Yhdysvallat aloitti ”sodan huumeita vastaan” presidentti Richard Nixonin kaudella vuonna 1971. Presidentti Reagan laajensi huumeiden vastaista sotaa 1980-luvulla.

Yhdysvaltain osittain yksityistetty vankilateollisuus on hyötynyt suuresti tästä. Väkivaltaan liittymättömistä huumerikoksista vangittujen määrä kasvoi 17 vuodessa 50 000 henkilöstä 400 000 henkilöön.

Suunta on edelleen sama. Yhdysvallat käy myös ”sotaa terrorismia vastaan”. Maa julisti presidentti George W. Bushin suulla sodan terrorismia vastaan WTC-torneihin ja Pentagoniin vuonna 2001 kohdistuneen iskun jälkeen ja hyökkäsi Afganistaniin antaen syyksi sen, että sunni-islamin erääseen lahkoon lukeutuva talibanhallitus piilotteli iskun tekijäksi väitettyä Osama bin Ladenia. Sittemmin Yhdysvallat liittolaisineen on myös pyrkinyt ”vapauttamaan” Afganistanin talibanien hirmuvallasta — talibanien, joita USA yhdessä Pakistanin kanssa tuki Neuvostoliittoa vastaan käydyn kylmän sodan aikana.

Sittemmin miehitettyä Afganistania ovat piinanneet taistelut hallitusta tukevien Naton ISAF-joukkojen ja talibanhallituksen korvannutta keskushallintoa ja miehittäjiä vastustavien aseellisten ryhmittymien välillä. Afganistan sijaitsee geopoliittisesti tärkeässä kohdassa Keski-Aasian öljynkuljetusreitien lähellä. Kiinan naapurimaana Afganistanilla on myös suuri sotilaallinen arvo joukkojen asemamaana, mikäli Kiinan merkityksen kasvua halutaan estää aseellisin keinoin.


NELJÄTOISTA VUOTTA
kestänyt sotimis- ja miehittämisprojekti on tehnyt Afganistanista entistä vaarallisemman.  Afganistanin jälleenrakentamisen erikoistarkastaja John Sopko arvioi talibanien hallitsevan nyt 71 prosenttia maasta, suurempaa aluetta kuin vuonna 2001. Valkoinen talo on antanut sotavoimille luvan kohdentaa lisää sotatoimia Afganistaniin, jossa Islamilaisen kalifaatin (IS) sanotaan lisänneen vaikutusvaltaansa.

Samalla kun Yhdysvallat on sotinut terrorismia vastaan ympäri maailmaa on kotimaastakin tullut turvaton. Yhdysvallat on kehittyneiden maiden joukossa ainoa, joka on päässyt mukaan maailman väkivaltaisimpien kaupunkien listaukseen useammallakin ”osanottajalla”: Baltimore, New Orleans ja Detroit.

Yhdysvaltain poliisin siviiliväestöä kohtaan harjoittama väkivalta on sekin nousussa.

Huumeiden vastaisen sodan aikana Yhdysvaltain omat käyttäjäluvut ovat kolminkertaistuneet. Eräiden arvioiden mukaan heroiinin käyttäjiä on noin 600 000, ja toisten arvioiden perusteella käyttäjämäärä on jossain 800 000 ja 2,6 miljoonan henkilön välillä. Myös Venäjällä heroiiniongelma on ollut kasvamaan päin.


LEHTITIETOJEN PERUSTEELLA
saa käsityksen, että Yhdysvalloissa käytettävä heroiini on peräisin Meksikosta ja Kolumbiasta. Totuus lienee kuitenkin, että heroiinin valmistukseen tarvittava oopiumi kasvatetaan Afganistanissa. Sen jälkeen kun Yhdysvallat liittolaisineen alkoi miehittää Afganistania, maan oopiumin kasvatukseen käytettävä pinta-ala on moninkertaistunut. Latinalaisessa Amerikassa ja Meksikossa oopiumin viljelyyn käytettävä hehtaarimäärä on Afganistaniin verrattuna varsin vaatimaton. Kolumbiassa oopiumin tuotanto on jopa vähentynyt.

