Turkin terroristijärjestölistalla olevan kurdien PKK-työväenpuolueen perustajajäseniin kuuluva Murat Karayılan on kertonut venäläismedia Ria Novostille Turkin, Qatarin ja Saudi-Arabian tukevan syyrialaisia jihadistiryhmiä asein ja ammuksin.

Karayılan sanoo, että terroristiryhmien tukemisesta sekä pääministeri Ahmet Davutoglun kytköksistä terroristijärjestöihin on asiakirjatodisteita. Karayılanin mukaan Turkin hallituspuolueella AKP:lla (”Oikeuden ja kehityksen puolue”) on ideologinen suhde ja yhteisiä intressejä radikaali-islamistien kanssa.

Karayılan sanoo Turkin haluavan alueelliseksi johtajaksi. Tässä viitekehyksessä Syyrian kurdien ja heidän poliittisten puolueidensa maallisesti suuntautunut elämänasenne sekä maallismielinen suhteensa valtiorakenteisiin ovat syynä jihadistien vihaan kurdeja kohtaan.

Karayılan uskoo Turkin johdon ajattelevan, että ”jos kolme miljoonaa Syyrian kurdia saavuttaa itsenäisyyden, silloin 20 miljoonaa Turkin kurdia haluaa välittömästi samaa”. Tämän estämiseksi AKP-puolue tekee hänen mukaansa mitä tahansa, jopa liittoutuen Ahrar ash-Shamin ja Jabhat al-Nusran kaltaisten terroristijärjestöjen kanssa.

Karayılan lisäsi, että kun mainitut terroristiryhmät eivät onnistuneet voittamaan kurdeja, AKP yllytti terroristijärjestö Islamilaisen kalifaatin (ISIS/ISIL/Daesh) hyökkäämään kurdien kimppuun.

1 KOMMENTTI

  1. Paul Craig Roberts on myös kertonut että Turkin johdon ja ISIS:in yhteistyöstä on asiakirjatodisteita, mahtavatkohan puhua samoista..? Vaikka näkeehän sen otsallaankin, kuinka Turkki suuttui Venäjälle kun tämä alkoi sodan ISIS:tä vastaan.

    OK, siis Irakin hallinto, Syyrian hallinto ja nyt kurditkin syyttävät Saudi-Arabiaa ISIS-tuesta. Koskahan Suomen massamedian journalistit ymmärtää missä mennään? Kyllä on tulevaisuuden Suomen journalisteilla paljon likapyykkiä tehtävänä menneisyydestään!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here