihminen on joskus ollut muuta kuin tänään, varmaan sinäkin. Sinun maailmankäsityksesi voi olla paljon houruisempi kuin monen muun. Leimaat silti täällä muita ja näytät syyttelevän dogmaattisuudesta ja jäykkyydestä minkä kommenttisi paljastavat sopimaan erittäin hyvin juuri itseesi.

    • Asia tärkein? No onhan se. Turpeinen-Saari kirjoittaa:

     ”Helsingin Sanomat ja YLE-uutiset eivät tarjoa todenmukaista tietoa vaan kiihtyvässä yhä myyttisempiä piirteitä omaavassa Venäjä-vastaisuudessa ja Yhdysvaltojen väkivallan unohtavassa tiedonvälityksessä näyttävät vajoavan keskiaikaa muistuttavaan todellisuuteen, jolloin uskomukset ja taikausko rehottivat antaen tilaa milloin inkvisitiolle tai muille järjestelmille, joita vallanpitäjät milloinkin tarvitsivat”.

     Näin hän kirjoittaa. Se on hänen mielipiteensä. Sinä näyt pitävän sitä ehdottomana totuutena. Minä voin ilmoittaa että minun mielipiteeni Helsingin sanomien ja Ylen uutisoinnista poikkeaa täysin Turpeinen-Saaren mielipiteestä.

     Ja olen minäkin ollut joskus jotakin muuta kuin nyt. Olen entinen taistolainen.

     • Minusta taas tuo mitä hän kirjoittaa osuu aika lailla kohdalleen. Hän kuvaa hyvin sitä rappiota jossa elämme, jossa väkivalta ja inkvisitio kukoistavat.
      Ihmettelen jos et sitä näe kun siitä mm. Yle ja HS lähes joka päivä toitottavat eliitin toivomalla tavalla oman syyllisyytensä poissulkien ja julmaa hyökkäyssotaa puolustaen.
      Jos pystyt niin osoita ettei näin ole! Osoita, että totuus on se mitä valtamedia kertoo…! Sen jälkeen uskon sinua.
      Jos olet entinen taistolainen niin oletko Nalle W:n tavoin vaihtanut toiseen laitaan?
      Fasismi leijuu varsin vahvana läntisen median yllä.

     • En ole yhteiskunnallisissa asioissa Wahlroosin linjoilla, vaan pikemminkin vasemmistolainen.

      Jos fasismia kaipaat, niin Venäjällä on sen suuntaisia ilmiöitä. Median vapautta rajoitetaan, oikeuslaitoksen toimintaa puututaan, kansalliskiihkoa ruokitaan… Toivottavasti kehitys ei johda täydelliseen diktatuuriin. Myös Unkarin kehitys on huolestuttavaa.

      Fasismin ja länsimaiden median yhdistäminen on silkkaa potaskaa.

     • Kuka tätä länsimediaa hallitsee? Kuka sen omistaa?
      Onko tietoa?
      Miksi tuota Solzenitsyn kirjaa ei ole julkaistu?

      Jewish Imperialism is Backdrop to Russian History
      In his last book, suppressed in the West, Solzhenitsyn presents the history of the Jews in the Russian Empire and the Soviet Union ( 1795-1995), and in particular their participation in the revolutionary movement and destruction of Christian Russia during the Bolshevik Revolution and the Soviet state. Polish historian Bob Korecky says this book should be read by everybody who wants to understand history of Eastern Europe.
      http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=126945

 12. Tämä ei suoranaisesti liity artikkelin aiheeseen mutta otetaan yksi esimerkki vaikkapa hesarin tämän aamun ”uutisista”. Kaupungin ”ykköspolitikko” on huolissaan, että Helsinki ja Uusimaa rahoittavat liikaa maakuntia.

  http://www.hs.fi/kaupunki/a1451368888213

  Asia taitaakin olla päinvastoin. Helsingin rahat tulevat pääosin valtiolta ja maakunnat elättävät Helsinkiä. Tässä yksi kaveri joka on hakenut faktoja.

  https://tyhmyri.wordpress.com/2015/04/21/liberaali-helsinki-ja-talous-liberalismi-kasvaa-kun-valtio-maksaa/

  Että tämän verran nämä ”ykköspolitikot” tuntevat oman alueensa elinkeinorakennettakin. Artikkelissa mainittu TTIP sopimus tuhoaisi nuo maakuntien jalostusarvoa tuottavat työt ja valtion verotulot, mutta siitä ei kai tarvitse Helsingissä olla huolissaan.

 13. ”Olen sitä mieltä, että tämä puhe siionistien salaliitosta ja maailman hallinnasta menee jo terveen järjen tuolle puolelle…”

  Samaa mieltä.

  • Mieltähän voi aina olla ja niinhän me olemmekin…
   Mutta faktat ovat faktoja, eivät mielipiteitä. Joskus tai itse asiassa aika useinkin voi olla vaikeaa erottaa fakta ja ei-fakta (oma subjektiivinen käsitys tai mielikuva).
   Olen alkanut lukea Gilad Atzmonin kirjoituksia päästyäni sattumalta hänen jäljilleen. Näyttää, että tämä hebrealaiset geenit (siis ei kasaari, kuten suuri osa israelilaisia) omaava ja Israelin armeijassa aikoinaan palvellut Lontooseen muuttanut kuuluisa saksofonisti ja kirjailijamies on aika hyvin perillä juutalaisuudesta ja sionismista. Hän on jopa kokonaan luopunut juutalaisesta identiteetistään ja siksi saanut sionistien leiman ’itseään vihaava juutalainen’. Hän ei voi ymmärtää heimolaistensa väkivaltaista ja muita alistavaa luonnetta.
   Mutta ei hän itseään vihaa, päinvastoin. Hän vihaa vain talmudismia ja sionistien moraalitonta ja perverssiä toimintaa. Ja mielestäni ihan oikeutetusti koska eihän se kestä päivänvaloa. Gazan sota on vain yksi järkyttävä esimerkki, palestiinalaiset ovat elukoita ja sinä joka epäilet, että ’sionistien salaliitto on terveen järjen ulkopuolella’, olet goimi, et oikeastaan ihminen ollenkaan.
   Onneksi hänen kaltaisiaan on alkanut ilmestyä muitakin mikä tietää maailmalle pelkkää hyvää.
   http://www.gilad.co.uk/writings/2015/12/23/roger-tucker-thinking-the-unthinkable-a-lamentation-for-the-state-of-israel-well-not-exactly

  • Noh… ei mitään hätää ”ytrewq”. Heräät totuuteen siinä vaiheessa kun suomen talous on romahtanut, EU hajonnut ja pelastajaksi saapuu nukkehallituksemme merten takaiset ystävät, eli NWO-sionistien ONE WORLD GOVERNMENT.

   • Toivotaan että tämä hanke kuitenkin kuolee ennenaikaisesti omaan mahdottomuuteensa. Kun riittävä määrä ihmisiä herää ja alkaa ymmärtää mitä peliä selän takana pelataan voi tapahtua iso ja nopea käänne.
    Tai ehkä todennäköisempää on, että multi-kulti systeemi itse syö jalat alta itseltään.

    —Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvalloista tuli maailman suurvalta ja Neuvostoliiton hajottua viime vuosisadan lopussa se jäi ainoaksi suurvallaksi. Nyt Yhdysvallat elää kuitenkin taantuma-aikaa.
    Maassa vallitsee jyrkkä jako useissa sosiaalisissa asioissa kuten arvoissa, kielessä, uskonnossa, rodussa ja kulttuurissa. Tämä on kyllä paradoksaalista, sillä Yhdysvallat perustuu erilaisuuksien yhdistymiseen saman lipun ja vapauskäsitteen alle.
    Tällainen sekoitus johtaa kuitenkin omaperäisyyden menettämiseen ja juuri omaperäisyys on vahvan valtion perusta, uskoo What They Say About the USA —verkkosivulla.
    Yhdysvallat on jonkinlainen Baabelin torni, jossa kaikki kansat elävät rinnakkain sekoittumatta. Yhdysvalloissa ei ole enää pakko osata englantia, vaan matkan koulusta yliopistoon voi tehdä osaamalla esimerkiksi vain espanjaa. Tilastojen mukaan melkein neljäsosa amerikkalaisista ei osaa tai osaa heikosti englantia ja espanjasta saattaa tulla puhutuin kieli jo vuosisadan puoliväliin mennessä.
    Yhdysvaltain idealistisen yhtenäisyysperiaatteen tilalle tulee epäilyjä, vihaa, sosiaalista taistelua ja omaperäisyyden puutetta. Eikö tämä ole amerikkalaisen unelman loppu?

    Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/ulkomaat/20151222/681498/usa-unelma-kriisi.html#ixzz3vpk59rQZ

 14. ”Siionin viisaiden pöytäkirjat on väärennös, se on todettu tutkijoiden taholta jo aikoja sitten.”

  Tämä on totta.

  Kaikenkaikkiaan ’sionistien salaliitosta’ kirjoittavien uskomukset muistuttavat häkellyttävästi 1930-luvulla toimineiden suomalaisten natsien kirjoituksia.

  • Kuten jo yllä totesin tuolla asialla ei liene suurta merkitystä. Väärennös vai ei, totta vai ei?
   Raamatustakin tiedetään ettei se ole totta tutkijoiden mielestä. Vanhaa Testamenttia jopa epäillään väärennökseksi. Mm. juutalaisen tutkijan mukaan (Tel Avivin hist.prof. Shlomo Sand joka kirjoitti kirjan The Invention of Jewish People) se olisi historiallisesti osin fantasiaa. Ja Uusi on kirjoitettu yli sata vuotta ajanlaskun jälkeen ja kirjoitettu lopulliseen muotoon 300v sen jälkeen. Sitähän juutalainen uskonto ei tunnusta omakseen koska sen käsitys Messiaasta on valloittaja eikä marttyyri.
   Mitä pöytäkirjoihin tulee niin ne ovat olemassa ja toimivat käytännössä. Joku on sitten ainakin osannut tehdä hyvän väärennöksen tai jäljennöksen. Sen voi jopa ladata netistä.

 15. Tämän pehmeän imperiumin mahdollistaa nykyinen yksityinen pankkijärjestelmä joka takoo tai painaa rahaa yötä päivää velkataakan kasvettua ylivoimaiseksi. Tiedetään ettei sitä pystytä maksamaan koskaan. Rahaa painetaan silti lisää, imperiumi on kuin velallinen joka ei koskaan pysty maksamaan velkojaan mutta jolle silti myönnetään lisää velkaa. Uskomatonta!
  Tarkoitus lienee, ettei niitä maksetakaan ja siinä vaiheessa kun koko maailma on saatu hallintaan ne mitätöidään. Kenen kustannuksella?
  Nyt pitäisi kaikkien irtaantua dollarista kiireen vilkkaa ja romahduttaa imperiumi. Mallia näyttää Sveitsi:

  Sveitsiin kansanäänestys: Pankit eivät saa luoda rahaa

  Yli 110 000 sveitsiläistä haluaa, että ainoastaan Sveitsin keskuspankki olisi vastuussa kierrossa olevan rahan määrästä, kirjoittaa The Independent.
  Nyt Sveitsissä aiotaankin järjestää asiaa koskeva kansanäänestys.
  Idea kansanäänestyksestä sai alkunsa aloitteesta, joka vaatii, että liikepankkien käytettävissä oleva varallisuus vastaisi niissä olevia talletuksia. Tavoitteena on se, että pankit voisivat lainata ainoastaan rahaa, jota niillä oikeasti on käytössään, eikä vain tehdä lisää olematonta rahaa.
  http://www.talouselama.fi/uutiset/sveitsiin-kansanaanestys-pankit-eivat-saa-luoda-rahaa-6242286

 16. Samaa mieltä Truth_Hunterin kommentista 30.12.2015 19:05.
  Tärkeää, että Islannin ohella Sveitsikin.. (http://pressfortruth.ca/top-stories/switzerland-looking-end-fractional-reserve-banking/)
  Siitä tulikin mieleeni:

  SAMPO AHDOLLE JA MUILLE HISTORIOITSIJOILLE:
  Miksi historioitsijat ovat niin konservatiivisia?
  Eli…

  I … niin varovaisia eläkkeelle päästyäänkin esittämään mitään tuon kommentin kaltaista, vaikka tuo Truth_hunterin tulevaisuusvaihtoehdossa riski on niin ilmeinen ja suuri suhteessa sen vahingollisuuteen?
  Onko historioitsijoilla jokin itseisarvo olla maailmantilanteesta riippumatta ”maltillinen ja tasapainoinen”?
  Siksikö he eivät ole ennustaneet oikein imperiumien romahtamishetkiä?
  Jopa BBC kuitenkin julkaisee USA:n oligarkkisuudesta eli korruptio ei ole vain lieveilmiö: http://www.bbc.com/news/blogs-echochambers-27074746

  II Miksi rahan merkitystä vähätellään ja/tai ohitellaan?
  Eli sotien rahoitus on – jopa ajallisesti kaukaisten sotien, kuten maailmansotien – sotien syiden selvittelyssä korkeintaan pieni sivuseikka. Ja selvästi oligarkkisia valtioita ja marionettipoliitikoita pidetään itsenäisinä?
  Suurimmat raha- ja valtaintressit ja suurimmat taloudelliset voimavarat maailmassa ovat kuitenkin pankkiireilla suurimpiin sotimiseen liittyvillä tahoilla (sekä pilleri- ja hoitolaiteteollisuudella liittyen etenkin syöpään, sydän- ja verisuonitauteihin, MS-tautiin, SSRI-lääkkeisiin, diabeteksen hoitoon)…

  Mielestäni maailman vallan, valtasuhteiden arviointiin riittävät hyvin pitkälle pelkät luvut.
  Siis:
  *** Paljonko eri avainvaltioilla maailmassa on irtonaista rahaa, jos ne todella jotain haluavat vs. paljonko esim. Rothschildeillä ja heidän apulaisillaan (joista tärkeimpänä pidetään varmaan Sorosia) on irtonaista rahaa?
  Jälkimmäisten suvun omaisuus on arvioista riippuen 300-550 mrd USD. (Suomen valtion budjetti 2015 on 225 mrd e. Ja sitoumuksia on valtavasti, esim. velkaa on yli 100 mrd.)
  – Mitä mieltä olette tästä yleisesityksestä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Rothschild
  – Näihinkin olisi otettava kantaa:
  http://www.heinola.org/~patato/makow60.html
  http://www.yhdysvallat.eu/petrodollari/

  *** Millainen rahan valta maailmassa on?
  – Kuinka monta prosenttia maailman rahan liikkeistä on spekulatiivista vs. reaalista?
  – Paljonko käteistä on esim. Suomen kansantaloudessa vs. paljonko on ”heti nostettavien” pankkitalletusten yhteissumma ja kaikkien talletusten yhteissumma?
  – Mitä todisteita on siitä, ettei ”vapaaksi markkinataloudeksi” väitetty ole monin paikoin juurikaan vapaata?
  – Kuinka moni korkea-asemainen poliitikko esim. Suomessa ja USA:ssa ymmärtää sen, mitä raha on ja pystyy ymmärtämään pankkisäätelylainsäädäntöä sen verran, että pystyy tietää, mitä oikeasti päätöksissään tekee?

