Koska yllättävän monella suomalaisella on edelleen kuvitelmia siitä, että sotia käydään uskonnon, ideologioiden tai jokin epämääräisen ajatuksen vuoksi, lienee paikallaan tarkastella sitä mistä eri konflikteissa on kyse.

Kaikissa nykyaikaisissa sodissa kyse on taloudellisista intresseistä. Sotia ei käydä enää siksi, että Erkki on eri mieltä noin periaatteessa. Sotia käydään siksi, että Erkillä on öljy/kaasu/mineraali- ja/tai vesivarantoja.

Miksi Iran, Turkki, Irak tai Syyria ei ole koskaan halunnut itsenäistä Kurdistania? Miten on mahdollista, että 30-miljoonainen vuoristolaiskansa on niin tärkeä, ettei yksikään valtio ole halunnut myöntää sille itsenäisyyttä? Vastaus on hyvin yksinkertainen ja selviää alla olevasta kartasta. Kurdien mailla on liikaa kaasua ja öljyä. Niiden avulla kurdeista tulisi alueellinen mahtivaltio.


Kurdit eivät suinkaan ole ainoa kansa, jolla on öljyä ja kaasua. Mieleen tulee tämäkin valtio, jonka öljyjanoisin suurvalta, Yhdysvallat, otti tähtäimeensä jo vuonna 1953 Eisenhowerin hallituksen aikana:

Aivan, sehän on Syyria! Syyrialla on merkittävät öljy- ja kaasuavarat, joihin länsi on halunnut päästä kiinni jo vuosikymmeniä. Lisäksi maa sijaitsee fyysisesti strategisessa paikassa, eli sen kautta voitaisiin tuoda ns. Caspian pipeline Kaspian meren öljykentiltä Pohjois-Irakin ja Turkin läpi Välimerelle. Tätä öljyputkea USA on suunnitellut jo vuosikymmeniä, koska Venäjä kontrolloi Kaukasuksen pohjoispuolta. Venäjä tietää tämän, eikä aio ihan helposti sitä sallia. Siksi Venäjällä on maassa sotajoukkoja ja ydinsukellusvene jossakin Syyrian rannikon tuntumassa.

Syyrian ohessa myös Libanon ja Gaza ovat strategisia kohteista, koska niiden edustalla ovat maailman suurimpiin kuuluvat kaasukentät. Harva muistaa sitä, että Gazan sota alkoi välittömästi sen jälkeen kun Palestiinan aluehallinto ilmoitti aloittavansa Gazan kaasukentän hyödyntämisen Gazpromon, eli Venäjän, kanssa. Hamas ampui tuhat rakettia Isrealiin osumatta yhteenkään kaupunkiin, tappaen kaksi, minkä jälkeen Israel pommitti Gazaa, mutta ennen kaikkea laittoi sen laivastosaartoon, eli asetti laivastonsa kaasukentän päälle.


Oikean puoleinen kartta taas paljastaa, miksi Venäjän ja Turkin välien piti katketa. Koska USA oli blokannut ns. South Stream -kaasuputken avaamalla sotilastukikohtansa Romaniaan ja Bulgarian, Venäjä loi yhteyden Turkin kautta Kreikkaan. Itse asiassa turkkilaiset ilmoittivat Kreikalle, että jos he (kreikkalaiset) eroavat EU:sta, Turkki voi toimittaa venäläistä kaasua. Tämän ilmoituksen jälkeen presidentti Obama antoi lausunnon, jonka mukaan Kreikka on Nato-maa ja pysyy aina EU:ssa. Hieman myöhemmin Turkin armeija ampui Syyrian puolella rajaa lentäneen venäläiskoneen alas, ja maiden energiayhteistyö on katkolla.


JOS JOLLEKIN VALONLAPSELLE ei ole vielä auennut, mistä Ukrainassa soditaan, niin seuraavat visuaaliset apuvälineet eli kartat kertovat, mistä siellä on kyse. Kysehän on maan kaasu-, öljy- ja mineraalivaroista. USA on noin 25 vuotta pyrkinyt saamaan haltuunsa ne ja EU on myös haaskalla, mutta Venäjä katsoo Ukrainan kuuluvan sille, hieman samaan tyyliin kuten USA mieltää Saudi-Arabian omaksi hiekkalaatikokseen. Eli tässä kuvallinen esitys siitä miksi Ukrainassa soditaan:

