Divide et impera.

Tunnettu hallitsemisen keino on vastarinnan jakaminen keskenään tappeleviin osiin. Niin sanotussa demokraattisessa Lännessä tämä toteutetaan helpoimmin leimaamalla asioita vasemmistolaisiksi tai oikeistolaisiksi.

Tässä yksi käytännön esimerkki:

DiEM25-liikkeen lanseerauspäivänä Giánis Varoufákis sanoi aamun lehdistötilaisuudessa Berliinin Volksbühnellä moneen kertaan, että DiEM25 ei ole vasemmistoliike. Muun muassa siksi ei, että EU:ssa uhattuna on koko porvarillinen demokratiakäsitys.

Hän korosti haluavansa mukaan kaikki demokraattiset voimat liberaalidemokraateista radikaalidemokraatteihin. Oikeastaan kaikki ei-nationalistit. Vasemmistoa laajemman kannatuspohjan hankkiminen on Varoufákisille tärkeää: Vasemmistoliikkeenähän DiEM25 marginalisoituisi osaksi jo ennestään hajanaista ja erimielistä vasemmistoa.

Hesarin uutinen, ”Kreikan entinen valtiovarainministeri Varoufakis perusti eurooppalaisen vasemmistoliikkeen”, ilmestyi samana iltapäivänä. Sekä otsikossa että kuvatekstissä puhutaan “vasemmistoliikkeestä”. Lyhyehkössä artikkelissa mainitaan kerran “vasemmistoliike” ja kerran “vasemmistolainen demokratialiike”.

Miksi HS leimaa DiEM25:n vasemmistolaiseksi vastoin liikkeen perustajan ilmoitusta?

Jotta liikkeen esittämän kritiikin voisi kuitata vasemmistolaisena kritiikkinä? Jotta ei-vasemmistolaiset EU:n kehitykseen tyytymättömät voimat eivät liittyisi siihen?

Näin saatiin joka tapauksessa tehokkaasti vahvistettua viestiä, joka oli päinvastainen kuin mikä pääkallonpaikalla kerrottiin.


Lue myös Vastavalkean raportti DiEM25-liikkeen lanseeraustilaisuudesta Berliinistä.

9 KOMMENTTIA

 1. NYRKKISÄÄNTÖ: kun luet lehtiä, virallisia tiedotteita tai kuuntelet uutisia, muista että jokainen sana tarkoittaa sen ilmimerkitykseen nähden täsmälleen päinvastaista asiaa (Nevanlinna ja Relander: Työn sanat).

 2. Minä sanoisin sen yksinkertaisesti: Hesari luo tietoisesti valheellisen kuvan asioista. Hesarin lukijoiden maailmankuvaa muokataan valheilla.

 3. Demonisointia. Hesari on oikeistolainen lehti, ja sen lukijoille vasemmistolaisuus demonisoi. Ilmeisesti Hesari ei kannata EU:n demokratisointia. Hesarihan on uutisointinsa perusteella globalistien politiikkaa tukeva, ja globalistit johtavat Euroopan Unionia, eli Hesarin kannalta EU on hyvä näin.

  Juttuun voisi lisätä linkkin Vastavalkean aiempaan Diem 25 -juttuun. No, pistänpä sen tähän kumminkin, jos joku haluaa tietää mistä sitten on kyse:
  http://vastavalkea.fi/2016/02/09/varoufakisin-diem-25-liike-aikoo-korjata-eun/

 4. Oho, näyttää että päätoimittajat ovat alkaneet valkopyykkäämään mediatalojansa panettelemalla muita julkaisuja. ”Moniarvoinen viestintä” ja ”sananvapaus” kuuluvat vain heille. Hallituksen täytyy varmaan säätää tästä vielä laki. Kohta on kaikki nähty. Limbo vailla vertaa.

  http://dynamic.hs.fi/2016/paatoimittajat/

  Suomalaisten vihollinen ei ole Venäjä, USA tai Saksa. Se on oma virkamieskunta ja sitä myötäkarvaan silittävä ”valtamedia”.

