Nyt halutaan estää ”sosiaalipummeilta” lisääntymisoikeus. Oikeisto on pystynyt saamaan monilla eri tavoilla ajattelevat hyväntahtoiset ihmiset Venäjän vastaisiksi. Erityisen hyvin se onnistui nostattamaan värikravattien ja -liinojen heiluttajien ja heidän kannattajiensa kiihkoa. Historia osoittaa, että kansalaisten vihan sytyttämisessä tarvitaan ensin ulkoinen vihollinen. Kun vihaaminen on tehty oikeutetuksi, viha siirtyy maan sisäisiin ryhmiin. Tämä logiikka on osoittautunut jälleen toimivaksi.

Venäjä-vihasta juohevasti köyhien vihaamiseen

Epäsolidaarinen yhteiskuntapolitiikka on aina oikeistolle vaarallista, sillä kansa saattaa kääntyä sitä vastaan. Oikeisto ennakoi tätä ryhtymällä osoittamaan kansalle syyllisiä ja vihollisia. Vihan ulkopolitiikka ja epäsolidaarinen sisäpolitiikka kulkevat aina rinta rinnan. Sisäpolitiikassa ensimmäisiä vihollisia on usein köyhä kansa, josta tehdään ”sosiaalipummeja”. Ei Ben Zyskowicz tätä turhaan ole vuosikausia lämmitellyt.

Samaan aikaan kohotetaan hyväntekeväisyyden arvostusta. Kansa jaetaan heihin, jotka sitä tekevät, ja heihin, jotka ovat sen kohteina. Milloinkaan hyväntekeväisyys ei kohdistu ”sosiaalipummeihin”. Heidät on varattu kaunaisuuden kohteiksi.

Kun vihaamiselle on annettu lupa, se laajenee. Tällöin valtamedia muuttaa taktiikkaansa. Yleensä se terävöittää ulkopoliittista vihan politiikkaansa (Putin vakoilijan tappajana), mutta sisäpolitiikan vihan kohteiden osoittaminen ei ole yhtä suoraviivaista. Tuomitessaankin näennäisesti jonkin viharyhmän se samalla esittelee kyseisen ryhmän laajasti, tekee sitä tunnetuksi. Tuomitessaan maahanmuuttajavastaisuuden se panee pikkusiskonsa julkaisemaan maahanmuuttajista epämääräisiä artikkeleita (iltapäivälehdet).

Valtamedia sosiaalidarwinismin asialla

Itä-Suomen yliopiston selvityksen mukaan suomalaisten asenteet heikompiosaisia kohtaan ovat rajusti kylmentyneet. Tutkimusaineisto kertoo, että sosiaaliturvan varaan joutuneet halutaan velvoittaa pakkotyöhön, puolittaa heidän etuutensa ja poistaa heiltä jopa lisääntymisoikeus ja oikeus valittamiseen. EK:n ja sen palkkajohtaja Jyri Häkämiehen (kok.) vaatimukset, kuten aina mediaan pääsevän Björn Wahlroosin (rkp), ovat menneet perille ihmisten asenteisiin. Heidän vaatimuksiaan valtamedia on toistanut toistamistaan, vaikka ne ovat olleet suoraan sosiaalidarwinismin kovimmista oppikirjoista. Lisääntymisoikeuden poistamista kyseiset herrat eivät sentään ole vaatineet.

Lisääntymisoikeuden kieltäminen tuo mieleen kauhun väreitä. Historia osoittaa, että köyhistä viha laajenee vähemmistöihin ja poliittisesti vasemmistolaisiin ja siitä edelleen sosiaaliliberaaliin porvaristoon sekä sellaisiin uskoviin, joilla on elävä yhteys Jumalaan. Keskustelun viriämistä valtion ja kirkon suhteesta kannattanee pohtia myös tästä näkökulmasta. Kirkon korkein papisto on selkeästi asettunut köyhien ja sorrettujen puolelle.

Vuosia jatkunut päivittäinen valtamedian, Helsingin Sanomien ja YLE:n johtama propaganda on tehnyt tehtävänsä. Vihan politiikan ulkoisena pääapurina on tällä kertaa Yhdysvallat. Saksassa on rakennettu ordoliberalismia, jossa vahva valtio turvaa suuren pääoman vallan. Suomi on lähtenyt seuraamaan tältä osin jälleen Saksaa. Jos tällä tiellä edetään, demokraattisten menetelmien osuus valtion johtamisessa typistyy.

Toistuuko 1930-luku?

1930-luvulla kansan valtava enemmistö teki rauhallisesti työtään, miehet ja naiset rakensivat tulevaisuutta lapsilleen, lukivat hämillään ja orastavassa pelossa Neuvostoliiton vastaista vihan propagandaa, mutta olivat vaiti. Keskenään he saattoivat puristella päätään todeten, että tästä ei hyvää seuraa.

Viha ei milloinkaan lähde kansasta. Valitettavasti hyväntahtoinen hiljainen kansa ei kykene vihapropagandan levittämistä myöskään estämään.


