Keväällä 2015 julkaistussa artikkelissani ”Pankkiunioni vaarantaa talletuksesi” halusin saada lukijat miettimään, kuinka kallis ja riskialtis nykyisen kaltainen velkaan ja velalla spekulointiin perustuva rahoitusjärjestelmä on. Jatkamme samasta aiheesta.

Entinen rahastojohtaja Shah Gilani kirjoitti 30. marraskuuta 2015 CNN Money Morning -sivustolla otsikolla ”Miksi aion lopettaa pankkitilini kun vielä pystyn”:

”On täysin mahdollista, että seuraavan suuren pankkikriisin aikana niiden tallettajien, joilla on tili kategoriaan ”liian suuria kaatumaan” kuuluvassa pankissa, tileillä olevat varat takavarikoidaan ja muunnetaan pääomaksi [equity shares][…] Jos tällainen pankki uhkaa kaatua, koska se ei kykene maksamaan johdannaisvedonlyöntejään ja hallitus kieltäytyy pelastamasta sitä pankkituella, voidaan turvautua G20-maiden finanssivakauden valvojien [Financial Stability Board] 16.11.2014 hyväksymään mandaattiin[…] Talletukset voidaan takavarikoida ja käyttää pankin pelastamiseen.”

Talletuksesi — jonka pankki on velkaa sinulle — on vakuuttamaton varallisuuserä. Yksityisesti omistetuilla pankeilla ja rahastoilla, jotka ovat kaatumisuhassa olevan, toisen yksityisesti omistetun pankin velkojia, on ensijaisen velkojan asema: ne saavat omansa pois kaatuneen pankin kuolinpesästä ennen tavallista pankkitallettajaa. Tämä merkitsee ”sijoittajavastuun” merkityssisällön laajentumista pankkitallettajan näkökulmasta.

Toisin sanoen pankkitukea (bail-out) ei enää välttämättä makseta verovaroista valtion päätöksellä, vaan se voidaan suoraveloittaa (bail-in) suoraan talletuksistasi.

Rahoituskriisin uhatessa hallituksen sääntelyelimet voivat myös määrätä pankit rajoittamaan sitä, kuinka paljon tallettajat voivat nostaa tileiltä rahojaan.

Usko pois vain

Ajatteletko, että tämä ei voi olla totta? Pankkitukitalkoissa ensimmäiset tallettajien varat sekä Italiassa että Portugalissa on jo takavarikoitu. Kuten myös BBC on uutisoinut, ”hallitussa vararikossa” pankki pidetään pinnalla takavarikoimalla tallettajien ja investoijien varat.

Kun pelastettavan pankin asiakkaana olevien yritysten varat takavarikoidaan pankin pelastamiseksi, kyseisen maan yrityselämän ei kannata odottaa kukoistavan.

Kuluvana vuonna voimaan astuvat EU:n pankkien pelastamiseksi laaditut säännökset (BRRD, Bank Recovery and Resolution Directive), jonka jälkeen ns. hallitulla vararikolla pyritään pitämään pankki pinnalla ja estämään ”hallitsematon vararikko”, ettei koko johdannaisilla miinoitettu rahoitusjärjestelmä romahda.

Pankkiunionin puitteissa ollaan tosin rakentamassa eurooppalaista talletussuojarahastoa, mutta sen kapasiteetti ei mitenkään riitä kattamaan 500 miljoonan EU-kansalaisen, eurooppalaisten yritysten sekä EU:n pankeissa tiliä pitävien ulkopuolisten kärsimiä talletusmenetyksiä.

Järjetön riski

Kuinka todennäköistä on, että lisää pankkeja kaatuu eri EU-maissa tai Yhdysvalloissa? Hyvin todennäköistä. Keskuspankit, kuten euroalueen keskuspankki EKP ja Yhdysvaltain Federal Reserve (FED), ovat roikottaneet pankkeja elvytysletkuissa jo vuosia pitämällä ohjauskoron nollan pinnassa samoin kuin kvantitatiivisellä keventämisellä (”määrällinen elvytys”).

