Espanjan joulukuun 2015 parlamenttivaalit julistettiin jo monesta suusta historiallisiksi. Vuodesta 1982 asti Espanjan vallankahvassa vuorotelleet konservatiivit ja sosialistit saivat vaalien myötä rinnalleen lisää värejä vasemmistopopulistiseksi kuvatusta Podemos-puolueesta sekä keskusta-liberaalista Ciudadanosista.

Muutoksen kaipuu on epäilemättä ollut kalvava. Maassa viime vuodet ihmisiä polkenut lama on heittänyt pahimmillaan joka neljännen työttömäksi, ja palveluista leikkaaminen on osunut kaikkiin väestönosiin. Lisäksi toisiaan seuraavat korruptiotapaukset päättävän piirin keskuudessa ovat saaneet kadut täyttymään satojen tuhansien ihmisten vihasta.

Vaalit ja äänioikeus ovat Espanjassa harvoja etäisiä jäänteitä eurooppalaisesta demokratiasta. Jostain syystä monet eurooppalaiset näkevät turvapaikanhakijat suurimpana uhkana demokratiallemme, vaikka sitä tällä hetkellä hajottavat niin Espanjassa kuin muuallakin aivan omat poliittiset elimemme. Kesäkuussa 2015 Espanjassa hyväksyttiin viralliselta nimeltään Ley Seguridad (turvallisuuslaki), joka kansan ja medioiden keskuudessa on saanut totuudelle uskollisemman nimityksen Ley Mordaza (suukapulalaki). Koska mielestäni asioista on puhuttava niiden oikeilla nimillä, aion tässä tekstissäni käyttää laista nimeä Ley Mordaza.

Lain seurauksena monista YK:n ihmisoikeusjulistuksen oikeuksista kokoontumiseen ja sananvapauteen tulee rangaistavia. Lain mukaan parlamenttitalojen edustalla pidetyistä mielenosoituksista voidaan rangaista jopa 10 000 euron sakoilla, poliisin valokuvaamisesta 30 000 eurolla ja luvattomista mielenosoituksista jopa 600 000 eurolla. Sosiaalisessa mediassa poliitikoiden tai kuninkaan toimista valittaminen on myös kriminalisoitu, ja vääristä sanoista saattaa kilahtaa muutaman sadan euron rangaistus.


TURHAUTUMISESTA SYTYKKEENSÄ saavat mielenosoitukset voivat toki hieman horjuttaa kaupunkien tyyneyttä, ja raapia turisteille näytettävään julkisivuun ikäviä naarmuja. Jostain syystä hajonneet ikkunat tapaavat kaikkialla haukata valtaisan lehtitilan verrattuna kabineteissa toteutettavaan sisäsiistiin väkivaltaan, ja katujen radikalismin pelko saa ylilyöviä ilmentymiä joka puolella. Espanjan tapauksessa ikkunan hajottaminen on maan tilanteeseen nähden varsin maltillista, kun taas käynnissä olevat ihmisoikeuksien purkutalkoot paljon vaarallisemman radikalismin ilmentymää. Vaarallisimmat vaikuttajat harvemmin joutuvat huutamaan tai hajottamaan mitään. Heidän ei tarvitse.

Mutta 600 000 euroa sakkoja? Se on paljon rahaa työttömille (joita oli lokakuussa 2015 runsaat 21 prosenttia väestöstä, vaikka luku onkin matalampi kuin vuosiin) tai keskimääräiselle työntekijälle (vuonna 2014 keskivertoespanjalaisen kuukausipalkka nettona oli 1734 euroa). Vertailun vuoksi: Viime kauden pääministeriä Marino Rajoyta PP-puolueesta syytetään palkkarahojen nostamisesta pimeästi liki 400 000 euron arvosta. Etelä-espanjalaisen Manilvan entisen kunnanjohtajan sängyn alta puolestaan löytyi muovikassillinen seteleitä, yhteensä 700 000 euroa.

Espanja sijoittui esimerkiksi vuonna 2014 Transparency Internationalin 175 valtiota käsittävässä korruptiotilastossa sijalle 37 (vähiten korruptoitunut on sijalla 1), sijoittuen esimerkiksi Qatarin (26) ja Botswanan (31) jälkeen. Tätä kirjoitettaessa Espanjassa on noin 300 poliitikkoa syytteessä korruptiosta. Pääministeri tai kukaan muukaan PP:stä ei kuitenkaan kuulu heihin, vaikka näytöt PP:n väärinkäytöksistä ovat selviä. Sinisilmäistä olisi kuvitella myös, etteivätkö epämääräiset, kahisevat kirjekuoret vaihtaisi omistajiaan myös oikeussalien tuntumassa.

Politiikan korruptoituneisuus hädin tuskin enää ylittää uutiskynnystä Espanjassa. Tilan kroonistumista on syytä pelätä niin kauan kuin syytetyn penkille nostetaan ensisijaisesti ihmisiä eikä varsinaista järjestelmää heidän takanaan. Politiikan vääristymien keskittäminen henkilöihin ei toki ole vain Espanjaa vaivaava tila; medioille maailmanlaajuisesti on toki helpompaa ja nopeampaa tapetoida lehtiensä sivut poliitikkojen kuvilla kuin heidän toimiinsa syventyvillä sanoilla. Yksittäisiin poliitikkoihin keskittyvä viha samentaa suhdettamme vihan todelliseen aiheuttajaan. Perustelematonta mielihyvää syntyy yksittäisistä potkuista, joiden johdosta korruptiokulttuurin musertumista ei kuitenkaan voi odottaa.