Afganistanin oopiumin tuotanto nousi ennätyskorkealle vuonna 2014. Näin siitäkin huolimatta, että Academi-nimellä uudelleenbrändätty pahamaineinen turvallisuusfirma Blackwater on saanut Yhdysvaltain puolustusministeriöltä yli 250 miljoonaa dollaria oopiumin viljelyn kitkemiseen maasta — hanke, jossa talibanit olivat jo pitkälti onnistuneet ennen liittoutuneiden miehitystä vuonna 2001.

Oopiumin viljelyyn käytetty peltopinta-ala Afganistanissa vuosina 1994--2014
Oopiumin viljelyyn käytetty peltopinta-ala Afganistanissa vuosina 1994–2013

YK käyttää oopiumiviljelmien paikantamiseen mm. satelliittikuvia. On vaivaannuttavaa miettiä selityksiä sille, miksi Nato-maiden, EU:n tai Yhdysvaltojen ei ole onnistunut kaikesta käytössään olevasta teknologiasta huolimatta löytää ja tuhota Afganistanin unikkopeltoja tai kuljetusreittejä.

Yhdysvallat on ohjannut jälleenrakennusohjelman kautta miljardeja kastelujärjestelmien rakentamiseen ja maanviljelyn edistämiseen Afganistanissa. Samat varat ovat poissa käytöstä kotimaassa.

Yrityksen ja erehdyksen politiikan voi siis sanoa kantaneen satoa sekä sisä- että ulkopoliittisessa mielessä. On makuasia, onko sato ollut makeaa vaiko karvasta.


Tietoja täydentänyt Vesa Raiskila.

17 KOMMENTTIA

 1. Mitähän vastaan USA julistaa seuraavan sodan?

  Ehkä geenimanipuloidun ruoan tuotantoa vastaan?

  Saadaan senkin tuotantoluvut nousemaan.

 2. Juuri näin. CIA, FBI ja YK ovat maailman huumetuotantoa ylläpitäviä organisaatioita, eli tässäkin asiassa he taistelevat teeskentelevästi itse itseään vastaan. Surullista katsoa näitä lasittunein silmin kulkevia kodittomia kuin myös terrorismin vastaisen sotaan rekrytoituja sotilaita, sillä totuus Yhdysvaltain huumeongelmasta on taruakin ihmeellisempi. Tietty määrä ihmismieltä tuhoavia huumeita lasketaan välittäjien kautta tietyin väliajoin maailman markkinoille. Eliitti-mafian tuottamat tietynlaiset huumeet, sekä MK ULTRA mind control ovat tehokkaita keinoja, joilla länsiliittoutuma pitää poliittiset vasallinsa ja sotilaat taistelukunnossa.

 3. :DDDD.

  Jep, näinhän se tämä maailman poliisi aina toimii, julistetaan sota sitä ja tätä vastaan samalla tukien sotakohteen laajentumista/vahvistumista.

  Vietnamin sodan aikoihin CIA rahoitti toimintaansa tuomalla massiivisia määriä huumeita maahan.

  Eipä ole näköjään meno tästä kummemmaksi muuttunut!

  • Jenkkijä on suuri pashakasa eikä taida muuksi muuttua ainakaan ihan pian.
   Mutta sanotaan että paha saa aina palkkansa joten siihen täytyy luottaa. Kansa jos herää niin siitä se lähtee…

 4. Se kansa on jo herännyt siellä, sen todistaa mm. vastamedian suuruus siellä!

  Minulla oli joitakin vuosia sitten minua vanhempi tuttu joka kävi muutaman kerran vuodessa Jenkkilässä purjehtimassa veljensä kanssa joka asui siellä.