Järjestelmäkriisin riskiä lisää myös varjopankkisektorin voimakas kasvu, koska tämän sektorin toimijoilla (sijoitusrahastot ja vastaavat) on tiiviit taloudelliset kytkökset perinteiseen pankkisektoriin, muihin rahoitusmarkkinatoimijoihin ja reaalitalouteen.

Lisäksi johdannaismarkkinoilla pyörivät summat ovat ohittaneet jo vuosia sitten reaalitaloudessa pyörivien rahojen määrän, ja riskit ovat samaa luokkaa.

Suvereenin varallisuuden rahastot

Jos valtioilla olisi omia suvereenin varallisuuden rahastoja (sovereign wealth funds) kuten Giacomo Corneo ”Public capital in the 21th century” -paperissaan argumentoi, mitään euroalueen velkayhteisvastuuta ja bail-in-menettelyä ei tarvittaisi.

Valtioilla tulisi Corneon mukaan olla tällaisia rahastoja, jotka hallinnoisivat valtioiden sijoituksia sekä hyödyntäisivät valtionvelasta vaadittua matalaa korkotasoa, koska sijoitukset kuitenkin ovat velkarahoitettuja. Osan tuotosta voisi käyttää velan korkoihin, osan velan lyhennyksiin ja osan rahaston koon kasvattamiseen.

Corneon mukaan valtioiden tulisi muuttua investointivaltioiksi, jotta varmistettaisiin se, että pääomalle saatu tuotto hyödyttää laajempaa väestönosaa eikä lisää epätasa-arvoa.

32 KOMMENTTIA

 1. Pahoittelut kommenttiketjun katoamisesta sivuston korjauspäivitysten yhteydessä. Kopioin alle talteen ottamani kommentit.

  ytrewq
  8.1.2016 at 12:51

  Asiaa tämä kirjoitus on.

  On Suomessakin ainakin yksi pankki jo kaadettu sillä ajatuksella, että levitettiin huhu, että pankki ei pysty maksamaan ihmisten talletuksia.

  Huhun seurauksena ihmiset vetivät säästönsä Säästöpankista, ja pankki kaatui.

  Aikoinaan pankit uhkailivat, että kaikki korttinostotkin tehdään maksullisiksi. Samaan aikaan pankit kertoilivat tarinoita, että ’henkilöasiakkaista on vain harmia, kun likaavat pankissa käydessään konttorin lattiat’. SAK uhkasi, että jos korttinostot tulevat maksullisiksi, palkat eivät enää tulekaan pankkeihin. Pankit perääntyivät heti.

  Tosiasiassa henkilöasiakkailla, tavallisilla palkansaajilla on paljon voimaa takana. Jos ja kun esimerkiksi miljoonan ihmisen palkka tulee joka kuukausi pankkeihin, laskekaapa huviksenne, paljonko rahaa siirtyy joka kuukausi pankkeihin. Ja kaikkea tätä pääomaa pankit käyttävät koko ajan erilaisiin bisneksiinsä.

  *****************************************************************

  Pauli Räsänen
  8.1.2016 at 13:10

  Pankeissamme yksityisten kansalaisten tileillä makaa 84 miljardia talletuksia, ongelma maassamme on ettei näitä varoja saada aktiiviseen käytöön. Aikaisimpina vuosikymmeninä korkea inflaatio pakotti nämä laiskat resurssit aktiivikäyttöön, tosin samalla altiiksi niiden katoamisen riskeille. Tulisi käydä perinpohjainen filosofis kultuurillinen keskustelu rahan olemuksesta, ja siitä mitä keinoja on saada ohjattua resursseja yleishyödyllisen toiminnan rahoitukseen, eli juuri siihen mikä sen alkuperäinen rooli oli, raha ei alunperin ollut varsinainen turvallisuuden tunteen luoja, se tehtävä kuuluu käsitääkseni ihanneyhteiskunnassa yhteisöille.

  *****************************************************************

  Pauli Räsänen
  8.1.2016 at 13:13

  Kirjavinkki kaikille ,joita kiinnostaa ,miten tähän on tultu. Ville Yliaskan Tuottavuuden toiveuni. Teos on miehen väitöskirjasta tehty täysin selkokielinen versio.