ESPANJAN TAPAHTUMAT risteilevät monissa kohdin Kreikassa tapahtuneen kanssa. Myös Kreikassa työttömyys on vakiintunut 25 prosentin tuntumaan ja suuttumus on roihahdellut maan kaduilla koko talouskriisin ajan paitsi kadonneiden työpaikkojen ja eläkkeiden myötä, myös korruptoituneiden poliittisten elinten kirvoittamana (Kreikan sijoitus Transparency Internationalin korruptiolistauksessa on 69). Kenties Espanjassa pelätäänkin mellakoissa kunnostauduttavan Kreikan tapaan, minkä vuoksi suukapuloita heitellään kapinallisten rattaisiin. Kun talouskriisiin syyttömien ihmisten palveluista ja kansalaisoikeuksista leikataan ja suhtautuminen eri rikosten vakavuuteen noudattelee aivan toista oikeustajua kuin mitä Samu Sirkka korvani juurella kertoo, ei vaadi heppoistakaan tilannetajua huomatakseen, kuka lakikirjan päällä istuu.

Myös Kreikassa muutaman ihmisen töppäilystä on rangaistu miljoonia muita. Ensimmäisen hätälainoituksen aikaan vuonna 2010 vastustavien äänien puheenparressa esiintyi tiheään sellaisia ilmauksia kuin: ”’Kreikka on itse tuhlannut rahansa, miksi heille pitäisi siitä hyvästä antaa hyväntekeväisyyttä?” Halvan lainan humussa rahansa kadottanut ja budjeteistaan valehdellut ”Kreikka” käsittää kuitenkin tosiasiassa vain pienen osan maan kenties pienimmästä vähemmistöstä, vallan ja talouden eliitistä. (Kokonaan toinen keskustelu on toki, ketä varten tukipaketteja maahan rahdattiin. Noin 90 % kolmesta tukipaketista onkin arvioitu menneen finanssisektorille. Velka ei kuitenkaan ole pienentynyt siitä kun se tuotiin kaapista ulos vuonna 2009, vaan se on sekä absoluuttisena että suhteessa bkt:hen kasvanut, kun taas bkt on jatkanut laskuaan.) Nyt työlle elämänsä omistaneet kreikkalaiset ovat menettäneet eläkkeensä muutaman ihmisen töppäilyn tuloksena. Ovatko he niitä, jotka ahkeruus ja työ palkitsee, kuten yksi kapitalistisatuilijoiden lempilauseista kuuluu?

EU kuitenkin edellyttää taloutta säätelevissä laeissaan juuri kurjistamispolitiikkaa. Euroopan vakaus- ja kasvusopimuksen mukaan budjettialijäämä ei saa ylittää kolmea prosenttia eikä julkinen velka 60 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Harmillisesti talous ei osaa lukea lakia, joten lainrikkomuksia varmasti esiintyy jatkossakin. Tästä syystä Suomessa toteutettavia leikkauksia ei voida perua, mikäli EU:n määrittelemien rajojen sisällä halutaan kiltisti pysytellä. Tosin velkasääntöä rikkovat tälläkin hetkellä etelän syntipukkien lisäksi esimerkiksi Saksa ja Iso-Britannia. Bisneskavereikseen EU myös hyväksyy toisin menetteleviä: esimerkiksi USA:n yli 18 biljoonan dollarin julkinen velka (lukuun on laskettu vain liittovaltion velka, ei osavaltioiden velkaa) ylittää 100 % maan bruttokansantuotteesta, ja kullakin amerikkalaisella on velkaa miltei 60 000 dollaria, kun sitä kutakin kreikkalaista kohti on vain 40 000 euroa.


EU:N PALKINTOKAAPPIIN vuonna 2012 annetusta Nobelin rauhanpalkinnosta olisi voinut päätellä liittomme arvomaailman jäsentyvän hiukan toisin. Jäsenvaltioiden talousasioihin EU tunkee nenänsä erittäin syvälle, kun taas Espanjan suukapulalakien kaltaisille valtioiden lihastenpullistelun muodoille se antaa hiljaisen hyväksyntänsä. Miksi autonomiaa kunnioitetaan tässä kohdin, vaikka se on muilta osin jo valunut isommille penkeille?

Syriza-puolueesta piti tulla Kreikan pelastava supersankari, mutta nyt parin vuoden takaiset, puoluetta radikaalivasemmistolaiseksi kuvailevat jutut lähinnä huvittavat. EU:n säännöstöjen ollessa yhä hallitsevampia on vaikea nähdä uusien puolueiden keksivän taianomaisia ratkaisuja maissaan. Tästä syystä Espanjassa Podemosin harteille kasattavat odotukset tuntuvat ylimitoitetuilta. Nähtäväksi jää, onko puolueessa radikaaleinta puheenjohtajansa poninhäntä. Vielä puolueessa kenties onkin vilpitöntä tahtoa demokratisoida Espanjan politiikkaa sekä motiivia pysytellä kuivilla kaikkialle tulvivalta korruptiolta esimerkiksi pitämällä puolueensa jäsenten tilitiedot julkisina.

