Euroopan unionin yhteenlaskettu bruttokansantuote ei ollut vuoteen 2015 mennessä saavuttanut vuotta 2008 edeltänyttä tasoa huolimatta kaikista vakuutteluista euroalueen talouden toipumisesta, selviää Maailmanpankin tilastoista.

Euroalueella menee Euroopan unionia heikommin, ja Suomella heikommin kuin kummallakaan edellä mainituista.

EU:n datan perusteella Suomen bkt ei kasvanut vuonna 2015. Tälle vuodelle odotetaan puolen prosentin kasvua.

Data from World Bank

3 KOMMENTTIA

 1. Tilastokeskus on sentään löytänyt ”orastavaa kasvua” loppuvuuesta 2015, peräti 0,1%

  http://www.findikaattori.fi/fi/3

  Veikkaisin sen johtuvan maahanmuuton kasvusta. BKT kasvaa kun joku meneee kauppaan ja ostaa jotakin. Ikävämpi puoli tässä saattaa olla, että kasvu meni valtion piikkiin.

  Valtio, EK, EVA ja monet muut ”elinkeinoelämän valtuuskunnat” haluavat rajoittaa tuota ylenpalttista ostamista pienentämällä suomalaisten tuloja. Tähtilausuntona merkkasin Sipilän sanoman, työnantajamaksujen siirtäminen työntekijöiden maksettavaksi kohtelee tasapuolisesti kaikkia. Niin aina. Tähän kuoroon on liittynyt myös muutama vähittäiskauppias, jotka toimivat kotimarkkinoilla, vaatimalla palkkojen alentamista ja ”tiukkaa talouskuria”. Ovat varmaan myyneet jo tarpeeksi.

  Kun kerran downshift on edessä, sitä vaaditaan noinkin monelta taholta, niin eiköhän auteta hieman lisää. Ostetaan niin vähän kuin mahdollista tulevina vuosina. Aletaan noudattamaan tiukkaa talouskuria.

 2. Mistä sitä talouskasvua tulisi? Ei mistään, kaikki on syöty ja myyty. Yksi kyllä olisi, mutta sitä ei saa käyttää.
  Ai , että on pöllö maa. Kyllä tsuhnaa ja kunnolla.

  • Ei tule talouskasvua, kun ei saa velkaantua! Nyt täytyy muistaa, että raha talouteen tulee lainatiskin kautta, ja niin tulee velkakin. Valtiot ovat nyt kuurilla, ja jos mahdollista, velkaa pitää hävittää. Se on myös rahan hävittämistä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here