Jussi Särkelä.
Jussi Särkelä.

Jussi Särkelä on sosiaalipolitiikkaa opiskellut mielenterveystyön ammattilainen ja tietokirjailija. Tämä kirjoitus julkaistiin alun perin hänen sivustollaan osoitteessa jussisarkela.fi

7 KOMMENTTIA

 1. Hyvä ja asiallinen artikkeli joskin tuosta lopusta ”1930-luku?” olen hieman eri mieltä.

  Köyhyys on valtava ongelma nyky Suomessa. Köyhien lukumäärä hipoo jo lähes miljoonaa eikä köyhyyden kasvulle näy loppua!

  Jo tästäkin syystä vastustan tätä meneillään olevaa elintaso-pakolaisten vastaanottamista.

  Ensiksi tulisi huolehtia oman kansan hyvinvoinnista eikä suunnata miljardeja muukalaisten auttamiseen!

  Vasta sen jälkeen olisi viisasta katsoa mitä voimme tehdä näille ”lännen sossuapajille” pyrkiville nuorille miehille!

 2. Hiukan oudoksuttaa tuo ”Kirkon korkein papisto on selkeästi asettunut köyhien ja sorrettujen puolelle”. Hmmmm… niinkö. Eiköhän kirkko papistoineen kuitenkin kulje Vatikaanin viitoittamaa tietä ja asetu rahan, eli tässä tapauksessa kirkollisveron puolelle. Kirkko on mielestäni ’uskoon’ perustuva organisaatio, jonka opit orjuuttavat ihmisiä. Kirkon veriseen historiaan perustuen, sillä ei ole mitään tekemistä ihmisten tasa-arvon tai oikeudenmukaisuuden kanssa, sillä hedelmistään puu tunnetaan!

  Itse pohdiskelen köyhyyden ongelmaa laajemmassa mittakaavassa siten, että sitä tietoisesti rajojemme ulkopuolelta tulevilla käskyillä sekä luodaan, että ylläpidetään. Elämme sentään jo 2000-lukua – tekniikan ja yltäkylläisyyden kulta-aikaa – eli köyhyys on jotakin sellaista, jota ei haluta poistaa muissa kuin valehtelevien politiikkojen juhlapuheissa. Tosiasioihin pohjautuen; köyhyyttä ja eriarvoisuutta tasaisesti lisätään, liekkiä väännetään aste asteelta kuumemmaksi. Sitä lisätään maailmanlaajuisesti, sillä köyhyyden arvovaltaisina toimeenpanijoita ovat suuret power-eliitille työskentelevät rikollisorganisaatiot kuten mm. YK, Unisef, Punainen Risti ja Amnesty.

  Suomi ei ole itsenäinen valtio, joten varmaa on se, että järjestelmällisesti lisääntyvällä köyhyydellä kuin myös yhä suuremmaksi kasvavalla pakolaisvirralla on tietty päämäärä. Venäjän vastaisella propagandalla on myös tietty päämäärä ja mitä ihmettä… molemmat sattuvat palvelemaan samaa – valheisiin perustuvaa – länsiliittoutuman agendaa!

 3. Kokeilin pirruuttani mitä media kertoo Venäjästä muutamilla hakusanoilla.

  Venäjä, 11 miljoonaa hakutulosta vähän pyöristettynä.
  Venäjä harjoittelee, noin 300 000 hakutulosta.
  Venäjä harjoittelee hyökkäystä, 80 000 hakutulosta.

  Näin paljon ”uhkaa” löytyy kotimaasta suomenkielellä.

 4. ”sosiaaliturvan varaan joutuneet halutaan velvoittaa pakkotyöhön, puolittaa heidän etuutensa ja poistaa heiltä jopa lisääntymisoikeus ja oikeus valittamiseen.”

  Niin, kyseessä on ahneus. Ja kun taloudessa menee heikommin, alkaa hatuttamaan kun jää vähemmän rahaa omaan käyttöön.

  Suomen talouskasvu on hiipunut, ja reaaliansioiden kasvu jopa niillä onnellisilla, jotka ovat säilyttäneet työpaikkansa, on laskusuunnassa. Reaaliansioissa ei tietenkään oteta huomioon velkaantumista: kun se otetaan huomioon, kotitalouksilla menee todella surkasti, sillä velkaantuneisuus on jo tuskastuttavaa.

  Tässä viimeisin uutinen aiheesta: ”Kotitalouksien velkaantuneisuus ennätyslukemissa … Kotitalouksien velkaantumisaste on myös kasvanut vuoden 2000 alun 64,3 prosentista 123,5 prosenttiin syksyllä 2015. Velkaantumisaste on tunnusluku, joka saadaan jakamalla lainavelan määrä käytettävissä olevilla tuloilla.” – Keskiviikko 3.2.2016 http://www.iltalehti.fi/asuminen/201602020172402_an.shtml

  Suomen sosiaaliturva on nykyään niin heikko, että sillä olevat ihmiset eivät pysty ostamaan palveluja tai tuotteita. Kaikki raha menee vuokriin ja ruokaan (minkä vuoksi yhteiskunta tukee vuokra-asunnoilla voittoja tekeviä sijoittajia, ja näin nostaa vuokrien hintoja?). Tukia kun vielä kiristetään, ei kansalaisille jää enää muuta keinoa kuin rikollisuus tai kapina.