Nähtäväksi jää, miten puhtain paperein puolue urakastaan selviää, ja sitä odotellessa toivoisi espanjalaisten muistavan, ettei valtion suojelukseen tule liikaa tuudittautua. Kriisiaikoina usein virkistyvää kansalaisaktivismia on syytä pitää elossa ja esimerkiksi kansalaisten pyörittämän ruoka-avun jakelun tai taloja kodittomille valtaavien kansalaisliikkeiden toivoisi pysyvän voimissaan. Kreikassa on kriisin jälkeen nähty koko joukko erilaisia kansalaisjohteisia toiminnan muotoja, kuten yleisradion ja muiden medioiden pyörittämistä, terveydenhuollon takaamista varattomille, tehtaiden valtauksia ja aikapankkivaluuttojen luomista. Kriisi voi tarkoittaa myös alustaa uudelle.

Pääasialliset lähteet

Kirjoittaja opiskelee aate- ja oppihistoriaa Oulun yliopistossa.

30 KOMMENTTIA

 1. Niinhän nwo-projekti etenee: kaikki yritykset nousta vastarintaan ja luoda aito kansan ääntä kuunteleva ja toteuttava demokratia halutaan estää kaikin keinoin pankki-mafian (’the hidden hand’) vapaamuuraripohjaisten lakeijahallitusten toimesta, jotka kulissien takana kaikkea ohjaavat ja ovat vastuussa poliisivaltiokehityksestä.
  Mutta paradoksaalisesti kuitenkin vastarinta kasvaa mitä enemmän mafia sortuu tyrannimaisiin otteisiin koska ihmiskunta ei ole orjuutettavissa kuten historia opettaa.
  Alan Posener ja käsite “monikulttuurisuuus”:
  ”Tämä monikulttuurisuus antaa itsessään lupauksen kulttuurillisten erityispiirteiden säilymisestä eri väestönosien kesken samassa valtiossa.”
  Posener näpäyttää suvaitsemattoman ja alistavan Islamin suvaitsemista. Monikulttuurisuus kyseenalaistaa länsimaisen arvopohjan ja ne jotka kannattavat monikultturismia, tulisi kertoa miten asioiden pitäisi olla. Millainen arvomaailmamme tulisi olla?
  Sillä erilaisissa kulttuureissa voi olla hyvin erilaiset käsitykset mm. yhtäläisistä oikeuksista. Antisemitismi on osassa Eurooppaa hyväksyttävää vielä tänäänkin Posenerin mukaan ja homous oli rangaistavaa vuoteen 1971 asti.
  Väärä monikulttuurisuus voi vaarantaa kaiken.
  —Näin siis Posener. mutta miksi hän unohtaa Sionismin? voi kysyä. Hänen tulisi näpäyttää myös rasistista ja suvaitsematonta Talmudismia eikä vain Islamia!
  http://uberuutiset.fi/2016/01/12/alan-posener-ja-kasite-monikulttuurisuuus/

  • No eipä kristinuskokaan ole suvaitseva tai tasa-arvoinen. Täällä Suomessa ja Pohjois-Euroopassa se vain ei hyppää niin silmille, kun olemme pitkälle maallistuneet.

   Ongelma tulee kaikissa näissä uskonnoissa, joilla on myös samat juuret, mikäli uskonnosta haetaan kirjaimellisesti oikeutukset ja laki.

   Oho, kritisoitko juuri antisemitismiä? Yleensä olet itse syylistämässä ja morkkaamassa juutalaisia. Sovinismi on aina aina matalaotsaista ja iljettävää, kohdistu se mihin kulttuuriin tai etnisyyteen hyvänsä.

   Kaikkia uskontoja voi harjoittaa suvaitsevasti ja järjen kanssa: siihen suuntaan kristitty maailmakin on liikkunut vuosisatoja, hitaasti. Ja onneksi on! Muuten emme eroaisi fanaattisesta juutalaisuutta tai islamia harjoittavasta yhtään eduksemme. Samoin esimerkiksi Turkissa tai entisessä Jugoslaviassa ja Venäjällä, islamilaisuus maallistuu. Afganistanissakin islam oli maallistumassa, ennen kuin mujaheddinit kaappasivat vallan USA, Pakistan ja Saudi-Arabia tukijoinaan.

   Suvakkina kannatan monikulttuurisuutta, koska ihmisillä tulisi olla oikeus harjoittaa omaan identiteettiin liittyviä perinteitään. Mutta kannatan myös ihmisoikeuksia ja luonnollisia oikeuksia. Ei pelkästään kristittyjen, vaan kaikkien tulisi pystyä noudattamaan näitä perusoikeuksia ja kansallisia lakeja. Mikäli joku ei siihen pysty, yhteiskunnan pitää palauttaa rikkoja ruotuun. Koko kulttuuria ei tarvitse hävittää, jos siitä jätetään pois barbaarisia tapoja. Mutta en minä näe sille mitään syytä, etteikö samassa valtiossa olisi sijaa useammille kulttuureille. Varmaan mahtuu latinokulttuuri ja intiaaniheimot Yhdysvaltoihin, saamelaiset ja ruotsinkieliset Suomeen. Komit ja tataarit Venäjälle. Ja mikä hyvänsä muukin ryhmä.