ukraina2

ukraina3

Ukrainalla ja Syyrialla on sikälikin yhtymäkohtia, että kummassakin nimenomaan palkkasoturijoukot hoitavat pääosan sotimisesta. Syyriassa lännen etuja ajaa, tai ajoi, terrorijoukkio Isis ja Ukrainassa lännen etuja ajavat Azovin pataljoonan kaltaiset palkkasoturijoukot, joiden riveissä on ollut myös Suomen kansalaisia. Ukrainassa ja Syyriassa Venäjä tietenkin tukee vastapuolta, jonka riveissä sotii myös ulkomaalaisia. Ukrainassa Donbasin joukoissa on ainakin yksi teksasilainen ja Syyriassa Isisiä vastaan sotii kurdijoukoissa useampikin amerikkalainen vapaaehtoinen.

Ja jos joku valonlapsi ei vieläkään ymmärrä, miksi Suomea destabilisoidaan juuri nyt niin voimakkaasti, miksi Nato Isäntämaa-sopimus tehtiin (sopimuksessahan Suomen turvallisuusintresseja ei kertaakaan edes mainita, vaan siinä luovutetaan Suomi Natolle ) ja miksi varuskuntia on suljettu, miksi kenttäpoliisi ajetaan alas ja miksi aseet kerätään pois, niin vilkaistaanpa vielä paria esimerkkiä.


MIKSI LÄNSI HALUSI niin kovasti Afganistaniin? Varmistamaan, että lapset pääsevät kouluun? No ei. Syy ovat maan huomattavat mineraali- ja kaasuvarannot. Niistä siellä soditaan. Niistä sodittiin myös Kongossa, jossa, kas kummaa, palkkasoturijoukkiot terrorisoivat siviilejä raakalaismaisesti, ottivat käyttöön orjatyövoiman ja orjakaupan (vrt. Syyria ja Isis) ja ennen kaikkea kävivät kauppaa maan luonnonrikkauksilla. Hyvin keskeinen sodan kohde olivat maan mineraalivarat, joista yksi oli strateginen mineraali litium, elektroniikkateollisuudelle elintärkeä, todella globaali mineraali.

Se mikä tekee litiumista erityisen mielenkiintoisen on se, että EU:n suurimmat litium-varannot ovat Suomessa. Meillä on myös uraania, josta Ranska on sotinut Malissa ja Saharassa vuodesta 2012 lähtien. Sinne presidentti ja hallitus aikovat lähettää myös suomalaisia sotimaan. Siellä on myös, jostakin sattuneesta syystä, ääri-islamistinen järjestö, joka haluaa saada uraanin hallintaansa. Ääri-islamistinen järjestö Boko Haram, palkkasoturijoukko, pyrkii saamaan myös Nigerian mineraalivarannot hallintaansa. Boko Haram tunnetaan myös orjakaupasta, silmittömästä raakuudestaan ja barbarismistaan, aivan kuten Isis. Sattumaako? Ehkä. Voi olla.

Ainakin kun jotakin älytöntä, järjen vastaista, käsittämätöntä tapahtuu, aina kun katselet sotaa jossa ei tunnu olevan järkeä, mieti kuka siitä hyötyy. Tarkista netistä maan luonnonrikkaudet, ota selvää mitä yhtiöitä maassa operoi. Katso alkoiko maan tuhoaminen ympäristötuhoilla, päästöillä jne. Pian huomaat, että kaikkien älyttömiltä näyttävien sotien ja raakuuksien taustalla on raha, bisnes, miljardien bisnes.

Ongelmia meidän suomalaisten näkökulmasta ovat se, että yksi Venäjän kaasuputkista, North Stream -putki, kulkee maamme eteläpuolitse, ja että meillä on uraania ja muita strategisia mineraaleja ja se EU:n suurin litium-esiintymä Pohjanmaalla.

Mieti, kansalainen, mitä kaikkea kaivosalalla ja politiikassa tapahtuukaan juuri nyt. Niin, ulkomaalaiset kaivosyhtiöt, miljardibisnekset, ”pakolaiskriisi”, velkakriisi, poliisin alasajo, armeijan alasajo jnejnejne.

Talvivaaran ”jätekasoissa” lepää noin 2 000 000 000 euron arvoinen mineraalipotti. Miksi kaivos saa täysin vapaasti rikkoa ympäristölakeja ja sille asetettuja määräyksiä? Aivan.

Aina sama juttu. Follow the money.