  * Oleellisia:
  http://www.yhdysvallat.eu/korruptio/
  http://rahanvalhe.puheenvuoro.uusisuomi.fi/84535-goldman-sachs-hallitsee-maailmaa + keskustelu
  http://rad-and-right.vuodatus.net/lue/2015/12/trader-on-bbc-goldman-sachs-rules-the-world
  Ja miksi korkeissa asemissa olevia pankkiireja on murhattu viime vuosina niin monta kymmentä?
  – Jos tuohon ei ole selvää vastausta, miten maailman valtatilanteesta voi mitään varmuudella sanoa??

  *** Mikä on sota- ja turvallisuussektorin valta eri valtioissa, esim. osuus budjetista?
  Jos se on USA:lla 30 %, kuten joidenkin väitteiden mukaan on, ja presidentin jne. vaalirahoitus siten rahoitettu kuin yleisesti tiedossa on, niin mitä mieltä on puhua jonkin valtapoliitikon, kuten Obaman, politiikasta…?
  (Näitä suosittelisin aloittelijalle: http://nwohavaintoja.blogspot.fi/2014/11/usan-ent-puolustusministeri-tuli.html JA http://www.globalresearch.ca/the-devils-chessboard-allen-dulles-the-cia-and-the-rise-of-americas-secret-government/5484565)

  Vastaukset noihin järkyttävät taviksia, jos vastauksia edes uskovat.

  Esim. pankkien vallan osoittamiseksi on tehokas mm. tämä: http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196108-pankkimafia-kansainvalinen-rikollisjarjesto
  (ja ehkä http://eskoseppanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205948-kokoomus-rikollisten-asianajaja) ja sanktioista, joissa muutamat miljarditkin ovat liian pieniä johtaakseen muutokseen, kuten tässä: http://www.rollingstone.com/politics/news/the-9-billion-witness-20141106)

  IV USA:lla on 750 tukikohtaa, kirjoittaa Ahto
  Tavallisten suomalaisten ja varmaan tavallisten jenkkienkin mielestä USA:lla on ympäri maailmaa varmaan joitain kymmeniä tukikohtia… Virallisesti siis ilmeisesti 750… Facebookista löysin joltain kohtalaisenoloiselta sivustolta että 900. Mutta Wikileaksin mukaan 1400.
  Mistä on kyse?
  Eikö Wikileaksiä voisi olttaa vakavasti?
  Onko Snowdenin NSA:lta kopioimaa tietoa asiasta julkistettu? Hänhän sanoi, että hän olisi halutessaan voinut heti julkistaa tukikohtatiedot. Mutta pelkkä määrä ei välttämättä olisi niin arkaluontoista tietoa.

  JOHTOPÄÄTÖS: En ota itse kantaa siihen, mikä maailman valtatilanne nykyisin on. Mutta suurien mittaluokkavirheiden ja tietoaukkojen myötä maailman nykyisestä valtatilanteesta ei voida tehdä mitään johtopäätöksiä.
  Paitsi sen verran, että etenkään USA ei tule koskaan kaikkea velkaansa maksamaan. Ja se olisi otettava huomioon valtatutkailuissa.

  • Esitit mielenkiintoisia kysymyksiä velkaantumisesta, geopoliittisesta vallasta ja rahasta. Itse näen nykyisen rahajärjestelmän kokonaisuudessaan huijaukseksi, joka perustuu siihen, että joillakin tahoilla on oikeus kirjoittaa velkakirja toiselle osapuolelle kirjoittamalla paperille nollia. Tapahtuma on siten vallan mystinen, koska raha aineellistuu molemmille osapuolille tyhjyydestä. Raha, eli velka on siten virtuaalista, eli mitä enemmän nollia, sitä suurempi velka ja juuri sen vuoksi se edustaa todellisuudessa – ei mitään. Virtuaalitalous, joka ylläpitää ihmiskunnan sotia ja kärsimystä on siten vain ja ainoastaan poliittista geopoliittisen vallan teatteria, joka ei ole tasapainossa reaalitalouteen. Valtioiden ja ihmisten velkaannuttaminen eliitti-pankkiireille on siis vallan työkalu, jolla tietyt tahot alistetaan orjuuteen nollia tuottamalla.

   Näen asian näin, joten miksi ihmessä valtion velka pitäisi ylipäätään maksaa takaisin? Ei mielestäni pidä, ja itseasiassa sitä on tämänkaltaisessa Rothschild-, tai minkä tahansa nykyisen rahajärjestelmän puitteissa täysin mahdoton tehdä perustuen reaalitalouteen. Valtioiden velkakirjat voidaan siten maksaa takaisin vain virtuaalisesti, eli tekemällä jonkinlaisia nolliin perustuvia sopimuksia. Ongelma ei ole siis nolliin perustuva velka vaan nykyisen virtuaali rahajärjestelmän romahdus, eli rahan kierrätyksen loppuminen, johon eliitti on ihmiskuntaa maailmanlaajuisesti ajamassa.

  • Suomen valtion budjetti ei ole 225 vaan 54,4 miljardia euroa. Tämä on ehdotus ensi vuodelle.

  • Sulla on liian pitkät jutut. Ja liian paljon asiaa yhtenä annoksena. Ei noita monikaan lue. Menee harakoille hyvä asia.
   Lyhyt ja naseva teksti puree. Liika selittely ja linkittely ei ihmisiä kiinnosta. Näin on.

 17. Ei vaikuta siltä, että Yhdysvallat olisi aivan nopeasti romahtamassa aseiden rahoituksen puutteeseen.

  Valtiovalta aloittaa jatkuvasti uusia projekteja, joista tosin riidellään yhä enempi, mutta rahat ovat kuitenkin tähän saakka löytyneet kohtuullisen helposti. Valtio voi verotuksella helposti kerätä paljon suurempiakin verotuloja kuin Yhdysvalloilla on tähän asti ollut tapana, koska superrikas aseteollisuus saattaa itsekin osallistua tarvittaessa omaan rahoitukseensa. Ja pieni Suomikin saattaa kohta osallistua viimeisimmän hävittäjäkone romun rahoitukseen. Yhdysvallat on selvästi menettänyt jalansijaa asemyynnissä erityisesti EU:n valtioille, jotka on voittaneet viimeaikaiset suuret hävittäjäkonekaupat, muttei Yhdysvaltojen asemahti ole vielä ollenkaan loppuun pelattu.

  Toisaalta Yhdysvallat on selvästi häviämässä pelin Euroopassa (Ukraina) ja Lähi-Idässä (Syyria) eikä Yhdysvaltojen aseteollisuudesta elävän eliitin toive maailmanlaajuisesta hegemoniasta ainakaan lähitulevaisuudessa toteudu. Yhdysvaltain johtama nato on päinvastoin natisemassa liitoksissaan kun EU ssa puhutaan yhä enenevässä määrin omien puolustusvoimien tarpeellisuudesta ja EU päinvastoin kuin Yhdysvallat toivoo, on lisäämässä taloudellista yhteistyötään Venäjän ja Kiinan kanssa.

  Aasiassa Yhdysvallat on kokenut suuren tappion uudesta Aasian kehityspankista. Yhdysvallat vastusti maailmanpankin asemaa horjuttavan uuden pankin perustamista kynsin hampain, mutta jäi tappiolle; lopulta pankkiin liittyivät Aasian mahtien lisäksi myös lähes kaikki EU:nkin tärkeimmät valtiot. Lisäksi Aasian sotilaallista puolta ylläpitävään Shanghai Cooperation liittoutumaan on yhtymässä jo Yhdysvaltojen kylmän sodan aikainen liittolainen Pakistankin.

  Yhdysvalloissa suuri köyhälistö ja keskiluokkakin on varsin huonosti informoitu, ja väestöä pidetään propagandan avulla pelossa siitä, mitä elintasolle ja koko talousjärjestelmälle tapahtuisi, jos eliitin maan ylläpitämät sodat ja asevarustelu päätettäisiinkin ajaa alas. Mutta ennen pitkää tilanne muodostunee kestämättömäksi. Asevoimien ja sotien ylläpito syö ne voimavarat, jota tarvittaisiin maan sisäiseen kehittämiseen, eikä väestöä voida pitää harhan vallassa loputtomiin. Toivoa sopii, että sisäiset ristiriidat voidaan ratkoa ilman yhtäkkistä suurta katastrofia.

 18. Former MI5 officer sparks outrage claiming Paris terror strikes were ‘inside job not ISIS
  David Shayler, 49, has released a video on YouTube claiming there is “much evidence” that jihadis were not behind the atrocities which left 130 people dead in the French capital.
  The former MI5 officer instead claimed “dark forces” linked to western intelligence services were behind the attacks on November 13.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=126895
  Pariisin iskut inside-job, sisäpiirin työtä

  • Minustakin näytti heti alunperin siltä, ettei ns. ’virallinen tarina’ Pariisin tapahtumista ja tappajista ainakaan kokonaan totta ole. Taas kerran melkein tapahtumapaikoilta löytyneet passit ja muut ’todisteet’ tappajien henkilöllisyydestä ovat melkein kuin satukirjasta; samanlaisia kuin 9/11 tarinat yhden arabilentäjän ehjänä WTC tornien raunioiden päältä löytyneestä passista.

   Ja ISISin taktiikaksi olisi oikeastaan melko huonoa hyökätä Pariisiin. Terroriteko Pariisissa varmisti Ranskan entistä voimallisemman osallistumisen sotaan Lähi-Idässä ISISiä vastaan.

   • Molemmat Pariisin iskut olivat hoax, kuten myös Lontoo, Sandy Hook, Boston, San Bernardino, ym. ym. ym. War on terror on länsiliitoutuman, keihäänkärkenään Israel ja Usa, aikaansaannosta ja ne ovat lisääntyneet 700% Obaman kaudella. Kyseiset iskut ovat pelkoa ihmisiin lietsovaa propagandaa, eli lavastettuja iskuja (CIA/MOSSAD), joiden avulla yritetään saada voimaan uusi Gun control laki. Toisin sanoen, kansa halutaan riisua aseista ja sehän luonnollisesti tarkoittaa sitä, että sionisti-eliitti, eli NWO-globalistit pelkää. He eivät luonnollisesti pelkää tätä vallitsevaa hetkeä, vaan sitä kulminaatiopistettä, kun rahajärjestelmä ja sitä kautta yhteiskunta romahtaa.

    Aseiden rajoituslakia ajetaan kuin käärmettä pyssyyn, kansa on saatava ”dollarin” sinetin sanoman mukaisesti polvilleen – uusi maailmanjärjestys – monesta yhdeksi.

    • Juuri näin. Ja Usassa asekauppa käy nyt huippukierroksilla. Kansa tajuaa mikä on homman nimi. Kun sisällissota tulee niin ilman aseita et pärjää.

     • Vaikka valtamedia ei kerrokaan, niin en kovin luotettavana uutislähteenä tuota Sputnik Suomeakaan pidä.

     • No osoita sitten että se satuilee. En ole itse saanut sitä kiinni valheista.
      MV-lehteäkin on morkattu ja annettu ymmärtää, että se kirjoittaa perätöntä. En vaan itse ole sellaista havainnut kun olen sitä lukenut.
      Päinvastoin, kertoo juuri suoraan asiat ja sen mistä muu media vaikenee ja mikä kaikkien tulisi tietää.
      Kannattaa itse testata.

     • Eri kieliset Sputnik-sivustot ovat Venäjän valtion ylläpitämiä propagandavälineitä. Niiden pääasiallinen tarkoitus ei ole totuuden kertominen, vaan valtion agendan edistäminen. Totuuteen ne suhtautuvat varsin pragmaattisesti, toisin sanoen, sen kanssa ei ole niin nuukaa.

      Mitä tähän kyseiseen uutiseen tulee, niin kerrotaan, että ”Ampuma-aseiden myynti kasvoi Norjan rajakaupungeissa 50 prosenttia pakolaistulvan takia, Venäjän siirtolaisvirasto FMS:n Murmanskin alueen hallinto kertoi FlashNordille viitaten norjalaisten kollegoidensa antamiin tietoihin.”

      Toisin sanoen kuulopuheita. Ei vaikuta uskottavalta.

      Lisäksi uutisessa kerrotaan, että ”Paikalliset asukkaat valittavat joidenkin pakolaisten negatiivisista reaktioista jouluun ja muihin kristillisiin juhliin. Lisäksi aseita on alettu käyttää entistä enemmän pakolaisten kanssa syttyvien konfliktien ratkaisemiseksi”, uutistoimiston lähde kertoi.”

      Jos turvapaikanhakijoiden ja norjalaisten välisiä konflikteja todella ratkottaisiin Pohjois-Norjassa asein, se olisi asia, joka ylittäisi uutiskynnyksen reippaasti kaikissa Pohjoismaissa. Tässä Sputnik Suomi on käyttänyt jotain epämääräistä lähdettä erotuksena länsimaiden valtamediasta, joka pyrkii tarkistamaan tietonsa useammasta lähteestä.

      Mitä Mv-lehteen tulee, se on roskajulkaisu, jonka tarkoituksenakaan ole levittää totuutta. Sen tarkoitus on kylvää vihaa maahanmuuttajia ja yleensä ihmisiä kohtaan, jotka eivät satu olemaan ihonväriltään valkoisia eivätkä kuulumaan eurooppalaiseen eli länsimaiseen kulttuuripiiriin. Toinen tarkoitus mainitulla roskalla on kerätä omistajalleen rahaa. Näissä tarkoituksissa ”lehti” julkaisee ”uutisia”, jotka voivat olla tosia, puolitosia tai kokonaan keksittyjä. Minkäänlainen lähdekritiikki ei kuulu ”lehden” toimintatapoihin.

      Kuvaava esimerkki on seuraava otsikko: ”Musta mies poltti lastensa äidin elävältä joulupäivänä”. Tässähän tarkoitus on osoittaa, että tällainen toiminta on ominaista nimenomaan mustille. Epäilemättä valkoisetkin syyllistyvät vastaaviin julmuuksiin, mutta uutisoisiko Mv-lehti vastaavalla tavalla? Jokainen tietää, että ei varmasti. Koko uutisoinnin tarkoitus on rasismin levittäminen.

      Näistä syistä en itse seuraa Mv-lehteä enkä paljon anna arvoa, kun joku ilmoittaa sen lähteekseen.

     • Jostain syystä tuon yllä olevan kommenttisi alla ei ollut ’vastaa’ kohtaa joten vastaan tässä.

      Näyttää, että haluat painaa villasella nuo asiat joista sputnik ja MV onneksi kertovat. Ja mitätöidä paikallisten ihmisten kokemuksen. Sehän kertoo, että olet tehnyt valinnan ja sitoutunut siihen, mitä ylhäältä tarjotaan ja vaadit, että paikalliset sopeutuvat.
      Vastaavasta aseiden myynnin kasvusta kertovat myös amerikkalaiset sivustot ja aika loogistahan se on. Ei aseettomana voi pärjätä aseellisen edessä, et sinäkään.
      Kaikenkaikkiaan asenteesi näyttää olevan alistuneen ’lampaan’ asenne. Ja niitähän meillä riittää.
      Olisi varmaan sinulle opettava kokemus mennä itse tuonne paikan päälle ja kokea todellisuus.
      Kantapään kautta oppii parhaiten ja myös empatiakyky voi sitä kautta kasvaa.

     • Vielä tämä Hopalong’ille
      Norjan poliisi varoittaa maataan Södertäljellä, jossa mamut ovat luoneet ’valtion valtioon’.
      Norsk polis varnar för Södertälje
      Norska polisen använder svenska Södertälje som ett skräckexempel – där invandrargrupper har skapat en ”stat i staten”, skriver norska Aftenposten.
      http://mvlehti.net/2015/05/17/norsk-polis-varnar-for-sodertalje/
      Onko tämäkin sinusta ’roskalehden’ keksimä juttu?