  • pieni lisäys alkuperäiseen
   Kannattaa lukea linkin kirjoitus ennen kuin kommentoi. Ja aika selvästi sanon, että näin siis Posener…en itse ! Vain kommentin alku on omaani.
   Ja lisää linkistä:
   Politiikan ja yhteiskunnan kirjeenvaihtaja Alan Posener kirjoittaa Die Weltissä aiheesta “jälleen epäonnistunut monikulttuurisuus”.
   Jälleen kerran monikulttuurisuus on epäonnistunut. Liittokansleri on sanonut sen usein ja toistaa sitä yhä uudelleen.
   Posenerin mukaan onnistunut integrointi edellyttää sitä, että pakolaiset hyväksyvät Saksalaisen kulttuurin, mutta hän ei täsmennä mitä se tarkoittaa.

   • Posener siis toimii periaatteessa kuten Netanyahu, joka päättänyt kieltää Islamin Adhan-rukouksen koska se aiheuttaa ’sietämätöntä melua’
    — Tässä Euroopan ja omille suvakeillemme purtavaa ?
    N ei hyväksy kahta valtiota, lakia noudattavaa ja ’valtiota valtiossa’, jossa ei noudateta lakia.
    Myös arabien polygamia pitäisi ottaa käsittelyyn…
    N menee siis jopa pitemmälle kuin P, joka vaatii ’kulttuurin hyväksymistä’ (=aika suhteellinen ilmaus) mutta N vaatii ’lain noudattamista’ (=tarkka, ei tulkittavissa oleva asia).
    http://www.globalresearch.ca/netanyahu-calls-for-banning-islamic-call-to-prayer-adhan-causes-unbearable-noise/5501515

    • Aiemmin olen todennut jossain kommentissa, että Netanyahu on sanonut kannattavansa Talmudia maansa lailliseksi poliittiseksi malliksi. Luit oikein, Talmudia, joka ylemmyys- ja alistamisoppeineen kummittelee juutalaisen uskonnon rasistisella alttarilla. Linkin teksti vahvistaa asian.
     Tämä varsin hyvin selittää sionisti Natanyahun yllä kuvatun suhtautumisen maansa islamisteihin ja arabeihin, jotka ovat Palestiinan alkuperäisiä asukkaita. Alitukoot tai häipykööt!

     Ote linkistä: …Netanyahu once again proves this point when he announced in 2014 that Israel’s legal system would be based on the Talmud.[12] If you are still skeptical, Jewish writer Sidney Blumenthal has argued that the Neoconservative movement has its political and intellectual ideology “in the disputatious heritage of the Talmud.”[13]
     If that is still not convincing, then the Jewish Encyclopedia would like to remind you that the Talmud is “the supreme authority in religion…for the majority of [Jews].”[14] Even Heinrich Graetz, one of the fathers of Jewish historiography, did not hesitate to say that the “the spiritual life of the Jews” is “ultimately bound up with the Talmud.”[15]
     http://www.veteranstoday.com/2016/01/16/sex-and-the-city-of-europe/

 2. Kiitos Vastavalkea. Mahtava saada tietoa ’ajan henkeä’ ilmentävästä toiminnasta, joista valhelehdistö tietoisesti vaikenee. Kansallisvaltioiden sionisti-eliitti puhaltaa sulavasti yhteen hiileen, he ovat ajamassa eurooppaa järjestelmällisesti kohti sisällis-sotaa!

 3. Hyvä teksti, Ladybug. On kuten kirjoitat: ”Jostain syystä monet eurooppalaiset näkevät turvapaikanhakijat suurimpana uhkana demokratiallemme, vaikka sitä tällä hetkellä hajottavat niin Espanjassa kuin muuallakin aivan omat poliittiset elimemme.”

  • Näin on, ’turvapaikanhakijat’ ovat vain oire itse taudista ja olisivat voineet jäädä Turkkiin, jossa olivat jo pitkään majailleet. Miksi heidät piti levittää ? Itse asiassa he ovat väline, jolla nwo-eliitti nyt hallitsee ja tuhoaa Eurooppaa rotsild-mafian käskystä.
   Heidät tulisi mahdollisimman pian palauttaa kotimaahansa jonne rauhan luominen tulisi olla koko Euroopan keskeisin tavoite. US/Israel – liittoumalta sitä on turha odottaa ennen Amerikan sisällissotaa.

 4. Vaikka USAn velka onkin valtava, niin ei se sentään näin hirveä ole:
  ”esimerkiksi USA:n yli 18 triljoonan dollarin julkinen velka”. Triljoonassa on 18 nollaa.
  USAn velka on yli 18 biljoonaa dollaria: http://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/unitedstates

  Kyseessä on käännösvirhe, sillä amerikkalaisten iso luvut poikkeavat meidän luvuistamme seuraavasti:
  – million = miljoona (6 nollaa)
  – billion = miljardi (9 nollaa)
  – trillion = biljoona (12 nollaa)

  Tällä erolla on valtava merkitys, kun puhumme taloudesta.

  • Niin noh… toisaalta puhumme vain nollista, joita USAlla ei ole tarkoituskaan maksaa pois, joten onko luvulla suurta väliä.

   • Ei ole. Ja kuten kaikki tietävät USA ei ikinä pysty velkojaan maksamaan takaisin joten sikälikin asia on merkityksetön
    Ainoa mikä tässä kiinnostaa on se että kuinka tämä homma päättyy.
    Ilmeisesti rotsild-mafia laskee niin, että se voi loputtomiin painaa uutta rahaa ja kasvattaa velkaa ja sitten kun kaikki tai koko planeetta on sen käsissä niin muille jää ikuinen velanmaksu korkoineen.
    Eli siitä vaan lisää velkaantumaan !!!!