Sami Parkkonen on blogisti, joka on kirjoittanut poliittisesti epäkorrektia kommentaaria vuodesta 2013.

20 KOMMENTTIA

 1. Follow the money…money talks…
  Laitoin tämän jo tuonne Söyringin kirjoitukseen vaikka oli tarkoitus laittaa tänne
  Kerrataan taas vanhaa totuutta. Henry Makowia olen lukenut jonkin aikaa ja näyttää, että hän on todellinen tietäjä mitä sotiin ja rahan tekoon tulee.
  Korostat kirjoituksessa luonnonvarojen merkitystä mutta Makow antaa ymmärtää, että sotaa voi käydä muistakin syistä ja kerätä valtavia voittoja. Makow paljastaa kuinka ww1 ja 2 ovat toimineet hyvin kun pankkiirit ovat nwo-agendaansa ajaneet Napoleonin sodista alkaen.
  Kannattaa lukea — raha ratkaisee tai kuten sanotaan money talks…

  Bankers Extended WWI By Three Years

  ….This is how it works: The banksters created money from thin air based on the credit of the US government. Every dollar they ”loaned” the US government was a new dollar in their pocket.
  No nation is free if it cannot control its own credit, i.e. print its own currency at will. We are not free. The central banking cartel controls us by threatening to withdraw our credit i.e. currency causing economic turmoil.

  – See more at: http://www.henrymakow.com/001583.html#sthash.272fQkQJ.dpuf

  First World War – First Christian Holocaust
  Illuminati Jews and Masons hate Christianity first and foremost. ”Christianity is our only real enemy since all the political and economic phenomena of the bourgeois states are only its consequences,” Insider C. Rakovsky, told his NKVD interrogator.

  Their overall goal of WWI was to bring down Christian civilization. The German, Austrian and Russian monarchies were all destroyed. – See more at: http://henrymakow.com/downton_abbey.html#sthash.KNht2MJ1.dpuf

  • lisäys
   tarkoitin sanoa, että sotaa voi käydä myös ihan sen takia, että se poikii aseteollisuudelle rahaa. Myös siksi että voi testata sotakalustoa ja kehittää uusia aseita. Tätä Israel harrastaa Gazan pommituksissa.
   Why Israel Desperately Needs Palestine: Economic-Political-Psychological Analysis
   http://www.globalresearch.ca/why-israel-desperately-needs-palestine-economic-political-psychological-analysis/5497579
   Palestinians have become the test and trial population( combat proven )
   Let me tell you the ground reality. The Palestinians have become a test and trial population who are being subjected to the testing of heinous weapons  being produced by Israel.

   • Näin Israel toimii… maa on täynnä pelkkää tuhovoimaa ja ihmisvihaa.
    Lokakuun 15 alkaen maa on tappanut 151 palestiinlaista, joista 27 lapsia, 7 naisia.
    Sillä tavalla sivistystä levitetään !!! Ja kun joku sanoo ei käy, saa anti-semitistin leiman.
    Joku paha perusvika pitää noissa ihmisissä olla, vaikea muuten ymmärtää heitä.
    Ei ihme, että sekä Makow, Shamir, Atzmon ym. juutalaisuuden hylänneet antavat maalle ankaran tuomionsa… toisin kuin US-koaliitio, jolle ihmisten tappaminen sopii ja joka siinä lajissa itsekin pystyy hyviin saavutuksiin.

    Soldaten der israelischen Armee (IDF) haben am Wochenende zwei Palästinenser an einem Checkpoint in der besetzten Westbank erschossen, mehrere palästinensische Häuser zerstört sowie zahlreiche Städte in den besetzten Gebieten überfallen. Von Oktober 2015 bis Januar 2016 sind von der israelischen Armee bisher 151 Palästinenser, darunter 27 Kinder und sieben Frauen, getötet worden.
    https://deutsch.rt.com/der-nahe-osten/36274-israels-armee-schlagt-wieder-zu/

 2. Velkaa ja taas lisää velkaa!

  https://www.knightstemplarinternational.com/britains-national-debt-still-totally-out-of-control/

  Pari lisäystä tähän hyvään artikkeliin.

  Yksi syy miksi Afganistaniin mentiin on myös oopiumi.

  Kun Afganistanin oopium tuotanto oli 2001 pohjalukemissa, on se sijaan Afganistan tänä päivänä maailman suurin oopiumin tuottaja(n. 93%)

  Maassa sijaisee yli 400 000 jalkapallo kentällisen verran oopiumiunikko viljelmiä!

