Venäjän pysyvä YK-edustaja Vitaly Churkin sanoo helmikuun 10. päivätyssä kirjeessään YK:n turvallisuusneuvostolle, että terroristijärjestö ISIL:in (joka tunnetaan yleisemmin nimellä ISIS) jäsenet ovat Turkin tiedustelupalvelun avustuksella luoneet Turkin Antalyaan laajan verkoston, joka rekrytoi entisistä neuvostotasavalloista laittomasti Turkkiin saapuneita ja pidätettyjä henkilöitä taistelijoiksi Syyrian sotaan. Värväysryhmään kuuluu mm. Venäjän, Kirgisian ja Tatarstanin kansalaisia, joiden nimet kerrotaan kirjeessä.

Churkinin mukaan värväystoiminta tapahtuu pidätyskeskuksen henkilökunnan tieten.

”Jos pidätetty hyväksyy islamin ja suostuu osallistumaan terrorismitoimintaan, värvääjät lupaavat tehdä sopimuksen turkkilaisviranomaisten kanssa sekä tarjoavat turkkilaisen lakimiehen Tahar Tosolarin palveluja, joista ei tarvitse maksaa. Sultan Kekhursaev -niminen tšetšeeni, joka on Turkin kansalainen, on myös vieraillut pakolaisten koontileirillä samoissa tarkoituksissa.”

Kirjeessä kerrotaan, että vuoden 2015 syyskuussa yli tuhannen useista Euroopan ja Keski-Aasian maista kotoisin olevan ISIL-taistelijan ryhmä vietiin Turkin puolelta Syyriaan Gaziantepin maakunnassa olevan rajanylityspaikan kautta, ja että taistelijoita kuljetetaan useiden Syyrian rajan lähellä olevien kaupunkien, kuten Antakyan, kautta.

Churkin jatkaa:

”Maaliskuussa 2014 Turkin kansallisen turvallisuuspalvelun (MIT) johtaja Hakan Fidan koordinoi Libyan kansalaisen Mahdi al-Kharatin johtaman laajan ISIL-ryhmän siirtoa. Taistelijat vietiin meriteitse Libyasta Syyriaan lähellä Turkin ja Syyrian rajaa sijaitsevan Barsain kautta.

Vuoden 2015 joulukuusta lähtien on Turkin tiedustelupalvelun avulla tehty järjestelyjä Syyriassa olevien ISIL-taistelijoiden siirtämiseksi ilmateitse Turkin kautta Jemeniin käyttäen apuna Turkin armeijan kuljetuskalustoa. Vaihtoehtoinen reitti taistelijoiden kuljettamiseksi on meritie Jemenissä sijaitsevan Adenin satamaan.”

Churkinin kirjeen mukaan Venäjän federaation kansalaiset ylläpitävät useissa kaupungeissa — mukaan lukien Istanbul — yhteyttä Turkin turvallisuuspalveluun, poliisiin ja hallintoviranomaisiin ja harjoittavat värväämistä uskonnollisissa madras-kouluissa. Hän kirjoittaa myös, että ISIL-taistelijoille tarjotaan lepoa ja lääkintäapua Turkin ja Syyrian rajan läheisillä alueilla. ”Vähintään 700 taistelijan” kerrotaan olleen toipumassa Gaziantepin alueella vuonna 2014.

Turkey_Supports_ISISKirjeessä sanotaan myös, että Turkin tiedustelupalvelu auttoi tataarikylänä tunnetun leirin siirtoa vuonna 2015. Tataarikylään majoitetaan etnisiä tataaritaistelijoita sekä terroristiryhmä Jabhat al-Nusran yhteistyöhenkilöitä. Yhteistyöhenkilöiden kotipaikkoina mainitaan Tatarstan, Bashkorstan ja Mordovia.

Joillain yhteistyöhenkilöillä sanotaan olevan Venäjän ja Turkin kaksoiskansalaisuus. Yksi tataarikylän aktiivisista toimijoista on kirjeen mukaan 15. joulukuuta 1969 Kazanissa syntynyt Venäjän kansalainen Timur Maunirovich Bichurin.

Joulukuussa 2014 Turkin tiedustelupalvelut auttoivat perustamaan useita leirejä Turkkiin, eritoten Hatayn maakuntaan, laittomien siirtolaisten kokoamiseksi sekä tarjoamaan valmentavaa koulutusta syyrialaisten ääriryhmien toimintaan osallistumiseen, Churkin selvittää. Tammikuussa 2015 Turkin kansallinen turvallisuuspalvelu (MIT) on tekstin kertoman perusteella ollut osallisena operaatiossa, jossa kolme erillistä terroristiryhmää — Osman Gazi, Omer bin Abdulaziz ja Omer Mukhtar — sulautettiin yhdeksi ryhmäksi nimeltä Sultan Abdulhamidin prikaati. Yhteensulautetun ryhmän komentajaksi nimitettiin Omer Abdullah.