    • Homma päättyy siten, että Rothschildit vääntävät rahahanat kiinni ja kansallisvaltioiden taloudet romahtavat. Ne murskaantuvat lähivuosina kuin korttitalot ja tuolla hetkellä euroopassa on miljoonia muslimi sotilaita, eli kaaos tulee olemaan kauhistuttava. Rothschild sionistit ovat 100% tämän pakolaistulvan takana, sillä he hallitsevat ase- ja huumekauppaa asettamansa vale-opposition kautta, jonka nimi on YK. Lukuisat hyväntekeväsyys organisaatiot koostuvat sionisteista… lähi-idän sodat ja konfliktit tuodaan siten tietoisesti eurooppaan. Kun tavoiten on saavutettu, EU suunnitelman mukaisesti hajoaa ja kansallisvaltioiden maanpetturit jättävät hukkuvan laivan.

     Kaikki tämä on tarkoin suunniteltu operaatio, sillä mitä ihmettä Rothschildit tekisivät rahalla, eli valtiovelan takaisin perinnällä – ei yhtään mitään. He voivat painaa rahaa itselleen mielinmäärin, eli velka on tässä vaiheessa pelkkä pelote, jonka avulla kansan kaulan ympärillä olevaa hirttosilmukkaa hitaasti kiristetään. He – rikolliset pankkiirit – manipuloivat rahan liikkeitä ja sitä kautta maailmantaloutta sen jokaisella tasolla, koska keskuspankkeihin perustuva systeemi on kokonaisuudessaan huijaus. Se on virtuaalinen huijaus, jonka tarkoituksena on saattaa koko maailman REAALIOMAISUUS eliitin hallintaan.

     Kun kansallisvaltiot sisällis-sodan pyörteissä romahtavat, Rothschild sionistit ratsastavat pelastajana apuun. He tulevat antamaan ihmiskunnalle lupauksia uudesta uljaasta ja tasa-arvoisesta yhteiskunnasta, ja sen porttina on maailmanhallitus – One World Government.

     • Ajattelin kyllä että tuo kasvava velkaantuminen johtaa juuri tuohon mitä kuvaat. Eli NWO tai globaalikommunismi on se päämäärä johon sionistieliitti pyrkii ja on pyrkinyt jo satoja vuosia.
      “Anti-Communism is Antisemitism.” Jewish Voice, July – August 1941.
      Siitä Henry Makowilla on realistisin käsitys jonka hän tuo kursailematta julki. Hän tuntee hyvin oman heimonsa, johon on tehnyt pesäeron valittuaan kristinuskon. Hän siteeraa Israel Shahakin kirjaa Jewish History, Jewish Religion (1986) jossa Shahak, tunnettu sionismin kriitikko ja vastustaja ( http://www.biblebelievers.org.au/jewhis.htm ) näkee talmudistirabbien tyrannian heimonsa jäsenten kärsimysten taustalla. Muutama ote:
      Israel Shahak’s book,  Jewish History, Jewish Religion (1986) provides the answer.  From the second century until roughly the eighteenth, Jews were under the heel of their rabbis and wealthy leaders. They were a ”closed society… one of the most totalitarian societies in the whole history of mankind.” – See more at: http://henrymakow.com/2016/01/NWO-is-Throwback-to-Totalitarian-Judaism%20.html#sthash.opQsLlfZ.dpuf
      For most of their history, Jews were held in mental and physical bondage by Judaism.The NWO is a recrudescence of this satanic tyranny not only for Jews but for humanity as a whole. In Shahak’s words:  ”Israel and Zionism are a throw-back to the role of classical Judaism, writ large on a global scale…The road to genuine revolution in Judaism–to making it humane, allowing Jews to understand their own past, thereby re-educating themselves out of its tyranny–  lies through an unrelenting critique of the Jewish religion.” p. 74

 5. ”kullakin amerikkalaisella on velkaa miltei 60 000 dollaria, kun sitä kutakin kreikkalaista kohti on vain 40 000 euroa”

  Kunpa joskus kirjoittajat ottaisivat huomioon julkisen velan lisäksi yksityisen (kotitalouksien ja yritysten) velan. Yksityinen velka on nimittäin yleensä paljon suurempi ja aina paljon ongelmallisempi: valtio voi päästä siitä eroon veroja ja maksuja korottamalla ja palveluita leikkaamalla. Kotitalouksilla ei ole ketään ketä verottaa.

  Vaikka Kreikan valtiolla onkin paljon julkista velkaa, suomalaisilla ei ole mitään asiaa moittia kreikkalaisia, sillä meidän kotitaloutemme ja yrityksemme ovat velkaisempia kuin kreikkalaiset, ranskalaiset tai italialaiset. Mutta poliitikkoja ja mediaa kiinnostaa vain julkinen velka, koska siihen EU voi suoraan puuttua, ja näin EU voi ajaa lisää uusia yhteisä sääntöjä, liittovaltioistua lisää.