  Länsimaiset lääkejätit tarvitsevat halpaa oopiumi raaka-ainetta lääkkeiden valmistukseen.

  Toinen tärkeä syy on myös uusien ase-ja asejärjestelmien testaaminen käytännössä.

  • Selittäisitkö tarkemmin tuon ooppiumin käytön lääketeollisuudessa.
   Toiseksi Israel tekee samaa aseteknologian testausta Gazassa ja siksi se käy määrävälein sotaa siellä. Nyt ehkä myös Isiksen avulla.

   • Niin kuin yleisesti tiedetään ovat eri tyyppiset opioidit
    Samaan aikaan Afganistanin oopium tuotanto kasvoi v. 2001- 185 tonnista vuoden 2002. 3400 tonniin.

    Ei siis ihme että Lännen big pharma kiinnostui Afganistanin ”huokeista” markkinoista!

    ”In today’s globalized world of rule-for-profit, one can’t discount the role that multinational corporations play in US foreign policy decisions either. Not only have oil companies and private military contractors made a killing off the occupation, big pharmaceutical companies, which collectively lobby over 250 million dollars annually to Congress, need opium latex to manufacture drugs for this pill happy nation. As far as the political elite funneling the tainted funds, the recent HSBC bank scandal exposed how trillions of dollars in black market sales are brazenly being laundered offshore.

    Multinational corporations are in it for the long haul, despite how low public support is for the war. A little mentioned strategic pact has already been signed that will allow a US troop presence to remain in Afghanistan until 2024.

    The US’ goal of sustained warfare to oversee the world’s opium trade has been alleged by many, including foreign military officials. In 2009, a former commander in the Russian invasion of Afghanistan, General Mahmut Gareev, said to RT:

    “Americans themselves admit that drugs are often transported out of Afghanistan on American planes. Drug trafficking in Afghanistan brings them about 50 billion dollars a year – which fully covers the expenses tied to keeping their troops there…[the US military doesn’t] have any planned military action to eliminate the [Taliban].”

    The unwinnable nature of the war becomes more apparent when learning that the US government was paying Taliban insurgents to protect supply routes and “switch sides” in an attempt to neutralize the insurgency. The logic of funding both sides of the war to “win” is too incomprehensible a concept to grasp. Clearly, this war is meant to be sustained.

 3. Sotaa enteilevää on että Time valitsi Merkelin vuoden ’avointen ovien’ naiseksi ja Vapaan Maailman liittoansleriksi. Kuitenkin hän esiintyessään antaa itsestään sieluttoman ja tunneköyhän vaikutelman. Hänellä tuskin on käsitystä mihin hän Eurooppaa ja itseään on viemässä.
  Kannattaa muistaa että myös Hitler valittiin 1939 vuoden mieheksi ja sekin oli suunnitelmallista. Pian sota alkoikin ja se päättyi kuten rotsild-eliitti halusi sen päättyvän. Saksa nujerrettiin jo toisen kerran perusteellisesti kun se yritti nousta rahan valtaa vastaan.
  Nyt kuitenkin maailman tilanne on toinen ja vastarinta rotsild-mafian ylläpitämää velkaorjuuttaa kohtaan alkaa saavuttaa sellaiset mittasuhteet että on vain ajan kysymys koska tuo mafia kaatuu koko ihmiskuntaa koettelevan syvän kriisin kautta.

  …I add here several observations from the German Magazine COMPACT, which is published by a very perceptive team of contributors and editors:
  In the December issue the leading article was titled: Merkel? Arrest her!
  It pointed out for example the contradiction inherent in pursuing the smugglers of illegal refugees into Germany and her “Open Doors” policy.
  It states in the current issue that Time Magazine does not simply name Merkel as Person of the Year but also as Chancellor of the Free World – the clear implication is therefore that she is faithfully following the Elite’s instructions.
  Even though she appears on TV in gentle pink-coloured apparel, she hardly seems convinced of what she is saying and her eyes or face come over as empty, soul-less and devoid of any normal human emotion. Like so many “successful” individuals who have jumped eagerly into the trap of materialism, she can have little or no idea of the later consequences of her actions, not least for herself
  There is so much to add to this but time flies! Suffice it to say that regardless of any future change of direction politically, the rapid pace of developments will remain many steps ahead.
  The only effective solution is spiritual, possible clothed in a semi-transparent material garb in order to capture the attention of the many.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=127398