Ryhmän jäseniä kerrotaan koulutettavan leirillä Bayir-Bucakissa Turkissa. Koulutusta johtavat Turkin armeijan yleisesikunnan erikoisyksiköistä sekä tiedustelupalvelun henkilökunnan joukosta tulleet kouluttajat. Sultan Abdulhamidin prikaatin toimintaa koordinoidaan syyrialaisen Latakian maakunnan pohjoisosissa taistelevan Jabhat al-Nusran kanssa.


CHURKININ MUKAAN
on ”tunnettua”, että 21. syyskuuta 2015 Syyrian ns. opposition edustajat, jotka olivat saaneet sotilaskoulutusta leirillä Kırşehirissa, Turkissa, toimittivat aseita Jabhat al-Nusralle. Asetoimitukset Syyriassa toimiville terroristiryhmille jatkuvat raporttien mukaan edelleen. Toimituksissa hyödynnetään eräiden Turkissa toimivien ihmisoikeus- ja avustusjärjestöjen — İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı [IHH], İmkander ja Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği — resursseja.

Aseet, ammukset ja sotilaskalusto kulkevat turkkilaisen Iskenderunin sataman kautta. Satamasta kalusto kuljetetaan Hatayn maakunnassa sijaitsevan Öncüpinarin rajanylityspaikan kautta Aleppoon ja Idlibiin Syyriassa. Kuljetuksessa käytetään edellä mainittujen humanitaaristen järjestöjen kulkuneuvoja. Churkinin kirjeessä mainitaan jopa ajoneuvojen rekisteritunnukset. Aseiden saavuttua Syyriaan ne jaetaan turkmeeni-jengeille ja Jabhat al-Nusran taisteluyksiköille.

Lopuksi Churkin kertoo turkkilaisen avustusjärjestön edustajien toimittaneen aseita ja lääkintätarpeita Syyriaan ISIL-taistelijoille. Hänen mukaansa kuljetusreitti kulki Bursan kaupungista Reyhanlin alueella olevan Ceylanpınarin rajanylityspaikan kautta. Asekuljetusta saattoi Turkin puolella turvallisuuspalvelun kulkuneuvo.

Lähde

Venäjän pysyvän YK-edustajan Vitaly Churkinin kirje YK:n turvallisuusneuvoston puheenjohtajalle 10.2.2016. Yhdistyneiden kansakuntien dokumenttiarkisto.

Liitteet

Churkinin kirje pdf-muodossa

Näyttökuvat Vitaly Churkinin kirjeestä:

Sivu 1
Sivu 1
Sivu 2
Sivu 2
Sivu 3
Sivu 3

10 KOMMENTTIA

 1. Kiitos Riikka! Ihanaa lukea juttusi pitkästä aikaa! Kirjoittele lisää ja useammin, olet erittäin pidetty kirjoittaja meidän piireissä ja olemme kaivanneet aktiivisuuttasi verkkomedian lopetuksen jälkeen.

 2. Varsin yksityiskohtaista tietoa, jota ei enää länsimedian mölinäkuonalla pystytä kätkemään. Suomen valtamedia tietysti turvautuu siihen viimekätiseen sensuuriaseeseensa, eli vaikenee asiasta totaalisesti.

  Turkin pääsy EUn jäseneksi saattaa olla ikuisuusprojekti, jollei sitten USA pakota vasallejaan Saksan johdolla hyväksymään sitä. Isäntämaavasallille Sauli Niinistöllekin saattaa tulla taas sukkuloimistehtäviä.

  ”Toimituksissa hyödynnetään kirjeessä nimettyjen Turkissa sijaitsevien ihmisoikeus- ja avustusjärjestöjen tiloja.”

  Näiden terroristien kanssa tiivistä yhteistyötä tekevien ihmisoikeus- ja avustusjärjestöjen nimet on kyllä syytä julkaista täällä kommenttiosiossa. Erityisesti on selvitettävä, onko suomalaisilla avustusjärjestöillä niihin yhteyksiä.