  ”Velka ei kuitenkaan ole pienentynyt siitä kun se tuotiin kaapista ulos vuonna 2009”

  Velkaa kyllä leikattiin jonkun verran, mutta sitten vastineeksi Kreikkaa on pelastettu antamalla sille uusia lainoja. Matalakorkorkoisempia kyllä, mutta uusia lainoja joka tapauksessa. Vähän kuin Hölmölän peiton jatkamista. Ja eiköhän ne EKP:n ”ostamat” velkakirjatkin joskus ole pankkien lunastettava takaisin (ja siihen asti maksavat korkoa). Se tietää (sitten joskus) ongelmia kreikkalaisillekkin pankeille.

  Juuri luin muuten Kauppalehdestä, että EKP ostaa velkakirjoja 60 miljardilla eurolla joka kuukausi vuoteen 2017 asti. Euroopassa on rahan puute, ja EKP yrittää lapioida näin lisää löysää rahaa pankkien lainatiskeille. Parempi kyllä olisi, että pudottelisivat ne miljardit helikoptereista kadulle, tai lisäisivät suoraan kansalaisten pankkitileille.

  ”Jäsenvaltioiden talousasioihin EU tunkee nenänsä erittäin syvälle, kun taas Espanjan suukapulalakien kaltaisille valtioiden lihastenpullistelun muodoille se antaa hiljaisen hyväksyntänsä.”

  No, koskapa vallanpitäjiä haittaisi opposition suukapulointi? Koskapa vallanpitäjiä poliisivaltio kiusaisi? Ei koskaan ja vielä vähemmän jos valta on epädemokraattinen ja epäsuosittu!

 6. Tässä linkki Suomen pankin taulukkoon bruttovelastamme ulkomaille. Muuttamalla alkuvuodeksi 1991 näkyy koko taulukko. Vanhempaa ei löydy. Olisi mielenkiintoista nähdä paljonko oli bruttovelkamme ulkomaille ennenkuin ”rahamarkkinat” vapautettiin sääntelystä uuslipilaarien oppien mukaan. 1991 olimme velkaa ulkomaille 53 miljardia, nyt 425 miljardia. Joko riittää, vai otetaanko lisää että saadaan ”talous kasvuun?”

  http://www.suomenpankki.fi/fi/tilastot/maksutase/pages/tilastot_maksutase_ja_suorat_sijoitukset_maksutase_um_bruttovelka_fi.aspx

  • Pakkohan se on, kun talous ei kasva kuin rahaa luomalla. Ja Suomen pankin mukaan 95% rahasta luodaan tavallisten pankkien lainatiskillä, ja noin 5% keskuspankeissa. Ja se keskuspankeissakin luotava raha lainataan, joko ”ostamalla” pankeilta velkakirjoja tai sitten lainataan pankeille.

   Kaikki raha on velkaa, ei sitä liiaksi voi toistaa, kun suurin osa suomalaisista ei ole ikinä asiasta kuullutkaan. ”Kiitos” globalistihuoran massamediamme.

   • Se miten euroalueella valtionvelkojen suhteen nykyisessä globaalissa velkarahajärjestelmässä ”toimitaan” eroaa USA:n ” finanssialojen ratkaisuista”. Michael Hudson tuo sen esille haastattelussaan :

    http://www.nakedcapitalism.com/2014/02/ireland-europe-u-s-financial-crooks-interview-michael-hudson.html

    Prof. H: Let’s compare how the US handled its bank bailout after 2008, and how Europe did.
    In the US they didn’t raise taxes, and they didn’t borrow from foreigners. The Federal Reserve simply created four trillion dollars of credit electronically. That’s what a central bank is supposed to do. It’s supposed to create the money to monetize and finance government spending deficits.
    …..

    The eurozone refuses to let a central bank finance government spending. Only commercial banks and bondholders can do this – and they charge interest. …..

    • Eroa ei juuri enää ole: EKP pyörsi linjansa. Se otti käyttöön saman keinon kuin mitä Yhdysvallatkin käyttää. Ja se sama keinohan on ollut Euroopan maidenkin käytössä, ennen euroa ja EKP:tä.

     Eli Yhdysvalloissa keskuspankki FED on ostanut velkakirjoja ja lainannut valtiolle. EKP rikkoi omat sääntönsä kun muuta mahdollisuutta ei enää ollut, ja alkoi ekin ostamaan valtioitten velkakirjoja pankeilta. EKP ostaa nykyisin 60 miljardilla eurolla joka kuukausi velkakirjoja.

     Yhdysvaltain valtiovarainministeriö lainaa keskuspankilta. Keskuspankki tilittää voitoistaan joka vuosi 6% sen omistaville yksityisille pankeille. Euro-valtiot joutuvat lainaamaan yksityisiltä pankeilta. Missä ero? Euro-valtiot ehkä maksavat yksityisille pankeille korkoa hieman enemmän kuin Yhdysvallat. Mutta yksityiset pankit siis nauttivat valtioiden lainaamisesta sekä Yhdysvalloissa (FED:in kautta) että Euroopassa.

     Yhdysvalloissa FED osti velkakirjoja 4,5 tuhannella miljardilla. Se on se suuri ero, että FED käytti velkojen pois ostamiseen paljon enemmän rahaa kuin mitä EKP tulee käyttämään.