  • Huvittavia nuo iltisten jutut. Ihme, että joku niitä vielä ostaa kun netissä voi niille nauraa ilman rahaa.
   Nyt Istanbulin itsemurha-pommmittaja on sekä Iltalehden että – sanomien mukaa ERDOGANIN ilmoittamana syyrialalsnainen.
   Tottakai kun on tarkoitus meilläkin levittää Natolle mieluista propagandaa… eihän silloin voi olla mitenkään kukaan muu.
   http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1452587584797.html

 4. Saksassa valtamediakin alkaa myöntää tosiasiat. Rikokset nousussa pakolaisten takia

  Crime Seems to Be Surging in Germany, from New Refugees
  To date, the federal government could largely rely on the media to ignore or belittle the refugee issue in its negative impact on the security situation in Germany. That’s over now. Even the mainstream media are gradually beginning to deal with this formerly taboo subject. It was no accident, but a common practice of the mainstream media, to largely ignore these and other crime phenomena [mainly robberies] that are associated with the current German refugee policy.
  http://www.washingtonsblog.com/2016/01/crime-seems-surging-germany-new-refugees.html

 5. ”Miksi ja mistä soditaan?”

  Eräs näkökulma:

  Zbigniew Kazimierz Brzezinski (syntynyt. 28.3.1928 Varsovassa) on valtiotieteilijä, joka toimi aluksi demokraattisen presidentin Jimmy Carterin turvallisuuspoliittisena neuvonantajana (1977–1981). Brzezinski säilytti arvovaltaisen asemansa myös republikaanisten presidenttien kaudella.

  Brzezinskin oppikirjaksi kirjoitettu teos, vuonna 1997 julkaistu The Grand Chessboard: American Primacy and Its Geostrategic Imperatives, on vaikuttanut USA:ssa uuskonservatiiviseen ulkopoliittiseen ajatteluun. Kirjan mukaan USA:n tulisi pureutua Persianlahdelle ja Keski-Aasiaan öljynsaannin varmistamiseksi ennen kuin Venäjä saavuttaa entisen suurvaltastatuksensa ja palaa voimatekijäksi itsenäistyneisiin entisiin neuvostotasavaltoihin, ja ennen kuin voimistuva Kiina ehtii pureutumaan alueelle. Brzezinski on verrannut Keski-Aasiaa 1900-luvun Jugoslaviaan levottomuuksien ja epävakauden lähteenä.

  Brzezinskin käsitteistössä geostrategialla tarkoitetaan ”geopoliittisten intressien hallintaa”.

  The Grand Chessboard -kirjan mukaan USA oli tuolloin (vuonna 1997) shakkilaudan kuningas eli kansainvälisen järjestelmän hegemoninen valtio. Mutta kaikki tämä saattoi muuttua, jos Euraasiasta löytyisi vastapuolen kuningas eli tarpeeksi voimakas valtio tai valtioliitto, joka kykenisi haastamaan USA:n. USA:lla on Brzezinskin mukaan poikkeava asema suhteessa Euraasian valtioihin, koska se ei ole osa niitä. Mahdollisten kilpailijoiden tunnistamiseksi USA:n tuli kirjan mukaan analysoida Euraasian valtioiden toimintaa, jotta se löytäisi sellaiset aktiiviset ja dynaamiset valtiot, jotka saattaisivat aiheuttaa suoranaista haittaa USA:lle, samoin kuin sellaiset passiiviset valtiot, jotka voisivat toimia katalyytteinä aktiivisten valtioiden muutoksille. Geostrategiassa hegemoniselle valtiolle on Brzezinskin mukaan tärkeää, että (1) vasallit eivät ryhdy sotimaan toisiaan vastaan, että (2) verovelvolliset tuntevat itsensä suojatuiksi ja että (3) barbaarit eivät pääse muodostamaan liittoa keskenään.

  Brzezinski ennusti vuonna 1997, että radikaalit islamin edustajat tulisivat olemaan ongelma USA:lle, koska he omasivat uskonnollisen vihan yhdysvaltalaista elämäntyyliä kohtaan. Mikäli he vielä osaisivat hyödyntää Israelin ja palestiinalaisten välistä konfliktia, he saattaisivat aiheuttaa vakavan vaaran USA:n alueellisille intresseille erityisesti Keski-Aasian ja Persianlahden alueilla. Radikaalin islamin edustajat voisivat hyödyntää terrorismia agendansa ajamiseksi. Brzezinski huomautti, että koska radikaalin islamin edustajilla ei ollut omaa yhtenäistä valtiotaan, he ilmaisivat vihansa erinäisin väkivaltaisin menetelmin. Brzezinski korosti, että Keski-Aasian kriisissä USA:n tulisi käyttää ensi sijassa ”pehmeitä menetelmiä” ja turvautua voimatoimiin vasta, jos jokin toinen valtio pyrkisi hegemoniaan tai olisi vajoamassa anarkiaan.