     • Södertäljeläisellä kunnallispoliitikolla on erilainen näkemys kunnastaan. Hän sanoo: ”Jag ser ett annat Södertälje än det de beskriver. Ett Södertälje där det har vänt, där skolresultaten blir bättre och brottsligheten minskar, säger hon till Aftonbladet.

      Godner menar också att den parallella struktur som har funnits i Södertälje har lett till rättegångar och fällande domar.”

     • Nyt on kyllä Truth_hunterilla pahasti etsinnät kesken. Parempaa onnea jatkomatkalle.

     • Aseiden harrastajat ja ostajat eivät ylipäätään ole universumin järkevintä sakkia.

      Jos he nyt ostavat aseita lisää, se kertoo lisää järjenkäytön puutteesta.

      Ei Yhdysvalloissakaan sentään aktuaalista sisällissotaa kohden mennä. Obama on tehnyt aivan viisaasti vastustaessaan poliisivoimien lisää aseistamista ja halutessaan tiukentaa aselakeja.

     • No ovatko sinusta järkeviä ne jotka jäävät muiden aseiden armoille?
      Jos meinaat pysyä alistumatta hengissä psykopaattien seurassa niin se ei onnistu ilman aseita. Ja vaikka sinulla on ase jota käytät vain puolustukseen niin sekään ei aina riitä ellet ole riittävän nopea.
      Jos sinusta ei ole järkevää pysyä hengissä niin sitten kommenttisi on ihan ymmärrettävä. Ilman asetta kyllä voi olla jos kaikki ovat ilman asetta.

     • On varsin outoa, jos todellakin Norjassa ostavat lisää aseita siksi että Norjaan tulee turvapaikanhakijoita. Turvapaikanhakijoiden on hyvin hankala saada käsiinsä aseita niinettä he voisivat olla vaarallisia. Ja jos joku pelkää turvapaikanhakijoita niin paljon, että alkaa aseistautua kohtaamistilanteita varten, olisi ehkä paras hakeutua terapiaan.

      Yhdysvalloissa samoin kuin Suomessa johtuu selvästikin juuri aseiden ja aseiden haltijoiden suuresta lukumäärästä, että on todennäköisempää tulla aseella tapetuksi kuin niissä maissa joissa aseiden määrä on pieni. Japani on loistava esimerkki siitä, miten turvalliseksi väkiluvultaan suurikin maa voidaan tehdä aseiden haltijuutta vahvasti rajoittamalla.

     • Ompas outoa puhetta!!

      Perusteleppa hieman millä perusteella haukut aseharrastajia ”vähä-älyisiksi”??

      Jenkkilässä ollaan nimenomaan menossa kohti uutta siviilisotaa.

      https://www.rt.com/usa/327762-armed-bundy-militia-oregon-ranchers/

      Tämän kaltaiset toimet ovat koko ajan lisääntyneet eri puolilla Jenkkilää ja patriootti armeijaan kuuluu jo yli 2 miljoonaa sotilasta!!

      Obama ei ole mikään hyvän tekijä eikä hän ole kiinnostunut Amerikkalaisten turvallisuudesta vaan hänen agendansa on ajaa Uutta Maailmanjärjestystä ja Globalisaatiota eteenpäin.

      Juuri tästä syystä hän yrittää asteittain riisua Amerikkalaiset aseista!

 19. Poliisin mukaan ”turvapaikanhakijat” hankkivat ensimmäiseksi maahan tultuaan jonkin sortin välineen joka sopii ihmisen satuttamiseen esim. veitsi,puukko tai jokin muu teräase.

  Laittoman käsiaseen hankkiminen heille on yhtä helppoa kuin lelupyssyn ostaminen lelukaupasta!

  Jos katsotaan mitä Länsi-naapurissamme on tapahtunut ja mitä juuri nyt Suomessa tapahtuu niin täytyy olla aika sokea ja naivi ellei huomaa turvallisuutemme pienentyneen tämän laittoman invaasion myötä!

  ”Japani on loistava esimerkki siitä, miten turvalliseksi väkiluvultaan suurikin maa voidaan tehdä aseiden haltijuutta vahvasti rajoittamalla”

  Näinkö kuvittelet??

  Se että Japani on näennäisen turvallinen ja rauhallinen maa ei johdu aseiden määrästä vaan Japanilaisesta kulttuurista ja ajattelusta!

  Siellä on myös väkilukuun verrattuna varsin vähän islamia tunnustavia ihmisiä.

  Kuitenkin Japani on perheväkivalta tilastoiden kärkimaa ja siellä on ”pinnan” alla varsin voimakas ja raaka rikolliskulttuuri esim. Yakuza ja Kiinalaiset triadit ym.

  • Tunnen Japanin kulttuuria melko hyvin asuttuani maassa vuosia.

   Japanissa edes Yakuzalla ei ole juurikaan aseita, ja aseilla tapahtuvat välienselvittelyt on maassa Yakuzankin keskuudessa varsin harvinaisia. Väkivaltakulttuuri on ylipäätään Japanissa vähäistä, itsemurhat ovat melko yleisiä, mutta sentään harvinaisempia kuin Suomessa.

   Puukkoja turvapaikanhakijoilla saattaa Suomessa hyvinkin olla, he kun tietävät varsin hyvin, miten yleisesti suomalaiset uhkailevat ja puukottavat ihmisiä ja saattavat kyllä turvapaikanhakijat varata itselleen tällaisen esineen puolustautuakseen. Käsiaseen, ampumasellaisen hankkiminen ei Suomessa sen sijaan ole aivan yhtä helppoa. Oletko kokeillut ostaa (laittoman) aseen, kun niin hyvin kuvittelet aseen hankkimisen tietäväsi?

   Kannattaa muistaa, että turvapaikanhakijat ovat Suomessa laillisesti eikä laittomasti.

   Ei ole mitään järkevää syytä alkaa demonisoida koko islamilaista uskontoa ja kulttuuria. Keskimäärin ottaen kristinusko on aiheuttanut maailmassa enemmän sotia kuin islaminusko.

   • ’Kannattaa muistaa, että turvapaikanhakijat ovat Suomessa laillisesti eikä laittomasti.’

    Onko todella näin? Eikö tätä asiaa koko ajan tutkita tapauskohtaisesti.
    Ja jos tulee maahan väärennetyillä papereilla jotka sitten itse tuhoaa, niin onko se laillista?
    Meillä on aika lailla erilainen käsitys laillisuudesta.
    Jos itse yrittäisit tuolla tavoin vaikkapa usaan niin kenkää tulisi ja pian.
    Mutta sanotaanhan, että olemme ’laillisesti’ EU:ssa vaikka olemmekin siinä vastoin perustuslakia.

    Eikä laittomien pakolaisten vastustus ole islamilaisen kulttuurin demonisointia. Sinulla nyt menevät käsitteet sekaisin. Eikä kristinuskon historialla ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Miksi siis vedät sen tässä esiin?

   • ”Japanissa edes Yakuzalla ei ole juurikaan aseita, ja aseilla tapahtuvat välienselvittelyt on maassa Yakuzankin keskuudessa varsin harvinaisia. Väkivaltakulttuuri on ylipäätään Japanissa vähäistä”

    WTF????

    Kirjoititko tuon Uudenvuoden ”jälkilöylyissä”??

    Tutustuisit nyt edes hieman kyseiseen aiheeseen! Ei ne siellä Japanissakaan puhaltamalla ihmisiä surmaa.

    Minun ei tarvitse kuvitella mitään liittyen laittoman aseen hankkimiseen. Jo 20v. sitten niitä sai aika helposti hankittua, miten luulet tänä päivänä asian olevan?

    Ruotsissa ja Tanskassa näillä mamu nuorilla on hiton moinen määrä laittomia aseita ja Suomi tulee kyllä vauhdilla perässä.

    Islamin usko on ylivoimaisesti verisin uskonto maailmassa. Yksikään toinen uskonto ei ole aiheuttanut enemmän inhimillistä kärsimystä kuin Islam!

    Eikä yksikään toinen uskonto suoraan opeta että toisin uskovia saisi lahdata,kiduttaa ja raiskata miten mieli tekee! Islam on ainut joka antaa luvan tähän.

    Koraanissa on ainakin 109 kohtaa joissa kehotetaan tappamaan/vainoamaan vääräuskoisia!

    Yksikään toinen maailman uskonto ei anna lupaa tähän!!!

 20. Diabolik-S.P kirjoitti:

  ”Japanissa edes Yakuzalla ei ole juurikaan aseita, ja aseilla tapahtuvat välienselvittelyt on maassa Yakuzankin keskuudessa varsin harvinaisia. Väkivaltakulttuuri on ylipäätään Japanissa vähäistä”

  WTF????

  Kirjoititko tuon Uudenvuoden ”jälkilöylyissä”??

  Tutustuisit nyt edes hieman kyseiseen aiheeseen! Ei ne siellä Japanissakaan puhaltamalla ihmisiä surmaa.

  Minä olen tutustunut aiheeseen ’melko’ monipuolisesti.

  Niinkuin edellä kirjoitin, olen asunut Japanissa vuosia. Tänä aikana luin Japanin suurimmat sanomalehdet joka päivä. Ne lehdet ovat muuten ylivoimaisesti maailman suurimmat levikiltään. Leviävät yli koko noin 120 miljoonaisen maan. Ala sinäkin lukemaan niitä, (usalaisten roskafilmien katsomisen sijasta ;=). Ilmestyvät myös englannin kielisinä.

  Japanissa on suuri uutinen, jos joku, Yakuzakin tulee surmatuksi ampuma-aseella. Se on maassa hyvin harvinaista. Yakuzat tai muut rikolliset onnistuvat joskus salakuljettamaan ampuma-aseen maahan ulkomailta, kotimaasta niitä on vaikea ostaa. Ylipäätään murhat ja tapot ovat Japanissa melko harvinaisia, varsinkin verrattuna Yhdysvaltoihin tai Suomeenkin.

  • ”Japanissa on suuri uutinen, jos joku, Yakuzakin tulee surmatuksi ampuma-aseella. Se on maassa hyvin harvinaista. Yakuzat tai muut rikolliset onnistuvat joskus salakuljettamaan ampuma-aseen maahan ulkomailta, kotimaasta niitä on vaikea ostaa. Ylipäätään murhat ja tapot ovat Japanissa melko harvinaisia, varsinkin verrattuna Yhdysvaltoihin tai Suomeenkin”

   No nyt minulle viimein selvisi että sinulla ei ole hajuakaan mistä puhut!

   Tunnut pitävän Yakuzaa jonain takapihan pikkupahiksina jotka syljeskelevät kaduille ja puhuvat tuhmia.

   Yakuza klaanit ovat levinneet ympäri Aasiaa, Jenkkilää ja jopa Euroopassakin heidän bisneksiään toimitetaan.

   Pelkästään yhden klaanin vuositulot olivat lähes 10 miljardia dollari!

   On totta että verrattuna esim. Italian mafiaan he eivät surmaa lähellekään niin paljon ihmisiä. Siis murha- ja tappotilastot ovat huomattavan pieniä väkilukuun verrattuna. Kuitenkin siellä murhataan ja joskus jopa hyvin raaoilla tavoilla kuten syöttämällä ihminen nälkäisille eläimille.

   Moraali ja kunnia käsitykset ovat siellä aivan toista kuin Lännessä.

   Tappamiseen on käytetty käsi- ja automaatti-aseiden lisäksi kranaatteja, pommeja ja jopa Katanaa(samurai miekka).
   Japanin poliisilla ei ole tarkkoja tilastoja kuinka paljon siviilejä on kuollut eri klaanien yhteenotoissa!

   Sanoit ”Japanissa edes Yakuzalla ei ole juurikaan aseita, ja aseilla tapahtuvat välienselvittelyt on maassa Yakuzankin keskuudessa varsin harvinaisia. Väkivaltakulttuuri on ylipäätään Japanissa vähäistä, itsemurhat ovat melko yleisiä, mutta sentään harvinaisempia kuin Suomessa.

   Yakuzan yksi elinkeino on juuri aseiden salakuljetus ja jälleenmyynti. Tämän lisäksi ihmiskauppa, prostituutio, huumeet, rahanpesu, kiristys, talousrikollisuus ym.

   Japanissa saat hankittua laittoman käsiaseen mustasta pörssistä kohtuullisen helposti.

   Vielä loppukesästä semmoisen sai hankittua n. 2500$:lla. Nyt kuluneen syksyn aikana hinta on noussut 10000$:iin. Siis kaikki vain rahasta kiinni. (tiedot: Asahi Shimbun)

   Japanissa on kehittyneiden teollisuusmaiden korkeimmat itsemurha luvut. Suomessa on alhaisempi kuolleisuus itsemurhissa.

   Niin kuin jo aiemmin totesin tämä Japanin rikollisuus on ”pinnan alla” mikä tekee siitä turisteille ja satunnaisille työmatkalaisille lähes näkymättömän!

   Pääasiassa siis Japani näyttäytyy rauhallisena ja turvallisena yhteiskuntana.

   Koko ikäni tuntema ydinfyysikko kävi siellä Joulun alla ja kehui että edes kauppaan mennessä ihmiset eivät lukitse mopojaan tai polkupyöriään. Tai jos hukkaat jotain niin sitä ei välttämättä kukaan vie vaikka olisi jo päiviä kulunut siitä!

   Meillä Suomalaisilla olisi oppimista tässä!

   • No sanotaan nyt lyhyesti näin, että perustat juttusi Japanista kuulopuheisiin, sellaisiin mitä jotkut lyhyesti maassa vierailleet kertovat. ’Satunnaisille työmatkalaisille’ näitä myös turistit ja toiset satunnaiset työmatkalaiset kertovat.

    Minä en; kuten kerroin, olen asunut maassa vuosia. Voit tarkistaa tiedot luotettavista lähteistä.

    (On totta että silloin tällöin joku Yakuza käyttää asettakin, mutta kuten kerroin tapaukset ovat hyvin harvinaisia. Aseita voi ostaa mustasta pörssistä, mutta harvoin niitä käytetään.)

    Puheet Japanin ’maailman korkeimmista itsemurhaluvuista’ perustuvat myös kuulopuheisiin. Voit tarkistaa asian luotettavista lähteistä.

    (Ota asioista selvää.)

    • Tehdäänpä yksi asia nyt heti selväksi:

     MINULLE ON TURHA TULLA SATUILEMAAN!!

     Kun sanoin että Japani on kehittyneiden teollisuusmaiden ykkönen itsemurhissa niin asia on näin ollutkin!

     Nimittäin v.2008 tilaston mukaan Japani oli johtava itsemurhamaa rikkaissa kehittyneissä teollisuusmaissa.

     Kun tarkistin uusimman listan mitä löytyy oli Japani kakkonen tällä hetkellä, ainoastaan Korea oli mennyt muutamassa vuodessa Japanin ohi!

     Elikkä ykkönen tai kakkonen aivan yksi lysti.

     Japanin itsemurha luvut ovat 60% korkeammat kuin maailmanlaajuinen keskiarvo!

     Sinä väitit aikaisemmassa kommentissasi että Japanissa tehdään vähemmän itsemurhia kuin suomessa!??
     Kirjoititko varmasti selvinpäin tuommoisia satuja??

     Ainut kenen tässä tulee tarkastaa asioiden laita olet sinä itse.