     Kun keskuspankit ostaa velkakirjoja, se tarkoittaa että keskuspankki lainaa rahaa: velkakirjan ”osto” vastaa pankkilainaa. Velkakirja on keskuspankin omistuksessa vain velkakirjassa määräty ajan, sitten sen myyjä joutuu lunastamaan velkakirjan takaisin. Ja koko tämän ajan, velkakirjan myyjä maksaa velkakirjan ostajalle korkoa.

  • Kyllä, oli hyvä analyysi.

   Väyrysen kansalaisaloitteesta sen verran, että mielestäni sillä ei ole suuressa mittakaavassa mitään merkitystä. Cameron, joka on kovan luokan globalisti ja EU-sionistien kärkimies, on luvannut briteille kansaäänestyksen vuonna 2017. Minua henkilökohtaisesti tälläinen ”lupaus” lähinnä huvittaa, koska se luo illuusion kansanvallasta, vaikka kysymyksessä on poliittinen teatteri.

   Olen seurannut EUn liikkeitä sangen tarkasti ja näyttää siltä, että EU tulee hajoamaan sionistien suunnitelman mukaisesti viimeistään 2018 – 2019. Se siis hajoaa joka tapauksessa, joten ainut asia minkä Paavo aloitteestaan saa, on sulka hattuun, eikä mitään muuta. Kansalaisaloite tulee etenemään h-i-t-a-a-s-t-i valtion rattaissa ja kansa luonnollisesti haluaa ulos. Totuus on kuitenkin se, että Suomi ei pääse unionista pois ennen kuin nukkehallituksemme ”merten takaiset ystävät” niin päättävät. Tilanne on valitettavasti tämä ja se muuttuu vain siinä tapauksessa, mikäli Venaja saa NATOn parveilusta sen raja-alueilla tarpeekseen ja alistaa Suomen puskurivaltiokseen.

 7. Sveitsi haluaa äänestää rahasta. Siellä kun on semmonen suora demokratia, tärkeät päätökset viedään kansanäänestykseen. Ovat keränneet yli satatuhatta nimeä ihmisiltä jotka vaativat rahanluontia vain keskuspankilleen. Mikäs siinä, jos tarkoitus on saada valtiolle velaton valuutta, ovat oikeilla jäljillä. Nythän keskuspankit laskevat liikkeelle vain kolikot ja setelit. ”Keskuspankkirahaa” on noin 5-10%. 90% luodaan liikepankeissa. Tämä jätetään usein häveliäästi kertomatta. Jos valtio luo keskuspankissaan kaiken liikkeellä olevan rahan, pankit joutuisivat vain toimimaan niin kuin ne meille kertovat. Siinä ei kai mitään väärin? Me kansalaiset vastaamme joka tapauksessa jokaisesta liikkeelle lasketusta kolikosta luotiin se missä tahansa ja tämä nykyinen systeemi on karvansa näyttänyt. Helvetin kalliiksi on tullut ja kriisistä toiseen mennään ilman taukoja. Uutinen Talouselämä lehdessä:

  http://www.talouselama.fi/uutiset/sveitsiin-kansanaanestys-pankit-eivat-saa-luoda-rahaa-6242286

  Saas nähdä miten käy. Uutinen kertoo, että äänestyksen päivämäärää ei ole päätetty. Veikkaanpa, että kampanjointi tuota äänestystä vastaan tulee olemaan kova.

  Eikä tässä vielä kaikki. Tämä saattaisi lopettaa pankkien virtuaalirahapelit. Ojaharju on kirjoittanut johdannaisista. Pankkitoimintaan ei palaa luottamus ennenkuin ne leikataan. Niitä on ilmeisesti pankkien taseissa paljon ja jokainen yrittää pelata mustaa pekkaa jonkun toisen käteen. Joskus ne on kirjattava alas ja jätettävä pankkien tappioksi. Veronmaksajat eivät voi loputtomiin pankkeja pelastaa. Rahaa tarvitaan reaalitalouteenkin. Voihan siinä kaatua useat pankit, mutta mitä sitten? Ei mitään, osakkeet on näin ”digitaaliaikana” helppo nollata. Ei tarvita enää paperia. Valtio joutuu joka tapauksessa ottamaan haltuunsa konkurssipankit ja on ottanutkin. Jossain päin maailmaa on kyllä ”pumpattu” (=lahjoitettu) veronmaksajien rahaa, että pankki ei mene nurin, eivätkä ”sijoittajat” menetä rahojaan.

  Talouselämän uutinen on lainattu Independent lehdestä ja on vähän tynkä. Kannattaa lukea myös Independentin uutinen joka on linkattu. Siinä kerrotaan, että Islannissa pähkäillään samaa. Mielenkiinnolla jään odottelemaan miten käy noiden kansalaisaloitteiden. Tuleeko talouteen demokratiaa?

 8. Itävalta saanut tarpeekseen — rajat kiinni, pakolaisvirta seis — koko EU uhattuna
  Austria suspends Schengen agreement, steps up border control, tells EU to sort out migrant crisis
  Vienna is radically changing its policy towards migrants and refugees, Austrian Chancellor Werner Faymann told local media. Faymann said that with the new measures introduced at Austria’s borders, the existence of “the whole EU is in question.”
  .
  “All refugees must be controlled, economic migrants must be sent to the countries of their origin,” Faymann said in an interview with Austria’s Oesterreich newspaper, to be published on Sunday.
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=127735

  • lisäys linkistä…
   Over 3,000 migrants that arrived under false identities have already been sent back since the beginning of the year, border officials reported.