  Bill Clintonin hallinnon aikana Persianlahden ja Keski-Aasian tilanteen kriisiytymistä pyrittiin ehkäisemään ”pehmein menetelmin”, diplomatiaa ja kansainvälisiä järjestöjä käyttäen, ja ainoastaan viime kädessä turvauduttiin sotilaalliseen voimankäyttöön. Jälkimmäisen menetelmän käyttö sen sijaan lisääntyi radikaalisti Bushin hallinnon kaudella 11.9.2001-iskujen jälkeen niin Afganistanin kuin Irakin sotien myötä.

  Yhtenä Brzezinskin doktriinin (oppi) tuloksena voidaan pitää Bushin päätöstä hyökätä Afganistaniin ja aloittaa Irakin sota maaliskuussa 2003. Vapaaehtoisten koalitiota koottaessa annettiin ymmärtää, etteivät Saddam Husseinin tekemät sitoumukset öljykentistä olisi enää voimassa sen jälkeen, kun USA on poistanut Saddam Husseinin vallasta. Tämä olisi koskenut YK:n kauppasaarron mahdollisesti päättyessä ranskalaista TotalFinaElf:iä, venäläistä Lukoilia sekä kiinalaista China National Petroleum Companya. Käytännön seurauksena USA:n vahvasta läsnäolosta Irakissa on seurannut se, että Kiina on joutunut hakeutumaan pienten öljyntuottajien pariin varmistaakseen teollistumisensa edellyttämän lisäöljyn saatavuuden.

  Pian 11.9.2001-iskujen jälkeen kaikki Keski-Aasian valtiot tarjoutuivat tukemaan terrorismin vastaista sotaa käynyttä ”liittoumaa” Afganistanissa. Muun muassa Uzbekistan päästi USA:n joukkoja alueelleen ja antoi niille luvan perustaa sotilaslentotukikohtia alueelleen. Tosin myöhemmin Uzbekistan vaati, että kaikki Nato-maat vetävät joukkonsa pois sen alueelta, pois lukien Saksan Termezin tukikohta. USA sulkikin oman Uzbekistanin tukikohtansa syksyllä 2005. Syyksi voidaan epäillä Uzbekistanin ja Venäjän välillä allekirjoitettua sopimusta sotilasliitosta. Syyskuun 11. päivän (2001) jälkeen USA on merkittävästi lisännyt turvallisuuteen liittyvää tukeaan Keski-Aasian ja Kaspianmeren alueen valtioille erityisesti ”terrorismin vastaisessa kamppailussa”.

  (Bushin hallinnon voitaneen perustellusti väittää käyttäneen ’Brzezinskin oppia’ geostrategiasta ulkopolitiikkansa ja ainakin Irakin sodan perustana.)

  Brzezinskin oppi näytti langenneen otolliseen maaperään uuskonservatiivisessa ajatushautomossa (Project for the New American Century, PNAC), joka saavutti nopeasti varsin vaikutusvaltaisen aseman USA:ssa. PNAC:in jäsenten ajatukset Irakista ja Saddam Husseinista ilmenevät keskitetysti heidän 26.1.1998 päivätystä avoimesta kirjeestään presidentti Bill Clintonille. Kirjeen sisältö on tähdellistä tuntea arvioitaessa Bushin ja hänen uuskonservatiivisen hallintonsa aggressiivista ulkopolitiikkaa.

  Avoimessa kirjeessään presidentti Clintonille PNAC:in mainitut jäsenet määrittelivät yhdeksi USA:n uuden ulkopolitiikan päätehtäväksi Irakin presidentin Saddam Husseinin vallasta suistamisen. Jos Saddam jäisi valtaan, se ”vaarantaisi amerikkalaisten joukkojen sekä Israelin että maltillisten arabimaiden turvallisuuden alueella, ja merkittävä osuus maailman öljyn tarjonnasta olisi vaarassa”. Avoimessa kirjeessä arvioitiin, että USA:n politiikkaa tultaisiin arvostelemaan, mutta ”harhaanjohtava vaatimus yksimielisyydestä YK:n turvallisuusneuvostossa ei voi enää rampauttaa Amerikan politiikkaa”.
  *
  PNAC: Project for the New American Century (PNAC) oli vuonna 1997 perustettu yhdysvaltalainen, uuskonservatiivinen ajatushautomo (”think tank”). Ajatushautomo ajoi USA:n maailmanlaajuisen sotilaallisen, taloudellisen, poliittisen ja moraalisen johtajuuden asiaa.

