Onko Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD keynesiläistymässä? Järjestö yllättää suosittamalla nyt julkisten investointien kasvattamista, toisin sanoen talouskurista luopumista.

OECD:n uusin talouskatsausraportti tekee täyskäännöksen entisiin politiikkasuosituksiin verrattuna ja kehottaa hallituksia luopumaan enemmästä talouskurista ja kasvattamaan julkista kulutusta.

Perusteeksi tälle OECD esittelee talousnäkymien heikkouksia. Talouskasvun odotetaan olevan yhtä heiveröistä vuonna 2016 kuin se oli vuonna 2015. Investoinnit ovat olleet vähäisiä ja kokonaiskysynnän puute on johtamassa matalaan inflaatioasteeseen sekä epätyydyttävään palkka- ja työllisyystason kasvuun.

OECD:n pääekonomisti Catherine L. Mann korosti, että ”sitoutuminen julkisten investointien lisäämiseen kasvattaisi kysyntää ja auttaisi tukemaan kasvua tulevaisuudessa”.

OECD:n mukaan kotimaisen velan korkea aste sekä epävakaat pääomavirrat ovat vahingoittaneet kehittyvien maiden talouksia. Kehittyneiden maiden talouksillakin on odotettavissa vain vaisua talouskasvua huolimatta raakaöljyn alhaisesta hinnasta ja matalasta korkotasosta. Rahoitussektorin epävakaus ja korkea velkaantumisaste ovat edelleen rasite talouksille.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here