   “It’s big business and what hasn’t yet been ascertained is who is running this show. A lot of [fake documents] are quite well produced, which means certain groups are actually making a lot of money and causing a lot of problems,” Mallinson said, adding that “it’s very difficult to distinguish between genuine refugees and those – and there are many of them – who are jumping on the bandwagon and coming in [to Europe].”

   • jatkoa… Willian Engdahlin mukaan Soroksella on keskeinen rooli Euroopan tuhoamisessa
    Näin pakolaisvirtaa on ohjattu ja ohjataan Euroopan ulkopuolelta maista käsin jotka tukevat Isiksen verisiä puuhia. Voi Eurooppa parkaa…:

    How George Soros Is Playing Both Ends Of The Syrian Refugee Chaos
    ….Now comes the real hammer. The vast majority of these “Germany welcomes refugee” Tweets come not from Germany, but from the United States and from the UK, the two countries up to their necks in the bloody deeds of ISIS and Al Qaeda and countless other terror gangs rampaging across Syria the past four years.
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=127712

 9. Lukekaa ihmeessä !!!!!!!!!
  Presidentti taas tuttuun tyyliinsä on huolissaan kun idässä jotain tapahtuu … voi voi…itse pääpiruun ei kosketa. Kukahan se maksaja on ? joka meidänkin maata tuhoaa…
  Turvapaikanhakija kuoli itärajalla – Niinistö: ”Herättää kysymyksen, onko olemassa maksettuja saattajia”
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016011920980561_uu.shtml

  Juho Eerola: Vastaanottotoiminnalle on luotava niin karut olosuhteet, ettei tänne kukaan halua
  Turvapaikanhakijoista hyötyvät puolustelevat heidän vastaanottoaan Suomeen. (Jutussa on mukana kuva, joka ei sovi herkille.)
  http://mvlehti.net/2016/01/19/juho-eerola-vastaanottotoiminnalle-on-luotava-niin-karut-olosuhteet-ettei-tanne-kukaan-halua/

  Dokumenttia katsellessa tuli mieleen, että se oli kuvaus teemalla “Mukava päivä maalla”. Tosiasiassa samassa keskuksessa oli kuvausten aikaan noin 150 irakilaista, joita ei saanut missään nimessä kuvata. Heidän ja muiden häiriköiden takia tuon seesteisen paikan vartiointiin kuluu yli 100 000 euroa kuukaudessa veronmaksajien rahoja, siis pelkästään sisäiseen vartiointiin. Muut kulut onkin sitten vielä suuremmat…
  http://mvlehti.net/2016/01/19/ylen-dokumentti-muukalaisia-kylassa-muutama-kommentti/

  Pitäisikö koko sirkus muuttaa?
  Sen sijaan, että tyydytään vain vaihtamaan pellet. Eikä niitäkään kaikkia. Entä jos hallituksen ja eduskunnan valtaa kavennettaisiin? Ja kansalaisten oikeudet turvattaisiin laeilla, joita olisi hyvin vaikeaa muuttaa? Ja silloinkin vain kansan suuren enemmistön luvalla?
  http://mvlehti.net/2016/01/19/pitaisiko-koko-sirkus-muuttaa/
  Lukekaa ihmeessä !!!!!!!!!

 10. USA tuskailee…suukapula helvettiin ! — muutama ote linkistä

  The Right to Tell the Government to Go to Hell: Free Speech in an Age of Government Bullies, Corporate Censors and Compliant Citizens
  Many Americans have become fearfully polite, careful to avoid offense, and largely unwilling to be labeled intolerant, hateful, closed-minded or any of the other toxic labels that carry a badge of shame today. We’ve come to prize civility over freedom. Most of all, too many Americans, held hostage by their screen devices and the talking heads on television, have lost the ability to think critically.
  Societies that cherish free speech relish open debates and controversy and, in turn, produce a robust citizenry who will stand against authoritarian government. Indeed, oppressive regimes of the past have understood the value of closed-mouthed, closed-minded citizens and the power inherent in controlling speech and, thus, controlling how a people view their society and government.
  We’ve entered into an egotistical, insulated, narcissistic era in which free speech has become regulated speech: to be celebrated when it reflects the values of the majority and tolerated otherwise, unless it moves so far beyond our political, religious and socio-economic comfort zones as to be rendered dangerous and unacceptable.
  Corporate internet giants Google, Twitter and Facebook are in the process of determining what kinds of speech will be permitted online and what will be deleted.
  In this way, anyone who criticizes the government online is considered an extremist and will have their content reported to government agencies for further investigation or deleted.
  The upshot of all of this editing, parsing, banning and silencing is the emergence of a new language, what George Orwell referred to as Newspeak, which places the power to control language in the hands of the totalitarian state. Under such a system, language becomes a weapon to change the way people think by changing the words they use. The end result is control.
  In short, we have reduced ourselves to a largely silent, passive populace, content to watch and not do. In this way, we have become our worst enemy. As U.S. Supreme Court Justice Louis Brandeis once warned, a silent, inert citizenry is the greatest menace to freedom.
  By John Whitehead, Constitutional and Civil Rights Attorney, the Rutherford Institute.

  ⇒ Keep Reading
  http://www.washingtonsblog.com/2016/01/right-tell-government-go-hell-free-speech-age-government-bullies-corporate-censors-compliant-citizens.html

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here