Investointipankki Sociéte Generalen analyytikko Albert Edwards arvioi deflaation, hintojen ja palkkojen laskun, laukaisevan maailmantalouden ”jääkauden”. Hänen mukaansa globaali deflaatio pyyhkäisee pois noin 75 % amerikkalaisten S&P-osakemarkkinoiden arvosta, koska länsimaiset yritykset eivät kykene kilpailemaan kiinalaisen halpatuonnin kanssa, jolle antaa pontta Kiinan valuutan renminbin arvon aleneminen.
Edwards laittaa tulossa olevan teurastuksen Yhdysvaltain keskuspankin (FED) sekä sen kollegojen euroalueen keskuspankin (EKP) ja Englannin keskuspankin (Bank of England, BoE) syyksi. Kvantitatiivinen kevennys (”määrällinen elvyttäminen”), jossa lisää rahaa on pumpattu finanssijärjestelmään, on nostanut keinotekoisesti osakkeiden hintoja.
Mm. liuskeöljyn tuotantobuumi Yhdysvalloissa on Edwardsin mukaan ollut tämän toiminnan suoraa seurausta.
Tarkoittaako tämä nyt sitä, että rikkaat köyhtyvät tai menettävät rahansa vai jotain muuta? Ja vahvistuuko Kiina?
Saisiko Riikan asiaa selventävän kommentin.
Kiinaa, sen kansantaloutta, kykyä tuotantoon, palkkapolitiikkaa, puhumattakaan ympäristö- ja maailmantalouden dominoina ei voida noin yksinkertaisesti esittää, mitä topic kertoo.
Kiinan kansantalouden yleiskykyisyyttä, riskiparametrejä ja vaikutteita esimerkiksi USA’ n suhteen ei voida edes nähdä esitetyllä tavalla.
Kiina ei halua toimistaan liiallista vastarekyyliä. Kiinan on kyettävä lisäämään omaa kulutustaan, joka taas on muille jopa vaarallista, ympäristötekijöiden vuoksi.
Ennen omavaraisuuden nostoa Kiina tarvitsee osaamista (teknologiasiirtoa), siksikin se on paksun lompakon kanssa, meilläkin, liikkeellä – eikä tämäkään salli kauppasotaa, jota USA saattaa jopa suunnitella.
Suosittelen perehtymään Suomen Pankin Bofit yksikön kiinatietouteen.
Kiina on valmis perustamaan venäläis-kiinalaisen yhteistyörahaston, kertoi Kiinan Moskovan-suurlähettiläs Li Hui.
Huin mukaan Venäjän ja Kiinan yhteistyö Kaukoidässä on olennainen osa kahdenvälistä yhteistyötä.
Kiina osti Venäjältä Su-35 -hävittäjiä
Lue lisää: http://fi.sputniknews.com/talous/20160119/754619/kiina-venaja-yhteistyorahasto.html#ixzz3xiA19ka6
Kiina on selvästi lisäämässä yhteistyötään Venäjän kanssa kaikilla tasoilla. Kiina on myös tekemässä valtavia investointeja infrastruktuuriin, lähinnä rautateihin.
Vaikutta siltä, että Kiinalle EU ja Venäjä alkavat olla selvästi tärkeämpiä kauppakumppaneita kuin Yhdysvallat, ja tästä tuo läntinen suurvalta on erityisesti huolissaan.