  (Toimintansa nyttemmin lopettaneen) PNAC:n jäseninä ehtivät toimia muiden muassa George W. Bushin veli ja Floridan kuvernööri Jeb Bush, varapresidentti Dick Cheney, puolustusministeri Donald Rumsfeld, USA:n YK-suurlähettiläs John Bolton sekä Maailmanpankin pääjohtaja Paul Wolfowitz. Ryhmällä oli siis vahvat siteet presidentti Bushin hallintoon. PNAC kannatti voimakkaasti USA:n hyökkäystä Irakiin.

  Project for the New American Centuryn (PNAC) ajatukset perustuivat kolmeen perusväittämään: (1) ”Amerikan johtoasema on hyväksi sekä Amerikalle että maailmalle.” (2) ”Sellainen johtoasema vaatii sotilaallista voimaa, diplomaattista tarmoa ja sitoutumista moraalisiin periaatteisiin.” (3) ”Liian harvat poliittiset johtajat puhuvat nykyään globaalin johtoaseman puolesta.”

  PNAC ajoi ”sotilaallisen voiman ja moraalisen kirkkauden politiikkaa”, johon sisältyivät: (1) merkittävä lisäys USA:n sotilasmenoihin; (2) läheisemmät suhteet USA:n liittolaisiin sekä USA:n arvoille ja eduille vihamielisten hallitusten haastaminen; (3) poliittisen ja taloudellisen vapauden edistäminen USA:n ulkopuolella; (4) USA:n turvallisuudelle, vauraudelle ja periaatteille ystävällisen kansainvälisen järjestyksen ylläpitäminen ja laajentaminen

  PNAC vaati pitkään USA:ta sanoutumaan irti vuonna 1972 USA:n ja Neuvostoliiton välillä solmitusta ABM-sopimuksesta. Vuonna 2002 presidentti Bushin hallitus toimikin vaatimuksen mukaisesti. PNAC kannatti USA:n asevoimien kuudennen puolustushaaran, avaruusvoimien (U.S. Space Forces), perustamista, tavoitteena avaruuden sotilaallinen hallinta.

  Syyskuussa 2000 PNAC julkaisi 90-sivuisen raportin nimeltä Rebuilding America’s Defenses: Strategies, Forces, and Resources For A New Century, jossa PNAC esitteli ajatuksiaan USA:n globaalista johtajuudesta. Raportti esitti, että mikäli diplomatian ja pakotteiden avulla ei saavutettu tuloksia, USA:n oli oltava valmis käyttämään sotilaallista voimaa. USA:n sotavoimat tuli sijoittaa uudelleen, sillä kylmän sodan loputtua tilanne oli muuttunut. Uusia pysyviä sotilastukikohtia tuli perustaa Kaakkois-Eurooppaan ja Kaakkois-Aasiaan, mikä mahdollistaisi ilmatukialusten vähentämisen ja säästäisi resursseja.

  Project for the New American Century joutui huomattavan kritiikin kohteeksi sekä oikeiston että vasemmiston taholta. Arvostelijoiden mukaan USA:n ”maailmanjohtajuus” ei ollut hyväksi maailmalle eikä edes USA:lle itselleen. Eräät arvostelijat katsoivat, että PNAC:n tavoitteena oli koko maailman imperialistinen alistaminen USA:n valvontaan. USA:n ulkopolitiikan arvostelijat tarttuivat PNAC:n ajatukseen USA:sta maailman ainoana supervaltana (hypervalta).

  (PNAC:in kannattajien mukaan ryhmän ajatukset eivät poikenneet ratkaisevasti aikaisemmista konservatiivisista ulkopoliittisista linjauksista. USA:n konservatiivit olivat aina kannattaneet vahvaa armeijaa ja maan etujen aggressiivista puolustamista.)