     Yhdessäkään Länsimaassa ei ole koskaan niin korkeat luvut kuin Aasiassa johtuen jo pelkästään Aasialaisesta ikivanhoista filosofioista, kulttuurista ja vanhoista perinteistä!

     Jos olet todella asunut Japanissa VUOSIA niin sinun pitäisi tietää tämä.

     Sinä väitit myös että Japanissa on vaikea hankkia asetta ja vain joskus joku Yakuza onnistuu salakuljettaa aseen maahan??

     Niin kuin jo osoitin ei ole vaikea hankkia Japanista laitonta asetta(kaikki vain rahasta kiinni)

     Miten voit todeta että joskus jonkun onnistuu salakuljettaa maahan aseen jos kerta aseiden salakuljetus on yksi Yakuzan elinkeinoista??

     Lopeta SATUJEN KERTOMINEN.

     • Jos haluat lisää tietoa Japanista ja siellä aseilla ja muuten tehdyistä rikoksista.

      1)

      Luepa hieman Japanin aselaeista ja aseilla tehdyistä murhista ja tapoista.

      Voit aloittaa vaikka tästä:

      — —

      Of the world’s 23 “rich” countries, the U.S. gun-related murder rate is almost 20 times that of the other 22. With almost one privately owned firearm per person, America’s ownership rate is the highest in the world; tribal-conflict-torn Yemen is ranked second, with a rate about half of America’s.

      But what about the country at the other end of the spectrum? What is the role of guns in Japan, the developed world’s least firearm-filled nation and perhaps its strictest controller? In 2008, the U.S. had over 12 thousand firearm-related homicides. All of Japan experienced only 11, fewer than were killed at the Aurora shooting alone. And that was a big year: 2006 saw an astounding two, and when that number jumped to 22 in 2007, it became a national scandal. By comparison, also in 2008, 587 Americans were killed just by guns that had discharged accidentally.

      Almost no one in Japan owns a gun. Most kinds are illegal, with onerous restrictions on buying and maintaining the few that are allowed. Even the country’s infamous, mafia-like Yakuza tend to forgo guns; the few exceptions tend to become big national news stories.

      http://www.theatlantic.com/international/archive/2012/07/a-land-without-guns-how-japan-has-virtually-eliminated-shooting-deaths/260189/

      — —

      Seuraavaksi voit lukea tämän:

      “Japan is basically a place where only yakuza and cops have guns,” Detective X stated. “We fire our guns less, so most of the shootings in Japan are yakuza versus yakuza — and as long as the yakuza are killing each other, the general public and the police didn’t seem to mind. But not anymore. There have been too many stray bullets.”

      The retired cop then noted that even the yakuza don’t like to use guns these days — because the penalties are too high.

      A turning point was the Dec. 26, 1997, arrest of Kaneyoshi Kuwata, a boss of the powerful Yamaguchi-gumi gang, for illegal possession of firearms along with one of his henchmen. Acting on a tip, police blocked off all the roads in Tokyo’s glitzy Roppongi district and cornered Kuwata’s convoy of Mercedes. They then searched all the cars and, when they found a pistol in one of them, Kuwata was — in a precedent-setting legal move — arrested as an accomplice on gun-possession charges. After a long court battle, he was sentenced to seven years in prison.

      Under current laws, if a low-level yakuza is caught with a gun and bullets that match, he’ll be charged with aggravated possession of firearms and will then face an average seven-year prison term. Simply firing a gun carries a penalty of three years to life. And for the “accomplice” reasons above, a yakuza boss may decide a death sentence is more appropriate if his thug miraculously gets released on bail before going to jail.

      One mid-level yakuza boss told me, “Having a gun now is like having a time bomb. Do you think any sane person wants to keep one around the house?”

      http://www.japantimes.co.jp/news/2013/01/06/national/media-national/even-gangsters-live-in-fear-of-japans-gun-laws/#.Vow7V9xEFE4

      — —

      Tee haku esim. ’Japan weapon crime’ löytääksesi lisää tietoa. (mutta älä ystävällisesti käytä sitä g-alkuista hakukonetta, joka on liittoutunut NSAn kanssa)

      2)

      Itsemurhatilastoista:

      Esim. tässä tilastossa (ns. ’kehittyneitä’ maita):

      Japani on yksi pahimmista maista, muttei ykkönen, (Suomi on nykyisin onnekkaasti vähän Japanin alapuolella):

      http://www.washingtonpost.com/wp-srv/world/suiciderate.html

      Tässäkään tilastossa Japani ei ole lähellekään ykköstä, mutta Suomi on onnistuneesti sentään Japanin alapuolella. Sekä Suomessa että Japanissa tehdään kovasti työtä itsemurhien ehkäisemiseksi.

      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate

      — —

      Vielä yksi:

      — —

      Finland has finally shed a bleak record as one of the world’s suicide capitals after the number of people taking their own lives in this Nordic state has dropped by 40 percent in the past 15 years. Nowadays around 18 out of 100,000 people commit suicide each year in Finland, about the same level as in France and Austria. In 1990, the number was 30 per 100,000.

      The decline is attributed largely to better treatment for depression, but even experts cannot really explain why the drop has been so dramatic, admits psychiatrist Jouko Loennqvist, the head of the mental health department of Finland’s National Public Health Institute. “Depression is more often properly recognised, prevented and treated. We have had special projects and campaigns about depression, which is now better recognised and treated. Psychological support and social support are nowadays in better condition,” he said.

      Finland’s dire reputation as a nation of suicidals dates back to the 25-year period from 1965 to 1990 when Finland experienced an economic and urban boom. During that period, the suicide rate tripled. By 1991, Finland was the world leader in teen suicides, and among the top three in overall suicides alongside New Zealand and Iceland. Faced with the grim figures, Finnish authorities dramatically increased funding to improve mental health and since 1991 the amount of available psychiatric help has doubled.

      http://www.finlandforthought.net/2007/09/19/finland-no-longer-suicide-capital-of-the-world/

      — —

      Onneksi Suomelle, Suomi ei enää ole maailman ykkönen itsemurhatilastoissa.

      — —

      Japani ei nyt ehkä ole tämän keskustelun tärkein maa, ehkä olisi hyvä, että lopetamme keskustelun erityisesti Japanista tällä palstalla?

      Mutta tärkeää on minusta huomata, että

      TIUKILLA ASELAEILLA JA NIIDEN LAKIEN VALVONNALLA JAPANI ON ONNISTUNUT ELIMOIMAAN TULIASEILLA TEHDYT RIKOKSET LÄHES TÄYSIN.

     • No niih, arvasinhan minä sinä et ole asunut Japanissa vaan perustat väitteesi lähteisiin joita et edes itse osaa oikein tulkita/lukea!

      Lähettämäsi lista on vuodelta 2005 ja siinäkin Japani on kakkonen(kehittyneet t. valtiot)

      ”Tässäkään tilastossa Japani ei ole lähellekään ykköstä, mutta Suomi on onnistuneesti sentään Japanin alapuolella”

      LÄHELLÄKÄÄN YKKÖSTÄ??? OLETKO SOKEA VAIKO PÄÄSSÄ VIKAA??

      Miten olisi kakkossija heti Korean jälkeen!!! Siis kehittyneissä teollisuusvaltioissa joihin Suomikin kuuluu.

      Ja sinä väitit että Suomesssa tehdään itsemurhia Japania enemmän!??

      Katsoppas tämä Wikistäkin löytyvä lista v 2008. Tässä Japani on kehittyneiden teol. valt. ykkönen:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_itsemurhien_m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4n_mukaan

      Suomi ei ole koskaan ollut maailman ykkönen vaan tuossa lähettämässäsi sivussa joka puhuu tilanteesta lähes 25v. taaksepäin mainitaan että teiniitsemurhien ykkönen muka 1991!

      Mene ja tiedä, eipä tuossa ollut mitään dataa väitteiden todeksi!

      Tosin täytyy todeta että tuolla kyseisellä ajankohdalla teini-itsemurhat lisääntyivät ympäri maailmaa joten en usko tuon Suomen ”piikin” olleen kovinkaan pitkään kestävä.

      Mitä tulee Japanin aseisiin niin siellä oli oliko nyt v. 2007 datan mukaan lähes miljoona rekisteröityä asetta siviileillä.

      Laittomien aseiden määrää ei tiedä siellä kukaan mutta esim. vuodesta 1990 vuoteen 1997 mennessä laiton asekauppa kasvoi niin paljon että Tokion pimeiltä markkinoilla Jenkki valmisteisen 38. revolverin hinta putosi 4000$:sta alas 500$:iin.

      Tuo lähettämäsi Atlanticin uutinen on selvästi kirjoitettu lobbaamaan Jenkkisiviilien aseista riisumista ja osa linkeistä ei joko toimi tai sisältävät virheellistä tietoa.

      Tietenkin on totta että Japanissa ammutaan väkilukuun nähden todella vähän ihmisiä mutta suuri osa Yakuzan ja Kiinalaisten sekä Taiwanilaisten Triadien tekemistä surmatöistä jää lehdistöltä siellä raportoimatta koska usein otsikoihin päätyvät vain tärkeiden ja tunnettujen henkilöiden murhat!

      Japani joka on yksi voimakas ihmiskaupan keskus ja päätemaa pitää sisällään hyvin raa´an ja väkivaltaisen seksibisneksen.

      Tuskin kukaan osaa sanoa kuinka moni nuori tyttö tai nainen on joutunut näiden raakalaisten surmaamaksi koska tämä bisnes pyörii suljettujen ovien sisällä viranomaisten tietämättä keitä nämä orjat ovat.

      Suuri ongelma on myös poliisin korruptio josta johtuen läheskään kaikki rikollinen toiminta ei koskaan tule päivänvaloon!

     • Minä esitin sinulle sellaisia tietoja, jotka voit itse tarkistaa. Ja kuka tahansa muukin.

      Katso mistä tahansa luotettavasta lähteestä, tulos on aina sama: Japanissa selvitetään ja tilastoidaan vakavat rikokset paljon paremmin kuin missään muussa väkiluvultaan niin suuressa maassa, ja aseita ei käytetä murhiin eikä tappoihin siellä oikeastaan ollenkaan. Kukaan ei käytä. Ja jos joku muu kuin poliisi käyttäisi olisi sellainen rikollinen, että joutuisi vuosiksi vankilaan. Sellaisen rikoksen, että joku käyttää asetta Japanin viranomaiset selvittävät lähes sataprosenttisesti.

      Japanissa laillisten aseiden (metsästysaseet) hallussapitoa kontrolloidaan todella tarkasti ja laittomien aseiden hallussapidosta ja erityisesti käytöstä saa niin suuren rangaistuksen, ettei maan järjestäytynyt rikollisuuskaan käytä niitä juuri koskaan. Japanissa on todella suuri uutinen, jos joku käyttää asetta. Ja kuten voit tarkistaa monesta lähteestä, yleensä ampuma-aserikosten määrä on Japanissa vuosittain alle kymmenen. Vertaa tätä erityisesti siihen maahan, joka on tämän keskustelun varsinainen aihe.

      Sitä, kuinka suuri laittomien aseiden määrä on Japanissa ei tiedä kukaan mutta nykyisin tuskin on kovin suuri, koska niillä ei tee yhtään mitään.

      Asetta voi korkeintaan jollekin rikolliskaverilleen näyttää, tuskin edes sitäkään koska on suuri vaara että kaveri käräyttää, että toisella on ase ja silloin häkki aina heilahtaa. Pelkkä laittoman aseen hallussapito on niin suuri rikos, että asiasta seuraa vuosien vankeustuomio.

      Japanin Yakuza tuskin saa kovin suuria tuloja aseiden myynnistä, yleisesti on tiedossa, että Yakuza saa suuret tulot pelaamisesta ja erilaisten automaattien kontrollista ja hallussapidosta.

      Siitä tiedosta, että minä olen asunut Japanissa vuosia, ei sinulle ole mitään hyötyä, otinhan vain asian esille. (Ja se taisi olla erehdys.)

      Sinä olet näköjään henkilö, joka uskoo kaikesta lukemastaankin vain sen, minkä haluaa uskoa. Mutta ehkä suureen määrään dokumentoitua tietoa tutustuminen vaikuttaa sinuunkin jotenkin. Tai johonkuhun muuhun, joka lukee näitä palstoja.

      (En halua tässä paljastaa kuka olen, koska tällä palstalla on monia muitakin jotka haluavat eri syistä esiintyä nimettöminä; jos sen paljastaisin voisit tarkistaa sadoilta ihmisiltä että minä olen asunut Japanissa vuosia. Voisin esittää tässä vanhoja passejanikin ja niissä olevia useitakin Japanin viisumeja, maahantuloleimoja ja poistumisia. Mutta antaa olla, ei sillä asialla ole yhtään mitään merkitystä.

      Itsemurhatilastot vaihtelevat vuosien ja vuosikymmenien aikana jonkin verran, jopa paljonkin.

      Monesta luotettavasta lähteestä voit selvittää, että Suomi oli maailman itsemurhatilastojen absoluuttinen ykkönen vuosikymmeniä. Suurien melko onnistuneiden kampanjoiden avulla tästä kärkitilasta on onneksi päästy viime vuosikymmeninä alas, alemmaksi kuin Japani, toivottavasti trendi jatkuu. Japania en muista nähneeni aivan absoluuttisena ykkösenä koskaan. Japanissakin taistellaan itsemurhia vastaan kovasti, itsemurhat on Japanissakin todella suuri ongelma, mutta itsemurhat ei ole tämän keskustelun aihe.

 21. Joku kirjoitti näinkin:

  ”Mitä Mv-lehteen tulee, se on roskajulkaisu, jonka tarkoituksenakaan ole levittää totuutta.”

  Olen tästä asiasta aivan samaa mieltä. MV – ’lehdellä’ ei ole mitään tekemistä journalismin kanssa. Pelkkää propagandistista roskaa.

  Sputnik sen sijaan on pääosin asiaa. Sekin saattaa olla totta, että ’norjalaiset lähteet’ ovat kertoneet joillakin alueilla aseiden myynnin nousseen.

  On kylläkin kyseenalaista, ovatko ne norjalaiset lähteet oikeassa. Saattavat jutut olla jonkun norjalaisen mv-’lehden’ kaltaisen ’julkaisun’ tarinoita? En osaa sanoa miksi sputnik julkaisi mokoman jutun.

  • Sinulle roskaa näyttää olevan se mitä toiset ajattelevat ja kokevat. Ja myös propagandaa.
   Mitenkähän on jos joku sanoo sinulle, että sinun kokemuksesi ja ajatuksesi ovat roskaa…?
   Et näköjään huomaa kuinka nostat itseäsi jalustalle mitätöimällä muita. Millä oikeudella?

   • Journalismilla on tiettyjä kriteerejä, joiden nojalla sitä voidaan pitää ’journalismina’ eikä ’propagandana’, niinkuin esimerkiksi Vastavalkean kirjoittajista useammatkin ovat todenneet.

    ’Roskaksi’ tai ’roskajulkaisuksi’ muutkin kuin minä nimittävät semmoisia julkaisuja, jotka yrittävät esiintyä jonkinlaisina asiapitoisina ja kriittisesti toimitettuina tiedotuskanavina, mutta tosiasiassa julkaisevat perusteettomia juoruja ja tarinoita, joista osan ovat keksineet itse ja osan kopioineet muista samantyyppisistä ’roskajulkaisuista’.