  *****************************************************************

  Truth_hunter
  8.1.2016 at 13:13

  IMF, BIS, FED…jne… kaikki pienen eliitin pelkkää huijausta ja riistoa varten olemassa.
  Ja ketkä ovatkaan niiden johdossa? Miettikää kuka maailmaa pyörittää ja on jo pyörittänyt ainakin yli sata vuotta.
  Lampaita on helppo kusettaa ja lakeijat sekä vasallit ovat innolla mukana huijauksessa kun heille maksetaan siitä hyvin.

  *****************************************************************

  Finoxy
  8.1.2016 at 16:37

  Katsoin nuo Italian ja Portugalin tapaukset. Mielestäni niissä eivät tallettajat (siten kun se Suomessa yleensä käsitetään) menettäneet varojaan, vaan sijoitusinstumenttien haltijat.

  Itku asiassa näyttäisi syntyneen siitä, että nuo sijoitusinstrumentit olivat eläkesäästöjä.

  Pankkitileillä ”makaavat” varat ovat pankkien aktiivisessa käytössä otettujen lainojen vakuutena eli vakavaraisuutena. Tämä tuntuu olevan jotenkin vaikea käsittää. Kannattaa uhrata ajatus sille, että mitä tapahtuu kun tuo vakuus katoaa. Se on vähän sama tilanne kun talo vuokratontilla palaa ja asuntolaina jää.
  Vastaa

  *****************************************************************

  Pauli Räsänen
  8.1.2016 at 17:23

  finnoxy,kysymys onkin siitä kuinka kyseessäolevat, ikäänkäiset resurssit käytetään, jos tavalla tai toisella päästään tilanteeseen, missä nuo resurssit hyödyttäisivät kotimaamme taloutta. Rahalla on liukaat jalat, kuten vaikkapa kreikan tapauksessa olemme todenneet, todennäköisesti vain jollain globaalilla sopimuksella pääsemme takaisin kestävän kehityksen tielle tässäkin asiassa, eli painetta pyttyyn veroparatiiseille. Mainittuja eläkevaroja on rahastoitu yli 185 miljardia lähinnä ns kansainvälistyneisiin yrityksiin, ovat meidän kansantaloutemme kannalta ikäänkuin verkot jotka kalastaa maailman teollisuustuotannossa. Kimmo Kiljusela on asiiasta ilmestynyt lukemisen arvoinen kirja.

  *****************************************************************

  Tulenkantaja
  8.1.2016 at 19:18

  Rahaa virtaa tietylle rikollistaholle, kuten Rothschild-pankkiireille, taikaseinästä, joten kysymys kuuluu: MIKSI? Mikä on se mahtava loitsu, joka antaa tietyille rikollistahoille oikeuden luoda rahaa tyhjästä kirjoittamalla kansallisvaltioille velkakirjoja? Heidän toimintaansa kuvaa parhaiten kysymys: ”kuinka monta nollaa pilkun jälkeen tällä kertaa haluat… laitetaanko kuusi vai kenties kuusitoista?” Ja tähän kysymykseen perustuen paperinpalalle kirjoitetut nollat muuttuvat valtion velaksi – kansalaisten taakaksi – joiden katteeksi nämä rikolliset haluavat jotain TODELLISTA. Toisin sanoen, tähän keskuspankkien ylläpitämään HUIJAUKSEEN perustuen nolla-velkakirjat siirtävät maailmankansalaisten reaaliomaisuuden luonnonvaroja myöten pala palalta rikollis-eliitin taskuun.

  Elämme ihmisiä orjuuttavassa virtuaalitaloudessa, joka on eliitti-mafian valheisiin perustuva huijaus. Taloustieteilijät ja professorit voivat ihan rauhassa näyttää älykkyytensä kansalle siirtelemällä nollia vasemmalta oikealle ja oikealta vasemmalle, hölmöläisiä kun oman ymmärryksensä puutteessa ovat. He voivat muuttaa pilkun paikkaa, pyörittää, vääntää, kääntää ja tehdä mahtavia talousennusteita, mutta se ei vallitsevaa VALHETTA muuksi muuta. Rahajärjestelmä tulee lähivuosina romahtamaan ja sillä hetkellä kun se romahtaa, raha muuttuu nolliksi.