  • Niin ja virkamiesten lisäksi ehdottomasti poliitikot. Virkamiehet on suht harmittomia ja suurin osa varmaan tekee parhaansa Suomen eteen, mutta ihan ylemmillä tasoilla tulee sama kuin poliitikkojen huipputasolla: on vaikutusvaltaa, ja on suhteita jotka haluavat vaikuttaa heihin.

   Ja kyllä Suomeen vaikutetaan todella paljon ulkomailta. Ei pidä aliarvioida kansainvälisiä järjestöjä ja kansainvälisiä herraseuroja. Se on se reitti jota myöten suomalaisiin poliitikkoihin (ja kyllä huippuvirkamiehiinkin) vaikutetaan. Kansainvälisissä järjestöissä vaikuttaa globaalit poliittiset liikkeet ja suurvaltojen ja niiden toimistojen agendat.

   Suomen viholliset on ulkomailla. Ja kotimaassa on niiden yhteistyökumppanit. Sanoisinko: maanpetturit.

 5. Käykääpäs tutkimaan ,vaikkapa uusliberalismin erään oppiisän Milton Fridmanin yhteiskunnallisia käsityksiä ,sekä tavoitteita. Idean perustana on rajoitettu demokratia, sitä olemme me täälläkin toteamassa vähän yhteiskunnan sektorilla, jos toisella.Rahatalous politikan eristäminen yhteiskunnan polittisista valtarakenteista oli vasta alkusoittoa. Puolustus päätöksentekomme on myös viimeaikoina paljastunut suorastaan ,valtiolliselle päätöksenteolle ,polittisille päättäjille suorastaan vihamielisiksi. Pohimmiltaan on kysymys agloamerikkalaisen liberalistisen maailmankatsomuksen tuottamasta, kansakuntien tyhmentämisestä, kaiken kultuurin ykksinkertastamisesta mahdollisimman helposti myytäväksi, jolloin kansojen suurista massoista tehdään suorastaan vaarallista, ennenkaikkea kansalle itseleen, myös pahimmilaan koko maailmalle, siitä on erittäin hyvä esimerkki Trump ilmiö. Toinen sivistyksen ja länsimaisen kultuurin rappeutumisesta on urheilun vapaaottelu ilmiö, ei olisi tullut kuuloonkaan viellä muutama vuosikymmen sitten. Uusliberalismi on näin paljastanut taantumukselliset ja epädemokrattiset kasvonsa, jota vastaan on oikeasti luotava Farufakiksen tarkottama demokratiaa ja sivistystä lisäävä vastavoima, muutoin europpalisesta sivistyksestä ei kohta tarvitse puhua ja ne menneisyyden barbaariset haamut, jotka ovat jo nouseet keskuuteemme, varsinkin erilaisten sotureiden muodossa saavat mahdollisuuden viedä meidät johonkin menneisyyden tyranniaan.

 6. Kannataa muuten kuunella järkiintyneen Sarasvuon saarnoja yle puheelta tai areenasta. Hänen sanomansallähentelee humanismisaan Varufakiksen esillä pitämiä teemoja, kuten myös Varufakis, Sarasvuo tuntuisi olevan valmis liitoutumaan pimeydenvoimia vastaan.

 7. Hassu tilanne, jossa korkeaa sivistystä tarvittaisiin materiaalisen elossapysymisemme varmistamiseen. Nykyteknologia ei tehokkuutensa ja vaarallisuutensa vuoksi sallisi yleisen älykkyys- ja sivistystason laskua, mutta murheelliset esimerkit meiltä ja muualta osoittavat, että päinvastaiseen suuntaan mennään. Erityisesti taloustiede pitäisi päivittää nykypäivään, koska nykyinen järjestelmä ruokkii moraalikatoa kiihtyvässä tahdissa. Varoufakiksella ei ehkä tule olemaan menestystä liikkeensä kanssa, mutta kaveri voi todeta ylpeänä edes yrittäneensä tehdä jotain.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here