Kannabiksen laillistaminen on saanut aikaan sen, mihin Yhdysvaltain presidentti Richard Nixonin vuonna 1971 aloittama sota huumeita vastaan ja biljoona dollaria ei ole pystynyt, kirjoittaa Nick Bernabe The Anti-Media -sivustolla. Kaksikymmentäkolme Yhdysvaltain osavaltiota on laillistanut kannabiksen käytön ja kasvattamisen joko osittain tai kokonaan.

Tällä on ollut dramaattisia vaikutuksia Meksikon huumekartellien kassavirtaan. Kasvattajille Meksikossa maksettavat kilohinnat ovat puolittuneet. Yhdysvaltain rajavartioston julkaisema virallinen tilasto osoittaa jyrkän pudotuksen Yhdysvaltain ja Meksikon välisellä rajalla napatuissa huumelasteissa. The Washington Postin mukaan määrä on pienin vuosikymmeneen.

Laillistamisen hyödyt ovat alkaneet näkyä osavaltioissa. Huumausaine- ja väkivaltarikollisuuden väheneminen yhdistyy kasvaneisiin verotuloihin. Colorado nettosi kannabiksen verottamisesta enemmän kuin alkoholimyynnin verottamisesta.

Kuluttajien kannalta kehitys on ollut suotuisaan suuntaan. Meksikosta tuotu heikkolaatuinen kannabis on korvautunut kotimaassa kasvatetulla laadukkaammalla tuotteella.

Useissa Latinalaisen Amerikan ja Euroopan maissa on jo luovuttu kannabiksen käyttäjien rankaisemisesta. Käyttö on depenalisoitu eli siitä ei rangaista tai dekriminalisoitu eli poistettu rikoslaista kokonaan. Tämä on tuonut osaltaan säästöjä.

Lähde

Bernabe, Nick | The Anti-Media (4.3.2016): Legalizing weed has done what 1 trillion dollars and War On Drugs couldn´t http://theantimedia.org/legalizing-weed-done-1-trillion-dollars-40-year-war-couldnt/

5 KOMMENTTIA

 1. EU raportti pohjaa muuten pitkälti WHO:n pitkäaikaistutkimukseen, joka jätettiin poiliittisista syistä julkaisematta. Mielenkiintoisinta antia oli ko. Tutkimuksessa elinikäennusteen lisääntyminen raittiuteen verrattuna. Suurkuluttajia tutkittiin vertailuryhmissä Hollannissa ja Jamaicalla, joissa molemmissa kannabis sekoitetaan kulttuurilleen ominaisesti tupakkaan. Eli selkokielellä, jos poltat 20 tupakkaa päivässä, kuolet tilastollisesti nuorempana kuin raittiit. Jos poltat 20 kannabikseen sekoitettua savuketta päivässä, elät lähes vuosikymmenen pidempään. Tämä tieto oli toki liian ”poliittista” rahvaalle kerrottavaksi eläkemenojen kasvun uhkaa vasten tarkasteltaessa. Tietyt kannabis valmisteet ovat myös ylivertaisia syöpälääkkeitä isojen lääkeyritysten säteily ja solumyrkky tuotteisiin verrattuna. Syövän ollessa tuhansien miljardien business maailman laajuisesti, on kannabista, kuten ANP-lääkkeitäkin pidettävä toki kansalaisten ulottumattomissa, voittomarginaalin ollessa uhattuna niin lääkeyhtiöiden, kuin huumeidenvastustus teollisuudenkin kohdalla. Suosittelen dokumenttielokuva: Burzinsky Canser is serious business kaikille englannin kielen taitoisille jotka ovat asiasta kiinnostuneet:
  https://www.youtube.com/watch?v=rBUGVkmmwbk
  Kyseinen dokkari kertoo kuinka isot lääkeyhtiöt yrittivät oikeusteitse vangita ja uudelleen patentoida nykyhoitomuotoihin verrattuna ylivertaiset ANP lääkkeet, joilta Fimea toki meitä Suomalaisiakin, lääkealan jättien edunvalvojana suojelee.
  Käytännössä käynnissä on kallis ja kiduttavan tuskallinen kansanmurha, voittomarginaalien turvaamiseksi. Poliitikkojen puheet ihmisarvosta tulee ymmärtää tuotantoeläin lähtökohdista, mikäli ei halua olla tietämätön , vaan vain avuton itseensä kohdistuneiden sortotoimenpiteiden edessä.
  Mikäli sairastutte syöpään, ensimmäinen kysymys onkin valinta lainkuuliaisen pitkän kuoliaaksi kidutuksen(nykyhoidoilla valtaosa syövistä uusiutuu) ja ”eläväisen rikollisuuden välillä”. Mikäli on rahaa, Espanja tarjoaa nykyään miellyttävät puitteet hoitaa syöpä pois yli 90% todennäköisyydellä.(Oikeudenmukaisessa maailmassa syöpä hoidettaisiin ANP lääkityksen ja asianmukaisten lääke kannabisvalmisteiden yhdistelmällä, sillä kukaan ei halua kuulua siihen lähes 10% potilaista, joihin kannabisvalmisteet eivät pure toivotulla tavalla). Verrattuna nykyisiin tilastollisesti huomattavasti heikompiin (eri syövissä kun on eri ennusteet) hoitomuotoihin, kuten silvonta, säteily myrkytys ja kemiallinen myrkyttäminen petrokemian teollisuuden johdannaisilla, elämme keskiaikaista tyranniaa, emmekä mitään hyvinvointivaltio utopiaa.
  Kuinka monen suomalaisen täytyy vielä tarpeettomasti kuolla, riippuu toki syöpäpotilaiden halusta käyttää väkivaltaa Fimean virkamiehiä kohtaan. Poliisilla on liian kiire tutkia huumausaine- tai ANP lääkityksen kohdalla lääkeaine – rikostanne, mikäli yritätte sooloilla.