  Tärkein kysymys kuuluu: mitä sitten? Mitä sitten kun tämä järjetön talousjärjestelmä, tämä eliitti-mafian loppumattomiin valheisiin perustuva norsunluutorni tulee rysähtäen alas? Hmmm… no sitä sitten, että juuri siihen rysähdykseen – kansan niskalaukaukseen – eliitti-mafia on parhaillaan valmistautumassa. Menossa on juuri siihen liittyen tämä sionistien organisoima muslimi-invaasio ja valhemedian rummuttama kaikkien aikojen suurin propaganda. Vihapuheet tukahdutetaan, sananvapautta rajoitetaan ja aseet halutaan kerätä kansalaisilta pois. Olemme todellakin lähestymässä suurta globaalia muutosta ja se tulee tapahtumaan maailmanlaajuisen kaaoksen kautta.

  *****************************************************************

  ytrewq
  8.1.2016 at 21:07

  Finoxy kirjoitti:

  ”Pankkitileillä ”makaavat” varat ovat pankkien aktiivisessa käytössä otettujen lainojen vakuutena eli vakavaraisuutena. Tämä tuntuu olevan jotenkin vaikea käsittää. Kannattaa uhrata ajatus sille, että mitä tapahtuu kun tuo vakuus katoaa. Se on vähän sama tilanne kun talo vuokratontilla palaa ja asuntolaina jää.”

  Samaa mieltä. Tämä ’vakuus’ on tärkeä pankkitoiminnan perusta.

  Nykyisin minusta pankit ovat vain aivan liikaa lähteneet keinottelemaan erilaisilla sijoituksilla ja arvopapereilla.

  Pankeille voisi hyvinkin riittää se entisaikojen tapa, että ne pääosin huolehtivat ihmisten säästöistä ja tekivät pankkivaltuuskuntien ohjauksessa harkittuja pieniä investointeja pääosin paikalliseen toimintaan, sen sijaan, että lähtisivät keinottelemaan mihin tahansa investoimalla, kunhan sille investoinnille vain on luvassa suuri tuotto, niinkuin esimerkiksi aseteollisuudessa…

  *****************************************************************

  Truth_hunter
  9.1.2016 at 00:36

  Heh… et siis halua että yksityiset pankit otetaan valtion hallintaan jotta koronkiskonta loppuu. Valtion pankki ei tee bisnestä eikä paina rahaa kuten itse haluaa.
  Perusongelma on siinä että pankit ovat nyt yksityisissä käsissä ja tekevät voittoa hallitsemalla rahaa. Ja juuri se on asia joka pitää korjata.
  Irti EU:sta, oma raha ja pankki valtiolle. Siinä resepti jota tarvitaan.

  • Edellinen kommenttini on kadonnut.

   Tässä uudestaan.

   Olen aivan samaa mieltä siitä, että isot pankit pitäisi ottaa valtion hallintaan.

   Pieniä paikallisia pankkeja voidaan pitää jossain määrin yksityisinäkin, kunhan niillä on paikallisista ihmisistä koostuva pakkivaltuuskunta ohjaamassa ja valvomassa pankin toimintaa.

  • Mielenkiintoista todellakin, mutta miten tuo kaikki pitäisi nähdä tulenkantajan esittämän maailmanlaajuisen kaaoksen kehyksessä?

  • Erinomainen kuvaus siitä miten maailma menee nyt. Putin on todella super, aivan omassa sarjassaan. Onneksi tällainen mies nyt on pulpahtanut pintaan ja hän ehkä pystyy yhdistämään ja pelastamaan maailman, jota pieni eliitti ajaa kohti kaaosta ja omaa tyranniaansa. On siis toivoa.
   Se mitä video ei kerro on tuo tuhoava ja omaa tyranniaa rakentava rotshild-mafia, joka vaikuttaa pinnan alla, ns. ’hidden hand’. Se on niin mahtava että se pystyy yhä vielä estämään kaiken sen mitä Putin ja Itä laajemminkin tavoittelee. Tuon tuhovoiman (pankki-mafian) paljastaa Horst Mahler (Jollen video) alla. Ja mikäli maailma kuten nyt näyttää valitsee Putinin tien niin tuon tuhovoiman päivät saattavat olla pian luetut.