  Jo vuosia sitten hän usein mainitsi minulle että Amerikan tavalliset kansalaiset eivät luota hallitukseensa ja suhtautuvat yleensäkin hyvin epäluuloisesti siihen!

  • En vaan ymmärrä mikä se sellainen herätys on kun Hillary melko varmasti valitaan pressaksi. No voihan siitä syyttää ääntenlaskentaa joka voiton junailee.
   Maata hallitsevat neokonnat ja pankkiirimafia.
   Kansa on sivuosassa vastaanottavana osapuolena. Ja sama tyyli meilläkin.

   • Yhdysvaltain yksi suuri ongelma on juuri se, etteivät ihmiset juurikaan usko, että äänestämällä vaaleissa mitään voisi muuttaa.

    Ja toisaalta suurin osa keskiluokkaisista varsinkin republikaanien kannattajista on sitä mieltä, ettei mitään pitäisikään muuttaa. Kunhan autoon riittää bensaa, taloon ruokaa ja sähköä ja kaljaa kuppilassa, asiat on ihan hyvin ;=).

 5. Jos joku haluaa tutustua lisää amerikkalaisten huumekauppakuvioihin, niin tämä kirja antaa mielenkiintoisen näkökulman asiaan:
  Operation Gladio: The Unholy Alliance between the Vatican, the CIA, and the Mafia
  by Paul L. Williams

  • Internetin jättikorporaatiot Google, Twitter ja Facebook haluavat päättää mikä puhe on sopivaa ja mikä pitää kieltää… niinpä se joka kritisoi hallitusta leimataan ’ekstremisteiksi’ ja heidän kommentit raportoidaan hallituksen virastoille tarkempaa tutkimusta varten, poliisivaltion malliin

   The Right to Tell the Government to Go to Hell: Free Speech in an Age of Government Bullies, Corporate Censors and Compliant Citizens
   We’ve entered into an egotistical, insulated, narcissistic era in which free speech has become regulated speech: to be celebrated when it reflects the values of the majority and tolerated otherwise, unless it moves so far beyond our political, religious and socio-economic comfort zones as to be rendered dangerous and unacceptable.

   Corporate internet giants Google, Twitter and Facebook are in the process of determining what kinds of speech will be permitted online and what will be deleted.
   In this way, anyone who criticizes the government online is considered an extremist and will have their content reported to government agencies for further investigation or deleted.

   https://newrepublic.com/article/113045/free-speech-internet-silicon-valley-making-rules

 6. Ei voi olla totta? Frank Serpico, new yorkilainen poliisi joka paljasti poliisin huumekauppaan liittyvän korruption, ja josta tehtiin myös elokuva (1973), kiertää nykyään maailmaa konsultoimassa poliisilaitoksia ja neuvomassa huumekaupan vastaisessa sodassa. Kun radiohaastattelussa Serpicolta kysyttiin, kuinka monta Nw Yorkin poliisia oli mukana huumekaupassa, Serpico vastasi: ”kaikki”. Kaikki myivät huumeita, ottivat lahjuksia tai tiesivät siitä.

  Hauska yksityiskohta. Ennen 9/11 iskuja Yhdysvaltain hallinto sai varoituksia useilta toisilta valtioilta lentokonella tapahtuvasta iskusta. Myös Afganistanin Taleban-hallinto varoitti Yhdysvaltoja. Yhdysvallat syytti Taleban-hallintoa bin Ladenin suojelusta. Taleban-hallinto lupasi luovuttaa bin Ladenin oikeudenkäyntiin puolueettomaan maahan, mutta Yhdysvallat torjui ehdotuksen.