    Tokihan semmoistakin saa julkaista, mutta minusta julkaisun toimittajien pitäisi rehellisesti kertoa minkälaisesta kirjoittelusta on kysymys; ettei tarinoita ole tarkoitettukaan otettavaksi vakavasti. (Esimerkiksi ’Seiska’-lehti ei pyri mitenkään salaamaan lukijoilta sitä, että kyseessä on tyhjänpäiväinen juorulehti, mutta siinäkin yleensä jutun ’faktat’ ovat totta).

    Olen pikkuisen hämmästynyt, jos joku pitää ’itsensä jalustalle nostamisena’ sitä, että pyrkii erottamaan propagandistiset roskajulkaisut vakavasti otettavista julkaisuista.

     • Kuten varmasti olet huomannut, kaikissa roskajulkaisuissakin on välistä siteeksi totta. Sillä tempulla saadaan osa selvistä valeistakin uskottaviksi.

      Samaan tapaan toimivat Halla-Ahon kaltaiset kaverit. Minulle oli melkoinen yllätys, kun saavuin jonkun aikaa ulkomailla oltuani Suomeen ja huomasin, miten monet uskoivat Halla-Ahon propagandaa maahanmuuttajien tekemistä rikoksista, ja vaikka mies sai tuomionkin rasistisista kirjoituksistaan, suosio vain jatkui.

      Enpä taida klikkailla edelle laitettuja mvlehden linkkejä. Olen jo lukenut sitä aivan tarpeeksi tietääkseni mistä on kysymys.

      Lehti taitaa saada toimeentulonsa mainoksista ja jokainen klikkaus lehden sivuille on tukea lehdelle. Ja sitä minulta ei aivan helpolla heru. Ja toisaalta monien tahojen on helppoa saada selville, mistä ip-osoitteesta klikkaus tulee, ja eiköhän esimerkiksi viranomaiset seuraa niitä klikkauksia ja mvlehti ja tukijansa itsekin.

     • Menetät kyllä uskottavuutesi ja paljastat todelliset kasvosi nyt. Väität täällä julkeasti ja pakonomaisesti valheiksi tapahtuneita asioita joista kerrotaan. Ja vielä ettei niistä saisi kertoa ja se, joka kertoo syyllistyy propagandaan.
      Miten kehtaat enää katso peiliin? Etkö näe kuka siellä näkyy?
      Sinun pimeä puolesi, ihmisvihasi.

     • Lisäys yllä olevaan
      Jos voit osoittaa toteen että kirjoitukset, joita esim. MV lehti julkaisee ovat valhetta niin sinun pitäisi pystyä osoittamaan se.
      Osoittamaan että kansalaiset jotka jakavat tilanteet kentällä ja kokemustensa mukaan kirjoittavat niistä ovat valehtelijoita !
      Kun et siihen pysty niin jätät jutut lukematta kun itse tiedät kaiken paremmin. Mietihän vähän mihin olet itsesi laittanut.
      Itse olen nykyisin ihan tarkoituksellisesti lukenut lehteä kun sillä muka on ’epäilyttävä maine’ virallisen vallan mielestä. En ole havainnut sellaista jota ei olisi syytä tuoda ihmisten tietoon. Kun valtamedia vaikenee niin on hyvä kun joku kertoo.
      Sinussa taitaa piillä sitä mistä linkki kertoo:
      http://vastavalkea.fi/2015/11/30/mina-olen-itsemurhaterroristi/

     • ” Minulle oli melkoinen yllätys, kun saavuin jonkun aikaa ulkomailla oltuani Suomeen ja huomasin, miten monet uskoivat Halla-Ahon propagandaa maahanmuuttajien tekemistä rikoksista, ja vaikka mies sai tuomionkin rasistisista kirjoituksistaan, suosio vain jatkui”

      Perustele valheesi, mitä propagandaa?
      Halla-Aho sai kyseenalaisen ”tuomion” poliittisen ajojahdin seurauksena.

      Tästä linkistä voit tarkistaa miten homma oikeasti meni:

      http://www.halla-aho.com/scripta/tuomiosta_ja_reaktioista.html

      Lue kokonaan ja lässytä sitten näitä valheitasi lisää jos on aihetta.

      ”Ja toisaalta monien tahojen on helppoa saada selville, mistä ip-osoitteesta klikkaus tulee, ja eiköhän esimerkiksi viranomaiset seuraa niitä klikkauksia ja mvlehti ja tukijansa itsekin”

      Mitä sitten, antaa seurata ihan rauhassa jos haluavat!

     • En minä ole väittänyt mitään linkeistäsi mv-lehden artikkeleihin valheiksi.

      Päinvastoin totesin, että MV-lehdenkin joissain artikkeleissa on siteeksi totta, jolla keinolla saadaan joidenkin mielestä uskottavaksi lehden selvä maahanmuuttovastainen propaganda.

      Minä olen lukenut sitä ’lehteä’ aivan tarpeeksi. Se ei mielestäni läheskään täytä journalistisen julkaisun kriteerejä.

      Jos sinä pidät Halla-Ahon tuomiota vääränä, se on ehkä sinun asiasi. Mutta tulkintasi ja kantasi tuomiosta on lain ja oikeuden kannalta varsin epäilyttävä.

      Halla-Aho on oikeudessa lainoppineiden asiaa harkittua saanut tuomionsa, minä (niinkuin, huomaa, lainoppineet tuomaritkin) pidän tuomiota aivan oikeana.

      Minä en missään vaiheessa ole pitänyt Janus Putkosen käsityksiä esimerkiksi Ukrainan kriisistä väärinä. Arvailusi minun kommenteistani Verkkomediaan jääkööt omaan arvoonsa.

     • Halla-Aho sai tuomionsa puhtaasti poliittisen painostuksen seurauksena, kaikki lainoppineet eivät MISSÄÄN tapauksessa pitäneet tuomiota oikeana!

      Jopa EFFI otti kantaa Halla-Ahon keissiin tällä hyvällä kirjoituksella:

      https://effi.org/blog/2009-09-09-Tapani-Tarvainen.html

      Halla-Aho:

      ”Kuten Tuomas Enbuske keskusteluohjelmassaan totesi, moni ihminen on tämän oikeusprosessin ansiosta saanut ensimmäisen kerran tietää islamin ja lapsiavioliittojen suhteesta. Ironista on, että ilman Kalskeen syytettä, jolla (nimellisesti) pyrittiin tukahduttamaan kysymyksen käsittely julkisuudessa, aihe ei olisi koskaan saanut tällaista julkisuutta. Tässä suhteessa järjestelmä, vanhaa sanontaa käyttäen, kusi nilkoilleen niin maan perusteellisesti.

      Hyviä blogi kirjoituksia aiheesta:

      https://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2012/06/09/jussi-halla-ahon-tuomio-on-perustuslain-vastainen/

      http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/sananvapauden-puolesta-ry-n-kannanotto-halla-ahon-tuomiosta

      http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/51428-halla-ahon-tuomio-sananvapauden-rajat-iholla

      ””…Halla-ahon juttu on kuin oppikirjasta kohdasta ’näin irrotat asiayhteydestä’.

      Halla-ahon blogikirjoituksesta lähtenyt oikeuskeissi on naurettava ja veronmaksajana tekisi mieli kysyä, että eikö ole parempaa tekemistä siellä oikeuslaitoksessa.”

      Juuri näin!

     • Mitä tulee Halla-ahon suhtautumiseen pakolaisiin niin se linja on ok mikä hänellä on. Mutta minua on kummastuttanut hänen kaksinaamaisuutensa, se, että hän KANNATTAA TTIP – SOPIMUSTA.
      Sitä on mahdotonta ymmärtää ja se tekee hänestä epäluotettavan.
      Onko hän sittenkin ns. kontrolloitua oppositiota kuten Soinikin????

     • Jos joku ei vieläkään ole huomannut, sanottakoon vielä kerran. Halla-Aho on niin pöljä, ettei hän huomaa, että hänen käyttämänsä kaava ’päätellä’ maahanmuuttajien ja muiden ’kansanryhmien’ rikollisuuden määriä on selvää rasismia.

      Niissä kaikissa kirjoituksissa mitä Halla-Aholta aikoinaan viitsin lukea kaavio oli tämä (muutaman kirjoituksen jälkeen lopetin lukemisen, pöljä, mikä pöljä):

      Joku herra tai rouva NN on joko tehnyt tai ainakin häntä syytetään jostakin rikoksesta. Tästä Halla-Aho ’päättelee’, että kaikki ’samaan ryhmään’, esimerkiksi ihonvärin tai uskonnon, tms. luokitteluperusteen mukaan kuuluvat ovat rikollisia.

      Ensiksikin koko ’päättely’ on väärä yleistys. Jos esim. jossakin valitussa numerojoukossa joku luku on esimerkiksi suuri, ei siitä voida päätellä, että kaikki muutkin joukon luvut ovat suuria, jossei ole tiedossa, miten lukujoukko on valittu.

      Toiseksi, kansanryhmien syyllistäminen tai syrjiminen yhden kansanryhmään kuuluvan käyttäytymisen perusteella on Suomen lainsäädännön mukaan jokseenkin yksiselitteisesti rasismia.

    • Asiaan liittyen tosiaan:

     5 PRINCIPLES OF JOURNALISM

     The core principles of journalism set out below provide an excellent base for everyone who aspires to launch themselves into the public information sphere to show responsibility in how they use information. There are hundreds of codes of conduct, charters and statements made by media and professional groups outlining the principles, values and obligations of the craft of journalism. Most focus on five common themes:

     Truth and Accuracy

     Journalists cannot always guarantee ‘truth’, but getting the facts right is the cardinal principle of journalism. We should always strive for accuracy, give all the relevant facts we have and ensure that they have been checked. When we cannot corroborate information we should say so.

     Independence

     Journalists must be independent voices; we should not act, formally or informally, on behalf of special interests whether political, corporate or cultural. We should declare to our editors – or the audience – any of our political affiliations, financial arrangements or other personal information that might constitute a conflict of interest.

     Fairness and Impartiality

     Most stories have at least two sides. While there is no obligation to present every side in every piece, stories should be balanced and add context. Objectivity is not always possible, and may not always be desirable (in the face for example of brutality or inhumanity), but impartial reporting builds trust and confidence.

     Humanity

     Journalists should do no harm. What we publish or broadcast may be hurtful, but we should be aware of the impact of our words and images on the lives of others.

     Accountability

     A sure sign of professionalism and responsible journalism is the ability to hold ourselves accountable. When we commit errors we must correct them and our expressions of regret must be sincere not cynical. We listen to the concerns of our audience. We may not change what readers write or say but we will always provide remedies when we are unfair.
     EJN members do not believe that we need to add new rules to regulate journalists and their work in addition to the responsibilities outlined above, but we do support the creation of a legal and social framework, that encourages journalists to respect and follow the established values of their craft.
     In doing so, journalists and traditional media, will put themselves in a position to be provide leadership about what constitutes ethical freedom of expression. What is good for journalism is also good for others who use the Internet or online media for public communications

 22. Obamalta teeskentelyn huippu — tekoitkulla yrittää saada jenkit luopumaan aseista…heh…ei taida onnistua. Maailmalla mies surutta tappaa ihmisiä eikä tippaakaan sure sitä. Voi voi…ei uskoisi ellei näkisi kuvia

  OBAMA’S CRYING FUELS SPECULATION IT WAS FAKED

  President employs tearful appeal to emotion in attempt to eviscerate Second Amendment
  Users on Twitter are speculating that Obama’s tears during a press conference on gun control were faked as a way to pander to the emotions of Americans on gun violence.
  http://www.infowars.com/obamas-crying-fuels-speculation-it-was-faked/

  Samaan aikaan sveitsiläinen kenraali kehottaa jokaista kansalaista hankkimaan aseen koska pian alkaa Euroopan hajomiskaaos ja siviilisodat
  Prior to the mass rape by Arab and North African migrants on New Year’s Eve, a Swiss Army general warned unchecked immigration, social dislocation and a crumbling economy will ultimately pitch Europe into civil war.

  http://www.infowars.com/swiss-general-urges-citizens-to-arm-themselves-in-response-to-social-unrest-and-economic-decline/

 23. ”Minä esitin sinulle sellaisia tietoja, jotka voit itse tarkistaa. Ja kuka tahansa muukin”

  Niin minä teinkin ja totesin että et puhunut totta!

  ”Katso mistä tahansa luotettavasta lähteestä, tulos on aina sama: Japanissa selvitetään ja tilastoidaan vakavat rikokset paljon paremmin kuin missään muussa väkiluvultaan niin suuressa maassa, ja aseita ei käytetä murhiin eikä tappoihin siellä oikeastaan ollenkaan. Kukaan ei käytä”

  Ihanko totta?

  https://keycaptchaured.files.wordpress.com/2011/07/liar-pants-on-fire2.jpg?w=901

  Ai niin Yakuzahan tunnetusti tappaa uhrinsa joko ritsalla ampumalla, kutittamalla tai kaatamalla kohteen päälle 3kg suklaakonvehteja jolloin uhri kuolee hengenvaaralliseen makeahimoon!

  Lueppa ja viisastu satusetä miten asiat oikeasti ovat.

  Jooh eihän siellä ketään ammuta:

  http://factsanddetails.com/japan/cat22/sub147/item1787.html#chapter-2

  http://www.japantoday.com/category/kuchikomi/view/was-kyotos-gyoza-king-shot-dead-by-a-chinese-hit-man

  http://www.stippy.com/japan-news-and-media/a-yakuza-war-has-started-in-central-tokyo/

  http://www.tokyoreporter.com/2015/10/07/yakuza-shot-and-killed-at-nagano-onsen/

  http://www.tokyoreporter.com/2012/02/14/police-release-photo-of-suspect-in-gangster-shooting-at-dennys-in-chib/

  ”Asetta voi korkeintaan jollekin rikolliskaverilleen näyttää, tuskin edes sitäkään koska on suuri vaara että kaveri käräyttää, että toisella on ase ja silloin häkki aina heilahtaa”

  Ehkä on parempi että et kommentoi ammattirikollisuuteen liittyviä asioita millään muotoa. Olet nimittäin täysin pihalla koko aiheesta!

  Ja sitten tämä itsemurha juttu.

  Sanoit:

  ”Monesta luotettavasta lähteestä voit selvittää, että Suomi oli maailman itsemurhatilastojen absoluuttinen ykkönen vuosikymmeniä. Suurien melko onnistuneiden kampanjoiden avulla tästä kärkitilasta on onneksi päästy viime vuosikymmeninä alas, alemmaksi kuin Japani, toivottavasti trendi jatkuu. Japania en muista nähneeni aivan absoluuttisena ykkösenä koskaan”

  Semmoista sinun ”luotettavaa” lähdettä ei ole koko universumissa jossa tuollaisia satuja todennettaisiin!

  Suomi ei ole koskaan ollut absoluuttinen ykkönen itsemurhissa.

  http://www.findikaattori.fi/fi/10

  Eniten itsareita v. 1990. Tuolloin niissä oli hetkellinen harvinaisen korkea piikki joka laski hyvin pian alas eikä koskaan ole palannut.

  Tuolloinkaan Suomi ei ollut ykkösmaa vaan hetkellisesti kolmas tai vielä alempi riippuen tilastosta jota käytetään.

  Japani sen sijaan oli vuoden 2008 tilaston(Who) mukaan kehittyneiden teollisuusmaiden ykkönen itsemurhissa:

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_valtioista_itsemurhien_m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4n_mukaan

  Niin kuin voit itse todeta Japanin yllä listassa ei ole ainoatakaan kehittynyttä teollisuusmaata.