 2. Kysymys ei olekaan pankkien näkökulmasta,vaan kansantalouden,eli raha ,sen pitäisi olla yhteiskunnan voiteluaine, ei pelkästään yksilöiden turvallisuuden tuottaja. Ylipäätään meidän kultuurissamme ,,aivan pääministeriä myöten,nouseminen kapitalisti luokaan, vaan myydään kasvava,kehittyvä yritys globaalille suuryritykselle.

 3. ytrewq, uskotko tosiaankin että kansan reaaliomaisuus, eli ”pankkitileillä makaavat varat” kuten myös suomalaisten eläkesäästöt ovat nykyisessä pankkijärjestelmässä turvassa? Eivät ole. Rothschild-pankkiirit ovat ihmisiä huijaavia rikollisia, he kirjoittavat kansallisvaltioille nollien lukumäärään perustuvia velkakirjoja luomalla rahaa ILMASTA ja saavat sen vakuudeksi TODELLISTA varallisuutta, olipa se sitten kansalaisten talletuksia tai valtion omaisuutta. Kansallisvaltioiden johdossa istuva sionisti-eliitti pelaa järjetöntä peliä ihmisten varallisuudella, jota siirretään järjestelmällisesti huipulla istuvien taskuun.

  Minulle on päivän selvää se, että sosiaali- ja eläkejärjestelmää ollaan ajamassa tietoisesti alas. Ei siksi, ettei vaihtoehtoja olisi, vaan siksi, että se on osa Rothschild-sionistien suunnitelmaa. EUn symboli on Baabelin torni, eli ”sekaannus”… se paljastaa sen, että EU ei ole talousliitto vaan Rothshild-sionistien työkalu romahduttaa kansallisvaltiot. Kun kansallisvaltiot on ajettu alas, EU hajoaa – mission accomplished!

  Vapaamuurarit ja dollarin ”suuri sinetti – monesta yhdeksi” kertoo puolestaan sen, että kulttuurit halutaan sekoittaa ja valtioiden rajat halutaan pyyhkäistä pois.

  Elämme todellakin mielenkiintoista aikaa; menossa on ennen-näkemätön sota maailman vallasta, joka peitetään valhemedian propagandalla. Kaikki tämä järjettömyys, mitä euroopassa parhaillaan tapahtuu, ei ole sattumaa vaan organisoitu osuma. Se on Rothschild-sionistien suunnitelma: One World Government!

   • Ehkä mitä enemmän ei riitä vaan pitäisi myös uskaltautua epämukavuusalueilleen. Siinä mielessä myös Saksassa holokaustin kieltämisperusteella pitkän vankilatuomion saaneen Horst Mahlerin ( saksalainen asianajaja ja RAF:in perustajajäsen) näkemyksiä ei ehkä voi ihan kokonaan tyrmätä.

    https://www.youtube.com/watch?v=CcOtPanxp8U

     • Huippuvideo. Hienoa, että toit sen esiin.
      Valitettavsti vain kaikki eivät ymmärrä saksaa. Tämä pitäisi jokaisen kansalaisen katsoa joka osaa saksaa ja videoon tulisi saada suomenkielinen tekstitys jotta muutkin kuin saksaa ymmärtävät sen sanoman voisivat ottaa vastaan.

     • Horst Mahlerin videoita on useita.Yksi koko tematiikkaa avartavimpia on video: Kriegsgefangener Horst Mahler spricht Klartext! . Sen sisältö on koko ihmiskunnan kannalta eikä tietenkään vähiten Saksan ja juutalaisuuden kannalta todella kolossaalinen.

     • Mahler on vakuuttava, todella vaikuttava persoona. Hän jos kuka on aikamme sankari totuutta etsiessään ja sen esiin tuodessaan.
      Myös tuo alla oleva Diabolikin videohaastattelu kertoo että Mahler on omassa sarjassaan. Hän viitoittaa ihmiskuntaa tielle joka on väistämättä edessämme.