  Susan Lindauer, CIA:n neuvottelija Irakin Washingtonin suurlähetystössä, kertoi että CIA tiesi lentokoneiskuista useita kuukausia etukäteen, Lindaurille kerrottiin asiasta toukokuussa 2001. Hänen tehtävänsä oli ensin neuvotella Irakin ydinasetarkastuksista, ja sitten kiristää Irakin hallinnolta tietoja tulevasta iskusta. Lindauerin mukaan Saddam vihasi islamisteja joiden pelkäsi yrittävän epävakauttaa Irakin hallintoa: Irakin hallinto vastasi että heillä ei ollut tietoa mutta kutsui FBI:n Irakiin tutkimaan asiaa. Eli osa CIA:sta tiesi iskujen olevan tulossa. Yhdysvaltain hallinto on kiistänyt että sen toimistoilla olisi ollut etukäteen tietoa iskuista. Susan Lindauer oli järjestyksessä toinen amerikkalainen joka pidätettiin Patriot Act -lain perusteella, kuukauden kuluttua siitä kun Lindauer oli ottanut yhteyttä Kongressiedustaja John McCainiin ja kertonut CIA:n salaavan etukäteistietonsa iskuista, ja pomonsa saaneen 13 miljoonaa dollaria lahjuksia. Yksi Lindauerin haastattelu, katso ihmeessä jollet ole nähnyt:

  https://www.youtube.com/watch?v=68LUHa_-OlA

  Toinen hauska yksityiskohta. Kuuntelin juuri Jim Marrsin puhuvan 9/11-iskuista. Marrs kertoi että Irakissa palveleville sotilaille tehdyn kyselyn mukaan 85% heidän olevan miehittämässä Irakia koska Irak oli syyllinen 9/11-iskuun. Kuka mahtoi olla syyllinen moiseen väärinkäsitykseen?

 7. Odotan kirjoittajan pysyvän oikeissa tiedoissa, mutta turhaan. Esimerksi lainaus linkin takaa koskien Sopkon kommenttia: ”Overall, he said, the Afghan government controls 71 percent of the country.” Tämä on ihan päinvastoin, kuin Söyring kirjoittaa. Tällaisen virheen jälkeen luottamus kirjoittajan tekstiin laskee aika alas.

 8. Afgan ”viljelyksiä” vartioivat nykyään aseistetut jenkkisotilaat, koska heillä juuri on kotimaassaan suurimmat menekit, ja muuallakin ? ………Pertti, katseleppas uudestaan niitä TORNEJA, miten muka, kevytrakenteinen alumiininen lentokone LÄVISTÄÄ teräsrakennelmin vahvistetun tornin. Ammattimaiset , kokeneet insinöörit kieltävät sellaisen jyrkästi edes tapahtuneen. Hollywoodin kuvaustaiteen mestarinäytös, joka upposi kansaan, kuin väärä raha. Tutkimukset paljastavat kaiken petokseksi. Tornit räjähtivät sisältäkäsin hissikuiluihin asennetuista ”Thermite sulatusaineista”, leikaten teräspalkit 45 asteen vinouteen, mikä on tyypillinen käytössä oleva ( Demolition) purku-tapa koko maassa tänäkin päivänä. Meitä liritellään, ihan päivittäin.

 9. Ja vieläkin sitä samaa lantaa lietsotaan päivittäisissä ohelmissa. Kun katsoo viimeisimpiä Hollywoodin tuottamia elokuvia, niin he kykenevät näyttämään vaikka ”Pulloperse-Possun lentävän tornien läpi”. 9-11 tutkiva ”Commission” on näköjään hiljennetty päävaltion painostuksesta, koska mitään uutta ei ole annettu julkisuuteen. Myöskään kukaan ei ole haastatellut ”purkufirman johtoa”? ”W-Bushin veli oli siinä mukana”.Puolisokeakin näkee miten rakennukset räjäytettiin maan tasalle, myöskin se numero seitsemän, johon ei edes oltu kuvattu minkäänlaista lentävää- Lautasta. Koko 9-11 löyhkää vieläkin pahasti. Muistomerkit nostettiin ennätysvauhtia, lopettaen uudet tutkinnat. Näin pelaa jättimäinen epärehellisyys.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here