Poliitikot ovat varoittaneet, että vapaan liikkuvuuden Schengen-sopimuksen purkaminen johtaisi lopulta yhteismarkkina-alueen kuolemaan sekä vavisuttaisi euroa.

Esimerkiksi Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker synkisteli viime viikolla, että rajatarkastusten ottaminen uudelleen käyttöön tuhoaisi euron sekä blokin yhteismarkkinat. Junckerin mukaan euron ja Schengenin välillä on suora ja intiimi kytkös: ”Ilman työvoiman, kansalaisten vapaata liikkuvuutta eurossa ei ole järkeä” ja työttömyyskin riistäytyy käsistä, Juncker pelotteli.

”Ei ole mitään käytännöllistä tai taloudellista kytköstä euron ja Schengen-sopimuksen välillä”, brysseliläisen politiikan tutkimuslaitoksen johtaja Daniel Gros kertoi EuObserverille.

Bruegel-ajatushautomon vanhempi tutkija Zsolt Darvas nauraa:

”Yhteisvaluutan ja sen välillä, kuinka kauan joutuu odottamaan rajalla, ei ole mitään yhteyttä […] Yhteisvaluutta merkitsee yhteistä setelistöä, yhteistä rahapolitiikkaa, yhteisiä keskuspankkipalveluja pankeille ja yhteistä pankkivalvontamekanismia, eikä näillä tekijöillä ole mitään liitosta rajavalvontaan.”

Junckerin mukaan rajakontrolleista aiheutuisi kolmen miljardin euron vuotuiset liikevoittomenetykset. Euobserver huomauttaa, että se on varsin pieni summa EU-maiden 2800 miljardin vuotuisen kauppavaihdon rinnalla.

2 KOMMENTTIA

  1. Kun tietää enemmän ’Junkkarista’ niin ei ole ihme että mies haluaa Euroopan tuhoa.
    NWO:n eduksi tietenkin.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here