  Uusimman listankin mukaan se on kakkosena Korean jälkeen.

  Se niistä sinun ”luotettavista lähteistä”!

 24. Lukaisin yhdestä linkittämästäsi uutisesta:

  — —

  The NPA said there were 45 shooting incidents in Japan in 2011, up 10 from the previous year, of which 32 involved associates of organized crime groups, an increase of 15. Police seized 426 guns last year, taking 121 of them from gangsters, the agency said. [Source: Kyodo, March 1, 2012]

  Between 1991 and 1998, there were 21 shooting attacks against cooperate executives believed to be yakuza-related .In 1993 a bank official with a now bankrupt Hanwa bank in Osaka bank was gunned down outside his home. A year later an official with Sumitomo was found with a gunshot wound in his head in an apartment. The fatal shooting of the Nagoya branch manager of Sumitomo Bank in September 1994 and many other cases remain unsolved.Even in cases in which suspects were arrested, police could not pin the crimes on anyone. The failure of law enforcement officials to solve the cases has fueled a fear that people who go against gangs must do so at their own peril.

  In 1997, the second most powerful man in the yakuza, Masuru Takumi, was murdered in a Kobe hotel café. The same year, the head of a 800-member subsidiary within the Yamaguchi-gumi was gunned down in a crowded hotel café in Tokyo. A bystander sitting at the next table was also killed.

  According to the National Police Agency, armed crime committed by organized crime members peaked with 112 cases in 2002, with 104 cases in 2003, 85 in 2004, 51 in 2006 and 36 in 2007. The number of handguns seized from places linked with gangs has also declined after 2002. In 2007, there were 42 shooting incidents involving gangsters, killing 13, an increase from 11 a year earlier, The police seized 231 hand guns from gang members in 2007, up 27 from a year earlier. There were three reported gang wars in 2007, with 12 shootings relate to them, up from no wars in 2006.

  http://factsanddetails.com/japan/cat22/sub147/item1787.html#chapter-2

  Että se siitä. *Juuri niinkuin kirjoitin, mistä tahansa luotettavasta lähteestä voit lukea, että rikollinen aseiden käyttö on saatu Japanissa melkein kokonaan lopetettua.*

  Etkö ymmärrä lukemaasi, mitä itse siteeraat?

  Yritä vähän ymmärtää minkälainen luku tuo esimerkiksi Suomeen verrattuna. Ja Yhdysvaltoihin verrattuna …

  Muutama kymmenen aseen käyttöä. Ja se muutama kymmenen aseiden käyttöä on kansallinen suuri uutinen.

  Vertaa tätä lukuihin, mitä tässä keskustelussa puheena olevassa maassa tapahtuu aseiden kanssa.

  Ja lopeta turha inttäminen asiasta, jonka jokainen voi tarkistaa varsin vähällä vaivalla. Kertaukseksi:

  ”armed crime committed by organized crime members peaked with 112 cases in 2002, with 104 cases in 2003, 85 in 2004, 51 in 2006 and 36 in 2007. The number of handguns seized from places linked with gangs has also declined after 2002. In 2007, there were 42 shooting incidents involving gangsters,…”

  • En tunne tilastoja ja otan kantaa itsemurhakysymykseen historian pohjalta.
   Japani on tunnetusti ’harakirimaa’ ja kamikatzelentäjät sodissa ovat olleet heidän kuuluisia itsemurhapommittajiaan. Kulttuurissa on ollut paljon samaa kuin Lähi-idässä: kaikki tai ei mitään vaikka henki menisi. Arabit ja myös sionistipankkiirit tekevät herkästi itsemurhia kun kunnia menee. Pankkiirien keskuudessa oli jokin aika sitten valtava suisiidiaalto.
   Kyse on aggressiivisuudesta joka kääntyy itseä vastaan tai narsismista joka ei nöyrry.
   Oma käsitykseni on, että japaniaiset eivät olisi tästä juurikaan muuttuneet sillä geeni- ja ympäristötekijät eivät ole miksikään muuttuneet.

 25. ”Että se siitä. *Juuri niinkuin kirjoitin, mistä tahansa luotettavasta lähteestä voit lukea, että rikollinen aseiden käyttö on saatu Japanissa melkein kokonaan lopetettua.”

  Eihän siinä niin väitetty miten sanoit:

  ”aseita ei käytetä murhiin eikä tappoihin siellä oikeastaan ollenkaan. Kukaan ei käytä”

  Kukaan ei KÄYTÄ???

  On totta että välillä siellä on ollut pitkiäkin taukoja klaanien välisissä yhteenotoissa mutta on lapsellista väittää tuommoisia satuja mitä esität!

  Mihin unohtui tämä tuoreempi tapaus?? Muitakin on mistä lehdistö ei ole kertonut.

  http://www.tokyoreporter.com/2015/10/07/yakuza-shot-and-killed-at-nagano-onsen/

  Lisäksi Japanissa odotetaan juuri nyt veristä uutta sotaa:

  http://www.usatoday.com/story/news/world/2015/10/24/japan-yakuza-organized-crime-gangs-violence/74338418/

  ”Yritä vähän ymmärtää minkälainen luku tuo esimerkiksi Suomeen verrattuna” Niin
  kysynkin sinulta kuinka monta Suomalaista järjestäytyneen rikollisuuden edustajaa tapettiin viime vuosina?

  Entäpä milloin viimeksi Suomessa rikollisliigat tappoivat kranaateilla kohteensa??

  ” Fukuoka Prefecture killed a former gang leader’sueharu Matsunga, former head of the Kyushu Seido-kai gang—and his brother Seiji Oka. The explosion was caused by grenades”

  Heh! Eipä taida kovin yleistä olla täällä Suomessa.

  Et kommentoinut niitä ”itsemurha satujasi” millään tavaalla? No ymmärrän kyllä miksi.

  Paha kommentoida kun jää valehtelusta kiinni!

  Tunnut muuten jotenkin tutun oloiselta, tulee mieleen nämä muutama sankari jotka kävivät verkkomedian puolella satuilemassa omia valheitaan ja yrittivät hyökätä verkkomedian kommentoijia sekä Janus Putkosta vastaan!

 26. Suomessa tapetaan väkilukuun suhteuttuna melko paljon enempi ihmisiä kuin Japanissa. Etsi lukumääriä itse netistä.

  Järjestäytynyttä rikollisuutta Suomessa ei juurikaan ole, siinä olet aivan oikeassa, enkä minä ole väittänytkään sellaista olevan.

  Väkilukuun suhteuttuna Japanissa surmataan aseilla todella vähän ihmisiä. Vertaa lukumäärää erityisesti Yhdysvaltojen lukuun.

  Huomaa, että sait omalla haullasi aivan samat tulokset, kuin mistä minä kerroin. Siinä mielessä tästä keskustelusta saattoi sittenkin olla jotain hyötyä.

 27. En sanonut että Suomessa ei olisi järj. rikollisuutta vaan että he surmaavat täällä harvoin toisiaan.

  Japanin alhaiset murhaluvut eivät selity tiukalla ase kontrollilla vaan kulttuurisilla, historiallisilla ja uskonnollis/filosofisilla tekijöillä.

  Itse asiassa niissä maissa joissa on hyvin tiukka tai absoluuttinen aselaki surmataan suhteellisesti eniten ihmisiä!

  Lue nämä kaksi:

  http://nra.fi/tutkimus-vakivaltarikollisuuden-ja-aseiden-maaran-korrelaatiosta/

  http://www.gunfacts.info/gun-control-myths/guns-in-other-countries/#note-99-43

  Ai samat hakutulokset??

  Miksi et sitten lähettänyt niitä tänne??

 28. No, jos pidät nra n juttuja vakavasti otettavina ja ns. ’luotettavina lähteinä’ … Sinua itseäsi on melko vaikea ottaa vakavasti.

  Vai oliko viittaukset Suomen kivääriyhdistyksen sivuille tarkoitettukin vitsiksi?

  En postannut kaikkia mahdollisia linkkejä tänne, siksi että hakisit itse tietoa, arvioisit itse tietojen luotettavuutta. Olen vanha opettaja ja ’kasvatukselliset päämäärät’ pullahtaa silloin tällöin päälle.

  Jos sinun kummin kaimasi on joltakulta kuullut, että hänen kummin kaimansa on käynyt Japanissa ja sanonut siellä hevosmiesten tietotoimiston kertoneen asioiden olevan niin tai näin, kannattaa ensin tarkistaa niiden tarinoiden paikkansa pitävyys, ennenkuin alkaa postaamaan niitä kuulopuheita verkkoon omaksuminaan omina mielipiteinään.

  • Olen seurannut kädenvääntöäsi Diabolikin kanssa jonkun verran ja siksi tämä.
   Ihmettelen kun välillä olet asunut vuosia Japanissa ja nyt sanot olevasi vanha opettaja…?
   Jotain on pielessä. Eikä minusta käsityksesi asioiden todellisesta laidasta ole oikein vakuuttava, sorry vaan… ja olet monasti kommentoinut aika oudolla tavalla puolustellen vääryyttä…

   • Minä olen opettanut monissa oppilaitoksissa, ja varsin vähän peruskoulussa tai lukiossa. Pääosin yliopistossa.

    • no täällähän voi väittää olevansa vaikka professori
     vähän kummallista kun sitä pitää korostaa ? ei titteli mitään todista, asia mitä esittää puhuu… ihan professoritasoa myöten on maa tulvillaan pelkkiä bessewissereitä

  • ”No, jos pidät nra n juttuja vakavasti otettavina ja ns. ’luotettavina lähteinä’ … Sinua itseäsi on melko vaikea ottaa vakavasti”

   Nra:n juttuja??

   Oletko sokea vai etkö osaa lukea?

   Many people think that nations with more firearms will have more murder and that banning firearms will reduce murder and other violence. This canard does not comport, however, with criminological research in the U.S. or elsewhere. An extensive study that one of us (Kates) recently published with Canadian criminologist Gary Mauser confirms the negative results of two large-scale international studies over the past 15 years. (“Would Banning Firearms Reduce Murder and Suicide: A Review of International Evidence,” Harvard Journal of Law & Public Policy, vol. 30, pages 651-694.) These studies compared data from a large number of nations around the world. There were no instances of nations with high gun ownership having higher murder rates than nations with low gun ownership

   Katso idiootti tämä kuvaaja:

   http://www.gunfacts.info/wp-content/uploads/2013/09/GUNS-IN-OTHER-COUNTRIES-Firearm-Ownership-and-Homicides-Rates-per-Country.png

   Osaat varmasti lukea kuvaajan alta mikä on lähde!

   Joo nra juttuja tosiaan…..

   ” Jos sinun kummin kaimasi on joltakulta kuullut, että hänen kummin kaimansa on käynyt Japanissa ja sanonut siellä hevosmiesten tietotoimiston kertoneen asioiden olevan niin tai näin, kannattaa ensin tarkistaa niiden tarinoiden paikkansa pitävyys, ennenkuin alkaa postaamaan niitä kuulopuheita verkkoon omaksuminaan omina mielipiteinään”

   Niin mitenhän se todellisuudessa meni?

   Sinä esitit Japanissa lähes mahdoton hankkia aseita.

   Minä todistin yhtä helppoa kuin missä tahansa kunhan fyrkkaa löytyy!

   Sinä esitit että Japanissa ei ammuta koskaan juuri ketään eivätkä muka Yakuzan jäsenetkään ammuskele saatikka uskalla omistaa asetta??????

   Minä todistin, TÄYTTÄ HÖLYNPÖLYÄ KYSEISET VÄITTEET!

   Yakuza on menneen vuodenkin aikana surmannut ampumalla ihmisiä ja tällä hetkellä kokoavat rivejään ja hankkivat aseita lisää!

   Lisäksi iskuissa käytetty kranaatteja, pommeja ym. armeijakamaa!

   Ainut kuka tässä näitä kuulopuheita ja satutarinoita postailee olet SINÄ!

 29. No, niinkuin omissasikin siteeraamisissasi lähteissäsi vastaansanomattomasti mainitaan, Japanissa ammutaan vuosittain vain muutama kymmenen ihmistä. Vertaa tätä lukua Yhdysvaltoihin, suhteuta väkilukuun.

  Eikä ole mitään todisteita siitä, että Japanin Yakuza olisi hankkimassa ampuma-aseita lisää. Yakuza on päinvastoin suurissa vaikeuksissa, ja häviämässä sotansa virkavaltaa vastaan.

  Jos Suomessa ammutaan vuosittain pari ihmistä, päästään väkilukuun suhteutettuna jo sillä suunnilleen samaan. Laske itse; olen joskus opettanut matematiikkaakin, se vaihde pullahti nyt päälle ;=). Se pari ihmistä taisi kuolla Suomessa ammuttuna muuten jo tällä viikolla.

  nra on aseita propagoiva järjestö, samantyyppinen kuin Yhdysvaltojen vastaava. nra n kirjoituksia tuskin sinäkään voit ottaa vakavasti.

 30. Jätit siis lukematta lähettämäni linkit joissa asia todennettiin??

  Miksi jankutat Nra:sta vaikka kyse on monista suurista kansainvälisistä tutkimuksista??

  Katso nyt uudestaan tämä kuvaaja ja lue tekstit asen alapuolelta.

  http://www.gunfacts.info/wp-content/uploads/2013/09/GUNS-IN-OTHER-COUNTRIES-Firearm-Ownership-and-Homicides-Rates-per-Country.png

  Tällä ei ole mitään tekemistä nra:n kansa!

  ”Eikä ole mitään todisteita siitä, että Japanin Yakuza olisi hankkimassa ampuma-aseita lisää. Yakuza on päinvastoin suurissa vaikeuksissa, ja häviämässä sotansa virkavaltaa vastaan”

  Näin tapahtuu vain vilkkaassa mielikuvituksessasi!

  Yakuza on soluttautunut niin voimakkaasti koko Japanin yhteiskuntaan että sitä ei koskaan saada sieltä tuhottua!

  Tuossa yhdessä lähettämässäni linkissä todettiin että ovat hankkimasa aseita lisää ja kokoamassa uusia iskujen tekijöitä riveihinsä mutta sinähän et ”opettajana” edes osaa lukea!!

  • No vielä kerran:

   Niinkuin itsekin siteeraamisissasi lähteistä vastaansanomattomasti ilmenee, Japanissa ammutaan vuosittain vain muutama kymmenen ihmistä. (Ja tämä asia on aivan yleisesti tiedossa kaikilla niillä, jotka vähänkään seuraavat Japanin asioita.)

   Sinusta se luku saattaa näyttää suurelta, mutta muista, että Japanissa on noin 120 miljoonaa ihmistä.

   Vertaa tätä lukua Yhdysvaltoihin, suhteuta väkilukuun. (Yhdysvalloissa kuolee pelkästään vahingossa, aseita ladattaessa yleensä enemmän.)

   Tietoja Yhdysvalloista löydät varmasti, kun viitsit etsiä.

   Ja sekin muutama kymmenen on japanilaisten mielestä aivan liikaa…

   Jossei mene perille, minä ainakin lopetan tähän. (Saat jatkaa yksin inttämistäsi niin kauan kuin haluat.)

 31. ”Niinkuin itsekin siteeraamisissasi lähteistä vastaansanomattomasti ilmenee, Japanissa ammutaan vuosittain vain muutama kymmenen ihmistä. (Ja tämä asia on aivan yleisesti tiedossa kaikilla niillä, jotka vähänkään seuraavat Japanin asioita.)