  • Samaa mieltä, viisaan puhetta.
   Valtaoja sensijaan on kummajainen. Häntä olen aina ihmetellyt. Uskoo jenkkien kaikkeen satuiluun kuten kuussa käyntiin ja wtc viralliseen teoriaan vaikka on olevinaan kova tiedemies. Hän siis kiistää fysiikan lait vaikka on kosmologia ! Uskomatonta. Hänessä kyllä usko tieteeseen lopahtaa.
   Videossa näkee kuinka hän koko ajan virnuilee ja näyttää ylimieliseltä toisin kuin Paloheimo. Se jo kertoo paljon miehestä.

   • Samaa mieltä. Valtaoja on todellakin kummajainen, ymmärrys näyttää olevan lapsen tasolla. Avaruusfyysikko, joka latelee ”hämäriä totuuksia” ilman minkäänlaista tieteellistä perusteluja elää satujen maailmassa. Usein olen miettinyt hänen artikkeleitaan lukiessani, että onko Valtaoja virallista ”NASA-totuutta” ylläpitävä maksettu mies.

    Obama nyt sitten otti ensimmäisen askeleen ja kiristi aseiden hankinta lakia, mutta myyjien mielestä se on pelkästään hidaste kiihtyvälle aseiden myynnille. No nyt sit vedettiin heti kakkonen silmään, nimittäin meinasin vetää kahvin äsken väärään kurkkuun kun avasin vale-toosan. Siellä Obaman agendaa raivokkaasti ajava Mr. Valehtelija (älykäs asianajaja) kertoi, että hänen aikomuksenaan on pyöräyttää lakituvan pöydälle Illuminatin seuraava askel: perheellä pitää olla oikeus pyytää viranomaisia riisumaan aseet pois ”mielenterveys ongelmaisilta”. Kyllä, luitte oikein, tämä on seuraava askel kohti sionistista sotilasvaltiota.

    Tilanne on suoraan sanoen pirullinen, sillä kiitos vale-lääkäreiden, valtaosa Yhdysvalloissa asuvista on syönyt tai syö parhaillaan mielialalääkkeitä, eli nyt mennään todella harmaalle alueelle. Kyseisen lain avulla – mikäli se voimaan tulee – ryhdytään vaikuttamaan sukulaisiin ja vanhempiin, ja kohta se leviää varmasti naapureihin/fb-ystäviin. Mielenkiintoista tässä asetelmassa on se, että kansalaiset – sionistien suunnitelman mukaan – provosoidaan asettumaan toisiaan vastaan ja enpä ihmettelisi yhtään, jos lääkeyhtiöiden juoksupoikana toimivat vale-lääkärit vedettäisiin samaan soppaan. Saas siten nähdä kuinka kauan menee, ennen kuin lääkärillä on oikeus riisua ihmisiä aseista salaisesti – ilman julkistettua syytä – lääkärin vaitiolovelvollisuuteen pohjautuen.

    • Jenkkilä etenee hitaasti mutta varmasti kohti tiukempaa poliisi- ja sotilasvaltiota tai rotsild-mafian tyranniaa.
     Ylipäätään läntisessä maailmassa tuo kehitys ei muutu ennen kuin tuo mafia on riisuttu aseista kuten Horst Mahler hyvin tuo esiin ’Jollen’ videolla yllä.

     • Yeah, se on jo alkanut. Aseita on takavarikoitu ”yhteiskunnallisesti vaarallisilta” ihmisiltä perusteena ”mental health”. Kuulin juuri, että eräs CIAn toimintaa voimakkaasti kritisoinut New Yorkin POLIISI oli mennyt välittamaan lääkärille unettomuuttaan. Lääkäri kirjoitti miehelle voimakkaita ”unilääkkeitä” ja pian sen jälkeen hänet irtisanottiin, jonka jälkeen kaikki hänen käytössään olevat aseet takavarikoitiin perusteena ”hallitsettomat mielialahäiriöt”.