 3. Sorry, tää mun kommentti liippaa asian vierestä, mutta nyt on sellainen kutina munissa, että maailmanlaajuisesti on tapahtumassa jotain suurta ja mullistavaa. Jeb Bushin taustalla oleminen ja lähes täydellinen mediahiljaisuus on ollut Yhdysvaltain presidentti kisassa todella outoa ja vielä oudommaksi sen tekee hänen yllättävä pois jääntinsä. Mitä Ihmettä, Bush luopui äkillisesti presidenttikisasta… sen takana täytyy olla jokin suurempi syy. Valhemedia on pitänyt Bushin tietoisesti varjossa, miksi? Myös Cameronin äkillinen ilmoitus EU-äänestyksen nopeuttamisesta viittaa siihen, että jonkinlainen ”big bang” seisoo kynnyksellä.

  Bush/Cameron/entistä suurempi muslimivyöry eurooppaan, Syyrian sota, Turkin toimet ja NATOn suorittama järjestelmällinen Venäjän piiritys; kaikki on tapahtumassa samaan aikaan. Yhdysvaltain presidenttikampanja naurettavine ehdokkaineen on kuin hollywoodissa kirjoitettu komedia, se ei vaikuta todelliselta. Voisiko siten olla perää siinä sitkeässä huhussa, jonka mukaan Obama ei tulisikaan luopumaan vallasta perustuen hätätilan nimissä asettettuun ”International Martial Law”, eli kansainväliseen poikkeustilaan. Tälläinen huhu kiertää sitkeästi netissä ja kysymyksessä on nimenomaan ”kansainvälinen poikkeustila”, eli kuinka se voisi olla mahdollista. Aseiden rajoitusta ajava Gun control-laki on Obaman itkupotkuraivareista/lukuisista false flag iskuista huolimatta täällä täydellisesti lasten kengissä. Huomioitavaa tässä kuviossa on myös se, että aseiden rajoitusta voimakkaasti vastustanut Teksasin justice Scalia murhattiin reilu viikko sitten ja luultavasti yhtenä syynä oli se, että hän varoitti ihmisiä FEMA keskitysleireistä. Niin, FEMA camps… niitä on rakennettu yli 800 ympäri Yhdysvaltoja, elämme todellakin ihmeellistä aikaa!

  • Kiitos kommentistasi. Esittämäsi kaltaiset punnitut arviot tilanteiden kehityksestä ovat arvokkaita.

   Täytyy myöntää, että useat näistä viimeaikaisista iskuista, joilla on aina välittömästi perusteltu aselakien kiristämistä (ja saman tien aloitettu lahjoitusten kerääminen Facebook-kampanjoin), ovat olleet monessakin mielessä hämmentävää katsottavaa.

   Tapaus Scaliaan en ole perehtynyt vielä lainkaan.

 4. Korkeimman oikeuden tuomari Antonin Scalia oli vierailulla eräällä isolla ranchilla Texasissa. Ranchin isäntä kertoi että Scalia löydettiin tyyny kasvojen päällä ja vuodevaatteet rypyttöminä. http://www.mysanantonio.com/news/local/article/Texas-ranch-owner-recalls-Scalia-s-last-hours-6830372.php#photo-8308960

  Paikallinen tuomari julisti Scalian kuolleeksi näkemättä ruumista https://www.washingtonpost.com/politics/texas-tv-station-scalia-died-of-a-heart-attack/2016/02/14/938e2170-d332-11e5-9823-02b905009f99_story.html

  Ruumiinavausta ei tehty http://www.cbsnews.com/news/officials-debating-autopsy-supreme-court-justice-antonin-scalia/

 5. Ainahan se on saanut etulyönnin joka ekana siittä saa jutunyynkää,lapsenakin kuka äidin sylinj ekana löysi oli oikeassa,muut toivat muutettua totuutta tai valheita näin seon YK:kin sylilobbaaminen.

 6. Se on hyvä, että mainitaan henkilöiden ja paikkojen nimet. Kirjeessä sanotaan usein ”reportedly,” eli on olemassa jonkinlaisia lähteistä joista nämä tiedot ovat peräisin. Venäjän tiedustelupalvelun keräämiäkö nämä tiedot ovat vaiko kokoelma joidenkin journalistien työstä? Se ei käy ilmi kirjeestä.

  Kun tämä jaetaan näin kirjeenä turvallisuusneuvostolle, tässä ei yritetä saada aikaiseksi mitään päätöslauselmaa. Kyseessä lienee siis vain mediajulkisuuden tavoittelu. Turvallisuusneuvoston jäsenmaillehan Turkin osallistunminen ISIS:tukeen tuskin yllätyksenä kenellekkään tulee.