 2. Henkilökohtaisen kokemukseni perusteella, voin vakuuttaa muutamia tärkeitä viitteitä, meneillään olevista
  ”Kannabis” tuloksista. New York osavaltioon on perustettu yksityisiä ”ruohonkasvattajia”, jotka valmistavat
  lääkkeeksi tarkoitettuja tuotteitaan, kovin hinnoin. Lääke on kuitenkin haettava lääkärin kautta, joka nostaa hintaa huomattavasti. Ihme ja kumma miksi USAn päävaltiolla on patentti-numero ”Cannabis kasville”.
  vaikka sitä kasvaa laajalti troopillisilla alueilla. Patentin numero US 6630507 näyttää olevan kyseenalainen
  laillisesti, samoin joidenkin sienilajien käytöstä yksityisen kansalaisen käytössä. Vallasta sekä rahasta päättäjien sekoilut eivät lopu tähän, vaan he ovat kovin kekseliäitä uusiin rikoksiin. ” Big Pharma on kaiken
  pahan, alku ja juuri”. Kaiken takana piilee ääretön ahneus, jolla ei ole rajaa. Miten nämä politikot parantavat
  omat syöpänsä, jää vain arvailujen varaan.

 3. Pietiläille tiedoksi. Tuttavapiirissä on ollut monta ”polttajaa” vuosien varrella. Viettävät ”normaalia elämää”, jos
  sellaista on olemassakaan. En tiedä yhtäkään kuolleen pelkästään ”Cannabis” käytön takia, mutta juoppoja on
  pudonnut monia. Alkon tuotteet tuhoavat perheet sekä kodit, mutta siitä ei pidetä yhtä suurta meteliä kuin
  ”vasemman käden TUPAKISTA”. Rocky Rockefeller oli itse isopiru, NY osavaltion Governor, joka langetti pitkiä
  linna tuomioita Hemp polttajille. Marihuana oli takavuosina maineikkaiden muusikkojen paras tapa rentoutua
  ilman ”Krapulaa”. Rocky olisi ansainnut toisenlaisen lopun, mutta kuoli nais-sihteerinsä päälle makuu-asennossa. At least he came before he went, heh.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here