Bloomberg Business -sivusto kertoo neljän Yhdysvaltain osavaltion — Alaskan, Pohjois-Dakotan, Länsi-Virginian ja Wyomingin — olevan taantumassa. Kolme muuta on matkalla kohti pitkittynyttä talouskasvun hidastumista. Yhteinen tekijä löytyy siitä, että osavaltioissa on energia-alan yritysten keskittymä. Öljynhinnan romahtaminen on saanut energia-yhtiöt irtisanomaan työntekijöitään.

Myös Louisiana, New Mexico ja Oklahoma ovat vaarassa suistua taantumaan.

Yhdysvaltain liittovaltion riski taantumaan luisumisesta on kasvanut 20 prosenttia. CNBC uutisoi, että lähes 35 prosenttia öljynetsintä- ja porausfirmoista on vaarassa kyykähtää konkursiin, koska ne eivät kykene maksamaan ottamiaan hillittömiä lainasummia.

Taantuman merkkejä on nähtävillä myös siinä laajuudessa, jolla halpakauppaketjut sulkevat myymälöitään. Kaikkiaan irtisanomisten määrä Yhdysvalloissa nousi tammikuussa 218 prosenttia.

Otetaan mallia Yhdysvalloista! tokaisi Jyrki Katainen puhuessaan kasvun ja työpaikkojen luomisesta vuoteen 2015 mennessä.

3 KOMMENTTIA

  1. Kuvan kaverilla on oikeata henkeä, näin sitä pitää! Tuohon kun pääsisi Suomessakin. Ja pääseehän siihen, kun noudattaa Hesburgerin omistajan neuvoja, ja lakkautetaan sosiaaliturva. Osa alkaa rikollisiksi, osa suostuu orjiksi. Täytyy vaan pitää varansa, ettei tuloja vailla olevia henkilöitä tule niin paljon, että liittyvät yhteen ja tekevät asialle jotain.

    • Hopsis! Sehän onkin jo myöhäistä! Suomessa työllisyysaste on noin 67% (linkki alla). Eli noin 33% työikäisistä eivät käy työssä. Eli joka kolmas työikäinen suomalainen joutuisi rikoksen poluille tai orjaksi, jos sosiaaliturva lopetettaisiin. Ja lisäksi nippu teinejä ja vanhuksia. Ei taida kukaan uskaltaa, Salmela (Hesburgerin omistaja), kokeilla mitä tapahtuisi.

      http://www.findikaattori.fi/fi/41

      • Hupaisaa on se, että juuri tämä Hesburgerin omistaja on kunnostautunut ruikuttamalla Covid-19 viiruksen aiheuttamista vahingoista, jotka hänen sanomansa mukaan pitäisi valtion korvata yrityksille. Juuri tässä näkee millaisia paskiaisia ns. reilut yrittäjät voivat olla. No, toisaalta Hesburger on menestynyt hyvin, eli hyväntekeväisyys ei kannata, ainakaan yrittäjälle itselleen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here