      Voi helvetti, näin se kansan aseista riisuminen etenee – one by one – ja lääkärit ovat juonessa mukana. Ensimmäisenä tähtäimessä ovat luonnollisesti eliitti-mafian toimintaa arvostelevat viranomaiset, sekä valemedian valtaa keikuttavat aktivistit. Tämä on todellakin hiljainen sota. Sionistinen NWO-eliitti määrittelee ihmiskunnan VIISAAT yhteiskunnalle vaarallisiksi yksilöiksi tekaistuilla vale-lääkärien lausunnoilla #Edward Snowden.

     • Trump etenee hyvin ja puolustaa aseita kansalle. Kannattajiksi ilmoittautuneet mm. Clint Eastwood ja John Waynen tytär.
      Mutta Trumpilla kai aika vahvat sionistikytkennät ja häntä mm. Makow pitää ’kontrolloituna oppositiona’ kuten Alex Jonesiakin, joka kyll jahtaa nwo:ta mutta ei sionisteja.
      Miten suhtaudut tähän:
      Is Alex Jones Controlled Opposition?
      [Editor’s Note: This is an ongoing debate in patriot circles. I invite readers who are familiar with Alex Jones’ sites to comment on whether he spins the NWO and downplays the Jewish role.  If he is controlled, what is his mandate?]

      At the very least, the Jones revenue-streams from his Jewish sponsors present far too many obstacles for him to discuss world Zionism to any realistic degree. Sponsor revenues aside, Jones’ Jewish connections are, indeed, profound, wide-ranging and number far too many for him to dare report the facts and dynamics of the Zionist control, influence and subjugation of much of the planet…even if he wanted to.
      – See more at: http://www.henrymakow.com/is_alex_jones_controlled_oppos.html#sthash.UU5DANdI.dpuf
      Alex Jones Cheated on His Jewish Wife and Got Divorced
      http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=127323
      ALEX JONES IGNORES ADULTERY CLAIM, LEAKED DIVORCE WITH JEWISH WIFE

      http://smoloko.com/?p=9681

    • No tämä porukka pitää huolen siitä että vastarinta sen kun kovenee!

     https://home.nra.org/

     Mitä Esko Valtaojaan tulee niin pidän ylimielisenä tiede-fasistina joka kuvittelee tietävänsä paremmin kuin kukaan muu maailmassa mikä on totuus fysiikasta ym.

     Tämä tuli hyvin esille radio-ohjelmassa jossa keskusteltiin fysiikan uusista teorioista.

     Tämä ”teletappi” tyrmäsi huuhaana suurimmaksi osaksi kaikki mielenkiintoiset uudet näkemykset vaikka niiden esittäjät olivat fysiikan huippunimiä maailmalta!!

     Helvetin ylimielinen TONTTU!

     • … tai NASAn maksettu juoksupoika. Samanlainen idiootti kuin taivaan korkeuksiin ylistetty Stephen Hawking.

     • … jäi muuten omatunto kopsuttamaan siitä, kun kutsuin Hawkingia idiootiksi, koska miehen taustoita en tiedä yhtään mitään. Hän voi olla hyvinkin olosuhteiden uhri, kuten niin moni ”tukahdutettu” tiedemies.

 4. Kerrataan taas vanhaa totuutta. Henry Makowia olen nyt lukenut jonkin aikaa ja näyttää, että hän on todellinen tietäjä mitä sotiin ja rahan tekoon tulee. Kannattaa lukea — raha ratkaisee tai kuten sanotaan money talks…

  Bankers Extended WWI By Three Years

  ….This is how it works: The banksters created money from thin air based on the credit of the US government. Every dollar they ”loaned” the US government was a new dollar in their pocket.
  No nation is free if it cannot control its own credit, i.e. print its own currency at will. We are not free. The central banking cartel controls us by threatening to withdraw our credit i.e. currency causing economic turmoil.

  – See more at: http://www.henrymakow.com/001583.html#sthash.272fQkQJ.dpuf

  First World War – First Christian Holocaust
  Illuminati Jews and Masons hate Christianity first and foremost. ”Christianity is our only real enemy since all the political and economic phenomena of the bourgeois states are only its consequences,” Insider C. Rakovsky, told his NKVD interrogator.