  Miksi meillä ei jo ole kapinaa? Koska ihmiset eivät tiedä mitä tehdä. Ihmiset eivät ymmärrä taloudesta tuon taivaallista, eivätkä mahdollisista ratkaisuista. Ei tiedetä mitä voitaisiin tehdä toisin. Ihmiset ovat apaattisia ja liittyvät nukkuvien puolueeseen. Parempi olisi kun lukisivat esimerkiksi Vastavalkeaa ja oppisivat edes vähän ymmärtämään mitä kaikkien tulisi ymmärtää tilanteestamme.

  Pakolaisviha on toinen seuraus tästä ahneudesta ja köyhtymisestä. Siihen liittyvät sosiaaliturvankin varassa elävät, koska he näkevät ainoan tulonlähteensä olevan vaarassa.

  Euroopassa nuorisotyöttömyys on noin 25% kieppeillä aivan yleisesti. Etelä-Euroopassa jopa 50% kieppeillä. Seuraus tästä on kyllä ihan varmasti lisääntymisen ja perheiden peruustamisen mahdollisuuden katoaminen. Evoluutio sanelee, että naiset eivät halua perustaa perhettä, ellei jälkeläisillä ole turvattu tulevaisuus. Miehiä tämä kiusaa vähemmän, mutta totuus kuitenkin on se, että ensisynnyttäjä on yhä vanhempi, koska mahdollisuuksia perheen perustamiseen ei ole.

  Orjatyö ei tietenkään ole ratkaisu. Orjatyö on suurpääoman nyt talouskasvun jatkuvassa matalasuhdanteessa näkemä tilaisuus, ja poliitikot tietysti seuraavat omistajiensa toivetta. Ja taatusti orjatyö ei auta perustamaan perhettä myöskään.

  Kotitalouksien velkaantuneisuus:
  http://www.findikaattori.fi/fi/28

  Kotitalouksien toimeentulon riittävyys;
  http://www.findikaattori.fi/fi/116

  ”Suomalaisten hyvinvointi on rapistunut jo vuosikymmeniä. Uusi tilastolaskelma kertoo suomalaisten hyvinvoinnin heikentyvän. Kovasta talouskasvustakin huolimatta hyvinvointi näyttää jatkaneen vähentymistään jo parikymmentä vuotta. … Tilastokeskuksen tutkimuspäällikkö Jukka Hoffrenin mielestä Suomessa on takerruttu liiaksi talouskasvun eli bruttokansantuotteen tuijottamiseen. Jo tämä tulos, että hyvinvointi ei kasvakaan olenkaan samalla tavalla kuin bruttokansantuote on jo hätkähdyttävä tulos, Hoffren sanoo”
  http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/05/suomalaisten_hyvinvointi_on_rapistunut_jo_vuosikymmenia_2558029.html

  Bruttokansantuotteen kasvu (talouskasvu) on hidastunut Yhdysvalloissa ja Euroopassa vuosikymmeniä, mutta kuten yllä sanottu, sekään ei kerro hyvinvoinnista juuri mitään. Siitä se kertoo kuitenkin, että nykyinen talousjärjestelmä on vaikeuksissa, ollut jo kauan. Jos lullee että kyse on vain jostain velkakriisistä, tai luulee että velkakriisi on nyt ohitettu, erehtyy raskaasti.

 5. Eikö asiasta ole tietoa vai miksi kukaan ei kiinnitä huomioita siihen mikä suomenkin on tähän ajanut? Suomi oli jälkijunassa siinä, että suomen pankilla oli suomessa oikeus ns painaa rahaa vuoteen 1985 ja silloin se oikeus siirrettiin liikepankeille. Minä edes muista suomesta puhetta mistään lamoista ennen 90 lukua. kai 30 luvun lamasta yhdysvaloissa oli jotain puhetta, mutta muuten se oli tuntematon käsite. Juuri se tekee tämän missä suomikin nyt matelee ja vimeisetkin hyvinvointiyhteiskunnan rippeet leikataan. pois. Eikö olis aika alkaa puhumaan siitä mitä Islanti teki, vaikka microvaltio onkin? Siellä otettaaiin maan keskuspankille tuo oikeus takaisin ja taitavat oligarkkipankkiirit joutua linnaan. Suomessa heistä tehdään talousneuvoksia Eikö kukaan kirjoita itse ongelmasta mitään? Ilmeisesti ei koska ei edes tajua missä ongelma on. Nykynen velkaraha jota euroopassa EKP ja usassa FED harjoittaa on valtava pyramidihuijaus joka siirtää kaiken vallan parlamentista näille suurpankeille ja päälle kehtaavat puhua demokratista vaikka oikea nimi nykyselle on korpokratia. Demokratian irvikuva.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here