Mielipidetiedusteluja tekevän hollantilaisen de Hond -yrityksen mittaustulokset osoittavat (ks. viimeinen taulukko), että 53 % hollantilaisista haluaa samanlaisen kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä kuin Isossa-Britanniassa on suunnitteilla. 44 % äänestäisi EU:ssa pysymisen puolesta, 43 % äänestäisi eron puolesta ja 13 % ei ole vielä päättänyt.

Suurempi osa vastaajista (48 %) haluaisi Ison-Britannian kuin Hollannin pysyvän Euroopan unionin jäsenenä.

Brittiläinen NatCen Social Research puolestaan on koostanut eri mielipidetiedustelujen perusteella keskiarvon brittien mielipiteestä EU-jäsenyydestä. Tulosten mukaan 54 % prosenttia briteistä haluaa jäädä unioniin ja 46 % haluaa lähteä siitä.

Nähtävästi pääministeri David Cameronin ”Britannia voi saada parhaan osan molemmista maailmoista” -vakuutteluilla on ollut vaikutusta.

2 KOMMENTTIA

  1. Hyvä että noita ”separatisteja” alkaa löytyä vähän joka puolelta. Toivottavasti antavat viestin EU’n suuntaan, ettei olla valmiita syömään ihan kaikkea paskaa marjoineen mitä komissio ja EKP meille syöttävät. Meillä taitaa olla ainoa se Väyrysen Paavon eroaloite. Puutteistaan huolimatta on sekin parempi kuin ei mitään.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here