Taloudellisen kehityksen ja yhteistyön järjestö OECD ilmoitti eilen 31 maan allekirjoittaneen monenkeskisen, monikansallisten yritysten verotietojen automaattista vaihtoa koskevan MCAA-sopimuksen. Sopimuksella pyritään puuttumaan mm. yritysten verojen välttelyssä käyttämään siirtohinnoitteluun.

Allekirjoittajiin kuuluvat mm. useimmat Länsi-Euroopan maat, Australia, Chile, Malesia, Meksiko, Nigeria ja Etelä-Afrikka. Yhdysvallat, Venäjä, Kiina ja Intia eivät ole allekirjoittajien joukossa.

Suomea koskevassa maakohtaisessa raportissa OECD suosittaa ”työmarkkinauudistuksia”, ts. leikkaamaan työttömyyskorvausten tasoa sekä lyhentämään niiden kestoa ja leikkaamaan kotihoidontukea.

Työn verotusta ehdotetaan kevennettäväksi, mutta samaan aikaan suositetaan epäsuorien verojen sekä henkilökohtaiseen kiinteään omaisuuteen kohdistuvan verotuksen kiristämistä. Perusosaamista (luku- ja laskutaito) tulee Suomessa vahvistaa, sanoo OECD.


Sipilän hallituksen budjettikatsauksessa kaavaillaan leikattavaksi koulutuksesta 150 miljoonalla eurolla. Suunnitelmissa on myös korottaa pää­oma­tulo­ve­ro­tuk­sen ylem­pää vero­kan­taa 33 pro­sen­tis­ta 34 pro­sent­tiin, mutta kompensointimielessä luo­vu­tus­tap­pio sää­de­tään vä­hen­nys­kel­poi­sek­si kai­kes­ta pää­oma­tu­los­ta. Nykyisen lain­sää­dän­nön mu­kai­ses­ti luovutustappio on vä­hen­nys­kel­pois­ta ai­no­as­taan luo­vu­tus­voi­tos­ta.
Hyvätuloisilta perityn so­li­daa­ri­suus­ve­ron ala­ra­jaa alen­ne­taan 90 000 eu­ros­ta 72 300 eu­roon vuo­sil­le 2016 ja 2017.

PÄIVITYS 29.1. klo 11:05: Juttuun lisätty Mari Kiviniemen tiivistelmä OECD:n Suomen talouskatsauksesta.

2 KOMMENTTIA

 1. OECD’n maakohtaisia suosituksia kävi kertomassa meille Mari Kiviniemi, joka johti Suomea pääministerinä menestyksekkäästi kepun mandaatilla vuonna 2011. Suositukset olivat ne samat kuin ennenkin, sosialiturva alas, joustavuutta ”työmarkkinoille” ja työpaikat lisääntyvät. Jopa MTV3 uutisankkuri kysyi, mistä ne työpaikat sitten tulevat. Siihen ei valitettavasti osannut vastata, mutta ”toimenpiteitä” työpaikkojen luomiseksi on kyllä tulossa. Niin aina.

  OECD näyttää olevan vain yksi noita monia politikkoraakkien suojatyöpaikkoja (vrt. EU-parlamentti), jossa ymmärretään maailman pidosta yhtä paljon kuin sika tuulimyllystä. Enimmäkseen nautitaan palkkaa ja muita etuja. (maksetaanko edes veroa?) Ottaa jo pattiin tämä jatkuva paskanjauhannan torjuminen, mutta yritetään vielä.

  Kuinka paljon duunarin pitäisi vielä ”joustaa”? Palkat eivät ole Suomessa suuret, kustannukset ovat asumisesta alkaen. Suomi on ylivoimaisesti kallein euromaa. Sosialiturvan leikkauksilla ei tule yhtään uutta palkkatyöpaikkaa. Palkatonta työharjoittelua kyllä. Se kasvaa räjähdysmäisesti ja romuttaa kotimaisen ostovoiman. OECD’n suositukset kiihdyttävät tätä kehitystä.

  Kuka tahansa voidaan sanoa irti työstänsä koska tahansa, vaikka yhdessä päivässä ja ottaa hetken kuluttua ilmaiseen työharjoitteluun, työkokeiluun tai mitä helvetin nimiä noille ilmaisille töille virkamiehet ovat keksineetkään. Paljonko joustavampi ”työmarkkinoiden” vielä pitäisi olla. Eihän joustavampaa ole olemassakaan. Näin siksi, että Työsopimuslailla on pyyhitty persettä jo 90-luvulla. Laitan linkkiin TEM-tilastoja. Sieltä näkee miten ”työmarkkinat” ovat kehittyneet.

  http://www.temtyollisyyskatsaus.fi/graph/tkat/tkat.aspx?lang=fi&top=2&ssid=1601290702563

  Turhien hallintohimmeleiden (OECD ja EU parlamentti) purkamisella saattaisi olla piristävä vaikutus talouteen. Saatettaisiin turhat viranhaltijat meidän erinomaisten työvoimapalvelujen piiriin ja pantaisiin nekin rahat reaalitalouteen.

 2. Suuntaus on selvä; rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy, ja siinä sivussa lasten päivähoidosta ja koulutuksesta leikataan keinoja kaihtamatta. Opetusministeriö koostuu valheen vartijoista, se toimii totuuden mädättäjänä. Sen syöttämiä valheita pitää leikata ehdottomasti samassa suhteessa, että koululaiset säästyisivät eliittimafian täydelliseltä aivopesulta. On se kyllä omituista, mistä kansalta voidaan enää lisää höylätä… laitetaanko vesi ja hengittäminenkin verolle vai mista helvetistä eurot revitään.

  Härskiä toimintaa Suomen kaltaisessa maassa, missä asumiskulut ja ruoan hinta hipoo pilviä. Jihadisteja lappaa maahan lännestä ja idästä, mutta maanpetosta organisoiva ylimys kuorsaa torkkupeittojensa alla. Herätys, pellet… eurooppa on ajautumassa hätätilaan, mutta senhän te USAn vasallit petoksen toimeenpanijoina tiedätte.

  Pahoinpitelyt, ryöstöt ja murhat lisääntyvät hyökyaallon tavoin, naisia raiskataan, mutta mitäs sillä on väliä, kun eliittillä pyyhkii hyvin. Suomen kansa vaikeroi, leipäjonot kasvavat, nuoret turhautuvat, vanhukset ovat heitteillä ja lapset kärsivät perhehelvetistä kun huoltajien rahat eivät riitä elantoon, mutta mitäs silläkään on väliä, kun eliitti voi hyvin. Valhemedia on totuuden mädättäjä numero yksi, maailmanlaajuisen petoksen korruptoitunut toimeenpanija. Se syöttää kansalle pelkkää paskaa ostetuilla talousennusteilla, professorien aivopieruilla ja hallituksen kärkihankkeilla, joissa ei ole päätä eikä häntää.

  Eurooppaa ajetaan tietoisesti kohti sisällis-sotaa!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here