Useat sadat tuhannet britit ovat ruoka-avun tarpeessa, koska heidän tulonsa eivät riitä perustarpeiden kattamiseen. Vuosina 2014–2015 Britanniassa jaettiin yli miljoona ruokapakettia.

Brittihallitus on pääministeri David Cameronin johdolla kieltäytynyt vastaanottamasta EU:n avustuksia brittiläisten ruokapankkien tukemiseen. Vuonna 2013 brittiviranomaiset kieltäytyivät mahdollisesti jopa 22 miljoonan punnan (yli 29 miljoonan euron) avustuksesta maansa ruokapankeille.

Suurimman ruokapankin, Trussell-säätiön johtaja Chris Mouldin totesi äskettäin, että hallitus on kieltänyt vuosia ruokaköyhyyden olemassolon sekä uhkaillut säätiötä toimintakiellolla säätiön otettua ruokaköyhyyden esille julkisuudessa.

Hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam toteaa, että joka viides britti elää maan virallisen köyhyysrajan alapuolella. Monet köyhistä työskentelevät matalapalkkaisissa töissä.

Britannia on OECD:n mukaan EU:n johtava kehitysavun antaja.

4 KOMMENTTIA

 1. Kuolkoot köyhät… siihen maailma on ajautumassa.
  Joskus luin ranskalaisen filosofin Bourdillardin kirjan Amerikka ja hän hän tiivisti käsityksensä New Yorkista: Pour people must exit !
  Ei ihme että tuo kaupunki on tietyn eliitin kutupaikka, jonne pitää määrävälein päästä. Onton hedonismin keskipiste.
  Köyhien kohtalo on kova, ollut aina. Eikä muutosta asiaan tule ennen kuin rahamafian ylläpitämä maailma romahtaa ja alkaa uusi vaihe ihmiskunnan historiassa tai sitten kaikki loppuu totaaliseen tuhoon.

 2. Sitä maailman romahdusta ja uuden maailman tuloahan on odoteltu satoja, ellei tuhansia vuosia… Asialla ovat olleet milloin Jehovan todistajat ja muut uskonnolliset hörhöt, milloin kommunistit ja muut poliittiset uskovaiset.

  Kokonaan toinen juttu on se, että ihmiskunta voi tuhota itsensä ja ainakin nykyisenkaltaisen olemassaolonsa. Ihminen on kuitenkin perimmältään yksi ihmisapinalaji, joka on luonut sellaisen maailman, jossa toimimiseen sen kyvyt eivät riitä. Mutta tuho ei kuitenkaan tapahdu sitä kautta, että köyhiltä loppuisi ruoka.

  • No ei mutta siitä voi seurata valtava kaaos joka sotkee maailman täysin kuten monet tiedemiehet ovat veikanneet. On aika selvää, että jos tulee iso kaaos ja kaikki rajat murtuvat niin maailma menee täysin sekaisin ja silloin voi olettaa että melkein mitä vain voi tapahtua.

 3. ”joka viides britti elää maan virallisen köyhyysrajan alapuolella. Monet köyhistä työskentelevät matalapalkkaisissa töissä.”

  Entäpä toinen ”sivistysvaltio” nimeltä Suomi? Asiaa havainnollistaa taannoin kaksi EU:lta tullutta moitetta Suomen valtiolle. Kun EU:n sosiaalivirasto antoi risuja Suomen sosiaaliturvan tasosta, tähän korkeintaan ylimalkaisesti huomautettiin, että ”sosiaalivirastolla on väärät tiedot”, muutoin asiasta vaiettiin. Mitään ei tapahtunut. Kun EU huomautti valtion velkaantumisesta ja budjettivajeesta, tuli suuri hätä. Asiasta kirjoitettiin tuhansia sivuja ja kaikkialla ryhdyttiin vaatimaan menoleikkauksia valtion budjettiin. Tunnetusti ripeästi tartuttiin toimeen, vaikka Suomen tämän vuosikymmenen taloushistoria todistaa, että menoleikkauksilla vain taantuman oloissa syvennetään sitä, mikä lisää työttömyyttä ja näin köyhyyttä.

  ”Britannia on OECD:n mukaan EU:n johtava kehitysavun antaja.”

  Suomen valtiolta ei riitä rahaa sen paremmin oman maan leipäjonojen rahoittamiseen kuin kehitysapuunkaan. Tärkeämpää kuin omien kansalaisten ruoka tai köyhien maiden auttaminen on Suomen päättäjien mielestä valtiontalouden ”tervehdyttäminen”. Tämä tosin ei ole uutta suloisessa Suomemme maassa: Suuren nälänhädän vuosina 1867-68 ”valtionvarainministeri” Snellmanilla oli suurempi huoli markan vakaudesta kuin maantielle nälkään kuolevista ihmisistä. Samaa perinnettä jatkoi Suomen pankin pääjohtaja Ryti 1930-luvun Suuren Laman vuosina: Kultakannassa riippuminen oli markan vakauden säilyttämiseksi tärkeämpää kuin kansalaisten suuri taloudellinen hätä pakkohuutokauppoineen ja ruokapalkkalla töitä ympäri maata kiertävine työläisineen. Jatkoa seurasi 1990-luvun alussa: vahvan markan politiikka oli talouselämälle tuhoiss, varsinkin pk-yrittäjille ja palkansaajille. Mitään ei näistä ole opittu, vai eikö mitään ole haluttu oppia? Sillä jokainen näistä kriiseistä on tehnyt rikkaat rikkaammiksi muiden kustannuksella. Tähän ilmeiseti pyritään nytkin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here