  Their overall goal of WWI was to bring down Christian civilization. The German, Austrian and Russian monarchies were all destroyed. – See more at: http://henrymakow.com/downton_abbey.html#sthash.KNht2MJ1.dpuf

 5. En saanut linkkiä jostain syystä kopioitua, mutta yksiselitteisen vastauksen löydät YouTube: ”100% proof that Alex Jones is Controlled Oppositon”. Neljäntoista minuutin pätkä kertoo aiheesta kaiken oleellisen – kannattaa katsoa. Alex Jones, kuten myös Donald Trump on Rothschild-sionistien asettama harhauttaja, eli vale-oppositio. He sekoittavat TAHALLISESTI faktaa ja fiktiota… hämmentävät kuvaa ja kokonaisuutta. Moni menee lankaan, mutta yhä useampi ”fanittaja” on heräämässä totuuteen.

  • Aina tuo epäilys herää kun raivoaa nwo:ta vastaan muttei kajoa itse ytimeen eli ketkä sen takana ovat. Onhan se outoa. Puhuu vain oireesta muttei syystä kuten Alex joka jättää sionistit rauhaan kuten eräs kommentoija täälläkin..
   Jos lääkäri toimisi samoin niin mitään tautia ei voitaisi parantaa koska itse syyhyn ei päästäisi käsiksi.

   • Myös tämän Saarikon blogin kohdalla jäin ihmettelemään kuinka hän sen kommenttiosastossa puolusti BBC:tä hyvänä ja luotettavana tietolähteenä.
    Saarikko ei näytä olevan tietoinen että juuri BBC lähetti 20 min. etuajassa tiedon, että wtc 7 rakennus on myös sortunut vaikka se vielä oli pystyssä kunnes lähetys pian katkaistiin kun joku tajusi mokan.
    Minulle se riitti sen uutistoimiston luotettavuudesta.
    Ja muutenkin britit ovat niitä suurimpia huijareita maailmassa, tai heidän eliittinsä joka on käytännössä sama kuin City of London ja rotsild-mafia.

    Kimmo Saarikko: MV-lehti on virkistänyt nuutunutta journalismia
    http://mvlehti.net/2016/01/09/kimmo-saarikko-mv-lehti-on-virkistanyt-nuutunutta-journalismia/

 6. Rotsild-mafia ahtaalle ? hyvä artikkeli

  The Big Squeeze is now on the Khazarian Mafia
  We know that the Khazarian Mafia (KM) is now a sinking ship.

  The ultimate end game here is for the KM to use DHS to transform America into GAZA II, the World’s largest open-air prison camp and to make Americans the New Palestinians. This is all part of the “Greater Israel Plan” which is no longer theory but established fact. And the “Greater Israel Plan” is the cover story used by the KM’s top leadership (aka the “Select Few”) to use its Cutouts and main action agent the American-Israeli “Israeli-first” Dual Citizen Traitors and the Likudists in Israel to do their dirty work.
  http://www.veteranstoday.com/2016/01/17/the-big-squeeze-is-now-on-the-khazarian-mafia/

  • Tämäkin tukee mafian tuhoa — 1% taloussysteemi, uusi tutkimus: maailma muuttuu koko ajan epäoikeudenmukaisemmaksi ja palvelee pientä oligarkkijoukkoa.
   62 multimijardööriä omistaa yhtä paljon kuin koko köyhempi puolikas maailmanväestöstä yhteensä.
   Wirtschaftssystem für das 1 Prozent – Neue Studie von Oxfam belegt: Die Welt wird immer ungerechter

   Eine neue Studie der Hilfsorganisation Oxfam sorgt für Aufsehen. Was im Alltagsbewusstsein längst auch so wahrgenommen wird, kann nun abermals mit anschaulichen Zahlen belegt werden: Die bestehende Wirtschafts- und Finanzordnung dient vor allem der globalen Oligarchie. 62 Multimilliardäre besitzen so viel wie die gesamte ärmere Hälfte der Weltbevölkerung zusammen. Doch neben der düsteren Analyse wartet Oxfam auch mit einem Set möglicher Gegenmaßnahmen auf.
   https://deutsch.rt.com/wirtschaft/36347-wirtschaft-fur-1-prozent-neue/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here