Suomen Talousdemokratia ry järjestää yhdessä Poliittisen talouden tutkimuksen seuran ja Helsingin yliopiston politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksen kanssa Elvyttävä kansalaisosinko (QE4People) -keskustelutilaisuuden la 6.2. klo 14–16 Helsingin yliopiston päärakennuksen (Fabianinkatu 33) salissa 12.

“Määrälliseksi elvyttämiseksi” suomennettu quantitative easing (QE) on sitä, että keskuspankki ostaa liikepankeilta sijoitustuotteita. Sitä on markkinoitu elvytysmuotona, vaikka tyypillisesti ainoaksi hyötyjäksi jää finanssisektori: Keskuspankin pumppaama raha lähinnä nostaa sijoitustuotteiden arvoa; reaalitalouteen raha yleensä ei löydä.

Elvyttävä kansalaisosinko (QE4People) on ehdotus, josta hyötyisivät kansalaiset eivätkä vain pankit. Se olisi myös ihan oikea elvytyskeino, koska kansalaisten lisääntynyt ostovoima lisää suoraan kulutuskysyntää.

Tilaisuudessa alustavat Samu Kurri (Suomen Pankki), Patrizio Lainà (Suomen Talousdemokratia), Teppo Eskelinen (Poliittisen talouden tutkimuksen seura) sekä Eetu Viren (Kumu-verkkolehti).

Aika:
lauantai 6.2. klo 14–16

Paikka:
Helsingin yliopiston päärakennus (Fabianinkatu 33), sali 12.

Tapahtuman Facebook-sivut:
https://www.facebook.com/events/1532643317048245/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here