  Niin kuka totesi aiemmin.

  ” ja aseita ei käytetä murhiin eikä tappoihin siellä oikeastaan ollenkaan. Kukaan ei käytä.

 32. ” ja aseita ei käytetä murhiin eikä tappoihin siellä oikeastaan ollenkaan. Kukaan ei käytä.”

  Kukaan ei käytä juuri ollenkaan. Väkilukuun suhteutettuna määrä on todella pieni.

  Ja pitää ottaa huomioon vielä sekin, että lähes kaikki murhat ja tapot aseilla on Japanissa järjestäytyneen rikollisuuden tekemiä. Edes järjestäytynyt rikollisuus ei Japanissa käytä juuri ollenkaan aseita.

  Aseiden hinta pimeillä markkinoilla saattaa todellakin olla nyt hyvin alhainen. Niinkuin yksi Yakuza oli sen yhden linkittämäni artikkelin mukaan sanonut, ’aseiden säilyttäminen on nyt kuin pommin säilyttämistä’. Pommista kannattaa yrittää päästä eroon, hintaan mihin hyvänsä.

 33. Väkilukuun suhteutettuna määrä on varsin alhainen mutta se ei sulje pois sitä tosiasiaa että niitä välillä käytetään ja hyvin verisesti!

  Aseiden hinta ei ole alhainen vaan ennätyslukemissa siellä nyt, jo tavallinen 38. revolveri maksaa 10000$!

  BWT, tuossa eräässä linkissä sanottiin että Japanin poliisilla ei ole mitään tarkkoja datoja siitä kuinka paljon siviilejä on kuollut Yakuza klaanien välisissä sodissa! Taisi olla muuten sinun itsesi lähettämästä sivulta löytynyt linkki, oliko nyt se Jake adelstein tai joku??

  Entäpä Kiinalaisten ja Taiwanilaisten rikollisorganisaatioiden tekemät surmat Japanissa.

  Näistäkin oli mainintaa lähettämässäsi sivustossa kun luki stoorin osa 2.

 34. No aseiden hinnasta ei ole mitään takeita. Sinäkös niitä olet sieltä ostanut? Toisessa linkissähän väitettiin, aseet on halpoja.

  Japanin poliisi tietää varsin hyvin, miten monta siviiliä Japanissa kuolee. Poliisi on tappojen ja murhien selvittelyissä varsin tehokas.

  Yakuzaa alettiin riisua aseista tosissaan juuri siksi, että Yakuzien välisissä keskinäisissä yhteenotoissa kuoli sivullisia.

  Olemme päässeet yhteisymmärrykseen siitä, että suhteutettuna väkilukuun Japanissa surmataan aseilla väkilukuun nähden hyvin vähän ihmisiä.

  Olen tyytyväinen keskusteluun, vaikka välillä olin jo ’menettää uskoni’, että ottaisit asiasta tosiasia tiedot vastaan.

 35. Ei väitetty vaan kerrottiin tapahtumista 1990-1997 kuinka aseiden hinta putosi tuona aikana ja myynti kasvoi räjähdysmäisesti! Opettele lukemaan puusilmä!

  ”Olemme päässeet yhteisymmärrykseen siitä, että suhteutettuna väkilukuun Japanissa surmataan aseilla väkilukuun nähden hyvin vähän ihmisiä”

  Onko kukaan jotain muuta väittänytkään?

  Sinun ”tosiasiat” ei kiinnosta minua, olet jo osoittanut minkälainen satujen kertoja olet!

  Kirk Spitzer, USA TODAY:

  TOKYO — Japan is bracing for war.

  Not with other countries, but with the nation’s notorious gangsters.

  Today, local news media report that yakuza groups are beginning to stockpile weapons and recruit members to carry out potential hits

  ”However, there are no statistics on the number of civilians killed or injured in the violence.

 36. Kopioin alle sivuston korjauspäivityksessä kadonneita kommentteja. Pahoittelut ongelmista.

  Truth_hunter kirjoitti 8.1.2016 klo 21:44:

  Kaikki nämä sodat jotka ’pehmeä imperiumi’ on käynyt ovat olleet mahdollisia vain siksi, että pankkirimafia on niitä rahoittanut ja kerännyt niillä valtavat voitot itselleen. Ja jo ennen näitä mm. Napoleon soti sen rahoilla ja katkerana katui Helenan saarella vankeudessa että oli antanut mafian huijata itseään.

  Suosittelen Jacques Pauwelsin artikkeleita
  Jacques R. Pauwels is historian and political scientist, author of ‘The Myth of the Good War: America in the Second World War’ (James Lorimer, Toronto, 2002). His book is published in different languages: in English, Dutch, German, Spanish, Italian and French. Together with personalities like Ramsey Clark, Michael Parenti, William Blum, Robert Weil, Michel Collon, Peter Franssen and many others… he signed “The International Appeal against US-War”.
  Hitler’s Failed Blitzkrieg against the Soviet Union. The “Battle of Moscow” and Stalingrad: Turning Point of World War II
  http://www.globalresearch.ca/70-years-ago-december-1941-turning-point-of-world-war-ii/28059
  The Myth of the Good War: America in World War II
  60 Years Ago, February 13-14, 1945: Why was Dresden Destroyed
  http://www.globalresearch.ca/the-myth-of-the-good-war-america-in-world-war-ii/17515
  Why America Needs War
  http://www.globalresearch.ca/why-america-needs-war/5328631
  http://www.globalresearch.ca/author/jacques-r-pauwels

  Enemmän kiinnostuneelle
  May 1945: Nazi Germany Surrenders, But… on May 7, 8, or 9?
  http://www.globalresearch.ca/may-1945-operation-sunrise-nazi-germany-surrenders-but-on-may-7-8-or-9/5334299
  History of World War I: 100 Years Ago, May 1915: Italy Goes to War – Why?
  http://www.globalresearch.ca/history-of-world-war-i-100-years-ago-may-1915-italy-goes-to-war-why/5452553
  World War I: “Flander’s Fields,” 1915-2015: Whence the Poppies?
  http://www.globalresearch.ca/world-war-i-flanders-fields-1915-2015-whence-the-poppies/5446828
  World War I: The 1914 Christmas Truce
  http://www.globalresearch.ca/world-war-i-the-1914-christmas-truce/5421076

  *******************************************************************************

  Seppo Raittila kirjoitti 8.1.2016 klo 22:06 | vastauksena käyttäjälle Truth_hunter:

  Eikö IPU ole ilman yhteistyötä melko pieni…?

  Pankkiirit. – Onko IPUssa huomioitu, että eräs oleellinen, mihin kannattaisi panostaa, on mielikuvien muuttaminen rahasta: että se ei ole nykyisessä rahasysteemissä vain neutraalia, vaan väline maailman kokonaisvelka-asteen kasvattamiseen ja sitä kautta vallan ja hyvinvoinnin siirtoon eliitille… Eikä pankeissa ole kuin pieni osa siitä rahasta mitä tiliotteiden mukaan on. Noin jo pelkästään ”heti nostettavissa olevien” varojen suhteen.

  Toiseksi kouluopetukseen tulisi kiinnittää huomiota.
  Tässä ne 53 myönnettyä false flagia: http://www.washingtonsblog.com/2015/02/x-admitted-false-flag-attacks.html (+ isoimpien tavoitteiden ajamiseen tarvitaan vähitellen monta pientä – ja uusimmista asioista kerrotaan vasta liian myöhään)
  Monesti terrorismin oppikirja ei sisällä edes monia avainsanoja nykyaikaan, kuten valtioterrori.

  Tilanne on hankala, koska perusopetus ja valtamedian uutisoinnit ehkä sivuasioina… mutta eivät ilmeisesti koko EU:ssa korosta pääasioina perusasioita, kuten

  1) USA on onnistunut systemaattisesti pitämään sotarikolliset johtajansa kv. oikeuden piiristä poissa, huolimatta siitä että nyt on jo kohtuullisesti sisäpiiritietoa siitä, miten USA junaili Jugoslavian hajoamissotia ja niistä alkaen laittomia, Venäjän eristämistä tavoittelevia vallankumouksia ja hyökkäilyjään. – Nuo ovat todellisia uutisia, olivatpa ne sitten jonkin uutistoimiston kriteereillä ajankohtaisia tai ei.

  2) USA on nykyisellään malliesimerkki poliisivaltiosta, mutta missä sitä nimitystä valtamedia käyttää?
  Obama on lennokki-iskuissa ja monessa muussa pahempi kuin edeltäjänsä.
  Tässä uusin: http://www.infowars.com/75-times-obama-broke-law-during-presidency/

  3) USA:n omat oikeusistuimet ovat todenneet päätöslauselmissaan raskauttavia mm. JFK:n murhasta (todennäköisesti salaliitto eikä vain yksittäinen mies ampujana) ja Robert Kennedyn murhasta (salaliitto, syyllisenä oma valtio).
  Ja murhien motiivit ovat ilmeiset.
  Esim. JFK ilmoitti 7 päivää ennen murhatuksi tulemistaan aikovansa paljastaa USA:n salaisen hallituksen.
  Looginen johtopäätös: jo pelkästään siksi koska paljastusta ei ole vieläkään tehty, ja USA:n käytös on mitä on, niin se on edelleen vallassa.

  4) On kyllä hurja Yhdysvaltain hyökkäilyjen kartta Toisen maailmansodan jälkeen… Mutta oleellista nykyisyydessä on, että Turvallisuusneuvosto ei toimi rauhanvälineenä enää.
  Valtamedia ei uutisoi siitä kun USA lähtee kulloiseenkin hyökkäykseensä ilman Turvallisuusneuvoston hyväksyntää.
  (Kylmän sodan aikaan se piti suurvaltojen suurimmat hyökkäyshalut kurissa, koska sen pysyvillä jäsenillä on Veto-oikeus… Asia, joka valitettavasti alkaa ilmeisesti jo monilta unohtua ja siksi Putin äskettäin siitä huomautti.)

  Niinpä jonkinlainen oikeutuksentapainen täytyy hankkia false flageilla tms. Eli ne ovat erittäin tärkeitä aiheita nykyään.

  Ja koska niitä ei ole kunnolla valtamediassa käsitelty, eivät tavikset esim. vanhemman tai nuoremman Bushin nähdessään ajattele, että ”siinä on sotarikollinen”, vaan jotain ympäripyöreämpää ja jotenkin vielä kunnioitettavaakin.

  Kuinka monta maata Yhdysvaltain pitää tuhota kylmän sodan loppumisesta eli suuresta rauhanmahdollisuudesta alkaen ennen kuin valtamedian uutisoinnin sävy muuttuu?

  Ihmisten tulisi oppia myös vaatimaan pidempiä, kunnolla taustoitettuja uutisia.
  Se tehdään toistaiseksi varmimmin vain olemalla tukematta valtamediaa jne.

  • Juuri tuo ja vastaavat Suomen valtamedian vaikenemat haastattelut mielessäni olivat, kun äskettäin tässä ketjussa Putinia kommentoin.
   Mielelläni lukisin, mitä mieltä olette Putinin sanomista ja vaikutelmistanne hänen luonteestaan.
   Vai ajatteletteko, että hänen luonteestaan on erittäin vaikea saada selvää?
   Asiallista olisi tässä yhteydessä tietysti myös kommentoida Putin- ja putinismi-kirjallisuutta. (Putinismi – siis miksi Putinia kannatetaan yms.)
   Onhan sitä suomeksikin… (Ehkä jopa niin että voimme pitää sitä melkein hyvänä?)

   Suomessa Putin on toki monelle vastenmielinen. Mutta hän on neuvonantajineen joka tapauksessa suurin julkinen vastavoima USA-johtoiselle liittoumalle.
   (Salaisista taustajärjestöistä ja sodista en juurikaan kommentoi kommenttiosastoissa.)
   Hänellä on myös harvinaisen laajat valtaoikeudet Venäjän sotavoimien käskyttämisessä, ydinaseiden käyttö mukaan luettuna. (Tosin en usko, että hän niitä käyttää.)

 37. KADONNEITA KOMMENTTEJA
  ************************************
  sepporaittila
  8.1.2016 at 13:22
  Kannattaisko JO palata blogin hyvään aiheeseen?
  Japani on ollut USA-johtoisen liittouman taustatahojen myötäilijä (vrt. mm. sen älyttömän suuri, aina kasvava valtionvelka). Mutta oleellistahan tuossa teidän väittelyssänne on blogistin aiheen kannalta vain kysymys, onko Japani irtautumassa – yleisesti hyväksyttyyn kielenkäyttöön mukautuneesti sanoen – USA-johtoisesta liittoumasta vai ei.
  Niin tai näin, kysymys on kokonaisuuden näkökulmasta melko pieni!
  Puhumattakaan esimerkiksi sen meille oleellisen kannalta, kannattaisiko Suomen etääntyä USA-johtoisesta liittoumasta. Ja miten suhtautua niihin blogistin mielenkiinnon kohteena oleviin pehmeisiin keinoihin, joilla kansanenemmistöjen mielipiteitä ja toimintatahtoa muokataan.
  (Tulisiko muuten subliminaaliset viestit luokitella pehmeiksi vai koviksi keinoiksi?)

  IMPERIUMIN PEHMEÄT PUOLET
  Siis vakoilu, sensuuri, salainen tarkoitushakuinen näkyvyyden määrän säätely (Facebook), propaganda, erityisesti disinformaatio, jossa 80-90% totta mutta loppu pahasti vääristynyttä siten että se ohjaa vastaanottajien KONKREETTISTA KÄYTÖSTÄ haluttuun suuntaan…
  Ja noihin liittyvät false flagit, joita eliitin omistamat valtamediat eivät koskaan pidä päänäkökulmina esim. terroritekoihin. Vaikka olisi syytä.
  53 myönnettyä false flagia: http://www.washingtonsblog.com/2015/02/41-admitted-false-flag-attacks.html
  http://www.washingtonsblog.com/2015/11/the-first-question-to-ask-after-any-terror-attack-was-it-a-false-flag.html

  Ja vielä muistutus perusasioista: http://www.washingtonsblog.com/overview-for-new-readers

  ONKO USA-JOHTOISEN JOUKKUEEN TOTEUTTAMA VAKOILU JA SENSUURI OLLUT VIIME VUOSINA OLEELLISIMPIA ASIOITA…?
  – Valtamedian sensuuri on ollut oleellinen niihin vaikuttaja, jotka seuraavat vain valtamediaa. Ja kyllä Facebook myös harjoittaa joissain asioissa ehdotonta sensuuria.
  Ja toki Facebook ehdottominta sensuuria pehmeämmin keinoin vähentää oleellisten uutisten näkyvyyttä, mm. Fukushimasta.

  Mutta Ahto kirjoittaa ehdottomammin: ”Tiedon saanti on imperiumin tukipylväitä. Perinteisen, mutta modernein menetelmin ja välinein toimivan tiedustelun täydentäjänä internetistä on muodostunut aivan omaa luokkaansa oleva tiedon lähde. Sadat tai kohta kai tuhannet miljoonat ovat joutuneet riippuvuussuhteeseen pienten teknisten välineidensä kanssa ja luovuttavat vapaaehtoisesti tietojaan sellaisille firmoille kuin Facebook, Google ja Amazon. Kurkkimassa on tällöin myös Yhdysvaltojen ”kansallinen turvallisuusvirasto” eli NSA. Tätä kautta Yhdysvalloista on kehittynyt ennennäkemätön globaali valvontavaltio — pehmeän imperiumin piirre sekin.

