Yhdysvaltain oikeusministeriö on haastanut Fergusonin kaupungin oikeuteen, koska kaupunginvaltuusto päätti tiistaina muutoksista 7 kuukauden neuvotteluissa sovittuihin asioihin.

Liittovaltion ja kaupungin neuvottelut käynnistyivät viime vuonna oikeusministeriön selvityksen vahvistettua, että kaupungin poliisilaitos oli rutiininomaisesti syrjinyt afroamerikkalaista väestöä sakottamisen, voimankäytön ja vankilatuomioiden osalta. Neuvotteluissa sovittiin toimenpiteistä tilanteen korjaamiseksi.

Oikeusministeri Loretta Lynchin mukaan Fergusonin asukkaat ovat jo vuosikymmeniä kärsineet perusoikeuksiensa riistosta, eikä tilanteen korjaamista pidä enää viivästyttää. Oikeusministeriö totesi, että kaupunginvaltuusto oli yrittänyt yksipuolisesti muuttaa neuvotellun sopimuksen sisältöä.

Ferguson nousi kansallisen julkisuuden keskiöön elokuussa 2014, kun valkoinen poliisimies ampui kuoliaaksi aseettoman 18-vuotiaan mustaihoisen Michael Brownin. Tapaus johti mielenosoituksiin ja päiviä kestäneisiin mellakoihin ja herätti keskustelun rasismista poliisivoimissa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here