Kaksi Yhdysvaltain puolustusministeriön virkailijaa on kertonut The Daily Beast -medialle. että irakilaiset puolisotilaalliset joukot, jotka aiemmin taistelivat Yhdysvaltain joukoissa terroristijärjestö Isistä vastaan, työskentelevät nyt yhdessä Venäjän ja Iranin joukkojen kanssa murskatakseen Yhdysvaltain tukemat kapinalliset strategisesti tärkeässä Aleppon kaupungissa.

”Irakissa nämä shiia-muslimien puolisotilaalliset joukot taistelivat Yhdysvaltain tukeman hallituksen puolella. Syyriassa samat joukot taistelevat Yhdysvaltain tukemia, CIA:n aseistamia kapinallisia vastaan.”

The Daily Beast toteaa tilanteen muistuttavan Yhdysvaltain sotkuisista liittolaissuhteista.

Altavastaajiksi joutuneet, Yhdysvalloilta tukea saaneet kapinallisryhmät ovat julkaisun mukaan liittyneet tai sekoittuneet Jabhat al Nusra -järjestöön, joka löytyy Yhdysvaltain viralliselta terroristijärjestöjen listalta.

4 KOMMENTTIA

  1. Tämä oli odotettavissa ja näkyvissä konfliktin alusta alkaen. Itse asiassa CIA: nkin edustajista jotkut muistaakseni kertoivat tästä riskistä jo ennenkuin Yhdysvallat ryhtyi koko operaatioon Syyriassa.

    CIA:n pääsuunnitelma saattoi ollakin Syyrian saattaminen kaaokseen, niinkuin Irakissakin. Sitten seuraavassa vaiheessa ’suuri läntinen vapahtaja olisi tuonut maahan demokratian ja vapauden’. Mutta monet muutkin, kuten esimerkiksi Venäjä olivat alusta saakka selvillä Yhdysvaltain aikeista.

  2. Häiritsee tuo ylimalkainen puhuminen ”kapinallisista”, joita ovat Assadin hallintoa vastustavat syyrialaisvoimat. Eri motiivein ulkopuolelta tulleet vierastaistelijat, joita lienee suurin osa, eivät tätä nimeä ansaitse.Eivät etenkään ne, jotka kuuluvat tunnetuihin terroristijärjestöihin.

  3. Mahdollisesti edwssä oleva turkin ja venäjän sota testaa naton rakenteiden uskottavuuden. Kurdit näet saavat niin irakissa kuin syyriassakin koulutusta ja materiaali tukea europpalaisilta , jopa suomalaisilta. Turkki puolestaan pitää kurdeja pelkästään terroristeina, eli maailma ei ole tuoltakaan osin yksiselitteinen. Naton uskottavuus saataa onneksi murentua ennen kuin maamme joutuu tuon koneiston panttivagiksi.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here