Yhdysvalloissa Michiganin osavaltiossa sijaitseva Flintin kaupunki kärsii saastuneen veden seurauksista. Kaksi vuotta sitten osavaltio päätti säästää ja siirsi juomaveden oton Huron-järvestä paikalliseen jokeen.

Ympäristöviraston (Environmental Protection Agency, EPA) virkailija Miguel Del Toral tunnisti Flintin juomaveden saastumisen lähteen jo viime vuoden helmikuussa ja vahvisti epäilyt huhtikuussa. Sisäinen muistio valmistui kesäkuussa.

Vesi oli rautapitoista ja vesiputkista irtosi lyijyä ja muita patogeenejä. Virasto päätti kuitenkin olla varoittamatta Flintin asukkaita juomaveden aiheuttamista vaaroista. Vedenotto joesta lopetettiin vasta lokakuussa.

Flintissä riehunut legioonalaistautiepidemia, joka tappoi kymmenen ihmistä, saattoi johtua säästötoimista ja viranomaisten vitkuttelusta, kertoo CNN. Kuvernööri Rick Snyder julisti alueelle äskettäin hätätilan ja määräsi liittovaltion viranomaiset tutkimaan tapahtunutta.

1 KOMMENTTI

  1. Kaukaisempien palmusaarten rannoille kertyy saasteita kelluen merivirtojen mukana, hajoten viimein pieniksi hiukkasiksi aiheuttaen tuhoa eläimistölle sekä ihmisille. ”Muovisaaria” on valtamerillä kuvattu ilmakuvauksin laajoiksi kelluviksi lautoiksi. Monissa luonnonkuvauksissa näytetään häpelliset jätteet rannoilla. Suuri osa kansoista, ”paskovat omaan pesäänsä”. Viimeisin uhka on lääkkeiden heittäminen vessan pöntöstä alas, joka toimenpide pilaa vasipöydän varastot. Sieltä pumpattu vesi on valmista tavaraa ”pullotettavaksi yleislääkkeeksi” joka lähtöön. Jos joku luulee syöpäsairausten olevan kurissa, on pahasti erehtynyt. Valtioilla ei ole kiinnostusta tehdä kansasta terveitä. Terve ihminen on heille kauhistus, koska lääkemyynnit laskevat.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here