Kansainvälinen työjärjestö ILO (International Labor Organization) julkisti 19. tammikuuta uuden maailmanlaajuisen työllisyys- ja sosiaaliraporttinsa.

Vuonna 2015 globaalin työttömyyden arvioidaan olleen 197,1 miljoonaa. Nousua edeltäneeltä vuodelta tuli noin 27 miljoonaa. Työttömyyden arvioidaan nousevan 199,4 miljoonaan tänä vuonna ja jatkavan nousuaan vielä vuonna 2017.

Kehittyneiden maiden työttömyysaste laski edellisvuoden 7,1 prosentista 6,7 prosenttiin vuonna 2015. Kehitysmaiden ja kehittyvien talouksien, varsinkin Kiinan, Brasilian ja öljyä tuottavien maiden, työllisyysnäkymät sen sijaan heikkenivät.

”Talousympäristö pääomavirtoineen on epävakaa, finanssimarkkinat eivät edelleenkään toimi ja globaali kokonaiskysyntä puuttuu”, analysoi ILO:n tutkimusosaston johtaja Raymond Torres. ”Politiikantekijöiden olisi syytä keskittyä vahvistamaan työllisyyttä ja torjumaan holtittomaksi kasvanutta taloudellista eriarvoisuutta.”

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here