  Pehmeisiin joskin pinnan alla usein säälimättömän koviin välineisiin kuuluvat myös – – – ”

  Siis Ahdon mukaan USA-johtoisen liittouman pinnan alla kovia välineitä ovat Google, Facebook yms.

  Tuohon kannattaisi ottaa kantaa.
  Varsinkin, jos käyttää muita selaimia kuin Googlea ja liikkuu netissä paikoissa, joita Google ei löydä. Siis Tor-selaimen ja muiden varotoimenpiteiden avulla.

  Mielestäni kuitenkin jo pelkästään Googlen ja Facebookin perusteella on moninkertaiset perustelut siihen, että Suomen tulisi etääntyä USA-johtoisesta liittoumasta.
  OLEELLISIN KYSYMYS on siis se, MITEN SAAMME NE MM. SUOMEN KANSAN ENEMMISTÖN TIETOON.
  (Eikä niiden raskauttavuutta vähennä se, vaikka pidettäisiinkin totena, että Venäjä olisi järjestänyt sotilaitaan Krimin tueksi! – Todisteita tosin en ole löytänyt.)

  Perinteinen akateeminen ja humanistinen uskomus lienee se, että kaikki olisi hyvin, jos vain ihmisillä olisi riittävästi tietoa…
  Itse uskon, että em. disinformaation käsite on oleellinen. Ja olemassa olevan Google-tiedon järjestäminen julkisuuteen ja kunnollinen tärkeysjärjestäminen on nykyisin ykkösasia.
  Koska massat käyttävät vain googlea ja voivat itse tarkistella asioita.

  ESIMERKKI
  ”Hopalong 4.1.2016 at 12:58
  Eri kieliset Sputnik-sivustot ovat Venäjän valtion ylläpitämiä propagandavälineitä. Niiden pääasiallinen tarkoitus ei ole totuuden kertominen, vaan valtion agendan edistäminen. Totuuteen ne suhtautuvat varsin pragmaattisesti, toisin sanoen, sen kanssa ei ole niin nuukaa.”

  Erityisen tietämättömät, trollit ja Suomen puolustusvoimat, mukaan lukien anonyymisti toimivat infosotilaat voivat kirjoittaa noin.
  Lähes 100% tapauksista he eivät myöskään perustele väitteitään.

  (TAUSTAA: http://vastavalkea.fi/2015/10/17/sata-virkamiesta-infosodan-oppiin/ – Googlella ei jostain syystä enää helposti löydä asiasta mitään vaikka esim tämä on vielä netissä: http://yle.fi/uutiset/suomi_vastaa_informaatiosotaan__kouluttaa_sata_virkamiesta_tunnistustoimiin/8385264. Oliko tämäkin liikaa Aamulehdelle kun löytyy enää Googlen välimuistista: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0qXLuI0mArgJ:aamulehdenblogit.ning.com/xn/detail/2119722:Comment:1536655%3Fxg_source%3Dactivity+&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&client=opera)

  Aito totuuden etsijä toimii tietysti ainakin näin, jos pitää eri Venäjän tiedotussivustoja ja niitä ajoittain toistavia läntisiä sivustoja epäilyttävinä:

  ”Etsin siis Lännestä riippumattomia tahoja oleellisista aiheista, vertaan niiden infoja venäläisiin infoihin.
  Esimerkiksi Putin voi puhua totta, vaikka joissain kohdin Putin-kirjallisuudessa hänet olisi todistettu ahneeksi ja / tai julmaksi.
  Ovathan johtajat yleensäkin sellaisia.
  Kuten vaikkapa Gorbatshovin julmuudesta selviää kirjasta Sokea kelloseppä.
  Lännestä on helppo löytää pahempia tapauksia kuin nuo kaksi…”

  Naton ja muunlaisen USA-johtoisen liittouman toiminta on helppo todistaa pelkästään läntisin lähtein huomattavasti maailmalle vahingollisemaksi kuin Venäjän, CSTO:n ja mahdollisen muun Venäjä-johtoisen liittouman toiminta.
  Ihan ilman USA-johtoisen liittouman kannalta raskauttavimpia kuumia, vahvasti sensuroituja aiheitakin, joita on tullut viime aikoina mm. Putinin sanoissa suoraan ja vihjeinä…

  **************************************************************************

  sepporaittila
  8.1.2016 at 14:05
  Jos Venäjän propaganda tms. ärsyttää, esimerkiksi tästä ISIS-koonnistani (kommentteineen) voi etsiä 1) läntisten riippumattomien ja muiden ei-Venäjämielisten tahojen artikkelit. Ja 2) sellaiset Venäjämieliset artikkelit, jotka sisältävät videon jostain läntisestä tahosta, joka voisi olla uskottava. Kuten entisestä merijalkaväen sotilaasta, joka kertoi miten oli luomassa ISIStä.
  https://www.facebook.com/notes/seppo-raittila/isis-takana-usa-saudi-arabia-israel/1005205296207032

  Tuollaisiin yksityiskohtiin meneminen on oleellista ja noin paljon on vapaasti saatavilla. (https://dnipress.com/fi/posts/mina-autoin-isis-jarjeston-luomisessa-entisen-merijalkavaen-sotilaan-omakohtainen-tarina/ -uutinen tosin sensuroitiin, mutta Jaana koo laittoi sen äsken uudelleen.)
  Korostaisin kuitenkin sitä, että järkevintä on käyttää AJATTELUnäkökulmissaan vielä suurempia kokonaisuuksia kuin ”kuka loi Isiksen?”.
  Ja ajoittain keskustelussakin. Ettei jää liian pieniin yksityiskohtiin.

 38. Ainakin pari kommenttia vielä puuttuu 8.1.-päivältä. – Voisko joku postata ne, jos löytää itseltään?

  Pehmeä imperiumi on hyvä aihe mielestäni sinänsä eikä vain rönsyilyn lähtökohtana.

  Vanhakantainen ajattelu keskittyy vain siihen, minkä tahon (valtion tai vahvan liittouman) suorassa omistuksessa jotkin maapalaset ovat ja kasvattaako jokin valtio hyökkäilyin pinta-alaansa saadakseen lisähyötyä ja ehkä ideologisistakin syistä.
  (Uskottavaa eettisistä syistä laajentumisen” ideaa ei ole edes uudemmassa ajattelussa.)
  Siitä näkökulmasta, propagandan sumentamana, joidenkin mukaan Venäjä on kauhistuttava laajentuja, ja vielä ennalta kenellekään muulle valtiolle kertomatta hyökkäilijä – Ukraina, Abhasia, Etelä-Ossetia ja Transdnistria. – Kommentti Erastotenes Aleksandrialainen 27. lokakuuta 2015 klo 15.38 kirjoitukseen http://uusimaanpuolustus.blogspot.fi/2015/10/peter-saramo.html

  – Naurettavaa.
  Vaikka olettaisimme, että tuo nimimerkki on oikeassa ja että Putinilla olisi vaikkapa jostain lukemani 285 mrd USD arvoinen vääryydellä hankittu omaisuus ja että hän olisi diktaattori eikä Venäjällä olisi läheskään niin paljon sananvapautta kuin Suomessa, niin
  – nuo pahimmatkin väitteet Venäjästä (mukaan lukien vielä Nemtsov – Milov: Putinismi ja Venäjän rappio -kirjanen) yhdessä täydestä uskottuina eivät olisi juuri mitään verrattuna siihen kuvaan, minkä USA:sta saa lukemalla vaikkapa William Bloomin kirjat + T. Kuosma: Terrorivaltion tilinpäätös (koskien nuoremman Bushin kahta kautta).
  – Putinilla on yhä edelleen Venäjällä niin paljon aitoa kannatusta, että hän olisi hyvinkin saattanut voittaa vaalit ja järjestää Medvedevin kanssa tuolien vaihtonsa hyvin demokraattisissakin prosesseissa.
  – USA on helposti todistettavissa ainakin suurimmalta osalta ulottuvuuksia Venäjää pahemmaksi poliisivaltioksi.

  Sitä paitsi olisi asiallista ottaa huomioon uudempi, Toisen maailmansodan jälkeen korostunut ajattelu.
  Uudempi ajattelu ottaa huomioon sen, ettei esim. USA hae väestölleen lisää fyysistä elintilaa, koska kaikki tietävät viimeistään Kolmannen valtakunnan tapauksesta, että se ei onnistu. Mutta USA tekee saman jossain määrin pehmeämmin: hakee USA-liittoumaan liittyville monikansallisille yhtiöille lisää vaikutusvaltaa.
  Ja haluaa siksi yhä useamman valtion olevan yhä enemmän mm. öljy-, USD-, IMF-, EU-, Nato- jne. riippuvainen. Ja sellaiset varmistuvat hyvin marionettipoliitikoilla, jotka saadaan valtaan viimeistään sotavoimin. Vaikka ei pysyväksi miehittäjäksi jäädäkään.
  Venäjä taas katsoo että esim. CSTO on vapaaehtoinen liitto ja kaksi valtiota on siitä eronnutkin. Ja Putinin talousliittoyritelmien epäonnistumiset kertovat vain siitä että hän on antanut vapautta. (Sen sijaan Natosta ja EU:sta ei niin vain erotakaan. – Murhaajat lähtevät liikkeelle, jos EU:sta eroamista vakavasti aiot saada aikaan: http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.fi/2016/01/eu-meppi-nigel-farage-joutui.html)

  ”PEHMEÄT” TEKIJÄT
  Onko USA:lla etulyöntiasema ”pehmeiden” tekijöiden suhteen?
  – Enemmän keskittymistä massiiviseen kaiken datavirran automatisoituun vakoiluun.
  – ICANN sijaitsee USA:ssa.
  – Internetin tekninen pääpaikka sijaitsee USA:ssa, joten datavirtaa on helppo vakoilla

  Toisaalta
  – omatunto vaikuttaa:
  — ennestään järkyttävät itsemurhatilastot vain kasvavat jokaisessa USA:n sotavoimien haarassa: http://sputniknews.com/us/20160106/1032726927/us-military-suicides-rise-in-2015.html
  — ”syväkurkkujen” (whistleblowers) määrä näyttäisi olevan Lännessä valtava verrattuna Venäjään (onko kenelläkään tietoa Venäjän ”syväkurkkujen” määrästä?)

  OLEELLISTA: Erilaisten ”pehmeiden” tekijöiden vaikutus USA-johtoisen liittouman imperiumiin ja muutenkin maailman muotoutumiseen on viime vuosikymmenet ollut kasvussa. Ja ajattelen, että tulee vielä kasvamaan.

  Perustelen asiaa mm. sillä, että kaikkia Snowdenin vuotoja ei ole tuotu julkisuuteen. Ja eräitä USA:n kannalta raskauttavimpia NSA:n tiedostoja eivät tiedä monet vaihtoehtoihmisetkään, vaikka ne ovat julkisessa netissä.

  MUUTA
  Yhdessä kadonneessa kommentissa Truth_Hunter muuten kirjoitti IPUa mainostaen, ettei pitäisi vain analysoida.

  Kuuluisassa kirjassa Gene Sharp: Väkivallattomuus on 198 keinoa toimia väkivallattomana kansalaisvaikuttajana.
  Jotta ne toimisivat tehokkaasti, niihin tulee sisältyä älykäs luovuus, ahkeruus ja kriittisen massan verran toimijoita.
  Ja kaiken lisäksi niitä ei ole välttämätöntä toteuttaa puolueen kautta.

  • Juu, puolustan IPUa koska se sanoo selkeästi, että eroon EU.sta, oma raja ja keskuspankki joka valvoo rahantekoa. Nyt se on yksityisissä käsissä ja sionisti-pankkiirien vallassa jonka orjia olemme.
   Minua tilanne ei miellytä enkä halua olla heidän rahoittajansa.
   Muut puolueet meillä eivät tiedosta asioita syvemmin eikä niillä ole selkeää linjaa siitä miten tarttua ongelmiin jotka ovat täysin rahanvallan voimin luotuja.
   Ongelmia ei voida ratkaista ellei meillä ole itsenäisyyttä ja omaa rahaa. Senhän jo kansallissosialismi tiedosti mutta se tuhottiin koska se yritti kaataa rotsild-mafian vallan.

 39. Putin sanoo suoraan
  Vladimir Putin: It’s Time to Call The Great Satan a Threat to Russia

  The United States is “The Great Satan” because it has abandoned the light of reason in the political and moral firmament and has embraced the Neoconservative ideology, which is essentially Talmudic, which is diabolical, and which is contrary to all mankind.
  http://www.veteranstoday.com/2016/01/10/vladimir-putin-its-time-to-call-the-great-satan-a-threat-to-russia/

 40. Pehmeä Imperiumi joutunut antamaan periksi Iranille, myös Israel. Muutama hyvä linkki asiasta kiinnostuneelle. Niistä muutama ote:

  Israel vs Iran: Israel loses, *big* time

  http://thesaker.is/israel-vs-iran-israel-loses-big-time/

  First and foremost, I have never accepted the theory that the reason behind this was some kind of Iranian military nuclear program.  While there is no doubt that Iran has been trying to master a host of nuclear technologies for many years, and while some of them could conceivable by used for military purposes, I am absolutely convinced that the US Israel Lobby and the Neocons have used this as a pretext to trigger a confrontation between Iran and the USA.  Why do I say that? 

  http://thesaker.is/iran-versus-us-iran-wins/

  What Kerry is saying here is that the US had no choice. If it had not agreed to the deal Iran offered, the sanctions regime would have collapsed, dealing a humiliating defeat to the US.
  Rather than face that disaster the US had no alternative but to agree to what Iran offered.
  Kerry’s interview also shows that for all the outward show of unity, behind the scenes the US’s sanctions policy against Russia is coming in for a great deal of criticism, with European governments clearly unenthusiastic about it – just as they were unenthusiastic about the sanctions the US persuaded them to impose on Iran.
  Lastly, it also shows that for all the tough talk and bluster, the US’s actual ability to force its will on its European allies is limited, and that the US knows it.
  If the major European governments unite to oppose a policy, the US has no option but to back down and abandon it.
  The result is Iran has emerged the unequivocal victor from this affair, with its position today stronger than it was a decade ago – before the attack on it began.
  If Iran can win this sort of duel against the US, then so can Russia.
  Russia is in a much better position to do it than Iran was.
  There is no reason in fact why Russia should not do it, and there is no reason to doubt it will.

  http://thesaker.is/the-day-after/

  While some Iranian ‘reformists’ have written that ‘America needs Iran’, the truth of the matter is a more just and balanced world needs Iran, foremost Russia and China.   The United States has not abandoned its aspirations of becoming a global hegemon.   The US has never sought peace.  Peace and expansion/domination are incompatible.   Only last month it was revealed that Pentagon was planning on more ‘enduring bases’ around the world’s most volatile regions (Pentagon Seeks to Knit Foreign Bases Into ISIS-Foiling Network, NYT, Dec. 10, 2015 ).

  All this is of course speculation.   There is no doubt that the primary goal of the United States is to install a Washington friendly compliant regime in Iran.   But what if it fails? Has Washington spent billions of dollars to undermine and destroy the Iranian revolution, decades in demonizing the people only to change its mind?   Isn’t this the same scenario we hoped would be the outcome of the end of the Cold War only to learn that Washington continued a covert war against Russia?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here