  Rebuilding America’s Defences -raportissa mainittiin ”katastrofaalinen ja katalyyttinen tapahtuma – kuten uusi Pearl Harbor”, joka kiihdyttäisi muuten hidasta muutosta USA:n globaalin hallinnan suuntaan. Eräät tarkkailijat ovat pitäneet tätä todisteena siitä, että Bushin hallinto oli – tavalla tai toisella – 11.9.2001-iskujen takana tai että Bushin hallinto salli kyseiset iskut päästäkseen tavoitteisiinsa: Talibanin ja Saddam Husseinin eliminointi sekä Afganistanin ja Irakin miehitys. Tarkkailijat ovat viitanneet usein muun ohella seuraavaan raportin kohtaan: ”kehittyneet biologisen sodankäynnin muodot, jotka voidaan suunnata tiettyihin genotyyppeihin, saattavat muuttaa biologisen sodankäynnin kauhun valtakunnasta poliittisesti käyttökelpoiseksi työkaluksi.” (Genotyyppi eli perimätyyppi on yksilön vanhemmiltaan perimien kaikkien geenimuotojen kokonaisuus.) PNAC:in kriitikot ovat pitäneet tätä todisteena ryhmän rajusta rasistisuudesta, sillä kuvatunlaisilla aseilla olisi mahdollista hyökätä yksittäisiä etnisiä kansanryhmiä vastaan.

 6. Pakolaisia ohjattiin Saksaan Yhdysvalloista käsin ainakin Twitter-viestein. Olisiko taustalla Saksan julkaisema Nord-Stream 2? Samoin VW päästöskandaali tuli sopivasti. Kiristetääkö näillä Saksaa luopumaan N-S 2 hankkeesta?

  • En epäile ettetkö ole oikeilla jäljillä.
   Saksa on ollut ja koko ajan on vahvan sionistipainostuksen alla jota johdetaan Usan itärannikolta käsin, ehkä Lontoostakin. The hidden hand… sehän se on. Saksa on ollut sen uhrina jo ainakin sata vuotta ja sen johtamia molemmat maailmansodat ovat olleet.
   Mielenkiintoista nähdä jääkö Saksa lopullisesti historiaan vaan nouseeko vielä uusi germaaninen ja aikoinaan Euroopan sivistyksen kehtona toiminut itsenäinen Saksa henkiin.

 7. Who organised the attacks of January and November 2015 in Paris?

  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=127982

  Hyvä Thierry Meyssanin artikkeli
  Thierry Meyssan — Voltairenet.org Jan 22, 2016

  New information, published by the Croatian daily Slobodna Dalmacija, alleges that the French state was responsible for the attacks which occurred in Paris in January and November 2015. Either the French authorities had previously infiltrated the groups which perpetrated these attacks, and chose not to intervene to prevent them, or else they were directly implicated in the organisation of the attacks. In any case, it remains to be determined who made these decisions, and whether or not he was acting on behalf of the Republic.

 8. Imperiumit ovat sairaita hankkeita jotka ovat aina päätyneet perikatoon

  Throughout history, some of the world’s most influential empires have also been the most brutal. In turn, their legacy has turned “empire” into a very dirty word, indeed.
  The Roman, British, Ottoman, Spanish and Soviet empires come to mind readily. And in school, we learn about the glories of these civilizations, their cultural triumphs and their contributions to the world we live in today. But what’s often left out is the devastating truth that empires are built on the atrocious foundations of sex and migrant slavery, military expansion, land and resource theft, genocide and overall intimidation.
  http://www.mintpressnews.com/the-rise-of-a-us-corporate-empire-and-the-global-resistance-bringing-it-to-its-knees-abby-martin-mnar-muhawesh/210714/

  Näin kaula katkeaa — miksi usa suojelee saudi-tyranniaa?
  http://www.mintpressnews.com/the-us-wraps-saudi-arabia-and-its-human-rights-atrocities-in-its-cloak-of-exceptionalism/212913/

 9. Afgan. luonnonvaroihin kuuluu selvästi ”Poppy-Fields” Of Afghanistan, (Googlaa se), niin näet kuinka jenkit
  niitä kasvimaita suojelevat. Eräs kuuluisaksi tullut American Footbal pelaaja sai siellä sotilasasussaan lyijyä niskavilloihin omiltaan,uhatessaan paljastaa lehdistölle huumeiden suojelusta Usan piikkiin. Köyhien Afgan.
  farmarien hallitsemat pellot takavarikoi jenkki, suojellakseen niitä ”varkailta” ? Hyvin menee ?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here