  Venäjällä on ilmeisesti yhä melkoisen laaja vakoiluorganisaatio. Tietysti tietojen paljastaminen vihollisesta voi johtaa aina kostotoimenpiteisiin. ”jos te olette hiljaa, mekin olemme hiljaa, eikös joo” -sopimuksella kumpikaan ei kerro julkisuuteen mitä toisen likaisesta pelistä tietää. Venäjän olisi syytä miettiä asiaa uudelleen, pitäisikköhän ehkä tiedustelun julkaista asioita mediaan enemmän. Ukrainan kriisin aikanahan ilmeisesti FSB oli salakuunnellut Victoria Nulandin puheluita, ja vuoti kuuluisan ”Fuck EU” -puhelun jossa Nuland luetteli ketä haluaa ja ketä ei Ukrainan uuteen hallintoon, sekä Viron ulkoministerin Urmas Paetin ja EU:n ulkoministerin ja Catherine Ashtonin puhelun Maidanin ammuskelijoista. Tuollaisilla paljastuksilla on voimaa. Nyt olisi hyvä vuotaa samanlaista materiaalia ISIS-ryhmän toiminnasta.

  Mielestäni Gaddafi ja Saddam tekivät pahan virheen, kun eivät julkistaneet maailmalle likaista tietoa jota heillä varmasti oli, silloin kun joutuivat hyökkäyjksen kohteeksi. Tarpeeksi arkaluonteinen ja kova informaatio olisi voinut pysäyttää hyökkäyksen, tai taata oman turvallisuuden, ettei vuotoja tule lisää. Maailmalle siitä olisi tietysti ollut hyötyä, kun olisi saatu tietää mitä koirankujeita tapahtuu mediapimennossa. Esimerkiksi se, että USA oli kiristänyt Saddamilta huomattavat kauppa-edut etteivät hyökkäisi Irakiin ja että CIA tiesi 9/11 -iskuista paljon etukäteen, paljastui CIA:n Irakin suurlähetystön pääneuvottelijan kautta, ei Saddamin kautta. Kumpikaan arabijohtaja ei osannut tai pystynyt käyttämään länsimaista mediaa, ehkä eivät ymmärtäneet median merkitystä. Gaddafin puheita kuinka al-Qaida toimii hyökkäjien liittolaisena, toistettiin jossain syyrialaisessa radiossa: tuollainen jää täysin pimentoon.

  • Voihan sitä tietty mennä metsään huutamaan, mutta mitä se auttaa. Etkö tiedä, että 94% maailman mediasta on saman omistajaryhmän käsissä, joka tietoisesti jättää TOTUUTTA uutisoimasta ja vääristelee sanomaa. Siihen holohoax kokonaisuudessaan perustuu, valhetta, valhetta, valhetta. Tapausta ei saa tutkia… totuus ja oikeamielisyys ei ole muodissa, se tapetaan kirjaimellisesti.

   Tutkikaa NASAn touhuja. Kyseinen instanssi on valheisiin perustuva hollywood HOAX alusta loppuun saakka. Se on oikea avaruustieteen irvikuva, yhtä todellinen kuin Aladdinin taikamatto. Googlen maailmankarttoineen voin laittaa samaan huijaus kastiin YKsta ja Vatikaanista puhumattakaan.

   Totuutta on vaikea vallitsevassa ajassa löytää!

  • Huomioiden kirjeen esittäjän ja kenelle kirje on osoitettu, oma ajatukseni on että tiedot ovat Venäjän tiedustelupalvelun kokoamia ja tarkoitettu (muiden maiden) tarkistettaviksi, koska nimiä, syntymäaikoja, syntymäpaikkoja ja ajoneuvojen rekisteritunnuksia yksilöidään.

   Voidaan siis ajatella, että sotalaivat jotka ovat ”pakolaisentorjuntatehtävissä” ovat siellä Turkille viestinä kuten Vesa tuolla toisaalla välittää tietoa Der Spiegeliä siteeraamalla http://vastavalkea.fi/2016/02/23/der-spiegel-turkin-toimet-voivat-estaa-avun-saannin-natolta/

   Turkki on Nato-maa, joka avustaa terroristiorganisaatioita (ei tosin ainoa terroristeja avustava Nato-maa tai Nato-kumppani) joten Venäjän kannattaa muistuttaa Nato-maita YK:ssa siitä, että Venäjällä tiedetään mitä ”Naton ja Venäjän rajalla” hommaillaan, ja kuka/ketkä kaikki hommailee.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here