Budjettileikkausten ja mellakoiden, salamurhien, yleislakkojen sekä vallankumousaikeiden välillä on korrelaatio, osoittaa Royal Bank of Scotlandin (RBS) makrotalouden luottovirtauksia tutkiva Alberto Gallo.

”Pitkäkestoinen matalan kasvun vaihe, korkea nuorisotyöttömyys sekä kasvava [taloudellinen] eriarvoisuus ovat vahingoittaneet Euroopan nuorta sukupolvea. Nuorisotyöttömyys on kaksinumeroisissa lukemissa useimmissa maissa. Varallisuuserot niiden, joilla on ja niiden, joilla ei ole, välillä jatkavat kasvuaan. Alle 35-vuotiaat omistavat vain 5 % kaikesta rahoitusomaisuudesta, kertoo euroalueen keskuspankki EKP:n data. He eivät ole hyötyneet määrällisestä elvytyksestä. Sisäpoliittisesti yksi oire tästä on ollut poliittinen radikalisaatio. Protestiääniä kuullaan useimmissa maissa, Kreikasta Suomeen.”

Samoihin tuloksiin Gallon kanssa on tullut Bank of American (BofA) pääinvestointistrategi Michael Hartnett: ”Jos talous on muka toipunut jo seitsemän vuotta, miksi populistipuolueet ja -poliitikot dominoivat maisemaa?”

Vasemmalta oikealle: epäjärjestyksen (chaos), mielenosoitusten, mellakoiden, salamurhien ja yleislakkojen määrä kasvaa suhteessa menoleikkausten suuruuteen (tummenevat palkit). Lähde

Toisin sanoen investointipankkien analyytikot kertovat, että talouskuri synnyttää työttömyyttä ja sosiaalisia levottomuuksia.

Sipilän hallituksen uskomukset perustuvat vanhentuneisiin teorioihin.

4 KOMMENTTIA

 1. Leikkaukset ihmisten toimeentuloon synnyttävät varmasti uutta toimeliaisuutta, mutta ne eivät välttämättä ole yhteensopivia rikoslain kanssa. Tai miten sen ottaa. Asian voi ilmaista niinkin, että ovat yhteensopivia rikoslain kanssa.

  Sipilän leikkauslistaa kattelin, kiitos linkistä, ja se näytti turhan vaatimattomalta eikä osunut oikeisiin kohteisiin. Kaivoin esille Pauli Vahteran blogin jossa hän pani paremmaksi. Yhdeksän miljardin leikkaukset vuositasolla jotka eivät näkyisi meidän elämässä millään tavalla. Siis melkein valtion velan suuruus kymmenessä vuodessa. Itse lisäisin leikkauslistalle vielä joitain tarpeettomia virastoja, kuten Energiavirasto, Tasa-arvovaltuutettu, Vähemmistövaltuutettu, THL, Liikenneturva ja muuta sellaista joista saattaa olla meille jopa vahinkoa.

  http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2015/03/24/vahemman-kulutusta-enemman-hyvaa-oloa-9-miljardin-saastolista/

  • Jep, mutta onko mieleesi tullut, että kun suljet julkisia toimistoja, lopetat yksityisten formojen töitä ja pistät kortistoon väkeä sekä julkiselta että yksityiseltä puolen?

   Tasapainotat julkista budjettia, mutta samalla pahennat Suomen taloustilannetta, sillä kyseinen raha on poissa talouden kierrosta.

   Äkkiä ajatellen, olisi hyvä juttu jos valtio pääsisi veloistaan. Mutta kun asia on niinettä se valtion ottama velka on rahana Suomen taloudessa! Poistaisit vastaavan summan rahaa Suomen taloudesta, ja vastaavan määrän ostovoimaa. Kun miljardeja irrotettaisiin taloudesta, palveluita ja tuotteita ostetaan miljardien verran vähemmän. Ja nämä jotka ovat olleet ennen tylössä, eivät enää pysty menemään pankkiin ja ottamaan lainoja. Tämä on juuri se syy, miksi taloustieteilijät ovat kannattaneet valtiolle velkaantumista!

   Aina täytyy muistaa se ikävä tosiasia, että rahamme on velkaa. On sen velan ottanut sitten vaikka valtio. Nykyisen talousteorian mukaan, lainaa voidaan aina ottaa loputtomasti lisää, kunhan osalla uutta lainaa maksetaan vanhoja. Niin, en minäkään usko, että se oikeasti toimii.

 2. Korkea nuorisotyöttömyys on suuri ongelma.

  Mutta Suomessa tilanne todennäköisesti korjaantuu osittain, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle. Toisaalta talousjärjestelmä on myös muuttunut niin ettei monia vapautuvia työpaikkoja sitten enää olekaan..?

 3. Miten ja minne yhteiskunnallinen radikalisaatio suuntautuu? Eurooppalaisessa vasemmistossa Suomi on poikkeus. Vasemmistoliitto on hyväksynyt EU-maita sitovan talouskurisopimuksen joulukuussa 2012.
  Vaikka lujasti ja näkyvästi kamppaillaan leikkauksia vastaan, pohjavirtana lienee halu mukaan hallituksiin, jotka sitoutuvat talouskuriin… Siksi asetelma politiikassa näyttäytyy aika-ajoin oudolta: eduskunnassa ryhdikkäästi pakkolakeja vastaan, mutta työmarkkinaneuvotteluissa harvalukuiset vasemmistolaiset ay-johtajat taipuivat ”kikyilyyn” ts. heikompiin työehtosopimusratkaisuihin 50 vuoteen!
  Radikalisaation merkkejä on havaittavissa monissa Euroopan maissa protesteina kaduilla ja vaaleissa. Suomessa hallituksen suosiomittarit näyttävät pohjalukemia… SSS-hallituksen hirmuisuus on kuvattu värikylläisin vedoin, kipein sanallisin sivalluksin…ja tutkimuksen faktoin analysoitu oikein, MUTTA: mitä ME aiomme tehdä ja mitä teemme?

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here